Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o MURAPOL S.A

Pracowałeś w firmie MURAPOL S.A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Waldemar - 2015-05-18 09:09:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
1. Dobre zarobki, wcale nie takie dobre, a uwzględniając niepłatne nadgodziny wychodzi, że pracujesz za śmieszne pieniądze.
2. Nowe przyjęcia nie powiązane są wcale z nowymi inwestycjami, tylko z uzupełnieniem ciągłych braków kadrowych.
3. Dobry socjal to karta do serwisu medycznego i paczka na święta, a wspomniane wyjazdy dotyczą małej grupki zaufanych.
4. Podnoszenie kwalifikacji polega na spędzie wszystkich do siedziby na tzw. "szkolenia", gdzie KK i KB samobiczują się za błędy wynikłe ze złych procedur i posunięć centrali.
5. Dobre towarzystwo, to zmienia się co 3 miesiące. Rotacja straszna, nawet nie zmieniasz opisów w książce tel.
zdjecie uzytkownika
Woda - 2015-05-18 13:50:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Waldemar - 2015-05-18 09:09:44]:
Są dwie inwestycje nowe, na które szukają pracowników , to są Toruń i Siewierz.
zdjecie uzytkownika
Jack85 - 2015-05-19 09:50:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nareszcie Murapol przenosi sie do Krakowa!!! Prosze przeczytajcie ogloszenie o pracy dla architekta ..."w zwiazku z otwarciem oddzialu w Krakowie" ... Chodzi o ogloszenie dane przez Murapol Architects Drive-na szczescie dzieki wpisom na tym forum nie uzywaja juz tego bezmyslnego skrotu tej nazwy czyli "MAD" ("szalony",chyba za duzo skojarzen bylo ...) Moga sobie mowic ze tylko odnosnie tej jednej spolki ten Krakow itd. ale generalnie to dobrze, to znaczy dla tych ktorzy sa za przeprowadzka z BB.
zdjecie uzytkownika
Grek - 2015-05-19 10:37:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Jack85 - 2015-05-19 09:50:29]:
MAD bardziej pasuje :) Pytanie: jaka w tej ich krakowskiej spółce jest "stabilność zatrudnienia"? Murapolowa, czyli 1-3 miesiące czy dłużej? Szefa mają w porzo, a może i w tej spółce ręcznie steruje wszystkim M.DZ.?
zdjecie uzytkownika
Havlasa - 2015-05-19 11:57:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przecież był już kiedyś oddział w Krakowie. Zasłynął tym, że był stawiany za wzór, jeśli chodzi o minimalną liczbę reklamacji. To się skonczyło, w momencie kiedy klienci sami zaczęli pisać do Bielska i wyszło na jaw, że pan idealny dyrektor chował w szafie jakieś 200 reklamacji, których nie wprowadzał do statystyk, żeby nie robić MDz przykrości.
zdjecie uzytkownika
Jack85 - 2015-05-19 14:00:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Havlasa - 2015-05-19 11:57:33]:
Nie wiem jak bylo. Teraz ten oddzial w Krakowie ciekawie przedstawiaja w ogloszeniu i szukaja teraz nie tylko architekta ale i prawnika i grafika tez.Nie wiem jaka to prawda ale przynajmniej reklamuja to z takim kopem i pomyslem jakby jakas ekspansje na rynki "swiatowe" planowali... Szkoda ze poszukuja grafika z co najmniej 3 latami doswiadczen bo tak to zamkniete drzwi dla mlodych bez tzw doswiadczenia, bledne kolo i takie tam.
zdjecie uzytkownika
Henryk Śliwka - 2015-05-19 15:22:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Patrząc na niesamowicie estetyczne i niezwykle profesjonalne logo tej spółki, nie obawiałbym się, że jakikolwiek grafik z planety Ziemia nie da sobie rady.
zdjecie uzytkownika
deser - 2015-05-19 15:32:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Poznaniu będą drzwi otwarte 23 maja - chyba nei mogą sprzedać tych mieszkań na Nowych Winogradach, ale niech tam, największą atrakcją jest nie Murapol ale pokaz gotowania w wykonaniu celebrytki kulinarnej Anny Starmach. I bardzo dobrze, przynajmniej najeśc się będzie można za darmo, degustacja przewidziana. Tak dalej. Szkoda że w necie żadnej reklamy tego nie ma, jak zwykle. A nie boi się kierownictwo Murapol że kolejka po jedzenie gratis będzie, a do Murapolu nie? Tylko zeby jedzenia było dużo, to dużo ludzi przyjdzie,różnych. Na innych drzwiach otwratcyh w Murapolu też niech dają dużo darmowego jedzenia, najlepiej takiego na wynos też, w kartonach i pojemnikach.
zdjecie uzytkownika
Szneka - 2015-05-19 19:25:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak w Poznaniu coś dają za darmo, to będą tłumy :)
zdjecie uzytkownika
Pcim - 2015-05-20 09:03:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Szneka - 2015-05-19 19:25:14]:
Ja się wybiorę, a wiadomo jakie "menju" będzie? Wódeczka będzie? (jak wiadomo wódeczka dla Murapolu rzecz ważna)
zdjecie uzytkownika
Marcinek - 2015-05-20 09:32:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pcim - 2015-05-20 09:03:26]:
tylko nie wykrzykujcie "Dz...a, Dz...a !!!" ktos zle uslyszy i pomysli ze zaklocacie cisze wyborcza (imprezka jest akurat 23 maja) ...
zdjecie uzytkownika
Bobo - 2015-05-20 11:53:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Muszą wydać na reklamę każde pieniądze, bo na drugim etapie w Poznnaiu sprzedali tylko 4 (słownie CZTERY) mieszkania ,nie ma co się dziwić . czy pani Starmach bedzie też z pokazem w Krakowie zeby pomoc Garbarni ?,tam sprzedaż chyba nadal zero.
zdjecie uzytkownika
gg - 2015-05-20 13:10:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a Murapol wyda teraz jakąś książkę kucharską na przykład"Gotuj z Murapolem"?? ze zdjęciem MDZ wymachującego nożami na okładce proponuję, albo może blog kulinarny MDZ będzie prowadzic, no bo to że pojawi się zakładka o gotowaniu na stronie internetowej Murapol typu:"przysmaki Murapol" to pewne.
zdjecie uzytkownika
Koks - 2015-05-20 13:19:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy to prawda, że nie tylko w kontrollingu, ale i w dziale IT murapol nikt nie chce pracować? Od dzisiaj jest oferta płatnego stażu również w IT.
zdjecie uzytkownika
Frank - 2015-05-20 15:22:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [deser - 2015-05-19 15:32:39]:
Niech ktoś z Poznania wytlu maczy panu przew. Dz. ze Nowe Winogrady -tam gdzie Murapol buduje jest daleko od Starego Rynku w Poznaniu gdzie A. Starmach ma gotowac i gdzie te dni otwarte Murapol maja byc, Dz. z Poznania nie jest to ma prawo i nie wiedziec.Ludzie przyjda na Rynek,najedza sie za darmo,popatrza na bardzo ladna pani a z telewizora,ale to chyba chodzilo o reklame mieszkan, a jak chcecie zachecic do ich kupowania w taki sposb? Do talerza darmowej zupy chcecie ulotke z logo Murapol-u dodawac czy jak?Trzeba bylo to na budowie organizowac.Rownei dobrze to mogliby i w operze poznanskiej abo Starym Browarze .
zdjecie uzytkownika
Luz - 2015-05-20 15:52:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tej impry w Poznaniu to będzie jakiś film w sieci?
zdjecie uzytkownika
miki - 2015-05-20 23:18:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Havlasa - 2015-05-19 11:57:33]:
To nie tak, że dyrektor oddziału ukrywał rekalamcje. Po prostu pewnego dnia przyszedł email z BB do Krakowa "kończymy z reklamacjami na Chełmonskiego" - taka słynna inwestycja Murapolu ponad 200 reklamacji na 160 mieszkań, woda w garażach, budynki z PnU ale bez mediów, no typowa budowa Murapolu :). No to co mieliśmy robić jak taka instrukcja z samej góry przyszła ? Przyjmowaliśmy reklamacje od klientów a potem hop do szufladki :)
zdjecie uzytkownika
TSP - 2015-05-21 09:02:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podobno teraz też nie uwzględniają reklamacji, bo muszą płacić wynagrodzenie jednemu piłkarzowi TSP w wysokości 40 koła co miesiąc. Łatwo policzyć, że za dwa lata siedzenia na ławce ten piłkarz dostanie prawie 1 mln POLSKICH ZŁOTYCH!
Jest kasa na piłkarzy, ale na odpadające tynki, grzyb i wodę w garażach... sorry ale nie ma piniondzorów!
zdjecie uzytkownika
jon - 2015-05-21 11:01:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [TSP - 2015-05-21 09:02:23]:
To i tak nieduże pieniądze za to,żeby poprzez sponsorowanie klubu sportowego rządzić całym miastem B-B i mieć święty spokój gdyby jakiemuś urzędnikowi chciałoby się zrobić coś "be" Murapolowi.Sprytne posunięcie.
zdjecie uzytkownika
blastfromthepast - 2015-05-21 12:22:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [TSP - 2015-05-21 09:02:23]:
O ile pamiętam, to wg MDz tu zawsze winę ponosił mieszkaniec - "bo za mało wietrzył", więc nie tyle nie ma piniondzorów, co raczej Słońce Beskidów nie uważa, aby to on miał je płacić.
zdjecie uzytkownika
kaganek oświaty - 2015-05-21 16:56:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [miki - 2015-05-20 23:18:16]:
To legendarne osiedle, którego niezwykle wysoki standard wykonania spowodował przyjazd ekipy TVP i nakręcenie odcinka "Łowców absurdów"? Pamiętam. Schody wykafelkowane do połowy, kable elektryczne zwisające z sufity niczym liany, oczywiście grzybów na ścianach więcej niż w zakładzie przetwórstwa warzyw i owoców...teraz ten materiał jest płatny, ale zachęcam: http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/lowcy-absurdow/wideo/07102010/2910798.

Jeśli komuś szkoda pieniędzy, aby poznać legendarną jakość Murapolu, albo chciałby mówić: to dawno i nieprawda, teraz jest super, polecam poszukać na YT, jest kilka "entuzjastycznych" filmików, wrzuconych przez mieszkańców. Pycha!
zdjecie uzytkownika
on - 2015-05-23 10:36:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kaganek oświaty - 2015-05-21 16:56:27]:
Dalej się podniecacie tym osiedlem..... Już to widzę, jak tylko na połowie dali płytki. Pewnie dostali klucze jak budowa jeszcze trwała.
zdjecie uzytkownika
Draziw - 2015-05-23 13:23:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [on - 2015-05-23 10:36:08]:
Taaaak, oczywiście. Telewizja przyjechała filmować, że jest niski standard wykończenia budynku, w którym lokatorzy mieszkają "na dziko". We Wrocławiu jak miesiącami nie umieliście podłączyć TV, znaleźć dokumentacji pieca, naprawić pilotów do bramy, itd. to też na pewno przez to, że się kilka rodzin wprowadziło za wcześnie. Ta kobieta z dzieckiem, która przez rok mieszkała z grzybem od cieknącego dachu, z pewnością też wprowadziła się ciut za wcześnie i stąd problemy.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Bardzo stresujący. Trzech Panów architektów zadawało pytania i przeprowadzało "testy" z wiedzy praktycznej i teoretycznej. Każdy był chyba specjalistą swojej dziedzinie- rysowanie projektów, załatwianie administracji i prawdopodobnie coś w rodzaju marketingu, wyników ekonomicznych inwestycji (niewiele mówili o sobie, to moje wnioski)przypuszczalnie na niektóre pytania sami odpowiedzi nie znali ( po mojej odp jeden z nich zaczął polemikę- po rozmowie sprawdziłam -ja miałam rację)
Pytania: przerysowanie czegoś w cadzie na czas, komentarz nt prawidłowości pod względem p.poż komunikacji z fragmentu projektu, interpretacja mpzp- ile mieszkań można "upchnąć" i dużo, dużo więcej...już nie pamiętam
zdjecie uzytkownika
cesarz-owa - 2015-05-24 07:59:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta inwestycja "Garbarnia" to "średnio udana", źle wyliczyli popyt na takie mieszkanka w Krakowie. Tu jest dużo fajniejszych mieszkań, już wybudowanych i w lepszych lokalizacjach. Murapol mógłby pomyśleć o tym, żeby w Krakowie kupować stare kamienice w dobrych miejscach i je remontować, a potem sprzedawać albo wynajmować na długie okresy. Tutaj mógłby MD swoje architektoniczne wizje realizować i jest sporo architektów, którzy się na tym znają. Chętni się znajdą i na "luksusowe apartamenty" w krakowskich kamienicach w centrum i na "normalne" mieszkania w nich wynajęte na długi okres za rynkowy czynsz. Takie mieszkania a nie tandeta na peryferiach przyciągnie klientów. Niech się nie boją problemów z parkingami, Murapol sobie poradzi. Zresztą w takim Paryżu czy Rzymie też są eleganckie kamienice i nie wszystkie przecież mają "podziemny" parking, chociaż akurat "podziemny parking" to nie jest "sztandarowy" produkt Murapolu, do chwalenia się, jakoś wydaje mi się ;)
zdjecie uzytkownika
były KK - 2015-05-24 23:53:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [cesarz-owa - 2015-05-24 07:59:40]:
Kupować stare kamienice i remontować? Ha, ha - przecież to wykracza poza możliwości intelektualne miłościwie panującego. Przecież to domorosły fachowiec, który o budownictwie czerpie wiedzę z portali internetowych, więc nie wymagajcie od niego za dużo ;)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MURAPOL S.A

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy MURAPOL S.A?
Zadaj pytanie
alert