Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o MURAPOL S.A

Pracowałeś w firmie MURAPOL S.A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
k - 2016-04-07 14:19:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Proszę admina o usunięcie dubli mojego postu (godz. 18 oraz 18:07). Najpierw był problem z publikacją a teraz wszystkie trzy próby dodaliście...
Również dołączam się do pytania o powody zwolnienia ;)
zdjecie uzytkownika
Grongol - 2016-04-07 15:13:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rezygnacja. Ja się szanuje.
zdjecie uzytkownika
Bogumił - 2016-04-07 15:13:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kamila - 2016-04-06 21:00:54]:
Zostali zwolnieni, bo po prostu się nie nadawali, byli kiepscy merytorycznie, bez doświadczenia albo nie chciało się im pracować, lenistwo, brak dokładności, itp. żadna wielka tajemnica. Murapolowi jakoś odejście tych sfrustrowanych osób nie przeszkadza (choć pewnie niektórzy mają nadzieję, że Murapol pod ciosem krytyk tu zamieszczonych padnie trupem - nic bardziej błędnego). W pierwszym kwartale 2016 roku Murapol pobił kolejny rekord w sprzedaży mieszkań w Polsce, a więc wylewane na tym forum łzy i żale Murapolowi nijak nie szkodzą.
zdjecie uzytkownika
Grongol - 2016-04-07 15:29:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bogumił - zapewne jako ten pracowity, dokładny itd. nic innego nie masz ciekawszego do zrobienia, więc tu piszesz...
Rotacja mówi sama za siebie. No chyba że ogólnie ludzie za dużo chcą i za mało pracują. Niestety nie każdy skuli ogon, i na wazelinie/braku szacunku do samego siebie przejedzie jak robot parę miesięcy.
zdjecie uzytkownika
Janusze deweloperki - 2016-04-07 17:02:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Bogumił - 2016-04-07 15:13:37]:
Ten rekord sprzedaży ktoś potwierdził, czy jak zwykle chodzi o "liczbę podpisanych umów", czego nikt nie weryfikuje? :)
zdjecie uzytkownika
Harry - 2016-04-07 18:53:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro liczba zawartych umow nie jest dla Ciebie miarodajna i wszedzie wietrzysz klamstwo to porownaj przychody na przestrzeni kilku ostatnich lat i odnies do konkurencji. Wtedy zobaczysz w ktorym miejscu na rynku jest.

A co do ogolu opinii nt Murapolu to mozna dostrzec analogie do Microsoftu - caly swiat na nich nadaje a i tak sa najwieksi... A sprawa jest prosta - Murapol dzisiaj to ponad 300 osob w calej Polsce ktore codziennie robia swoje i te wyniki nie biora sie z nikad czy sie to komus podoba czy nie.
zdjecie uzytkownika
Uff, - 2016-04-07 20:21:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tymi opiniami to dziwna rzecz.
To tak jak by się pytać przykładowo czy warto pracować na kuchni w jakimś fast foodzie. I jedyną sensowną ripostą na to że nie warto, jest to że sprzedają najwięcej hamburgerów na świecie. A co to ma do rzeczy, szczególnie tutaj.
zdjecie uzytkownika
były KK - 2016-04-07 22:57:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2016-04-04 13:20:16]:
zamieściłem dzisiaj dość obszerną odpowiedź, co ciekawe nie była to jakaś totalna krytyka
tekst został wymoderowany, prawdopodobnie był zbyt prawdziwy - wnioski niech każdy wyciągnie sam ;)
zdjecie uzytkownika
Chocho - 2016-04-08 13:19:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Harry - 2016-04-07 18:53:06]:
Przecież w tym murapolu stosujeci ewszystkei mozliwe triki księgowe i podatkowe,fundusze zamkniete,spolki na Cyprze,itd Przeciez nikt sensowny nie uwierzy w to,co jakas firma kaze wypisywac o sobie w artykulach sponsorowanych czyli kupionych przez murapol,w szczegolnosci o "rekordowych" sprzedazach i zyskach,nie wiadomo jak cudownie rozmnożonych,nawet na tym forum przytaczano opinie analitykow,ktorzy uwazaja inwestowanie murapol za bardzo ryzykowne,a niby czemu sami nie dokonczyliscie programu emisji swoich obligacji>tylko uciekliscie z podwinietym ogonem,bo przy ostatniej emisji zabraklo chetnych na inwetsowanie w murapol.to sa rzeczywiste problemy,chociaz praca pod kierownictwem jakiegos nieprzewidywalnego goscia z RN,a zarazem zakompleksionego,niedouczonego ś...a z chorobą afktywna dwubiegunowa i z syndromem "krotkiego ..." tez jest tam duzym problemem dla zalogi.a piszcie sobie o tych swoich milionach "sprzedanych" mieszkan.kiedy znowu,po raz setny chyba,ogłosicie,że "już" wchodzicie na giełde papierow wartosciowych?no kiedy?
zdjecie uzytkownika
Chocho - 2016-04-08 13:26:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Harry - 2016-04-07 18:53:06]:
a to co lączy murapol z Microsoft to tylko pierwsza litera w nazwie,trzeba byc w kosmosie samouwilebinia,zeby porownywac murapol z Microsoften,a pewnie w domysle M.Dz. z Billem G. jeszcze porownujecie?to teraz jest ostatnia "obowiazujaca" linia murapolowej propagandy?moze warto zaprosić Billa G. pod Szyndzielnie na spotkanie w "cztery oczy" M.dz.,zeby Bill dowiedzial sie o istnieniu Michala Dz. i zeby sobie pogadali jak geniusz biznesu z drugim geniuszem?
zdjecie uzytkownika
Klara - 2016-04-08 14:58:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były KK - 2016-04-07 22:57:59]:
Proszę wyślij to jeszcze raz.
zdjecie uzytkownika
Bogumił - 2016-04-08 15:37:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były KK - 2016-04-07 22:57:59]:
... widocznie ta opinia była nierzetelna idlatego została usunięta. Całkiem słusznie wydaje mi się. Mam tylko nadzieję, że wszystkie te złośliwości i nieprawdziwe, żenujące wręcz ataki na Murapol S.A., a w szczególności przewodniczącego rady nadzorczej, zostaną zignorowane przez tych, którzy chcą pracować w prężnie rozwijającej się organizacji, stabilnej firmie, zarządzanej przez znakomitych fachowców.
zdjecie uzytkownika
michał - 2016-04-08 15:54:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeśli zatrudniają 300 pracowników a poszukują 35 pracowników w miesiącu, to rozwijają się z prędkością 10 % w skali miesiąca czyli 120% w skali roku :) Toż to rekord świata chyba, tylko że to nie rozwój a rotacja kadry jak na karuzeli...
zdjecie uzytkownika
Janusze deweloperki - 2016-04-08 17:55:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Harry - 2016-04-07 18:53:06]:
A po co mi konkurencja? Były 4 firmy, które chciały być ogólnopolskie, 2 już nie ma po spektakularnych bankructwach, czyli może nie jest to najlepsza strategia. Mając inwestycje w 7 miastach jednak zawsze ma się większe obroty, niż firma, która operuje w jednym mieście, więc to takie trochę zachwycanie się, że arbuz większy od jabłka. Kto jest konkurencją dla Murapolu?

To samo z przychodami. Nie jest ważne, że dostałeś do ręki 100 zł. Ważne, ile z tego możesz sobie zostawić, ile z tego to Twój zysk. W tej chwili aktywa firmy są mniej warte niż 1% jej zobowiązań.
zdjecie uzytkownika
Janusze deweloperki - 2016-04-08 18:07:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [michał - 2016-04-08 15:54:49]:
Ale przecież wiadomo, że po pierwsze nie zatrudniają (ilu ludzi ma tam regularny etat i jaki to % pracowników?), a po drugie nie 300 osób. W centrali <40, w oddziałach terenowych małe zespoły 4-10 i trochę pracowników lotnych.
zdjecie uzytkownika
michał - 2016-04-08 20:51:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oho widzę, że PR Murapolu działa. Czyżby małe problemy ze znalezieniem sensownych pracowników na te 35 wakatów po złym humorze prezesa ?
zdjecie uzytkownika
Harry - 2016-04-08 21:48:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A kiedy to ostatni raz w centrali byles zes taki madry?
zdjecie uzytkownika
Rex - 2016-04-09 12:36:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Harry - 2016-04-08 21:48:59]:
To "centrala" jest ciągle w nas,a nie my w centrali :):):):)
zdjecie uzytkownika
tomek - 2016-04-10 23:48:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Padły tu pytania dlaczego ludzie odchodzą/są zwalniani. Podam na moim przykładzie choć pracowałem tylko 1,5 miesiąca. W ciągu tego 1,5 m. z ok. 8 osób zatrudnionych w oddziale odeszły 2 osoby a 2 zwolniono. Jedna odeszła bo znalazła inna pracę, dyrektor oddziału odszedł bo miał dość jak zaczęły się telefony z prokuratury ws. jednej z inwestycji. Jedną osobę zwolnili bo inny pracownik powiedział w centrali, że "ona jest dziwna" - dosłownie tyle i już jej nie było. A dlaczego zwolnili mnie ? Jak co dzień ok. 10 przyszła kolejna tabelka do wypełnienia więc ją wypełniłem i wysłałem. Po jakimś czasie przyszedł emaila dlaczego w tabelce są tylko nazwiska klientów bez imion ? Odpisałem, że kolumna jest opisana nazwisko klienta, jak by było imię i nazwisko to bym wypełnił imieniem i nazwiskiem. 2 h później już nie pracowałem w Murapolu.
zdjecie uzytkownika
Mały tonaż - 2016-04-12 10:52:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak.Pracując w Murapol-u ma się poczucie,że jest się jeszcze większym śmieciem niż zwykle.A m.dz.ma jakiś psychopatyczny odchył,bo nawet nie ukrywa,że gnębienie i poniżanie ludzi sprawia mu chorą przyjemność.Jednak wątpię,czy podejmie decyzję o leczeniu się.
zdjecie uzytkownika
Niko - 2016-04-12 11:11:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proponuję mały test dla osób myślących o pracy na stanowisku KK.
Zadzwońcie do dowolnej firmy zajmującej się termomodernizacją, tynkami gipsowymi, czy posadzkami. Niech firma będzie z Poznania, Krakowa, Wrocławia, czy gdzie tam jeszcze mają budowę. Przedstawcie się jako murapol.
zdjecie uzytkownika
Alek - 2016-04-13 09:22:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Murapol ma nową stronę internetową!!!Są też zdjęcia zarządu i Dz. juniora (papa Dz. sie nie ujawnil jak zwykle).Z tymi zdjęciami zarzadu to się nie popisali,wygladaja na gosci,co poprzedniego dnia "sporo przeszli";)a junior jakby zaczal łysiec (albo fotograf źle światlo ustawil).panowie,jest coś takiego jak "Photoshop"!!!Ale obiektywnie całkiem niezła strona,jest jakiś postęp.I chyba biuro przenoszą do Krakowa,bo za ich "światowe" biuro Murapol S.A. robi ten Equal Business Park w Krakowie.
zdjecie uzytkownika
minus - 2016-04-13 10:50:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak niezrownowazona to jak najbardziej pasujaca do "profilu " osob ktore chcialyby sie dopasowac do pana MD i w ten sposob popracowac tam o tydzien ,dwa dluzej ( a moze nawet i miesiac) niz standardowe zatrudnienie w tej firmie . Nie rozumiem , co Cie tak dziwi ? Teraz zbliza sie polowa miesiaca , znowu nowe oferty pracy , znaczy sie kogos pozwalniali , to chca wykorzystac 14dniowy okres wypowiezdzenia umow ( standard Murapol) i pozamiatac . Na uwage zasluguje praca dla 'sekretarki prezesa rady nadzorczej " i " wymog pelnej dyspozycyjnosci poza godzinami pracy " czy jakos tak , zapowiada sie ciekawie ....
zdjecie uzytkownika
miki - 2016-04-13 22:47:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
42 oferty pracy ! Nowy rekord :)
zdjecie uzytkownika
boski cezar - 2016-04-14 09:11:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Alek - 2016-04-13 09:22:20]:
Wszyscy wiedzą że M. D. nie cierpi ujawniania swojego wizerunku i unika tego jak tylko może. Obiektywnie ma rację bo wygląda teraz na wysuszonego i wymiętego przez życie. Niszczenie ludzi bywa męczące i szkodliwe dla urody niszczącego. M.D. wie jak wygląda i nie pcha się na afisz. Szacun.
zdjecie uzytkownika
7788 - 2016-04-15 14:26:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [miki - 2016-04-13 22:47:33]:
doliczyłem się już dzisiaj 45 ofert pracy, poszli szeroko ze zwalnianiem...
zdjecie uzytkownika
Harry - 2016-04-15 20:38:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widze ze liczysz na prace liczac ogloszenia :)
zdjecie uzytkownika
7788 - 2016-04-16 12:16:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Harry - 2016-04-15 20:38:10]:
Drogi panie przewodniczący rady nadzorczej,"Harry", ja nie liczę na pracę w Pana firmie. Założyłem się o coś w sprawie Murapol i liczę teraz, że wygram zakład! Jestem blisko :)
zdjecie uzytkownika
Juryś - 2016-04-18 11:17:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
poczytajcie w dzisejszej "GW" o tym jak to wspanialy deweloper murapol wybudował "Królewskie Ogrody" w Warszawie z "widokiem" na ślepą ścianę sasiedniego budynku,i gdzieta światła i genialna myśl Michala Dz. ? może się sam zwolni z roboty?
zdjecie uzytkownika
Wspomnień czar - 2016-04-19 16:43:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kocham cytaty z tego artykułu. Och, jakże to odmienne od tego, co zawsze w Murapolu było! :)

"To jedna z najbardziej kuriozalnych inwestycji mieszkaniowych zbudowanych w ostatnich latach w Warszawie."

"Zaczynając inwestycję, Murapol zachwalał ją, że od strony południowej będzie otoczona zielonym dziedzińcem z placem zabaw dla dzieci. Technicznie rzecz biorąc, słowa dotrzymał: pomiędzy Królewskimi Ogrodami a Pomarańczarnią wykrojono niewielki spłachetek obsiany trawą."

"Zadzwoniliśmy do Murapolu. W centrali firmy powiedziano nam, że dział marketingu firmy nie odbiera telefonów."

I komentarz:
"Królewskie Ogrody po sąsiedzku z bazą MPO, Zakładem Torowym Tramwajów Warszawskich i koszarami wojskowymi. Obozową po nocy śmigają śmieciarki i pojazdy techniczne tramwajów, huk jest duży. A jeszcze obwodowa linia kolejowa po której niebawem będą z dużą częstotliwością śmigać SKMki i aleja Prymasa Rewolucji Tysiąclecia ziejąca spalinami dzień i w nocy. Jak mieszkać to po królewsku, a co :D "
zdjecie uzytkownika
Deggial - 2016-04-19 19:34:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Abstrahując od warszawki, mogę opisać swoją historię.
Kiedyś nudząc się wysłałem do murapolu ofertę pracy na kierownika budowy we Wrocławiu. Po jakiś dwóch tygodniach otrzymałem telefon od pani, która, odniosłem wrażenie robiła to za karę, zaproponowała mi stanowisko kierownika kontraktu. Po zgodzeniu się, zapytałem jak i gdzie odbędzie się rozmowa kwalifikacyjna. I tu zonk! Pani oznajmiła mi, że mam przyjechać do BB na rozmowę, ponad 200 km. Nie wiedziałem czy żartuje czy mówi poważnie. Kiedy potwierdziła, oznajmiłem, że chyba sobie kpiny urządzają i kto zapłaci za przejazd. Kiedy powiedziałem, że nie przyjadę bo to nie ma sensu pani powiedziała "nie to nie" i rzuciła słuchawkę. Ciekawe jak ktoś jest z Gdańska czy innego miasta to też jedzie do BB. I jeżeli kultura pracowników wygląda tak jak kultura tej pani, to nie dziwię się komentarzom.
zdjecie uzytkownika
hahaha - 2016-04-19 20:20:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Degglal, śmieszny jesteś bo wydaje Ci się, że dostaniesz pracę za kilka tysięcy miesięcznie, siedząc w domu i nie ruszając tyłka z fotela.
Pozdro
zdjecie uzytkownika
Fred - 2016-04-19 21:15:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od kiedy to buda przychodzi do psa ?
zdjecie uzytkownika
Jan - 2016-04-20 09:44:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Deggial - 2016-04-19 19:34:31]:
Ty się ciesz, że tak to rozegrał los i nie związałeś się z murapolem.
Zresztą kariera nie trwa tam długo.
Wrocław i Poznań to ciągłe zmiany KK, KB i IB.
zdjecie uzytkownika
Sigurd - 2016-04-20 13:41:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja akurat na swoją rozmowę przyjechałem. Byłem przed czasem, a rozmowa zaczęła się jakieś 6H później, bo raz jeden, raz drugi decydent nie miał czasu. Oczywiście, nikt nie zaproponował wody, kawy czy czegokolwiek. Na rozmowie żaden ze smutnych panów nawet się nie przedstawił, nie wspominając o np. przeprosinach. Można o tym myśleć jak o pospolitym buractwie, ale wg mnie to pokazuje, że firma jest organicznie niezdolna do zarządzania czymkolwiek. Jakby powierzyć im projekt typu kręcenie karuzelą, też pewnie jeden by zapomniał, drugi spóźnił, trzeci pchał pod prąd, a czwarty by tę karuzelę zepsuł, zanim piąty by zgubił. Powodzenia wszystkim, którzy chcą takim specom powierzyć swoją karierę czy mieszkanie.
zdjecie uzytkownika
kiki - 2016-04-20 15:09:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W Murapolu w ciągu ostatniego miesiąca 46 ofert pracy a zatrudniają ok 280 pracowników . Dla porównania Skanska zatrudnia ok 8000 osób a ofert pracy w ostatnim miesiącu miała 36 z czego 15 to staże wakacyjne. Ktoś dobrze napisał, że to jest Rotator SA a nie Murapol SA :)
zdjecie uzytkownika
szatan z siódmej klasy - 2016-04-20 15:58:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kiki - 2016-04-20 15:09:31]:
...a przecież jest dopiero kwiecień. W grudniu już jakieś kolejne 100 osób obejrzy wpis Michała, ksywa Harry, że się nie nadawali, byli za słabi, leniwi, niekompetentni, etc. I na rampę wjedzie kolejny wagon handlowców, KB, KK, IB.
zdjecie uzytkownika
Platynowe sombrero - 2016-04-20 16:11:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tomek - 2016-04-10 23:48:48]:
Oj, byli tacy co polecieli za komentarz na temat pochodzenia garnituru Harry'ego, albo za wychodzenie punktualnie z pracy. Nie liczę tych, o których Harry wspominał, że tak jakoś go wk.wiają bez specjalnego powodu i polecą "bo tak", bo to by pewnie poszło w setki. Wszystkim, którzy myślą o etacie w Rotatorze S.A., polecam to przemyśleć żeby nie było później płaczu, kiedy polecicie po 3 miesiącach z debilnego powodu, albo i bez niego.
zdjecie uzytkownika
Eee - 2016-04-21 09:27:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sigurd - 2016-04-20 13:41:54]:
nie ma się co dziwić , myślę ze obaj panowie michałowie mają problem alkoholowy i są różne tego konsekwencje , bardzo dolegliwe dla otoczenia , spóźnienia na spotkania to nie jest jeszcze największy czy najgorszy ich problem wynikajacy z tej choroby
zdjecie uzytkownika
Wiercisław - 2016-04-21 12:07:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Platynowe sombrero - 2016-04-20 16:11:58]:
Akurat jego wygląd to mnie średnio obchodzi ( z tym że jak M. dz. ma kasę to nawet w jego w wieku można by jednak lepiej się ubierać ale widać mu nie zależy, jego rzecz)..... Mnie obchodzi to,że on przekracza coraz to nowe,wyższe poziomy sk.....stwa wobec pracowników i " kontraktorów".
zdjecie uzytkownika
Platynowe sombrero - 2016-04-21 13:57:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Wiercisław - 2016-04-21 12:07:11]:
Nie zrozumieliśmy się. Na imprezie, już nad ranem, jeden podpity człowiek zasugerował, że dawniej sprowadzał z Azji garnitury podobne do tych, jakie nosi Brudny Harry spod Dębowca. Kilka godzin później już nie był pracownikiem Rotatora. Mnie to mało obchodzi, co sobie Michał Słodki Jak Michałek nosi - mówimy tylko o stylu i sensie podejmowanych decyzji, szczególnie kadrowych. A te są żałośnie niskie.
zdjecie uzytkownika
Bogumił - 2016-04-22 12:00:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Platynowe sombrero - 2016-04-21 13:57:39]:
Nie rozumiem, dlaczego Ciebie to dziwi, że został zwolniony. Obraził, ośmieszył swojego pracodawcę, musiał zdawać sobie sprawę z wielkiej niestosowności swojego komentarza. Nie usprawiedliwia go to, że był na firmowej imprezie i że mógł pić alkohol. Uważasz, że inny pracodawca/inny szef zachowałby się w takiej sytuacji inaczej niż Michał D.? Jeśli tak, to się mylisz.
zdjecie uzytkownika
Platynowe sombrero - 2016-04-22 14:58:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Bogumił - 2016-04-22 12:00:24]:
Byłeś tam? Impreza była obowiązkowa, a przebieg moderowany przez wiadomo kogo, bez możliwości wyjścia wcześniej czy zmiany narzuconego tematu. Po pierwszych pierogach polało się piwko i zaczeły rozmowy o pracy, które trwały lekko z 6 godzin. Jeżeli leje się alkohol, szef mówi do Ciebie swobodnym językiem i teoretycznie na zupełnie prywatny, luźny temat, to nie widzę nic obraźliwego w stwierdzeniu "handlowałem garniturami, miałem w ofercie podobne do Twojego". Może też miał w ofercie granatowe, dwurzędowe - czy te, które nosi Słońce Podbeskidzia mają jakiś zastrzeżony wzór, są niepowtarzalne? Są uszyte z betonu, mają termostat pod pachą, recytują węgierską poezję romantyczną? Poza tym, trzeba być naprawdę zakompleksionym, żeby czuć się obrażonym tym, co półprzytomny pracownik mówi Ci po 8 piwie nad ranem. Albo jesteś Panem Prezesem w chmurach, albo przechodzisz z ludźmi na "Ty", chlejesz z nimi do rana i możesz usłyszeć mniej formalny tekst, takie są konsekwencje udawania "employee-friendly" gościa. I dziwne, że ta wzmianka była taką straszliwą obrazą, a na kolejnej imprezie wyłapanie strzała od pracownika już tylko elementem zabawy w MMA. Kiedy asystentka udostępniała update zbioru kwiecistych cytatów z prezesa (tematyka standardowa: wyp..nie ludzi z pracy, obrażanie wszystkich dookoła, puszczanie wiatrów, defekacja) to było mniejsze zaoranie majestatu? Chyba tak, bo nie poleciała (przynajmniej nie wtedy). No, ale nie ma sensu próbować ogarnąć rozumem tej patoli. Żałosne tylko jest to standardowe gadanie, że "w innych firmach tak samo Murzynów biją". Otóż nie. Polecam zmienić pracę i sprawdzić.
zdjecie uzytkownika
fred - 2016-04-22 15:34:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Platynowe sombrero - 2016-04-22 14:58:08]:
która impreza niby była obowiązkowa ???
wez sie koles nie ośmieszaj
biedny zostales zmuszony do picia, murapol ograniczyl twoja wladze umyslowa i w wyniku tego celowego dzialania firmy potem cie zwolnili...

chlopie wez sie ogarnij - idiota jestes i tyle i z kazdej normalnej firmy powinni cie wywalic...
zdjecie uzytkownika
Martini - 2016-04-25 11:43:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [fred - 2016-04-22 15:34:55]:
Czlowieku, co tutaj wypisujesz? W murapolu wszystkie "imprezy firmowe" są obowiązkowe, spróbowałby ktoś, kto pracuje w Bielsku nie przyjśc na "Christmas party". To Dz. jest ś...a, że oferuje tyle mocnego alkoholu przy z reguły kiepskim jedzeniu i w małej ilości jedzeniu. Jest jeszcze większą ś..ią, że wykorzystuje to, że ktoś za dużo wypił, udaje fałszywie "przyjaciela" i wyciąga od takiej osoby jakieś komentarze a potem wykorzystuje to przeciwko danej osobie. I to miałby być jakiejś wielkiej klasy "manager" co niby miałby umieć kierować ludźmi? do k....wy nędzy to zakompleksiona wredota w kompaktowym rozmiarze. Mam tylko nadzieje, że kiedyś nei zapanuje nad nałogiem publicznie i sie kiedyś tak upije, że obż.ga te swoje plastikowe ubranka po przodkach.
zdjecie uzytkownika
Dżoanna - 2016-04-25 13:12:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
O Boże, jaki ten Michał Dz. biedny, jaki nieszczęśliwy, jaki samotnieńki! Zorganizował imprezę firmową,zapłacił (miejmy nadzieję), chciał się może przed kimś wyżalić na swoje życie, a zwłaszcza na te stada niewdzięczników, co tu grasują na tym forum, może wypłakać nawet chciał się. Michał Dz. to wystroił się na tę okazję jak stróż na Boże Ciało (a może i bardziej się wystroił), włożył co tam miał najlepszego, odkurzył, wyprasował. A tu,proszę jakiś wyjątkowy niewdzięcznik mu się trafił, docenić nie potrafił tego, że jeszcze nie został zwolniony i że sam Michał Dz. swój osobisty kieliszek z ciepłą wódką obok jego kieliszka postawił. Ludzie to jednak dziwni są.
zdjecie uzytkownika
Łódko, pozwól żyć - 2016-04-25 15:03:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Martini - 2016-04-25 11:43:55]:
Przecież już kiedyś nie zapanował, żadna nowość. Usunął strategiczne dane sprzedażowe z systemu, wkleił tam link do YouTube z piosenką jakiegoś smutnego Afroamerykanina i gdzieś o 3 nad ranem, dumny ze swojego wyczynu wysłał wszystkim link do odpowiedniego miejsca w systemie.
zdjecie uzytkownika
8hfnn - 2016-04-27 15:59:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Juryś - 2016-04-18 11:17:15]:
Jest też jakaś afera w Krakowie z miastem ,chodzi o tę Garbarnię ,coś poszło nie tak i chyba Murapol wybudował na gruncie ,gdzie nie miał prawa budować mieszkaniówki. .. .
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Bardzo stresujący. Trzech Panów architektów zadawało pytania i przeprowadzało "testy" z wiedzy praktycznej i teoretycznej. Każdy był chyba specjalistą swojej dziedzinie- rysowanie projektów, załatwianie administracji i prawdopodobnie coś w rodzaju marketingu, wyników ekonomicznych inwestycji (niewiele mówili o sobie, to moje wnioski)przypuszczalnie na niektóre pytania sami odpowiedzi nie znali ( po mojej odp jeden z nich zaczął polemikę- po rozmowie sprawdziłam -ja miałam rację)
Pytania: przerysowanie czegoś w cadzie na czas, komentarz nt prawidłowości pod względem p.poż komunikacji z fragmentu projektu, interpretacja mpzp- ile mieszkań można "upchnąć" i dużo, dużo więcej...już nie pamiętam
zdjecie uzytkownika
bliska - 2016-04-28 07:42:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [8hfnn - 2016-04-27 15:59:09]:
OMG, a miałam tam kupić mieszkanie... co za dziadowski deweloper! Ludzie strzeżcie się! A jak jeszcze przeczytacie te kilkanaście stron opinii o tym pracodawcy to nic tylko brac nogi za pas i uciekać jak najdalej od tego gówna!
zdjecie uzytkownika
9jsgkq - 2016-04-28 09:00:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [8hfnn - 2016-04-27 15:59:09]:
W ogóle by mnie to nie zdziwiło. W pewnym mieście Murapol kiedyś utrzymywał, że będzie budował na pewnej dzielnicy, po czym się okazało, że w rzeczywistości chodziło o ziemię w jakimś miasteczku, które nazywało się tak samo jak owa dzielnica.

Zresztą odkrywanie po fakcie, gdzie stoi inwestycja i z czym kłopotliwym sąsiaduje, to znak firmowy Murapolu. Cmentarz, oczyszczalnia ścieków czy wysypisko - coś w tym stylu zawsze musi się pojawić.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie MURAPOL S.A!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MURAPOL S.A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert