Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Bank Zachodni WBK SA

Opinie o Bank Zachodni WBK SA

Pracowałeś w firmie Bank Zachodni WBK SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
miła - 2015-12-16 23:29:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja też w BZcie pracuję. Dyrektorka bardzo fajna ale kier. bez doświadczenia jako doradca i tylko na doradcach potrafi się wyżywać psychicznie. Premie tragiczne to fakt i na dodatek potrafią plany podnieść o 100 % tłumacząc, że to jest plan narzucony z centrali. Bez informacji na jakiej podstawie ta zmiana. Presja z góry ogromna na ściąganie nowych klientów (a ofert dobrych brak) Góra jak mantra powtarza, że dla dobrego doradcy nie ma wytłumaczenia "za drogo". Napisz proszę, jeśli możesz co to za firma do której uciekłaś?
zdjecie uzytkownika
gollob - 2015-12-17 02:38:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest jednak w czym wybierać i myślę, że nie można z tego powodu ograniczać się do jednego stanowiska ponieważ można wybrać to co bardziej odpowiada naszym umiejętnościom.
zdjecie uzytkownika
konrad - 2015-12-19 05:55:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a może pracuje tu ktoś jako doradca biznesowy, bo bank zachodni WBK co jakis czas poszukuje w moim miescie. Mam takie postanowienie noworoczne, by znaleźć dobrze płatna szansę, także zapytam jak tu z zarobkami?
zdjecie uzytkownika
Ł - 2015-12-20 21:33:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem jako Doradca Biznesowy.
Pozytywy: ofertę można dostosować dla każdego klienta - bardzo duży plus (dzięki temu BZWBK ma tak dużo klientów), decyzyjność na oddziale, system itp.
Minusy: w każdym oddziale na każdym stanowisku - NADGODZINY! Inaczej się po prostu nie da, bo się nie wyrobisz ze swoją robotą. Okey - nadgodziny można odbierać, ale nie każdy ma ochotę spędzać cały dzień w pomieszczeniu 2x2! W pracy jesteś zazwyczaj po 8, logujesz się itp, później NEO, a wychodzisz przed 18 z bólem głowy i zalegającymi dokumentami w biurku. Porażka i zaś następnego dnia przychodzisz szybciej z nadzieją, że uda Ci się dziś nadrobić zaległości. Problem dotyczy doradców ind.jak i biznesowych.
Stąd taka rotacja na w/w stanowiskach.
zdjecie uzytkownika
Ł - 2015-12-20 21:38:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wynagrodzenie w stosunku do innych banków uważam, że konkurencyjne.
Praca dla osób bez pasji życia, rodziny, zdecydowanie dla osób o charakterze księgowej, analityka niż sprzedawcy.
zdjecie uzytkownika
och - 2015-12-26 03:13:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Ł wcale się nie dziwię, zwłaszcza, że teraz mają oferty pracy głównie na doradców biznesowych, ale można znaleźć zatrudnienie również jako menedżer ds. produktów skarbowych.
zdjecie uzytkownika
emi - 2015-12-28 12:25:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
maja wiele ofert, widać ze bardzo rozwojowe z mozliwoscia awansu,zdobycia dosiawdczenia,maja piekty szkoleń, atrakcyjny system motywywacyjny, warto spróbować
zdjecie uzytkownika
do_emi - 2015-12-28 19:35:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy nie zastanawia kogokolwiek dlaczego jest dużo rekrutacji na stanowisko Doradcy Biznesowego w bzwbk. Co roku zamykanych jest 15 do 40 jednostek, a ogłoszenia w regionach pojawiają się cyklicznie co rok. Zwyczajnie Doradcy nie wytrzymują lub są zwalniani bo nie wyrobili "pasa". Doradca Biznesowy z 3 letnim stażem to tam już ikona:) Taka rzeczywistość.
Co się tyczy hymnów pochwalnych, przykład emi ( powyżej), to zespół relacji z otoczeniem ( przy prezesie ) troluje je. Pięciu okresami siedmiu pracowników codziennie monitoruje internet i wymusza usunięcie niektórych wpisów przez adminów portali oraz troluje na rzecz banku. Taka rzeczywistość. Jak ktokolwiek chce uzyskać informacje o bzwbk jako pracodawcy zwyczajnie warto pogadać z Doradcą.
zdjecie uzytkownika
ilm - 2015-12-30 15:30:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
teraz rekrutują ludzi na stanowiska jako Doradca Klienta i wydaje mi sie, ze u nich to jest bardzo dobra rekrutacja, bo kilku etapowa, wiec profesonalnie do tego podchodza.
zdjecie uzytkownika
ilo - 2016-01-07 17:58:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz cały czas są tylko oferty do pracy jako Doradca Klienta, a zarobki sa nieznane, jedynie napisali, ze są atrkacyjne i wysokie premie do zdobycia dodatkowo.
zdjecie uzytkownika
lorens - 2016-01-10 01:31:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ilo - 2016-01-07 17:58:05]:
Jeszcze niedawno nie słyszałem zbyt wiele na temat tego banku. Jednak ostatnio poznałem gościa który tu pracuje i polecał ich Mówił , że jak będzie opcja to , żeby śmiało aplikować do nich .
zdjecie uzytkownika
jarek - 2016-01-12 15:05:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie dziwię się, że tak Ci powiedział, bo naprawdę warto. WBK to chyba jeden z dominujących obecnie banków, ludzie zakładają tam konta, wiec i pewnie kasa dla pracownika wieksza.
zdjecie uzytkownika
przebudzenie - 2016-01-14 12:57:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
@pika
Na bym ci radzil nauczyc sie pisac poprawnie po polsku. Duza rekrutacja to tylko swiadectwo WIELKIEJ rotacji w tej instytucji.

Pracowalem kilka lat temu w BZWBK. Niewiele bo ok pol roku, sam sie zwolnilem, bo charakter tej pracy i atmosfera wydal mi sie chory.

1 dzien mojej samdzielnej pracy, siadam na obsluge kasowa, stresuje sie bo mam duze wplaty, na koniec dnia reprymenda - czemu nic nie sprzedalem? Darmowe roznoszenie ulotek po osiedlach, naganianie kazdego i nie ma ze oddzial w zlym miejscu, ze nie ma na kim robic planow - ma byc zrobione*.
Codzienne upokarzajace spotkania przed tablica, spowiadanie sie z kazdego telefonu, ruchu - klient dostal lepsza oferte w innym banku? To Twoja wina, bo nie rozbudziles jego potrzeb. Twoja glowa ma byc "PELNA POMYSLOW'.
15 minut na odwozke/przyjecie gotowki do oddzialu, milion procedur do przeczytania. Tresura.

Spotkania poranne z pania dyrektor, ze nam nie idzie sprzedaz, nie idzemy z "linia czasu" i moze by nas zmobilizowalo to, jakbys od firmy nie dostali wynagrodzenia, skoro dla niej nic nie robimym ;-), a do tego taki zarcik "to kogo dzis zwalniamy".


Porownujac doswiadczenie w BZ, do mojego obecnego doswiadczenia z duzo wiekszych firm o zasiegu miedzynarodowym, BZ to trzeci swiat. Zareczam, ze nie zywie urazy do swojej przelozonej, wydaje mi sie, ze koniec koncow ja tez niezle przyciskano.


zdjecie uzytkownika
Grat - 2016-01-14 18:16:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie jest tak do końca jak mówisz @przebudzenie bo rotacja nie zawsze jest winą firmy, czasami po prostu młodzi ludzie nie chcą pracować, coraz szybcierj się męczą i odchodzą
zdjecie uzytkownika
przebudzenie - 2016-01-15 09:26:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Jest tak do konca. Pracowalem w kilku innych firmach, w duzej zagranicznej firmie, gdzie w ciagu roku 40% osob sie zwolnilo, nie dlatego ze nie chcialo pracowac, a dlatego ze juz nie wydalalo - atmosfera byla zla, byli przeciazeni obowiazkami i wynagrodzenia byly za male.
Rozumiem ze sugerujesz jakoby mnie sie nie chcialo pracowac. Dobre ;)
W BZ za doradce z gotowka dostalem 2500 zl brutto, obecnie w korporacji zagranicznej zarabiam 6500 brutto, moge pracowac z domu, mam PLATNE nadgodziny, nie mam odpowiedzialnosci finansowej, nikt nie zaczyna dnia od tekstu "to kogo dzisiaj zwalniamy", nie ma tekstwo "nie idziemy z linia czasu", nie spowiadamy sie przed bialymi tablicami, nie mamy scenek sprzedazowych, nie musimy czytac miliona procedur do kazdej aktywnosci, mamy czas na sniadanie, obiad, na urlop.

Mnie praca w BZ nauczyla pokory i szacunku do osob na obsludze klienta (kasy w supermarketach, banki, poczta itd), ale tez pokazala mi jak wyglada swiat w ktorym nie chce uczestniczyc.

I wynagrodzenie, nedzne.
zdjecie uzytkownika
herek - 2016-01-16 22:32:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie wiem czy powinienem to mówić, bo takie informacje należą do wewnętrznych spraw firmy, no ale Asystent Doradcy w banku dostaje na początku 2500 złotych netto.
zdjecie uzytkownika
sprawiedliwy - 2016-01-17 09:57:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem pracownikiem tego banku od 2 lat(wcześniej ex-KB)10 lat. Praca w BZWBK to nieporozumienie, dla tych którzy chcą coś osiągnąć i chcą się rozwijać:to nie jest dla nich miejsce, odradzam stanowczo i nigdy nie polecę swoim znajomym tego pracodawcy. Panują tu jakieś dziwne układy i ustawki. A najbardziej w tym wszystkim szkodami Klientów. Nie chcą pracować tu ludzie wartościowi sami odchodzą, starzy boją się odejść prze zasiedzenie, ale oni też już stoją na krawędzi podjęcia decyzji o zmianie roboty.HR -rowcy BZ nie mają już źródeł znajdowania nowych doradców szczególnie biznesowych, to chyba o czymś świadczy.
zdjecie uzytkownika
Grat - 2016-01-19 13:17:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze, właśnie że to mówisz, ludzie powinni wiedzieć jak jest @herek a to jest bardzo dobry pieniądz, nie można się chyba do niego za bardzo przyczepić, ja tam szanuje
zdjecie uzytkownika
A - 2016-01-26 19:58:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jestem pracownikiem bz ( wcześniej KB) od 2007 roku. Od fuzji z bz jest z miesiąca na miesiąc coraz gorzej. Plany sprzedażowe i oczekiwania Centrali co do wyników rosną co miesiąc jakby bz był jedynym bankiem na rynku. Ciągle naciski na sprzedaż ubezpieczeń , które nic ni dają bo sporo w nich wyłączeń. Płace marne, cenniki premiowe też co miesiąc się zmieniają i to oczywiście w dół. Nadgodziny za darmo to standard. Z urlopami problem bo nie ma kto pracować w oddziale. Awans to fikcja. Szkolenia tylko learningowej . Nawet kasjerzy nie mają teraz szkoleń z rozpoznawania autentyczności pieniędzy tylko robią to na wyczucie mając z tytłu głowy że mają podpisane oświadczenia o odpowiedzialności finansowej. Zastraszanie, gnębienie i nieuszanowanie przez górę to standard. Oszczędności robi się w oddziałach a centrala za to bawi się na galach i imprezach za grube tysiące. Nie poleciłabym tej pracy nawet największemu wrogowi. Ja niestety pracuje w bardzo małej miejscowości gdzie nie ma szans na inną pracę, mam też już swoje lata. Nie dajcie się zwieść bajerem w ogłoszeniach o pracę
zdjecie uzytkownika
grro - 2016-01-27 10:06:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
-A, tak naprawdę droga koleżanko myślałem że wasz bank jest jednym z lepiej zorganizowanych. W każdym mieście teraz doradców biznesowych potrzebują nie wiem czy ktoś wie na jakiej podstawie się zaczyna?
zdjecie uzytkownika
34wtryh - 2016-01-29 17:15:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@grro no nie tylko bo widzialem ze szukaja takze analityka biznesowo- systemowego w Poznaniu, podejrzewam że na kazdym z tych stanowisk obowiazuje inna stawka
zdjecie uzytkownika
pekina - 2016-01-31 21:16:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak ktoś chce się załapać na pracę u nich to fajna opcja na start to młodszy specjalista ds relacji biznesowych, można być nawet studentem ostatnich lat studiów, bo nie wymagają doswiadczenia ale znajomości Excela
zdjecie uzytkownika
afra - 2016-02-02 20:51:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [142455 - 2015-08-13 21:15:06]:
w tym w Lublinie mieliście bajkę w porównaniu z planami na chlebowej, Nie wiem czemu zawsze mieliście mniej i byliście pod ochronką jak to nam mówili.
zdjecie uzytkownika
afra - 2016-02-02 20:52:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [142455 - 2015-08-13 21:15:06]:
w tym w Lublinie mieliście bajkę w porównaniu z planami na chlebowej, Nie wiem czemu zawsze mieliście mniej i byliście pod ochronką jak to nam mówili.
zdjecie uzytkownika
jurgen - 2016-02-03 10:41:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pekina wybór w ofertach pracy jest u nich szeroki, chyba otworzyli nowe oddziały. Ja aplikowałem na stanowisko specjalisty wsparcia maklerskiego, wymagają doświadczenia ale oferują szkolenia, prywatną opiekę medyczną i benefity
zdjecie uzytkownika
Stach - 2016-02-05 12:47:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy Specjalista Informatyk ds. Rozwoju Aplikacji Internetowych to dobra rzecz, jest tutaj jakiś człowiek, który tak pracuje? Byłoby świetnie dowiedzieć się czegoś więcej
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-03-08 12:42:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [przebudzenie - 2016-01-15 09:26:56]:
młodzi są mało odporni psychicznie
to robota dla kreatywnych sprzedawców
nie wszyscy się nadają
zdjecie uzytkownika
kuba - 2016-03-08 14:40:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wdze, że faktycznie mają spore kryteria jeśli chodzi o prace jako Doradca w Centrum Bankowości Korporacyjnej, bo wykształcenie, min 2 lata doświdczenia to sporo, ale za to jednak rozwojowa praca.
zdjecie uzytkownika
mamuśka - 2016-03-10 20:56:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Praca w BZWBK to porażka. Zarobki są fatalne, a premie jeszcze gorsze. Plany co miesiąc co raz większe, niestety klientów co raz mniej. Konkurencyjne banki oferują tańsze rozwiązania, a my rozkładamy ręce. Do tego codziennie zebrania, gdzie kadra zarządzająca naciska by sprzedawać jak najdroższe kredyty, gdzie spowiadamy się z ilości wykonanych telefonów i umówionych spotkań z klientami. Po 8 latach pracy mam nerwicę, bóle głowy, wahania nastrojów i ochotę rzucić to wszystko w diabły. Do tego Santander dąży do odmłodzenia kadry, dlatego powoli zwalniani sa starsi pracownicy. Docelowo oddziały mają być bez obsługi kasowej, stawia się na bankowość mobilną i doradztwo online. Pewnie pociągnie to za sobą kolejne zwolnienia. Nie polecam tej pracy nikomu.
zdjecie uzytkownika
Az - 2016-03-11 14:52:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sporo dobrych ogłoszeń można znaleźć od banku zachodniego i muszę przyznać że powinniście spróbować dobrzy ludzie, bo ogólnie to jeden z lepszych banków jest
zdjecie uzytkownika
przebudzenie - 2016-03-14 09:27:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedz na :

ja - 2016-03-08 12:42:57

Taaaaa, moze mlodzi chca czegos wiecej od zycia niz mobbingu i kolchozu? Teraz mam prace z domu, benefity, i wynagrodzenie powyzej 6 brutto.
No, ale jak lubisz nie miec czasu na wysikanie sie,tresowanie i wieczne nadgodziny to faktycznie - polecam.
zdjecie uzytkownika
romek3 - 2016-03-14 09:32:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale tutaj z tej firmy masz pracę zdalną w domu? to ciekawe. mimo wszystko taki bank to bardzo poważny i prestiżowy pracodawca, i dają szansę młodym bo oferują praktyki w wielu oddziałach
zdjecie uzytkownika
przebudzenie - 2016-03-14 11:12:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@romek3

Widac ze nie jestes zbyt blyskotliwy. To byla odpowiedz na komentarz. Nie pracuje w BZWBK lata temu pracowalem. Podkreslam jedynie odpowiadajac na komentarz "ja - 2016-03-08 12:42:57 " ze to nie w mlodych ludziach jest problem a w firmie.

BZWBK na tle zachodnich korporacji wypada blado. W zachodniej firmie mam prace z domu (jak mam potrzebe) opieke medyczna, dentystyczna, doplaty do podrozy sluzbowych, karte kredytowa firmowa, doplate do jezykow, specjalistycznych szkolen itd.

W BZ mialem teksty "glowa pelna pomyslow" "liczy sie sprzedaz" - to nic, ze dbalem by klienci mieli dobrze obsluzone reklamacje w okresie KRYTYCZNYM laczenia BZ Z KB.
Z reszta, kto nie sprobuje sam tego typu pracy to sie nie nauczy.
zdjecie uzytkownika
roma - 2016-03-16 09:36:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@przebudzenie ja wierzę również że tutaj można sporo osiągnąć, to w sumie jest duży i nowoczesny bank. i do tego daje młodym szansę oferując praktyki w odziałach, szkoda tylko że bezpłatne...
zdjecie uzytkownika
luźnie - 2016-03-28 22:29:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ex pracownik super! czyli atmosfera w pracy jest poprawna, wręcz fajna? Bo chcę aplikować na Doradce Firmy w Białymstoku. A po takiej zechęcającej opinii na pewno spróbuje :)
zdjecie uzytkownika
wyzwolony - 2016-04-06 15:26:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Typowa korporacja nastawiona przede wszystkim na zysk - albo poprzez niepohamowany wzrost sprzedaży, albo inżynierię finansową (ruchy na rezerwach, rozliczanie sprzedaży w ramach grupy, etc). Pracownicy muszą być odporni na stres związany z planami sprzedażowymi, które rosną z miesiąca na miesiąc. "Sprzedałeś 10 kart kredytowych w lutym, to w marcu sprzedaj 12".
Benefity, którymi chwali się bank - wykorzystywane w 10%, np. prywatna opieka medyczna - głownie podczas badań okresowych, system Benefit - bilety do kina w .... Warszawie. W miastach innych niż Warszawa, Wrocław, Kraków w zasadzie brak oferty benefitów. Karta Multisport - z dużą dopłatą pracownika. Rotacja spora, możliwości awansu praktycznie żadne (struktura została spłaszczona maksymalnie). W zasadzie w Oddziałach są tylko doradcy klienta i dyrektor, zatem trudno o awans dla wszystkich. Podwyżki pensji - ostatnie chyba w 2008r. System premiowy nieczytelny dla pracowników i mocno skomplikowany (premia uzależniona od kilku wskaźników). Premia wypłacana z opóźnieniem - 2 miesiące (trzeba rozliczyć wskaźniki).
Bank dobry dla kogoś, komu nie zależy na wysokości pensji, równowadze pomiędzy pracą a domem i chce nabrać praktyki w korporacji. Maksymalnie okres pracy - 24 miesiące.
zdjecie uzytkownika
maniek - 2016-04-06 15:32:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kuba - 2016-03-08 14:40:32]:
Wszystko fajnie - tylko popatrz na rotację. W zeszłym roku była rzeź "niewiniątek" w CBK - "głowy spadały hurtowo"
zdjecie uzytkownika
wyzwolony - 2016-04-06 15:38:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [roma - 2016-03-16 09:36:10]:
Proszę - głównie sobie - odpowiedzieć na pytanie: "Po co bank (nie tylko BZWBK) inwestuje duże pieniądze w rozwój bankowości mobilnej i internetowej, wpłatomaty, call center etc. Promuje wszystkie kanały dostępu, poza Oddziałem. Koszty pracownicze w BZWBK stanowią 55% ogółu kosztów. Skoro zyski zaczynają się kurczyć to trzeba redukować koszty. Prawda?
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2016-04-18 15:54:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [142455 - 2015-08-13 21:15:06]:
to prawda, szkoda życia.Rączka rączkę myje.Traktują człowieka jak niewolnika. Ile byś nie pozyskała ciągle mało. Jesteś tak dobra jak ostatni twój miesiąc.
Pracowałam tam 10 lat i o 10 za duuuużo. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2016-04-18 16:10:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2011-02-11 23:05:58]:
do czasu:)
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2016-04-18 16:12:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2011-02-11 23:05:58]:
do czasu:)
zdjecie uzytkownika
monika - 2016-04-20 22:39:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Czy to prawda, że BZWBK planuje zamknąć do 400 Oddziałów ? Szukam tam pierwszej pracy. Warto ?
zdjecie uzytkownika
PPP - 2016-04-24 23:28:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w tym Banku niecały rok, i już nie daje rady. Jestem młodą osobą, nacisk na sprzedaż dla mnie to żadna nowość, praca sama w sobie jest ok, ale kadra zarządzająca to jakiś koszmar. Mobbing na porządku dziennym. Szacunek do pracownika to zupełnie obce stwierdzenie. Zatrudniając się w Banku myślisz że trafiłeś na pracę, gdzie inni mogą tylko pomarzyć, gdzie po miesiącu zdajesz sobie sprawę, że praca na kasie w markecie, byłaby lepszą opcją. Codzienny ból brzucha ze stresu, wypadające włosy, nerwica, początki depresji. Nie polecam nikomu pracy w żadnym Banku, albo zazdroszczę tym co mają wyrozumiałych dyrektorów.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-04-25 08:29:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
400 oddziałów do zamknięcia a co za tym idzie to 600 osób które straci pracę.
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-04-27 11:51:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecę tego banku, pracowałam 6 mscy i podziękowałam a w innym banku pracowałam przeszło 9 lat :) BzWBK hmmm co to jest zespól w tej firmie niestety to słowo nie istnieje, atmosfera koszmarna, !!!!!!!!!!!!!ciągłe afery i kłótnie jakiś kosmos
zdjecie uzytkownika
ilo - 2016-04-27 22:48:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na pewno atmoasfera jest napięta, jak to w bankach. Ale sporo mają ofert np. jako Starszy Informatyk ds. Rozwoju Oprogramowania - CIS.
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-04-28 09:11:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ilo - 2016-04-27 22:48:18]:
napiętą???? to mało powiedziane, w tym banku to koszmar
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2016-04-28 09:11:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam:) Dziwna praca, myślałem że to trochę inny Bank który jest podobno fair dla klientów jak i pracowników. Pracowałem w Banku 2 miesiące z czego tylko miesiąc miałem plan i w połowie szefowa podjęła decyzje, że nie ma zamiaru współpracować bez podania powodu zwolnienia- nawet nie dostałem szansy. Hm presja, stres, problemy żołądkowe codziennie, przekładanie tego wyżej niż rodzina standard,a pieniądze jak w każdym Banku zbyt małe do ego co nas czeka. Doradca klienta jak ktoś wspomniał łączy kilka stanowisk a dodatkowo atrakcje w postaci scenek, podsłuchiwania rozmów telefonicznych, ciągły podgląd na kamerki i napiętnowanie raportami. Pracownikowi wstyd iść po dzień wolny bo gorzej idzie z planami a na sam koniec jest wsciekły, że nie chodził bo i tak pozbyli się bez mrugnięcia okiem mimo że oddział miał dobry miesiąc. Zwyczajnie albo głęboko wchodzisz i się podlizujesz, albo odchodzisz.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-04-29 00:02:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widocznie Twój cichy chód szefowej się nie spodobał.W tym banku to chleb powszedni.Zrób coś z tym, jeżeli nie podali powodu zwolnienia to sądź się z nimi!
zdjecie uzytkownika
załamana - 2016-05-01 15:55:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przychodzisz na rozmowę (gdzie w ogłoszeniu są wypisane oczekiwania - spełniam je wszystkie), a tu pani od razu strzela Ci prosto z mostu, że tylko umowa zlecenie i na pewno nie dostane tyle pieniędzy, ile oczekuję...a po drugie to szuka zdesperowanych i niedoświadczonych studentek (praca w biurze) gdzie jasno mam napisane w CV, iż jestem po studiach z kilkuletnim doświadczeniem...rozmowa trwała ze 3 minuty...więc się pytam - po co ludzie marnujecie mój cenny czas....masakra...

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Bank Zachodni WBK SA!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Zachodni WBK SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert