brak logo

MURAPOL S.A

Bielsko-Biała

Opinie o MURAPOL S.A

Kuba 2016-07-25 13:55:37
Mam pytanie odnośnie stanowiska Inżynier budowy w dziale jakości.
Co to za stanowisko, ile kasy można wyciągnąć na początku i czy jest duża rotacja w tym dziale. Czytam forum i zastanawiam się co tam się dzieje i czy warto aplikować.
Były pracownik 2016-07-25 14:45:33
Jak szukasz pracy na chwilę i nie będę przeszkadzać Ci darmowe nadgodziny to śmiało aplikuj. Jako były pracownik odradzam pracę w tym miejscu. Możesz dobrze pracować, a zwolnią Cię z dnia na dzień w mało eleganckim stylu.
1
Sun beach 2016-07-25 15:15:44
a jaka jest rotacja na stanowisku prawnika? czy są tam tacy prawnicy, którzy pracują rok albo i dłużej? i czy tez można być zwolnionym z tego działu z dnia na dzień i bez powodu"?
harry 2016-07-25 15:35:44
są tacy prawnicy i to nawet kilku - począwszy od NI
1
tom 2016-07-26 21:46:44
Już ponad tydzień im strona nie działa. Nawet stronę www robią tak fachowo jak budują mieszkania :)
harry 2016-07-27 08:16:02
Błąd musi być po Twojej stronie - sprawdzałem w kilku miejscach - działa
Kuba 2016-07-27 10:41:30
U mnie również działa...
Henio ze Straconki 2016-07-27 10:56:01
"Ludzie Murapolu" zawsze uprzywilejowani :):):)
Kuba 2016-07-27 12:45:39
hehe tylko ja nie z Murapolu :) Chciałem aplikować ale się rozmyśliłem po tym co tu przeczytałem :)
Plastikowy widelec 2016-07-27 14:15:07
A czy ta oferta pracy dla prawnika w Warszawie aktualna ? Może wiesz coś o tym ? Ilu w ogóle prawników zatrudnia dział prawny Murapol tak ogólnie,a ilu z nich pracuje w Warszawie ?
tom 2016-07-27 14:52:34
Faktycznie na innym kompie strona działa, może nie działa pod win7...
nowy kolega 2016-07-27 21:57:43
Cześć. Jestem tu nowy, nie znam firmy, widziałem ogłoszenie dla architekta, warto iść na rozmowę, aplikować? Czy to dobra praca dla architekta?
Arch 2016 2016-07-28 10:06:19
Praca w Murapol S.A. to znakomita praca dla każdego profesjonalisty myślącego o stabilnym i niezwykle prestiżowym miejscu pracy. Owszem, wymaga się dużo, ale równocześnie Murapol daje wiele dowodów uznania, w Murapol otrzymuje się więcej niż bardzo dobre wynagrodzenie (zawsze na czas), ma się bardzo duże szanse rozwoju. Można powiedzieć, że w Murapol pracowników "ogranicza tylko niebo". (Oczywiście o ile ktoś nie jest leniem, frustratem, ignorantem bez wyobraźni i talentu, osobą z ego o dwa rozmiary za dużym oraz nieudacznikiem bez podstawowych kwalifikacji, a do tego kimś nie znającym reguł pracy zespołowej i zdrowej rywalizacji). Pamiętaj, że pracując w Murapol pracuje się w firmie deweloperskiej, która jest deweloperem mieszkaniowym nr 1 w Polsce (dane o aktualnych wynikach sprzedaży znajdziesz w Internecie). Zresztą grupa Murapol z sukcesem i systematycznie poszerza zakres swojej działalności o biurowce - przykładem Equal Business Park w Krakowie. Ilość i różnorodność projektów oraz ich złożoność gwarantuje wyzwania zawodowe i szanse na profesjonalny rozwój. Praca w Murapol S.A. to praca wśród innych pasjonatów, świetnych fachowców, okazja do poznania wielu ciekawych, ambitnych ludzi. Jako architekt możesz oczekiwać na szczególnie duże wsparcie i życzliwe, motywujące zainteresowanie ze strony pana(usunięte przez administratora) przewodniczącego rady nadzorczej, legendy rynku deweloperskiego, osoby o wielkiej wiedzy i doświadczeniu w zakresie spraw architektoniczno-budowlanych (ale nie tylko). O wsparciu ze strony innych osób nie wspominając. Tak więc nie zwlekaj i aplikuj!
Losowy 2016-08-01 21:47:44
Podbijam pytanie o pracę w tej firmie dla prawnika! Tylko, że w Krakowie. Czy tam też zwalniają? Czy można ciężką pracą za uczciwe pieniądze popracować spokojnie dłużej i nie martwić się o nagłe zwolnienie? I gdzie w ogóle ta firma się w Krakowie znajduje, bo nie mogę tego wygooglować... I jak jest z nadgodzinami? Czy można wziąć urlop za nadpracowane godziny? Czy ludzie w dziale prawnym są pomocni na starcie? Jak to jest? Czy naprawdę tak źle jak czytam?...
1
Kandydatka 2016-08-02 12:42:46
O niebiosa, i ja się chciałam zatrudnić w tej firmie (Kierownik Projektu)... Dobrze, że nic z tego nie wyszło. Nie mam już nerwów na szarpanie się w takich firmach - rotatorach.
Jean Charles 2016-08-02 15:28:30
nie rozumiem nad czym się zastanawiasz, jeśli nie masz pracy, to staruj do pracy w Murapol, to oczywiste. na jakim świecie żyjesz, co Ty piszesz o tym urlopie za "nadliczbowe godziny". Oczywiste jest, że będziesz pracował więcej niż osiem godzin, nie najmujesz się do fabryki, gdzie dzwonek oznacza koniec zmiany. teraz prawnicy, jak mają pracę, to nigdzie nie pracują "8 godzin" dziennie.Pieniądze też dostaniesz jednak większe niż robotnik w fabryce.Rynek pracy dla prawników w Krakowie jest bardzo trudny, pewnie w ostatnich 10 latach podwoiła się liczba radców prawnych i adwokatów,a pracy nie ma więcej. tak więc Murapol może sobie dobierać kadry, jakie chce i kiedy chce. teraz jest rynek pracodawcy. o pracy na "umowę o pracy" zapomnij, dostaniesz umowę na działalność gospodarczą, ale wszędzie tak przecież jest. W( usunięte przez administratora ) Warto mu się podlizywać i przytakiwać, tacy co tak się zachowują zawsze dłużej wytrzymują w takiej pracy.
michal 2016-08-02 15:59:09
Jeśli masz pracę to broń boże nie zmieniaj na Roratora, jeśli nie masz to poszukaj gdzie indziej. Szkoda zepsuć sobie CV 2 miesięcznym epizodem pracy w Rotatorze, a potem się tłumaczyć na KAŻDEJ rozmowie o pracę "dlaczego tak krótko tam Pan pracował".
1
michal 2016-08-02 17:19:01
W fabryce to za nadgodziny płaca, w Rotator SA - nie. Pracy w Krakowie dla prawników jest bardzo dużo tylko po UJ a nie AK, język obcy trzeba znać b. dobrze i w każdej korpo można się bez trudu załapać. Umowa o pracę to teraz standard wystarczy przeglądnąć ogłoszenia, na własną działalność to chyba tylko Rotator SA zatrudnia żeby bez problemu ludzi zwalniać.
2
Rama 2016-08-06 12:22:10
Witajcie, w poniedziałek mam rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko marketingowca. Czy tam wasze opinie i zastanawiam się, czy jej nie odmówić? jak radzicie?
Bogumił 2016-08-06 16:01:41
Proszę nie popełniaj błędu i nie sugeruj się negatywnymi opiniami na tym forum. To piszą ludzie, którym się po prostu nie udało albo nie dali rady. jeśli otrzymasz ofertę pracy, to oczywiście z niej skorzystaj - praca w bardzo przyjemnej atmosferze, bardzo dobre zarobki, szanse rozwoju. Kiedy zaczniesz pracować, zrozumiesz, że wszystkie te negatywne wpisy to prawdopodobnie wpisy hejterów.
Dan 2016-08-07 10:24:10
To dobrze. Jest tam w tej Cavatinie bardzo fajny ,,chill out room". Mogliby w nim organizować tam rozmowy rekrutacyjne do Murapolu. Ciekawa aranżacja ale mi brakuje tam takiej fototapety z zachodem słońca i jakiejś palmy nad tym wodnym łóżkiem :):):). Czy ktoś wie co trzymają w tej wielkiej lodówce w tym "chill out room"" pod ścianą ? Piwo marki piwo czy szampana ? Mozna to wszystko nazwac ""Juda project " - zbieznosc brzmienia (wymowa angielska) nieprzypadkowa a Juda (wymowa polska)) jak wiadomo to patron od spraw beznadziejnych ...
3
harry 2016-08-08 11:27:26
Nie ważna nazwa - zajrzyj do KRS - Cavatina Sp. z o.o. ma kapitał zakładowy w wysokości 83 609 450 zł tj ponad 41 razy większy niż murapol w którym posiada blisko 16% udziałów.
1
Kasia 2016-08-08 19:20:01
Dzień dobry, czy ktoś z Państwa na tym forum może wie, gdzie trzeba do Murapol S.A. wysłać CV jeśli się chce pracować w tym "departamencie radia i telewizji" w Murapol S.A., o którym tutaj piszecie? Jestem na studiach dziennikarskich (magisterskich) i szukam takiej pracy albo stażu. Z góry dziękuję za informację.
Kasia 2016-08-08 19:20:29
Dzień dobry, czy ktoś z Państwa na tym forum może wie, gdzie trzeba do Murapol S.A. wysłać CV jeśli się chce pracować w tym "departamencie radia i telewizji" w Murapol S.A., o którym tutaj piszecie? Jestem na studiach dziennikarskich (magisterskich) i szukam takiej pracy albo stażu. Z góry dziękuję za informację.
Kasia 2016-08-08 19:21:05
Dzień dobry, czy ktoś z Państwa na tym forum może wie, gdzie trzeba do Murapol S.A. wysłać CV jeśli się chce pracować w tym "departamencie radia i telewizji" w Murapol S.A., o którym tutaj piszecie? Jestem na studiach dziennikarskich (magisterskich) i szukam takiej pracy albo stażu. Z góry dziękuję za informację.
Kasia 2016-08-08 19:21:19
Dzień dobry, czy ktoś z Państwa na tym forum może wie, gdzie trzeba do Murapol S.A. wysłać CV jeśli się chce pracować w tym "departamencie radia i telewizji" w Murapol S.A., o którym tutaj piszecie? Jestem na studiach dziennikarskich (magisterskich) i szukam takiej pracy albo stażu. Z góry dziękuję za informację.
minka 2016-08-09 08:53:20
o co tu chodzi - ogłoszenie o pracy prawnika w Krakowie wisi już od dawna. Pamiętam, że dzwonili do mnie rok temu i chcieli mnie zatrudnić od razu bez rozmowy. Nie zgodziłam się, bo miałam pracę - teraz znowu dzwonili. Ktoś pracował w Murapolu jako prawnik i powie ?
Bogumił 2016-08-09 12:24:33
W ogóle się nie zastanawiaj - tylko przyjmij tę ofertę. Będziesz pracować w dziale prawnym największego dewelopera mieszkaniowego w Polsce. Czekają an Ciebie bardzo ciekawe projekty, ambitna i przyjazna grupa kolegów. Pracując w Murapol zabezpieczysz sobie stabilizację finansową, bardzo dobre warunki pracy i zatrudnienia. Prawnicy w Murapol pracują od lat, są bardzo ważnym i cenionym elementem całej organizacji. Skoro do Ciebie zadzwonili i od razu zaproponowali pracę, to znaczy, że Cię cenią i obdarzają zaufaniem - wyłącznie na podstawie twoich dokumentów aplikacyjnych. Nie zawiedź ich zaufania. Dla Ciebie to szansa na karierę zawodową.
1
Michał 2016-08-09 17:05:32
Boguś, zatrudniacie bez rozmowy kwalifikacyjnej już ? Małe braki kadrowe ? :)
3
tom 2016-08-10 21:17:15
Znów nie trafiłem ;( miały być kadry i księgowość, a polecieli kierownicy kontraktu /4os./ dodatkowo architekci /3 os/ i projektanci /3 os/. ale to już reklamują na p.....pl, bo na swojej stronie "zapomnieli" to dodać. Rotator w formie pomimo wakacji :)
4
Eryk 2016-08-11 07:25:05
Zatrudnienie bez rozmowy kwalifikacyjnej raczej wygląda na desperację, ale kontrolowaną - w razie czego się dziewczynę zwolni, jak tysiące ludzi wcześniej.

Z tym cenionym elementem organizacji to jakaś nowość, bo pamiętam jak kiedyś za jednym zamachem zredukowano liczebność tego działu do jednej osoby.
2
Olek 2016-08-12 14:57:35
Kilka słów do krytyków Murapolu. Jak odniesiecie się do tych faktów????
- deweloper nr 1 w Polsce,
- rekordowa sprzedaż w roku,
- o firmie piszą wciąż artykuły różne gazety
- firmę reprezentuje Pani ambasador Różdżka, ambasador Rozenek, ambasador Nguyen i ambasador Kazadi oraz ambasador Starmach. Są to znane osoby - także z zagranicy....
- troska o dzieci i młodzież, także na "Czarnym Lądzie",
To są fakty. Może napiszecie coś na ten temat. łatwo jest krytykować...
2
Alfred 2016-08-13 11:37:38
To narzedzie marketingowe nazywa sie mediadeweloper.pl i to on stoi za tymi wszystkimi materialami pracowymi i telewizyjnymi.
1
Sympatyczna 2016-08-13 16:05:41
A mnie tam się podoba ta nazwa "cafe tina", niby jak miałby nazwac to swoje hollywood pod Dębowcem ?:):):) moze "juda pictures" albo "juda records" a moze "hollydziud"?
2
Ziom 2016-08-17 20:25:25
Dodam jeszcze, ze nie tylko dowód prowincjonalnego, zaściankowego myślenia, ale ii zwyczajnie braku patriotyzmu :), bo mógłby wykorzystać jakieś inne polskie elementy, krajobrazy, jak wstydzi się Beskidów czy Bielska.
2
Irish stout 2016-08-18 06:41:20
No bo przecież są już firmą o zasięgu międzynarodowym! ;-) Przyglądają się czemuś w Berlinie, to olbrzymi sukces, nie pamiętasz?
4
Dawid 2016-08-18 17:22:04
Ale tak sie dzieje przy kazdym pnu. Na kazdej inwestycji.
3
Wnikliwy 2016-08-19 11:55:52
Wiem. Dlatego "deweloper nr 1" chwali się liczbą umów, a nie faktycznie sprzedanych i dopuszczonych do użytku nieruchomości.
Ludzie biorą kredyt na 30 lat, dostają klucze z minimum półrocznym opóźnieniem, a finał jest taki, że mieszkają na dziko w usterkach na placu nieustannej budowy, chowając się przed PINB, nie mogąc się zameldować, sprzedać mieszkania, itd. Masakra. No ale czego wymagać od firmy, która nawet swoją siedzibę ma w budynku bez Pozwolenia Na Użytkowanie.
7
kucharz 2016-08-20 11:21:33
O tym skandalu na osiedlu w BB i innych sprawkach murapolu mógłby sobie M.dz. film nakręcić w tej swojej wytwórni Kawa Tina , to nawet mógłby być pomysł na serial -ta ewakuacja mieszkańców i ucieczka przed urzędnikami, byloby śmieszne gdyby nie tak absurdalne i smutne ......

moze by tak M.dz. wsród wielorakich swoich biznesow prowadzonych z takimi sukcesami jak w/w załozył na przykład restauracje (Tina Bar albo McDz...a's) i sprawdzil swoje sily w biznesie gastronomicznym ... naprzyklad "dz...a burger" albo "cham burger" napewno bylyby przebojem na rynku uslug gastronomicznych i nie tylko w BB ......
7
Hesperyda 2016-08-21 17:07:09
Powiem Wam, że te opinie skutecznie zniechęcają do pracy w Murapolu. Nie mam nic przeciwko pracy ponad godziny ale przynajmniej w dobrej atmosferze, szczególnie przy pracy prawnika ...
4
Kawa Tina i Herbatnik Ike Turnerowie 2016-08-22 13:30:31
Nazwa tej firmy powszechnie wzbudza niezbyt sympatyczne skojarzenia, ale w przypadku pracy w dziale prawnym, to już w ogóle podjęcie oferty jest wizerunkowym samobójstwem.

Opierając się na doniesieniach z mediów i forum, tylko w tym roku:
- otworzył się spór prawny o samowolkę budowlaną w Krakowie (Garbarnia);
- ma się otworzyć/otworzył się spór w Warszawie, dotyczący zagospodarowania przestrzennego jednej z inwestycji (tej z widokiem na ścianę sąsiedniego bloku) i bodajże niezgodności towaru z umową;
- Gazeta Finansowa opublikowała artykuł o tym, jak Murapol wprowadza w błąd klientów, insynuując że rzekomo posiada jakieś rekomendacje z ministerstwa;
- były wykonawca firmy wzywa do pozwu zbiorowego w sprawie nieregulowanych terminowo płatności;
- prokuratura w Bielsku-Białej zapowiada zbadanie sprawy mieszkańców Czterech Pór Roku i statusu PNU na tej inwestycji;
- miasto (B-B) wydaje oświadczenie, że nie miało i nie weźmie na siebie budowy drogi dojazdowej do jednej z inwestycji Murapolu, co wcześniej sugerowali pracownicy firmy dziennikarzom;
- kilka wspólnot mieszkaniowych na inwestycjach Murapolu zapowiada pójście do sądu w związku z brakiem wykonania przewidzianych w umowie prac,
- itd., itp.

Bycie członkiem zespołu znanym z tak spektakularnych sukcesów jest równie kuszące jak przejechanie Transalpu bez założonego siodełka.

4
MarcinM 2016-08-22 15:28:39
Zapomniales dodac cofnietego pozwolenia w Toruniu, balaganu w Poznaniu, kilkuletniej pracy w biurowcu centrali bez pozwolenia na uzytkowanie, braku nowych pozwolen na budowe w calym kraju, ogolnego spadku sprzedazy....
4
Eva-Marie 2016-08-22 15:51:07
Nie rozumiem na co narzekać, przynajmniej ci obecni prawnicy mają rozwój zawodowy zapewniony, jest tam w tym dziale kilku świetnych prawników pracujących od ładnych paru lat, więc sobie poradzą i z takimi problemami, gdyby nie byli tacy dobrzy to by zostali zwolnieni przez Dz. dużo wcześniej, tak jak ich nieudolni, leniwi poprzednicy
Kazik100 2016-08-22 17:27:43

Jesli niby tacy swietni profesjonalisci to dlaczego takie problemy prawne? Kogo chcesz nabrac na takie teksty pochwalne?
2
Fred 2016-08-22 19:16:30
A Murapol ma jeden dzial prawny czy kazdy z dzialow ma swoich prawników ?
Trwogę wzbudza durszlak kawitacyjny 2016-08-22 22:42:11
Nie płacz Ewka. Jak teraz pracują zdolni i pracowici prawnicy, to strach pomyśleć co sobą reprezentowali ci nieudolni i leniwi. Obecni pozwalają na samowolki budowlane i nie rozumieją umów które tworzą. Nie wiem, czy da się gorzej. Jeśli tak, to w Waszym dziale personalnym też pracują niezłe ananasy, a w procedurach rekrutacyjnych nie macie sobie równych :)
3
Statystyk autystyk 2016-08-23 13:57:17
Po co Murapolowi sprzedaż, oni tam tylko umowy liczą.
4
Ciche westchnienie 2016-08-23 16:05:49
Odnośnie artystycznych zainteresowań pana M.Dz. - Czy pan M.Dz. wydał ponad 10 lat temu książkę pt. Kropla (wydawnictwo Alfa Medica Press ponoć z Bielska)? Jako autor figuruje właśnie pan M.Dz. Taki opis znalazłam: (...) Kropla to fascynująca próba odpowiedzi na pytanie o integralność sztuk. Autor poszukuje korespondencji pomiędzy słowem a muzyką, traktując je całkowicie niezależnie. Czy są to dwa różne światy? A jeśli nie, to co je łączy? Oszczędna w słowach, miejscami surowa, bliska reportażowi poezja, za każdym czytaniem ukazuje nowe oblicze. Na płytach brzmią delikatne w wyrazie i kunsztownie skomponowane utwory. (...) Z jednej strony aranżacja elektroniczna pomieszana z akustycznymi brzmieniami gitary, trąbki, głosu i skrzypiec, z drugiej trio jazzowe wzbogacone instrumentami dętymi i smyczkami. Warto przeczytać, posłuchać i odkryć różnobarwny, a jednak spójny świat dźwięków i słów. Do książki dołączone są dwie płyty CD (...) Jeśli to prawda, to on (pan M.Dz.) jest bardzo ciekawą postacią. Co zrobić, żebym, mogła dla pana, panie M.Dz. pracować!?!!
DRI 2016-08-23 21:05:11
To na pewno on, bo to wydawnictwo (jak wskazuje nazwa) specjalizuje się w książkach medycznych, a za dodatkową opłatą może opublikować wszystko i każdemu. Idealnie pasuje to do postawy Michała - w swojej własnej (i tylko takiej) opinii - niezrozumianego i niedocenianego geniusza, człowieka renesansu, posiadacza setek talentów i wybitnego myśliciela z maturą. "Wydać za swoją kasę płytę w książkowym wydawnictwie, specjalizującym się w zagadnieniach typu nieżyt nosa i laparoskopia dla opornych - to prawie jak zapłacić za puchar z wygrawerowanym własnym nazwiskiem i zgrywać cenionego artystę. Megalomania dla ubogich - wydać książkę i płyty, które wszyscy mają w trąbie. Ilość opinii, recenzji i wzmianek o tym dziele świadczy dobitnie o tym, że nawet Robinson Crusoe zastanowiłby się dwa razy, czy ma aż tyle czasu, żeby zmagać się z owocami kreatywności artystycznej legendarnego Grzywy.

Jeśli chcesz pracować dla tego erudyty, wymagań nie ma praktycznie żadnych. Duże już na starcie szanse możesz zwiększyć, ucząc się na pamięć kilku budowlanych żartów o tematyce erotyczno-pijacko-fekalnej, dostosowując ilość "przecinków" w zdaniu do Murapolowskiej normy oraz przede wszystkim często powtarzając, że należy wywalić jakieś osoby. Na "spontanicznych" spotkaniach firmowych wychodź z knajpy ostatnia i rozmawiaj tylko o pracy - kiedy jest DATA, ile zostało wolnych mieszkań na każdej z inwestycji, kto powinien polecieć w kolejnym rzucie zwolnień, itd.
tom 2016-08-23 21:49:23
35 ofert pracy w sierpniu a do końca miesiąca jeszcze tydzień. Czy Rotator idzie na rekord olimpijski ? :)
Zostaw swoją opinię o MURAPOL S.A - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MURAPOL S.A