brak logo

MURAPOL S.A

Bielsko-Biała

Opinie o MURAPOL S.A

ona 2016-12-15 19:36
Mimo złych opinii chcę spróbować i aplikowałam na stanowisko inżynier budowy w dziale budżetowania. Nie posiadam jeszcze doświadczenia w zawodzie i twierdzę że lepiej mieć kilko miesięczny staż pracy w takiej firmie niż żaden. Będę się starała wykorzystać tą szansę jeżeli ją otrzymam. Jako iż nie znam się za bardzo na płacach na takim stanowisku to może ktoś napisać ile mogę się spodziewać zarobić(jakby tak mnie o to pytali ile powiedzieć?)?
Hehe 2016-12-16 08:08
"...w związku z dynamicznym rozwojem..." :D
5
Mol 2016-12-28 13:10
Ja mam zamiar aplikować do nich jako inżynier budowy mimo, że tak piszecie. Każdy ma różne doświadczenia, ale też różne umiejętności. Jak się starasz to jest wszędzie dobrze. Kto dużo wymaga to dużo płaci.
John 2017-01-09 09:47
Wszystkim krytykującym Murapol polecam informacje o ostatnich inwestycjach grupy Murapol, w szczególności w Niemczech i UK, ale także w Polsce. Spółka ma przed sobą świetne perspektywy, osoby zarządzające grupą mają wizję i skutecznie ją realizują, a osoby które zatrudniają w dziale prawnym, akwizycji itd. im w tym pomagają, bo po prostu są świetnymi fachowcami, właściwymi ludźmi na właściwym miejscu, ciężko pracują, mają wysokie kwalifikacje, firma może na nich liczyć, i dlatego są też solidnie wynagradzani i awansowani.( usunięte przez administratora )Wiem, że z czyjąś karierą trudno się pogodzić.
John 2017-01-09 10:35
Witam, o jakim bankructwie piszesz, sytuacja firmy jest bardzo dobra. O tym świadczą właśnie te ostatnie zakupy nieruchomości, o których pisałem. Zresztą informacje o tym łatwo znaleźć w internecie, więc każdy to może zweryfikować. Powtarzam też, że taki rozwój i sukces nie byłby możliwy bez profesjonalistów pracujących nad takim transakcjami - głównie w dziale prawnym i dziale akwizycji (gratulacje), ale nie tylko. Dzięki ludziom od akwizycji i spraw prawnych, analiz biznesowych, itp. Murapol staje się międzynarodowym graczem. Czy uważasz, że byłoby to możliwe, gdyby swoją pozycję w firmie zawdzięczali czemuś innemu niż swojej wiedzy i ciężkiej pracy?
5
Kacper 2017-01-26 10:41
masz rację, że aplikujesz. Pracę w Murapol krytykują tylko ci, którzy nie dali rady albo kwalifikacji im zabrakło. Murapol S.A. jest wielką korporacją i jak każda organizacja wiele wymaga, ale i bardzo dużo oferuje, oprócz nowoczesnego zarządzania, są to m.in.: bardzo dobre zarobki, stabilizacja i możliwość pracy nad dużymi, ciekawymi projektami. W Murapol S.A. pracuje profesjonalny zespół architektów, w większości młodych i bardzo ambitnych profesjonalistów, większość z nich może się pochwalić sporymi sukcesami zawodowymi i długim stażem w Murapol. Weź więc dużą poprawkę na to, co piszą na tym forum ci, którym się nie udało i wylewają tu swoje frustracje.
4
kto 2017-01-28 16:49
kto kursy poprowadzi, czy będzie jakiś dyplom na zakończenie?
11
robot 2017-02-06 10:43
uprasza się o czytanie forum tylko w weekendy, kiedy pojawiają się prawdziwe opinie o firmie lub w godzinach wieczornych, kiedy dział propagandy murapolu nie ma dostępu do narzędzi tnących.
12
hahah 2017-02-06 17:01
No i stało się:) weekend minął forum czyśiuctkie:)
7
inż 2017-02-06 18:05
Czy ktoś może wypowiedzieć się na jakim poziomie plasują się zarobki w firmie na stanowisku inżynier budowy, kierownik budowy a na jakim kierownik kontraktu?
13
Dobry 2017-02-07 05:31
Czy ktos mógłby zdradzić ile zarabia sie jako prawnik w Murapolu w Krakowie?
6
były KK 2017-02-09 15:56
byly_kk [at] interia.pl

Kiedyś pisałem tu na forum, o tym że wyleciałem z M. ale nie mam o to żalu. Przeciwnie - wyciągnąłem wnioski, doszkoliłem się i dziś mi to procentuje z nawiązką przy realizacji na prawdę dużych inwestycji, w tym realizowanych ze środków UE. Ale to temat na odrębną rozmowę.

Obecnie M. ze względu na skalę i specyfikę branży bardziej przypomina korporację, niż firmę inwestycyjną, działającą na zasadach project managementu.
1
opia 2017-02-16 21:50
Faktycznie znikaj wpisy... Co z tą firmą jest nie tak? Pytam bo często widzę ogłoszenia na stanowisko architekta.
12
tom 2017-02-22 22:43
W lutym 28 ogłoszeń o pracę, ale nam się rotator rozwija pięknie :)
11
marek 2017-02-25 10:02
a dlaczego murapol szuka teraz "asystentów architekta", czy to znaczy, że żadni bardziej doświadczeni architekci nie chcą pracowac dla murapol ?
8
Tomek 2017-03-08 22:54
Nie warto. Pracowałem tam tydzień. Odradzam.
6
zainteresowana 2017-03-10 08:58
i co zdecydowałeś się? możesz podzielić się opinią?
2
a jak siępracuje? 2017-03-10 09:25
no dobra,a poza mailami? jaka jest atmosfera w biurze czy wynagrodzenia są płacone terminowo? czy szanuje się pracownika? zastanawiam się nad zgłoszeniem swojej kandydatury i jakoś maile jestem w stanie przeżyć skoro mogłabym zdobyć doświadczenie w takiej firmie....
2
ciekawe 2017-03-10 09:27
czy ktoś mógłby zdradzić jak pracuje się w roli prawnika?
P.S. widzę, że wynagrodzenia nikt nie podał....
3
Prawnik 2017-03-10 09:38
Hej! ponieważ twierdzicie, że usuwane są niekorzystne posty a ja baaaardzo chciałbym poznać realia ponieważ rozważam porzucenie mojej obecnej posadki prosze napiszcie jak jest naprawdę (szczególnie dział prawny) (pisklak79@wp.pl). Będę bardzo wdzięczny za wszystkie opinie!
Patee_01 2017-03-10 22:02
Dajcie sobie spokój z tymi firmami stracicie tylko kilka miesięcy zanim dojdziecie do wniosku ze lepiej było poszukać czegoś innego.
6
Nick-T 2017-03-11 10:44
Szkoda czasu, szkoda zdrowia.
4
Prawnik 2017-03-11 16:57
wszyscy tylko ogólniki podają, każdy odważnie marudzi ale nikt konkretami się nie podzielił. jakoś maila żadnego nie dostałem. chyba to jednak niespełnione ambicje niezadowolonych...
zainteresowana 2017-03-11 17:14
ARCHITEKCIE prowadzący mam wrażenie, że Twoją opinię czytałam już z wcześniejszych miesięcy, dokładnie o tej samej treści. Jak więc jest cel Twojego wpisu z powtórzeniem zaskoczenia? ja naprawdę chciałabym się dowiedzieć jakie mogę wiązać plany z murapolem :/
robert 2017-03-12 09:08
żadnych planów nie można wiązać z tą firmą.
11
opia 2017-03-13 10:42
Jeszcze w sobotę forum zajmowało 19 stron. Dziś jest ich 16. Odpowiedzcie sobie sami na pytanie jakiej treści musiały być wpisy które usunięto i czym jest firma której dotyczyły.
9
Marek 2017-03-23 11:36
Z pracownikami postępują podobnie jak postami na tej stronie.
10
Jędrzej 2017-03-24 11:33
Murapol (jako "MAD", żeby nie zniechęcać :P ) poszukuje już studentów na tzw. "płatny staż"... Czy to znaczy ze już nikt nie chce tam pracować?.
9
student 2017-03-24 12:40
widocznie szukają kadry kierowniczej.
6
MIETEK 2017-03-24 15:48
Spieszmy się czytać posty, tak szybko znikają... :P
9
bh 2017-04-04 12:07
Jaką umowę współpracy oferuję Murapol?
O pracę, dzieło... czy należy założyć własną działalność?
przyszły pracownik 2017-04-05 19:04
Jak wygląda zatrudnienie w Murapolu? Ciągle zmieniają pracowników? Z jakich powodów? Są podzielone opinie i już nie wiem co jest prawdą.
Rather 2017-04-05 22:24
Prawda jest systematycznie usuwana z tego forum, więc jeśli nie siedzisz tu 24/7 to nie ujrzysz odpowiedzi.
2
Przyszły pracownik 2017-04-06 08:20
Teraz bede tu ciagle. Moge prosic o odpowiedź?
1
zainteresowana 2017-04-07 12:56
ja tu widzę same hejty na zamówienie. Od miesiąca obserwuję forum i jestem zażenowana. Żadnych konkretnych informacji, tylko ogólniki. Mój post też został usunięty ale dlatego, że był nie na temat i wdawał się w polemikę. Nie zauważyłam, żeby znikały jakieś inne posty. Nie dodawajcie sobie. Przyszły pracowniku, na początku też byłam zdezorientowana jak widziałam te wpisy, ale jak poprosiłam o konkrety to jakoś nikt się nie pofatygował.
3
Rather 2017-04-07 21:55
Nie nikt się nie pofatygował, tylko administrator z Murapolu grzecznie wykasował.
5
przyszły pracownik 2017-04-08 10:43
Właśnie widzę, że tu wszyscy krytykują ale nikt nie poda konkretnych powodów. Szkoda, zastanawia mnie tylko po co pisać i hejtować jak nie potrafi się później powiedzieć dlaczego tak jest. Może ktoś chce koniecznie pokazać Murapol w złym świetle bo pracuje u konkurencji i na tym im zależy. Albo komuś w Murapolu się nie udało bo nie podołał obowiązkom. No nie wiem, tak czy siak dziwnie to wygląda. Widzę, że jak nie zacznę pracy tam to się nie dowiem :)
A co do usuwania postów to nie wierze, że administrator ciągle tu siedzi i kontroluje jakie posty się tu pojawiają żeby je na bieżąco kasować. Dużo postów na tym forum zostały które są negatywne, a przecież też mogły zostać usunięte bo nie świadczą dobrze o nich.
rth 2017-04-09 21:36
Dobra,
idź już tam "pracować". Do zobaczenia za 3 miesiące:)
5
marketingowiec 2017-04-10 09:22
przecież pracuje, w dziale marketingu odpowiedzialnym za wizerunek w Murapolu, nic to nie pomoże!

Przyszły pracownik i zainteresowana, żenująca akcja na poziomie przedszkola.
6
tom 2017-04-11 00:24
skoro posty nie znikają, to dlaczego jest 17 stron opinii a było 19 ? :)
2
zainteresowana 2017-04-11 10:43
co wykasował? podałam maila, nikt nie napisał a tam administrator nie ma wstępu. Przestań siać hejt bo to żałosne.
2
Przyszły pracownik 2017-04-11 14:12
Żałosne jest rozpowszechnianie opini której nie potrafi się poprzeć. Z resztą, nieistotne, szkoda czasu na to forum bo i tak żadnych konkretow się stąd nie wyniesie.
tom 2017-04-11 16:38
Dokładnie, nie pozostaje wam nic innego jak zacząć tam prace. Jak to śpiewał Lombard "przeżyj to sam" :D
8
opia 2017-04-13 17:07
Niedowiarkom polecam spróbować. 2 góra 3 miesiące przejdziecie na ciemną stronę mocy... :D :D :D.
6
michał 2017-04-16 15:12
Znów kumulacja - 6 KB, 6 KK, 3 architektów i 3 as. architekta, razem 18 osób a tu dopiero połowa miesiąca. Rotator znów w formie :)
7
michał 2017-04-24 17:58
Już 28 osób szukają, czyli prawie 10% składu wymieniaj w ciągu miesiąca.
2
Nik 2017-05-07 08:27
Pojawil sie tutaj dlugi i rzeczowy wpis. Mam nadzieje, ze zdazylas go przeczytac, bo juz zniknął
6
zainteresowana 2017-05-15 22:01
nie zdążyłam ale przyznaje uczciwie, ze ilość powiadomień o wpisach nie odpowiada ilości tych wpisów.... trochę przykre.
4
Architekt prowadzący 2017-05-22 13:34
O jakie ciekawe forum, z każdym dniem coraz mniej wpisów. Nawet forum o Murapolu nie może być normalne.

Pracowałem w MAD jako architekt prowadzący. Nie zdążyłem poprowadzić żadnego projektu bo pracowałem bardzo krótko.
Na tyle jednak długo aby obserwując moich kolegów i koleżanki z pokoju, innych architektów, poznać specyfikę pracy.
Już po dwóch tygodniach wiedziałem, że jedynym moim celem będzie uzyskanie kilku pensji (były wysokie) Bardzo szybko, w idealnym z mojego punktu widzenia momencie, zwolniłem się.

Nie jest to praca podobna do żadnej innej, nie znajdziesz drogi architekcie kandydacie, drugiej takie pracowni. Tutaj głównym zadaniem architekta prowadzącego była zabawa w systemie lotus notes,
oraz pisanie codziennie nieskończonej ilości bezsensownych mejli. Starsi stażem architekci pisali mejli około stu dziennie, odbierali jeszcze więcej.
Przez pierwsze tygodnie pracy patrzyłem na to i nie mogłem uwierzyć. Tematy mejli były tak absurdalne, że aż trudno opisywać.
Każdy mejli był wysyłany do wiadomości prezesów. Prezesi musieli wiedzieć, że w firmie właśnie odbywa się bardzo ważna mejlowa narada prowadzona przez ośmiu dobrze opłacanych fachowców na temat jednej rurki odprowadzającej wodę z dachu. Jeden z ekspertów (tak o nim mówiono w biurze) znalazł możliwość zaoszczędzenia 12 złotych na jednym skośnym dachu.
c.d.n.
9
Klient 2017-05-27 00:18
Nie polecam!

Pekajace ściany! A raczej duze szczeliny w scianach sa dla tej firmy normalne, naturalne! NIE PODLEGAJACE REKLAMACJI :) zglosilam reklamacje, gdzie po ponad trzech miesiącach dostalam odzew, iz moj problem nie obejmuje reklamacji. Wiec co Panstwa zdaniem obejmuje?!
Nie bralabym tego pod uwage, lecz zapewnienia jednego z pracownikow, ktory przyszedl na oględziny I STWIERDZIL ze te sciany wygladaja okropnie i na pewno murapol bedzie mial pozytywny odzew .. Oczywiscie stwierdzili, ze to nie jest juz ich problem.. NIKOMU NIE POLECAM WSPÓŁPRACY ANI KUPOWANIA MIESZKAŃ PRZEZ TA niekompetetna firmę!

Wieceh informacji na ten temat chetnie udziele pod numerem telefonu: 515157000

2
Zostaw swoją opinię o MURAPOL S.A - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MURAPOL S.A