Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Bank Zachodni WBK SA

Pracowałeś w firmie Bank Zachodni WBK SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
lola 123 - 2014-09-09 17:29:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Żaden prestiż i wymagania. Wystarczy być dobrym sprzedawcom reszta jest podana na tacy. Człowiek z Prowidenta da radę. Bank bez stabilnej oferty. Same promocje.Nawet pracownicy już nie nadążają z promocjami jak w supermarkecie.
zdjecie uzytkownika
Lio - 2014-10-03 10:13:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BZWBK to jak dla mnie na dzień dzisiejszy porażka. Z każdej strony kładą nacisk na pracownika, a samym ciężko coś dać od siebie. Jak wyżej wspominano nie liczy się pracownik, ani Klient tylko sprzedaż. Dużo obiecują, a mało robią. Moje zarobki? Najniższa krajowa kochani, czyli ok 1200 na rękę, a żeby dorobić się coś premii to cud, bo zależy jak Wasz szef ustali. Nasz sobie wyznaczył, że wypłaca premię przy 90% zrealizowanej sprzedaży tak więc większość zapracowanych ciężko pieniędzy (bo i ludzi trzeba na wszystko naciągać) przechodzi koło nosa. Nikomu nie polecam tej pracy. Może w innych bankach wygląda to inaczej.
zdjecie uzytkownika
mwawa - 2014-10-03 12:01:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam,

Zostałem zaproszony na rozmowę na stanowisko doradcy klienta.

Jaką kwotę zaproponować na rozmowie biorąc pod uwagę że: mam doświadczenie, wykształcenie kierunkowe i miejscem pracy jest Warszawa.
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2014-10-03 23:20:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Obecnie posiadają ogłoszenie na praktykę w obszarze Partnerstwa HR - Lublin. Oferują bezpłatną praktykę w renomowanej instytucji finansowej, dostęp do wszechstronnej wiedzy o rynku pracy oraz metodach rekrutacji i selekcji, możliwość skonfrontowania wiedzy teoretycznej z praktyką, opiekę specjalisty w obszarze HR, a także pisemne referencje po zakończeniu praktyki.
zdjecie uzytkownika
Ryba - 2014-10-14 17:21:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Paweł - 2014-10-03 23:20:56]:
Min. To 3500 brutto. Mów więcej 4200 bo w zależności od oddziału możesz tyle dostać.
zdjecie uzytkownika
DIABLICA - 2014-11-04 16:11:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy ktoś orientuje się jakie są zarobki w Bielsku?? Jaką kwotę najlepiej podać??
zdjecie uzytkownika
halibut - 2014-11-06 19:31:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@DIABLICA, pewnie taka sama jak powyżej, zarobki pomiędzy miastami tak bardzo się nie różnią, to tez zależy od stanowiska no i Twoich umiejętności rzecz jasna. Ja mam inne pytanie, czy komuś zdarzyło się zostać tam po praktykach, bo jak oferują referencje po, to raczej nie zwiastuje to dalszej współpracy...
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-11-07 07:37:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
praktykant jest po to by zrobił czarna robote i tyle, wyjatek, ze ktos z praktykantow zostaje
zdjecie uzytkownika
ja@ - 2014-11-07 10:07:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Najgorsze miejsce pracy. Mobbing mobbing i nic innego. Nerwicy szybciej dostaniesz niż coś osiągniesz i się rozwiniesz w tej pracy. TRAGEDIA! Pracować wszędzie tylko nie tutaj!
zdjecie uzytkownika
ursus - 2014-11-14 10:56:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale szkolenia bajka można się wyszaleć.całuski pa
zdjecie uzytkownika
DIABLICA - 2014-11-14 14:22:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam właśnie na rozmowie zaproponowałam 3500 i nie było żadnego zdziwienia, więc pewnie jak na śląsk to jest to stawka, którą osoby z doświadczeniem są wstanie uzyskać. Teraz czekam jeszcze na rozmowę z kadrami więc później dam znać ;)
zdjecie uzytkownika
Wika - 2014-11-20 23:20:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Diablica 3500 ale jeszcze powiedz czy netto czy brutto i na jakim stanowisku, bo te wszystkie informacje są jak najbardziej ważne z punktu widzenia kandydata :) Zastanawiam się jakie wymagania należy spełnić by dostać się do BZ WBK bez większego problemu. 5 lat doświadczenia w bankowości wystarcza zwykle czy nie ?
zdjecie uzytkownika
Kiga - 2014-11-20 23:28:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [DIABLICA - 2014-11-14 14:22:24]:
Ej Kasa naprawdę niezła. A warunki pracy to chyba zależą od placówki no nie? Przecież tak naprawdę to wszędzie jest inaczej. Mobbing teraz częściej się zdarza albo poprostu zaczęło się o tym mówić. Oczywiście jak sa jakieś tragiczne warunki pracy to nie ma co tam zostawać ale nie ma co popadać w przesadę... A socjal mają możliwy?
zdjecie uzytkownika
ursus - 2014-11-28 16:00:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kochani kto był na szkoleniu 12-11-14r 13-11-14r w wawie jako doradca vip,proszę o wpisy
zdjecie uzytkownika
DIABLICA - 2014-12-01 22:44:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zaproponowałam brutto zobaczymy nadal czekam na informacje z ich strony. Ja mam ok 5 lat doświadczenia w bankowości i 2 lata w firmie na stanowisku specjalista ds marketingu. Zawsze byłam w czołówce najlepszych sprzedawców i miałam ze sobą na rozmowie udokumentowane referencje. A co o stanowiska, na które aplikowałam to doradca klienta ;)
zdjecie uzytkownika
halabada - 2014-12-04 20:39:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
byłam na rozmowie kilka dni temu, mam mieszane uczucia. Rekrutacja w obecności dwóch osób, które traktowały mnie z góry, mało przyjemne podejście i masa pytań o pozyskiwanie klientów, gdzie bym ich szukała, bo do oddziału to w sumie nie wiele ich przychodzi... dało się odczuć wielki nacisk na sprzedaż. Wielki to za mało powiedziane... Pracowałam już w banku, więc mam porównanie... sama rozmowa daje wiele do myślenia o przyszłym traktowaniu pracownika
zdjecie uzytkownika
Lato - 2014-12-05 08:36:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam wrażenie, że chcieliby wszystkie możliwe obowiązki przerzucić na pracownika. A prawda jest taka, że sami państwo zarządzający daną placówką powinni myśleć nad każdym możliwym sposobem dotarcia do szerszej ilości klientów, skoro ci, sami nie przychodzą. Może chociaż wymyślając coraz to nowsze pomysły, które będą przynosiły efekt można liczyć na jakieś dobre pieniądze..
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-12-19 12:27:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
chyba trochę przesadzacie jednak.. bo nie wiem czy naprawdę dają aż tak dużo obowiązków na pracowników? wydaje mi sie, ze jak ktoś nowy przychodzi do pracy, to trzeba go nauczyć wszystkiego i przez jakiś czas mieć go pod opieką, a nie od razu brać go na głęboką wodę i wszystkie obowiązki mu dawać, no nie?
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-12-21 14:21:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś z Was brał udział w grudniowej rekrutacji na terenie śląska, gdzie decyzja miała zapaść do 19 grudnia ? Brałem udział w dwóch etapach . Do piątku mówili, że dadzą znać pomimo wyniku rekrutacji i do tej pory cisza.

Ogólnie z rozmowy byłem bardzo zadowolony i nie ukrywam, że zalezy mi na pracy w tym banku, stąd moje pytanie.

Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
Przemek - 2014-12-23 17:57:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam pytanie jakie zarobki są w Poznaniu na stanowisku doradca klienta?. Ile można dostać na okresie próbnym i po okresie próbnym?
Proszę o informacje od osób pracujących.
zdjecie uzytkownika
Ewuś - 2015-01-02 15:36:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trochę zaniepokoiło mnie to o czym pisze "halabada"... Dlatego podpowiedzi bylych lub obecnych pracownikow to dla osoby przed rozmową kwalifikacyjną jedno z podstawowych i najbardziej pomocnych narzędzi przygotowawczych.Napisze mi ktoś jak jest z przełożonym i jaki styl zarządzania preferuje? I czy każdy ma takie doświadczenia podczas rozmowy o pracę tam?
zdjecie uzytkownika
samba - 2015-01-02 21:03:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ewuś - 2015-01-02 15:36:03]:
Brałam udział w dwóch etapach rekrutacji na stanowisko Doradcy Klienta . Jedna jak i druga rozmowa zrobiła na mnie dobre wrażanie. Bylam do niej przygotowana, takze pytania dot. standardów obsługi klienta czy pytania dot. produktów bankowych jakie sprzedaje WBK nie stanowiły dla mnie problemu. Nie czułam się traktowana z góry, wręcz przeciwnie. Aktulnie czekam na wiadomość od nich jaki jest wynik rekrutacji. I ciekawa jestem czy praca wygląda faktycznie tak jak opisują poprzednicy.
zdjecie uzytkownika
yeri - 2015-01-16 18:44:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że rekrutację w WBK sporo osób przechodzi znaczy na nią idzie. Nadrobiłbym zaległosci w zdobywaniu inforamcji na temat pracy w WBK , mam nadzieje, że jak przeczytam ten wątek to będę widział już wszystko. ale nim przeczytam to po prsotu napiszcie czy warto się interesować czy nie ? bajooo....
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-01-30
Żródło: Gowork.pl
Ostrów Wielkopolski
(wielkopolskie)
  Zakres obowiązków:  - profesjonalna sprzedaż produktów i usług  bankowych,- realizacja celów sprzedażowych zgodnie ze  standardami Banku,- budowanie i utrzymywanie długofalowych  relacji biznesowych z pozyskanymi klientami,- wysoka jakość sprzedaży i obsługi klientów,- rzetelna obsługa operacji i transakcji  gotówkowych w oddziale,- aktywny marketing w celu identyfikacji  i&n
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Lee - 2015-01-28 09:15:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w tym banku ponad 20 lat, od prawie 3 lat jestem wolnym człowiekiem!!! Moje życie zmieniło się diametralnie. Nagle mam czas i prywatne życie bez stresu, nie trzęsę się z nerwów od niedzeli rano gdy już myślałem co będzie się działo w poniedziałek w pracy. Zostawiłem tam wiele koleżanek i kolegów, jest mi potwornie przykro gdy opowiadają mi jak są traktowani. Codzienne poranne zebrania pod białą tablicą, spowiadanie się przed całym oddziałem z planów na obecny dzień i z działań w poprzednim. Nagrywanie udawanych scenek i później ich omawianie na forum, raz w tygodniu sprawdziany. Ale to jeszcze nic, bo nigdy nie wiadomo czy nie przyjedzie blondyna z kadr, wręczy wypowiedzenie i da godzinę na spakowanie swoich rzeczy i wyjście z banku - bo tak to się odbywa. Co ciekawe, to ludzi jest coraz mniej, a plany sprzedażowe cały czas wzrastają, praca przy gotówce jest strasznie stresująca, bo przełożeni traktują ją prawie jak kartofle, ale gdy wyjdzie różnica - brak to pracownik słyszy że nie przestrzegał procedur. A czy kierownik/dyrektor stworzył warunki do ich przestrzegania, czy lał przysłowiowym batem po plecach i poganiał? Więcej kredytów, więcej limitów, więcej ubezpieczeń... Ale nie zawsze tak było. Do 2002 roku była to bardzo dobra robota, świetna atmosfera. Dane mi było pracować w świetnym zespole, ze wspaniałymi ludźmi, w dużym oddziale którym zatrudnionych było ponad 60 osób, dziś zostało 14... Po 2002 roku zaczęło się już dziać coraz gorzej. I żeby nie było że kolejny zwolniony - rozżalony z tego powogu wylewa żółć: ZWOLNIŁEM SIĘ SAM! Uczucie i dzień w którym położyłem na biurku mojego dyrektora wypowiedzenie - jedne z najlepszych w życiu!! A jego mina bezcenna, gdyż się tego nie spodziewał!!!!!
Jak na ironię ten bank w 2009 roku był pracodawcą roku. O ironio...
zdjecie uzytkownika
arek - 2015-01-30 22:19:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ciekaw jestem ile płacą w banku zachodnim wbk doradcy klienta? Kiedyś już pracowałem jako doradca, później miałam sporą przerwę, teraz chciałbym wrócić do branży, więc szukam jakiegoś miejsca zaczepienia tak żeby na początek się znów wdrążyć w temat. Czy myślicie że WBK na początek to dobry wybór?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Zachodni WBK SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Bank Zachodni WBK SA?
Zadaj pytanie
x