brak logo

ATV FILM

Łódź

Opinie o ATV FILM

marat 2015-02-02 15:31
W wielu miejscach są takie rekrutacje, każdy ma inne zdanie na temat takiej metody, ale osobiście spotkałam się z nią kilkakrotnie, szczególnie w pracy w usługach i w kontakcie z klientem. Nie ma się czego bać :) w ATV zarobki rzeczywiście mogą być wysokie
lisa 2015-02-04 08:58
Pracowałam prawie rok w ATV, organizowałam castingi i inne wydarzenia. Gdyby nie to, że musiałam wyjechać, chętnie zostałabym w firmie. Bardzo dobra, luźna atmosfera, wyzwania, spotkania z ludźmi sztuki. Na pewno nie jest to praca dla każdego bo wymaga dużej elastyczności i własnej inwencji, a nie np. klepania w klawiature przez 8 godzin, za to daje dużo satysfakcji. Zarobki też jak najbardziej w porządku.
małami 2015-02-27 11:30
Oczywiście, znalezienie się w bazie twarzy powinno gwarantować zatrudnienie i najlepiej jeszcze wysokie zarobki. Oczywiście, sesja u fotografa jest wyłudzaniem przez niego pieniędzy, powinien przecież wszystko robić za darmo i charytatywnie. Nie każdemu musi odpowiadać praca wyjazdowa, ale to chyba nie powód, żeby od razu nazywać firmę wyłudzaczami pieniędzy. Ja np bardzo lubię być w drodze i mnie by taka praca pasowała.
4
yuo 2015-03-24 11:42
Najlepiej się zarabia na czyiś marzeniach i czyimś nieszczęściu np komornicy człowiek pracy nie ma w tych chorym kraju, a taki Ci przyłazi i wynosi dobytek Twojego życia, Sądy też żenada dawać komornika w takim momencie co innego jak się robi i nie płaci.
1
radeks 2015-05-13 12:36
no tak ale w andy max musisz przejść casting przed kamerą, a atv jest także dla osób, które po prostu chcą znaleźć się w bazie bo wierzą w sobie i w to, że wypatrzy je tam reżyser, a nie chcą być surowo ocenianiani na castingu wstępnym.
Czarna 2015-06-02 14:31
ja jestem zadowolona
varta 2015-07-03 12:55
nie wiem, czy teraz kogoś szukają, z tego co kojarzę nabór na ogół jest przed wakacjami kiedy organizowane są wyjazdowe castingi. No ale w sumie lato dopiero się zaczęło :)
pati 2015-07-30 12:38
"Jedno wielkie oszustwo - unikajcie jak ognia!Pamiętajcie,że jeśli ktoś czegoś za bardzo pragnie to może się sparzyć,bo zawsze mogą się znaleźć tacy co to wykorzystają. Otóż ja zapłaciłam tej firmie 240 złotych (a było to w 2006 roku) za wpis i tzw. sesję zdjęciową" - ale gdzie tu oszustwo?
3
emiii 2015-08-17 16:02
eeee... ale przecież sama piszesz, że zdjęcia nie są obowiązkowe i to się zgadza z tym co ja wyczytałam na ich stronie. Piszą przecież, że mogą być jakiekolwiek zdjęcia, nikt nikogo nie zmusza do decydowania się na fotografa firmy. Juz nie przesadzajcie z tymi "oszustwem" wystarczy czytać ze zrozumieniem. ale jak wiadomo, niektórym sprawia to problem
1
Truskawka 2015-08-28 08:47
Akurat to, że znalezienie się w bazie nic nie gwarantuje, specjalnie mnie nie dziwi - w końcu umowa nie jest na konkretny angaż ;)A te castingi i portfolia podobno nie są obowiązkowe.
Truskawka 2015-08-28 09:16
Mnie ogólnie interesuje tego typu praca, wyjazdy, castingi, itp. Lubię pracę z ludźmi nieregularne godziny pracy mi nie straszne. W sumie to nawet chciałaby się dostać do czegoś takiego, jak atv. Chyba co komu pasuje, jedni wolą etat w biurze, inni właśnie coś takiego. Piszecie, że ta rekrutacja jest taka dziwna i że wcale później nie oddzwaniają, ale z drugiej strony jakby wszystkich z marszu odrzucali, to by znaczyło że nikogo nie potrzebują. A po co w takim razie robić nabór? A takie kwestie jak grupowa rozmowa kwalifikacyjna jest może podyktowana specyfiką pracy? Chyba każda firma ma własne procedury, a umówmy się, taka branża jaką reprezentuje atv, jest dosyć specyficzna. Więc może i rekrutacja musi być trochę "inna" ;)
1
tosia 2015-10-19 09:20
popieram turek. Wielu mocih znajomych z łodzi statystuje w reklamach czy produkcjach filmowych i z tego co wiem, dostają się do nich właśnie przez atv. Na facebooku codziennie publikują nowe oferty, a ich zweryfikowanie nie jest trudne, więc dziwie się henrykowi, że nie boi się publikować takich oszczerstw.
2
malinka 2015-11-30 13:25
Zupełnie nie rozumiem skąd u was tyle nienawiści do galerii twarzy atv, przecież nikt nikogo do niczego nie zmusza, ani do podpisania umowy,ani do zrobienia zdjeć itd.a poza tym nie wystarczy tylko zapisać się i siedzieć z założonymi rękami.Trzeba chodzić też na castingi, bo przecież same do was nie przyjdą,co prawda czasami jest tak że ATV samo się z wami skontaktuje jak będzie ktoś zainteresowany waszą osobą,ale trzeba też coś działać w tym kierunku.Ja uważam że galeria twarzy jest w porządku i szczerze polecam.
1
malinka 2015-12-07 08:55
Może wyślij do nich wiadomość że gdyby potrzebowali kogoś do pracy to jesteś zainteresowany,może się odezwą do Ciebie.powodzenia
xoxo 2016-02-04 19:18
Warto się zgłosić, może niekoniecznie do bazy statystów, lecz jako pracownik. Dorabiam sobie u nich jako "hostessa" tzn przeprowadzam wraz z fotografem castingi w moim mieście. Jeśli wszyscy są tak sympatyczni jak moja szefowa to gorąco polecam. Jest to genialna forma na dorobienie sobie sporej gotówki przez weekend, oczywiście zależy to od Twojego wysiłku :)
1
Kasia22 2016-02-28 23:04
Dzięki współpracy z tą agencją mam sporo zleceń na statystowanie w różnych serialach, może pieniądze nie są jakieś wielkie ale będąc studentką można sobie nieźle dorobić. Agencja ATV jest jedną z najlepszych z jakimi współpracowałam. polecam
1
AN 2016-03-22 17:29
FAJNIE PODSTAWIONA OPINIA.
Marta 2016-03-24 08:30
Droga Ann to że Tobie się nie powiodło i straciłaś pracę to nie znaczy że inni też muszą mieć takiego pecha jak Ty. Ja dzięki Galerii Twarzy ATV z Łodzi mam super portfolio i w dodatku zostałam zaproszona na casting do serialu. mam nadzieję że mi się poszczęści i się dostanę:) innym życzę powodzenia, zwłaszcza Tobie Ann;)
Kasia 2016-03-31 22:11
Moim zdaniem Galeria Twarzy Atv jest jak najbardziej w porządku,współpracuję z nimi od około roku i jestem pod wrażeniem że w tak krótkim czasie mogłam dzięki nim wystąpić w reklamie.jak dla mnie są jedna z lepiej funkcjonujących agencji w Łodzi
s 2016-04-11 12:05
DLA FOTOGRAFOW w POZNANIU. Pracowalam jako fotograf w tej firmie przez bardzo krotki okres czasu (dwa weekendy), bo po prostu to sie nie oplaca zadnemu szanujacemu sie czlowiekowi, ktory wie ile kosztuje sprzet i jego czas. ja sie zgodzilam, bo myslalam, ze warunki umowy zostana zmienione. Zaproponowali mi taka stawke, ze szkoda gadac, gdzie ja musialam jeszcze wykorzystywac do ich zdjec swoj wlasny sprzet, a zarabiaja tylko dzieki umiejetnosciom i obecnosci fotografa. Z tego co oni mieli na godzine to ja mialam dokladnie tylko 3% (obliczylam). Kiedy powiedzialam, ze chce wieksza kwote na godzine ze wzgledu uzytkowania swojego sprzetu, wysmiala mnie mloda blond "kierowniczka", w moim wieku i powiedziala, ze skoro mi sie nie podoba to znajda kogos kto bedzie pracowac nawet za 12 zl na godzine. Oczywiscie smieciowką, umowa o dzielo. SLUCHAM? Powiedzialam, ze w takim razie niech szukaja dalej bo ja znam swoja wartosc. I wciaz szukaja i szukaja tego fotografa juz ponad rok. Ciagle te same ogloszenie na OLX widze. Przeliczajac ile zdjec trzeba zrobic na godzine (80) a trzeba pracowac 5 godzin na dzien... Wychodzi tygodniowo az 4000 zdjec. Miesiecznie to az 16 tys zdjec. To jest BARDZO duza liczba, zwlaszcza ze aparat zyje od 100 tys klatek do 130 tys. I jeszcze proponuja 3000zl netto za miesiac... Wstyd.
3
Paweł 2016-04-25 08:20
Galeria Twarzy ATV jest świetną firmą, dającą wiele możliwości, jeżeli ktoś nie chce pracować to jego sprawa. Moim zdaniem warto podjąć z nimi współpracę. Ja jestem zadowolony i polecam
kameraakcja 2016-06-03 12:06
to prawda, Łódź filmowa żyje i ma się całkiem nieźle :)
Fredzia 2016-07-25 13:52
Bardzo sympatyczna ekipa i dużo zleceń - można znaleźć je na Facebooku Galerii Twarzy albo na stronie. Wystarczy chcieć a nie tylko narzekać :)
oburzona 2016-08-13 12:53
Jedna z gorszych prac jaką robiłam. Byłam hostessą u nich... Zapowiadali super warunki pracy, ekstra miejsce, super praca... Jasne... Mieszkaliśmy w jakieś zagrzybiałej spelunie, z przeciekającym dachem. Bez kuchni. Musiałyśmy jeść na mieście. A wiadomo na mieście jest drogo. Nie lubię również zagadywać do ludzi i ich naciągać na zdjęcie. Poza tym duzo rodzin się tam nie kręci a oni oczekują setki ludzi dziennie. Nigdy więcej dla nich robić nie będę. To był mój pierwszy i ostatni raz.
3
belmondo 2016-08-13 13:53
@rg a nio się nadal mieszczą przy toya koło hiltona?
mona 2016-11-08 15:35
Oni są na Piotrkowskiej. Koło Hiltona jest jakaś inna agencja. Ja jestem zadowolona z atv, choć nie jest to agencja, która prowadzi za rękę - trzeba być aktywnym, wyszukiwać castingi itp.
mamabezetatu 2016-12-16 15:50
Jestem aktualnie na urlopie macierzyńskim, a dzięki współpracy z ATV już kilka razy udało mi się dorobić do niskiej pensji. Cieszę się, że zapisałam się do tej bazy. Póki pracowałam nie miałam czasu na wyszukiwanie castingów i zgłaszanie się, a teraz mam i sprawia mi to dużą radość. Dziękuję ekipie ATV!
MamaJa 2016-12-21 00:57
Współpracuję z nimi od prawie roku. Podpisaliśmy umowę. Od ręki kazali sobie zapłacić , albo płacę albo do widzenia. To zapłaciłam sporą kwotę w dniu podpisania umowy. Sesje portfolio nie dały nic. Niby profesjonalne studio i super świetny fotograf. Bzdura. Fotograf zrobił zdjęcia na odwal się, bez serca i na swojej stronie zamieścili te zdjęcia które oni chcieli a nie ja. Nic ze mną nie konsultując. Miały być oferty do seriali i reklam , no i były ale - poza kilkoma e-mailami z ofertą skierowaną do wszystkich , to nic konkretnego. Ja mam na ich stronie dziecko w wieku szkolnym , to po co mi wysyłają ofertę skierowaną do dorosłych. Szablonowo i na odwal się. Jedna realizacja nam się udała i dziecko zagrało .No i co !!! No i to że upominam się u nich o pieniądze już 3 miesiące. Kwota śmieszna ale milczą w sprawie zapłaty. Żenada ...
MamaJa 2016-12-21 00:59
Współpracuję z nimi od prawie roku. Podpisaliśmy umowę. Od ręki kazali sobie zapłacić , albo płacę albo do widzenia. To zapłaciłam sporą kwotę w dniu podpisania umowy. Sesje portfolio nie dały nic. Niby profesjonalne studio i super świetny fotograf. Bzdura. Fotograf zrobił zdjęcia na odwal się, bez serca i na swojej stronie zamieścili te zdjęcia które oni chcieli a nie ja. Nic ze mną nie konsultując. Miały być oferty do seriali i reklam , no i były ale - poza kilkoma e-mailami z ofertą skierowaną do wszystkich , to nic konkretnego. Ja mam na ich stronie dziecko w wieku szkolnym , to po co mi wysyłają ofertę skierowaną do dorosłych. Szablonowo i na odwal się. Jedna realizacja nam się udała i dziecko zagrało .No i co !!! No i to że upominam się u nich o pieniądze już 3 miesiące. Kwota śmieszna ale milczą w sprawie zapłaty. Żenada ...
2
ciasteczko89 2017-03-21 13:11
Mnie atv informowało i zapraszało na castingi, ale też wiem, że atv realizuje zlecenia bezpośrednie. Oznacza to, że producent zgłasza do banku zapotrzebowanie np na 50 statystów i atv wybiera ich spośród "swoich". Można też się samemu zgłaszać. Teraz szukają np. statystów do filmu Patryka Vegi i nic za takie statystowanie się nie płaci, mało tego - można troszkę zarobić. Ja polecam współpracę z atv z całego serca.
1
studiująca 2017-03-30 10:13
Sympatyczni, trochę zakręceni ludzie, miła atmosfera. Miałam tam praktyki - polecam.
Zuzanna 2017-04-03 14:14
@studiująca jak długo trwały Twoje praktyki w ATV FILM? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak one wyglądały oraz czego nauczyła Cię praca w firmie.
studiująca 2017-04-25 15:03
Byłam na praktykach w atv przez około dwa miesiące. Zajmowałam się głównie tworzeniem baz danych i wykonywałam prace biurowe. Na plus była przede wszystkim atmosfera w firmie - wszyscy zawsze chodzą usmiechnięci i chętnie służą pomocą. Jeśli chodzi o klientów to nie spotkałam się tam z jakąś nieprzyjemną sytuacją i nie zauważyłam, żeby ktoś kogoś tutaj oszukiwał
Gregor34 2017-05-22 11:10
Umowe mam juz prawie rok. Niedługo sie konczy wiec na pewno przedluze bo duzo fajnych rzeczy sie przez ten rok wydarzylo, co prawda nie zawsze mialem czas zeby moc skorzystac ale takie zycie. Moze uda sie niebawem jakis epizod wyhaczyc bo statystowan mam juz troche na koncie.
1
Natasza 2017-05-23 23:42
Współpracowałam z galerią przez trzy lata. Udało mi się wziąć udział w kilku zleceniach. Gorąco polecam ;)
Robert 2017-05-23 23:54
Moje pierwsze zlecenia wpłynęło z planu serialu Plebania. Tych zleceń było sporo co świadczy o tym że warto zaryzykować i wejść do współpracy z Galerią ;)
Zuzanna 2017-05-24 09:43
@Robert @Natasza @Gregor34 moglibyście zdradzić kilka szczegółów na temat tego, jak wygląda Wasza praca po otrzymaniu zlecenia?
Dorota 2017-05-29 09:10
Atv bardzo miło mnie zaskoczyło. Pracowałam dla nich na evencie dwa razy i zaproponowano mi dołączenie do bazy. Od tego czasu miałam okazje 2 razy byc na planie Komisarza Alexa w 9 sezonie :) Polecam jesli ktos lubi nowe wyzwania :)
Zuzanna 2017-05-29 12:04
@Dorota mogłabyś powiedzieć coś więcej na temat tego jak przebiega współpraca z ATV FILM? Jak wygląda proces od zgłoszenia się do firmy do pracy na planie filmowym?
praktykantka 2017-05-30 09:07
Byłam tam na praktykach i w firmie nie widziałam żadnych nieprawidłowości. Castingów jest sporo, ale wiadomo, jak to wygląda. Reżyser szuka np. rudej, piegowatej kobiety, więc właśnie taka jest poszukiwana w bazie. Fajna firma i fajni ludzie. Gdyby nie studia, chętnie zostałabym tam na dłużej
Marc 2017-05-30 14:18
Dzięki ATV zagrałem w filmie Miasto44. Nie żałuję i wszystkim polecam, bo to po prostu ciekawa przygoda. I to uczucie, gdy można siebie samego oglądać w takiej produkcji...
Grałem też w mniejszej produkcji i też długo czekałem na pieniądze, ale okazało się, że to po prostu firma sama tych pieniędzy nie dostawała i stąd te opóźnienia. Przy filmie Miasto44 już takich problemów nie było i jak tylko znów nadarzy się okazja, na pewno znowu coś zagram
1
agamejko 2017-06-05 11:31
A ja zaczynając praktyki mogłam sama się przekonać jak ich praca wygląda od podstaw ;) po zakończeniu praktyk weszłam do galerii twarzy jako uczestnik...to było już prawie 5 lat temu i od tego czasu cały czas co jakiś czas do portfela wskakuje jakiś pieniądz z tytułu angaży :) niektóre mini inne większe ale przede wszystkim moje życie się mocno urozmaiciło :D
Joanna 2017-06-12 12:39
moja przygoda z atv zaczęła się ok 2. lat temu i trwa do tej pory. Co jakiś czas dzwonią do mnie pracownicy i pytają czy nie chcę uczestniczyć w jakimś castingu. W miarę możliwości chodzę i kilka razy zagrałam w kilku produkcjach. Może nie zdarza się to zbyt często jednak to dla mnie niesmaowita przygoda i dodatkowy zarobek, który zawsze się przyda!
Polecam :)
Elaa1223 2017-06-21 10:00
@Dorota mnie również ATV zaskoczyło pozytywnie, dzięki nim statystowałam ostatnio przy scenie filmu Exterminator. Było super :D Oprócz tego, że długo siedzieliśmy i czekaliśmy na polecenia to cała reszta była świetna. Nie dość, że scena ciekawa to jeszcze można było porozmawiać z aktorami, porobić sobie z nimi zdjęcia itd. Powiem szczerze, że to miał być mój wolny dzień, ale jakoś skusiłam się żeby pojechać i jestem mega milo zaskoczona. Obym częściej mogła brać udział w takich wydarzeniach :)
Krysik 2017-06-21 12:20
Castingów rzeczywiście jest naprawdę dużo, a atv o wszystkim informuje swoich ludzi z bazy jako pierwszych. Przez kilka lat próbowałam (z marnym skutkiem) szukać castingów i chodzić na nie na własną rękę, ale od kiedy współpracuję z ATV żałuję tylko jednej rzeczy - że nie zdecydowałam się na ten krok wcześniej.
Margo 2017-06-21 21:24
Wiekszych bzdur nie slyszalam. Ja die przenioslam z Andy Max gdzie sie nic nie dzialo wlasnie do Atv w lipcu 2013 r. Nie uczestniczylam w zadnych platnych warsztatach dodatkowych a gralam jako statystka w Miescie 44, potem zapraszano mnie do Komisarza Aleksa kilka razy az w koncu zlapalam tez epizod dzieki ktoremu bylam na 1 planie serialu. Polecam szczerze jesli ktos ma zapedy aktorskie bo duzo sie dzieje ppd katem filmów i seriali.
Martyna 2017-06-22 09:23
@Margo mam dokładnie tak samo. Też nie chodziłam na żadne dodatkowe warsztaty a statystowałam przy Alexie i ostatnio przy Exterminatorze. Po prostu obserwuje facebooka i jak tylko pojawia się coś w ramach moich możliwości to się do nich zgłaszam :)
Grzesiek 2017-06-22 12:10
Przede wszystkim super ekipa, świetna opieka na planie i perfekcyjna organizacja pracy. Każdemu, kto lubi podejmować wyzwanie - polecam
Kuba 2017-06-23 09:25
Ja przeglądam ich facebooka, bo tam codziennie pojawiają się ogłoszenia o castingach, można trafić na niezłe propozycje :D Dziewczyna z biura dzwoniła też do mnie kilkukrotnie zapytać czy nie chciałbym wziąć udziału w castingu, a no i ostatnio byłem statystą przy Exterminatorze, fajna zabawa :) polecam!
Dawid 2017-06-26 15:18
Byłem już na kilku planach i powiem szczerze, że moja ostatnia praca jako statysta przy Ostatnim Garniturze (El ultimo traje) mega mnie zadzwił! Przyzwyczaiłem się już do pracy na planie, która wg mnie jest ekstra, ale ta zagraniczna produkcja była fantastyczna! Naprawdę polecam angażować się w różne produkcje, polskie i zagraniczne też, bo za każdy, razem dzieje się coś innego. Super sprawa polecam! Gdyby nie Atv Film na Piotrkowskiej, to pewnie do tej pory nie wiedziałbym, że każdy ma szanse na taka przygodę :)
Zostaw swoją opinię o ATV FILM - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ATV FILM