Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o MURAPOL S.A

Pracowałeś w firmie MURAPOL S.A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Alek - 2016-04-13 09:22:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Murapol ma nową stronę internetową!!!Są też zdjęcia zarządu i Dz. juniora (papa Dz. sie nie ujawnil jak zwykle).Z tymi zdjęciami zarzadu to się nie popisali,wygladaja na gosci,co poprzedniego dnia "sporo przeszli";)a junior jakby zaczal łysiec (albo fotograf źle światlo ustawil).panowie,jest coś takiego jak "Photoshop"!!!Ale obiektywnie całkiem niezła strona,jest jakiś postęp.I chyba biuro przenoszą do Krakowa,bo za ich "światowe" biuro Murapol S.A. robi ten Equal Business Park w Krakowie.
zdjecie uzytkownika
minus - 2016-04-13 10:50:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak niezrownowazona to jak najbardziej pasujaca do "profilu " osob ktore chcialyby sie dopasowac do pana MD i w ten sposob popracowac tam o tydzien ,dwa dluzej ( a moze nawet i miesiac) niz standardowe zatrudnienie w tej firmie . Nie rozumiem , co Cie tak dziwi ? Teraz zbliza sie polowa miesiaca , znowu nowe oferty pracy , znaczy sie kogos pozwalniali , to chca wykorzystac 14dniowy okres wypowiezdzenia umow ( standard Murapol) i pozamiatac . Na uwage zasluguje praca dla 'sekretarki prezesa rady nadzorczej " i " wymog pelnej dyspozycyjnosci poza godzinami pracy " czy jakos tak , zapowiada sie ciekawie ....
zdjecie uzytkownika
miki - 2016-04-13 22:47:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
42 oferty pracy ! Nowy rekord :)
zdjecie uzytkownika
7788 - 2016-04-15 14:26:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [miki - 2016-04-13 22:47:33]:
doliczyłem się już dzisiaj 45 ofert pracy, poszli szeroko ze zwalnianiem...
zdjecie uzytkownika
Harry - 2016-04-15 20:38:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widze ze liczysz na prace liczac ogloszenia :)
zdjecie uzytkownika
7788 - 2016-04-16 12:16:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Harry - 2016-04-15 20:38:10]:
Drogi panie przewodniczący rady nadzorczej,"Harry", ja nie liczę na pracę w Pana firmie. Założyłem się o coś w sprawie Murapol i liczę teraz, że wygram zakład! Jestem blisko :)
zdjecie uzytkownika
Juryś - 2016-04-18 11:17:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
poczytajcie w dzisejszej "GW" o tym jak to wspanialy deweloper murapol wybudował "Królewskie Ogrody" w Warszawie z "widokiem" na ślepą ścianę sasiedniego budynku,i gdzieta światła i genialna myśl Michala Dz. ? może się sam zwolni z roboty?
zdjecie uzytkownika
Wspomnień czar - 2016-04-19 16:43:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kocham cytaty z tego artykułu. Och, jakże to odmienne od tego, co zawsze w Murapolu było! :)

"To jedna z najbardziej kuriozalnych inwestycji mieszkaniowych zbudowanych w ostatnich latach w Warszawie."

"Zaczynając inwestycję, Murapol zachwalał ją, że od strony południowej będzie otoczona zielonym dziedzińcem z placem zabaw dla dzieci. Technicznie rzecz biorąc, słowa dotrzymał: pomiędzy Królewskimi Ogrodami a Pomarańczarnią wykrojono niewielki spłachetek obsiany trawą."

"Zadzwoniliśmy do Murapolu. W centrali firmy powiedziano nam, że dział marketingu firmy nie odbiera telefonów."

I komentarz:
"Królewskie Ogrody po sąsiedzku z bazą MPO, Zakładem Torowym Tramwajów Warszawskich i koszarami wojskowymi. Obozową po nocy śmigają śmieciarki i pojazdy techniczne tramwajów, huk jest duży. A jeszcze obwodowa linia kolejowa po której niebawem będą z dużą częstotliwością śmigać SKMki i aleja Prymasa Rewolucji Tysiąclecia ziejąca spalinami dzień i w nocy. Jak mieszkać to po królewsku, a co :D "
zdjecie uzytkownika
Deggial - 2016-04-19 19:34:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Abstrahując od warszawki, mogę opisać swoją historię.
Kiedyś nudząc się wysłałem do murapolu ofertę pracy na kierownika budowy we Wrocławiu. Po jakiś dwóch tygodniach otrzymałem telefon od pani, która, odniosłem wrażenie robiła to za karę, zaproponowała mi stanowisko kierownika kontraktu. Po zgodzeniu się, zapytałem jak i gdzie odbędzie się rozmowa kwalifikacyjna. I tu zonk! Pani oznajmiła mi, że mam przyjechać do BB na rozmowę, ponad 200 km. Nie wiedziałem czy żartuje czy mówi poważnie. Kiedy potwierdziła, oznajmiłem, że chyba sobie kpiny urządzają i kto zapłaci za przejazd. Kiedy powiedziałem, że nie przyjadę bo to nie ma sensu pani powiedziała "nie to nie" i rzuciła słuchawkę. Ciekawe jak ktoś jest z Gdańska czy innego miasta to też jedzie do BB. I jeżeli kultura pracowników wygląda tak jak kultura tej pani, to nie dziwię się komentarzom.
zdjecie uzytkownika
hahaha - 2016-04-19 20:20:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Degglal, śmieszny jesteś bo wydaje Ci się, że dostaniesz pracę za kilka tysięcy miesięcznie, siedząc w domu i nie ruszając tyłka z fotela.
Pozdro
zdjecie uzytkownika
Fred - 2016-04-19 21:15:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od kiedy to buda przychodzi do psa ?
zdjecie uzytkownika
Jan - 2016-04-20 09:44:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Deggial - 2016-04-19 19:34:31]:
Ty się ciesz, że tak to rozegrał los i nie związałeś się z murapolem.
Zresztą kariera nie trwa tam długo.
Wrocław i Poznań to ciągłe zmiany KK, KB i IB.
zdjecie uzytkownika
Sigurd - 2016-04-20 13:41:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja akurat na swoją rozmowę przyjechałem. Byłem przed czasem, a rozmowa zaczęła się jakieś 6H później, bo raz jeden, raz drugi decydent nie miał czasu. Oczywiście, nikt nie zaproponował wody, kawy czy czegokolwiek. Na rozmowie żaden ze smutnych panów nawet się nie przedstawił, nie wspominając o np. przeprosinach. Można o tym myśleć jak o pospolitym buractwie, ale wg mnie to pokazuje, że firma jest organicznie niezdolna do zarządzania czymkolwiek. Jakby powierzyć im projekt typu kręcenie karuzelą, też pewnie jeden by zapomniał, drugi spóźnił, trzeci pchał pod prąd, a czwarty by tę karuzelę zepsuł, zanim piąty by zgubił. Powodzenia wszystkim, którzy chcą takim specom powierzyć swoją karierę czy mieszkanie.
zdjecie uzytkownika
kiki - 2016-04-20 15:09:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W Murapolu w ciągu ostatniego miesiąca 46 ofert pracy a zatrudniają ok 280 pracowników . Dla porównania Skanska zatrudnia ok 8000 osób a ofert pracy w ostatnim miesiącu miała 36 z czego 15 to staże wakacyjne. Ktoś dobrze napisał, że to jest Rotator SA a nie Murapol SA :)
zdjecie uzytkownika
szatan z siódmej klasy - 2016-04-20 15:58:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kiki - 2016-04-20 15:09:31]:
...a przecież jest dopiero kwiecień. W grudniu już jakieś kolejne 100 osób obejrzy wpis Michała, ksywa Harry, że się nie nadawali, byli za słabi, leniwi, niekompetentni, etc. I na rampę wjedzie kolejny wagon handlowców, KB, KK, IB.
zdjecie uzytkownika
Platynowe sombrero - 2016-04-20 16:11:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tomek - 2016-04-10 23:48:48]:
Oj, byli tacy co polecieli za komentarz na temat pochodzenia garnituru Harry'ego, albo za wychodzenie punktualnie z pracy. Nie liczę tych, o których Harry wspominał, że tak jakoś go wk.wiają bez specjalnego powodu i polecą "bo tak", bo to by pewnie poszło w setki. Wszystkim, którzy myślą o etacie w Rotatorze S.A., polecam to przemyśleć żeby nie było później płaczu, kiedy polecicie po 3 miesiącach z debilnego powodu, albo i bez niego.
zdjecie uzytkownika
Bogumił - 2016-04-22 12:00:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie rozumiem, dlaczego Ciebie to dziwi, że został zwolniony. Obraził, ośmieszył swojego pracodawcę, musiał zdawać sobie sprawę z wielkiej niestosowności swojego komentarza. Nie usprawiedliwia go to, że był na firmowej imprezie i że mógł pić alkohol. Uważasz, że inny pracodawca/inny szef zachowałby się w takiej sytuacji inaczej niż Michał D.? Jeśli tak, to się mylisz.
zdjecie uzytkownika
fred - 2016-04-22 15:34:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
która impreza niby była obowiązkowa ???
wez sie koles nie ośmieszaj
biedny zostales zmuszony do picia, murapol ograniczyl twoja wladze umyslowa i w wyniku tego celowego dzialania firmy potem cie zwolnili...

chlopie wez sie ogarnij - idiota jestes i tyle i z kazdej normalnej firmy powinni cie wywalic...
zdjecie uzytkownika
Łódko, pozwól żyć - 2016-04-25 15:03:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przecież już kiedyś nie zapanował, żadna nowość. Usunął strategiczne dane sprzedażowe z systemu, wkleił tam link do YouTube z piosenką jakiegoś smutnego Afroamerykanina i gdzieś o 3 nad ranem, dumny ze swojego wyczynu wysłał wszystkim link do odpowiedniego miejsca w systemie.
zdjecie uzytkownika
8hfnn - 2016-04-27 15:59:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Juryś - 2016-04-18 11:17:15]:
Jest też jakaś afera w Krakowie z miastem ,chodzi o tę Garbarnię ,coś poszło nie tak i chyba Murapol wybudował na gruncie ,gdzie nie miał prawa budować mieszkaniówki. .. .
zdjecie uzytkownika
bliska - 2016-04-28 07:42:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [8hfnn - 2016-04-27 15:59:09]:
OMG, a miałam tam kupić mieszkanie... co za dziadowski deweloper! Ludzie strzeżcie się! A jak jeszcze przeczytacie te kilkanaście stron opinii o tym pracodawcy to nic tylko brac nogi za pas i uciekać jak najdalej od tego gówna!
zdjecie uzytkownika
9jsgkq - 2016-04-28 09:00:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [8hfnn - 2016-04-27 15:59:09]:
W ogóle by mnie to nie zdziwiło. W pewnym mieście Murapol kiedyś utrzymywał, że będzie budował na pewnej dzielnicy, po czym się okazało, że w rzeczywistości chodziło o ziemię w jakimś miasteczku, które nazywało się tak samo jak owa dzielnica.

Zresztą odkrywanie po fakcie, gdzie stoi inwestycja i z czym kłopotliwym sąsiaduje, to znak firmowy Murapolu. Cmentarz, oczyszczalnia ścieków czy wysypisko - coś w tym stylu zawsze musi się pojawić.
zdjecie uzytkownika
leo - 2016-05-02 10:09:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie oferują umowy o pracę, rozliczenie tylko na faktury. Należy pamiętać, że pracodawca/projektant zabezpiecza się w ten sposób i zrzuca odpowiedzialność za projekt na wystawiającego fakturę. W razie kłopotów przysługuje mu roszczenie regresowe z polisy OC Architekta wystawiającego fakturę i ewentualne odszkodowanie, co przy dużych inwestycjach idzie w miliony, nie wiem czy warto za te 3000 netto ;-)
zdjecie uzytkownika
Zanzibar - 2016-05-04 15:04:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [leo - 2016-05-02 10:09:14]:
Architekt może odpowiadać, jeśli firma: a) ureguluje należności za przekazanie praw w 100%, b) to, co zostało wybudowane, jest w 100% tym, co zaprojektował pierwotny twórca.
zdjecie uzytkownika
asdfg - 2016-05-05 12:00:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [leo - 2016-05-02 10:09:14]:
Podobno w spółkach Murapolu pracują na ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
blady - 2016-05-05 20:28:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Architekt w Murapolu dostaje 3k netto?!
zdjecie uzytkownika
Garnitur z pcv - 2016-05-16 11:55:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie ciut więcej, ale w przeliczeniu na roboczogodziny, to stawka niższa niż w Maku zapewne.
zdjecie uzytkownika
piotrek - 2016-05-16 23:25:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy Słońce Podbeskidzia było na urlopie albo chore ? Od prawie 3 tygodni nie było nowego ogłoszenia o pracę...
zdjecie uzytkownika
Wałsecz - 2016-05-17 09:54:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Michał w tym względzie gustuje w kumulacjach. Niedawno zatrudniali, lada chwila stuknie pierwszy miesiąc pracy tych nowych, o ile nikt nie poleci teraz, to najpóź niejza 2 miesiące ze 2/3 tej nowej ekipy będzie już zmienione.
zdjecie uzytkownika
Ja NIE oceniam żle PRZECIWNIE - 2016-05-18 22:31:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oj, drogi Chocho chyba się nie wyspałeś albo wstałeś lewą nogą, że tak plujesz na kogoś, kogo pewnie nie znasz.Chyba, że na własne oczy widziałeś co napisałeś? Uważaj, bo teraz o twoim krótkim ktoś zamieści artykuł sponsorowany na szpaltach jakiegoś szmatławego połfaktu. Wstydź się. Fe.Popraw się bo nikt z toba nie zechce pracować. Szczególnie pod kołdrą.
zdjecie uzytkownika
piotrek - 2016-05-18 22:57:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prorok jakiś czy co ? 17.05 i pierwsza kumulacja - siedem nowych ogłoszeń o prace w Rotator SA
zdjecie uzytkownika
Wałsecz - 2016-05-19 11:05:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [piotrek - 2016-05-18 22:57:36]:
Zła praca (w Murapolu) boli całe życie, ale także pozwala dokładnie przewidywać zagrywki Misia. Cała ta firma jest przewidywalna jak zawartość kartonu z napisem "Mleko 3,2%" na ściance. Według dat kolejnych masowych zwolnień (co miesiąc) i zapowiedzi wejścia na giełdę (co rok) można by regulować zegarek.
zdjecie uzytkownika
hot dog wczorajszy - 2016-05-19 13:23:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Murapol postanowił pomóc bezrobotnym aktorom i zasponsorował robotę aktorce niejakiej Magdalenie Różce (sorry ale nei wiem jak prawidlowo napisać jej nazwisko ani jak prawidlowo wymówić) , to jest kolejna akcja charytatywna ?? ciąg dalszy "Murapol pomaga dzieciom zAfryki"?? Przynajmniej jakaś kolejna celebrytka się pożywi za pieniadze klientow i wykonawcow Murapol zrobionych w balona czyli jest jakiś dobry uczynek ze strony Michała Dz. tak na koniec w rezultacie , no nie?? :):)
zdjecie uzytkownika
Mikuś - 2016-05-19 14:46:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hot dog wczorajszy - 2016-05-19 13:23:38]:
moze te aktorke szykuja do wyzszego kierownictwa murapolu, kwalifikacje niewazne, sympatyczna i ladna jest (choc juz starszawa i sepleni, ale pewnie dlatego nie chciala za duzo kasy i misiek d. lyknal kontrakt), to by sie w tym kierownictwie nadala, bo zawsze ktos sympatyczny i ladny musi byc w takich miejscach, chociaz jedna taka osoba tam powinna byc, nawet w takim murapolu, ale z miskiem d. to dlugo to tam nie wytrzymie
zdjecie uzytkownika
++--- - 2016-05-19 20:21:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taka niby najlepsza firma,, tak się chwalą swoimi promocjami,, to myślałby ktoże sobie zafundują jakąś gwaizdę z kilkoma Oscarami,,, i chairmen DZ. na to pozwolił ?
zdjecie uzytkownika
Qbek - 2016-05-23 10:45:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Już kiedyś to było grane, szeroko nieutalentowana, znana z tego, że jest znana Patricia Kazadi biegała w szpilkach po placu budowy we Wrocławiu. Jaka firma, taki "ambasador". Ludzie znani z tego, że dwa razy usiedli w TVN na kanapie i raz wystąpili w trzecioplanowej roli w jakiejś komedii romantycznej. Dziwne, że Popka nie wzięli, bardziej by pasował. Ciekawy jest natomiast pomysł z pokazywaniem mieszkań w rozszerzonej rzeczywistości. Obecni na prezentacji mieszkańcy mogą potwierdzić, że w świecie realnym nierozszerzonym borykają się z bardziej przyziemnymi atrakcjami typu przesunięty o pół roku termin, brak odbiorów, pływający garaż, brak sygnału TV czy monstrualne kolonie grzyba. Nareszcie jednak wiadomo, skąd taki poziom autosatysfakcji - panowie funkcjonują w alternatywnej, rozszerzonej rzeczywistości, gdzie są absolutnymi mistrzami deweloperki, Misiek jest nowym Le Corbusierem spod Dębowca, kolejne rekordy sprzedaży pękają co miesiąc, a kurs akcji firmy na GPW sięga tysięcy złotych za sztukę.
zdjecie uzytkownika
Baba jaga - 2016-05-23 21:08:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest ciężko, a największym plusem pracy w Murapolu to taki że po odejściu nigdy już nie będziesz tak ciężko pracował/a. Masa bezsensownej biurokracji. W umowie o pracę masz zapis o karze 10tyś zł za odejście przed upływem 6 miesięcy i drugie tyle za zwrot kosztów szkolenia (popierdółki 2-3 dni). Sam wyciągnij wnioski.
Pracownik po roku to już weteran. Najcięższy oddział to Warszawa. Sfrustrowani podwykonawcy, bezsilna kadra. Rzekome premie wypłacane po kilku latach z mega rabatami (o ile w ogóle). Ja się napracowałam i jak najdalej od nich.
zdjecie uzytkownika
Kara kum - 2016-05-24 09:55:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Baba jaga - 2016-05-23 21:08:24]:
Co do umów, zdecydowanie Murapol jest liderem w proponowaniu skrajnie niekorzystnych warunków. Murapol co najwyżej MOŻE, ale nic nie musi, a jeśli nawet musi, to bezterminowo, czyli w sumie tak jakby nie musiał. Było to kiedyś ogrywane przy okazji jednej inwestycji, mieszkańcy mieli żal, że czegoś nie dostali, a firma im odpowiadała, że w umowach nie podała daty, więc "jeszcze ma czas". Z kolei klienci, podwykonawcy, pracownicy - wszyscy dostają do podpisania takie umowy, gdzie minimalne uchybienie z ich strony jest karane finansowo zupełnie niewspółmiernie do rangi zawinienia lub powoduje brak wynagrodzenia za pracę (zapytajcie podwykonawców).

W kwestii premii, był kiedyś w umowach taki zapis, że niby każdego miesiąca przełożony informuje o wysokości nagrody. Za moich czasów nikt sobie tym głowy nie zawracał, wiadomo było, że prędzej piekło zamarznie, niż Murapol wypłaci komukolwiek choćby złotówkę więcej, niż naprawdę musi. Później ambitnie najlepszy sprzedawca poszedł do sądu walczyć o obiecane premie ze sprzedaży, ale dziwnym trafem kilku pracowników dostało amnezji, obietnice na piśmie wyparowały i człowiek nie był w stanie nic udowodnić. Także, ten tego, polecam gorąco współpracę z tym liderem rynku mieszkaniowego.

zdjecie uzytkownika
Bogumił - 2016-05-24 14:50:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kara kum - 2016-05-24 09:55:54]:
O ile wiem, Murapol nikogo nie zmusza do podpisywania takich umów. Należało negocjować korzystne postanowienia umów przed ich podpisaniem, a jak treść umowy nie odpowiadała, to nie trzeba było jej podpisywać. Chyba jasne? ("Wiedziały gały, co brały.") A tacy wybitni fachowcy, którzy pisują na tym forum, nie powinni mieć żadnych problemów ze znalezieniem pracy. Mam rację? Jeśli premia lub nagroda ma charakter "uznaniowy" w przeciwieństwie do premii/nagrody, której kwota lub podstawa do jej wypłacenia/obliczenia (wraz z terminem wypłaty) są precyzyjnie określone, to rzeczywiście Murapol nic nie "musi". Zarzuty są więc bezpodstawne. Proponuję, żeby wszyscy niezadowoleni podali nazwy innych firm deweloperskich, które oferują lepsze warunki zatrudnienia i pracy niż Murapol. Życzę powodzenia w pracy u konkurencji. Skoro jest tak źle, to dlaczego Murapol S.A. ma takie tempo rozwoju i dokonuje takich istotnych zakupów inwestycyjnych?
zdjecie uzytkownika
H.ww - 2016-05-24 17:17:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Bogumił - 2016-05-24 14:50:45]:
O tak nawet znowu sie rozpisuja o tym ze zamierzaja inwestowac w Niemczech i Wielkij Brytanii , to cos w stylu tego ciągłego wchodzenia czy podchodzenia raczej na gielde papierow wartosciowych, MS wzruszyl mnie jak gdzoes [pwoedzial powiedzial coś ze w Anglii to juz od dwoch lat Murapol jest "obecny" i szukaja w tej Anglii dzialki pod inwestycje :):):) ciekawe czy oni tak dla jaj . ja tam jestem za tym zeby inwetsowali w niemczech , jakość w sam raz dla arabskich imigrantow tyle ze co bedzie jak ci arbscy imigranci wpadna w zlosc ze cos nie w terminie albo ze zalane albo ze okna nie ma . radze to jednak przemysleć Misiowi D. szczególnie bo on tam pewnie to wszystko tak madrze wykombinowal
zdjecie uzytkownika
plusz - 2016-05-24 18:37:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [H.ww - 2016-05-24 17:17:28]:
Coś Ty, niby przez dwa lata nic w UK nie znaleźli? Tak kompletnie nic, żadnego kawałka gruntu? To po co tam siedzą i kasę marnują? Greckie wyspy są teraz na sprzedaż, M.Dz. mógłby sobie jakąś kupić (dla niego to bezludna), miałby sobie tę inwestycję zagraniczną.
zdjecie uzytkownika
Danonek - 2016-05-25 07:21:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No jak do załatwiania spraw w tej Anglii wysyłają ludzi bez znajomości języka angielskiego... cały murapol.
zdjecie uzytkownika
fan - 2016-05-25 08:24:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Danonek - 2016-05-25 07:21:36]:
Mogliby wysłać aktualnego prezesa, bo on umie co najmniej "manczester junajted" i "łej runi" powiedzieć. Ale mógłby mieć problemy z zejściem z promu o własnych siłach.
zdjecie uzytkownika
Fifi - 2016-05-25 09:28:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Qbek - 2016-05-23 10:45:36]:
mnie brakuje na stronie murapolu relacji ztego wielkiego wydarzenia promocyjnego, "największej kampanii promocyjnej w dziejach" :) z udziałem pani Magdaleny R. panieMichale Dz no kiedy wreszcie pokażecie w necie zdjęcia albo i filmik z tych oczywiście wielce profesjonalnie przygotowanych imprez, które się już odbyły, pokażcie te tłumy, tetysiące marzących o tym, żeby zostać wiernym klientem murapolu ? a możecoś poszło nie tak?
zdjecie uzytkownika
Kara kum - 2016-05-25 10:02:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Bogumił - 2016-05-24 14:50:45]:
No, tak fajnie to jednak nie ma. W Murapolu najpierw się uzgadnia najbardziej podstawowe warunki, a później w ostatniej chwili daje komuś do podpisania umowę i załączniki, z postanowieniami o których nie był wcześniej uprzedzony. Zdarzało się też, że niektóre załączniki ludzie dostawali do podpisu razem ze sprzętem, albo już po jego wydaniu - teoretycznie nie jest to przymus, ale ze świadomą akceptacją wszystkich postanowień umowy nie ma to wiele wspólnego.

Nie każda premia w Murapolu miała charakter uznaniowy, ale nawet te wyliczane wg jakiegoś wzorca nie były wypłacane (przynajmniej nie zawsze). Była zdaje się sprawa sądowa o wypłatę premii od sprzedaży, czyż nie?

Argument o "innych firmach deweloperskich" jest dziecinny, typowe "u innych też Murzynów biją". Jest to też kompletnie nieudany wymyk. Przecież ze swoimi warunkami pracy i totalną rotacją, beznadziejnym zarządzaniem projektami, etc. Murapol nie ma w Polsce (i prawdopodobnie na świecie) żadnego odpowiednika. Czy Robyg, Verona, Verity, Ataner, Marvipol, Polnord, Atal, LC Corp, Inpro, Ronson, JW Construction, Vantage, Dom Development i inni borykają się z takimi samymi problemami jak wy? Jeśli tak, to czemu na ich forach nie padają takie zarzuty? Dlaczego na targach mieszkaniowych tylko wasi klienci organizują pikiety?

Co do tempa rozwoju, ja wiem że na ul. Partyzantów funkcjonujecie w rzeczywistości alternatywnej, ale najwyższy zzas się obudzić. To, że za pożyczone pieniądze kupujecie grunty i pracę firm wykonawczych, nie jest żadnym sukcesem, naprawdę. Może lepiej skoncentrować się na tym, że od kilku lat analitycy coraz głośniej piszą o Waszych nietransparentnych powiązaniach kapitałowych, NIEPOTWIERDZONYCH wynikach sprzedaży i kwocie zadłużenia przewyższającej wartość firmy i jej obrotów bodajże kilkadziesiąt razy.

Ciekawostka, że w raportach zewnętrznych albo Murapolu nie ma, albo jest, ale na bazie informacji od was, czyli wskaźnik "podpisanych umów", którego nikt nie jest w stanie zweryfikować ani nie chce brać odpowiedzialności za jego zgodność z prawdą. Inne firmy nie mają z tym problemu, ciekawe czemu wy macie. Lider branży, który nie jest w stanie udowodnić, że nim jest.
zdjecie uzytkownika
wujek z Podbeskidzia - 2016-05-25 12:03:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [fan - 2016-05-25 08:24:55]:
nie rozumiem jednego po co w ogóle mówić o czymś co ewidentnie nie jest sukcesem a może być ocenione jako nieudolność po prostu . jak nie kupili czy czegoś nie zrobili przez dwa lata czy przez półtora roku to na litosc Boska niech nie pisza ze się "przyglądaja" przez ten czas (to znaczy sie przygladają z tego balkonu w Bielsku? 'smoking area'?) tacy 'gracze' i rekiny miedzynarodowej finansjery powinni wiedzieć kiedy i co powiedzieć . w takim wypadku w ogole lepiej nic nie mowic bo od gadki takiej jak o tych inwestycjach zagranicznych to jeszcze bardziej spada wiarygodnosc . ogloście całemu światu jak coś wreszcie kupicie (po tym jak już poprzyglądacie się dość dlugo) a nie trąbcie o tym ze się "przyglądacie" albo ze juz juz za chwile cos popiszecie . najpierw podpiszcie a potem fundnijcie sobie kolejny sponsorowany artykulik albo wywiadzik.
zdjecie uzytkownika
marker alkoholowy - 2016-05-25 13:36:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wujek z Podbeskidzia - 2016-05-25 12:03:51]:
Wszystko rozbija się o mentalność. Dla takiego szefa Rady Nadzorczej, który tę firmę stworzył i w dalszym ciągu kultywuje jej garażową organizację wewnętrzną, to musi być niesamowite wrażenie, jeszcze "wczoraj" ratował się przed bankructwem, a dziś asystentka pokazuje mu na londyńskim Gumtree oferty sprzedaży gruntów. I wiadomo, że nic z tego nie wyjdzie, albo będzie to typowa niesprzedawalna realizacja w trójkącie pomiędzy wysypiskiem śmieci, cmentarzem i zakładem produkcji ciężkiej wody - ale dla megalomana to kolejny wielki sukces i epokowe osiągnięcie. To jak z zakładką "Docenili nas" na stronie firmy. Widnieją tam logo m.in. charytatywnych instytucji, które zapewne kiedyś podziękowały za wpłatę na swoją rzecz - z prawdziwym docenieniem czy rekomendowaniem nie ma to nic wspólnego, ale w umyśle narcyza zapewne jest to równoznaczne z komunikatem "My, Szlachetna Paczka, doceniamy wysoką jakość inwestycji mieszkaniowych Murapolu". Nie byłbym zdziwiony, gdyby Słońce Podbeskidzia zrobiło sobie zdjęcie na wyjeździe ze stacji benzynowej przy tablicy z napisem "Dziękujemy i zapraszamy ponownie" i wrzuciło na stronę pod hasłem "BP nam oficjalnie dziękuje i chce kontynuować współpracę". Taki typ.
Dziwne, że w Empikach nie leży jeszcze wydrukowany biuletyn z reportażem na temat tego, czemu przyglądają się w ostatnim czasie gałki oczne członków zarządu i RN Rotatora (poza ofertą sklepów nocnych, rzecz jasna). Przecież to breaking news i absolutny sukces.
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2016-05-27 07:59:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Fifi - 2016-05-25 09:28:37]:
Jest kilka zdjęć, trzeba w "aktualności" wejść. Dzieci, baloniki i przypadkowi przechodnie chcący dotknąć pani z telewizji. Skarpety w sandale u pana na ostatnim zdjęciu. Jaka firma, taka publika.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Bardzo stresujący. Trzech Panów architektów zadawało pytania i przeprowadzało "testy" z wiedzy praktycznej i teoretycznej. Każdy był chyba specjalistą swojej dziedzinie- rysowanie projektów, załatwianie administracji i prawdopodobnie coś w rodzaju marketingu, wyników ekonomicznych inwestycji (niewiele mówili o sobie, to moje wnioski)przypuszczalnie na niektóre pytania sami odpowiedzi nie znali ( po mojej odp jeden z nich zaczął polemikę- po rozmowie sprawdziłam -ja miałam rację)
Pytania: przerysowanie czegoś w cadzie na czas, komentarz nt prawidłowości pod względem p.poż komunikacji z fragmentu projektu, interpretacja mpzp- ile mieszkań można "upchnąć" i dużo, dużo więcej...już nie pamiętam
zdjecie uzytkownika
Ignacy - 2016-05-27 10:09:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A gdzie te wielkie wspaniałe nowe inwestycje w Polsce o których jeszcze nie tak dawno mówili i rozpisywali się "ludzie Murapola" (Łódź Bydgoszcz przykładowo) ? Jak tam "spektakularny" sukces Equal Business Park w Krakowie ? Udało się w końcu wybudować i wynająć wiarygodnym najemcom ? Ilu ludzi zwolnił MiDz w międzyczasie bo miał takie widzimisię albo koncepcja mu się zmieniła ? A wypisują te bajki o londynach i berlinach ku pokrzepieniu swych serc zalanych wiadomo czym .
zdjecie uzytkownika
Apacze - 2016-05-27 12:12:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ignacy - 2016-05-27 10:09:06]:
Nic nie rozumiesz. Oni się tam tylko PRZYGLĄDALI i to było wówczas świadectwo wielkiego rozwoju. Teraz się przyglądają czemu innemu, co jest jeszcze większym sukcesem, zatem wszyscy wstajemy i klaszczemy: brawo, brawo!!!

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie MURAPOL S.A!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MURAPOL S.A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert