Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Bank Zachodni WBK SA

Pracowałeś w firmie Bank Zachodni WBK SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
halabada - 2014-12-04 20:39:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
byłam na rozmowie kilka dni temu, mam mieszane uczucia. Rekrutacja w obecności dwóch osób, które traktowały mnie z góry, mało przyjemne podejście i masa pytań o pozyskiwanie klientów, gdzie bym ich szukała, bo do oddziału to w sumie nie wiele ich przychodzi... dało się odczuć wielki nacisk na sprzedaż. Wielki to za mało powiedziane... Pracowałam już w banku, więc mam porównanie... sama rozmowa daje wiele do myślenia o przyszłym traktowaniu pracownika
zdjecie uzytkownika
Lato - 2014-12-05 08:36:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam wrażenie, że chcieliby wszystkie możliwe obowiązki przerzucić na pracownika. A prawda jest taka, że sami państwo zarządzający daną placówką powinni myśleć nad każdym możliwym sposobem dotarcia do szerszej ilości klientów, skoro ci, sami nie przychodzą. Może chociaż wymyślając coraz to nowsze pomysły, które będą przynosiły efekt można liczyć na jakieś dobre pieniądze..
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-12-19 12:27:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
chyba trochę przesadzacie jednak.. bo nie wiem czy naprawdę dają aż tak dużo obowiązków na pracowników? wydaje mi sie, ze jak ktoś nowy przychodzi do pracy, to trzeba go nauczyć wszystkiego i przez jakiś czas mieć go pod opieką, a nie od razu brać go na głęboką wodę i wszystkie obowiązki mu dawać, no nie?
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-12-21 14:21:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś z Was brał udział w grudniowej rekrutacji na terenie śląska, gdzie decyzja miała zapaść do 19 grudnia ? Brałem udział w dwóch etapach . Do piątku mówili, że dadzą znać pomimo wyniku rekrutacji i do tej pory cisza.

Ogólnie z rozmowy byłem bardzo zadowolony i nie ukrywam, że zalezy mi na pracy w tym banku, stąd moje pytanie.

Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
Przemek - 2014-12-23 17:57:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam pytanie jakie zarobki są w Poznaniu na stanowisku doradca klienta?. Ile można dostać na okresie próbnym i po okresie próbnym?
Proszę o informacje od osób pracujących.
zdjecie uzytkownika
Ewuś - 2015-01-02 15:36:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Trochę zaniepokoiło mnie to o czym pisze "halabada"... Dlatego podpowiedzi bylych lub obecnych pracownikow to dla osoby przed rozmową kwalifikacyjną jedno z podstawowych i najbardziej pomocnych narzędzi przygotowawczych.Napisze mi ktoś jak jest z przełożonym i jaki styl zarządzania preferuje? I czy każdy ma takie doświadczenia podczas rozmowy o pracę tam?
zdjecie uzytkownika
samba - 2015-01-02 21:03:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ewuś - 2015-01-02 15:36:03]:
Brałam udział w dwóch etapach rekrutacji na stanowisko Doradcy Klienta . Jedna jak i druga rozmowa zrobiła na mnie dobre wrażanie. Bylam do niej przygotowana, takze pytania dot. standardów obsługi klienta czy pytania dot. produktów bankowych jakie sprzedaje WBK nie stanowiły dla mnie problemu. Nie czułam się traktowana z góry, wręcz przeciwnie. Aktulnie czekam na wiadomość od nich jaki jest wynik rekrutacji. I ciekawa jestem czy praca wygląda faktycznie tak jak opisują poprzednicy.
zdjecie uzytkownika
yeri - 2015-01-16 18:44:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że rekrutację w WBK sporo osób przechodzi znaczy na nią idzie. Nadrobiłbym zaległosci w zdobywaniu inforamcji na temat pracy w WBK , mam nadzieje, że jak przeczytam ten wątek to będę widział już wszystko. ale nim przeczytam to po prsotu napiszcie czy warto się interesować czy nie ? bajooo....
zdjecie uzytkownika
Lee - 2015-01-28 09:15:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Pracowałem w tym banku ponad 20 lat, od prawie 3 lat jestem wolnym człowiekiem!!! Moje życie zmieniło się diametralnie. Nagle mam czas i prywatne życie bez stresu, nie trzęsę się z nerwów od niedzeli rano gdy już myślałem co będzie się działo w poniedziałek w pracy. Zostawiłem tam wiele koleżanek i kolegów, jest mi potwornie przykro gdy opowiadają mi jak są traktowani. Codzienne poranne zebrania pod białą tablicą, spowiadanie się przed całym oddziałem z planów na obecny dzień i z działań w poprzednim. Nagrywanie udawanych scenek i później ich omawianie na forum, raz w tygodniu sprawdziany. Ale to jeszcze nic, bo nigdy nie wiadomo czy nie przyjedzie blondyna z kadr, wręczy wypowiedzenie i da godzinę na spakowanie swoich rzeczy i wyjście z banku - bo tak to się odbywa. Co ciekawe, to ludzi jest coraz mniej, a plany sprzedażowe cały czas wzrastają, praca przy gotówce jest strasznie stresująca, bo przełożeni traktują ją prawie jak kartofle, ale gdy wyjdzie różnica - brak to pracownik słyszy że nie przestrzegał procedur. A czy kierownik/dyrektor stworzył warunki do ich przestrzegania, czy lał przysłowiowym batem po plecach i poganiał? Więcej kredytów, więcej limitów, więcej ubezpieczeń... Ale nie zawsze tak było. Do 2002 roku była to bardzo dobra robota, świetna atmosfera. Dane mi było pracować w świetnym zespole, ze wspaniałymi ludźmi, w dużym oddziale którym zatrudnionych było ponad 60 osób, dziś zostało 14... Po 2002 roku zaczęło się już dziać coraz gorzej. I żeby nie było że kolejny zwolniony - rozżalony z tego powogu wylewa żółć: ZWOLNIŁEM SIĘ SAM! Uczucie i dzień w którym położyłem na biurku mojego dyrektora wypowiedzenie - jedne z najlepszych w życiu!! A jego mina bezcenna, gdyż się tego nie spodziewał!!!!!
Jak na ironię ten bank w 2009 roku był pracodawcą roku. O ironio...
zdjecie uzytkownika
arek - 2015-01-30 22:19:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
no ciekaw jestem ile płacą w banku zachodnim wbk doradcy klienta? Kiedyś już pracowałem jako doradca, później miałam sporą przerwę, teraz chciałbym wrócić do branży, więc szukam jakiegoś miejsca zaczepienia tak żeby na początek się znów wdrążyć w temat. Czy myślicie że WBK na początek to dobry wybór?
zdjecie uzytkownika
Balabilu - 2015-02-07 00:45:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lee - 2015-01-28 09:15:43]:
Czesc. Zabieram sie za pisanie pracy magisterskiej na temat Banku WBK. Jak moglbym skontaktowac sie z toba? Chciclabym prosic cie o wskazowki, do kogo sie zlosic, gdzie znalezc materialy, zrodla, kogo prosic o pomoc, itd. Daj mi prosze znac. Jerzy.
zdjecie uzytkownika
ola ola - 2015-02-10 12:04:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z Lee,wszystko co opisał to prawda. Najgorsze dla mnie to te poranne spotkania przy tablicy i planowanie co komu i ile jeszcze trzeba "sprzedać" ile telefonów sie zrobiło i zrobi, wyśle listów i kontaktów z klientem... Szefostwa nie obchodzi, że na rynku jest coraz gorzej, ludzie tracą pracę (mała miejscowość) tylko liczy się dla nich sprzedaż i efektywność. Jak nie masz sprzedaży to "do widzenia". Ciągle stres, bo się myśli o planach, że nie wykonane.. To minusy ale i są plusy: pensja wypłacana na czas, czasami z premią jak plany są wyrobione, opieka prywatna medyczna, i socjal i czas pracy od poniedziałku do piątku (czasami zdarzają się nadgodziny, że trzeba przyjść wcześniej lub zostać dłużej)
zdjecie uzytkownika
karina - 2015-02-14 15:02:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy w tym banku to nie ma stałych godzin pracy trzeba tez nadgodziny robic czy na starcie doswiadczenie jest bardzo wazne czy bez tez maja szkolenia i przyuczenie pracownika czy trzeba wykazac sie dodatkowymi kwalifikacjami w danej dziedzinie na te stanowisko pracy jak ogólnie wyglada praca w tej firmie...
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-02-17 10:42:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem pracownikiem BZWBK od trzech lat. Pracuję w oddziale ok 20 osób na kasie. Owszem praca jest wymagającą, trzeba uważać na pracę z gotówką, bo jak się pomylisz, to niestety płacisz. Plany sprzedażowe są z miesiąca na miesiąc większe, w ciągu trzech lat mi wzrosły o 100 %. Codziennie rano spotkania i spowiadanie się co zrobisz dzisiaj, co sprzedałeś, ile telefonów spotkań itd. Porównując swoje poprzednie miejsca pracy jest to bardzo intensywna praca, kolejki, obsługa, sprzedaż, telefony, spotkania z przełożónymi, wieczorem wracam z pracy całkowicie wydymany, marzę tylko o łóżku. Liczy się ogólnie tylko sprzedaż, jeśli ci jakoś idzie, jest ok, premia, jakieś regionalne konkursy. Gorzej jeśli masz gorszy miesiąc, nikt nie pamięta, że w poprzednim miałeś 200 % planów. Ale we wszystkich bankach pewnie jest tak samo, skoro nawet dostawca czipsów ma plany sprzedażowe. Nie ma już "normalnej" pracy w tym kraju chyba
zdjecie uzytkownika
robek - 2015-02-28 18:06:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracownik, to co pisaleś to stanowisko doradzcy w Banku Zachodnim WBK czy kogo? bo jak doradzcy to jednak strasznie ciężki kawałek chleba, bo kiedyś u konkurancji robiłam jako doradzca i mam wrazenie że było o wiele prościej wyrobić normy i całą resztę. no ale cóż, teraz jak szukam pracy do i wbk byłoby dobre
zdjecie uzytkownika
Biłgoraj - 2015-03-06 15:41:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Po co jest robiona rekrutacja, jak Pani dyrektor w Biłgoraju nie była zainteresowana kandydatami. Skoro jest ustawiane, to po co fatygować ludzi. Drugi fakt Pani z HR żądała podpis czytelny na CV. Pytam po co jak każde CV ma zgodę do przetwarzania danych. Wszyscy wiedzą, iż inaczej nie było by brane pod uwagę. Może więcej kompetencji. Skoro się woła ludzi to się nie ustawia rekrutacji, może ktoś się temu przyjrzy.
zdjecie uzytkownika
kampi - 2015-03-14 22:02:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a może poleca ktoś stanowisko doradcy klienta w Banku Zachodnim WBK? Widziałem ogłoszenie w moim regionie. Właściwie to wymagań nie mają wygórowanych, bo to po prostu opis ogarniętej osoby. Fajnie, że oferują umowe o pracę z tego co wyczytałem. Ta karta multisport jest od pierwszego dnia? Ile płatna, bo wiem, że bywa z tym różnie.
zdjecie uzytkownika
lorens - 2015-03-30 18:54:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadza się jeśli chodzi o pracę na stanowisku doradcy klienta to plusy są takie , że te pracę można znaleźć praktycznie w każdym regionie naszego kraju, a po za tym fajne jest to że liczyć można na zatrudnienie w znanej i poważanej na rynku firmie i to w dodatku od razu na umowę o pracę. Wszystko wygląda nieźle
zdjecie uzytkownika
riri - 2015-04-10 20:18:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuje w BZ WBK od 10 miesięcy i naprawdę na atmosferę w pracy nie mogę narzekać. Do pracy chodzę bez stresu. Do banku przyszłam z bardzo znanej ubezpieczalni i tam mobbing był na porządku dziennym, miałam dość i odeszłam. Natomiast mając porównanie to niebo a ziemia. Tam również miałam plany, ale zero szacunku człowieka. W BZ WBK gdyby było to samo to pewnie dawno bym odeszła, ale na szczęście mam kierownika, który mnie motywuje i wspiera, zamiast gnębić pyta w czym mi pomóc. W całym oddziale tworzymy zespół, a nie gnębimy się na wzajem.
zdjecie uzytkownika
Sooh - 2015-04-20 02:15:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W bankowości, prawda zarabia się spore pieniądze ale jest to także zależne od stanowiska na którym się pracuje bo niestety nie na każdym kasy jest w brót.
zdjecie uzytkownika
czarna mamba - 2015-04-26 15:53:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Pracuję w bzwbk od 2 lat i jest coraz gorzej! w niedzielę popołudniu zaczyna boleć mnie brzuch ze stresu ze w pn muszę isć do pracy rano w p od 6 nie spie bo juz wiem ze musze wstac i isc do pracy, codziennie spotkania pod białą tablicą, codziennie ta sama procedura ile sprzdałąs czemu tak mało i co zrobisz zeby dzisiaj było więcej, nie przyjmują wiadomośi że klient nie chcę , Twój w tym interes żeby wziął non stop straszenie że jak nie dasz z siebie wszystkiego to na Twoje miejsce już czeka kilka chętnych i tak jest codziennie, codziennie również jest okłamywanie klienta, ludzie nieświadomie wierzą doradca a tak napradę są strasznie oszukiwani, bo doradca musi zrobić pla więc kłamie czy chce czy nie a dyrektor na to pozwala. nie liczy sie dla nich klient ten ktory nic nie chce ma być szybko spławiany, liczą się tylko kredyty, ubezpieczenia itp. doszło do tego że doradcy chodzą do psychologów bo nie radzą sobie ze stresem....
zdjecie uzytkownika
Pracownik13 - 2015-05-07 21:50:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podpisuje sie pod tym! Wszystko idzie w zła stronę..kadra kierownicza na niskim poziomie...liczy sie oszukiwanie klientów zeby coś sprzedać! Brak szacunku kierownictwa do załogi, która wyprowa sobie flaki zeby zrobic plan. Jak takim gnebieniem pracownikow bzwbk chce zwiekszyć udział w rynku i zdobyć 1 miejsce w Polsce to mam nadzieje ze nigdy tego nie osiągnie!! Z miesiąca na miesiąc pracuje sie gorzej..plany miesiąc w miesiąc z kosmosu..atmosfera w pracy coraz gorsza..
zdjecie uzytkownika
jaskośk@ - 2015-05-08 16:22:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kiga - 2014-11-20 23:28:32]:
Mam pytanie, w poniedziałek wybieram się na rozmowę w rekrutacyjną i chciałabym wiedzieć, jak przebiega taka rozmowa ile czasu będę czekać na odpowiedz, bo na drugi etap czekałam ponad miesiąc.
Czy jeśli mam doświadczenie to jest szansa, że się dostanę? Jakie są zarobki i czy tam rzeczywiście jest tak jak wszyscy piszą.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-04-14
Żródło: Gowork.pl
Starachowice
(świętokrzyskie)
Zakres obowiązków: - profesjonalna sprzedaż produktów i usług  bankowych,- realizacja celów sprzedażowych zgodnie ze  standardami Banku,- budowanie i utrzymywanie długofalowych  relacji biznesowych z pozyskanymi klientami,- wysoka jakość sprzedaży i obsługi klientów,- rzetelna obsługa operacji i transakcji  gotówkowych w oddziale,- aktywny marketing w celu identyfikacji  i pozyskiwa
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
joana963 - 2015-05-09 21:28:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bankowość to akwizycja i to skuteczna akwizycja!!! Chcesz pracować w banku- nie możesz mieć sumienia!!!
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-05-20 14:42:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@joana963 nie wiem czy pracowałaś tak długo w banku, że zwyczajnie wypaliłas sie zawodowo, ale nie mozna tak generalizowac pracy. Przecież konsultancji w banku są własnie od tego, żeby pomagać klientom, a nie ich oszukiwać. Z resztą tylko zadowolony klient przynosi zysk, więc to się po prostu nawet nie opłaca.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Zachodni WBK SA

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Bank Zachodni WBK SA?
Zadaj pytanie
alert