logo Bank Zachodni WBK SA

Bank Zachodni WBK SA

Warszawa

Opinie o Bank Zachodni WBK SA

Pracownik 2016-07-23 18:22:48
Haha ha ha
Wariat 2016-07-23 18:41:08
Widzę, że do Bank Zachodni WBK SA są ogłoszenia na stanowiska Doradca Klienta w BZ WBK i chcę się dowiedzieć czy taka osoba ma własnych klientów i się nimi opiekuje czy jak się sprawy mają tutaj w firmie?
Nicola 2016-07-25 20:35:40
Mam ten sam problem, czekam na wypowiedzenie. Powodzenia.
1
aha 2016-07-26 14:32:30
Wiadomo, że zatrudnienie unich jest opłacalne, bo normalnie można liczyć na dwuskładnikowe wynagrodzenie, ale czy dorzucają jeszcze jakieś benefity socjalne? Podobno się pojawiają. Dzięki za odpowiedź
doradca klienta 2016-08-05 15:34:55
Wszystko byłoby OK gdyby nie nierealne plany sprzedażowe, które w konsekwencji prowadzą do patologii (sprzedaż produktów członkom rodziny, po kilka takich samych produktów zaprzyjaźnionym klientom etc) .
Bez takiego typu zabiegów trudno o premię, a pensyjka nie nadzwyczajna na niższych stanowiskach.
Obłowić się mogą dyrektorzy wyższego szczebla.
Benefity - w dużej mierze bezużyteczne - np. bilety do kina, ale tylko w Warszawie
34wtryh 2016-08-05 15:36:59
@aha nie wiaodmo czy rzeczywiscie tak jest na kazdym stanoiwsku faktycznie..mnie zaintersoala praca jako doradca klienta widze ze w wielu mastach szukaja
przyszłypracownik 2016-08-05 19:42:19
ile na start zarabia doradca klienta? na kasie albo bezgotówkowy w mieście typu Kraków? Chodzi mi o podstawę. Z góry dziękuję
Mnat 2016-08-05 19:48:52
No doradca klienta ma się dobrze, nie ma na co narzekać z tego co mi się wydaje, wiadomo, jest różnie ale ok
przyszłypracownik 2016-08-05 21:33:54
jakieś konkrety?
Grat 2016-08-05 21:51:04
No nie wiem, ja jedyne konkrety które znam, to takie, że Doradca klienta w BZ WBK jest bardzo szybko potrzebny do wielu, wielu miast, mam nadzieję że to dla wszystkich jakaś szansa rozwoju, bo przecież warto.
Kamil 2016-08-06 18:27:19
niestety jest to bank hiszpanski, który wszystko perdoli i wszystkie aktywa wyprowadza z polski. Dusche bank w 2015 zbankrutował to przekłada się na wszystkie banki w polsce . Mobbing z kazdej strony w uszach brzęczy Ci tylko realizacja planu fundusze inwestycyjne emerytalne bo teraz banki tylko na tym zarabiają, perdolą kazdego klienta i za nic nie poszoszą odpowiedzialności. Na funduszach zarabiają tylko oni. Klienci mają zero.
4
ilo 2016-08-06 18:30:59
Posiadanie 3 letniego doświadczenia ni estanowi dużego wymogu do spełnienia, bo i tak jest szansa na to, żeby podjać z nimi wspólpracę opierając się na dość przyjacielskich relacjach. A wypłata jaka jest?
samniewiem 2016-08-07 14:03:02
Jak uważacie, jakie widełki powinna zaproponować na rozmowie młoda osoba, bez doświadczenia pracy w banku?
tak 2016-08-07 14:18:53
Rzeczywiście posiadanie 3 letniego doświadczenia zawodowego nie stanowi dziwnego wymogu do spełnienia, ale wiecie jakich zarobków można się teraz spodziewać? Podobno oprócz podstawy dorzucają jeszcze jakieś premie do tego, a to dobry znak. Pozdrawiam.
Ratel 2016-08-07 20:25:20
Podstawa + płatne za praktycznie wiekszość produktów, najlepiej za kredyty gotówkowe, ubezpieczenia i karty kredytowe. Średniej wielkosci miasto, doradca 3 tys. brutto, ocencie sami na tle konkurencji czy to duzo czy malo. Moim zdaniem na kasie, z planami sprzedazowymi na wszystkie produkty oddzielnie to za mało.
Milen 2016-08-07 20:48:30
No ja muszę tutaj dołożyć kilka słów od siebie, że faktycznie, w WBK jest płatne praktycznie za każdy ruch, więc jeśli lubicie pieniądze (to wszak bank) to tutaj Wasza praca jest doceniana jak nigdzie indziej, pozytywna sprawa wyjątkowo, dobrze radzę
m 2016-08-09 18:50:30
Witam, ja zastanawiam się na jaką zmienić. Mam doświadczenie w bankowości 13 lat, w BZ WBK 4 lata- jako doradca biznesowy. Od początku roku widzę bardzo duży rozdźwięk między stanowiskiem, celami a pracą zgodną ze starą sztuką bankową. Jeśli możesz podzielić się informacją na jaką pracę zmieniłaś harówkę w banku będę wdzięczna.
3
Wal 2016-08-09 20:35:58
No co ja mogę powiedzieć, są takie ogłoszenia Specjalista ds. Rozwoju Usług Komunikacyjnych albo Specjalista ds. Zarządzania i Administrowania Systemami IT i muszę powiedzieć, że pensje są naprawdę wielkie jak na Wrocław, naprawdę do przodu, ja polecam
asska 2016-08-10 14:53:09
A jak oceniacie pracę na infolinii przychodzącej, wiecie coś na ten temat?
tomek 2016-08-10 14:54:03
Specjalista ds. Zarządzania i Administrowania Systemami IT jest w ofercie pracy rekrutacyjnej teraz z tego co widze.
abcd 2016-08-11 14:11:03
Witam. Powiedzcie mi cos w temacie doradca klienta w WBK. Mam propozycje pracy i sie wacham. Sprawa pilna. Dajcie znac szybko ;) Miasto wroclaw
Mipola 2016-08-11 14:23:44
No co ja mogę powiedzieć, Doradca klienta ma się całkiem nieźle, pensja zaczyna się od 1900 złotych netto na miesiąc, jeszcze są dodatki w formie premii
abcd 2016-08-11 14:27:43
Jak wyglada i klaruje sie premia ? Cos wiadomo jakie sa plany ?
emi 2016-08-11 15:28:52
To zależy od tego ilu nowych klientów uda ci się do portfela uzyskać @abcd
Jeffany 2016-08-11 17:22:27
Ktos był wczoraj na rozmowie na stanowisko doradcy KB we Wrocławiu??
jozef 2016-08-11 19:15:56
to się dalej waCHaj
wedrf 2016-08-11 20:57:26
wlasnie jakby ktos byl to niech sie podzieli informacjami
emi 2016-08-16 11:06:42
Nie możesz przyjąć do informacji, że niektórzy może mają pozytywne opinie@stopopłacanymtrollom? Co jak negatyw to wtedy jest ok? Ech
tomek 2016-08-16 12:07:53
jak macie doswiadczenie to śmiało możecie aplikowac na stanowisko jako Bankier w Centrum Bankowości Korporacyjnej.
stopopłacanymtrollom 2016-08-16 12:14:58
Zostaly zrobione print screeny - t otak do osoby moderujacej te strone i nie omieszkam je wykorzystac.
A hurtowe dodawanie komentarzy to nie jest rozwiazanie.



2
tomek 2016-08-16 13:19:12
Doradca Techniczny ds. wentylacji i klimatyzacji jest teraz potrzebny no i mją troche wymagań np. znajomości branży HVAC oraz znajomości lokalnego rynku inwestycyjnego oraz firm budowlanych, wiec w sumie sa to podstawy, ale trzeba je bardzo dobrze znać.
exdoradca 2016-08-17 22:28:06
Ja pracowalam na stanowisku doradcy klienta, w malej placówce dawnego KB. Zacznę od plusów pracy:
-> umowa o pracę
-> nienajgorsza podstawa plus prowizje od sprzedaży praktycznie wszystkiego
-> benefit system i opieka prywatna medicover

No i to by bylo na tyle. Z minusów:
-> trafilam na fatalny zespol, który obrzydzał mi każdy dzień w pracy, a zwlaszcza pewna kolezanka, która notorycznie miała humorki jakby jej ktoś kaktusa w d**e wsadził. Ośmieszanie przy klientach, nawet jak nie miała racji i złośliwe komentarze na forum placówki doprowadzaly mnie do szewskiej pasji.
-> spotkania pod białą tablicą i linia czasu, i wróżenie ile się tego dnia sprzeda. Jeśli za mało się powie, operdol ze sie jest leniem, jesli za duzo i sie tyle nie wcisnie, to na drugi dzien opirdl dlaczemu niezrealizowane. Cyrk.
-> nieetyczne podejście do klienta - tyle bank mówi o zasadzie fair play - guzik prawda! Jak sprzedałam konto, musialam sie tlumaczyc czemu klient nie dostal w pakiecie karty, kredytu i ubezpieczenia. To, że kategorycznie odmówił nie jest wytłumaczeniem! Przecież nie musiał wiedzieć, co podpisuje.
-> system sprzedażowy - jesli klient nawet wezmie od ciebie produkt, ale mu sie powiedzmy po miesiacu - dwóch odwidzi i zrezygnuje, te produkty zostaja doliczone do planu sprzedazowego i musisz nadganiac. Jak nie nadgonisz - OPR i rozmowy o twojej niepewnej przyszlosci w banku.
-> odpowiedzialność finansowa. Dramat, zwłaszcza jesli chodzi o waluty. Generalnie zasada jest taka - czucie i wiara, bo w placówce nawet lupy nam nie dali, kazali sobie samemu kupic. Lampy UV - bitch pleaseeeeeee.... A przyjmesz od klientów falszywki -> zwracasz z wlasnych kase. Bank! Kufa!
-> pełna odpowiedzialność karna, cywilna itd.
I cały czas opowiesci: "wiecie, w Wąchocku był taki jeden doradca, pomylil się. I wiecie co? Zwolnili go dyscyplinarnie/musial przez nastepne 10 lat zwracac bankowi polowe pensji/mial inne blizej nie okreslone ale bardzi upierdliwe sankcje" -> Bardzo motywujące, serio. Janusze ZZL'u.

Po 9 miesiącach stwierdzilam, ze za te pieniądze, takie nerwy? Że chyba mnie porąbało. Najgorsza robota (ta, "robota", bo pracę się przynajmniej szanuje i jest się w niej szanowanym) jaką do tej pory mialam. Więc zmienilam. Po czasie stwierdzam, że być może poprostu się do tego nie nadawalam, bo mialam za miekka pupe i zbyt sztywny kregoslup moralny. Niektórym się przecież podoba. Szkoda mi tylko bylo tych osob, ktore codziennie sie zalewaly lzami nie wytrzymujac presji, ale sie mecza do tej pory bo nie maja innej alternatywy. Drodzy HR, takich historii jak moja jest na pewno więcej. Przyjrzyjcie się bardziej pracy waszych placówek, bo z takim podejsciem daleko nie pociagniecie. I się nie obrażajcie, tylko pamietajcie, że pracownicy to też wasi klienci i najlepsi ambasadorzy.


4
do 2016-08-18 09:32:24
a tą umowę o pracę to dostałeś od razu czy może po jakimś okresie próbnym czy może za jakieś specjalne osiągnięcia? skoro piszesz już o podstawie to jak najbardziej mógłbyś mi napisać konkretnie o jakich stawkach tutaj mówimy? chcę porównać z konkurencją
***** 2016-08-18 11:18:32
Podstawa zalezna od regionu i ile wynegocjujesz. Najnizsza slyszalam 2500zl brutto, najwyzsza 3000brutto na stanowisku doradcy klienta detal.
Nugat 2016-08-18 11:43:18
Ale to musze przyznac, że jest całkiem przyzwoita podstawa, chyba nikt nie powinien narzekać za bardzo
*^*^*^* 2016-08-18 19:05:21
jakie widełki na start podalibyście na rozmowie w mieście typu Poznan?
moto 2016-08-18 20:37:42
nugat skoro masz wiedzę jaka konkretnie jest ta podstawa to proszę podaj konkretnie jakiej się mam spodziewac stawki
1
***** 2016-08-19 09:57:19
Boziuuu walnij im nawet 5000zl. Jak im sie spodobasz i tak cie wezma tyle ze zaproponuja ci stawke z widelek. Widelki znasz.
emi 2016-08-19 10:11:50
Zapomniałeś dodać tylko, że te widełki na każdym stanowisku są inne @**** bo np. na doradcy VIP będzie więcej niż przy zwykłym doradcy, których teraz prawie wszędzie szukają
***** 2016-08-19 14:59:12
Nie, dokladnie jest napisane w pierwszym poscie ze dotycza doradcy detalicznego ^.^ ja tam mie wiem ile VIPy i corpo zarabiaja.
krakus 2016-08-19 19:04:36
jakie widełki kraków doradca klienta?
chustka 2016-08-19 21:28:10
@ krakus tez bym chciała to wiedzieć. Mnie co prawda inetresuje inne miasto - a mianowicie chce sie dostać na praktyki w sieci oddziałów Banku zachodniego WBK. Ciekawi mnbie czy stawki są takie same na każde miasto, czy jest rejonalizacja pensji ????
kandydat 2016-08-21 16:04:50
w duzym miescie doradca 2 k na start czy wiecej? pozdrawiam
bez lku 2016-08-21 16:37:27
@ kandydat sądzę że więcej niż 2000 zł na start. To w koncu praca w banku, to nie byle co. Przede wszytskim to naprawde spora odpowiedzialność i wiedza
1
***** 2016-08-22 16:16:13
Zalezy czy netto czy brutto. W GetinBanku proponowali jeszcze tak niedawno 2300 brutto... w BOSu podobnie (2100-2200).
ikonka 2016-08-22 16:19:30
bez liku a jak się boisz właśnie tej większej odpowiedzialności i chcesz się najpierw wdrożyć to też mają fajne oferty na Praktykęw Sieci Oddziałów Banku Zachodniego WBK - - mam tylko nadzieję że jak się pójdzie na coś takiego to można się realnie dużo nauczyć
qwerty 2016-08-22 18:51:15
W 100% racja. Ludzie nie wytrzymują psychiczne z tąd też tyle zwolnień lekarskich.... Brak szacunku dla pracowników
Antek 2016-08-22 19:08:54
Słuchajcie bo trochę mi sę to wszystko nie zgadza u z tego co piszecie o tych zarobkach. Rozumiem, że można zarobić xxx albo yyy ale to chyba jest uzależnione od stażu pracy stanowiska czy chociażby umiejętności a nie wszyscy na jedno kopyto bez przesady
zdziwiony 2016-08-22 22:01:14
naprawde zarabia sie jeszcze w bankach mniej niż 2000 netto? To chyba w jakiś małych wsiach??!
karmazyn 2016-08-22 22:04:10
jak chcesz zarabiać więcej to i doradców vip szukają teraz
Zostaw swoją opinię o Bank Zachodni WBK SA - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Zachodni WBK SA