Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Bank Zachodni WBK SA

Opinie o Bank Zachodni WBK SA

Pracowałeś w firmie Bank Zachodni WBK SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Ł - 2015-12-20 21:33:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem jako Doradca Biznesowy.
Pozytywy: ofertę można dostosować dla każdego klienta - bardzo duży plus (dzięki temu BZWBK ma tak dużo klientów), decyzyjność na oddziale, system itp.
Minusy: w każdym oddziale na każdym stanowisku - NADGODZINY! Inaczej się po prostu nie da, bo się nie wyrobisz ze swoją robotą. Okey - nadgodziny można odbierać, ale nie każdy ma ochotę spędzać cały dzień w pomieszczeniu 2x2! W pracy jesteś zazwyczaj po 8, logujesz się itp, później NEO, a wychodzisz przed 18 z bólem głowy i zalegającymi dokumentami w biurku. Porażka i zaś następnego dnia przychodzisz szybciej z nadzieją, że uda Ci się dziś nadrobić zaległości. Problem dotyczy doradców ind.jak i biznesowych.
Stąd taka rotacja na w/w stanowiskach.
zdjecie uzytkownika
Ł - 2015-12-20 21:38:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wynagrodzenie w stosunku do innych banków uważam, że konkurencyjne.
Praca dla osób bez pasji życia, rodziny, zdecydowanie dla osób o charakterze księgowej, analityka niż sprzedawcy.
zdjecie uzytkownika
och - 2015-12-26 03:13:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Ł wcale się nie dziwię, zwłaszcza, że teraz mają oferty pracy głównie na doradców biznesowych, ale można znaleźć zatrudnienie również jako menedżer ds. produktów skarbowych.
zdjecie uzytkownika
emi - 2015-12-28 12:25:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
maja wiele ofert, widać ze bardzo rozwojowe z mozliwoscia awansu,zdobycia dosiawdczenia,maja piekty szkoleń, atrakcyjny system motywywacyjny, warto spróbować
zdjecie uzytkownika
do_emi - 2015-12-28 19:35:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy nie zastanawia kogokolwiek dlaczego jest dużo rekrutacji na stanowisko Doradcy Biznesowego w bzwbk. Co roku zamykanych jest 15 do 40 jednostek, a ogłoszenia w regionach pojawiają się cyklicznie co rok. Zwyczajnie Doradcy nie wytrzymują lub są zwalniani bo nie wyrobili "pasa". Doradca Biznesowy z 3 letnim stażem to tam już ikona:) Taka rzeczywistość.
Co się tyczy hymnów pochwalnych, przykład emi ( powyżej), to zespół relacji z otoczeniem ( przy prezesie ) troluje je. Pięciu okresami siedmiu pracowników codziennie monitoruje internet i wymusza usunięcie niektórych wpisów przez adminów portali oraz troluje na rzecz banku. Taka rzeczywistość. Jak ktokolwiek chce uzyskać informacje o bzwbk jako pracodawcy zwyczajnie warto pogadać z Doradcą.
zdjecie uzytkownika
ilm - 2015-12-30 15:30:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
teraz rekrutują ludzi na stanowiska jako Doradca Klienta i wydaje mi sie, ze u nich to jest bardzo dobra rekrutacja, bo kilku etapowa, wiec profesonalnie do tego podchodza.
zdjecie uzytkownika
ilo - 2016-01-07 17:58:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz cały czas są tylko oferty do pracy jako Doradca Klienta, a zarobki sa nieznane, jedynie napisali, ze są atrkacyjne i wysokie premie do zdobycia dodatkowo.
zdjecie uzytkownika
lorens - 2016-01-10 01:31:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ilo - 2016-01-07 17:58:05]:
Jeszcze niedawno nie słyszałem zbyt wiele na temat tego banku. Jednak ostatnio poznałem gościa który tu pracuje i polecał ich Mówił , że jak będzie opcja to , żeby śmiało aplikować do nich .
zdjecie uzytkownika
jarek - 2016-01-12 15:05:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie dziwię się, że tak Ci powiedział, bo naprawdę warto. WBK to chyba jeden z dominujących obecnie banków, ludzie zakładają tam konta, wiec i pewnie kasa dla pracownika wieksza.
zdjecie uzytkownika
przebudzenie - 2016-01-14 12:57:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
@pika
Na bym ci radzil nauczyc sie pisac poprawnie po polsku. Duza rekrutacja to tylko swiadectwo WIELKIEJ rotacji w tej instytucji.

Pracowalem kilka lat temu w BZWBK. Niewiele bo ok pol roku, sam sie zwolnilem, bo charakter tej pracy i atmosfera wydal mi sie chory.

1 dzien mojej samdzielnej pracy, siadam na obsluge kasowa, stresuje sie bo mam duze wplaty, na koniec dnia reprymenda - czemu nic nie sprzedalem? Darmowe roznoszenie ulotek po osiedlach, naganianie kazdego i nie ma ze oddzial w zlym miejscu, ze nie ma na kim robic planow - ma byc zrobione*.
Codzienne upokarzajace spotkania przed tablica, spowiadanie sie z kazdego telefonu, ruchu - klient dostal lepsza oferte w innym banku? To Twoja wina, bo nie rozbudziles jego potrzeb. Twoja glowa ma byc "PELNA POMYSLOW'.
15 minut na odwozke/przyjecie gotowki do oddzialu, milion procedur do przeczytania. Tresura.

Spotkania poranne z pania dyrektor, ze nam nie idzie sprzedaz, nie idzemy z "linia czasu" i moze by nas zmobilizowalo to, jakbys od firmy nie dostali wynagrodzenia, skoro dla niej nic nie robimym ;-), a do tego taki zarcik "to kogo dzis zwalniamy".


Porownujac doswiadczenie w BZ, do mojego obecnego doswiadczenia z duzo wiekszych firm o zasiegu miedzynarodowym, BZ to trzeci swiat. Zareczam, ze nie zywie urazy do swojej przelozonej, wydaje mi sie, ze koniec koncow ja tez niezle przyciskano.


zdjecie uzytkownika
Grat - 2016-01-14 18:16:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie jest tak do końca jak mówisz @przebudzenie bo rotacja nie zawsze jest winą firmy, czasami po prostu młodzi ludzie nie chcą pracować, coraz szybcierj się męczą i odchodzą
zdjecie uzytkownika
przebudzenie - 2016-01-15 09:26:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Jest tak do konca. Pracowalem w kilku innych firmach, w duzej zagranicznej firmie, gdzie w ciagu roku 40% osob sie zwolnilo, nie dlatego ze nie chcialo pracowac, a dlatego ze juz nie wydalalo - atmosfera byla zla, byli przeciazeni obowiazkami i wynagrodzenia byly za male.
Rozumiem ze sugerujesz jakoby mnie sie nie chcialo pracowac. Dobre ;)
W BZ za doradce z gotowka dostalem 2500 zl brutto, obecnie w korporacji zagranicznej zarabiam 6500 brutto, moge pracowac z domu, mam PLATNE nadgodziny, nie mam odpowiedzialnosci finansowej, nikt nie zaczyna dnia od tekstu "to kogo dzisiaj zwalniamy", nie ma tekstwo "nie idziemy z linia czasu", nie spowiadamy sie przed bialymi tablicami, nie mamy scenek sprzedazowych, nie musimy czytac miliona procedur do kazdej aktywnosci, mamy czas na sniadanie, obiad, na urlop.

Mnie praca w BZ nauczyla pokory i szacunku do osob na obsludze klienta (kasy w supermarketach, banki, poczta itd), ale tez pokazala mi jak wyglada swiat w ktorym nie chce uczestniczyc.

I wynagrodzenie, nedzne.
zdjecie uzytkownika
herek - 2016-01-16 22:32:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie wiem czy powinienem to mówić, bo takie informacje należą do wewnętrznych spraw firmy, no ale Asystent Doradcy w banku dostaje na początku 2500 złotych netto.
zdjecie uzytkownika
sprawiedliwy - 2016-01-17 09:57:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem pracownikiem tego banku od 2 lat(wcześniej ex-KB)10 lat. Praca w BZWBK to nieporozumienie, dla tych którzy chcą coś osiągnąć i chcą się rozwijać:to nie jest dla nich miejsce, odradzam stanowczo i nigdy nie polecę swoim znajomym tego pracodawcy. Panują tu jakieś dziwne układy i ustawki. A najbardziej w tym wszystkim szkodami Klientów. Nie chcą pracować tu ludzie wartościowi sami odchodzą, starzy boją się odejść prze zasiedzenie, ale oni też już stoją na krawędzi podjęcia decyzji o zmianie roboty.HR -rowcy BZ nie mają już źródeł znajdowania nowych doradców szczególnie biznesowych, to chyba o czymś świadczy.
zdjecie uzytkownika
Grat - 2016-01-19 13:17:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze, właśnie że to mówisz, ludzie powinni wiedzieć jak jest @herek a to jest bardzo dobry pieniądz, nie można się chyba do niego za bardzo przyczepić, ja tam szanuje
zdjecie uzytkownika
A - 2016-01-26 19:58:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jestem pracownikiem bz ( wcześniej KB) od 2007 roku. Od fuzji z bz jest z miesiąca na miesiąc coraz gorzej. Plany sprzedażowe i oczekiwania Centrali co do wyników rosną co miesiąc jakby bz był jedynym bankiem na rynku. Ciągle naciski na sprzedaż ubezpieczeń , które nic ni dają bo sporo w nich wyłączeń. Płace marne, cenniki premiowe też co miesiąc się zmieniają i to oczywiście w dół. Nadgodziny za darmo to standard. Z urlopami problem bo nie ma kto pracować w oddziale. Awans to fikcja. Szkolenia tylko learningowej . Nawet kasjerzy nie mają teraz szkoleń z rozpoznawania autentyczności pieniędzy tylko robią to na wyczucie mając z tytłu głowy że mają podpisane oświadczenia o odpowiedzialności finansowej. Zastraszanie, gnębienie i nieuszanowanie przez górę to standard. Oszczędności robi się w oddziałach a centrala za to bawi się na galach i imprezach za grube tysiące. Nie poleciłabym tej pracy nawet największemu wrogowi. Ja niestety pracuje w bardzo małej miejscowości gdzie nie ma szans na inną pracę, mam też już swoje lata. Nie dajcie się zwieść bajerem w ogłoszeniach o pracę
zdjecie uzytkownika
grro - 2016-01-27 10:06:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
-A, tak naprawdę droga koleżanko myślałem że wasz bank jest jednym z lepiej zorganizowanych. W każdym mieście teraz doradców biznesowych potrzebują nie wiem czy ktoś wie na jakiej podstawie się zaczyna?
zdjecie uzytkownika
34wtryh - 2016-01-29 17:15:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@grro no nie tylko bo widzialem ze szukaja takze analityka biznesowo- systemowego w Poznaniu, podejrzewam że na kazdym z tych stanowisk obowiazuje inna stawka
zdjecie uzytkownika
pekina - 2016-01-31 21:16:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak ktoś chce się załapać na pracę u nich to fajna opcja na start to młodszy specjalista ds relacji biznesowych, można być nawet studentem ostatnich lat studiów, bo nie wymagają doswiadczenia ale znajomości Excela
zdjecie uzytkownika
afra - 2016-02-02 20:51:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [142455 - 2015-08-13 21:15:06]:
w tym w Lublinie mieliście bajkę w porównaniu z planami na chlebowej, Nie wiem czemu zawsze mieliście mniej i byliście pod ochronką jak to nam mówili.
zdjecie uzytkownika
afra - 2016-02-02 20:52:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [142455 - 2015-08-13 21:15:06]:
w tym w Lublinie mieliście bajkę w porównaniu z planami na chlebowej, Nie wiem czemu zawsze mieliście mniej i byliście pod ochronką jak to nam mówili.
zdjecie uzytkownika
jurgen - 2016-02-03 10:41:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pekina wybór w ofertach pracy jest u nich szeroki, chyba otworzyli nowe oddziały. Ja aplikowałem na stanowisko specjalisty wsparcia maklerskiego, wymagają doświadczenia ale oferują szkolenia, prywatną opiekę medyczną i benefity
zdjecie uzytkownika
Stach - 2016-02-05 12:47:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy Specjalista Informatyk ds. Rozwoju Aplikacji Internetowych to dobra rzecz, jest tutaj jakiś człowiek, który tak pracuje? Byłoby świetnie dowiedzieć się czegoś więcej
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-03-08 12:42:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [przebudzenie - 2016-01-15 09:26:56]:
młodzi są mało odporni psychicznie
to robota dla kreatywnych sprzedawców
nie wszyscy się nadają
zdjecie uzytkownika
kuba - 2016-03-08 14:40:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wdze, że faktycznie mają spore kryteria jeśli chodzi o prace jako Doradca w Centrum Bankowości Korporacyjnej, bo wykształcenie, min 2 lata doświdczenia to sporo, ale za to jednak rozwojowa praca.
zdjecie uzytkownika
mamuśka - 2016-03-10 20:56:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Praca w BZWBK to porażka. Zarobki są fatalne, a premie jeszcze gorsze. Plany co miesiąc co raz większe, niestety klientów co raz mniej. Konkurencyjne banki oferują tańsze rozwiązania, a my rozkładamy ręce. Do tego codziennie zebrania, gdzie kadra zarządzająca naciska by sprzedawać jak najdroższe kredyty, gdzie spowiadamy się z ilości wykonanych telefonów i umówionych spotkań z klientami. Po 8 latach pracy mam nerwicę, bóle głowy, wahania nastrojów i ochotę rzucić to wszystko w diabły. Do tego Santander dąży do odmłodzenia kadry, dlatego powoli zwalniani sa starsi pracownicy. Docelowo oddziały mają być bez obsługi kasowej, stawia się na bankowość mobilną i doradztwo online. Pewnie pociągnie to za sobą kolejne zwolnienia. Nie polecam tej pracy nikomu.
zdjecie uzytkownika
Az - 2016-03-11 14:52:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sporo dobrych ogłoszeń można znaleźć od banku zachodniego i muszę przyznać że powinniście spróbować dobrzy ludzie, bo ogólnie to jeden z lepszych banków jest
zdjecie uzytkownika
przebudzenie - 2016-03-14 09:27:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedz na :

ja - 2016-03-08 12:42:57

Taaaaa, moze mlodzi chca czegos wiecej od zycia niz mobbingu i kolchozu? Teraz mam prace z domu, benefity, i wynagrodzenie powyzej 6 brutto.
No, ale jak lubisz nie miec czasu na wysikanie sie,tresowanie i wieczne nadgodziny to faktycznie - polecam.
zdjecie uzytkownika
romek3 - 2016-03-14 09:32:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale tutaj z tej firmy masz pracę zdalną w domu? to ciekawe. mimo wszystko taki bank to bardzo poważny i prestiżowy pracodawca, i dają szansę młodym bo oferują praktyki w wielu oddziałach
zdjecie uzytkownika
przebudzenie - 2016-03-14 11:12:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@romek3

Widac ze nie jestes zbyt blyskotliwy. To byla odpowiedz na komentarz. Nie pracuje w BZWBK lata temu pracowalem. Podkreslam jedynie odpowiadajac na komentarz "ja - 2016-03-08 12:42:57 " ze to nie w mlodych ludziach jest problem a w firmie.

BZWBK na tle zachodnich korporacji wypada blado. W zachodniej firmie mam prace z domu (jak mam potrzebe) opieke medyczna, dentystyczna, doplaty do podrozy sluzbowych, karte kredytowa firmowa, doplate do jezykow, specjalistycznych szkolen itd.

W BZ mialem teksty "glowa pelna pomyslow" "liczy sie sprzedaz" - to nic, ze dbalem by klienci mieli dobrze obsluzone reklamacje w okresie KRYTYCZNYM laczenia BZ Z KB.
Z reszta, kto nie sprobuje sam tego typu pracy to sie nie nauczy.
zdjecie uzytkownika
roma - 2016-03-16 09:36:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@przebudzenie ja wierzę również że tutaj można sporo osiągnąć, to w sumie jest duży i nowoczesny bank. i do tego daje młodym szansę oferując praktyki w odziałach, szkoda tylko że bezpłatne...
zdjecie uzytkownika
luźnie - 2016-03-28 22:29:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ex pracownik super! czyli atmosfera w pracy jest poprawna, wręcz fajna? Bo chcę aplikować na Doradce Firmy w Białymstoku. A po takiej zechęcającej opinii na pewno spróbuje :)
zdjecie uzytkownika
wyzwolony - 2016-04-06 15:26:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Typowa korporacja nastawiona przede wszystkim na zysk - albo poprzez niepohamowany wzrost sprzedaży, albo inżynierię finansową (ruchy na rezerwach, rozliczanie sprzedaży w ramach grupy, etc). Pracownicy muszą być odporni na stres związany z planami sprzedażowymi, które rosną z miesiąca na miesiąc. "Sprzedałeś 10 kart kredytowych w lutym, to w marcu sprzedaj 12".
Benefity, którymi chwali się bank - wykorzystywane w 10%, np. prywatna opieka medyczna - głownie podczas badań okresowych, system Benefit - bilety do kina w .... Warszawie. W miastach innych niż Warszawa, Wrocław, Kraków w zasadzie brak oferty benefitów. Karta Multisport - z dużą dopłatą pracownika. Rotacja spora, możliwości awansu praktycznie żadne (struktura została spłaszczona maksymalnie). W zasadzie w Oddziałach są tylko doradcy klienta i dyrektor, zatem trudno o awans dla wszystkich. Podwyżki pensji - ostatnie chyba w 2008r. System premiowy nieczytelny dla pracowników i mocno skomplikowany (premia uzależniona od kilku wskaźników). Premia wypłacana z opóźnieniem - 2 miesiące (trzeba rozliczyć wskaźniki).
Bank dobry dla kogoś, komu nie zależy na wysokości pensji, równowadze pomiędzy pracą a domem i chce nabrać praktyki w korporacji. Maksymalnie okres pracy - 24 miesiące.
zdjecie uzytkownika
maniek - 2016-04-06 15:32:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kuba - 2016-03-08 14:40:32]:
Wszystko fajnie - tylko popatrz na rotację. W zeszłym roku była rzeź "niewiniątek" w CBK - "głowy spadały hurtowo"
zdjecie uzytkownika
wyzwolony - 2016-04-06 15:38:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [roma - 2016-03-16 09:36:10]:
Proszę - głównie sobie - odpowiedzieć na pytanie: "Po co bank (nie tylko BZWBK) inwestuje duże pieniądze w rozwój bankowości mobilnej i internetowej, wpłatomaty, call center etc. Promuje wszystkie kanały dostępu, poza Oddziałem. Koszty pracownicze w BZWBK stanowią 55% ogółu kosztów. Skoro zyski zaczynają się kurczyć to trzeba redukować koszty. Prawda?
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2016-04-18 15:54:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [142455 - 2015-08-13 21:15:06]:
to prawda, szkoda życia.Rączka rączkę myje.Traktują człowieka jak niewolnika. Ile byś nie pozyskała ciągle mało. Jesteś tak dobra jak ostatni twój miesiąc.
Pracowałam tam 10 lat i o 10 za duuuużo. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2016-04-18 16:10:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2011-02-11 23:05:58]:
do czasu:)
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2016-04-18 16:12:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2011-02-11 23:05:58]:
do czasu:)
zdjecie uzytkownika
monika - 2016-04-20 22:39:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Czy to prawda, że BZWBK planuje zamknąć do 400 Oddziałów ? Szukam tam pierwszej pracy. Warto ?
zdjecie uzytkownika
PPP - 2016-04-24 23:28:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w tym Banku niecały rok, i już nie daje rady. Jestem młodą osobą, nacisk na sprzedaż dla mnie to żadna nowość, praca sama w sobie jest ok, ale kadra zarządzająca to jakiś koszmar. Mobbing na porządku dziennym. Szacunek do pracownika to zupełnie obce stwierdzenie. Zatrudniając się w Banku myślisz że trafiłeś na pracę, gdzie inni mogą tylko pomarzyć, gdzie po miesiącu zdajesz sobie sprawę, że praca na kasie w markecie, byłaby lepszą opcją. Codzienny ból brzucha ze stresu, wypadające włosy, nerwica, początki depresji. Nie polecam nikomu pracy w żadnym Banku, albo zazdroszczę tym co mają wyrozumiałych dyrektorów.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-04-25 08:29:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
400 oddziałów do zamknięcia a co za tym idzie to 600 osób które straci pracę.
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-04-27 11:51:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecę tego banku, pracowałam 6 mscy i podziękowałam a w innym banku pracowałam przeszło 9 lat :) BzWBK hmmm co to jest zespól w tej firmie niestety to słowo nie istnieje, atmosfera koszmarna, !!!!!!!!!!!!!ciągłe afery i kłótnie jakiś kosmos
zdjecie uzytkownika
ilo - 2016-04-27 22:48:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na pewno atmoasfera jest napięta, jak to w bankach. Ale sporo mają ofert np. jako Starszy Informatyk ds. Rozwoju Oprogramowania - CIS.
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-04-28 09:11:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ilo - 2016-04-27 22:48:18]:
napiętą???? to mało powiedziane, w tym banku to koszmar
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2016-04-28 09:11:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam:) Dziwna praca, myślałem że to trochę inny Bank który jest podobno fair dla klientów jak i pracowników. Pracowałem w Banku 2 miesiące z czego tylko miesiąc miałem plan i w połowie szefowa podjęła decyzje, że nie ma zamiaru współpracować bez podania powodu zwolnienia- nawet nie dostałem szansy. Hm presja, stres, problemy żołądkowe codziennie, przekładanie tego wyżej niż rodzina standard,a pieniądze jak w każdym Banku zbyt małe do ego co nas czeka. Doradca klienta jak ktoś wspomniał łączy kilka stanowisk a dodatkowo atrakcje w postaci scenek, podsłuchiwania rozmów telefonicznych, ciągły podgląd na kamerki i napiętnowanie raportami. Pracownikowi wstyd iść po dzień wolny bo gorzej idzie z planami a na sam koniec jest wsciekły, że nie chodził bo i tak pozbyli się bez mrugnięcia okiem mimo że oddział miał dobry miesiąc. Zwyczajnie albo głęboko wchodzisz i się podlizujesz, albo odchodzisz.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-04-29 00:02:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widocznie Twój cichy chód szefowej się nie spodobał.W tym banku to chleb powszedni.Zrób coś z tym, jeżeli nie podali powodu zwolnienia to sądź się z nimi!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-04-29 13:22:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowałam kilka lat w Warszawie w samym centrum, mimo dobrych wyników oddziału Pani dyrektor Jolanta pozbywała się pracowników w białych rękawiczkach .Staży są nie potrzebni , stawia na młoda załogę. Która da się omamić i nagiąć tak jak ona chce. Najważniejsza sprzedaż i jeszcze raz sprzedaż nie ważne jak i komu .Całe rodziny obkupione są we wszystkie możliwe produkty.Mam nadzieje ,że na nią też przyjdzie czas i ktoś na górze pokarze jej zielona trawkę.
Czego z całego serca życzę
zdjecie uzytkownika
załamana - 2016-05-01 15:55:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przychodzisz na rozmowę (gdzie w ogłoszeniu są wypisane oczekiwania - spełniam je wszystkie), a tu pani od razu strzela Ci prosto z mostu, że tylko umowa zlecenie i na pewno nie dostane tyle pieniędzy, ile oczekuję...a po drugie to szuka zdesperowanych i niedoświadczonych studentek (praca w biurze) gdzie jasno mam napisane w CV, iż jestem po studiach z kilkuletnim doświadczeniem...rozmowa trwała ze 3 minuty...więc się pytam - po co ludzie marnujecie mój cenny czas....masakra...
zdjecie uzytkownika
jarek - 2016-05-05 12:06:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@załamana, dziwne podejście osoby, która przeprowadzała rekrutację. Nie rozumiem dlaczego wolą studentów niż osoby już z wykształceniem, to chyba zwiększa zaangażowanie pracownika, zawsze tak sądziłem.
zdjecie uzytkownika
Bebe - 2016-05-13 19:22:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jarek - 2016-05-05 12:06:23]:
Jarek mniejsza kasa, łatwo się manipuluje młodymi ludźmi bo nie mają świadomości pewnych rzeczy, odpowiedzialności z tym związanej. Mogą skredytować całe swoje rodziny a o to chodzi Dyrekcji. Bz wbk został dosłownie rozwalony dzięki dobrej zmianie ktora się teraz realizuje na stołku ministerialnym.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Bank Zachodni WBK SA!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Zachodni WBK SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert