Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o MURAPOL S.A

Pracowałeś w firmie MURAPOL S.A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
wujek - 2014-08-18 08:58:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
murapol ma ciągle bałagan na swojej stronie internetowej i na portalach co do tych ofert pracy, na stronie mają oferty a gdzie indziej tych ofert nie umieszczają, a są inne, sami pewnie już nie wiedzą, kogo szukają, taki przemiał mają.
zdjecie uzytkownika
Sakhoo - 2014-08-18 12:16:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [inżynier kandydat - 2014-08-17 20:38:57]:
"i chociaż rok tam popracował" - zapomnij. Zakładając, że Murapol zatrudnia jakieś 60-100 osób, to nie wiem, czy z 15% ma staż pracy dłuższy niż rok. Bałagan w firmie, kompleksy maturzysty+fobia przed szpiegami konkurencji (zupełnie jakby coś pozytywnego można było w Murapolu podpatrzyć) i masz receptę na cykliczną rotację. Zadzwoń sobie do jakiegokolwiek biura sprzedaży i mimochodem podpytaj, ile ci ludzie pracują. Będziesz miał odpowiedź, jak realne jest, że się utrzymasz 12 miesięcy na stanowisku. Możesz też podpytać lokatorów, ilu ludzi na potencjalnie Twoim stanowisku przerabiali podczas realizacji inwestycji.
zdjecie uzytkownika
Sakhoo - 2014-08-18 12:23:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [inżynier kandydat - 2014-08-17 12:14:42]:
Jak na standardy firmy, to długo, jeśli patrzeć na rynek-to krótko. Powodu nie znam i w sumie mało mnie to interesuje/-wało, a nieoficjalnych wersji nie chciałbym przytaczać, bo i tak nikt by w nie nie uwierzył.
zdjecie uzytkownika
Brunon - 2014-08-18 15:03:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Sakhoo - 2014-08-15 16:23:48]:
Wiele trafnych uwag, Sakhoo ale podobnie jak poprzednicy, nie napisałeś nic na temat specyficznej atmosfery wśród pracowników.To moim zdaniem jest materiał na prace doktorancką.O ile potrafię zrozumieć Naczelnego z jego fanaberiami i odjazdami, to niezrozumiałym dla mnie jest skur...stwo ludzi w relacjach międzyludzkich. Pełno jest tam donosicieli, lizusów, kapusiów którzy nie potrafiąc nic konkretnego muszą właśnie tym zapracować na swoje miejsce pracy.
Trochę mi to przypomina III Rzeszę, gdzie aktywność i bezwzględność przeszła zamiary wodza.Tam upatruję największe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w tej firmie, nie wodza,który jak na faceta obracającego setkami milionów jest w "swojej normie". Są też normalni ludzie w firmie ale siedzą cicho aby nie podpaść.Natomiast dział sprzedaży to prawdziwy western i tam wszystko jest dozwolone, to tam średnia rotacja to 3 miesiące, w działach inżynierskich jest trochę lepiej.
zdjecie uzytkownika
Sakhoo - 2014-08-18 15:54:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Brunon - 2014-08-18 15:03:58]:
Atmosfera BYWA, a nie jest specyficzna, bo to zależy od konkretnej jednostki. Wiesz, że w Murapolu nie matura, lecz chęć szczera robi z Ciebie managera :) Wszyscy wiedzą, że ex-prezes lubi ludzi, którzy siedzą długo w pracy, choćby nie mieli nic do roboty i ciągle wrzeszczą, że trzeba zrobić wreszcie porządek, wyrzucić tego i tamtego, że nikt się nie nadaje, etc. Ponieważ tam nigdy nie było jasnych procedur oceny pracowników, wystarczy robić wokół siebie hałas. Jemu to kojarzy się z zaangażowaniem i kompetencją. Mając tą wiedzę, możesz dla tak "wymagającego" widza odgrywać komedię wg jego zamówienia, albo po prostu pracować po swojemu, bez podkładania świń. Do tych, którzy wybierają tę łatwiejszą opcję, ja osobiście nie mam pretensji. Firma nie daje żadnego wsparcia i poczucia bezpieczeństwa, więc jak ktoś czuje, że musi pracować akurat tu, często traci jakiekolwiek hamulce. Cóż, życie. Jedni znoszą obelgi, inni starają się dokopać tym, których pozycja się chwieje, ktoś roznieca pożary, żeby je na oczach szefa gasić, a jeszcze ktoś inny przyjmuje z uśmiechem kilka prawych sierpowych od prezesa podczas inscenizowanej walki MMA podczas legendarnej imprezy "integracyjnej". Atmosferę tworzą ludzie, a warunki są takie, że finansowo bardziej się opłaca być tchórzem i kanalią.
zdjecie uzytkownika
inżynier kandydat - 2014-08-18 19:53:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [B38 - 2014-08-18 07:50:11]:
skoro murapol to taka zła firma, która nie szanuje pracowników i ma ich odczucia w nosie to po co mieliby tu kogokolwiek oddelegować?
zdjecie uzytkownika
Jasiek - 2014-08-19 07:30:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanówcie się zanim tam się zatrudnicie. Murapolowi nie udało się dotąd wejść na giełdę. Od lat się starają mieli już być na giełdzie na wiosnę tego roku (tak szumnie zapowiadali). Nie mają nowych inwestycji szukają do pracy ludzi od znajdywania nowych terenów (ta umowa z Jupiterem w Krakowie nie wypaliła a tak się na to cieszyli). Teraz wyemitowali obligacje na spłatę najpilniejszych rat kredytów bo nie byłoby z czego spłacać.
zdjecie uzytkownika
Sakhoo - 2014-08-19 09:58:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [inżynier kandydat - 2014-08-18 19:53:58]:
Pracowników i ich opinie Murapol ma głęboko w...nosie, bo traktuje ich wyłącznie jako średnio pożytecznych idiotów, których zaraz się zastąpi nowymi. Natomiast opinie o firmie, jakie się tu ukazują, są czytane również przez (potencjalnych) klientów, przed którymi chciałaby uchodzić za wzorzec profesjonalizmu. Najprościej by było po prostu traktować ludzi poważnie, no ale ex-prezes wie lepiej.
zdjecie uzytkownika
Brygida - 2014-08-19 15:10:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sakhoo - 2014-08-18 15:54:21]:
To już DZ zaczął preferować sztuki walki MMA? Co on zrobił ze swoim rowerem?
zdjecie uzytkownika
inżynier kandydat - 2014-08-20 10:15:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A wie ktoś ile się czeka na rozmowę po złożeniu cv? Czyrobią sobie bazę kandydatów i np za miesiąc wszystkich na rozmowy kwalifikacyjne zapraszają i wybierają jednego, czy odrazu szukają na teraz i jeśli się nie odezwą do mnie to nie mam co liczyć na pracę?
zdjecie uzytkownika
inzynierek - 2014-08-20 19:14:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no nie wiem szczerze powiedziawszy wydaje sie mi, ze to tak wlasnie sie robi w tej branzy ze zdobywa baze i dopiero dzieli kandydatow, chyba ze osoba jest potrzebna na juz i jakos trzeba to zapelnic i na bierzaco sa osoby brane. pewnie jest jakies pare dni kiedy tacy kandydaci sa wybierani na rozmowe i przeprowadzane sa te rozmowy. wlasciwie to myslicie ze jest duza konkurencja na takie stanowisko po zlozeniu cv teraz chyba spora liczba inzynierow sie pojawia na rynku i trudno znalezc jakies fajne zajecie w firmie lepiej chyba cos samemu zalozyc.
zdjecie uzytkownika
Nurse - 2014-08-21 09:57:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Brygida - 2014-08-19 15:10:05]:
Założył siodełko i stracił zapał do tego sportu.
zdjecie uzytkownika
mirko - 2014-08-23 07:51:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [inżynier kandydat - 2014-08-20 10:15:15]:
Jak cię nie wzięli, to widocznie się nie nadajesz. Jednak powinieneś się cieszyć, bo będziesz zdrowszy.
Przy tej rotacji, rekrutacje przeprowadzane są co chwilę. Ludzi biorą hurtowo. Istny spęd. Rozmowa, a potem test.
zdjecie uzytkownika
gośc - 2014-09-04 09:27:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam to wszystko i jestem w szoku. Pracowałam w Bielsku w innej firmie i mam wrażenie, że opinie które czytam na temat firmy MURAPOL, to opinie na temat firmy POLMOTORS. Dwa barany prowadzące w ten sam sposób firmę (bo nie można tutaj powiedzieć, że zarządzają) - to ogromne zagęszczenie jak na taki teren.
Ludzie czytajcie opinie - jeśli firma zatrudnia ok 100 osób a komentarzy ma na 26 zakładek !!! to mówi samo za siebie. No chyba, że zrobią jak w PM - wykupią abonament i będą usuwać "niewygodne" komentarze.
zdjecie uzytkownika
praca inżynier - 2014-09-04 13:22:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiecie jak się załapać na budowę, która ma być na obozowej w Warszawie. Bo to moja okolica i widziałem ostatnio ogłoszenie, że tam mają budować blok murapolu. chciałbym tam porobi bo to blisko mojego domu i zależy mi na tym. tylko potrzebuje informacji na temat tego jak to zrobić. Generalnie to jestem jeszcze studentem ale myślę, że tak to bym dobrze dorobił.
zdjecie uzytkownika
1234 - 2014-09-14 17:28:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Fizyk - 2014-08-14 17:47:31]:
Praca w firmie Murapol w centralni mieszczącej się w Bielsku Białej na ul. Partyzantów to największa porażka, panuje tam totalny chaos nad którym nikt nie jest w stanie zapanować. Nadgodziny za które firma nie wypłaca ekwiwalentu to codzienny standard, stres jaki tam panuje jest nie do opisania - mimo że na rozmowie kwalifikacyjnej usłyszałam że każda nadgodzina jest płatna.
Przestrzegam wszystkich zainteresowanych podjęciem pracy w " liderze na rynku budowlanym". To co oferują w aktualnych ofertach pracy tj. przemiłą atmosferę pracy - dla mnie byłego pracownika to żart miesiąca - nigdy się tak nie uśmiałam. Ja i moje koleżanki stwierdziłyśmy że wolimy być bezrobotne niż pracować dla ludzi nastawionych tylko na własny zysk, mających zwykłych pracowników za niewolników na miarę tych co pracowali w obozach pracy. Takiej atmosfery nigdzie już na pewno nie znajdę. Na początku oczywiście oferują wdrożenie i wszelką pomoc w nauce nowych obowiązków - co oczywiście na obietnicach się kończy i jest totalnym kłamstwem!! Przestrzegam wszystkich zainteresowanych wysłaniem tam swojego CV - już po pierwszych dniach pracy będziecie tego bardzo żałowali wiem co piszę, ja dałam rade wytrzymać tylko parę miesięcy. Czasmi pracowaliśmy do 20, wyjście z firmy o 18 był już prawdziwym luxusem.
zdjecie uzytkownika
Murpol - 2014-09-15 07:25:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zachęcam wszystkich chcących podjąć pracę w Murapol-u do odwiedzenia Facebook-a, o inwestycjach Murapolu. Miodowe Bagno - Deweloper Murapol:(usunięte przez administratora) Później będziecie musieli spojrzeć klientom w oczy i powiedzieć, że tak to powinno wyglądać w XXI.
zdjecie uzytkownika
abc - 2014-09-16 09:04:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
płatne nadgodziny hahhaha. niezły żart ! :)
zdjecie uzytkownika
pas - 2014-09-16 18:23:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może jakiś urzędnik typu inspektor nadzoru budowlanego,inspektor ochrony środowiska, inspektor gospodarki wodnej pojawi się na miodowym bagnie w Bielsku-Białej gdzie ekolodzy ze Straconki - wzywam Was wszystkich!
zdjecie uzytkownika
MaciekW - 2014-09-17 07:30:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na jednym portalu z ogłoszeniami dla szukających pracy jest mnóstwo ogłoszeń Murapol, a na ich własnej stronie internetowej Murapolu piszą, że brak ofert. Czy oni naprawdę szukają czy jakieś jaja sobie robią?
zdjecie uzytkownika
abc - 2014-09-17 11:52:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no fakt. szukają 26 osób. a na ich stronie brak ofert :) źle by to wyglądało, taka cudowna, stabilna firma, wspaniali ludzie, wszyscy się szanują, współpraca tak się dobrze układa. a tu bach ! 26 ogłoszeń - dam pracę. ale tam nie ma rotacji ! nie, nie ,absolutnie :)))
zdjecie uzytkownika
itd. - 2014-09-17 12:11:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na pr.....pl jest aż 37 ofert pracy w Murapol.
zdjecie uzytkownika
abc - 2014-09-17 13:21:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadza się. nie zauważyłam najnowszych ogłoszeń:) 37 ! gratuluje fantazji :)
zdjecie uzytkownika
itd. - 2014-09-17 14:56:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe, czy dobiją do setki ofert i w jakim czasie ...
zdjecie uzytkownika
abc - 2014-09-18 08:56:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to by było nawet zabawne :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MURAPOL S.A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x