brak logo

MURAPOL S.A

Bielsko-Biała

Opinie o MURAPOL S.A

Rama 2016-08-06 12:22:10
Witajcie, w poniedziałek mam rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko marketingowca. Czy tam wasze opinie i zastanawiam się, czy jej nie odmówić? jak radzicie?
Bogumił 2016-08-06 16:01:41
Proszę nie popełniaj błędu i nie sugeruj się negatywnymi opiniami na tym forum. To piszą ludzie, którym się po prostu nie udało albo nie dali rady. jeśli otrzymasz ofertę pracy, to oczywiście z niej skorzystaj - praca w bardzo przyjemnej atmosferze, bardzo dobre zarobki, szanse rozwoju. Kiedy zaczniesz pracować, zrozumiesz, że wszystkie te negatywne wpisy to prawdopodobnie wpisy hejterów.
Dan 2016-08-07 10:24:10
To dobrze. Jest tam w tej Cavatinie bardzo fajny ,,chill out room". Mogliby w nim organizować tam rozmowy rekrutacyjne do Murapolu. Ciekawa aranżacja ale mi brakuje tam takiej fototapety z zachodem słońca i jakiejś palmy nad tym wodnym łóżkiem :):):). Czy ktoś wie co trzymają w tej wielkiej lodówce w tym "chill out room"" pod ścianą ? Piwo marki piwo czy szampana ? ( usunięte przez administratora )
3
Kasia 2016-08-08 19:20:01
Dzień dobry, czy ktoś z Państwa na tym forum może wie, gdzie trzeba do Murapol S.A. wysłać CV jeśli się chce pracować w tym "departamencie radia i telewizji" w Murapol S.A., o którym tutaj piszecie? Jestem na studiach dziennikarskich (magisterskich) i szukam takiej pracy albo stażu. Z góry dziękuję za informację.
minka 2016-08-09 08:53:20
o co tu chodzi - ogłoszenie o pracy prawnika w Krakowie wisi już od dawna. Pamiętam, że dzwonili do mnie rok temu i chcieli mnie zatrudnić od razu bez rozmowy. Nie zgodziłam się, bo miałam pracę - teraz znowu dzwonili. Ktoś pracował w Murapolu jako prawnik i powie ?
Bogumił 2016-08-09 12:24:33
W ogóle się nie zastanawiaj - tylko przyjmij tę ofertę. Będziesz pracować w dziale prawnym największego dewelopera mieszkaniowego w Polsce. Czekają an Ciebie bardzo ciekawe projekty, ambitna i przyjazna grupa kolegów. Pracując w Murapol zabezpieczysz sobie stabilizację finansową, bardzo dobre warunki pracy i zatrudnienia. Prawnicy w Murapol pracują od lat, są bardzo ważnym i cenionym elementem całej organizacji. Skoro do Ciebie zadzwonili i od razu zaproponowali pracę, to znaczy, że Cię cenią i obdarzają zaufaniem - wyłącznie na podstawie twoich dokumentów aplikacyjnych. Nie zawiedź ich zaufania. Dla Ciebie to szansa na karierę zawodową.
3
tom 2016-08-10 21:17:15
Znów nie trafiłem ;( miały być kadry i księgowość, a polecieli kierownicy kontraktu /4os./ dodatkowo architekci /3 os/ i projektanci /3 os/. ale to już reklamują na ( usunięte przez administratora )bo na swojej stronie "zapomnieli" to dodać. Rotator w formie pomimo wakacji :)
4
Eryk 2016-08-11 07:25:05
Zatrudnienie bez rozmowy kwalifikacyjnej raczej wygląda na desperację, ale kontrolowaną - w razie czego się dziewczynę zwolni, jak tysiące ludzi wcześniej.

Z tym cenionym elementem organizacji to jakaś nowość, bo pamiętam jak kiedyś za jednym zamachem zredukowano liczebność tego działu do jednej osoby.
2
Olek 2016-08-12 14:57:35
Kilka słów do krytyków Murapolu. Jak odniesiecie się do tych faktów????
- deweloper nr 1 w Polsce,
- rekordowa sprzedaż w roku,
- o firmie piszą wciąż artykuły różne gazety
- firmę reprezentuje Pani ambasador Różdżka, ambasador Rozenek, ambasador Nguyen i ambasador Kazadi oraz ambasador Starmach. Są to znane osoby - także z zagranicy....
- troska o dzieci i młodzież, także na "Czarnym Lądzie",
To są fakty. Może napiszecie coś na ten temat. łatwo jest krytykować...
2
Alfred 2016-08-13 11:37:38
To narzedzie marketingowe nazywa sie mediadeweloper.pl i to on stoi za tymi wszystkimi materialami pracowymi i telewizyjnymi.
1
Ziom 2016-08-17 20:25:25
Dodam jeszcze, ze nie tylko dowód prowincjonalnego, zaściankowego myślenia, ale ii zwyczajnie braku patriotyzmu :), bo mógłby wykorzystać jakieś inne polskie elementy, krajobrazy, jak wstydzi się Beskidów czy Bielska.
3
Irish stout 2016-08-18 06:41:20
No bo przecież są już firmą o zasięgu międzynarodowym! ;-) Przyglądają się czemuś w Berlinie, to olbrzymi sukces, nie pamiętasz?
4
Dawid 2016-08-18 17:22:04
Ale tak sie dzieje przy kazdym pnu. Na kazdej inwestycji.
3
Hesperyda 2016-08-21 17:07:09
Powiem Wam, że te opinie skutecznie zniechęcają do pracy w Murapolu. Nie mam nic przeciwko pracy ponad godziny ale przynajmniej w dobrej atmosferze, szczególnie przy pracy prawnika ...
4
Fred 2016-08-22 19:16:30
A Murapol ma jeden dzial prawny czy kazdy z dzialow ma swoich prawników ?
Statystyk autystyk 2016-08-23 13:57:17
Po co Murapolowi sprzedaż, oni tam tylko umowy liczą.
5
tom 2016-08-23 21:49:23
35 ofert pracy w sierpniu a do końca miesiąca jeszcze tydzień. Czy Rotator idzie na rekord olimpijski ? :)
3
Sylwia 2016-08-25 13:21:49
Witam,
czy ktoś może wypowiedzieć się na temat stanowiska w dziale sprzedaży mieszkań? Kierownika działu lub doradcy klienta? Zauważyłam, że w Łodzi co chwila kogoś potrzebują bo pojawia się nowe ogłoszenie i zaczęłam się zastanawiać czy tak się firma rozwija czy taka duża rotacja jest na tych stanowiskach..
1
dr who 2016-08-25 15:08:45
To ja podpowiem. Firma podobno zatrudnia 300 osób. Mamy koniec sierpnia i w tym roku były już co najmniej dwa rzuty rekrutacyjne po ok. 40 stanowisk, oraz kilka mniejszych.

Jeśli firma w trochę ponad pół roku wymienia blisko połowę zatrudnionych, to znaczy że rotacja jest:
a) gargantuiczna
b) monstrualnych rozmiarów
c) normalna
d) stanowczo za mała
e) w sam raz i świadczy o rozwoju firmy, ponieważ co 6 miesięcy odkrywamy, że połowa pracowników to lenie, nieroby i nieudacznicy?
3
Sylwia 2016-08-25 15:24:50
Dziwi mnie to bo z reguły to jak już firma ma pracownika,który jest wdrożony i w miarę się sprawdza na danym stanowisku to firma walczy o niego o nie zwalnia. Czyli mam rozumieć , że umowy są podpisywane na czas określony pół roku i potem out?
Sylwia 2016-08-25 15:50:26
W biurze sprzedaży ludzie są na własnych działalnościach? Pierwsze słyszę taki twór
Fan 2016-08-26 12:44:55
Dałbym wszystko, żeby otrzymywać...
4
Zbir 2016-08-26 17:57:11
a czy ten nabór na "płatny staż do działu marketingu" to może ma związek z pracą dla media deweloper albo Cafe Tina? Czy te dwie świetne firmy już zaczęły trząść krajowym (i nie tylko) rynkiem mediów? :)
2
Gabrysia 2016-08-29 20:12:29
a jak wyglądają w tej firmie takie staże dla absolwentów w dziale marketingu? czy rzeczywiście jest szansa na poważne zatrudnienie po takim stażu? co się robi w trakcie stażu?
Smakosz 2016-08-31 10:23:57
A mają tam w tej kawiarni Cafe Tina jakiś dobry ekspres do kawy? to bym mógł go wziąć za dobrą cenę.
2
Kiss 2016-09-01 09:30:20
Pytanie do administratorów serwisu ? - gdzie tutaj są opinie , bo póki co to widzę w większości wynurzenia jakiś frustratów i ich osobiste wycieczki pod adresem jednej osoby, która tak na dobrą sprawę pełni całkiem inną rolę w firmie niż tutaj się pisze co świadczy tylko i wyłącznie o tym, że ci frustraci mieli do czynienia z firmą bardzo dawno temu i obecnie nie mają zielonego pojęcia na temat jej funkcjonowania a Wasz serwis bezrefleksyjnie te brednie publikuje.
3
Link 2016-09-05 11:21:09
specjalista od marketingu ds. analiz internetowych -kogoś takiego teraz szukają i są tak zdesperowani, że oferują nawet umowę o pracę, naprawdę z Internetem i marketingiem internetowym muszą mieć tam duży problem w tym Murapolu.
2
Marysia 2016-09-09 11:10:17
Dlatego własnie w artykułach "sponsorowanych" przez Murapol a publikowanych w necie możliwość wpisywania komentarzy jest po prostu wyłączona ;)
8
RotaThor 2016-09-13 08:10:58
Strona Murapolu znowu nie działa*, więc uprzejmie informuję pracowników, że macie w przyszły weekend dni otwarte - tak przynajmniej słyszałem w radiu. Na wszelki wypadek przygotujcie się do deklamacji "Kropli".

* - Ludzie zakładają strony nawet swoim zwierzakom, a "Deweloper nr 1 w Polsce" nie umie sobie zamówić. Gratulacje!
3
Biedronka 2016-09-13 10:19:29
czytam te wszystkie wpisy i porównuję z tym co znalazłam w Internecie o murapolu przecież ta firma to jedna z potęg na rynku co rusz kupuje jakieś duże działki w całej Polsce i mnóstwo inwestuje buduje organizuje jakieś imprezy sprzedaje mnóstwo mieszkań czy nie piszecie tych wszystkich złośliwych tekstów właśnie z zazdrości ? przecież tak wielka spółka nie może być taka beznadziejna i tak fatalnie zarządzana jak piszecie bo by po prostu się nie utrzymała na rynku i zbankrutowała
WW 2016-09-13 22:38:08
Lepiej kopać studnie w Sierra Leone niż pracować w Murapolu - dobre ? :)
3
Kot Prewencjusz 2016-09-14 07:53:44
Siekiera, motyka, piłka, deska - na połowę pracowników przyszła kreska :)
4
Ciekawsky 2016-09-19 12:21:34
No i jak po Dniach Otwartych? Czy pracownicy recytowali "Kroplę" albo rysowali obrazki w grocie?
Fryta 2016-09-19 19:14:41
Skoro do poniedziałku wieczór (czyli aż do teraz) nie pojawiły się w sieci nawet sponsorowane artykuły Murapolu obwieszczające kolejny "sukces stulecia" to musiało być naprawdę fatalnie ze sprzedażą i nudno
3
poszkodowany 2016-09-20 23:17:08
Murapol jest specjalistą w wykańczaniu podwykonawców. Nie spodobasz się kierownikowi to wywali cię z budowy i nie dość że nie dostaniesz żadnych pieniędzy za wykonane roboty to jeszcze zostaniesz obciążony wszelkimi możliwymi kosztami za opóźnienia budowy. Murapol tylko czeka na takie przypadki, dzięki temu może rozwijać się Twoim kosztem, a Ty swoją firmę możesz zamykać.
Ostrzegam i odradzam wszystkim rozsądnym, z daleka od współpracy z tą firmą bo później wydacie majątek na prawników żeby odzyskać swoje własne, uczciwie zarobione pieniądze.
7
Monika 2016-09-21 09:14:58
Widziałam ogłoszenia do pracy w murapolu dla inżynierów budowlanych w Łodzi między innymi, (kk, kb). Mam pytanie, czy to jest poważna oferta, to znaczy ile na takich stanowiskach można w murapol się utrzymać tak realnie, nie pytam o Łódź, bo to dopiero chyba jakiś nowy projekt i generalnie czy warto aplikować.
Nigdy w życiu 2016-09-21 10:19:39
3-5 miesięcy zazwyczaj, stres, słaba kasa, użyczanie nazwiska do fuszerki, odwalanej przez 10 poprzedników i 4 następców, nie warto.
5
Strongman 2016-09-22 09:29:06
Tak tu się naśmiewacie z tej spólki cavatina byłego prezesa murapolu, a ona jest współproducentem filmu o super bohaterze - sportowcu Jerzym Górskim, tytuł: "podwójny Ironman", ma wejśc do kin pod koniec 2017 roku, produkuje to razem z Polsatem, i co na to powiecie? jesteście jeszcze teraz bardziej sfrustrowani, ze nie pracujecie dla M.D. i murapolu oraz innych jego spółek?
Siostro, basen! 2016-09-22 09:58:25
Ja się nabijam, bo to typowo "Murapol-style" projekt. Czyli - jesteśmy studiem nagraniowym, ale nikogo jeszcze nie nagraliśmy, ale za to już idziemy w produkcję filmów, gdzie też nic nie zrobiliśmy, ale żaden problem się pochwalić że "się przyglądamy", działamy non-profit, ale nikomu jeszcze nie pomogliśmy, za to informujemy, że jakby coś, to komercyjnie chętnie strzelimy dżingla, czy reklamówkę do radia, chociaż tu też portfolio puste, ale w sumie to żona Królika będzie jakimś trenerem wokalnym - nie wiadomo czyim i za ile, no ale będzie, to wrzucaj Jarek to wszystko na stronę i dopisz jaką kupiłem bramkę szumów, będzie lans na wsi. Koniecznie dopisz, że organizujemy też loty na Księżyc i przyglądamy się Jowiszowi, chcemy tam osiedle wybudować. Ta chaotyczna komunikacja, odtrąbianie sukcesów zanim się wydarzą, zapewnianie o profesjonaliźmie w kwestiach, których się w ogóle nie obrabia - to MD znak firmowy. Tak było i z wejściem na giełdę i wejściem na wschód Polski z inwestycjami, otwarciem inwestycji zagranicznych, własną drużyną kolarską, filmem z Transalpu, biuletynem firmowym, biblią sprzedażową, strefą klienta na www i tysiącem innych projektów. Szumne zapowiedzi, słomiany zapał i w rezultacie KROPLA brązu na majtkach jako jedyny namacalny (hehe) skutek tych wysiłków.

Co do samej realizacji "z Polsatem", nie wiem czy jest się czym chwalić. Na pierwszy rzut oka nie. Polsat z reguły wynajmuje do produkowania swoich programów pewną wrocławską firmę. Ty napisałeś, że MD nie "produkuje dla Polsatu" (w domyśle: nie został do tego wynajęty, bo byli lepsi i tańsi), tylko "produkuje razem" (czyli jakiś barter, ew. "możemy wam za darmo coś zrobić?"). W bliskim Michałowi świecie muzyki można grać koncert dla 2000 osób, które przyszły specjalnie na Twój koncert i zapłaciły za bilet, ale można też grać za co łaska w przejściu podziemnym i szczycić się, że 2000 ludzi Cię minęło i cośtam usłyszało, pięciu coś wrzuciło do czapki i uzbierałeś na wino owocowe. Można nie widzieć różnicy, a z braku innych spektakularnych sukcesów można udawać, że to drugie to nawet udana namiastka jakiegoś osiągnięcia.



4
Strongman 2016-09-22 10:54:33
Gdyby byli tak beznadziejni to Polsat by m nie zaproponował współpracy przy tym filmie i tyle. Miejmy nadzieję, ze to będzie początek wspaniałej przygody cavatiny, murapolu i M.Dz. z show-biznesem, trzymam kciuki. na pewno potencjał finansowy, doświadczenie biznesowe no i sprzęt, studio cavatina, możliwości organizacyjne finansowe murapolu i cavatiny, żeby sfinansować taki duży projekt dają nadzieję, ze to filmowe przedsięwzięcie się powiedzie i że to dopiero początek sukcesów murapolu w tej branży.
Werka 2016-09-22 11:15:06
A kto ze "znanych i lubianych" "ludzi Murapol S.A." zagra w tym filmowym dziele, czy wystąpi w nim może sam pan D.? Na jego miejscu to bym sobie zagwarantowała nawet minimalną rólkę, taką "niemą" nawet, choć on to miałby wiele do powiedzenia na każdy temat i to jeszcze jakim "wspaniałym" językiem :):):) i by było szkoda, gdyby nic nie mówił, zresztą by nie wytrzymał. Jak sobie nie zagwarantuje jakiejś rólki (na przykład takiej: "rowerzysta przemykający na rowerze w tle"), to ktoś kiepsko negocjował kontrakt po prostu. Dlaczego na stronie Cavatiny ani Murapolu nie ma o tym wiekopomnym wydarzeniu w świecie filmu żadnych wieści? Błąd. Czy zdjęcia będą kręcone w biurze na Partyzantów,czy pracownicy Murapol będą mogli wystąpić jako statyści (nawet za darmo)?
2
Siostro, basen! 2016-09-22 12:11:44
Chyba się opiłeś wodą z bagna. Firmy produkujące dla telewizji, w szczególności Polsatu, zazwyczaj nie płacą za nic, bo by nie przeżyły. Moja znajoma pracowała kiedyś w takiej firmie i właśnie jej rolą było załatwienie ZA DARMO kanapy, widelców, kubków, zegarów i dywanu do kolejnych superprodukcji Polsatu, bo budżet nie jest z gumy. Dopóki ktoś oferuje coś za darmo albo przysłowiowe "czy pińdziesiąt", taka telewizja przyjmie to z pocałowaniem ręki. Nie wiem czy to taki epokowy sukces, wcisnąć komuś swoją pracę za friko.

Jak już współpraca z Polsatem się rozkręci, to ja bym sugerował związać się z serialem "Świat Kiepskich". Można by było nagrywać kolejne odcinki właściwie bez dubli i scenariusza.
4
Prztyk 2016-09-22 12:54:15
No proszę wystarczyło, że ex-prezes wsiadł na swój "rower do Hollywood", a liczba zawartych przez Murapol umów (według info podawanego przez Murapol) coraz szybciej spada, już nie jesteśmy na pierwszym miejscu kochani, a dopiero na trzecim, michale, wracaj!!!
1
Alvarez 2016-09-23 09:01:27
Można źródło tej fantastycznej informacji?
Prztyk 2016-09-23 11:41:33
Proszę bardzo - informacja potwierdzona przez dyrektora z Murapolu - pana J.M. - pismu Eur....ld, wydanie z 05 września tego roku, Murapol wyprzedzony przez Robyg i Dom Development. Swoją drogą, podoba mi się w tym artykule słowo "kontraktacja" używane chyba zamiast "sprzedaż".
Późne śniadanko 2016-09-23 12:03:33
Ktoś przecież musi dać kasę na filmy czyż nie? a kogo to obchodzi ze Murapol przyoszczedzi na czym innym ale na lansik troche wyda. pewnie taki jeden uduchowiony to juz widzi siebie na festiwalu w Gdyni (albo i na rozdaniu Oscarow czy innym Cannes jak odbiera nagrode dla najlepszego KO-producenta (ale chyba takiej nie ma jeszcze, niewazne, zasponsoruje i bedzie), a moze chcialby zdjecie na czerwonym dywanie i pod scianka? lepiej by zadbal zeby w tej cavetinie byla szybsza reakcja na takie nowiny bo jak do tej pory to napisane tam jest na stronie cavetina tylko o takim innym filmie co sie zajmuje zjawiskiem pt. "sen oczyszczajacy w swiatyni". czy chodzi moze o to ze misiek przygotowuje sie juz do snu zimowego (w tej swoje grocie z "Rysunków z Grot") ? nie bylby to taki zly pomysl. Zreszta jego pieniadze to sobie moze je moczyc gdzie tam chce. szkoda tylko, ze jak już zrobi jeden krok - tak jak z cafetina czy mediadeweloper.pl to czegos brakuje zeby to po prostu robic dobrze, konsekwentnie rozwijac, podstawowe info w necie szwankuje, brak checi albo umiejetnosci zeby wykorzystac "narzedzia" jakie oferuje internet , to mnie zastanawia, wybulic kase na cos a nawet nie umiec/nie chciec tego "sprzedać" to naprawde szkoda tej kasy
Tom 2016-09-23 12:04:47
Na froncie walki Rotora z nieudacznictwem własnych pracowników chwile było spokojnie, skromne 6 ogłoszeń o pracę do połowy września. No, ale w końcu nie wytrzymali i poszli w kumulację 5 Kierowników Kontraktu i 3 Kierowników Budowy w jeden dzień :)
1
harry 2016-09-23 13:47:28
Ta informacja nie ma żadnego znaczenia. Trzeba porównać przychody - to jest najbardziej miarodajny parametr -
2015 - Dom Develop. 904 mln. (1H2016 - 367,7 mln.)
2015 - Robyg 480 mln. (1H2016 - 312 mln.)
2015 - Murapol 372 mln. (1H2016 - brak)

faktem jest że Murapol ma największą rentowność , ale napewno nie ma największej sprzedaży.
i nie miał jej w zeszłym roku jak się wszędzie chwalił.
2
Alvarez 2016-09-23 15:23:26
Potwierdza się to, co zawsze podejrzewałem. Nawet gdyby uznać, że Murapolowskie "umowy" mają coś wspólnego z wynikami sprzedaży i Murapol rzekomo ma tych umów najwięcej w Polsce, to i tak jest to bardziej efekt tego, że naotwierali wiele nierentownych budów, a nie tego, że tak dobrze im schodzą mieszkania na poszczególnych inwestycjach. Mając lokale w 7 czy więcej miastach, nie sztuka sprzedać kilka mieszkań więcej niż deweloper, który ma 3 osiedla w Krakowie. A może jednak to jakieś wyzwanie, skoro Murapol nie nadąża.

Widać , że pracowników M. czekają chude lata i jest poważny kryzys na pokładzie. Robyg i Dom Development działają tylko w 2 miastach, na mniejszej liczbie inwestycji, a mają większą sprzedaż. Taki to "lider rynku". Szykuje się powrót do 2009 roku, gdzie miesięcznie firma sprzedawała mniej niż jedno mieszkanie na inwestycji :)
3
Guru 2016-09-24 13:04:38
Trzeba wziąć też pod uwagę wartość krótkoterminowych i długotrwałych zobowiązań ciążących na "grupie Murapol" i zaciąganie kolejnych zobowiązań (emisje obligacji, kredyty) na spłatę "starych" długów. Nie wygląda to dobrze, jak się po prostu analizuje dane finansowe.
Zostaw swoją opinię o MURAPOL S.A - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MURAPOL S.A