Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o MURAPOL S.A

Pracowałeś w firmie MURAPOL S.A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
mundek - 2015-06-06 19:01:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Minus - 2015-05-29 11:40:44]:
jeśli chodzi o możliwość podjęcia pracy w murapolu to przede wszystkim szukają kierowników budowy i to masowo !! tutaj jedna z takich ofert. http://www.praca.pl/kierownik-budowy_726852.html . Nie wiem co ich nagle z tym stanowiskiem strzeliło , ale wygląda na to , że nałapali się nowych tematów i rąk do pracy jest za mało
zdjecie uzytkownika
Q6 - 2015-06-07 12:03:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [mundek - 2015-06-06 19:01:32]:
Zwalniają masowo, zwłaszcza w dziale budowlanym, dlatego muszą i "masowo" zatrudniać. Nikt nie chce już u nich pracować, kierownicy budów w szczególności, to i szukają po całej Polsce "z gotowością do pracy w całym kraju".Tworzą sobie bazę danych.
zdjecie uzytkownika
Hihihaha - 2015-06-08 11:47:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No niestety, ludzie biorą kredyty na 30 lat, żeby spłacić mieszkanie i oczekują, że będzie to dopracowane w najmniejszym detalu, skoro kosztuje tyle wyrzeczeń. Z kolei władze spółki nie mają za grosz cierpliwości, więc w ciągu roku z reguły 3 razy zmienia się projekt inwestycji, kierownik budowy czy kontraktu zmienia się min. 10 razy, handlowcy przynajmniej z 5 razy, data oddania inwestycji przesuwa się jakieś 7 razy, itd., itp. Finał jest taki, że zakup mieszkania od tego dewelopera jest inwestycją z góry skazaną na mniejszą lub większą porażkę.
zdjecie uzytkownika
aza - 2015-06-08 12:10:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Hihihaha - 2015-06-08 11:47:28]:
Jak sobie nie radzą to po zaczynaja nowe rzeczy, takie jak ten Toruń, Siewierz Garbarnia, no po co??
zdjecie uzytkownika
brat łata - 2015-06-08 17:01:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a dlaczego tak ciagle z uporem maniaka szukają gościa do rady nadzorczej lub zarządu,tacy menadżerowie z gornej pólki też nie chcą do Murapolu przyjśc czy jak ?,opis wymagań teżjuż sobie odpuścili,bardzo lakoniczny,i w ogole to im już właściwie obojetnie,czy do rady nadz.czy do zarzadu :):):)
zdjecie uzytkownika
jalapeno - 2015-06-08 20:11:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [brat łata - 2015-06-08 17:01:03]:
To proste. Murapol i jego kadra kierownicza osiągnęli już wszystko. Dziś szukają kogoś, komu mogliby przekazać pełnię swojej wiedzy i doświadczenia, taki klasztor Shaolin dla menadżerów w deweloperce. Tajemna wiedza, jak budować nieschnące garaże podziemne nie może się przecież zmarnować.
zdjecie uzytkownika
Archi-Grafi - 2015-06-09 12:03:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chyba nawet w murapolu to slyszalem takie pojecie jak : "DZIUDYZM" i "DZIUDYSCI " Warto bybylo to moze rozpowszechnic ....
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-06-16 17:47:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zapraszają na rozmowę, stanowisko inżynier budowy.

Prawie całą Polskę musiałbym przejechać żeby się w siedzibie stawić.
Warto?? Mam już pracę, co prawda w małej firemce ,ale z fajnym klimatem.
zdjecie uzytkownika
JAN - 2015-06-17 12:43:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zapytaj czy jak osoba decyzyjna nie bedzie miala dla ciebie czasu lub bedzie na bani, to czy ci zwroca koszt dojazdu!
zdjecie uzytkownika
Jan - 2015-06-17 20:46:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ktoś - 2015-06-16 17:47:41]:
Nie sięgaj na forach po radę. Po prostu jedź. W necie jest wielu hejterów. Spróbuj i sam oceń czy warto.
zdjecie uzytkownika
jaca - 2015-06-18 13:20:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Jan - 2015-06-17 20:46:32]:
Proszę cię, to nie hejterzy, a naznaczeni murapolem.
Pojedzie, wyda kasę, straci czas, po co mu to.
Jeszcze da się omamić, podpisze umowę, pójdzie na szkolenie i...dopiero wtedy zrozumie swój błąd.
No ostatnią deską ratunku jest wyjście do MC.
Opowiadali mi ludzie z centrali, że kilku, co w czasie szkolenia wyskoczyli do McDonald-sa by coś zjeść już potem nie wróciło.
zdjecie uzytkownika
nie dla Mura - 2015-06-18 15:07:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [jaca - 2015-06-18 13:20:41]:
O TAK!
W centrali obowiązuje:
- zakaz opuszczenia stanowiska, jeżeli do wc to dyskretnie i szybciutko,
- zakaz wychodzenia z budynku,
- jedzenie warunkowo dopuszczalne, ale wyłącznie dyskretnie i bez wstawania zza biurka,
- rozmowy, też nie, no bo przecież nie ma na to czasu.

Co jest zalecane:
- wysyłanie i odpowiadanie na maile między 1 a 3 w nocy,
- składanie donosów i raportów opisujących winy koleżanek/kolegów siedzących obok,
- zwalanie winy na poprzedników, wykazywanie głupoty innych (z tym ostrożnie, bo to może być kumpel od kieliszka),
- składanie obietnic zrealizowania całkowicie niemożliwych rzeczy (terminy, wskaźniki, umowy itd.) - pozwoli to przedłużyć żywot w Murapolu nawet o dwa tygodnie, może nawet o miesiąc,

Absolutnie zakazane:
- mówienie o wadach budynków,
- o słusznych pretensjach klientów,
- o niemożliwych Kamieniach Milowych ustalonych przez prezesa,
- jakiekolwiek mówienie o problemach...

Dyskusja, polemika (nawet z największymi idiotyzmami szefa) to GWARANCJA NATYCHMIASTOWEGO ZWOLNIENIA!

No więc, zapraszamy do Murapola!
zdjecie uzytkownika
Bravissimo - 2015-06-19 09:05:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nie dla Mura - 2015-06-18 15:07:58]:
Lepiej się tego nie da opisać. Esencja.
zdjecie uzytkownika
piłkarz - 2015-06-19 09:28:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nie dla Mura - 2015-06-18 15:07:58]:
Zgadzam się w 200%!!! zwłaszcza na to "odmienne zdanie" od ( usunięte przez administratora ) (nawet jak on nie ma racji albo proponuje jakieś bzdury, nieważne) trzeba na to uważać, wylatuje się przez to tego samego dnia
zdjecie uzytkownika
koko - 2015-06-19 21:23:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
O znów odstrzal nastąpił tym razem w sprzedazy. Szukają doradców w Warszawie, Lodzi, Toruniu, Wrocławiu, Poznaniu i Swiewierzu. O kierownikach kontraktu do Krakowa i Warszawy już nawet nie pisze bo ogłoszenie jest co 4 tygodnie. Jakieś zniżki maja na pracuj.pl za takie ilości ogloszen ?
zdjecie uzytkownika
gh - 2015-06-21 11:13:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [koko - 2015-06-19 21:23:06]:
Łódź to zupełnie nowa inwestycja , dlatego szukają tam do pracy, a w tych innych miejscach murapolowych po prostu fatalna sprzedaż , więc ( usunięte przez administratora )stosuje swoje rozwiązania "jak zwykle" dla takich problemów ...
zdjecie uzytkownika
bila - 2015-06-22 21:52:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Która to już zmiana warty w tych miastach? Masakra. Daliby popracować komuś chociaż rok, to mogliby go chociaż pokazać w folderze, że niby stabilne zatrudnienie i w ogóle warto.
zdjecie uzytkownika
Robuś - 2015-06-24 09:10:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego nie ma tu już mojego tekstu o tym, że murapol przejmuje klub ( usunięte przez administratora )? Wkurza mnie to że taka firma jak ten ( usunięte przez administratora )murapol ponoć kwitnie a tyle firm porządnych ludzi padło, Boże, dlaczego na to pozwalasz??!!!
zdjecie uzytkownika
Marta - 2015-06-24 09:53:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś może napisać jak pracuje się w księgowości ?
zdjecie uzytkownika
D - 2015-06-24 14:02:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zapraszali mnie na rozmowę na stanowisko inżyniera budowy jak powiedziałem, że kasa przy której moglibyśmy w ogóle rozmawiać to 4000(brutto!), to baba sie oburzyla i powiedziala, ze duzo za duzo :D Zaczalem sie smiac, kto tam idzie do tej firmy? Za jakie pieniadze?
zdjecie uzytkownika
Kaciej Morzym - 2015-06-24 18:24:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [D - 2015-06-24 14:02:24]:
Scenariusz był prosty, tylko nie załapałeś i wyszedłeś z roli :) Ty miałeś zapytać, ile dają, oni że np. 2500, Ty że mało i chcesz 4 na rękę, oni że po 3 miesiącu będzie podwyżka, no i co miesiąc przecież premia uznaniowa, Ty się miałeś zgodzić, po 1,5 miesiąca, gdybyś zaczął się pytać o uznaniówkę, w kadrach by się już drukowało wypowiedzenie.
Myślisz, że skąd się bierze taka rotacja? :)
zdjecie uzytkownika
jarek - 2015-06-26 09:13:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [D - 2015-06-24 14:02:24]:
4000 brutto to i tak śmieszne pieniądze, bo w murapolu nie ma czegoś takiego jak płatne nadgodziny.
To, że zostajesz dziennie godzinę dłużej traktowane jest jako standard.
Normalką jest też to, że pod koniec dniówki dostajesz do wykonania zadanie, które wymaga od ciebie pracy jeszcze w domu.
Wszytko jest na już, a nie realne terminy generują ciągłe opóźnienia i zmuszają do pracy wieczorami i weekendy.
Z daleka od tego bagna.
zdjecie uzytkownika
Piwko - 2015-06-26 10:33:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co się dziwicie że teraz kiepsko placą? Murapol kupił ostatnio kilku drogich piłkarzy do Podbeskidzia i Murapol ma im płacić pensyjki, które jaki wiadomo są wielokrotnie wyzsze niż zarobki "zwykłych"pracowników w Murapol ... a i mieszkania jakoś się nie chcą też sprzedawać.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Bardzo stresujący. Trzech Panów architektów zadawało pytania i przeprowadzało "testy" z wiedzy praktycznej i teoretycznej. Każdy był chyba specjalistą swojej dziedzinie- rysowanie projektów, załatwianie administracji i prawdopodobnie coś w rodzaju marketingu, wyników ekonomicznych inwestycji (niewiele mówili o sobie, to moje wnioski)przypuszczalnie na niektóre pytania sami odpowiedzi nie znali ( po mojej odp jeden z nich zaczął polemikę- po rozmowie sprawdziłam -ja miałam rację)
Pytania: przerysowanie czegoś w cadzie na czas, komentarz nt prawidłowości pod względem p.poż komunikacji z fragmentu projektu, interpretacja mpzp- ile mieszkań można "upchnąć" i dużo, dużo więcej...już nie pamiętam
zdjecie uzytkownika
Domenico - 2015-06-30 10:01:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
we wpisach poprzednich usunięto wszelkie odniesienia do wielkiego przewodniczącego rady nadzorczej (nawet inicjały mu przeszkadzały) oraz do pewnego klubu piłkarskiego w bb ktory firma Murapol zamierza przejac. Co, prawda w oczy kole ? Trudno już jednak znaleźć Murapolowi dobrych pracowników i ludzi do zarzadzania ? to trzeba było o tym myśleć panie przewodniczący. i dlaczego ma być cenzura na info o przejmowaniu klubu i władzy w bb?
zdjecie uzytkownika
Marketing - 2015-06-30 18:54:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Parwda jest taka, że poprostu się boją! To co się stało tutaj czyli usunięcie komentarzy i moderacja forum, jest objawem strachu przed prawdą!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MURAPOL S.A

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy MURAPOL S.A?
Zadaj pytanie
alert