Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o MURAPOL S.A

Pracowałeś w firmie MURAPOL S.A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Gozer - 2015-02-25 16:24:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panie techniczny!
Staram się bo z natury swojej jestem staranny.
Teksty Tworzę, bo forum jest otwarte a tekst to jedyna dostępna tu forma uczestniczenia.Wolałbym ,jasne, zamieścić plik wideo i stuknąć frazę: łubu dubu łubu dubu niech nam żyje..." albo jakieś fotki chociaż, ale się nie da!
Nie wiem skąd przekonanie,że pracuję w Murapol-u, wszak nie pisałem,że pracuję.
Wali mnie co Murapol pisze na stronach ale wkur..a mnie to,że wszyscy przypie...ą się do MD za wszystko, a to,że zwolnił, a to,że obraził, a to,że dał na Afrykę, a to,że dał na święta, a to,że zrobił imprezę,a to,że ma niemodny garnitur,.. itp, itd.Ludzie! niech pierwszy (albo każdy) rzuci kamieniem, kto jest od niego lepszy w każdej krytykowanej dziedzinie! Znam gościa, fakt, wyrzuca ludzi tak jak stoją( w butach) ale trzeba zrozumieć odpowiedzialność za całą firmę i to,że ma prawo sobie dobierać pracowników.Ale to człowiek który coś osiągnął i to swoją pracą.Tak na marginesie, to człowiek inteligentny i pracowity,nawet jak zapier....la na rowerze po Alpach to weryfikuje umowy.Nikt, kto nie prowadził takiej firmy- nie zrozumie presji za wszystkich stron.Ochojskiej nie obrażam, czytaj tekst ze zrozumieniem.Od biednych polskich wsi są tysiące wójtów i burmistrzów, którym za to płacą. A jak ktoś chce dawać datki na Piktów,Zulusów albo Mandarynów- to jego sprawa!
Jak chce się żygać,to proponuję znaleźć inne miejsce, niż to forum, tu zgadzam się z auto oceną technicznego.A pytanie o pomoc biednym było retoryczne, bo znałem na nie odpowiedź.I powierdzam,że murzyni w USA pochodzą z Afryki.
zdjecie uzytkownika
Gozer - 2015-02-25 16:30:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Izzy - 2015-02-25 11:53:37]:
Szanuję wiarę,choć nie podzielam.I nie uważam też aby religia miała tu jakiekolwiek zastosowanie.
Ale uważam,że każdy pracodawca ma prawo rozwiązać umowę z pracownikiem jak też każdy pracownik ma prawo się zwolnić.Tak jest na całym świecie, w Polsce też, więc nie rozumiem dlaczego W Murapol-u miałoby być inaczej?
zdjecie uzytkownika
echo - 2015-02-25 17:40:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gozer - 2015-02-25 11:27:30]:
czy Gozer tak w ogóle to jesteś z Bielska ? masz pojęcie jaka to ważna impreza ta zadymka dla nas tu w Bielsku ? o Bolku i Lolku chyba też nie słyszałeś że tu wyprodukowano ten serial?;)
zdjecie uzytkownika
techniczny - 2015-02-25 21:53:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gozer - 2015-02-25 16:24:50]:
Odpowiem panie Gozer tak jaby MichałDz. odpowiedział:: "Pier...i pan bez sensu".
O kim tu maja pisać jak nie o Michale Dz. jak on tam wszystkim rzadzi jednoosobowo i decyduje o losach tych ludzi? Nie wiem o co chodzi z tym garniturem. Ja pisałem o chorej filantropii na pokaz i wyrzucaniu kasy na Afryke zamiast na pomoc w kraju. Nie rób pan z niego takiego geniusza biznesu i nie chodzi o to ze nie można ludzi zwalniac ale on jest chory na tympunkcie. Naczyta się jakichś książek, co rusz nowe wizje go ogarna i dawaj zwalniac zatrudniać i znowu zwalniac. I wcale nieznaczy ze ci nowi to lepsi od tych poprzednich. Wiesz pan o co mu chodzi? O to żeby dokopać temu zwalnianemu żeby mieć radość ze kogos skrzywdzil. Widziales pan jak on potrafi się cieszyc jak kogos zwolnil? Za kogo on sięuwaza? Za gościa z "Ziemi obiecanej" czy krola Bielska? I powiedz mu pan jeszcze żeby niczego nie czytal jak jexdzi na rowerze nawet w Alpach i nawet umowMurapol żeby wtedy nie czytal. Niech się zatrzyma i czyta jak rower nie jedzie.
zdjecie uzytkownika
techniczny - 2015-02-25 22:07:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gozer - 2015-02-25 16:24:50]:
Uzupelnic chciałem jednarzecz:: on wywala chyba nawet częściej tych co mu się postawia albo maja inne zdanie nawet racje. Michal Dz. nie jest gościem kto takie rzeczy wybacza albo zapomina to ze ktoś ma osobowość nawet jak jesteś super zawodowo i pracowity. I mówisz panie panieGozer ze to zachowanie wybitnego managera?
zdjecie uzytkownika
Gozer - 2015-02-26 14:33:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wpis nie był emocjonalny, przeciwnie, byłem po 4 piwach i praktycznie zasypiałem nad klawiaturą, był raczej oniryczny lub ewentualnie psychodeliczny -4 piwa!- a to zawsze mnie wpędza w doła.
Nie jestem przyjacielem MD, choć bardzo bym chciał!

1,Cytowałem, ktoś tu na forum wypomniał "niemodny garnitur", więc nie do mnie to pytanie,nie wiem też ile ma garniturów ani jakich, ani też co jest tabu w firmie.
2.Nie ma rzeczy niebezpiecznych dla MD!
a.Wszystkie na jakie ma ochotę ale nie mam wiedzy co do szczegółów,
b.jw
c.Nie ma żadnych różnic
Proszę też na przyszłość nie zadawać mi pytań na temat MD, bo nie jestem jego rzecznikiem prasowym ani kolegą, niestety.
zdjecie uzytkownika
Gozer - 2015-02-26 14:37:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [techniczny - 2015-02-25 21:53:17]:
Bzdury i konfabulacje.
Pewnie Cię wypierdo..ł z roboty i nie możesz tego przeżyć, stąd to wywnętrzenia się na forum.
Nie czepiaj się faceta jak stara ciota ale miej jaja żeby pójść swoją drogą.
Czy też będziesz do usra..j śmierci płakał na tym forum??
zdjecie uzytkownika
Gozer - 2015-02-26 14:42:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [echo - 2015-02-25 17:40:27]:
Bolek i Lolek to mój ulubiony serial!A w bielsku byłem w Studio Filmów Rysunkowych kilka razy, więc wiem,że tu serial powstawał.
Nie jestem z Bielska.
Zadymka jest przereklamowana ale rozumiem,że podnosi morale kulturalne mieszkańców miasta powiatowego.
zdjecie uzytkownika
Gozer - 2015-02-26 14:49:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [techniczny - 2015-02-25 22:07:44]:
..częściej niż kogo??
zdjecie uzytkownika
Gozer - 2015-02-26 14:52:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [techniczny - 2015-02-25 22:07:44]:
To mówisz techniczny,że "masz osobowość, jesteś super zawodowo i pracowity"?
A jak to się objawia, bo ja też bym chciał tak myśleć o sobie??
zdjecie uzytkownika
Józia - 2015-02-26 14:57:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gozer - 2015-02-26 14:33:39]:
Ojej, dziękuję,że mi Gozer tak szybko odpowiedział,i jak mądrze.Skąd Gozer tak dużo wie?Czy Gozer już pił dzisiaj jakieś piwo?Jakie piwo Gozer lubi najbardziej?
zdjecie uzytkownika
Fanpejdż - 2015-02-26 15:45:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Józia - 2015-02-26 14:57:37]:
Boże,jakie wazeliniarstwo, aż mnie zemdliło!
Może przenieście się na jakiś portal randkowy z tymi krotochwilami?
To portal o pracy w Murapolu!
zdjecie uzytkownika
rembud - 2015-02-26 18:29:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy wiadomo jak oni płacą,mam tam wzionć robotę ale nie wiem czy zapłacą, bo róznie mówią.
zdjecie uzytkownika
Moloko - 2015-02-27 11:28:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rembud - 2015-02-26 18:29:01]:
Tak to portal o pracy, ale gość o rozdwojonej jaźni (gozer) usilnie stara się odwracać uwagę od faktycznych problemów. Szkoda czasu na niego i jego alternatywne wcielenia.
zdjecie uzytkownika
arkrk - 2015-02-27 20:22:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, czytam sobie komentarze i zastanawiam się nad tym czy złożyć podanie do tej firmy; ilu jest architektów, kto prowadzi projekty, kto ocenia koncepcje i wreszcie kto podpisuje projekty biorąc za przyjęte w nich rozwiązania odpowiedzialność ?
zdjecie uzytkownika
456 - 2015-03-01 10:58:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś może cos wie o tych niemodnych garniturkach M.D. o których tu pisza? O co chodzi, to jaka s ponura historia jest? Może jakiś skrot myslowy?
zdjecie uzytkownika
456 - 2015-03-01 11:13:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [arkrk - 2015-02-27 20:22:03]:
Nie wiem ilu teraz architektow pracuje, ale zawsze było tak ze architekt podpisuje swoje projekty i bierze za swoja prace odpowiedzialność. Architekt bierze tez aktywny udział w sprawach pozwoleń i przygotowania inwestycji. Takie manadzerskie podejście trzeba mieć. Praca jest ciekawa i można się sporo nauczyć. Minusem jest to ze ta czesc dzialanosci to dzialka M.D. (z rady nadzorzcej, ale zarzadza) i on się na tym naprawdę niezle zna (taki samouk), to jego konik, on ocenia koncepcje i zatwierdza ale wspolpraca z nim jest jednak bardzo trudna, nieprzewidywalny jest często ma wymagania od czapy których nawet rzetleny dobry architekt nie jest w stanie spelnic, zalatwic, poza tym choleryk i zlosliwiec. Ja bym na Twoim miejscu jednak skladal podanie, nauczysz się jak wygląda ten biznes, realia, szkola zycia tez niezla, zarobisz, placa niezle.
zdjecie uzytkownika
Józia - 2015-03-01 11:43:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gozer - 2015-02-26 14:33:39]:
Drogi Gozerze,mój wpis z 26 lutego,na który odpowiedziałeś zniknął z tego forum,została tylko Twoja odpowiedź.Po to,żeby czytelnicy forum nie byli w konfuzji,przytaczam ponownie moją korespondencję (najwierniej jak umiem) oraz Twoją odpowiedź:

A. Józia do Gozera napisała 26 lutego przed południem mniej więcej tak:

"Bardzo mnie poruszył emocjonalny wpis Gozera.Widzę, że jesteś prawdziwym przyjacielem pana M.Dz.Mam nadzieję,że odzyskasz spokój i równowagę.Jako przyjaciel powinieneś jednak zwrócić panu M.Dz. uwagę,żeby nigdy czytał niczego wtedy,kiedy jedzie na rowerze.To bardzo niebezpieczne.Kilka kwestii z Twego wpisu nie jest jednak dla mnie jasnych i proszę o wyjaśnienia:

1.Dlaczego piszesz o niemodnym garniturze pana M.Dz.?Przecież ktoś taki na pewno ma więcej niż jeden garnitur i dlaczego piszesz akurat o tym niemodnym?Czy garnitury pana M.Dz. to jakiś temat tabu w Murapol-u?

2.Odnośnie jazdy na rowerze:
a)jakie inne czynności (oprócz czytania) wykonuje pan M.Dz. równolegle z jazdą na rowerze w Alpach?
b)jakie czynności wykonuje pan M.Dz. równolegle z jazdą na rowerze w Polsce?
c)jeżeli są różnice pomiędzy czynnościami wymienionymi w podpunkcie „a” a tymi z podpunktu „b” są różnice,to z czego one wynikają?
Buziaczki:)"

[...]

B. Gozer odpowiedział Józi 26 lutego po południu:

"Wpis nie był emocjonalny, przeciwnie, byłem po 4 piwach i praktycznie zasypiałem nad klawiaturą, był raczej oniryczny lub ewentualnie psychodeliczny -4 piwa!- a to zawsze mnie wpędza w doła.
Nie jestem przyjacielem MD, choć bardzo bym chciał!

1,Cytowałem, ktoś tu na forum wypomniał "niemodny garnitur", więc nie do mnie to pytanie,nie wiem też ile ma garniturów ani jakich, ani też co jest tabu w firmie.
2.Nie ma rzeczy niebezpiecznych dla MD!
a.Wszystkie na jakie ma ochotę ale nie mam wiedzy co do szczegółów,
b.jw
c.Nie ma żadnych różnic
Proszę też na przyszłość nie zadawać mi pytań na temat MD, bo nie jestem jego rzecznikiem prasowym ani kolegą, niestety."

zdjecie uzytkownika
Jack - 2015-03-01 13:23:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dziewczyny mówia , że zły krój mają i w kolorze chodnika czy starego asfaltu są , podobno szyje je za granicą za ciężkie pieniądze . ludzie się wyzłośliwiaja tutaj i tyla . gdyby D. był w porzo wobec ludzi to nikt by tego tematu nie poruszał .
zdjecie uzytkownika
Amelia - 2015-03-01 17:16:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy wiadomo, jak dostać pracę w tym funduszu Murapol DC Fund? Szukają kogoś do pracy? Widziałam ich stronę internetową, fajna jest, samolot niby do Monaco i super laska jako pasażerka, takie klimaty, tylko jedna stewardessę mogliby wymienić. na stronie murapol nie ma przekierowania na tę stronę funduszu niestety.
zdjecie uzytkownika
Misiu - 2015-03-01 19:40:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sory ale Pan D w ogole nie zna sie na pracy architekta. Mi powiedzial ze odpowiedzialnosc architekta jest zadna i wieksza na budowlaniec bo na budowie moze cegla spasc.poza tym gosciu nie ma zielonego pojecia o pracy architekta. Nie wie co to uprawnienia, ze uprawnienia to nie wszystko i izbe trzeba miec i nie wie gosc ze taka pieczatka pod projektem kosztuje i to cos wiecej niz pieczec kierownika akademika.
Oprocz tego ktos Pana powinien uswiadomic - tyle ze jak skoro on wszystko wie-ze w pracowi arch. Ktora chce miec po kosztach potrzebne jest cis takiego co zwie sie ploter, 3dmax, nieco lepszy sprzet itd itp
Ogolnie pan alfa i omega w d.... Jest i g widzial w kwestii architektury i prowadzenia takowego biura- a tego po taniosci sie nie zrobi
Pozdrowienia
zdjecie uzytkownika
Gozer - 2015-03-02 19:47:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Józia - 2015-03-01 11:43:00]:
E,naprawdę? To Jozia jest na cenzurowanym! A gdzie się podział ten gostek vel techniczny??
zdjecie uzytkownika
MR Big - 2015-03-03 08:38:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
UWAGA! Ta firma żyje w dużej mierze z wyzysku słabych i najtańszych podwykonawców. Taniość, taniość i taniość. Pracując w tej firmie współczułem zarówno podwykonawcom jak i klientom. Typowa firma - wyzyskiwacz i budowlane dziadostwo.

Praca (kierownik projektu) polega na wydzwanianiu setek firm i szukanie jelenia, który pójdzie na współpracę. A - w wielu miastach Murapol jest "spalony" - nikt nie chce z nimi robić - to o czymś świadczy.

Stosunek do pracowników - bardzo przedmiotowy. Na porządku dziennym w firmie wulgarysmy, opierd.... itd. Totalny demotyw. Nie można być pewnym pracy w żadnej chwili. Jak ktoś lubi stres, zapierdol i joby - w sam raz. Ale raczej nie chwalcie się pracą w tym czymś nigdzie indziej, bo nie ma czym.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Było spox. Facio pytał jak się muruje, jak wygląda pustak i pręt zbrojeniowy. Co to są schody, i dach. Czy widziałem okno z PCV i wiem Że na budowie jest więcej ludzi niż kierownik i ja. Generalnie jak chociaż raz w życiu byłeś na budowie to sobie dasz radę. A no i musiałem policzyć jakieś dupsy tj. ściany w mieszkaniu tynki czy wylewki ale to tak jakby 3+3 było, nawet wyniku nie chciał tylko tak mniej więcej wiec luz na maX :-)
Pytania: Jak Wyżej,przedszkole sobie z tym radzi :-)
zdjecie uzytkownika
KK były - 2015-03-03 17:42:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawda co pisze MR Big, firma nastawia się na łupienie słabych i nieświadomych wykonawców, wybierają najtańsze firmy,wymuszają niskie stawki za prace a potem oczekują najwyższej jakości.Do tego wszystko chcą mieć w pakiecie,nawet jak nie ma tego w zakresie umowy.To z kolei jest podstawą do nieodbierania prac, wzywania do poprawek, naliczania kar i obcinają wypłaty o 20-40%!To jest ich dodatkowy (a może podstawowy) zysk.Jest to wiedza powszechna w firmie lecz nikt o tym nie mówi.A jeżeli już ktoś z pracowników sprzeciwi się łupieniu wykonawcy to jest wrogiem nr 1! Do tego wszystkiego , realizują ten proceder w oparciu o rozbudowane umowy i zakamuflowane zapisy,jak ktoś podpiszę umowę -to umarł w butach, nie masz szans w sądzie.A sądach to są dobrzy, zatrudniają kilku prawników którzy dbają o "interes" firmy.W Poznaniu 4 elewacje robiło chyba 12 firm, jedna po drugiej naprawiała, to jest horror.Jeżeli nie jesteś wyznawcą survivalu, to lepiej nie zbliżaj się do Murapolu.
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2015-03-05 09:49:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, zamierzam wysłać cv na stanowisko prawnika do Krakowa, ale w ofercie jest napisane, że wymagają bycia radcą prawnym, doktorem nauk prawnych (prawo administracyjne). Przedzielone przecinkiem. To trzeba być jednym i drugim, czy wystarczy na przykład tylko radcą albo tylko doktorem nauk prawnych? Chciałbym też wiedzieć, ile osób liczy dział prawny Murapol, czy ten dział jest w Krakowie i kto kieruje pracą działu prawnego? Próbowałem znaleźć na stronie internetowej, ale nie udało mi się. Wielkie dzięki dla tych, którzy odpowiedzą.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MURAPOL S.A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy MURAPOL S.A?
Zadaj pytanie