brak logo

MURAPOL S.A

Bielsko-Biała

Opinie o MURAPOL S.A

hahah 2017-02-06 17:01
No i stało się:) weekend minął forum czyśiuctkie:)
7
inż 2017-02-06 18:05
Czy ktoś może wypowiedzieć się na jakim poziomie plasują się zarobki w firmie na stanowisku inżynier budowy, kierownik budowy a na jakim kierownik kontraktu?
17
Dobry 2017-02-07 05:31
Czy ktos mógłby zdradzić ile zarabia sie jako prawnik w Murapolu w Krakowie?
6
były KK 2017-02-09 15:56
byly_kk [at] interia.pl

Kiedyś pisałem tu na forum, o tym że wyleciałem z M. ale nie mam o to żalu. Przeciwnie - wyciągnąłem wnioski, doszkoliłem się i dziś mi to procentuje z nawiązką przy realizacji na prawdę dużych inwestycji, w tym realizowanych ze środków UE. Ale to temat na odrębną rozmowę.

Obecnie M. ze względu na skalę i specyfikę branży bardziej przypomina korporację, niż firmę inwestycyjną, działającą na zasadach project managementu.
1
opia 2017-02-16 21:50
Faktycznie znikaj wpisy... Co z tą firmą jest nie tak? Pytam bo często widzę ogłoszenia na stanowisko architekta.
12
tom 2017-02-22 22:43
W lutym 28 ogłoszeń o pracę, ale nam się rotator rozwija pięknie :)
11
marek 2017-02-25 10:02
a dlaczego murapol szuka teraz "asystentów architekta", czy to znaczy, że żadni bardziej doświadczeni architekci nie chcą pracowac dla murapol ?
9
Tomek 2017-03-08 22:54
Nie warto. Pracowałem tam tydzień. Odradzam.
8
zainteresowana 2017-03-10 08:58
i co zdecydowałeś się? możesz podzielić się opinią?
2
a jak siępracuje? 2017-03-10 09:25
no dobra,a poza mailami? jaka jest atmosfera w biurze czy wynagrodzenia są płacone terminowo? czy szanuje się pracownika? zastanawiam się nad zgłoszeniem swojej kandydatury i jakoś maile jestem w stanie przeżyć skoro mogłabym zdobyć doświadczenie w takiej firmie....
7
ciekawe 2017-03-10 09:27
czy ktoś mógłby zdradzić jak pracuje się w roli prawnika?
P.S. widzę, że wynagrodzenia nikt nie podał....
3
Prawnik 2017-03-10 09:38
Hej! ponieważ twierdzicie, że usuwane są niekorzystne posty a ja baaaardzo chciałbym poznać realia ponieważ rozważam porzucenie mojej obecnej posadki prosze napiszcie jak jest naprawdę (szczególnie dział prawny) (pisklak79@wp.pl). Będę bardzo wdzięczny za wszystkie opinie!
Patee_01 2017-03-10 22:02
Dajcie sobie spokój z tymi firmami stracicie tylko kilka miesięcy zanim dojdziecie do wniosku ze lepiej było poszukać czegoś innego.
6
Nick-T 2017-03-11 10:44
Szkoda czasu, szkoda zdrowia.
5
Prawnik 2017-03-11 16:57
wszyscy tylko ogólniki podają, każdy odważnie marudzi ale nikt konkretami się nie podzielił. jakoś maila żadnego nie dostałem. chyba to jednak niespełnione ambicje niezadowolonych...
zainteresowana 2017-03-11 17:14
ARCHITEKCIE prowadzący mam wrażenie, że Twoją opinię czytałam już z wcześniejszych miesięcy, dokładnie o tej samej treści. Jak więc jest cel Twojego wpisu z powtórzeniem zaskoczenia? ja naprawdę chciałabym się dowiedzieć jakie mogę wiązać plany z murapolem :/
robert 2017-03-12 09:08
żadnych planów nie można wiązać z tą firmą.
11
opia 2017-03-13 10:42
Jeszcze w sobotę forum zajmowało 19 stron. Dziś jest ich 16. Odpowiedzcie sobie sami na pytanie jakiej treści musiały być wpisy które usunięto i czym jest firma której dotyczyły.
9
Marek 2017-03-23 11:36
Z pracownikami postępują podobnie jak postami na tej stronie.
10
Jędrzej 2017-03-24 11:33
Murapol (jako "MAD", żeby nie zniechęcać :P ) poszukuje już studentów na tzw. "płatny staż"... Czy to znaczy ze już nikt nie chce tam pracować?.
9
student 2017-03-24 12:40
widocznie szukają kadry kierowniczej.
7
MIETEK 2017-03-24 15:48
Spieszmy się czytać posty, tak szybko znikają... :P
10
bh 2017-04-04 12:07
Jaką umowę współpracy oferuję Murapol?
O pracę, dzieło... czy należy założyć własną działalność?
przyszły pracownik 2017-04-05 19:04
Jak wygląda zatrudnienie w Murapolu? Ciągle zmieniają pracowników? Z jakich powodów? Są podzielone opinie i już nie wiem co jest prawdą.
Rather 2017-04-05 22:24
Prawda jest systematycznie usuwana z tego forum, więc jeśli nie siedzisz tu 24/7 to nie ujrzysz odpowiedzi.
2
Przyszły pracownik 2017-04-06 08:20
Teraz bede tu ciagle. Moge prosic o odpowiedź?
1
zainteresowana 2017-04-07 12:56
ja tu widzę same hejty na zamówienie. Od miesiąca obserwuję forum i jestem zażenowana. Żadnych konkretnych informacji, tylko ogólniki. Mój post też został usunięty ale dlatego, że był nie na temat i wdawał się w polemikę. Nie zauważyłam, żeby znikały jakieś inne posty. Nie dodawajcie sobie. Przyszły pracowniku, na początku też byłam zdezorientowana jak widziałam te wpisy, ale jak poprosiłam o konkrety to jakoś nikt się nie pofatygował.
4
Rather 2017-04-07 21:55
Nie nikt się nie pofatygował, tylko administrator z Murapolu grzecznie wykasował.
5
przyszły pracownik 2017-04-08 10:43
Właśnie widzę, że tu wszyscy krytykują ale nikt nie poda konkretnych powodów. Szkoda, zastanawia mnie tylko po co pisać i hejtować jak nie potrafi się później powiedzieć dlaczego tak jest. Może ktoś chce koniecznie pokazać Murapol w złym świetle bo pracuje u konkurencji i na tym im zależy. Albo komuś w Murapolu się nie udało bo nie podołał obowiązkom. No nie wiem, tak czy siak dziwnie to wygląda. Widzę, że jak nie zacznę pracy tam to się nie dowiem :)
A co do usuwania postów to nie wierze, że administrator ciągle tu siedzi i kontroluje jakie posty się tu pojawiają żeby je na bieżąco kasować. Dużo postów na tym forum zostały które są negatywne, a przecież też mogły zostać usunięte bo nie świadczą dobrze o nich.
rth 2017-04-09 21:36
Dobra,
idź już tam "pracować". Do zobaczenia za 3 miesiące:)
5
marketingowiec 2017-04-10 09:22
przecież pracuje, w dziale marketingu odpowiedzialnym za wizerunek w Murapolu, nic to nie pomoże!

Przyszły pracownik i zainteresowana, żenująca akcja na poziomie przedszkola.
6
tom 2017-04-11 00:24
skoro posty nie znikają, to dlaczego jest 17 stron opinii a było 19 ? :)
2
zainteresowana 2017-04-11 10:43
co wykasował? podałam maila, nikt nie napisał a tam administrator nie ma wstępu. Przestań siać hejt bo to żałosne.
2
Przyszły pracownik 2017-04-11 14:12
Żałosne jest rozpowszechnianie opini której nie potrafi się poprzeć. Z resztą, nieistotne, szkoda czasu na to forum bo i tak żadnych konkretow się stąd nie wyniesie.
tom 2017-04-11 16:38
Dokładnie, nie pozostaje wam nic innego jak zacząć tam prace. Jak to śpiewał Lombard "przeżyj to sam" :D
9
opia 2017-04-13 17:07
Niedowiarkom polecam spróbować. 2 góra 3 miesiące przejdziecie na ciemną stronę mocy... :D :D :D.
6
michał 2017-04-16 15:12
Znów kumulacja - 6 KB, 6 KK, 3 architektów i 3 as. architekta, razem 18 osób a tu dopiero połowa miesiąca. Rotator znów w formie :)
7
michał 2017-04-24 17:58
Już 28 osób szukają, czyli prawie 10% składu wymieniaj w ciągu miesiąca.
2
Nik 2017-05-07 08:27
Pojawil sie tutaj dlugi i rzeczowy wpis. Mam nadzieje, ze zdazylas go przeczytac, bo juz zniknął
6
zainteresowana 2017-05-15 22:01
nie zdążyłam ale przyznaje uczciwie, ze ilość powiadomień o wpisach nie odpowiada ilości tych wpisów.... trochę przykre.
7
Luksusowo 2017-06-03 00:34
Mam kumpla, który tam pracuje od kilku miesięcy. Czuje się tam jak w obozie. Zamiast zajmować się budowlanką, spędza większość czasu przy komputerze pisząc sprawozdania co dziś zrobił, ile razy pierdnął (tzn puścił bąka) itp. Muszą to robić codziennie. Stałe kontrole z działu kontrolingu, stres wielki jak Berlin.
5
Awl 2017-06-03 07:45
Nikt go tam nie trzyma na siłę. Jak mu tak źle droga wolna.
2
Szukapracy 2017-06-03 12:53
Pracujesz tam? Moze cos o nich powiedziec?
architekt prowdzący 2017-06-06 13:20
O jakie ciekawe forum, z każdym dniem coraz mniej wpisów. Nawet forum o Murapolu nie może być normalne.

Pracowałem w MAD jako architekt prowadzący. Nie zdążyłem poprowadzić żadnego projektu bo pracowałem bardzo krótko.
Na tyle jednak długo aby obserwując moich kolegów i koleżanki z pokoju, innych architektów, poznać specyfikę pracy.
Już po dwóch tygodniach wiedziałem, że jedynym moim celem będzie uzyskanie kilku pensji (były wysokie) Bardzo szybko, w idealnym z mojego punktu widzenia momencie, zwolniłem się.

Nie jest to praca podobna do żadnej innej, nie znajdziesz drogi architekcie kandydacie, drugiej takie pracowni. Tutaj głównym zadaniem architekta prowadzącego była zabawa w systemie lotus notes,
oraz pisanie codziennie nieskończonej ilości bezsensownych mejli. Starsi stażem architekci pisali mejli około stu dziennie, odbierali jeszcze więcej.
Przez pierwsze tygodnie pracy patrzyłem na to i nie mogłem uwierzyć. Tematy mejli były tak absurdalne, że aż trudno opisywać.
Każdy mejli był wysyłany do wiadomości prezesów. Prezesi musieli wiedzieć, że w firmie właśnie odbywa się bardzo ważna mejlowa narada prowadzona przez ośmiu dobrze opłacanych fachowców na temat jednej rurki odprowadzającej wodę z dachu. Jeden z ekspertów (tak o nim mówiono w biurze) znalazł możliwość zaoszczędzenia 12 złotych na jednym skośnym dachu.
c.d.n.
15
Nik 2017-06-16 21:35
Moze dales sie drogi architekcie wciagnac w te bzdurne pisanie emaili zamiast pracowac jak kazdy normalny architekt - tzn. wbrew wytycznym i krotkowzrocznym oczekiwaniom spolki ?
1
Marek_Jastrząb 2017-06-24 17:42
To jak jest z tym Murapolem? Aktualnie poszukują osób na stanowisko projektanta konstrukcji. Warto do nich aplikować? Jest weekend wiec może negatywne posty tak szybko nie znikną.
gps 2017-07-03 15:28
firma jak kazda inna, placa dobrze to i wymagaja duzo
architekt 2017-07-07 13:12
Potwierdzam to co napisał kolega z Madu wyżej, cała ta firma to latający cyrk Monty Pythona, takiej abstrakcji i głupoty nigdzie indziej nie doświadczysz. Jedyne słuszne rozwiązanie to traktować ją tymczasowo i wtedy jest naprawdę wesoło. Ja się śmieję cały czas.
10
greg 2017-07-15 20:10
Nie polecam, chyba ze lubisz cwaniakow i jeszcze raz cwaniakow, jaka firma takie mieszkania
9
Tanio dobrze byle jak 2017-07-17 23:38
Mieszkania ładne.... pokoje po 7 m kw. Normatywy co zatem i standard życia rodem z epoki Władysława Gomułki.
3
Zostaw swoją opinię o MURAPOL S.A - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MURAPOL S.A