brak logo

Merchenta

Polska

Opinie o Merchenta

1337 2014-06-17 23:35:53
Slyszalem, ze w tej firmie nie placa pracownikom na czas i ogolnie jest straszny bajzel
9
Anonim 2014-11-18 19:27:36
- Zła i konfliktowa atmosfera w pracy
- Bardzo niekorzystne warunki umowy
- Opóźnienia w płatnościach
10
zainteresowany 2014-12-03 10:03:41
Witam, czy powyższe opinie dotyczą firmy merchenta z branży IT (lokalizacja Kraków ul Kamienna)? Trochę mi się wierzyć nie chcę z uwagi, ze firma ledwo się otwarła w Polsce.
Anonim 2014-12-04 18:51:44
W powyższych opiniach nie ma żadnego przypadku ani pomyłki. Opinie są sformułowane bardzo łagodnie w stosunku do rzeczywistości.
4
anonim 2014-12-06 22:15:28
Rowniez sadze, ze powyzsze opinie sa prawdziwe i dosc lagodne.

@zainteresowany - na jakiej podstawie sadzisz, ze firma "ledow otwarla sie w Polsce"? Po dobrym przeszukaniu LinkedIna mozna znalezc osoby z Polski, ktore w tej firmie pracowaly juz dwa/trzy lata temu. Poza tym pamietaj, ze to sa opinie, i jesli nie chcesz nie musisz w nie wierzyc. Mysle, ze kazdy kto tutaj pisze po prostu chce przestrzec innych zeby zastanowili sie dwa lub wiecej razy zanim podejma prace.
3
Byly_pracownik 2014-12-22 14:09:45
Osobom, które rozważają pracę w tej firmie mogę gorąco polecić dwie rzeczy: 1) za wszelką cenę znalezienie kogokolwiek, kto miał styczność z tą firmą w przeszłości, a już dla niej nie pracuje, i odbycie szczerej rozmowy, oraz 2) co najmniej 10-krotne przemyślenie zapisów proponowanej umowy i ich konsekwencji (najlepiej z prawnikiem), zwłaszcza w tych aspektach, które z pozoru wydają się mało ważne. Warto spojrzeć też na okresy zatrudnienia "byłych" i ew. prawidłowości w nich oraz zadać sobie pytanie, na ile może to być przypadek.
6
byly_pracownik_2 2015-01-06 08:58:31
Tak dla jasnosci, merchenta postanowila ostatnio nieco sie zamaskowac, rekrutuje teraz jako FlowMarker.
Przestrzegam - nazwy mozna zmieniac czesto, ludzie zmieniaja sie rzadko.
4
kandydat 2015-01-07 19:54:51
Dostałem ofertę od flowmarket - wspomniano o tym, że ma związki z merchenta.
Czy może mi ktoś w kilku słowach napisać co nie działa w merchenta, że pojawiają się takowe opinie?
- brak kasy na czas
- stanowisko pracy niezgodne z oczekiwanym
- kiepska współpraca z klientem
- kiepskie relacje pracownik-manager
- przypadkowa kadra pracowników
- stary/kiepski sprzęt
- nadgodziny
- ...

Pytam bo wiem, że nigdzie nie ma ideałów i paradoksalnie wszystkie moje były firmy posiadają kiepskie opinie tu na gowork. Owszem większość niestety zgodna z rzeczywistością ale bez większych problemów pracowałbym tam z powrotem jeśli zaszłaby konieczność.
31337 2015-01-07 21:13:40
Pracowałem w firmie kilka miesięcy.
Potwierdzam, Merchenta oraz Flowmarker to ta sama firma.
M.in:
* niekorzystne warunki umowy
* brak szacunku do pracowników
* brak określonych odpowiedzialności - czyli jesteś odpowiedzialny za wszystko
* mimo że firma jest mała to brak możliwości podejmowania wspólnych decyzji co do jej rozwoju, wszystko przychodzi "z góry" już ustalone
* ciągłe posądzanie pracowników o oszustwa

Przez firmę w ostatnim roku przewinęło się z 10 osób, nikt nie wytrzymał dłużej niż kilka miesięcy.

Mimo że firma zajmuje się ciekawymi technologiami w ciekawych branżach to jednak stanowczo odradzam.
2
wujek_dobra_rada 2015-01-07 21:42:44
Z opinią 31337 całkowicie się zgadzam, dodając jeszcze, że praca w tej firmie to dobitny przykład wyzysku - takiego rodem z 19-wiecznych manufaktur. Pod płaszczykiem początkowej kurtuazji niestety kryje się dążenie do wyznaczonego z góry i jednostronnie celu, a to, że oczekiwania mogą okazać się nierealne przy określonych zasobach, nikogo już nie obchodzi. Jeśli podołasz, skończysz pracując 12h dziennie. Jeśli nie, posądzą Cię o niekompetencję, a na końcu, na odchodnym, po prostu Ci nie zapłacą i urządzą maraton nieprzyjemności.
4
1234 2015-01-20 11:20:50
Nalezaloby jeszcze wspomniec o Skypie - miejcie na uwadze, ze konto, ktore jest "korporacyjne" moze miec zresetowane haslo przez administratora danej organizacji, a logi przechowywane sa w cloudzie dla poprzednich kilku tygodni - daje to prosty sposob na sprawdzenie rozmow pomiedzy pracownikami po ich odejsciu. Kto, kiedy, gdzie, jak i dlaczego - tego nie ukryjesz przed zarzadem.
Hyhy 2015-01-20 12:11:20
Dlatego teraz uzywamy slacka ;)
Kompy - 8G ramu, i5... ew. MBP mid 2014.
sama 2016-05-13 21:24:41
@Specjalista no tak jak coś ludzie piszą pozytywnego to co już jest to podejrzane? W tym kraju coraz trudniej widzę o wyrażanie dobrych opinii najlepiej to narzekać wtedy każdy uzna to za świętą prawdę
Zostaw swoją opinię o Merchenta - Polska
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Merchenta