brak logo

MURAPOL S.A

Bielsko-Biała

Opinie o MURAPOL S.A

Alfred 2016-08-13 11:37:38
To narzedzie marketingowe nazywa sie mediadeweloper.pl i to on stoi za tymi wszystkimi materialami pracowymi i telewizyjnymi.
1
Ziom 2016-08-17 20:25:25
Dodam jeszcze, ze nie tylko dowód prowincjonalnego, zaściankowego myślenia, ale ii zwyczajnie braku patriotyzmu :), bo mógłby wykorzystać jakieś inne polskie elementy, krajobrazy, jak wstydzi się Beskidów czy Bielska.
4
Irish stout 2016-08-18 06:41:20
No bo przecież są już firmą o zasięgu międzynarodowym! ;-) Przyglądają się czemuś w Berlinie, to olbrzymi sukces, nie pamiętasz?
5
Dawid 2016-08-18 17:22:04
Ale tak sie dzieje przy kazdym pnu. Na kazdej inwestycji.
3
Hesperyda 2016-08-21 17:07:09
Powiem Wam, że te opinie skutecznie zniechęcają do pracy w Murapolu. Nie mam nic przeciwko pracy ponad godziny ale przynajmniej w dobrej atmosferze, szczególnie przy pracy prawnika ...
12
Fred 2016-08-22 19:16:30
A Murapol ma jeden dzial prawny czy kazdy z dzialow ma swoich prawników ?
Statystyk autystyk 2016-08-23 13:57:17
Po co Murapolowi sprzedaż, oni tam tylko umowy liczą.
7
tom 2016-08-23 21:49:23
35 ofert pracy w sierpniu a do końca miesiąca jeszcze tydzień. Czy Rotator idzie na rekord olimpijski ? :)
5
Sylwia 2016-08-25 13:21:49
Witam,
czy ktoś może wypowiedzieć się na temat stanowiska w dziale sprzedaży mieszkań? Kierownika działu lub doradcy klienta? Zauważyłam, że w Łodzi co chwila kogoś potrzebują bo pojawia się nowe ogłoszenie i zaczęłam się zastanawiać czy tak się firma rozwija czy taka duża rotacja jest na tych stanowiskach..
3
dr who 2016-08-25 15:08:45
To ja podpowiem. Firma podobno zatrudnia 300 osób. Mamy koniec sierpnia i w tym roku były już co najmniej dwa rzuty rekrutacyjne po ok. 40 stanowisk, oraz kilka mniejszych.

Jeśli firma w trochę ponad pół roku wymienia blisko połowę zatrudnionych, to znaczy że rotacja jest:
a) gargantuiczna
b) monstrualnych rozmiarów
c) normalna
d) stanowczo za mała
e) w sam raz i świadczy o rozwoju firmy, ponieważ co 6 miesięcy odkrywamy, że połowa pracowników to lenie, nieroby i nieudacznicy?
9
Sylwia 2016-08-25 15:24:50
Dziwi mnie to bo z reguły to jak już firma ma pracownika,który jest wdrożony i w miarę się sprawdza na danym stanowisku to firma walczy o niego o nie zwalnia. Czyli mam rozumieć , że umowy są podpisywane na czas określony pół roku i potem out?
Sylwia 2016-08-25 15:50:26
W biurze sprzedaży ludzie są na własnych działalnościach? Pierwsze słyszę taki twór
2
Fan 2016-08-26 12:44:55
Dałbym wszystko, żeby otrzymywać...
5
Zbir 2016-08-26 17:57:11
a czy ten nabór na "płatny staż do działu marketingu" to może ma związek z pracą dla media deweloper albo Cafe Tina? Czy te dwie świetne firmy już zaczęły trząść krajowym (i nie tylko) rynkiem mediów? :)
2
Gabrysia 2016-08-29 20:12:29
a jak wyglądają w tej firmie takie staże dla absolwentów w dziale marketingu? czy rzeczywiście jest szansa na poważne zatrudnienie po takim stażu? co się robi w trakcie stażu?
1
Smakosz 2016-08-31 10:23:57
A mają tam w tej kawiarni Cafe Tina jakiś dobry ekspres do kawy? to bym mógł go wziąć za dobrą cenę.
3
Kiss 2016-09-01 09:30:20
Pytanie do administratorów serwisu ? - gdzie tutaj są opinie , bo póki co to widzę w większości wynurzenia jakiś frustratów i ich osobiste wycieczki pod adresem jednej osoby, która tak na dobrą sprawę pełni całkiem inną rolę w firmie niż tutaj się pisze co świadczy tylko i wyłącznie o tym, że ci frustraci mieli do czynienia z firmą bardzo dawno temu i obecnie nie mają zielonego pojęcia na temat jej funkcjonowania a Wasz serwis bezrefleksyjnie te brednie publikuje.
6
Link 2016-09-05 11:21:09
specjalista od marketingu ds. analiz internetowych -kogoś takiego teraz szukają i są tak zdesperowani, że oferują nawet umowę o pracę, naprawdę z Internetem i marketingiem internetowym muszą mieć tam duży problem w tym Murapolu.
2
Marysia 2016-09-09 11:10:17
Dlatego własnie w artykułach "sponsorowanych" przez Murapol a publikowanych w necie możliwość wpisywania komentarzy jest po prostu wyłączona ;)
12
RotaThor 2016-09-13 08:10:58
Strona Murapolu znowu nie działa*, więc uprzejmie informuję pracowników, że macie w przyszły weekend dni otwarte - tak przynajmniej słyszałem w radiu. Na wszelki wypadek przygotujcie się do deklamacji "Kropli".

* - Ludzie zakładają strony nawet swoim zwierzakom, a "Deweloper nr 1 w Polsce" nie umie sobie zamówić. Gratulacje!
4
Biedronka 2016-09-13 10:19:29
czytam te wszystkie wpisy i porównuję z tym co znalazłam w Internecie o murapolu przecież ta firma to jedna z potęg na rynku co rusz kupuje jakieś duże działki w całej Polsce i mnóstwo inwestuje buduje organizuje jakieś imprezy sprzedaje mnóstwo mieszkań czy nie piszecie tych wszystkich złośliwych tekstów właśnie z zazdrości ? przecież tak wielka spółka nie może być taka beznadziejna i tak fatalnie zarządzana jak piszecie bo by po prostu się nie utrzymała na rynku i zbankrutowała
2
WW 2016-09-13 22:38:08
Lepiej kopać studnie w Sierra Leone niż pracować w Murapolu - dobre ? :)
9
Kot Prewencjusz 2016-09-14 07:53:44
Siekiera, motyka, piłka, deska - na połowę pracowników przyszła kreska :)
6
Ciekawsky 2016-09-19 12:21:34
No i jak po Dniach Otwartych? Czy pracownicy recytowali "Kroplę" albo rysowali obrazki w grocie?
Monika 2016-09-21 09:14:58
Widziałam ogłoszenia do pracy w murapolu dla inżynierów budowlanych w Łodzi między innymi, (kk, kb). Mam pytanie, czy to jest poważna oferta, to znaczy ile na takich stanowiskach można w murapol się utrzymać tak realnie, nie pytam o Łódź, bo to dopiero chyba jakiś nowy projekt i generalnie czy warto aplikować.
2
szary 2016-09-30 17:56:37
czy to, co dzisiaj opublikował Stockwatch o Murapol S.A. to prawda? Wygląda imponująco. Chodzi m.in. o plany inwestycyjne Murapol i kwotę zysku (m.in. cytują tam wypowiedź MS)
trala lala 2016-10-03 13:02:27
O!
Dawno tu nie zaglądałem, ale widzę, że grono frustratów jest nadal aktywne, czyli znowu były zwolnienia...

Wyjaśniam - nie jestem z pracownikiem M., nikt z mojej rodziny lub znajomych również nie jest zatrudniony w tej firmie. Sam kiedyś pracowałem jako KK, zostałem zwolniony - NIE MAM O TO DO NIKOGO, SZCZEGÓLNIE DO PREZESA, ŻALU! To jego suwerenna decyzja, jest szefem, sam tą firmę zbudował od zera, dziś jest prezesem i głównym udziałowcem polskiej developerskiej firmy (chyba) największej na rynku. To jest wyłącznie jego zasługa - zbudował korporację, która ma swoje specyficzne wady i zalety. Dlatego z satysfakcją patrzę się na to, że się rozwija na trudnym i mocno upolitycznionym rynku (konkurencja firma z kapitałem zagranicznym, biurokracja likwidacja programu MDM, pogorszenie nastrojów na rynku...). Spółka dobrze odnalazła się w mediach (mam obawy o romans z piłką nożną...), byle tylko nie pchali się do polityki!!!

Dzięki temu, że zostałem wylany, miałem okazję przemyśleć, co powinienem u siebie poprawić w przyszłości, miałem też okazję popatrzeć na swoją pracę krytycznym okiem. Ponieważ nie była to moja ani pierwsza, ani ostatnia praca, miałem okazję wyciągnąć konstruktywne wnioski. Dziś mi to procentuje :)

Polecam wszystkim zwolnionym, żeby nie płakali nad swoim tragicznym losem, tylko odpowiedzieli sobie na pytanie- a może jednak były podstawy do wypie...? Dlatego wybrałem się na kursy zrządzania projektami - na prawdę warto. Dziś bez problemu pracuję w zespole przy wielomilionowych projektach, w pewnym stopniu jest to dzięki temu, że miałem w swoim cv wątek Murapolowy.

Jeżeli ktokolwiek podejrzewa, że to głupi propagandowy wpis - to chętnie podzielę się swoimi przyśleniami na privie: byly_kk@interia.pl
3
Arkadiusz 2016-10-06 12:04:02
To bardzo dobrze, że Murapolowi S.A. tak dobrze się powodzi. Widać efekty przemyślanych decyzji i długofalowej strategii. Na horyzoncie nowe rekordy w sprzedaży mieszkań, wiele kupują i inwestują. Mają niesamowity rozmach. To chyba jeden z najatrakcyjniejszych pracodawców w branży deweloperskiej w Polsce, o ile nie najbardziej atrakcyjny - biorąc pod uwagę skalę działalności i zróżnicowanie projektów. Wyniki finansowe też robią ogromne wrażenie. Cieszy, że ludzie kierujący Murapol mają odważną wizję co do udziału w nowych, medialnych przedsięwzięciach, typu studia nagrań i produkcja filmowo-telewizyjna. Tylko podziwiać.
trala lala 2016-10-06 15:53:51
"Powtórzę: w której grasz drużynie? " Chyba sam ( usunięte przez administratora )wyjaśnił w czym rzecz. Według Ciebie są jakieś dwie, a może więcej "drużyn" które w coś grają. Czyli są wybitni fachowcy (pokroju ( usunięte przez administratora )), są też przeciwnicy, którym należy dowalić... No, to już wiem, czemu Ci podziekowali. W ten sposób myśląc z następną też się szybko pożegnasz. Bo nawet w państwowej firmie będzie Ci za ciasno, no chyba że z politycznego nadania zostaniesz prezesem. W takim przypadku, to no comments...

Mariusz 2016-10-07 09:39:51
Murapol naprawdę rozwija się bardzo dynamicznie, ogromne wrażenie na mnie osobiście robią tez pasje ( usunięte przez administratora ) to nie jest tuzinkowa postać. Stworzył super działającą firmę w branży deweloperskiej, teraz z sukcesem działa w mediach. Ten człowiek ma ogromny talent biznesowy. To niewątpliwie bardzo ciekawa osobowość. warto się od takich osób uczyć i je naśladować, a nie złośliwie krytykować. Przed Murapol-em i innymi spółkami z grupy widzę wiele świetnych perspektyw. Tym samym ludzie, którzy pracują dla Murapol i innych spółek ( usunięte przez administratora )mogą mówić, że naprawdę mieli szczęści, bo pracują w prężnej organizacji, która zapewnia im szanse rozwoju (promuje na przykład studia podyplomowe i kursy dokształcające swoich pracowników). Praca w Murapol, ale też na przykład dla Cavatina i dla Mediadeweloper.pl, to stabilizacja, dobre zarobki. W tych firmach można zrealizować swoje pasje i pokazać talenty.
harry 2016-10-12 11:15:42
jeżeli pracowałaś w Murapolu to znasz jego maila - zapytaj u źródła
1
harry 2016-10-13 09:41:02
Zwracam uwagę że w przypadku Obozowej o której piszesz Murapol budował kiedy sasiednia działka była pusta. Więc jeżeli już chcemy rozstrzygać o czyjejś winie to raczej urząd to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wydając pnb dla sąsiedniej działki. Murapol tu zawinił o tyle że nie skorzystał z prawa protestu. Jednak w analogicznym przypadku w innym dużym mieście urząd nie wydał murapolowi pnb właśnie z powodu możliwości zasłaniania sąsiedniej działki planowanym budynkiem.
Mikado 2016-10-21 14:14:28
Posty na tej stronie usuwane są podobnie jak pracownicy, tj. hurtowo.
6
buffalo 2016-10-21 16:02:19
Na praca.pl mnóstwo nowych ofert z M.
1
Bynajmniej nie zaskoczony 2016-11-04 15:27:22
Ocho, przy piątku sprzątanie forum, co by się potencjalni nowi pracownicy za dużo nie dowiedzieli :)
15
tom 2016-11-05 07:21:54
Tylko 3 ogłoszenia o pracę w październiku ? Dobra zmiana dotarła i do Rotatora :)
Żaneta 2016-11-18 10:11:37
to czemu Murapol się nie przeniesie do Krakowa do tych biur w Equal Business Park, co to w Krakowie ( usunięte przez administratora ) wybudował, biura piękne, po co siedzą jeszcze w Bielsku?
X 2016-11-18 17:52:48
Może nie ma tam ( usunięte przez administratora ). Chociaż nie, w Bielsku też nie ma.
5
Chaty porter 2016-11-21 10:53:36
Kluczowe dla rozwoju Murapolu jest szybkie pozyskiwania pozwoleń na budowę z dobrymi technicznie projektami ułatwiającymi szybką realizację, jak z tym obecnie idzie?
Patryk 2016-11-21 15:24:24
Patrząc na liczbę i różnorodność oferowanych przez Murapol mieszkań, w tym na nowych inwestycjach trudno się zgodzić z tą opinią. Murapolowi powodzi się świetnie. Sporo inwestuje, kupuje, chyba rozwija się najszybciej w Polsce, jeśli wziąć pod uwagę deweloperów. Popatrzcie choćby na Abadon Real Estate i inne spółki z grupy, Abadon niedługo wraca na giełdę i co na to powiecie?
architekt 2016-11-22 08:57:23
Pracowałam miesiąc w biurze arch. Murapolu, nie polecam, komedia i tragedia! Po miesiącu musiałam dochodzić do siebie przez kolejne trzy po tym co tam zobaczyłam. Pozytywne było jedyne to w jaki sposób Ci bardziej doświadczeni architekci radzili sobie z absurdami tej firmy. Mimo to nie wytrzymałam.
8
Mru Plu 2016-11-23 12:23:00
bo może po prostu byłaś kiepska, Murapol - w czasach ( usunięte przez administratora ) ", od razu poznaje się na ludziach i ich po prostu zwalnia jak się nie nadają. Normalne chyba.
1
causidcis 2016-11-23 12:35:16
co powiecie o pracy prawnika w ( usunięte przez administratora ) dostałem propozycję i nie wiem co zrobić, po przeczytaniu powyższych komentarzy. :(
Zuz-Anka 2016-11-23 12:38:32
To jest najlepsze miejsce do pracy, nie tylko dla prawnika. Bierz i w ogóle się nie zastanawiaj. Jeśli nie skorzystasz z tej unikalnej szansy, to i tak jest kolejka chętnych. Całe życie będziesz żałował.
1
causidics 2016-11-23 13:09:53
czy ktoś coś jeszcze powie na temat ( usunięte przez administratora ) ?
Skołowana 2016-11-29 20:55:45
Witam,

ja również dostałam ofertę jako prawnik i zastanawiam się nad nią. Czy rotacja pracowników jest naprawdę tak duża ? Czy wynika z widzimisię czy jakiś konkretnych zarzutów ?Czy oferują tylko B2B i konieczna jest współpraca w ramach działalności ?
Wacław 2016-12-05 18:42:28
dlaczego wszystkie posty opisujące realia murapol i spólkach pokrewnych są usuwane z szybkością światła, a posty z działu pr i biura prasowego murapol zostają ? myślicie, że ktoś uwierzy w te ich wpisy?
3
Tom 2016-12-05 21:49:03
Myślałem, że się trochę uspokoiło, ale rotator znów formie i kolejna kumulacja. 4 architektów, 4 asystentów architekta i 4 branżowców.
2
Niko 2016-12-06 12:05:23
Jeżeli ktoś nie wierzy, w to co tutaj wypisujemy o pracy w ***polu, to niech liczy się z tym, że za miesiąc, góra trzy, sam zamieści tutaj wpis, by ostrzec innych.
5
Rzecznik Koła Gospodyń Wiejskich-siedziba Murapol 2016-12-07 09:40:40
Naliczyłem już 23 ofert pracy w Cavatinie i Murapolu. A dzień jeszcze młody.
4
Zostaw swoją opinię o MURAPOL S.A - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MURAPOL S.A