brak logo

klimawentex

Rzeszów

Opinie o klimawentex

gumiś 2013-06-17 20:16:18
z tego co się orientuje poszukują ponoć monterów do niemiec stawka 10 euro na czysto za godzine pracy dniówka wychodzi 360zl, 8000tys. na miesiąc hotel oplaca firma i przejazd bodajze raz w miesiącu. tyle wiem po rozmowie z kolegą.
Beter 2013-06-21 11:59:48
W miarę dobrze??,ponad miare żle ,tyle powiem.Upadek morale pracodawców sięga dna.
kilar 2013-06-21 12:23:17
Nie jestem jakimś mścicielem.Jednak wypada napisać prawdę na kontraktach w Niemczech pracuje się na podstawie kodeksu pracy ustalonego przez tę firmę.Powinno się przestrzegać Niemieckiego prawa pracy bo takie obowiązuje każdego kto zostaje oddelegowany do Niemiec.Powinno się pracować nie dłużej niż 8,5 godzin takie są normy pracy w budownictwie,14% powinien pracodawca odprowadzać co miesiąc od poborów na fundusz urlopowy .Pracujecie jak murzyni zamiast wejść na internet i sprawdzić o swoich prawach i zrobić im koło [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Wystarczy telefon do Arbeitsschutzamto ,telefon znajdziecie w internecie.
ramzesik 2013-06-21 12:50:38
Gumis mówi św.prawdę orzą ludzmi za marne grosze ,za okruch z prezesa stołu.Byłem ,pracowałem i nigdy więcej.Wyjechałem do stolicy i jako monter mam na rękę 3 tyś pracuję 8 godzin a jak są nadgodziny to 4 tys.Lokum daje szef ,nie mecyjne ,ale czyste.W Niemczech nie miałem więcej bo na wyżywienie szło około 3oo Eu,przyjazd do domu 6oo zł.Ludzie zacznijcie się szanować bo za parę lat będziecie kalekami to się odbije i wtedy co,umierać z głodu,kogo Wy obchodzicie.
gustaw 2013-08-06 18:02:32
w firmie rządzi [usunięte przez administratora] kawał dziada resztę muła uwaga na niego bo dużo mówi wszystkich chce karać a jak tupniesz pęka obiecuje złote góry a potem ludzie sa wydymani ze stawek urlopów i et cetera pracowałem w tej firmie wiem co mówię jestem teraz w konkurencji i jak bym się na nowo narodził omijajcie to bagienko i w/w osobę
5
2013-08-24 23:09:10
Daj sobie człowieku spokój to[usunięte przez administratora] pracy,pracownika mają za śmiecia.Pracowałem w Augsburgu ,kierownik poniewiera ludzmi jak kapo w [usunięte przez administratora],ten człowiek powinien siedzieć za kratami i tam przymusowo go leczyć psychiatrycznie.Własnego chrześniaka goni jak ruski prosiaka.Włos się jeży że w środku Europy jest taki pracodawca który ma średniowieczne siermiężne,bezduszne podejście do pracownika ,sam nie mogłem uwierzyć w co wdepnąłem.Na szczęście poszukałem pracy u Niemca,jest inny świat,mentalność,kultura,pełne poszanowanie człowieka ,wynagrodzenie przyzwoite.Tą firmą powinna zainteresować się prokuratura.Mm trochę nagrane to po powrocie coś trzeba z tym zrobić.
1
2013-08-24 23:35:49
Tak to jest smutna prawda co ludzie piszą,mój chłopak pracuje na kontrakcie w Niemczech w tej firmie ,opowiada że pracują po 1o godzi a w soboty po 8 godz,dojazd do pracy i powrót zabiera mnóstwo czasu w niedzielę trzeba coś ugotować i nie ma siły by zwiedzić miasto,ułomkiem nie jest,dają w kość i to bardzo.Przy tym atmosfera bardzo stresująca,ciągle awantury, straszenie ,nie można się po głowie po drapać .Na szczęście już zjeżdza.
gajder 2013-08-25 19:12:27
Taki dobry pracodawca że nie płaci za godziny nadliczbowe a mam ich 254.Sąd pracy podejmie za pewnie decyzje.za friko nikt nie będzie pracował.
1
odpowiedz 2013-08-27 21:42:29
Ludzie, każdy z Was został poinformowany o warunkach i zasadach. Nie pasuje to dowidzenia. Nikt nikogo do pracy nie zmusza.
gość 2014-02-10 09:37:29
panowie to juz koncówka eksportu tej firmy w niemczech z tego co wiem trzeba szukać cos innego
2
ktoś 2014-02-16 18:34:32
e tam końcówka, spokojniej jest i dobrze, z tego co wiem, szukają nowych kontraktów
inny 2014-02-16 21:18:22
zaczynają nową budowę w Fuldzie, jadę tam, więc gdzie ten koniec??
1
dobra wróżka 2014-08-17 11:20:31
nie polecam pracy w hagen z prowadzacym panem .J.M
2
rick 2014-08-22 16:45:10
z tego co slyszalem chaos tam jest zwalniaja swoich i zatrudniaja podwykonawców gdzie rzeźbia ich na godzinach zreszta też cos gadaja ze na miejscu baze maja zamknac i w firmach gdzie indziej zamawiac towar ??
1
majk 2014-08-26 22:32:36
z tego co słyszałem, to w kraju biorą duże roboty, mają przeroby, bazy nie zamykają, kogoś chyba zwolnili, ale to chyba tyle, na eksporcie też coś budują, ja z tego co wiem, końca nie widzę, pracuję spokojnie, to moja opinia, może wszystkiego nie wiem, ale nie narzekam
redi 2014-09-01 17:34:43
majk tu nikt nie mówi o nazekaniu tylko to widac gołym okiem ze nowa włdza robi wszystko w innym kierónku nie trzeba byc idyota
4
taki jeden 2014-10-01 08:55:33
firma ok tylko na mieszkaniu wieczne awantury ,pijaństwo ,towarzystwo dam wiadomo jakich i jak tu wypocząć ugotować wyprać jak prowadzący na to zezwala
automatyk 2014-10-01 18:29:43
Witam. Widzę że pojawiło się nie tak dawno ogłoszenie że szukają automatyka. Czy mógłby ktoś napisać parę zdań jak wygląda dział elektryki i automatyki w tej firmie? Mam spore doświadczenie w tej dziedzinie i zastanawiam się nad złożeniem papierów. Z góry dziękuje za pomocne opinie.
1
niko 2015-02-17 15:53:06
czy są jakies przyjęcia do firmy?
2
JA pierdole 2015-02-20 13:57:57
TAK zapraszamy cię !
kolega 2015-04-28 21:30:56
a jak tam ten poganiacz z zarnowej bog czy jak tam mu mowia hyba niedostal jescze po ry-ju hyba sie mu juz nazbieralo kurdu-plowi
hej 2015-04-28 21:40:59
dobze ze pzypomniales mi onim spotkam sie z nim w sondzie za te wyzwiska wielki majster co niema pojencia o kierownictwie a niedopiero o wyhowaniu kture zostawil w zagrodzie
niki 2015-04-28 21:46:38
z tego co wiem to tylko sie wozi firmowym autem po wsi jak przyjerzdza na wolne hm wielki kierownik za czyje pieniadze
pamientliwy 2015-04-28 21:51:23
przyhodzi teraz wreszcie na niego kolej za te oszukanstwa firmy i ludzi
xxx 2015-05-04 11:06:44
Hej. Powiedzcie mi ludzie czy w tej firmie maja jakas prace na miejscu w rzeszowie ??
dzejms bond 2015-05-19 20:34:41
Tak potrzebują
banan 2015-06-13 16:26:50
Witam jak tam z zarobkami w Klimawentexie?? panowie??
Monterzy 2015-06-13 17:01:02
Szanowni panowie pracujący w firmie Klimawentex w kraju i na eksporcie jesteście oszukiwani z godzin na eksporcie i w kraju na wszystkie sposoby jakie się da. Jeżeli chodzi o eksport pracujecie po 11 godzin a macie płacone za 8 godzin i to za dietę, gdzie jest euro za godziny nadliczbowe to naprawdę nadaje się do Sądu pracy i Policji skarbowej w Niemczech. To samo dotyczy godzin nadliczbowych w kraju przeliczcie sobie godziny i potem miejcie cos do powiedzenia. Przydupasy na eksporcie niewiedzą co to jest wkrętarka szlifierką chcą sobie obciąć penisa bo nie umieją tymi narzędziami się obsługiwać. Cóż to za monter wentylacji sztuka jest sztuką oby tylko firma zarobiła na łebie(Górnik Fryzjer i Pocioty jadą a eksport). Jeżeli chodzi o panów prowadzących jeżdzących firmowymi samochodami po wsi dziwimy się że jeszcze w niektórych chałupach szczekają psy. Macie rację że niektórych trzeba oddać do Sądu Pracy za przeginanie pały i mobbing w stosunku do ludzi. Takich debili jak J.M i J.S dawno powinno usunąć z firmy. Pozdrawiamy was bracia na eksporcie i w kraju życzymy owocnej pracy i dalszego robienia was w h..a. Z pozdrowieniami Monterzy
młody 2015-06-27 22:31:12
Ja nie byłem zatrudniony, ale przyjęli mnie na praktyki i byłem bardzo zadowolony, dowiedziałem się dużo rzeczy, a w dodatku na koniec zapłacili mi za pomoc, chociaż nie musieli. Także bardzo miło wspominam i pewnie jeszcze długo będę szukał takich ludzi, z którymi normalnie da się pracować.
1
koles 2015-10-28 17:56:48
To balagan tam dalej jest ?
1
bolobob 2015-11-09 08:16:24
tak pracuje razem z krabem hehe :)
AS 2015-11-27 09:36:52
tans : "pracownik jest nastawiony na pilną pracę"
piszesz głupoty
Ja 2015-11-27 09:44:39
Z tego co wiem to praca jak u każdego innego pracodawcy. Wszystkie warunki omawiane są na poczatku, co i jak, za delegacje zwracają (w niektórych firmach cięzko z tym) jak chcesz to pracujesz powyżej 8 godzin jak nie to nie. Umowy dają zawsze kwestia tylko na jaki okres (pewnie od doświadczenia uzależnione). Branża nie najlżejsza wiec nierobów nikt nie bedzie trzymał. Wniosek prosty jak ci warunki zatrudnienia i polityki firmy odpowiadają to podpisujesz umowę a jak nie to szukasz gdzie indziej.
rico 2015-12-04 15:00:39
Ja z tego co wiem Ci co narzekają na firmę a przede wszystkim na ludzi prowadzących ją i zwolnieni z niej to albo lubiący mocno alkohol albo po prostu papracze i nieroby Ci co nie chcą pracować to tu na pewno pracy nie znajdą firma ok zawsze jest umowa zawsze jest płaca w czasie zawsze są nadgodziny i delegacja a warunki są omawiane przed i wszyscy się na nie zgadzają bądź nie nie dawajcie wiary pomówieniami które tu są wypisywane jak macie predyspozycje aplikujcie a sami zobaczycie jak jest i Ci co chcą pracować nie boją się ciężkiej pracy na pewno znajdą tu zatrudnienie a partacze i alkoholicy dalej będą oczerniać firmę i kadrę zarządzającą
3
popularny 2015-12-10 16:24:33
Trochę was poniosło z tym piciem w pracy i tak zwaną kadrą zarządzającą jest w Krakowie taki MaPa który nie tak dawno ścigał ludzi za pijaństwo a sam łoi i doi jak mało który nawet się porozbijał po pijoku i był w szpitalu dalej pracuje ma się dobrze i firma chroni takich ludzi a fama idzie do innych firm i w klimawenteksie nic i nikt z tym fantem ne robi to tyle o pijokach
1
boban 2015-12-22 19:01:26
@ popularny!
Najpierw dowiedz się szczegółów, a potem pisz!
Nikt nie wie co się działo - a osądzasz (nie powiem jak to się nazywa!)
(usunięte przez administratora)
szok 2016-01-06 21:07:42
Ale jaja!!!!
zwyczajny 2016-01-07 09:32:43
Mala to że ty piłeś i kradłeś w firmie, to nie znaczy że wszyscy tak robią. To że zostałeś zwolniony to możesz zawdzięczać tylko sobie, a ty masz pretensje do wszystkich i oczerniasz ludzi którzy nie raz ci pomogli. Jeszcze jedno każdy twój wpis nie jest anonimowy bo IP(jeśli wiesz co to znaczy)jest zapisywane w sieci i czy ty to wypisujesz te głupoty w domu czy gdzieś indziej wszędzie są kamery i wszędzie można cie zidentyfikować, a co za tym idzie jak nie miałeś kłopotów to jest ustawa o ochronie danych osobowych i możesz mieć z tego powodu duże problemy.
budyn 2016-01-07 13:14:00
witam chciałem sie dowiedzec jakie zarobki są w tej firmie
jawol 2016-01-07 18:08:13
Zarobki malenkie firma taka spbie jak wszedzie kazdy chwali swoje ale najlepiej tam gdzie nas niema
nick 2016-01-14 19:06:47
Zarobki najnizsza krajowa zasuwasz jak glupi
zwyczajny 2016-02-21 20:51:43
Jedno wielkie dziadostwo i kicha z kasa
alfa 2016-03-02 20:38:15
Panowie balwan dalej robi
wienio 2016-03-03 14:39:16
kto chce robić to robi krab robi biuro robi warsztat robi budowy robia kasa jest umowy sa to robia
nikt 2016-03-04 18:23:24
Robi dalej sieje panike (majster pożal się Boże)
alfa 2016-03-04 19:58:32
Jak sa ci nowi to oni sami zyja w panice zeby ich niewyjebali z roboty
Donek 2 2016-03-11 10:38:44
Donek to załóż okulary
wienio 2016-03-12 10:08:12
donek popieram ja też tak to widzę kto chce to pracuje kto nie pisze głupoty tylko jeszcze jedno w sieci nikt nie jest anonimowy wszędzie można każdego znaleźć i jest ustawa o danych osobowych i z tego tytułu można każdego ścigać
ja 2016-03-20 10:57:00
Tak mają zatrudnić Jeszcze jednego majstra bo się wyrobić nie mogą !
rask 2016-05-07 20:48:15
Oferty pracy czasem się pojawiają, ostatnio widziałem na montera, zapewniali tu umowę o pracę, więc spoko chyba
Zostaw swoją opinię o klimawentex - Rzeszów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie klimawentex