Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o MURAPOL S.A

Pracowałeś w firmie MURAPOL S.A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Tango mielonka - 2015-11-12 15:22:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tomasz niewierny - 2015-11-12 09:42:47]:
Na pewno nie jest blisko upadłości, no weź przestań. Przecież wypuścili obligacje, będzie i na wypłaty i może jakieś zaległe raty. Zobowiązań mają na kilkaset milionów, więc nic dziwnego, że nie wszystkie obligacje zeszły, ale jest super! Każda potężna firma tak robi i klienci też ufają. Tysiące podpisanych umów mówi samo za siebie :)
zdjecie uzytkownika
kiki - 2015-11-12 22:04:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Gienia - 2015-11-04 12:31:04]:
Jest parę ogłoszeń o pracę owszem, ale i tak rakieta poleci jak zwykle przed świętami i 1/3 pracowników dostanie możliwość rozwoju poza strukturą firmy Murapol :)
zdjecie uzytkownika
Tomasz niewierny - 2015-11-13 10:29:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tango mielonka - 2015-11-12 15:22:58]:
Firmy w dobrej kondycji emitują obligacje, żeby zdobyć środki na rozwój, a nie po to, żeby mieć "na wypłaty i może jakieś zaległe raty". Murapol zadłuża się obligacjami po to, żeby spłacać długi, to przecież klasyczna "pułapka kredytowa". Zresztą, jak słusznie zauważyłeś, nie wszystkie obligacje - z uwagi właśnie na wielkość i strukturę zobowiązań Murapolu - zeszły. A w tym roku, jak na razie, nie ogłosili, że sprzedali "tysiące" mieszkań, nawet przy swojej "kreatywności" wypocili dla PR jakieś 1700 :) MDM na rynku wtórnym też robi swoje.
zdjecie uzytkownika
Xerd - 2015-11-13 16:27:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tomasz niewierny - 2015-11-13 10:29:51]:
MDM na wtórnym to jedno, ale przede wszystkim chyba już upadł mit Murapolu jako choćby średniej klasy dewelopera. Co miasto, to wtopa. Do ludzi w końcu dotarło, że jeżeli w każdym mieście dzieją się cyrki na ich inwestycjach, to nie ma co się łudzić, że teraz w kolejnym będzie jak trzeba. Miśki mogą sobie opowiadać, że każdy deweloper ma złą opinię, ale jednak tylko klienci Murapolu wieszają banery na swoich balkonach, organizują pikiety na targach i robią tyle szumu w mediach.
zdjecie uzytkownika
seki - 2015-11-14 14:01:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tez mi sie wydaje @kłak ze problemu ze znalezeniem pracownika miec nie beda, bo mimo opinii firma na prawde dobrze przedzie
zdjecie uzytkownika
M - 2015-11-15 22:32:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tutaj mała podpowiedź dla wszystkich którzy myślą o pracy w Murapolu. Moja kariera zawodowa: Pierwsza praca, firma na Z, 1 rok pracy, sam odszedłem. Druga praca, firma na N, 4 lata pracy, sam odszedłem. Trzecia praca, Murapol, niecały miesiąc pracy, zwolniony. Czwarta praca, firma na K, od 4 lat do dzisiaj pracuję. Wnioski we własnym zakresie proszę wyciągnąć.
zdjecie uzytkownika
łubudubu - 2015-11-16 10:07:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [seki - 2015-11-14 14:01:57]:
tak,"nieźle" im się wiedzie,sprzedają obligacje(raczej bez większego sukcesu ostatnio),czyli zadłużają się,żeby spłacić inne długi.niby jak klasyczna "pułapka kredytowa"ma być dowodem dobrej kondycji?to tak jak te ich umowy przedwstępne na grunty za "miliony",ktorymi się chwalą w necie,umowy przedwstępne,nie wiadomo, czy w ogole dojdzie do ich kupna przez Murapol,zresztą nowych inwestycji od dawna nie ma.te z Siewierza i Torunia to raczej porażkowe.
zdjecie uzytkownika
pier - 2015-11-17 07:23:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kłak - 2015-11-12 03:39:59]:
jesteś beznadziejnie głupi albo Ci płacą za takie komentarze .
Ciągle szukają nowych wykonawców jeleni do wyrypania .
zdjecie uzytkownika
okradziony - 2015-11-21 22:31:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda, że została usunięta przez murapol z tego forum sprawa pozwu zbiorowego podwykonawców.
zdjecie uzytkownika
Kicia - 2015-11-23 18:37:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O Panach z Murapolu można powiedzieć wiele, ale jeden cytat pasuje bezwarunkowo. "Mają rozmach skurwysyny!"
zdjecie uzytkownika
uli - 2015-11-24 10:13:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kicia - 2015-11-23 18:37:43]:
Tak, mają rozmach- w rozmiarach psychopatologii i samouwielbienia.
zdjecie uzytkownika
9876 - 2015-11-25 11:38:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy to prawda że jak długość mierzy się w metrach to teraz poziom ludzkiej podłości mierzy się w "dziudach"??? :):):)
zdjecie uzytkownika
Dwarf - 2015-11-25 12:59:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [9876 - 2015-11-25 11:38:26]:
jest taki pomysl , ze jak beda znowu te drzwi otwarte w grudniu (o ile beda) , to zeby go przebrac za sw. mikolaja co by zachecal do kupna ...
zdjecie uzytkownika
janusz biznesu - 2015-11-25 13:27:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dwarf - 2015-11-25 12:59:42]:
Proste, podpiszą kilka umów przed końcem roku które nie dojdą do skutku, w 2016r. Natomiast w statystykach rocznych za 2015 rok będą one widniały :D
zdjecie uzytkownika
Kiki - 2015-11-30 12:20:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [harry - 2015-11-12 08:44:44]:
frustratem o najbardziej wybujałym ego to w murapolu jest gostek o inicjałach m.dz., szkoda, ze nie dał tego swego 'ego' 'zweryfikować przez młyny murapolu', mimo to ciągle tam pracuje .......
zdjecie uzytkownika
Dzichał - 2015-11-30 15:49:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co tu weryfikować?
To jak z tymi koszmarnymi domeczkami w logo, czy dramatem w relacjach z mieszkańcami na praktycznie każdym osiedlu. Wszyscy wiedzą, że to bieda na maksa, ale kto mu się postawi?
2 kierunki studiów, żaden nieskończony. Dopóki się w firmie nie pojawił Chałabała, Murapol był prawie bankrutem i leciał w przepaść, sprzedawał taniej niż budował, tak to świetnie wcześniej Misiek poukładał. Obecnie firma ma najgorszą opinię ze wszystkich na rynku, żyje z kolejnych pożyczek, na spłatę których zaciąga kolejne. Praktycznie co roku obietnica wejścia na GPW i zawsze w plecy. Większość jego projektów to spektakularne wtopy, zwłaszcza kiedy bierze się za projektowanie architektury. M.Dz. oczywiście nie przyzna przed sobą, że się na czymś nie zna, więc czasem w ramach terapii wyrzuci sobie z 5 osób, że to niby one niweczą jego genialne plany. Problem jest taki, że ta forma wyparcia przestaje działać, kiedy się wyrzuci 150 kierownika projektu lub 87 kierownika budowy, handlowca, itd. a w firmie jak była lipa, tak jest lipa. Pozostaje tylko pobić się z prawnikiem w knajpie lub pojeździć na rowerku w ramach społecznej odpowiedzialności biznesu :)
zdjecie uzytkownika
Mały - 2015-12-04 15:13:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kiki - 2015-11-30 12:20:55]:
No to kup u nich mieszkanie lub zatrudnij się na etat i zobaczysz, co to znaczą te wszystkie "wynurzenia". Nie znasz ich - jak poznasz - strzelisz sobie w głowę za to, co tu napisałeś.
zdjecie uzytkownika
4KWADRATY SPZOO - 2015-12-08 08:47:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam, w związku z planowanym postępowaniem w prokuraturze 286 KK i inne PARAGRAFY zapraszam dobrowolnie wszystkich podwykonawców i pracowników którzy czują się "oszukani"( posiadają wiedzę, informacje oraz dowody) przez spółkę Mura*ol do kontaktu- dane kontaktowe poniżej.
W związku z posiadaną i skompletowaną przez nas dokumentacją dobrze jest jak wniosek składa kilka podmiotów aby ugruntować wniosek i ew roszczenia. Zaplanowane działania firmy Mura*ol przeciwko i na szkodę podwykonawcom i pracownikom trwają od kilku lat i nie można pozwolić na to Aby Spółka A. o takim zasięgu działała na szkodę tak wielu pomiotów gospodarczych , klientów i podwykonawców dalszych.
Jeśli :
- posiadasz zdjęcia lub dowody obciążające w tym nagrania rozmów
- nie wypłacono ci wynagrodzenia za wykonane usługi
- nie wypłacono ci wynagrodzenie o prace z umowy lub znacznie uszczuplono
- jeśli znasz kogoś poszkodowanego i masz z nim kontakt
- kupiłeś wynająłeś mieszkanie / lokal i czujesz się oszukany
- nie podpisano ci protokołu odbioru lub się z nim nie zgadzasz
- nie zwrócono ci kaucji gwarancyjnej
- potrącono ci kaucję gwarancyjna bezpodstawnie
- przymuszano cię do czynności prawnych i usług z pozycji silniejszego
- budynki na których pracowałeś są wykonane niezgodnie z technologią i posiadają wady ukryte
- nie zapłacono ci za dostarczony materiał
- czujesz się "zastraszany" pismami, prawnikami oraz brakiem zapłaty za czegoś nie wykonanie
- masz wiedze o "złych " praktykach jako były pracownik
- umowa jest zawiła i niezgodna z prawem

PISZ LUB DZWON:

Wkrótce upubliczniamy na FB dowody, zdjęcia i udokumentowane rozmowy z pracownikami w tym Dyrekcją, link w najbliższym czasie wyślemy do wglądu, jeśli posiadacie obciążające zdjęcia lub inne materiały piszcie bezpośrednio.

Nadmieniam iż sprawą od dłuższego czasu interesująca się też znaczące na rynku Media, więc nie jesteście sami.

KONTAKT : Tomasz Piekarzewicz tel: 535300054 . mail : tomasz@4kwadraty.pl
zdjecie uzytkownika
TOMASZ P. - 2015-12-08 19:17:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Dzichał - 2015-11-30 15:49:01]:
Dobry tekst i chyba prawdziwy !!!! brawo
zdjecie uzytkownika
Były IB - 2015-12-15 19:48:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Pan (usunięte przez administratora) widzę wymienił praktycznie wszystkie mankamenty firmy.
Niestety, ale inżynierowie budów/ pracownicy w centrali MUSZĄ delikatnie ujmując uwalać podwykonawców. Na tym to polega, jak jest 10 podwykonawców na jednej robocie to albo nie zapłacą albo nie oddadzą kaucji WSZYSTKIM bo nie można stwierdzić kto zawinił w przypadku jakieś usterki. I przeciętny inżynier budowy MUSI coś znaleźć.
Atmosfera w tej firmie to grobowiec - nigdy nie wiesz kto wyleci, a szanowny pan "prezes" i założyciel to kultury chyba nigdy na oczy nie widział ani nie stał - w jego standardzie są przekleństwa i mieszanie ludzi z (usunięte przez administratora) - dlatego postanowiłem tym ludziom podziękować bo mam swój honor.
Są tam całkiem fajnie ludzie, kierownicy i na budowie bywa znośnie - im dalej od centrali tym lepiej ale i tak Cię uwalą za błędy poprzednika albo za głupi plan robót który ustawili w centrali przez dyrektorkę, a nie kierownik budowy co nie jedno już budował.
Oczywiście zachęcam do pracy - każdy musi zrobić własną ocenę ale chyba widać, że albo murapol to tak znamienita firma, że szuka ciągle śmietanki inżynieryjnej bo ma tyle ofert pracy i ciągle nie może znaleźć albo coś z tą spółką jest nie tak, że ludzie odchodzą.
Jedyne co się zgadza to wypłata - z tym nigdy nie było problemu ale nie wiem jak inni pracownicy - zwłaszcza kontraktowi.
Pozdrawiam, były inżynier budowy.
zdjecie uzytkownika
Piotruś - 2015-12-16 14:09:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Były IB - 2015-12-15 19:48:37]:
Takie są tam realia (choć myślę,ze w niektórych działach jest jeszcze gorzej) napisałeś tak jak jest, dzięki.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-12-22 21:14:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nadchodzą Święta, czy zgodnie z wieloletnią już tradycją nastąpi odstrzał 30% kadry Murapolu ? Na razie na pracuj.pl skromne 16 ogłoszeń, jak na Murapol to raczej mało. Czekamy z niecierpliwością na nowych kolegów i koleżanki na forum :)
zdjecie uzytkownika
banana - 2015-12-28 10:57:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tomek - 2015-12-22 21:14:21]:
Tych ofert na tamtym portalu dzisiaj już jest 17 ;) dodać do tego należy ogłoszenia na przykład na praca.pl nawet jak się dublują to i tak nieźle ;) ciekawe czy MDZ przemówił na wigilię ludzkim glosem? ;)
zdjecie uzytkownika
Wi-fi - 2015-12-29 10:04:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [banana - 2015-12-28 10:57:20]:
on zajmuje w Waszych głwoach za dużo miejsca i czasu-m.dz to przecież tylko cham i prostak któremu się udało zarobić trochę kasy (nei wiadomo jak długo potrwa ta jego passa i jaka jest tak naprawde kondycja murapolu) no i chlopina się żalośnie lansuje na myśliciela i wielkiego specjaliste od wszystkiego, szkoda na niego czasu, to zły czlowiek jest po prostu.
zdjecie uzytkownika
Pytanie - 2015-12-29 14:29:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wi-fi - 2015-12-29 10:04:38]:
Skoro ten pan Dz. jest takim bezwzględnym, "zimnym draniem" to musi mieć ogromne powodzenie u kobiet ... babki przepadają za takimi facetami, w dodatku kasa robi swoje, itd. Mam rację?
zdjecie uzytkownika
blues - 2016-01-04 10:25:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Pytanie - 2015-12-29 14:29:08]:
Tak-u masochistek(pod warunkiem,ze nie tylko masochistki,ale do tego troche slepe,gluche,stare,i glupie)moze sie cieszyc pewna "popularnością" i zaspokajać pewne "potrzeby"......
zdjecie uzytkownika
Marcin WW - 2016-01-05 13:40:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Murapol pierwszym deweloperem w Polsce!!! Sprzedaliśmy 2400 mieszkań w 2015 roku!!! Jesteśmy wielcy i najlepsi!!! Gratulacje dla kierownictwa!!!
zdjecie uzytkownika
ff67 - 2016-01-07 09:11:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marcin WW - 2016-01-05 13:40:29]:
pewnie znowu Misiek w swojej kanciapie ustalił taką liczbę "sprzedanych" mieszkań, mógł zrobić to jednak bardziej finezyjnie, na przykład podać 2394 albo 2403, a nie okragłe 2400...
zdjecie uzytkownika
Licz, mała, rycz - 2016-01-08 11:31:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
2400 mieszkań przy średniej cenie 180 tysięcy za lekko zagrzybioną norę i zalany garaż to ile niby razem kasy wpłynęło?
zdjecie uzytkownika
Oszukany miekszaniec z bażantowa! - 2016-01-08 21:36:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marcin WW - 2016-01-05 13:40:29]:
Sprzedaliście czyli podpisaliście aktów notarialnych czy podpisaliśce umów? :D i robi sie problem z matematyką w tym momencie? Acha i dajcie to zweryfikować jakiejś niezależnej od waszych matematyków instytucji:D Zbyt wiele razy mijacie się z prawdą aby w cokolwiek wam uwierzyć!
zdjecie uzytkownika
Ania - 2016-01-12 16:49:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Murapol na stronie internetowej chwali się, że jest liderem rynku deweloperskiego.
Tylko dlaczego w dzisiejszym newsie PAP http://biznes.pap.pl/pl/news/pap/info/1492760,sprzedaz-mieszkan-przez-deweloperow-w-iv-kwartale-2015-%28tabela--aktl-%29 nie ma go nawet wśród pierwszej dwunastki? Jest znacząca różnica między zawarł umowy sprzedaży, a sprzedał.
zdjecie uzytkownika
rum z dżinem - 2016-01-12 17:15:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ania - 2016-01-12 16:49:46]:
No właśnie.To nawet nie chodzi o "zawarcie", ale o to, że oni w murapolu wliczają WSZYSTKO,nawet umowy rezerwacyjne,wszystkie umowy rozwiązane przed zakupem no i umowy sprzedaży (ostateczne), podpisywane po zawarciu umowy deweloperskiej z ubiegłych lat,no i tak napewno jeszcze coś dodają z sufitu,ja tam im nie wierze.
zdjecie uzytkownika
Ania - 2016-01-13 09:04:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rum z dżinem - 2016-01-12 17:15:32]:
Myślę, że informacje w mediach o największych firmach deweloperskich nie uwzględniających w swoich rankingach Murapolu są największym argumentem. Argumentem za tym, że dane podawane na stronie www są nieadekwatne do rzeczywistości. Poza tym skoro Murapol jest "liderem rynku nieruchomości" to dlaczego nie ma go wciąż na giełdzie?
zdjecie uzytkownika
szybka - 2016-01-13 12:36:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witajcie,
mam pytanie do osób, które pracowały lub pracują w firmie Murapol. Zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną do oddziału w Poznaniu na stanowisko Doradcy Klienta. Jako, że nigdy nie pracowałam po stronie dewelopera nie wiem jakich mogę spodziewać się stawek, a nie chcę przestrzelić i od razu być na straconej pozycji. Czy ktoś orientuje się ile można liczyć na tym stanowisku i czy jest oferowana umowa o pracę czy zlecenie?
zdjecie uzytkownika
Moniks - 2016-01-14 18:44:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jestem zainteresowana pracą w MURAPOLu w dziale księgowości, czy ktoś tutaj może się podzielić opinią dotyczącą pracy w tym dziale?
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2016-01-15 09:04:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do "Szybkiej" i "Moniks" - praca w Murapol jest super, świetnie platna, z reguly na "dzialaność', praca z persoektywami, naprawdę szefowie są super i można się zawodowo rozwijac,poza tym to jest najlepszy i największy teraz deweloper od meiszkaniówki w kraju,wiec naprawde warto.Nie bierzcie pod uwage wpisow tutaj,to sa ci ktorym sie nie udalo,rady nie dali,frustraci.
zdjecie uzytkownika
Mikado - 2016-01-15 11:27:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zauważyliście, że skasowali z 50% opinii.
Szkoda, bo choć tu murapol był liderem.
zdjecie uzytkownika
chacha - 2016-01-15 14:31:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mikado - 2016-01-15 11:27:00]:
Tak, były już chyba 33 czy 34 strony, szkoda, że usunęli, ale to znaczy,że ludzie pokroju MDZ boją się tego forum.
zdjecie uzytkownika
kpina - 2016-01-15 21:47:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz powinni się wszyscy oszukani skrzyknać i wypisac 50 kolejnych pod stron o tej firmie!! Usuneli 20 pod stron prawdy o sobie! Cenzura!
zdjecie uzytkownika
szybka - 2016-01-19 11:02:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kasia, dzięki za informację. Otwieranie działalności mnie nie interesuje, bo inny deweloper w moim mieście oferuje normalnie umowę o pracę i do tego prowizję.
Przeglądałam to forum szukając interesującej mnie informacji i widzę, że trochę wątek się zacierał, co oznacza, że posty były tutaj kasowane. Większość postów, które zostały to tylko dobre lub neutralne opinie. Trochę słabo to świadczy o Murapolu.
Poza tym przygotowując się do rozmowy trochę poszperałam w sieci i naprawdę ciężko uwierzyć komuś, kto informuje o jakiejś sprzedaży, kupuje do tego artykuł sponsorowany w wybranych mediach. Dlaczego Murapolu nie ma w ogólnopolskich rankingach wraz z innymi czołowymi deweloperami w Polsce?
Zrezygnowałam z podjęcia tu pracy i wybrałam ofertę innego dewelopera.
zdjecie uzytkownika
Suma Wszystkich Strachów - 2016-01-21 16:07:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Usuwanie postów trochę zajmuje czasu i kosztuje, tak więc przypomnę: Murapol to słaba firma, wyrzucająca co roku większość pracowników, nie wywiązująca się z umów, posiadająca fatalną reputację w każdym mieście, gdzie działa, legitymująca się niepotwierdzonymi nigdzie wynikami sprzedaży, jadąca na pożyczkach, budująca w fatalnej jakości, zmagająca się z zarzutami o niepłacenie wykonawcom. Coś pominąłem?
zdjecie uzytkownika
Brzdąc - 2016-01-22 09:33:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Suma Wszystkich Strachów - 2016-01-21 16:07:02]:
Tak,ja bym dodal,ze bierze te nowe pozyczki,zeby spłacać stare pożyczki,nie może od lat wejść na giełde,pewnie znowu niedlugo pojawia się jakies ich szumne zapowiedzi o "planach wejscia na gielde",glownym problemem jest tam ten socjopatyczny prezes czy juz przewodniczacy rady nadzorzcej Dz. a o wielkich "sukcesach w sprzedazy" pisza w sponsorowanych przez murapol artykulach,wykonawcm nie placa,a wszystkich (Podbeskidzie tez) kiwaja na maksa.
zdjecie uzytkownika
Incitatus - 2016-01-22 14:45:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak, tak -"w tym roku wchodzimy na giełdę, teraz już na pewno" to stary, sprawdzony refren, grany jakieś 10 lat co najmniej. Przypuszczam, że to jest już taka tradycja, że każdego roku o tej samej porze ten, kto ostatni przyjdzie do pracy musi zadzwonić do prasy i zrobić z siebie głupa, ogłaszając plan szturmu na GPW.
zdjecie uzytkownika
None - 2016-01-26 10:01:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Murapol kupił sobie jakiś "rating" jakiejś agencji ze niby tacy "stabilni i wiarygodni",he,he,to juz nie lepiej bylo wydac na wodeczke?Jak maja kase do zmarnowania,toneich sobie jeszcze kupia zwyciestwo w konkursach na "najpiekniejszego","najsymaptyczniejszego" i takie tam.To juz porzucili te swoja charytatywnosc na pokaz??Co nie ma w tym roku zadnej szkoly w Afryce ani szalcehtnej paczki co by se poprawic PR kosztem biednych i nieszczesliwych?
zdjecie uzytkownika
oliwka - 2016-01-26 11:11:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [None - 2016-01-26 10:01:23]:
Boże, ile na tym forum zawiści i niesprawiedliwych ocen, w szczególności wobec Michała D. Ludzie, zastanówcie się nad sobą.
zdjecie uzytkownika
mikado - 2016-01-28 08:35:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [oliwka - 2016-01-26 11:11:55]:
No ja nie wiem. Ciekawe, co jest tego przyczyną?
zdjecie uzytkownika
njoaq - 2016-01-29 16:00:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś wie dlaczego szukają architektów i asystentów architekta?
zdjecie uzytkownika
Bod1111 - 2016-01-30 11:13:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [njoaq - 2016-01-29 16:00:47]:
a z tego samego powodu dla którego szukaja po raz chyba 200tny kierowników budów na te same inwestycje,prosze poczytaj wpisy na tym forum (inne niz te sponsorownae przez murapol)to bedziesz miec pewne wyobrazenie o tej "niezwyczajnej" firmie i "nietuzinkowej" postaci pana DZ.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Bardzo stresujący. Trzech Panów architektów zadawało pytania i przeprowadzało "testy" z wiedzy praktycznej i teoretycznej. Każdy był chyba specjalistą swojej dziedzinie- rysowanie projektów, załatwianie administracji i prawdopodobnie coś w rodzaju marketingu, wyników ekonomicznych inwestycji (niewiele mówili o sobie, to moje wnioski)przypuszczalnie na niektóre pytania sami odpowiedzi nie znali ( po mojej odp jeden z nich zaczął polemikę- po rozmowie sprawdziłam -ja miałam rację)
Pytania: przerysowanie czegoś w cadzie na czas, komentarz nt prawidłowości pod względem p.poż komunikacji z fragmentu projektu, interpretacja mpzp- ile mieszkań można "upchnąć" i dużo, dużo więcej...już nie pamiętam
zdjecie uzytkownika
but onierka - 2016-02-02 16:20:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [njoaq - 2016-01-29 16:00:47]:
Nietrudno się domyślić. Architekt i asystenci muszą najpierw zrobić taki projekt osiedla, który w oczach działu sprzedaży ma szansę się sprzedać. MDz. się to na bank nie będzie podobało, bo on lubi tylko swoje pomysły. Jak przestanie się gryźć z problemem po nocach, to najpierw zacznie ich wzywać, każąc im niemal na miejscu zmieniać koncepcje, dzielić blok na kilka, albo scalać kilka w jeden, itd. Później to już może nawet w ogóle ich pominie. Takie sesje będą się powtarzały na tyle często, że kierownicy budowy, handlowcy i władze miasta będą miały kompletnie różne projekty, możliwe że na pewnym etapie okaże się nawet, że klient podpisał umowę na mieszkanie, którego już nie ma na planach. Historia Murapolu zna i takie przypadki. Po 23763 zmianach Dzichał rzuci typowym dla siebie żartem, lekkim i finezyjnym jak sowiecka dywizja pancerna, o tym że architektowi nie ma co płacić, skoro on sam musiał to osiedle projektować. Później wyjdzie tysiąc problemów z realizacją, ktoś tam nie będzie miał balkonu, a ktoś inny okna, garaż zostanie przeniesiony w takie miejsce, że będzie pływał nawet bez opadów deszczu i wtedy się okaże, że zarówno pan architekt jak i 23541 kierowników budowy w zasadzie robiło za słupa, kryjącego czyjeś błędy i decyzje, kogoś kogo można wskazać palcem i powiedzieć: o, proszę, oto są winowajcy braków ładu i składu na inwestycji.
zdjecie uzytkownika
Kamilek - 2016-02-03 16:01:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [but onierka - 2016-02-02 16:20:05]:
Świetny tekst, jakbym znowu był w murapol i słyszał,widzial to wszystko :)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MURAPOL S.A

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert