Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o MURAPOL S.A

Pracowałeś w firmie MURAPOL S.A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Amelia - 2015-07-01 11:54:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w internecie jest info ze zysk murapolu za 2014 jest wyzszy niz za 2013 wiec chyba jednak nie jest tak zle z ta firma ...
zdjecie uzytkownika
Krokus - 2015-07-01 12:52:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Amelia - 2015-07-01 11:54:01]:
A dług o ile wzrósł, i o ile przychody spadły?
zdjecie uzytkownika
nie dla Mura - 2015-07-02 09:35:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
SYNDROM UPADKU, CZYLI LUKA NIEZGODNOŚCI Z RZECZYWISTOŚCIĄ:

"... po tym jak kierownictwo uświadomi sobie fakt występowania luki niezgodności z rzeczywistością (związany najczęściej z przejściem z fazy kryzysu ukrytego do kryzysu palącego), może następować etap odrzucania kryzysu. Etap odrzucenia kryzysu cechuje się tym,że zarządzający dokładają starań do utrzymania „dobrego” obrazu przedsiębiorstwa w swoich deklaracjach. Gdy z jakichkolwiek powodów nastąpi ujawnienie luki niezgodności z rzeczywistością (np. kryzys ukaże się w całej pełni z powodu złamania warunków umów bankowych co do spłaty kredytów), przedsiębiorstwo przechodzi najczęściej w stan zapaści." - ZJAWISKA KRYZYSOWE A DECYZJE FINANSOWE PRZEDSIĘBIORSTW Krystyna Znaniecka, Maria Gorczyńska

Po prostu - szkoda tych wszystkich na prawdę wspaniałych ludzi, którzy pomogli rozwinąć firmę. Za jej upadek ponosi wyłącznie winę jedna osoba, która wszystko wie lepiej :(
zdjecie uzytkownika
Amelia - 2015-07-02 11:06:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja sie odnosze do tych informacji ktore sa w internecie od wczoraj analitycy pozytywnie oceniaja murapol chocby w zakresie zmniejszenia swojego dlugu na czym oparte sa te krytyczne uwagi na tym forum co do sytuacji finansowej murapolu
zdjecie uzytkownika
archi - 2015-07-02 11:20:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przeczytałem ogłoszenie dla architekta w Bielsku, napisane, że firma Murapol ArchitectsDrive "w związku z otwarciem biura w Krakowie" zatrudni architekta w BIELSKU (?), może jest w tym jakaś logika, ale mnie się raczej zdaje, że komuś tam w TYm Murapol się pomyliła treść ogłoszenia , bo razem dali teżogłoszenie dla architekta do pracy w Krakowie i tam jest taka sama właśnie treść. Murapolu, jak chcesz być wiarygodny i wymagasz dokładności odinnych, to samteż bądźcie dokładny i czytaj dokładnie zanim cośtam ogłosisz.
zdjecie uzytkownika
Figaro - 2015-07-02 12:25:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A słyszał ktoś o firmie Mandaryn Bud - podwykonawca murapolu, podobno bardzo śmieszna firma ? Niewypłacalna
zdjecie uzytkownika
aspirujący - 2015-07-03 08:58:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam 9 lat doświadczenia w pracy Specjalisty ds. sprzedaży mieszkań u deweloperów.
Właśnie zobaczyłem nowe ogłoszenie Murapol S.A. na pracuj.pl (zupełnie odmienne od kilkunastu poprzednich, przyjazne, bez ogromnej listy wymagań i obowiązków). Opinia o Murapolu wśród handlowców w deweloperce jest od 2 lat jedna - NIE WARTO.
zdjecie uzytkownika
Athe - 2015-07-03 20:14:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [aspirujący - 2015-07-03 08:58:41]:
Nie tylko wśród handlowców. Pochwal się klientowi z tej branży, że robiłeś coś dla Murapolu. Zabije Cię śmiechem i stracisz klienta. Ta firma to synonim największego nieudacznictwa. Nazwa, logo, obsługa klienta, terminowość inwestycji, jakość - hańba polskiego rynku deweloperskiego.
zdjecie uzytkownika
Zamek - 2015-07-03 21:11:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Athe - 2015-07-03 20:14:58]:
To skąd się biorą te informacje o znakomitych wynikach Murapol za 2014? Nawet na swojej stronie internetowej się pochwalili. Gdzie jest prawda?
zdjecie uzytkownika
Niki - 2015-07-07 12:44:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest nie tylko znakomicie,ale cudownie,"bosko",nie sprzedają się mieszkania ani na Garbarni ani w Toruniu,Siewierz (gdzie sa ci geniusze od planowania no gdzie?)i pewnie gdzie indziej to samo a jeszcze Mdz jakieś biurowce u nas w Krakowie naWielickiej buduje a najemców na nie brak,czemu tych biur inwestycji nie reklamuje na stronie internetowej M.,co,kolejna wtopa prezesie szanowny?jak Nordica?Może czas na emeryturę prezesie Dz.
zdjecie uzytkownika
ppk-w - 2015-07-08 09:50:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wystarczy wpisać w wyszukiwarce: murapol e-biurowiec Kraków. Zobaczycie zdjęcia z murapolowej prezentacji w Krakowie tego biurowca, czerwiec tego roku, naprawdę warto zobaczyć ten "nieopisany entuzjazm" i "żywe zainteresowanie zgromadzonych tłumów";)
zdjecie uzytkownika
Haha - 2015-07-08 09:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ppk-w - 2015-07-08 09:50:23]:
Uśmiałem się z wrażenia, w smartfonach gęby wpatrzone:)
zdjecie uzytkownika
Z banku - 2015-07-08 10:03:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tam płatności u podwykonawców? Murapol się chwali na stronie, że płaci super! " Murapol jest wiarygodnym partnerem nie tylko dla klientów kupujących mieszkania, ale również inwestorów. "

Tylko po co im prawnicy specjaliści od windykacji? Czyżby trzęśli portkami?
zdjecie uzytkownika
ppk-w - 2015-07-08 10:19:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Haha - 2015-07-08 09:58:11]:
Wcześniej nazwali to Murapol Business Park teraz ten Murapol zniknął i jest "Equal". Mogliby się nazwać po prostu "Ekwal" ;) Po co takie pretensjonalne nazwy, z którymi niewiele marketingowo można zrobić? Naprawdę nie można wymyślić czegoś bardziej chwytliwego?
zdjecie uzytkownika
Marek III - 2015-07-09 15:41:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Murapol jest w tym roku (za pierwsze polrocze) drugim deweloperem mieszkaniowym w Polsce - wedlug renomowanej gazety. I moim zdaniem tylko to sie liczy, a nie czy firma sie nazywa tak czy siak. Albo jak wyglada jakis pan, ktory wywala mnostwo ludzi z roboty i na tym forum jest bardzo nielubiany, ale on jednak osiaga wielkie sukcesy i nikt tego nie moze zakwestionowac.
zdjecie uzytkownika
Janusz dobra rada - 2015-07-10 09:10:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Marek III - 2015-07-09 15:41:42]:
Na podstawie czego ma ta gazeta informacje o sprzedanych mieszkaniach? Od wybujałych informacji Murapolu czy podpisanych aktów notarialnych?
zdjecie uzytkownika
Vater - 2015-07-14 12:17:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdyby mnie nie zwolnił, to miałbym szansę na spłacanie zobowiązań i dogadanie się z wierzycielem, długo byłem bez pracy, bez kasy i wszystko poszło, efekt domina, dlatego mam żal, MDZ nie musiał mnie zwalniać, stąd mój żal dokładnie wobec niego.
zdjecie uzytkownika
Gandalf Mielony - 2015-07-14 20:18:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najlepsze na poprawę rentowności byłoby wybudowanie czegoś w sensownej jakości (pierwszy suchy garaż w końcu, na 20-lecie firmy!) i lokalizacji bardziej sensownej niż większość poprzednich (okolice cmentarzy jak Mała Toskania, miejskiej gnojarni jak Nowe Winogrady, itd.). Niestety, wciskanie ludziom g...liny jako czekolady to nie jest najlepszy biznesowy koncept.
zdjecie uzytkownika
Marek III - 2015-07-15 09:27:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem skad te informacje o problemach Murapolu. Firma kupuje ostatnio mnostwo tereneow, inwestuje. Tak, wiem, jestescie zwolnieni i nie mozecie sie z tym pogodzic, ze Murapolowi swietnie sie powodzi. Ale naprawde powodzi sie swietnie.
zdjecie uzytkownika
JeDi - 2015-07-15 10:15:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, widzialem ze szukaja inzyniera reklamacji do Gdanska. Widzialem sporo jadliwych wpisow i wogole, pracuje troszke w zawodzie, wlasnie buduje obiwekt w swoim miescie rodzinnym. Powiedzcie tak szczerze jakie najwieksze bolaczki zdarzaja sie w w/w firmie? Takie streszczenie z konkretami, bez jakis prywatnych dywagacji.
zdjecie uzytkownika
LOL - 2015-07-15 10:41:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [JeDi - 2015-07-15 10:15:18]:
Kolego, a nie jesteś przypadkiem kimś z Murapola? ;) Tutaj też i tacy się zdarzają z takimi pytaniami "w imieniu prezesa". A twój wpis jakoś mi do tego pasuje.


zdjecie uzytkownika
JeDi - 2015-07-15 11:31:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [LOL - 2015-07-15 10:41:54]:
Nie nie jestem od nikogo z Murapola. Widzialem po prostu ogloszenie, u nas troszke hm prezesunio sie sypie, znalazl sobie jakas panne na ruskach no i kase zaczyna z firmy wyprowadzac. W pazdzierniku koncze budynek i bedzie pewnie tak ze budowy zadnej dla mnie nie bedzie, stad tez zaczalem sie rozgladac co slychac w branzy. Pytanie jak najdalej aktualne.

P.S. nawet jesli bylbym z Murapola no to jaki ma to wplyw? Wszyscy sa anonimowi, no chybaze ktos byu nie wiem jakies namierzanie IP odpalil albo cos... no ale bez przesady
zdjecie uzytkownika
lord sith - 2015-07-19 07:38:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [JeDi - 2015-07-15 11:31:25]:
Już pisze jak będzie wyglądała twoja praca. Zanim ogarniesz temat okaże się, że podpadłeś nawet nie wiesz czym i już nie pracujesz.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Bardzo stresujący. Trzech Panów architektów zadawało pytania i przeprowadzało "testy" z wiedzy praktycznej i teoretycznej. Każdy był chyba specjalistą swojej dziedzinie- rysowanie projektów, załatwianie administracji i prawdopodobnie coś w rodzaju marketingu, wyników ekonomicznych inwestycji (niewiele mówili o sobie, to moje wnioski)przypuszczalnie na niektóre pytania sami odpowiedzi nie znali ( po mojej odp jeden z nich zaczął polemikę- po rozmowie sprawdziłam -ja miałam rację)
Pytania: przerysowanie czegoś w cadzie na czas, komentarz nt prawidłowości pod względem p.poż komunikacji z fragmentu projektu, interpretacja mpzp- ile mieszkań można "upchnąć" i dużo, dużo więcej...już nie pamiętam
zdjecie uzytkownika
Marian - 2015-07-19 15:07:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zamek - 2015-07-03 21:11:44]:
nic dodac nic ujac-dno
zdjecie uzytkownika
Wróbel - 2015-07-22 09:55:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ojejku juz sa na stronie Murapol zdjęcia z tegoroczngo Transalpu.Autor to moglby na sprzedazy kiczowatych pocztowek zarabiac.A falszywa słodycz to az sie z tych zdjęc (i opisu wycieczki tez) wylewa.Dlaczego nie pokazuja uczestnikow,pisza ze niby tak sie wymeczyli i nastarali,no to gdzie jest pokazany ten "team spirit" murapolowy,no gdzie ci ludzie "zmeczenie ale szczesliwi"? Czemu tego unikac?Moze za malo ludzi wzielo udzial w tym evencie? Z roku na rok coraz mniej pewnie,zresztą kto by wytrzymal z mdz jakiś tydzien.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MURAPOL S.A

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy MURAPOL S.A?
Zadaj pytanie
alert