brak logo

Genexo Pharmaceuticals Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Genexo Pharmaceuticals Sp. z o.o.

Olo 2015-03-16 21:54
A był ktoś z Was na rozmowie w PLAY? Jeśli mają podobny II etap jak rozmowa w Play to może być ciężko, bo grom wie na co zwracają uwagę przy pracy zespołowej :P
On 2015-03-16 22:05
15 aptek dziennie na pół WLkp to nie dużo, zwłaszcza, że wjeżdżasz do jednego miasta i masz aptek, jak nas**ne.
a drugi etap, to skąd wiecie, że jakieś zadania ??
Olo 2015-03-16 22:48
Bo się dopytałem na I etapie jaki będzie II etap :P Dużo nie powiedzieli ale coś tam rąbka tajemnicy urwali ;) Mają być jakieś zadania w grupie i będą to oceniać, ale grom wie jakie kryteria się dla nich liczą. Przecież w terenie nie będziemy pracować grupowo. To że każdy będzie pracował dla dobra firmy i żeby finanse były do przodu to każdy chyba wie ;) Tak czy siak powodzonka i niech wygra najlepszy!
kate 2015-03-17 00:59
W takim razie powodzenia wszystkim i niech wygra najlepsza dwójka:) bo tylu młodszych teraz szukają:) a jaki byl 2 etap w Play? Co trzeba bylo robic? Olo jestes bardzo pewny siebie jak rozmowa u ciebie wygladala/ ? Dali ci odczuć ze się spodobales? Bo ja swoja rozm uważam za bardzo udana ale niestety jakos nikt sie nie zdradzal z uczuciami :) ciekawa jestem jak to u was wygladalo? Napiszcie cos :)
anonimKa 2015-03-17 01:06
A jakie oczekiwania odnośnie wynagrodzenia mieliście? Ile powiedzieliście na rękę bez premii?
Olo 2015-03-17 07:22
Odnośnie rozmowy w Play to tu sobie poczytaj: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,18298,0,0,4
Ja nie jestem w życiu niczego pewien :P Ja po prostu podchodzę do tej rekrutacji bezstresowo ;) Przeważnie jak się na jakąś pracę napalałem za bardzo to jej nie otrzymywałem. Zawsze jakieś gafy popełniałem na rozmowie jak byłem zestresowany. Od dłuższego czasu mam tak, że idę wyluzowany, odpowiadam szczerze na pytania nawet na te nie wygodne, a nie jakimiś tam wyuczonymi regułkami. Albo firmie odpowiada moja osoba, albo nie. Ja tam płakać nie będę jak mnie nie przyjmą :P Spróbuję wtedy do innej firmy aplikować i tyle. Ja tam nic nie wyczułem podczas rozmowy czy spodobałem się, czy nie. Myślę, że standardowo mają takie samo podejście do każdego kandydata. Na II etapie po obserwacji każdego na pewno mają jakiś system plusów i minusów i wybierają najlepszego. Trzeba dać z siebie wszystko i tle. O finansach ktoś już tu na forum wspomniał i tego trzeba było się trzymać, a nie zaniżać lub zawyżać :P Dzięki Bogu, że jest takie coś jak GoWork :) Ile razy mnie to już uratowało przed pochopnym wysłaniem aplikacji :P
2
ON 2015-03-17 09:41
Jakbym miał patrzeć na GoWork, to chyba nigdzie aplikacji bym nie wysyłał, bo prawie wszedzie zrzędzą i psy wieszają :)
Co do rozmowy u mnie była bardzo miła atmosfera, bardziej taka przyjacielska, a nie sztywni rekrutujący, ze standardowymi pytaniami rekrutacyjnymi.
Dziś zobaczymy komu się udało :) Zycze powodzenia i dajcie znać, jak zadzwonią ;)
1
anonim 2015-03-17 14:42
Zadzwonili ;)
ON 2015-03-17 14:57
Do mnie też :)
anonim 2015-03-17 15:09
NA 11 ? :D
ddd 2015-03-17 20:29
"15 aptek dziennie? To bułka z masłem :" widze ,że nie masz zielonego pojęcia o tej pracy .Powodzenia
1
anonim 2015-03-17 21:10
Zgadzam sie z przedmówcą. Moze dlatego do niego nie zadzwonili :)
1
ON 2015-03-17 21:13
A może zadzwonili :)
Olo 2015-03-18 16:02
No niestety nie zadzwonili ale poinformowali o czymś w inny sposób. Jak dla kolegi ponad 15 wizyt w aptekach jest problemem i zakładam, że może dla niego dnia zabraknąć na taką ilość spotkań to ja nie podejmuję już polemiki z nim :P Zapewne już wszyscy zainteresowani wiedzą, że II etap to nie były żadne zadania grupowe, no chyba, że w innych lokalizacjach się takowe wydarzyły to niech się ktoś pochwali :) Kolejnym etapem była rozmowa w dyrektorem lub prezesem (o dziwo mi nie zdradzili swojej funkcji). Wybrali kogoś z większym doświadczeniem i lepszą autoprezentacja więc nie mam pretensji. Ogólnie podejście firmy do rekrutacji oceniam na ocenę dobry + . Może kiedyś się zwolni u nich jakiś wakat to ponownie zaaplikuję ;) Życzę powodzonka Tym co się dostali! Szerokości i Przyczepności :P
Ona 2015-03-20 16:19
To może Towarzystwo co się dostało pochwaliłoby się jakie warunki im zaproponowali? Podstawa taka jak ktoś pisał na forum 2400, czy coś więcej dało się wynegocjować?
Mario 2015-03-21 22:26
Byłem na rozmowie. Pracy nie dostałem, ale mogę przyznać, że było ok. Uczciwe zasady. Może będą kolejne przyjęcia, wówczas zaplikuję
Olo 2015-03-22 08:21
Mario, a w jakim mieście miałeś rozmowę? Bo była rekrutacja w kilku miastach.
rtt 2015-03-22 14:08
2400 za 15 wizyt ,za taką pracę ahhaahah rozbiliście bank
1
Mario 2015-03-25 22:03
#Olo - byłem we Wrocławiu.
Olo 2015-05-04 08:42
A kolega co się dostał na wakat w stolicy może coś zdradzić jak się pracuje? :)
www 2015-08-02 15:36
". przede wszystkim to branża farmaceutyczna, wiadomo że góry złota" dla tych co siedzą przy korycie. Nie dla białych murzynów co bedą gonić z teczkami przez pewien czas.
Dobra rada 2015-09-10 06:25
Cześć wszystkim jeśli aplikujecie na przedstawiciela farmaceutycznego i nie wierzycie w wypowiedzi ludzi na tym portalu bo jak pisze kolega "na wszystkich wieszają psy" radzę udać się do najbliższej apteki i porozmawiać z magistrem do jakich firm warto, czy dane produkty są chodliwe
Ps o Nowartisie, Pfizer, Sanofi czy GSK nie widzę złych opinii ludzie myślcie i czytajcie
Pozdrawiam
3
Zenon 2015-09-23 19:26
Zależy na jakim etapie rozwoju zawodowego jesteś. Jeśli zaczynasz przygodę z farmacją to polecam, nauczą Cię podstaw bo firma mimo 10lecia istnienia sama nadal się rozwija. Natomiast jeśli masz już doświadczenie sprzedażowe to nie licz na doszkalanie. Od początku roku wałkowany jest projekt couch czyli 5 etapów wizyty czytaj podwójne wizyty co dwa tygodnie i potrójne średnio co trzy miesiące. Atmosfera zależy od kierownika zespołu i od Ciebie ogólne założenie ciągłego wzrostu ambicje lidera kategorii, presja czasu i wyniku ogólny wkurw.
Błażej_PM 2015-10-22 20:30
Z obiektywnego punktu widzenia warto podjąć pracę w Genexo. Rozwijająca się firma, polskie standardy, niezłe portfolio. Wynagrodzenie jest na poziomie podobnym do innych tego typu firm. A premie? jak zrobisz to dostaniesz. Proste. Do tego są jasne zasady. A że presja? a że ciśnienie? a że szef jeździ? Zadajcie sobie najpierw pytanie, która firma płaci i pozwala na pełen luz i olewkę?
1
Kolega 2015-11-09 13:44
Witam,
Mam rozmowę na. Stanowisko przedstawiciela medycznego , napiszcie jakie obecnie są realne podstawy na tym stanowisku , jak wyglada system premiowy,miesięczny czy kwartalny? I w jakim przedziale kwotowym, czy jest gps? Ile wizyt lekarskich, czy apteki tez są odwiedzane przez medycznych? Będę wdzięczny za info, Pozdr.
Ola 2015-11-16 14:22
Podpinam się do pytania kolegi,jak wyglada standard pracy tzn. Ile wizyt lekarskich i aptecznych na stanowisku medycznego,premie , gps , itd.pozdr
Remigiusz 2016-01-06 21:32
Podobno zrobili jakieś zmiany w strukturach. Czy są wobec tego jakieś wakaty? Czy ktoś z firmy może się wypowiedzieć jak wygląda atmosfera, kierownicy bezpośredni, władze? czy jest szansa na starcie na 2500 zł brutto?
franek 2016-01-22 10:28
Zwolnili wszystkich Młodszych z końcem roku -)
_daRt 2016-03-21 23:10
Napiszcie jak teraz tam jest. Konkretne opinie a nie gadki o tym, co i po co potrzebuje Office. Niech wypowiedzą się obecni lub byli pracownicy.
ANJA 2016-06-15 11:42
zaprosili człowieka bez doświadczenia, super I etap... uśmiechy, obiecanki... II etap Warszawa - 500 zł za samolot i taxi na czas...


wielka żenada... wydawanie kasy na cel , którego się nie osiągnie nie mając doświadczenia, po co wy ludzi zapraszacie jeśli nie ma się doświadczenia
i narażacie na koszty ludzi szukających pracy skoro każecie wypełniać jakieś chore tabele o których nic nie wiem jeśli nie ma się doświadczenia... głupia firma !!!
kazimierz 2016-06-15 12:00
naucz się pisać ...co jest opłacalne... nawet dupy regionalnemu się ruszyć nie chce na rozmowę tylko jakieś pierdzielnięte testy wymyślają ...

nie może być opłacalne jeśli Zarząd wciąga zyski a ty dostajesz marne 2000 tysiaki...
Mason 2016-08-16 13:45
Możesz powiedzieć coś więcej na temat drugiego etapu w Warszawie ?? Z góry dziękuję
da 2016-08-16 22:16
Taki menadżer kontraktów zagranicznych to ma fajne zatrudnienie, bo przecież zapewniona jest umowa o pracę i nawet dorzucają odpowiednie narzędzia. Wiec widać, że są w pełni opłacalni, może wiecie czy jeszcze wypłata jest terminowa? Z góry dzięki za odpowiedź
Denis 2016-11-17 15:50
Tak, trzeba było najlepiej statkiem popłynąć albo wziąć czarter.
Co za ludzie się tu rodzą???
Szukasz pracy - musisz zainwestować w wygląd, ubiór czy dojazd. To normalne. Jedziesz autem - płacisz za paliwo. Lecisz samolotem - Twój wybór, płacisz za bilet.
5
Aneta 2017-04-03 14:13
Pracujesz w Genexo Pharmaceuticals? Chętnie poznamy bliżej Twoje doświadczenia z pracy w firmie. Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy?
Pracownik Genexo 2017-06-27 06:50
Cześć
Co do benefitów to nie ma ich za wiele. Oczywiście podstawowym benefitem jest pensja podstawowa plus obietnica premii którą jak uda Ci się zrealizować (bo musisz wiedzieć że realizacja sprzedaży na założonym poziomie przez pracodawcę wcale Cię do niej nie upoważnia. System premiowy składa się z wielu zmiennych, które potrafią ulec zmianie tuż pod koniec cyklu sprzedażowego. Np. musisz zrealizować sprzedaż numeryczną do aptek niezależnie czy pracujesz w dziale farmaceutycznym czy medycznym. Te zmienne ulegają modernizacji co kwartał tak jak i plany jeśli oczywiście je otrzymasz. Ostatnio pion medyczny otrzymał swoje plany sprzedaży dopiero w połowie cyklu sprzedażowego. A na jeden z produktów dopiero pod koniec. Jeśli jednak szczęście sprzyja i wszystko jest tak jak powinno być premia wypłacana jest po trzech miesiącach. Z pewnych benefitów to opieka medyczna Luxmed, ubezpieczenie na życie (część płacisz z pensji resztę dopłaca pracodawca), auto do użytku prywatnego (z pensji potrącają Ci tzw podatek 75zł i musisz dotankować co wyjeżdzono) i jedna paczka ze słodyczami na święta. Jeśli jednak uszkodzisz auto (otarcie, kolizja z Twojej winy, ktoś Ci wybije szybę itd) za każdą szkodę firma obciąża Cię kwotą 600 zł. niezależnie czy będą to naprawiać czy nie. Tak wiem auta są ubezpieczone ale to nie ma wpływu na wewnętrzny regulamin.
Zdruzgotana 2017-06-27 07:11
Napisz jeszcze że mieszkasz w np.Czętochowie i dziś zatrudniasz się na ten teren jako farmaceutyczny, działasz tam pół roku a tu przychodzi email że już nie jesteś farmacetyczny tylko medyczny i twój nowy teren to Wrocław. I to nie tylko wybrana osoba ale cały pion. I większość ma do pracy teraz ponad 2h drogi w jedna stronę. Rozumiecie email. Albo jednemu z nowych pracowników zapomniano powiedzieć że umowa o pracę jest na zastępstwo haha a jak się oburzył podczas podpisywania papierów to usłyszał że jak by wiedział to z pewnością by nie przyszedł. Nowi bądżcie czujni.
pozdrawiam
Aneta 2017-06-27 10:06
@Pracownik Genexo
dziękuję za odpowiedź. A czy firma zapewnia pracownikom jakieś dodatkowe szkolenia, czy też możliwość podniesienia kwalifikacji?
@Zdruzgotana
Dostać taką informacje poprzez e-mail to na pewno wielkie zaskoczenie. Kiedy zaszła taka nagła zmiana? Czym jest spowodowana?
Pracownik Genexo 2017-06-29 19:21
Na ten moment jedyne szkolenie jakie jest przewidziane to jednodniowe szkolenie wprowadzające nowego pracownika. Kierownictwo uważa że możliwość pracy przedstawiciela farmaceutycznego z lekarzem jest sama w sobie podniesieniem kwalifikacji. W Genexo nie ma czegoś takiego jak dział szkoleń. Został rozwiązany w tamtym roku.
Michu 2017-07-09 13:10
Firma Genexo to największe nieporozumienie w moim życiu. Słowem firma-porażka. Rozmowy rekrutacyjne-egzaminy z matematyki (wtf????) całodzienne maglowanie...Po słabym szkoleniu wstępnym trwającym 2 tyg..całodniowy "egzamin certyfikujący"..Wyżej....niż się mają..Pensja niska, premie nie do wyrobienia i tysiące kruczków opóźnień z ich wypłatami. Paliwo wyliczane co do km-fv wysyłane pracownikom.Chaos w zarządzaniu. Dezinformacja. Tak jakby ktoś budził się rano i miał nowego "pomysła". A co najsmutniejsze-ludzi traktuje się dosłownie jak bydło...To raczej początek końca tej firmienki, bo wszyscy pracownicy na gwał szukają pracy...Serdecznie odradzam...:)
3
Zainteresowany 2017-07-24 18:17
a co sie dzieje na Łodzi???
Siwy dym 2017-08-05 10:23
Powiększył na się teren i na Łódź potrzeba człowieka. Firma fajna dla kogoś kto nie ma doświadczenia w ciężkiej pracy z lekarzami- można się nauczyć. Kasa słaba auto bez czujników parkowania w manualu do 149 km/h. Premia tak jak napisał przedmówca nie do wyrobienia np preparaty sprzedaż maksymalna 1500 opakowań a ty masz zrobić 4500 opakowań w kwartale.
1
Obecny 2017-08-11 08:59
Firma totalna porażka , bez wizji codziennie zmiany pomysłów i koncepcji, brak strategii marketingowej , zero szkoleń ogólnie brak profesjonalizmu, ludzi traktuje się jak przedmioty, tylko góra się okopała i pilnuje stołków nie mając pomysłu na rozwój, układ i znajomosci,
1
Mily 2017-08-11 18:04
Zgadzam się ładu i składu żadnego , ludów którzy zarządzają maja stara wizje bez polotu i nowego spojrzenia, jakby nie wiedzieli ze rynek poszedł już dawno na przód
2
Aneta 2017-09-07 10:36
@Mily a pracownicy nie próbowali pokazać szefostwu nowej wizji? Żeby unowocześnić firmę Genexo Pharmaceuticals? Może gdyby zrobiło to kilka osób szef zrozumiałby, że trzeba korzystać z pomysłów pracowników. Może tutaj napiszecie jakie chcielibyście wprowadzić zmiany? Jest szansa na to, że przeczyta to pracodawca i może zastosuje rady w życiu.
Kierownik w Genexo 2017-09-13 19:04
Firma Genexo kiedyś miała stabilną pozycję na rynku farmaceutycznym w Polsce a nawet zaczęli trochę handlować z zagranicą:)
Mieli nawet ciekawe, dobrze rotujące preparaty. To wszystko jednak głównie zasługa szefostwa które pilnowało swojego biznesu.
Jak zaczęło się bardziej kręcić, to zatrudnili magików i mistrzów od mamienia i nawijania makaronu na uszy...a ci w skuteczny sposób zatopili ten statek...
Na wyższych szczeblach siedzi kumpel na kumplu, koleżanka na koleżance, kompetencji nie mają żadnych, zero. Tylko siedzą i kombinują jak tu komuś dosrać zamiast wziąć się za robotę. Z wyższych stanowisk odpowiednie osoby na odpowiednim miejscu, to prezesi, nikt więcej!
Z tego co widać Genexo wyprzedaje po kolei wszystkie swoje znane preparaty, to prawdopodobnie koniec firmy. Jeśli są rekrutację, to chyba tylko dla osób które mogą w jakiś sposób pomóc w wyczyszczeniu magazynów z preparatów które już zostały wyprodukowane a żadna inna firma nie chce tego odkupić.
Każdy potencjalny pracodawca powinien sprawdzić, gdzie kto pracował wcześniej i na jakim stanowisku. Jak w Genexo, to dziękujemy takiemu panu/pani:)
Gosia S. 2017-09-17 09:47
Wszystko fajnie co Pan pisze. Tylko proszę zauważyć, że tytuuje się Pan jako Kierownik w Genexo i jak Pan wspomniał, że jedynymi odpowednimi osobami na wyższych stanowiskach to prezesi. Wniosek taki, że niespecjalnie dobrze wypada Pan w tym świetle.
Druga sprawa to informacja, że firma wyprzedaje wszystkie znane preparaty. Takie decyzje podejmuje albo zarząd albo prezesi. I mimo, że krytykuje Pan takie rozwiązanie to wcześniej zaznacza, że odpowiednimi osobami są tylko prezesi. Znów niespujność.
Trzecia sprawa - w każdej firmie, bez względu na poziom, ludzie się znają. Skoro pracują jakiś czas to chyba normalne, że nawiązują się przyjaźnie.
I po czwarte - na szczęście to Pan nie będzie decydował o tym, kogo pracodawca zatrudni.
Podsumowując, nie jestem związana w jakikolwiek sposób z opisywaną firmą. Jedynie interpretuje komentarz.
Gosia S.
2
ed1988 2017-09-17 12:57
I co panie kierownik? Ciach, Gosia pobiła system :)))))))
Obecny 2017-09-18 18:42
Wszystko fajnie ale niespójność piszemy przez "o z kreska", a tak poważnie to Pan Kierownik ma dużo racji a Pani jak wspomina interpretuje to co jest napisane wiec nie zna Pani faktów od srodka
Aneta 2017-09-21 14:44
W zakładce kariera http://www.genexo.pl/kariera na stronie firmy Genexo Pharmaceuticals jest sporo odpowiedzi na powszechne pytania zainteresowanych osób. Zapraszam do zapoznania a pracowników firmy do zweryfikowania odpowiedzi i napisanie czy pokrywa się to w rzeczywistości.
Zostaw swoją opinię o Genexo Pharmaceuticals Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Genexo Pharmaceuticals Sp. z o.o.