brak logo

LexisNexis Sp.z.o.o.

Warszawa

Opinie o LexisNexis Sp.z.o.o.

Kwiatuszek 2009-09-11 19:00:57
No cóż, jest to firma w której nieustannie coś się dzieje, a przynajmiej działo. Wiem, bo na swoje nieszczęście kiedyś się z nią zetknąłem. To była kompletna porażka.
Wyliczenie złych stron w punktach wygląda następująco:
1. Częste zmiany zarządu (po audytach w związku z niezgodnościami w sprawozdaniach finansowych, Angole musieli robić porządek)
2. Kiepskie warunki zatrudnienia: pracy i płacy
3. Pijaństwo i łajdactwo na tzw. wyjazdach integracyjno-szkoleniowych (innych też do tego namawiali),
3. Kierownik telemarketingu, obibok i łazik dobierający się do Magdaleny W.
4. Nierzetelne wypłacanie prowizji swoim pracownikom
5. Śmieciowa baza danych
6. Zaginięcia sprzętu (wiadomo mi tylko o jednej).
7. Dokumenty aplikacyjne kandydatów do pracy walające się byle gdzie

Wyliczenie dobrych stron będzie krótsze:
1. Już tam na szczęście nie pracuję:):):)

Ale może teraz, gdy ludzie się zmienili, sytuacja w firmie również się zmieniła.
2
Skrzat 2009-10-18 04:04:14
Pracowałem tam w 2007 roku... wtedy była taka sytuacja jak opisujesz, ale podobno kierownik [usunięte przez moderatora] się zmienił...
Bez odpowiedzi 2012-04-23 09:19:10
Po co firma LexisNexis organizuje spotkanie rekrutacyjne typu Assessment Centre,skoro osoby biorące udział w takim typie rozmowy kwalifikacyjnej pozostają bez odpowiedzi.Czy to nie jest przejaw lekceważenia ludzi?
gosc 2012-05-29 16:02:59
ja właśnie zostałam zaproszona na rozmowę (assessment center), ale po opiniach na forum mam mieszane uczucia. Jakie ogólnie wrażenia z rekrutacji (poza tym, że nie oddzwonili). A może jeszcze nie podjęli decyzji? jak wygląda ta rozmowa?
Truskawa :). 2012-07-02 15:03:00
Witaj.Dawniej nie było asesment tylko dwa etapy rozmów przynajmniej w Warszawie nie wiem jak w terenie.Pod żadnym pozorem nie zmieniaj pracy na LN bo małą masz szansę żeby popracować dłużej niż 3 mies i zostaniesz na lodzie.Rzadko kto się utrzymuje plany poszczególnych miesięcy się sumują i jeden zawalony miesiąc i leżysz.Na początku plan jest niski i masz szansę na premię w czwartym miesiącu dostaniesz tyle co starzy pracownicy i popłyniesz wiem bo to przerobiłem .Poza tym klienci warci uwagi z reguły są już zaklepani w bazie i nie możesz u nich sprzedać.Podstawy jest ok 3600 brutto więc tragedii nie ma.
Oki 2012-09-05 15:00:58
gosc - 2012-05-29 16:02:59

ja właśnie zostałam zaproszona na rozmowę (assessment center), ale po opiniach na forum mam mieszane uczucia. Jakie ogólnie wrażenia z rekrutacji (poza tym, że nie oddzwonili). A może jeszcze nie podjęli decyzji? jak wygląda ta rozmowa?
Niestety nie oddzwoniono ,nie odpowiedziano e-mail ,tak jak to czynią poważne firmy.No cóż ten ich assesment center to lipa i jakaś śmieszna zabawa.Przyjeżdża kierownik regionu z panienką z HR ,ale ludziska się produkują a oni nawet nie odpowiedzą .No cóż to jak zachowują się wgl.potencjalnego pracownika ,nie świadczy o nich najlepiej.Klienci też niech ich tak traktują z pogardą i lekceważeniem.Jak to mówił kierownik ,odpowiadają bez wzgl.na odp.czy pozytywna czy negatywna.
kotlubispac 2013-03-15 16:37:58
genralnie nie za dobrze. praca po godzinach. ciagle wyjazdy slużbowe. praca nawet w soboty. licza sie tylko cyfry w excelu, a czlowieka nie szanuja. od jakiegos czasu zarzadzanie bez glowy. chaos i bezwlad. jak chca zwolnic, to szukaja haka na czlowieka.
wtrakcierozmów 2014-04-09 12:46:33
Witam serdecznie
Firma szuka przedstawicieli regionalnych - zostałem zakwalifikowany do II etapu w warszawce. Czy ktoś mógłby powiedzieć jak wygląda aktualnie praca w Lexis? Jakie wynagrodzenie? Jakie narzędzia pracy - jaki samochód? Czy plany sprzedażowe są realne?
1
gość 2014-07-03 14:19:59
witaj,
czy dostałeś tę pracę?
adam 2014-08-04 13:27:33
witam, mam pytanie czy ktoś z Was pracował na stanowisku handlowca w tej firmie?
czy warto zawracać sobie tym głowę?
Daro 2014-12-10 22:28:22
Niestety LexisNexis już....nie ma. Zostało kupione przez WoltersKluwer... A opinie o LexisNexis mam/miałem jak najlepszą.
A - ja 2015-04-08 08:47:45
Podzielam opinię Daro. Niestety LN już nie ma i była to najlepsza firma, w jakiej pracowałam.
kwiatuszek 2015-10-30 20:01:06
Już wtedy gdy tam pracowałem, czyli kilka lat temu, widać było, że ta firma w naszym kraju długo nie pociągnie. Za dużo zachowawczych i cwanych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w na stanowiskach kierowniczych i zbyt duże parcie na korporacyjność w negatywnym tego słowa znaczeniu. Przykładem taki gnój jak cygański, człowiek któremu nie warto nawet podawać ręki i który sczerwieniał na taką moją reakcję jak burak.
1
Zostaw swoją opinię o LexisNexis Sp.z.o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LexisNexis Sp.z.o.o.