Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o MURAPOL S.A

Pracowałeś w firmie MURAPOL S.A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Były - 2014-11-20 12:32:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Murapol ma problemy ze spłacaniem swoich długów . Klienci podpisali umowy , ale banki nie chcą kredytować zakupu mieszkań w Murapol . Wielu z tych ludzi co te umowy podpisali po prostu nie ma teraz pracy i kasy . Murapol nie dostaje kasy od klientów , nie ma czym płacić swoim wykonawcom i spłacać swoich kredytów bankom . Prosta droga do bankructwa . Ludzie biednieją albo wyjeżdżają za granicę , ci co zostają to z tych groszy z umów śmieciowych na żadne mieszkanie nie mają szans . Tłumu klientów teraz nie mają w tym murapolu . Niech nie winią swoich sprzedawców . taki rynek teraz . Murapol po co nabudował tyle tych tandentncyh mieszkań co tak długo puste stoją ? Spłacanie przez Murapol starych długów z kredytów na nowe budowy i z obligacji niczego dobrego nie wróży . Fatalne zarządzanie też murapolowi sytuacji nie poprawia .
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-11-27 10:06:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podobno sytuacja w Murapolu już jest tak słaba, że w tym roku nawet prezentów na święta nie dostaniemy... bye bye bony do duglasa:(
zdjecie uzytkownika
Kierowca - 2014-11-28 12:35:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2014-11-27 10:06:14]:
Jak znajdą się naiwni na udziały w tym funduszu mieszkaniowym co to pan prezes MS go ogłosił wczoraj to na pensje wystarczy .... Powiedział że murapol rezygnuje z wchodzenia na gieldę z powodu słabych wynikow .. Jest o tym w internecie sporo... Spólek murapolowych chyba nikt nie chce kupic i mieszkan tez to ten fundusz zakladają i tam wszystko przerzuca... to dla zwyklych pracownikow nic dobrego nie wrozy... Firma musi sie pozbywac majątku.... pan prezes moze mowić co chce o świetlanej przyszlosci i planach...
zdjecie uzytkownika
kurczak - 2014-11-29 10:08:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kierowca - 2014-11-28 12:35:12]:
Gdyby cos takiego palnął (na całą Polskę) ktoś inny niż Ms to pewnie Mdz by go natychmiast wyrzucił. Ludzie!!! jak profesjonalny manager może powiedzieć o spółce którą zarządza, że jest co prawda w kiepskiej kondycji i na giełdzie jej nie chcieli, ale proszę inwestujcie w te samą spółkę ale przez fundusz :):):):) Kolejny raz widać, ze w Murapolu nie ma równego traktowania pracowników.
zdjecie uzytkownika
Sylwia - 2014-11-29 12:53:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
M.S. może mówić co chce i gdzie chce ,gdyż według M.DZ. (teraz w r.n.))on jest "człowiekiem Murapolu" czyli że jest "niezatapialny" .bez przesady z tym krytykowaniem ,może będzie u nich więcej pracy w związku z tym ichnym funduszem ,w Bielsku o pracę trudno..
zdjecie uzytkownika
aro - 2014-11-30 15:01:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tam trzymam za nich kciuki, o prace wszędzie trudno, wiec dobrze byłoby gdyby MURAPOL S.A utrzymał się na rynku, bo trochę jednak ludzi zatrudnia. A Ci ludzie mają rodzinę i z czegoś muszą wykarmić ją, a teraz wszystko jest coraz droższe niż coraz tańsze. Dlatego wyluzujcie i trzymajcie kciuki :)
zdjecie uzytkownika
Stef - 2014-11-30 15:41:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aro - 2014-11-30 15:01:41]:
W czasach, kiedy firmie Murapol dobrze szło, to też nie liczył się ze swoimi pracownikami i zwalniali tam bez powodu. Rotacja pracowników jest tam legendarna. Czy wtedy Murapol myślał o tym, czy ci niesłusznie zwalniani ludzie, traktowani po prostu źle i niesprawiedliwie, wykarmią swoje rodziny? Nie. Teraz też o tym nie myśli i obecnych pracowników ma w ... Dziś podobno grozi tej firmie, że zniknie z rynku, ale jakoś mi Murapolu nie szkoda. Przynajmniej byłaby jakaś sprawiedliwość.
zdjecie uzytkownika
jatoon - 2014-11-30 18:25:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawia mnie czemu nie szukają nikogo w Warszawie? Mają niby nowe inwestycje w stolicy...
zdjecie uzytkownika
Martin - 2014-12-01 10:37:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jatoon - 2014-11-30 18:25:28]:
Szukali i do Warszawy (wcześniej) i pewnie znaleźli. O dobrych pracowników nie jest dzisiaj trudno. W Warszawie też nie ma pracy, dobre czasy się skończyły.Założę się, że na oferty Murapolu odpowiadają setki ludzi. A Murapol powinien przenieść swoją siedzibę do Warszawy, jeśli chce być dużym graczem i "trzymać rękę na pulsie".
zdjecie uzytkownika
Mirko - 2014-12-02 10:19:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Martin - 2014-12-01 10:37:36]:
Koleś co ty ( usunięte przez administratora )sam w to nie wierzysz. Teraz moze nie szukają bo:
- wykonawca zszedł lub go wyrzucili i nie ma co, kim robić.
- znaleźli nawnego co poszedł do nich pracować i mają chwilowo kogo wyzyskiwać.
- jedno lub, a raczej to i to na raz.
Tak wiec poczekamy, zobaczymy.
zdjecie uzytkownika
misio - 2014-12-05 11:46:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
upss ... tyle było od lat szumnych zapowiedzi ze na giełdę wchodzą.Nawet na swojej stronie internetowej nadal o tym pisza (c..j wie po co nic jeszcze nie zmienili na tej stronie w tym względzie ... moze to za trudne do ogarniecia dla elity zarzadczej murapolu??)na wiosnę 2014 już mieli być na tej gieldzie, msap sam zapowiedzial. I co? tyle kasy zmarnowanej,tyle pracy.Specjalnie msapota przeszedł do zarządu a Mdz do rady nadzorczej. po kiego grzyba te przebieranki ? Niech sobie teraz myślą ze z tą gielda to klątwa pokrzywdzonych pracownikow murapol SA.
zdjecie uzytkownika
Mirko - 2014-12-05 12:19:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Klątwa piprzywdzonych" - pięknie powiedziane.
zdjecie uzytkownika
JacekN - 2014-12-05 15:06:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukają kierowników budowy czy nie, na necie są ich informacje a na stronie Murapol/keriera nie ma nic o pracy dla kb, wie ktoś coś na ten temat? Aktualne?
zdjecie uzytkownika
8787+ - 2014-12-05 15:20:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [misio - 2014-12-05 11:46:26]:
Super!!! Klątwa Pokrzywdzonych!! Jest w końcu jakaś sprawiedliwość, che, che
zdjecie uzytkownika
Sam - 2014-12-05 20:22:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co wam ludzie, co tutaj piszecie, przecież jeśli murapol nie wyjdzie z kłopotów, to i pracownikom będzie fatalnie, nie rozumiecie tego?
zdjecie uzytkownika
Mirko - 2014-12-06 17:35:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sam, a ty nie rozumiesz, ze na murawyzyskiwaczu świat się nie kończy. Ja znam może z 30 osób (jak nie więcej), które opuściły muradziadostwo i się cieszą oraz nikogo kto by żałował, no chyba tylko tego, że nie uciekł wcześniej.
zdjecie uzytkownika
Orlen - 2014-12-08 11:34:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znowu szukaja gościa do rady nadzorczej. tylko chyba sami nie wiedza czy aby na pewno do rady nadzrczej a może do zarządu? chcą od gościa tego czego normalnie wymaga się od dyrektorów finansowych-członków zarządu. Szukaja tez znowuż kogos na dyrektora generalnego,znaczy się zwalniają chyba prezesa S. bo w zarządzie prezes i dyrektor generalny razem to do niczego nie pasuje.Moze by ktoś tam co tym wszystkim rzadzi w Murapol wykupil sobie jakies szkolenie?
zdjecie uzytkownika
góral - 2014-12-08 13:06:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Orlen - 2014-12-08 11:34:55]:
na stronie murapolowej nie ma nic o tej ofercie do rady nadzorczej, ale niech tam, pewnie zaraz wkleją. Może akurat ktoś szuka roboty i to w sam raz dla niego? Lista miejsc pracy długa, powiedziałbym że "gwiazdkowa" :) Choć dla Murapolu tyle wolnych miejsc pracy to normalka :):) Kiedy świąteczna imprezka w firmie?
zdjecie uzytkownika
9A - 2014-12-15 12:05:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to dlaczego prezes DZ. nie zatrudnia na te wieczniewolne miejsca w murapol sa
swoich syna i corki?podobno jeden spec odzarzadzania a drugie chyba architekt.No ciekawe czemu ich nie ma w murapol?
zdjecie uzytkownika
Karol - 2014-12-15 22:29:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Etyka biznesowa zabrania mu zatrudniania członków rodziny. Dajcie spokój jego rodzinie. Piszcie sobie dalej te wypociny o nim i jego firmie, po nim i tak to spływa. Jest ponad to.
zdjecie uzytkownika
Mirko - 2014-12-16 14:23:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ty przestań. Md i "etycznie postepowanie".
zdjecie uzytkownika
Karol - 2014-12-16 15:36:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Trzymam kciuki za Michała Dz. Gość zaszedł tak daleko, że teraz ze wszystkim sobie poradzi. Nikt z Was nie ma takiej świetnej firmy jak on, rozbudował ją do kolosalnych rozmiarów i zazdrość Was zżera. Jeden z moich toastów noworocznych będzie za M.DZ.!!!
zdjecie uzytkownika
Mirko - 2014-12-17 09:36:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Karol przyjmij do wiadomości, że tutaj nikt nikomu, nic nie zazdrości oraz, że nie każdy lubi, tak jak ty być w d...any. To forum jest po to, by przestrzec innch przed popelnieniem błędu zatrudnienia się w tej firmie.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Było spox. Facio pytał jak się muruje, jak wygląda pustak i pręt zbrojeniowy. Co to są schody, i dach. Czy widziałem okno z PCV i wiem Że na budowie jest więcej ludzi niż kierownik i ja. Generalnie jak chociaż raz w życiu byłeś na budowie to sobie dasz radę. A no i musiałem policzyć jakieś dupsy tj. ściany w mieszkaniu tynki czy wylewki ale to tak jakby 3+3 było, nawet wyniku nie chciał tylko tak mniej więcej wiec luz na maX :-)
Pytania: Jak Wyżej,przedszkole sobie z tym radzi :-)
zdjecie uzytkownika
były KK - 2014-12-17 14:58:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Stef - 2014-11-30 15:41:04]:
Pracowałem w Murapolu ponad dwa lata temu jako kierownik kontraktu. Wpadam tu czasem na to forum tylko po to, żeby zobaczyć, że zamiast poprawy stopniowo pogarsza się zarówno atmosfera i stan finansowy firmy (czytałem sprawozdania finansowe bo są publicznie dostępne).

Niestety, ale problemem tej firmy jest jej szef/guru M.Dz. - ma po prostu zakodowane, że permanentne wywalanie pracowników + współczesna forma niewolnictwa są gwarancją sukcesu. Tymczasem firmy (szczególnie niemieckie) wiedzą, że kapitał ludzki jest największym majątkiem firmy. Bo stara prawda w biznesie głosi, że firma to ludzie, a nie budynki.
zdjecie uzytkownika
Karol - 2014-12-17 17:28:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
M.Dz. dla deweloperki to jak Messi dla piłki nożnej.

Radził sobie tyle lat, to i teraz sobie poradzi.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MURAPOL S.A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy MURAPOL S.A?
Zadaj pytanie
x