brak logo

MURAPOL S.A

Bielsko-Biała

Opinie o MURAPOL S.A

tom 2017-02-22 22:43
W lutym 28 ogłoszeń o pracę, ale nam się rotator rozwija pięknie :)
11
marek 2017-02-25 10:02
a dlaczego murapol szuka teraz "asystentów architekta", czy to znaczy, że żadni bardziej doświadczeni architekci nie chcą pracowac dla murapol ?
11
Tomek 2017-03-08 22:54
Nie warto. Pracowałem tam tydzień. Odradzam.
15
zainteresowana 2017-03-10 08:58
i co zdecydowałeś się? możesz podzielić się opinią?
2
a jak siępracuje? 2017-03-10 09:25
no dobra,a poza mailami? jaka jest atmosfera w biurze czy wynagrodzenia są płacone terminowo? czy szanuje się pracownika? zastanawiam się nad zgłoszeniem swojej kandydatury i jakoś maile jestem w stanie przeżyć skoro mogłabym zdobyć doświadczenie w takiej firmie....
12
ciekawe 2017-03-10 09:27
czy ktoś mógłby zdradzić jak pracuje się w roli prawnika?
P.S. widzę, że wynagrodzenia nikt nie podał....
4
Prawnik 2017-03-10 09:38
Hej! ponieważ twierdzicie, że usuwane są niekorzystne posty a ja baaaardzo chciałbym poznać realia ponieważ rozważam porzucenie mojej obecnej posadki prosze napiszcie jak jest naprawdę (szczególnie dział prawny) (pisklak79@wp.pl). Będę bardzo wdzięczny za wszystkie opinie!
Patee_01 2017-03-10 22:02
Dajcie sobie spokój z tymi firmami stracicie tylko kilka miesięcy zanim dojdziecie do wniosku ze lepiej było poszukać czegoś innego.
7
Nick-T 2017-03-11 10:44
Szkoda czasu, szkoda zdrowia.
6
Prawnik 2017-03-11 16:57
wszyscy tylko ogólniki podają, każdy odważnie marudzi ale nikt konkretami się nie podzielił. jakoś maila żadnego nie dostałem. chyba to jednak niespełnione ambicje niezadowolonych...
zainteresowana 2017-03-11 17:14
ARCHITEKCIE prowadzący mam wrażenie, że Twoją opinię czytałam już z wcześniejszych miesięcy, dokładnie o tej samej treści. Jak więc jest cel Twojego wpisu z powtórzeniem zaskoczenia? ja naprawdę chciałabym się dowiedzieć jakie mogę wiązać plany z murapolem :/
robert 2017-03-12 09:08
żadnych planów nie można wiązać z tą firmą.
13
opia 2017-03-13 10:42
Jeszcze w sobotę forum zajmowało 19 stron. Dziś jest ich 16. Odpowiedzcie sobie sami na pytanie jakiej treści musiały być wpisy które usunięto i czym jest firma której dotyczyły.
9
Marek 2017-03-23 11:36
Z pracownikami postępują podobnie jak postami na tej stronie.
10
Jędrzej 2017-03-24 11:33
Murapol (jako "MAD", żeby nie zniechęcać :P ) poszukuje już studentów na tzw. "płatny staż"... Czy to znaczy ze już nikt nie chce tam pracować?.
9
student 2017-03-24 12:40
widocznie szukają kadry kierowniczej.
7
MIETEK 2017-03-24 15:48
Spieszmy się czytać posty, tak szybko znikają... :P
11
bh 2017-04-04 12:07
Jaką umowę współpracy oferuję Murapol?
O pracę, dzieło... czy należy założyć własną działalność?
przyszły pracownik 2017-04-05 19:04
Jak wygląda zatrudnienie w Murapolu? Ciągle zmieniają pracowników? Z jakich powodów? Są podzielone opinie i już nie wiem co jest prawdą.
Rather 2017-04-05 22:24
Prawda jest systematycznie usuwana z tego forum, więc jeśli nie siedzisz tu 24/7 to nie ujrzysz odpowiedzi.
2
Przyszły pracownik 2017-04-06 08:20
Teraz bede tu ciagle. Moge prosic o odpowiedź?
1
zainteresowana 2017-04-07 12:56
ja tu widzę same hejty na zamówienie. Od miesiąca obserwuję forum i jestem zażenowana. Żadnych konkretnych informacji, tylko ogólniki. Mój post też został usunięty ale dlatego, że był nie na temat i wdawał się w polemikę. Nie zauważyłam, żeby znikały jakieś inne posty. Nie dodawajcie sobie. Przyszły pracowniku, na początku też byłam zdezorientowana jak widziałam te wpisy, ale jak poprosiłam o konkrety to jakoś nikt się nie pofatygował.
4
Rather 2017-04-07 21:55
Nie nikt się nie pofatygował, tylko administrator z Murapolu grzecznie wykasował.
5
przyszły pracownik 2017-04-08 10:43
Właśnie widzę, że tu wszyscy krytykują ale nikt nie poda konkretnych powodów. Szkoda, zastanawia mnie tylko po co pisać i hejtować jak nie potrafi się później powiedzieć dlaczego tak jest. Może ktoś chce koniecznie pokazać Murapol w złym świetle bo pracuje u konkurencji i na tym im zależy. Albo komuś w Murapolu się nie udało bo nie podołał obowiązkom. No nie wiem, tak czy siak dziwnie to wygląda. Widzę, że jak nie zacznę pracy tam to się nie dowiem :)
A co do usuwania postów to nie wierze, że administrator ciągle tu siedzi i kontroluje jakie posty się tu pojawiają żeby je na bieżąco kasować. Dużo postów na tym forum zostały które są negatywne, a przecież też mogły zostać usunięte bo nie świadczą dobrze o nich.
rth 2017-04-09 21:36
Dobra,
idź już tam "pracować". Do zobaczenia za 3 miesiące:)
5
marketingowiec 2017-04-10 09:22
przecież pracuje, w dziale marketingu odpowiedzialnym za wizerunek w Murapolu, nic to nie pomoże!

Przyszły pracownik i zainteresowana, żenująca akcja na poziomie przedszkola.
6
tom 2017-04-11 00:24
skoro posty nie znikają, to dlaczego jest 17 stron opinii a było 19 ? :)
2
zainteresowana 2017-04-11 10:43
co wykasował? podałam maila, nikt nie napisał a tam administrator nie ma wstępu. Przestań siać hejt bo to żałosne.
2
Przyszły pracownik 2017-04-11 14:12
Żałosne jest rozpowszechnianie opini której nie potrafi się poprzeć. Z resztą, nieistotne, szkoda czasu na to forum bo i tak żadnych konkretow się stąd nie wyniesie.
tom 2017-04-11 16:38
Dokładnie, nie pozostaje wam nic innego jak zacząć tam prace. Jak to śpiewał Lombard "przeżyj to sam" :D
10
opia 2017-04-13 17:07
Niedowiarkom polecam spróbować. 2 góra 3 miesiące przejdziecie na ciemną stronę mocy... :D :D :D.
7
michał 2017-04-16 15:12
Znów kumulacja - 6 KB, 6 KK, 3 architektów i 3 as. architekta, razem 18 osób a tu dopiero połowa miesiąca. Rotator znów w formie :)
7
michał 2017-04-24 17:58
Już 28 osób szukają, czyli prawie 10% składu wymieniaj w ciągu miesiąca.
2
Nik 2017-05-07 08:27
Pojawil sie tutaj dlugi i rzeczowy wpis. Mam nadzieje, ze zdazylas go przeczytac, bo juz zniknął
6
zainteresowana 2017-05-15 22:01
nie zdążyłam ale przyznaje uczciwie, ze ilość powiadomień o wpisach nie odpowiada ilości tych wpisów.... trochę przykre.
7
Luksusowo 2017-06-03 00:34
Mam kumpla, który tam pracuje od kilku miesięcy. Czuje się tam jak w obozie. Zamiast zajmować się budowlanką, spędza większość czasu przy komputerze pisząc sprawozdania co dziś zrobił, ile razy pierdnął (tzn puścił bąka) itp. Muszą to robić codziennie. Stałe kontrole z działu kontrolingu, stres wielki jak Berlin.
7
Awl 2017-06-03 07:45
Nikt go tam nie trzyma na siłę. Jak mu tak źle droga wolna.
2
Szukapracy 2017-06-03 12:53
Pracujesz tam? Moze cos o nich powiedziec?
architekt prowdzący 2017-06-06 13:20
O jakie ciekawe forum, z każdym dniem coraz mniej wpisów. Nawet forum o Murapolu nie może być normalne.

Pracowałem w MAD jako architekt prowadzący. Nie zdążyłem poprowadzić żadnego projektu bo pracowałem bardzo krótko.
Na tyle jednak długo aby obserwując moich kolegów i koleżanki z pokoju, innych architektów, poznać specyfikę pracy.
Już po dwóch tygodniach wiedziałem, że jedynym moim celem będzie uzyskanie kilku pensji (były wysokie) Bardzo szybko, w idealnym z mojego punktu widzenia momencie, zwolniłem się.

Nie jest to praca podobna do żadnej innej, nie znajdziesz drogi architekcie kandydacie, drugiej takie pracowni. Tutaj głównym zadaniem architekta prowadzącego była zabawa w systemie lotus notes,
oraz pisanie codziennie nieskończonej ilości bezsensownych mejli. Starsi stażem architekci pisali mejli około stu dziennie, odbierali jeszcze więcej.
Przez pierwsze tygodnie pracy patrzyłem na to i nie mogłem uwierzyć. Tematy mejli były tak absurdalne, że aż trudno opisywać.
Każdy mejli był wysyłany do wiadomości prezesów. Prezesi musieli wiedzieć, że w firmie właśnie odbywa się bardzo ważna mejlowa narada prowadzona przez ośmiu dobrze opłacanych fachowców na temat jednej rurki odprowadzającej wodę z dachu. Jeden z ekspertów (tak o nim mówiono w biurze) znalazł możliwość zaoszczędzenia 12 złotych na jednym skośnym dachu.
c.d.n.
18
Nik 2017-06-16 21:35
Moze dales sie drogi architekcie wciagnac w te bzdurne pisanie emaili zamiast pracowac jak kazdy normalny architekt - tzn. wbrew wytycznym i krotkowzrocznym oczekiwaniom spolki ?
1
Marek_Jastrząb 2017-06-24 17:42
To jak jest z tym Murapolem? Aktualnie poszukują osób na stanowisko projektanta konstrukcji. Warto do nich aplikować? Jest weekend wiec może negatywne posty tak szybko nie znikną.
gps 2017-07-03 15:28
firma jak kazda inna, placa dobrze to i wymagaja duzo
architekt 2017-07-07 13:12
Potwierdzam to co napisał kolega z Madu wyżej, cała ta firma to latający cyrk Monty Pythona, takiej abstrakcji i głupoty nigdzie indziej nie doświadczysz. Jedyne słuszne rozwiązanie to traktować ją tymczasowo i wtedy jest naprawdę wesoło. Ja się śmieję cały czas.
12
Tanio dobrze byle jak 2017-07-17 23:38
Mieszkania ładne.... pokoje po 7 m kw. Normatywy co zatem i standard życia rodem z epoki Władysława Gomułki.
5
Ania 2017-07-28 15:17
Potwierdzam co powyżej. Moja przygoda z Murapolem zakończyła się po niecałych 3 miesiącach. Rotacja ogromna, atmosfera fatalna. Nikt nie mógł czuć się pewnie, bo nie wiadomo kiedy czekało wypowiedzenie. Nie jest prawdą, że ono czekało, ponieważ ktoś był beznadziejny. Oznaczałoby to, że połowa pracowników taka jest. Po tygodniu pracy wiedziałam, że trzeba stąd jak najszybciej uciec. Na szczęście udało mi się.
UNIKAĆ!
11
Projektant KB 2017-08-01 13:12
Ktoś może się pochwalić doświadczeniem z pracy w Murapolu jako projektant konstrukcji budowlanych?
Steigerd 2017-08-01 15:42
A ja tam mam tam mam dobra opinie o Murapolu. Korporacja, pilnują formalności, proste budownictwo tradycyjne. Pracowałem na budowie, normalna praca, wszędzie możesz mieć nieznośnego przełożonego. Trzeba poznać procedury, wtedy robota to lajt. Nie mówcie że rotacja bo spory trzon załogi stanowią osoby które robią tam już bardzo długo.
1
michał 2017-08-01 21:02
Dokładnie, dlatego właśnie poszło 16 ogłoszeń na KK i kolejne 16 na KB tylko tym razem jako PARTNER SA, no bo przecież Murapol nie zwalnia :)
9
Janko Muzykant 2017-08-02 16:42
Jak pracowałeś na budowie w murapolu, jak murapol nie ma swoich budowlańców tylko firmy podwykonawcze:) co za ściema:)
2
Akb 2017-08-12 06:00
Witam, dostałem propozycję pracy na stanowisku asystenta projektanta konstrukcji oddział w Warszawie , czy warto tam iść? Czytając tak negatywne komentarze zacząłem się zastanawiać. Mógłby ktoś podzielić się swoją opinią?
1
Zostaw swoją opinię o MURAPOL S.A - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MURAPOL S.A