Bank Zachodni WBK SA

Wrocław

Opinie o Bank Zachodni WBK SA

Magda 2016-09-07 22:33
Myślę, że bez doświadczenia, możesz tylko wziąć to, co Ci proponują. Przyjdzie jeszcze czas na stawianie wymagań.
1
Xcz3 2016-09-13 17:04
Jak długo od rozmowy kwalifikacyjnej dostaliscie telefon ze to właśnie was wybrano?
5
Xcz3 2016-09-13 20:00
Doradca klienta rozmowa była w piątek popołudniu.
Izabe Ka 2016-09-17 11:06
Na drugi dzien już dostalam telefon
AGA 2016-09-19 12:30
Hej. Czy mogę prosić Cię o kilka sloww na temat rozmowy . Mam w czwartek bank okolice Poznania. Napisz na aawrzos@gmail.com
Zniesmaczony Bankiem Zachodnim 2016-10-06 15:39
Nie poleciłbym nawet wrogowi - to co się wyrabia u tego - pożal się Boże - "pracodawcy" nie można nawet nazwać żartem.
PLUSY:
-Praca od poniedziałku do piątku
MINUSY:
-Zarobki
-Atmosfera
-Niekompetentni "menedżerowie", którzy jedyne co robią to się między sobą radzą co zrobić żeby było WIĘCEJ WIĘCEJ WIĘCEJ - Ty w tym czasie masz sprzedawać, a potem i tak dostaniesz maila od chorej psychicznie regionalnej, że powinniście się wszyscy wstydzić za takie wykonanie planów. Najlepiej jak napisała do pracowników maila gdy weszło nowe ubezpieczenie rakowe, że każdy pracownik powinien się ubezpieczyć (oczywiście sama nie miała zamiaru tego zrobić)
-Premie - chyba największy żart w tym "banku" - jeśli klient weźmie 1000zł kredytu (oczywiście z najwyższym oprocentowaniem i prowizją, dodatkowo musi być ubezpieczony (jeśli nie - zgoda regionalnej) to ma w rok do splaty około 1600zł - Ty jako pracownik dostaniesz za ten kredyt 1,30 PLN BRUTTO + około 2,30 PLN BRUTTO za ubezpieczenie
-tysiące bezsensownych i ponaglających maili od tysiąca niepotrzebnych "menedżerów"
Pod koniec mojej "kariery" już nawet sie uczyłem się nazw tych głupich produktów, które miałem wciskać bo zrobiło się ich tak dużo - m.in. kredyty, ubezpieczenia, inwestycje, karty, konta - czekam jak doradcy będą mieli targety na przykład na sprzedaż jajek wiejskich.
-Jak już się zwolniłem to usłyszałem, że z moją wypłatą nic nie szło zrobić - pomimo progresu w wynikach
STANOWCZO ODRADZAM - Nie psujcie sobie zdrowia pracą tam - jak w końcu nie znajdą pracowników to może przejrzą na oczy.
15
Zniesmaczony Bankiem Zachodnim 2016-10-06 15:39
Nie poleciłbym nawet wrogowi - to co się wyrabia u tego - pożal się Boże - "pracodawcy" nie można nawet nazwać żartem.
PLUSY:
-Praca od poniedziałku do piątku
MINUSY:
-Zarobki
-Atmosfera
-Niekompetentni "menedżerowie", którzy jedyne co robią to się między sobą radzą co zrobić żeby było WIĘCEJ WIĘCEJ WIĘCEJ - Ty w tym czasie masz sprzedawać, a potem i tak dostaniesz maila od chorej psychicznie regionalnej, że powinniście się wszyscy wstydzić za takie wykonanie planów. Najlepiej jak napisała do pracowników maila gdy weszło nowe ubezpieczenie rakowe, że każdy pracownik powinien się ubezpieczyć (oczywiście sama nie miała zamiaru tego zrobić)
-Premie - chyba największy żart w tym "banku" - jeśli klient weźmie 1000zł kredytu (oczywiście z najwyższym oprocentowaniem i prowizją, dodatkowo musi być ubezpieczony (jeśli nie - zgoda regionalnej) to ma w rok do splaty około 1600zł - Ty jako pracownik dostaniesz za ten kredyt 1,30 PLN BRUTTO + około 2,30 PLN BRUTTO za ubezpieczenie
-tysiące bezsensownych i ponaglających maili od tysiąca niepotrzebnych "menedżerów"
Pod koniec mojej "kariery" już nawet sie uczyłem się nazw tych głupich produktów, które miałem wciskać bo zrobiło się ich tak dużo - m.in. kredyty, ubezpieczenia, inwestycje, karty, konta - czekam jak doradcy będą mieli targety na przykład na sprzedaż jajek wiejskich.
-Jak już się zwolniłem to usłyszałem, że z moją wypłatą nic nie szło zrobić - pomimo progresu w wynikach
STANOWCZO ODRADZAM - Nie psujcie sobie zdrowia pracą tam - jak w końcu nie znajdą pracowników to może przejrzą na oczy.
12
Zniesmaczony Bankiem Zachodnim 2016-10-06 15:39
Nie poleciłbym nawet wrogowi - to co się wyrabia u tego - pożal się Boże - "pracodawcy" nie można nawet nazwać żartem.
PLUSY:
-Praca od poniedziałku do piątku
MINUSY:
-Zarobki
-Atmosfera
-Niekompetentni "menedżerowie", którzy jedyne co robią to się między sobą radzą co zrobić żeby było WIĘCEJ WIĘCEJ WIĘCEJ - Ty w tym czasie masz sprzedawać, a potem i tak dostaniesz maila od chorej psychicznie regionalnej, że powinniście się wszyscy wstydzić za takie wykonanie planów. Najlepiej jak napisała do pracowników maila gdy weszło nowe ubezpieczenie rakowe, że każdy pracownik powinien się ubezpieczyć (oczywiście sama nie miała zamiaru tego zrobić)
-Premie - chyba największy żart w tym "banku" - jeśli klient weźmie 1000zł kredytu (oczywiście z najwyższym oprocentowaniem i prowizją, dodatkowo musi być ubezpieczony (jeśli nie - zgoda regionalnej) to ma w rok do splaty około 1600zł - Ty jako pracownik dostaniesz za ten kredyt 1,30 PLN BRUTTO + około 2,30 PLN BRUTTO za ubezpieczenie
-tysiące bezsensownych i ponaglających maili od tysiąca niepotrzebnych "menedżerów"
Pod koniec mojej "kariery" już nawet sie uczyłem się nazw tych głupich produktów, które miałem wciskać bo zrobiło się ich tak dużo - m.in. kredyty, ubezpieczenia, inwestycje, karty, konta - czekam jak doradcy będą mieli targety na przykład na sprzedaż jajek wiejskich.
-Jak już się zwolniłem to usłyszałem, że z moją wypłatą nic nie szło zrobić - pomimo progresu w wynikach
STANOWCZO ODRADZAM - Nie psujcie sobie zdrowia pracą tam - jak w końcu nie znajdą pracowników to może przejrzą na oczy.
12
zawiedziony 2016-10-16 19:44
Zarówno w Oddziale jak i w Contact Centre jest kiepsko. W oddziałach mega ciśnienie na sprzedaż, kiepska atmosfera pracy i częsta rotacja. W contact Centre w tzw. Centrum Bankowości Telefonicznej (popularna słuchawka) kierownicy sprawiają wrażenie miłych, atmosfera z pozoru sympatyczna, wymuszone uśmiechy itp., a dlaczego tak jest? Ciągle robią rekrutacje i wkrótce nie będzie miał tam kto pracować. Praca na infolinii przychodzącej do łatwych nie należy. Mnóstwo nauki, ciągłe zmiany, trudni klienci, stres, stres i jeszcze raz stres. No i samo to, że się pracuje na słuchawce i dodatkowo ciśnienie na plany sprzedażowe. Poza tym praca również w weekendy, nocki jak i w dni ustawowo wolne od pracy. Próbują zachęcać umową o pracę na start w Banku (a nie jak do tej pory przez agencję pracy) i niby całkiem niezłą podstawą. Tak naprawdę biorąc pod uwagę liczbę minusów tej pracy to powinni płacić minimum 3.000 zł na rękę podstawy... Można by wiele pisać, ale minusy znacznie przewyższają plusy. Ogólnie nie polecam!!
10
Dami 2016-10-18 18:18
Mnóstwo stresu i ciągłe zmiany, przyklejony uśmiech przełożonych jak niby jest super świetnie, sprzedaż, sprzedaż i jeszcze raz sprzedaż. Praca na słuchawce do łatwych nie należy...
4
och 2016-10-19 20:49
Na pewno racy doradcy ds. vip @gbr oprócz dobrej podstawy zarobków mają zapwnione jeszcze jakieś benefity socjalne, bo przeciez urozmaicone zatrudnienie jest najważniejsze. Wiedzą, że w ten sposób zarobki stają się adekwatne do powierzanych obowiązków.
Nova CE Poznań 2016-10-25 10:22
Za późno obudziłeś się z szukaniem szkoły dla siebie ?!
Jeszcze nic straconego - u nas masz możliwość zapisania się na kierunek, który Cię interesuje . Rekrutacja trwa nadal !
Zapraszamy do sekretariatu naszej szkoły od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 20:00, oraz w sobotę od 8:00 do 14:00.
Więcej informacji otrzymasz telefonicznie pod numerem 535 307 035 oraz na naszej stronie internetowej www.nova.edu.pl.
kris 2016-10-27 17:53
W contact Centre w tzw. Centrum Bankowości Telefonicznej (popularna słuchawka) kierownicy sprawiają wrażenie miłych, atmosfera z pozoru sympatyczna, wymuszone uśmiechy itp., a dlaczego tak jest? Ciągle robią rekrutacje i wkrótce nie będzie miał tam kto pracować. Praca na infolinii przychodzącej do łatwych nie należy. Mnóstwo nauki, ciągłe zmiany, trudni klienci, stres, stres i jeszcze raz stres. No i samo to, że się pracuje na słuchawce i dodatkowo ciśnienie na plany sprzedażowe. Poza tym praca również w weekendy, nocki jak i w dni ustawowo wolne od pracy. Próbują zachęcać umową o pracę na start w Banku (a nie jak do tej pory przez agencję pracy) i niby całkiem niezłą podstawą. Tak naprawdę biorąc pod uwagę liczbę minusów tej pracy to powinni płacić minimum 3.000 zł na rękę podstawy... Można by wiele pisać, ale minusy znacznie przewyższają plusy. Ogólnie nie polecam!!
3
ona 2016-11-18 11:14
kłamstwo. ja miałam 4300 brutto/*warszawa
***** 2016-11-21 17:19
Na stanowisku doradcy klienta? Oh really? Nawet jak na Warszawke cos duza ta podstawa. Albo jestes rekruterka ktora nie ma pojecia o widelkach i glupoty gada.
1
igigig 2016-12-02 14:24
@kris. ale piszesz o tym contact center w lublinie czy poznaniu
1
oferrrttta 2016-12-02 14:59
czy mogły ktos rozwinąc temat contact centre w lublinie? jakie warunki pracy? czy bardzo wygorowane tzw. limity sprzedazowe?
3
zniesmaczony 2016-12-05 13:47
ja również nie polecam pracy w tym banku chyba, że ktoś szuka pracy na góra rok...
6
anna 2016-12-12 15:31
Plany sprzedażowe są niestety bardzo wysokie. Masz do wyboru albo infolinia na typowej sprzedażówce z wysokimi planami i zarazem z mega ciśnieniem na wynik lub infolinię w tzw. ZOK-u, gdzie oprócz użerania się z Klientami, którzy mają wiecznie jakieś problemy, bo coś im nie działa, coś nie pasuje, (wyżywają się na doradcach) to tu również masz plany sprzedażowe, co prawda mniejsze niz na sprzedażówce, ale napewno po dniu pracy w ZOK-u jest się bardziej wymęczonym niż na samej sprzedażówce... poza tym praktycznie nie ma czasu na odsapnięcie, bo często są wirtualne kolejki, ledwo skończysz rozmawiać z jednym Klientem, zaraz dzwoni kolejny... W przypadku tych wirtualnych kolejek skracają przerwy obiadowe z 30stu do 20 minut... tak to wygląda w Lublinie, ale z tego co wiem podobnie jest w Poznaniu
2
Anna 2016-12-12 15:38
Plany na typowej sprzedażówce są wysokie i z miesiąca na miesiąc wymaga się od coraz więcej, tak więc mega ciśnienie na sprzedaż. Z kolei na infolinii tzw, Zespołów Doradców Klienta są częste wirtualne kolejki, ledwo kończysz rozmowę z jednym Klientem, to zaraz wbija się kolejny z jakimś problemem i dodatkowo trzeba realizować plany sprzedażowe namawiając na różne produkty finansowe tych Klientów którzy dzwonią z problemami i plują na Ciebie jadem. Po całym dniu pracy w ZOK-u napewno jest się bardziej wykończonym niż na sprzedażówce. Tak to wygląda w Lublinie, ale z tego co wiem to tak samo jest w Poznaniu
3
miz 2016-12-26 23:48
Specjalista ds. obslugi transakcji - ktos moze cos wiecej powiedziec o tym stanowisku? Zarboki/czy daja samochod i jak wyglada praca.
1
basia 2016-12-27 20:51
W bzwbk dużo zależy od dupy. Ale na gorącym uczynku trudno to udowodnić. Wszyscy wiedzą ale są układy. Panie Prezesie ???????
3
bula_bula 2016-12-29 17:30
Praca w BZWBK nie należy do rozwijających, myślę, że nawet uwstecznia . Najważniejsze są tabelki i nierealne do zrealizowania plany, linia czasu, relacje- te tylko na wskaźnikach a nie prawdziwych relacjach. Klient tak naprawdę jest ostatni. Nie liczą się posiadane kompetencje, uprawnienia, czy doświadczenie. Lepiej jeżeli wiesz mniej ,wtedy efektywniej sprzedajesz, niewiedza jest kluczem sukcesu. Zgodzę się z wcześniejszą sugestią,że jest to praca najwyżej na rok, dla tzw. skoczków, bo i tak dłużej się nie wytrzyma.
5
doradca klienta 2017-01-02 13:54
Zgadzam się w 100% z opisem od: exdoradca 2016-08-17 22:28:06. Jesli chcecie zacząć tam pracę to warto przeczytać.
1
Bankier 2017-01-03 08:33
Mam aplikować na doradcę klienta bo słyszałam że dobrze płaca i praca spoko. Może ktoś wie jakie są zarobki i czy jest do tego socjal. Nie słucham niezadowolonych bo każdy najlepiej ocenia siebie i nie widzi jak pracuje faktycznie. Tak to już mamy, firma płaci i wymaga. Koniec
Niepokorna 2017-01-03 21:46
Nie wiem w jak dużym mieście będziesz pracować, ale górne widełki w "zwykłych" miastach kończyły się na max 3700 brutto - wszystko zależy również jaka kwotą wolną do za budżetowania dysponuje oddział. Bo jeśli ktoś, kto odszedł miał 3000 brutto, to nowej osobie będzie ciężko dostać więcej - ponieważ każde przekroczenie w budżecie wynagrodzeń lub podwyżka wymaga zgody ( chyba...HR Biznes Partnera). Dodatkowo jest PAS czyli Program Aktywizacji Sprzedaży, do tej pory się sprawdzał - ponieważ osobiście wyciągałam z niego od 400 do 1500 zł/ punktów. Obecnie bardzo się skurczył i już wiemy, że od 2017 będzie jakieś minimum punktowe, które trzeba będzie uzyskać aby otrzymać premię w pas. Premię zespołową widziałam może 3 razy w 2016. Nie wiem co oznacza "dobrze płacą" - bo są banki które dają znaczne wyższe podstawy, zresztą MY jako bankowcy niejednokrotnie mamy do czynienia z pracownikami innych banków i mamy świadomość jak się zarabia w sferze finansowej. Jakieś 6 lat temu było to naprawdę fajny bank, tak było jeszcze do końca 2015 - niestety rozliczanie wszystkiego o dochód powoduje, że zmniejsza nam się pole manewru w negocjacjach z Klientami i Klienci po prostu odchodzą, bo konkurencja ma lepszą ofertę i atrakcyjniejsze produkty. Są ludzie którzy czuję się w sprzedażny bosko, ale i tacy niestety odchodzą ponieważ chcą zarobić - a wynika z tego, że od 2017 roku będzie tak ustawiony system premiowy, że podstawa nam zostanie.
2
Bz 2017-01-10 20:02
Odradzam wszystkim prace w w Poznaniu! Dzieje sie źle!
2
zniesmaczony 2017-01-11 12:32
Nie polecam !!!
1
Buziak 2017-01-12 12:53
Jakieś bzdury piszesz. Ja wiem, że mam pracę , dobrą pracę i z pewnością nie odejdę z niej. W takiej firmie praca jest odpowiedzialna i może dla Ciebie nieodpowiednia? Kto lubi pracę w banku to się w niej odnajdzie.
debi 2017-01-13 00:03
Kiedyś poświęciłem temu bankowi kilka lat. Po dwóch latach, z perspektywy czasu stwierdzam, że szkoda było czasu dla tej organizacji.
Plusy: pensja w terminie, w kwocie pozwalającej przyjść do pracy na drugi dzień,
Minusy:
- oprócz intelektualnych coach debi.... na różnych stanowiskach można spotkać wielu wartościowych ludzi, szczególnie na obsłudze Klienta,
- w miejscu pod tablicą N.. , wytarłem miejsce na wykładzinie ;(, Przepraszam,
- brak bezpłatnej opieki psychologicznej w ramach medicovera. Byłyby kolejki,
- pod uśmiechami przełożonych bardzo często ukryte były inne intencje, niestety,
- nie ważne ile zrobisz, zawsze będzie to za mało,
- rozwój zawodowy - hm....., to zależy wyłącznie od Ciebie. Cukiernica pusta.
Jest tyle innych możliwości. Zastanów się !


4
debi 2017-01-13 00:04
Kiedyś poświęciłem temu bankowi kilka lat. Po dwóch latach, z perspektywy czasu stwierdzam, że szkoda było czasu dla tej organizacji.
Plusy: pensja w terminie, w kwocie pozwalającej przyjść do pracy na drugi dzień,
Minusy:
- oprócz intelektualnych coach debi.... na różnych stanowiskach można spotkać wielu wartościowych ludzi, szczególnie na obsłudze Klienta,
- w miejscu pod tablicą N.. , wytarłem miejsce na wykładzinie ;(, Przepraszam,
- brak bezpłatnej opieki psychologicznej w ramach medicovera. Byłyby kolejki,
- pod uśmiechami przełożonych bardzo często ukryte były inne intencje, niestety,
- nie ważne ile zrobisz, zawsze będzie to za mało,
- rozwój zawodowy - hm....., to zależy wyłącznie od Ciebie. Cukiernica pusta.
Jest tyle innych możliwości. Zastanów się !
2
Adi 2017-01-14 21:52
To prawda, niestety. Zresztą widać to np w contact center (na słuchawce) gdzie są spore braki kadrowe i na okrągło szukają nowych pracowników...to powinno dać do myślenia wszystkim tym, którzy myślą nad aplikowaniem do tego banku ...zresztą co się będę rozpisywał, wystarczy poczytać co ludzie tutaj piszą :(
4
sławny bramkarz z reklamy 2017-01-17 16:20
@Adi- zastanawiam sie jak jest w Poznaniu, np. w Lublinie w MCK widac od tego roku parcie na wciskanie ubezpieczen od Avivy( po co to komu potrzebne to nie wiem) . czarno widze wyrabianie premii, trzeciego koszyka nie zapełni sie samymi ubezpieczeniami kart :O ...dajcie spokoj...:)
7
Miluch 2017-01-22 17:24
Czy bank szuka może pracowników na stanowisko kasjera? Nigdzie nie widzę ich nowych ofert a wiem od znajomych, że fajnie się im pracuje. Bardzo chwalą sobie kierownictwo no i współpracowników. Jak jest dobry skład ludzi to jest inne nastawienie do pracy!!!
deut 2017-01-27 12:42
Byłem w BZWBK doradcą biznesowym przez ponad rok. Oto moja opinia:
1) plusy
- terminowe wynagrodzenie (choć nieco niższe niż w innych bankach na takim stanowisku),
- dodatki w PAS uzależnione od wyników sprzedażowych (zdarzało si się nawet ponad 1000 zł brutto miesięcznie),
- super atmosfera wśród współpracowników oddziału (zależy gdzie trafisz) ,
- praca od poniedziałku do piątku,
- w miarę przystępne godziny pracy,
2) minusy
- absolutny brak kompetencji menedżerskich i wiedzy merytorycznej dyrektorów regionalnych i dyrektorów oddziałów. Pamiętam, że podczas spotkania miesięcznego dyrektor regionu na podstawie dochodowości na klientach firmowym wnioskował, jaki potencjał wzrostu ma oddział w tym obszarze. Należy nadmienić, że najwyższą dochodowość w portfelu często generują firmy, które nie spłacają kredytów. Zatem dane o dochodowości pokazują raczej który oddział ma najwięcej "spadów", a nie największy potencjał. To tylko jeden przykład. Co za absurd.
- zakłamani menadżerzy oddziału - do ciebie manager jest miły, uprzejmy, wyraża się o twojej pracy w sposób pozytywny i z uznaniem, jednak za plecami do dyrektora wyższego szczebla mówi coś innego i wchodzisz na czarną owcę i lenia. Dlatego następuje przerzucenie doradcy do innego oddziału lub zwolnienie. Kiedy tak się dzieje z 3 kolejnymi doradcami biznesowymi w ciągu 1,5 roku, dyrektor wyższego szczebla zauważa co się dzieje i usuwa swojego dyrektora. Szkoda tylko tych 3 dobrych doradców biznesowych. Taka praktyka ma miejsce nawet, gdy w pierwszym roku pracy wykonujesz cele sprzedażowe na poziomie ok. 70%.
- duży nacisk na sprzedaż,
- nierozsądne podejście do sprzedaży - jak masz 100% to super, jak masz 95% to już dramat i tłumaczenie dlaczego zabrakło 5%, prawie jakbyś w miesiącu miał 0% - tak nie było w żadnym Banku w którym robiłem.

Mnie na szczęście spotkało zwolnienie. To najlepsza decyzja jaką BZWBK podjął za mnie. Zmiana pracy na system pozabankowy to naprawdę "dobra zmiana". Życzę wszystkim takiej zmiany.
6
Bankiereczka 2017-01-29 18:11
Czy bank nie ma zapotrzebowania na ludzi w innych rejonach , ja widziałem jedynie w Zambrowie? To nie mój rejon. Ale to zawsze tak jest , że jak mamy dobrą firmę to trudno dostać się tam do pracy!!.Jeśli ktoś jest bardzo niezadowolony z pracy w banku niech zrobi miejsce!
***** 2017-01-30 17:19
Tak, caly czas szukaja w calej Polsce. Praktycznie ich ogloszenia nie znikaja z pracuj.pl.
2
***** 2017-02-01 12:34
Bankiereczka o czym ty mowisz? Nie dalej jak tydz temu byly oferty pracy na pracuj.pl dla doradcow w bz wbk dla prawie 30 lokalizacji xD pewnie nadal sa xD
1
ona88 2017-02-04 15:17
hej.mam pytanie pracowałam w banku zachodnim 2 miesiace i pracodawca wypowiedział mi umowe,zastanawia mnie czy moge starac sie ponownie pracowac w bzwbk ale w innym oddizale co o tym myślicie?
1
ona88 2017-02-04 15:17
hej.mam pytanie pracowałam w banku zachodnim 2 miesiace i pracodawca wypowiedział mi umowe,zastanawia mnie czy moge starac sie ponownie pracowac w bzwbk ale w innym oddizale co o tym myślicie?
2
blueman 2017-02-05 22:25
Pytanie najważniejsze z jakiego powodu tylko 2 miesiące (likwidacja stanowiska czy tak zwyczajnie nie "zaaklimatyzowałaś" się? Kadry mają Ciebie w bazie, także szanse są niewielkie.
1
28 letni pracownik BZWBK 2017-02-08 17:48
Znam takie osoby -mówili tak samo
a dziś już nie pracują
Chora instytucja
1
17 lat stażu 2017-02-12 23:27
Wyzysk człowieka przez człowieka !!!, brak odpowiedniego wynagrodzenia, nie do zrealizowania plany, poniżenie, Nepotyzm!!!! Brak szacunku do pracownika!!!!.....Młodzi pracownicy nie mają od kogo się uczyć bo starych zwolnili.... ciekawe czemu ??? mogę jeszcze tak długo ....
2
Bielik 2017-02-14 10:24
Ten bank jest akurat bardzo przyjazny dla pracowników. Świetnie się w nim pracuje ale niestety nie każdy nadaje się do pracy w banku. To miejsce dla twardzieli.
Tymon 2017-02-14 19:56
Prośba o informację jak wygląda praca na stanowisku doradcy zajmującego się MŚP.
Ile można wynegocjować sobie podstawy?
biedroneczka 2017-02-15 14:26
dlaczego Cię zwolnili?
blueman 2017-02-15 21:36
Tymon, w zależności od Twojego dotychczasowego doświadczenia. Zakładając, że zaczynasz: duże miasto powyżej > 500 tys. PLN mieszkańców ok. 3500 PLN brutto, mniejsze miasta ok. 3000 - 3200 PLN brutto podstawy na początek. Jeżeli masz już przynajmniej 2-3 letnie staż na podobnym stanowisku w innym Banku spokojnie możesz dodać 500 PLN brutto. Powodzenia.
Tymon 2017-02-16 11:43
miasto Warszawa, ponad 5letnie doświadczenie w MŚP.
Ile mogę negocjować podstawy?
blueman 2017-02-17 00:27
Witam, Warszawa jest wyceniona zdecydowanie najwyżej + duże już doświadczenie, sądzę że spokojnie ok. 4.500 PLN - 5.000 PLN. Im więcej na początku wynegocjujesz tym lepiej, gdyż w trakcie pracy w firmie jest już bardzo trudno o podwyżkę. No chyba, że awansujesz na stanowisko kierownicze lub specjalistyczne na back office. Bank praktycznie od 2 - 3 lat przeprowadza tzw: "racjonalizacje" czytaj zamyka Oddziały i to głównie w dużych miastach, stąd pozycja negocjacyjna pracowników szeregowych w Placówkach jest niska. Pozdrawiam.
Tymon 2017-02-18 09:41
Dzięki!

jeszcze jedno pytanie do znających temat...
Czy jeżeli kredyt zaczyna się "wywalać", bank obcina mi za to prowizję?

Dotyczy oczywiście doradców typu MŚP/firmy itd.
Zostaw swoją opinię o Bank Zachodni WBK SA - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Zachodni WBK SA