Bank Zachodni WBK SA

Wrocław

Opinie o Bank Zachodni WBK SA

ona88 2017-02-04 15:17
hej.mam pytanie pracowałam w banku zachodnim 2 miesiace i pracodawca wypowiedział mi umowe,zastanawia mnie czy moge starac sie ponownie pracowac w bzwbk ale w innym oddizale co o tym myślicie?
9
ona88 2017-02-04 15:17
hej.mam pytanie pracowałam w banku zachodnim 2 miesiace i pracodawca wypowiedział mi umowe,zastanawia mnie czy moge starac sie ponownie pracowac w bzwbk ale w innym oddizale co o tym myślicie?
6
blueman 2017-02-05 22:25
Pytanie najważniejsze z jakiego powodu tylko 2 miesiące (likwidacja stanowiska czy tak zwyczajnie nie "zaaklimatyzowałaś" się? Kadry mają Ciebie w bazie, także szanse są niewielkie.
3
28 letni pracownik BZWBK 2017-02-08 17:48
Znam takie osoby -mówili tak samo
a dziś już nie pracują
Chora instytucja
4
17 lat stażu 2017-02-12 23:27
Wyzysk człowieka przez człowieka !!!, brak odpowiedniego wynagrodzenia, nie do zrealizowania plany, poniżenie, Nepotyzm!!!! Brak szacunku do pracownika!!!!.....Młodzi pracownicy nie mają od kogo się uczyć bo starych zwolnili.... ciekawe czemu ??? mogę jeszcze tak długo ....
23
Bielik 2017-02-14 10:24
Ten bank jest akurat bardzo przyjazny dla pracowników. Świetnie się w nim pracuje ale niestety nie każdy nadaje się do pracy w banku. To miejsce dla twardzieli.
3
Tymon 2017-02-14 19:56
Prośba o informację jak wygląda praca na stanowisku doradcy zajmującego się MŚP.
Ile można wynegocjować sobie podstawy?
11
biedroneczka 2017-02-15 14:26
dlaczego Cię zwolnili?
2
blueman 2017-02-15 21:36
Tymon, w zależności od Twojego dotychczasowego doświadczenia. Zakładając, że zaczynasz: duże miasto powyżej > 500 tys. PLN mieszkańców ok. 3500 PLN brutto, mniejsze miasta ok. 3000 - 3200 PLN brutto podstawy na początek. Jeżeli masz już przynajmniej 2-3 letnie staż na podobnym stanowisku w innym Banku spokojnie możesz dodać 500 PLN brutto. Powodzenia.
1
Tymon 2017-02-16 11:43
miasto Warszawa, ponad 5letnie doświadczenie w MŚP.
Ile mogę negocjować podstawy?
3
blueman 2017-02-17 00:27
Witam, Warszawa jest wyceniona zdecydowanie najwyżej + duże już doświadczenie, sądzę że spokojnie ok. 4.500 PLN - 5.000 PLN. Im więcej na początku wynegocjujesz tym lepiej, gdyż w trakcie pracy w firmie jest już bardzo trudno o podwyżkę. No chyba, że awansujesz na stanowisko kierownicze lub specjalistyczne na back office. Bank praktycznie od 2 - 3 lat przeprowadza tzw: "racjonalizacje" czytaj zamyka Oddziały i to głównie w dużych miastach, stąd pozycja negocjacyjna pracowników szeregowych w Placówkach jest niska. Pozdrawiam.
1
Tymon 2017-02-18 09:41
Dzięki!

jeszcze jedno pytanie do znających temat...
Czy jeżeli kredyt zaczyna się "wywalać", bank obcina mi za to prowizję?

Dotyczy oczywiście doradców typu MŚP/firmy itd.
1
Waldi 2017-02-22 21:53
Pracuję w banku i mogę powiedzieć jedno, to jest dobry bank. Nie tylko dla klientów ale również dla pracowników. Myślę, że atmosfera w oddziałach jest również bardzo fajna, nikt nie narzeka. Fajnie pracuje się w takim miejscu. Zarobki tez są bardzo spoko.
1
prawda 2017-02-25 13:49
a na prawde. mobing !!!!!
9
Joanna 2017-02-27 11:52
Ostatnio pojawiła się oferta pracy w Bank Zachodni WBK SA na stanowisko Młodszy Specjalista ds. Zarządzania Ryzykiem Kredytowym. Czy ktoś w Was wysłał swoją aplikację?
Ex-bankierka 2017-03-10 16:58
Praca na infolinii, teraz zwanej MCK, całkiem przyjemnie, wysokie plany, ale do zrealizowania, całkiem niezła atmosfera.
Gorzej z kadrą, menedżer który ma ciągoty to tej samej płci, wysoka kierowniczka, która stosuje od lat mobbing - wszyscy o tym wiedzą, ale nikt z tym nic nie robi bo jest kryta z tym przez przełożonego, przykre to, dlatego odeszłam.
7
Joanna 2017-03-13 08:45
@Ex-bankierka możesz powiedzieć coś więcej na temat warunków pracy w firmie? Chętnie też usłyszymy co wpływało na dobrą atmosferę w pracy.
1
Zainteresowany 2017-03-28 18:44
Na jaka podstawe moze liczyc doradca klienta detalicznego w oddziale w Warszawie z polrocznym doswiadczeniem w bankowosci?
Mella 2017-03-29 20:56
Zgadzam sie z przedmowcami ktorzy twierdza ze zdala od tego pracodawcy. Jeszcze pracuje ale niebawem zamierzam spadać i poszukac czegos innego. Kolesiostwo ktore panuje u mnie w oddziale nie zna granic. Liczą sie tylko kolezanki ktorym zalatwia sie prace, pomaga realizowac plany i przymyka sie oko na ich ....... sprzedaz. A jak sie menadzerowi powie prawde w oczy to zrobia wszystko zeby cie zniszczyc i przelozeni wiedza o tym i nic z tym nie robia tylko jeszcze chronia ich tyłki. Żenada szkoda zdrowia.
11
czy warto??? 2017-04-02 17:18
Witam. Chciałabym zapytać o tzw. MCK o którym pisaliście wyżej a użytkownik anna pisała na ten temat wcześniej.Interesuje mnie czy to jest zwyczajne call centre czy jakaś techniczna obsługa kont i aplikacji, czy obsługuje się tez klientów korporacyjnych? To ze jest sprzedażówka to wiadomo bo tak jest w każdym banku przy przy okazji ale czym docelowo zajmują sie wlaściwie ci doradcy klienta online? Czy duża jest rotacja?Od pewnego czasu widze ogłoszenia do Lublina i Poznania i nie wiem czy warto aplikować. Czy stawki w tych miastach sa takie same czy w Poznaniu wieksze? Czytając wasze wpisy na temat BZWBK zaczynam podchodzic do tej korporacji z rezerwą.pzdr
3
ola 2017-04-02 22:54
a gdzie teraz pracujesz? o jakim systemie pozabankowym piszesz? pytam, bo tez się zastanawiam czy bank czy cos innego?
Joanna 2017-04-03 08:49
@Mella rozumiem, że jesteś pracownikiem firmy. Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda Twoja codzienna praca.
ola 2017-04-04 22:13
wie ktoś może o szczegółach stanowiska na które jest nabor: doradca klienta premium. jakie mogą być obowiązki, czy to odpowiedzialne stanowisko i jakie zarobki
Iza 2017-04-06 22:30
Bank Zachodni WBK ma w mojej ocenie dobrą opinię jako pracodawca!!!
Tomasz 2017-04-18 03:04
Wyzysk człowieka przez człowieka . Doradca MSP wyżyłowany do granic możliwości . Tajemniczy klient dla doradcy MSP to delikatnie określę ,nieporozumienie . Już nie mówiąc o aspektach prawnych ( jakim prawem nagrywa to ktoś z firmy zewnętrznej ? art 23 i 24 kc) To totalnie słabe jest i z tego co się orjetuje do wygrania w sądzie pracy . W BZWBK dostaje się naganę za niski wskaźnik obsługi tajemniczego klienta . Ja nie polecam tego pracodawcy. Nepotyzm i kumoterstwo zero profesjonalizmu to to czego można się spodziewać .
7
Tomasz 2017-04-18 03:05
Wyzysk człowieka przez człowieka . Doradca MSP wyżyłowany do granic możliwości . Tajemniczy klient dla doradcy MSP to delikatnie określę ,nieporozumienie . Już nie mówiąc o aspektach prawnych ( jakim prawem nagrywa to ktoś z firmy zewnętrznej ? art 23 i 24 kc) To totalnie słabe jest i z tego co się orjetuje do wygrania w sądzie pracy . W BZWBK dostaje się naganę za niski wskaźnik obsługi tajemniczego klienta . Ja nie polecam tego pracodawcy. Nepotyzm i kumoterstwo zero profesjonalizmu to to czego można się spodziewać .
5
Joanna 2017-04-19 09:01
@Tomasz rozumiem, że pracując na stanowisku Doradcy MSP trzeba się liczyć z dużą kontrolą jakości pracy. Wspominasz o braku profesjonalizmu. Co przez to rozumiesz?
Niewidomy 2017-04-25 13:00
Możesz powiedzieć jak średnio wygląda plan? rozliczany jest miesięcznie/ kwartalnie?
Jest ktoś kto może ocenić pracę doradcy MŚP w Poznaniu? Jaka podstawa/ jaki system premiowania?
Niewidomy 2017-04-25 13:00
Możesz powiedzieć jak średnio wygląda plan? rozliczany jest miesięcznie/ kwartalnie?
Jest ktoś kto może ocenić pracę doradcy MŚP w Poznaniu? Jaka podstawa/ jaki system premiowania?
Marcin 2017-05-01 18:56
Witajcie, dostałem propozycję pracy na stanowisku "Młodszy specjalista ds. obsługi prawnej procesów kredytowych" - czy ktoś pracował na tym stanowisku i mógł mniej więcej opisać jak to wygląda? I oczywiście jak średnio wyglądają warunki finansowe na tym stanowisku? Z góry dzięki :)
Bonia 2017-05-07 16:41
Czy bank otwiera nową placówkę? Widziałam sporo nowych ofert pracy. Słyszałam , że fajnie sie tu pracuje i mam ochotę złożyć cv na doradcę. Czy mógłby ktoś w kilku słowach podpowiedzieć jak tu jest ? Jak przebiega rekrutacja? Czy bardzo trudno jest przejść?
alicja 2017-05-25 05:41
Taka ciekawostka w makroregionie południowo wschodnim jest "ciekawy"człowiek od ubezpieczeń pan Michał W. Przestrzegamy przed nim ponieważ stosuje mobing wobec pracowników . Pozwala sobie na nie wybredne żarty wobec ludzi często jego wypowiedzi są z tzw tezą. Jest złośliwy wobec doradców lubi poniżyć pracownika w obecności drugiego. Czy tak ma wyglądać praca w Banku ?
5
Baśka 2017-06-05 08:29
Witam, czy ma ktoś jakąś informacje na temat tak dużych potrzeb kadrowych w banku? Złożyłam swoje cv i czekam na telefon, ale zainteresowała mnie taka długa lista ofert pracy. Czy bank otwiera jakąś nową placówkę? Czy taka potężna reorganizacja? Proszę o info
lobaso 2017-06-11 23:43
Od dluzszego czasu jest mnóstwo ogłoszeń, które wiszą miesiącami...
4
Natalia 2017-06-18 21:52
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć mi kilka informacji na temat pracy menedżera zespołu sprzedaży internetowej? Zależy mi na takiej pracy ale może są jakieś zastrzeżenia i warto je znać? Z góry bardzo dziękuję.
Edzia 2017-06-19 16:24
To dlatego, że jest rotacja.... ludzie albo sami się zwalniają, albo zwalniają ich za niewyrabianie norm sprzedażowych, które są coraz większe i bardziej nierealne do wykonania ;/ jeszcze z 10 lat temu praca w Banku to było stabilność, prestiż itp., teraz to jedynie na wysokich szczeblach, po znajomości można mieć fajną pracę w tym Banku.
2
byloInieMA 2017-06-21 22:13
ja pracowalam na kasie, jednak bylam po prostu doradca klienta na kasie. Co sie z tym wiązało? kolejki po drzwi do kasy, ale ok pracy sie nie boje. To mi sie podobalo, bo czas szybko lecial. Niestety plany sprzedazowe to byla jakas tragedia, wyimaginowane, wyssane z palca...Kazda doslownie bala sie o zwolnienie, nawet te ze stazem +20 lat. Poziom stresu byl tak wysoki , ze babeczki podbieraly klientow, bo baly sie spowiadac co rano przy tablicy znow z niczym. Niestety trafilam na taki zespol, ze nic innego nie pozostawalo mi tylko uciekac...Zamkniete w tej komorce od x lat, nie dopuszczajace do swojego grona nowych osob. Kierownik usmiech od ucha do ucha, a fałsz wychodzil spod pach normalnie. Brak porzadnego szkolenia wstepnego jesli chodzi o produkty... Z perspektywy czasu jeszcze cisnienie mi sie podnosi, jako jedyny plus moge dodac to pensja- w granicach wyżycia do nastepnej wyplat;) organizacja ok, fajne szkolenia wstepne, benefity, karta opieki medycznej...
1
Bankierka 2017-06-22 08:53
Jaki wysyp nowych ofert pracy! Jaki jest powód , że bank ma tak długa listę ofert? Czyżby jakiś nowy oddział otwierali lub powieszają obecny? Podzielcie się informacją bo interesuje mnie praca ale dobrze wiedzieć co się dzieje żeby nie żałować później.
Bartosz 2017-07-15 23:13
po prostu rotacja, ludzie się zwalniają bo nie widzą perspektyw w tej firmie, nie wytrzymują tej całej presji na coraz większe plany sprzedażowe, poza tym w samej organizacji jest stanowczo za dużo zmian na niekorzyść pracownika.... praca w Banku to żaden prestiż i brak stabilności zatrudnienia
2
Bankierka 2017-07-16 12:06
@Bartosz Masz dużo racji ale nie w zupełności. Praca w banku jest stresująca ale ten bank jest zupełnie spoko,
tenisista 2017-07-16 21:27
Czesc,
Ja co prawda pracuje w Gdansku na 3 maja, natomiast oddział to tragedia. Pracownice liża [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dyrektorowi, ktory ma problem z głowa i sie jąka jakby ktoś mu w łeb walnął. Straszne jest to, że niektóre z pracownic przesiadują u dyrektora w gabinecie polowe czasu pracy. Wszyscy na siebie gadają i smaruj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Dyrektor sobie żartuje z wszystkich myśląc, że jest fajny. Nie wspomnę o tym, że zdarza mu się obrażać innych a nawet robi to w sposób nagminny. Nie polecam oddziału. Atmosfera denna, praca niezbyt rozwojowa, jeśli zaczynasz od detalu.
tenisista 2017-07-16 21:29
Czesc,
Ja co prawda pracuje w Gdansku na 3 maja, natomiast oddział to tragedia. Pracownice liża [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dyrektorowi, ktory ma problem z głowa i sie jąka jakby ktoś mu w łeb walnął. Straszne jest to, że niektóre z pracownic przesiadują u dyrektora w gabinecie polowe czasu pracy. Wszyscy na siebie gadają i smaruj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Dyrektor sobie żartuje z wszystkich myśląc, że jest fajny. Nie wspomnę o tym, że zdarza mu się obrażać innych a nawet robi to w sposób nagminny. Nie polecam oddziału. Atmosfera denna, praca niezbyt rozwojowa, jeśli zaczynasz od detalu.
konrad 2017-07-19 22:29
Nie ma idealnej firmy a tym bardzie oddziału firmy. Atmosferę w firmie tworzą przecież pracujący tu ludzie, sami ją psujemy!. BZ WBK jest naprawdę fajnym bankiem, wiadomo, że praca jest stresująca ale jak się ktoś decyduje to pewnie wie o tym. Polecam
gość 2017-07-29 11:56
Zatrudniają przez Work Service na umowy zlecenie, gdzie praca w określonym miejscu, czasie i pod nadzorem kierownictwa nosi znamiona umowy o pracę a praca jest po 8 godzin dziennie czyli w pełnym wymiarze godzin.

Studenci preferowani bo jakże by inaczej ...
6
Olga 2017-08-01 21:59
Bank BZ WBK to chyba jeden z bardziej przyjaznych banków!
Tomasz 2017-08-08 06:12
Ta opinia jest wyssana z palca .... Co za brednia, widać że nie masz doświadczenia zawodowego. Proponuję zmienić pracodawcę, może percepcja ci się również zmieni.
Baśka 2017-08-09 18:42
Osoby, które potrafią pracować oraz współpracować zawsze będą zadowolone z pracy.
michał 2017-08-10 12:12
Tu nie chodzi o umiejętność współpracy w grupie a o to na jakich umowach są zatrudniane osoby / Czemu , skoro rzekomo BANK jest taki poważny i przyjazny pracownikom zatrudnia przez Work Service to po pierwsze>? A po drugie czemu tylko na umowy zlecenie w dodatku samych studentów ?
michał 2017-08-10 12:13
Tu nie chodzi o umiejętność współpracy w grupie a o to na jakich umowach są zatrudniane osoby / Czemu , skoro rzekomo BANK jest taki poważny i przyjazny pracownikom zatrudnia przez Work Service to po pierwsze? A po drugie czemu tylko na umowy zlecenie w dodatku samych studentów ?
2
Nick 2017-08-12 18:50
Czy ktoś orientuje się w szczegółach oferty pracy dla doradcy firmy? Zainteresowałem się ale chciałbym coś więcej wiedzieć przed zgłoszeniem się do firmy?
1
Zostaw swoją opinię o Bank Zachodni WBK SA - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Zachodni WBK SA