logo Bank Zachodni WBK SA

Bank Zachodni WBK SA

Warszawa

Opinie o Bank Zachodni WBK SA

tomek 2016-08-10 14:54:03
Specjalista ds. Zarządzania i Administrowania Systemami IT jest w ofercie pracy rekrutacyjnej teraz z tego co widze.
abcd 2016-08-11 14:11:03
Witam. Powiedzcie mi cos w temacie doradca klienta w WBK. Mam propozycje pracy i sie wacham. Sprawa pilna. Dajcie znac szybko ;) Miasto wroclaw
16
Mipola 2016-08-11 14:23:44
No co ja mogę powiedzieć, Doradca klienta ma się całkiem nieźle, pensja zaczyna się od 1900 złotych netto na miesiąc, jeszcze są dodatki w formie premii
abcd 2016-08-11 14:27:43
Jak wyglada i klaruje sie premia ? Cos wiadomo jakie sa plany ?
emi 2016-08-11 15:28:52
To zależy od tego ilu nowych klientów uda ci się do portfela uzyskać @abcd
Jeffany 2016-08-11 17:22:27
Ktos był wczoraj na rozmowie na stanowisko doradcy KB we Wrocławiu??
jozef 2016-08-11 19:15:56
to się dalej waCHaj
wedrf 2016-08-11 20:57:26
wlasnie jakby ktos byl to niech sie podzieli informacjami
emi 2016-08-16 11:06:42
Nie możesz przyjąć do informacji, że niektórzy może mają pozytywne opinie@stopopłacanymtrollom? Co jak negatyw to wtedy jest ok? Ech
tomek 2016-08-16 12:07:53
jak macie doswiadczenie to śmiało możecie aplikowac na stanowisko jako Bankier w Centrum Bankowości Korporacyjnej.
stopopłacanymtrollom 2016-08-16 12:14:58
Zostaly zrobione print screeny - t otak do osoby moderujacej te strone i nie omieszkam je wykorzystac.
A hurtowe dodawanie komentarzy to nie jest rozwiazanie.



2
tomek 2016-08-16 13:19:12
Doradca Techniczny ds. wentylacji i klimatyzacji jest teraz potrzebny no i mją troche wymagań np. znajomości branży HVAC oraz znajomości lokalnego rynku inwestycyjnego oraz firm budowlanych, wiec w sumie sa to podstawy, ale trzeba je bardzo dobrze znać.
exdoradca 2016-08-17 22:28:06
Ja pracowalam na stanowisku doradcy klienta, w malej placówce dawnego KB. Zacznę od plusów pracy:
-> umowa o pracę
-> nienajgorsza podstawa plus prowizje od sprzedaży praktycznie wszystkiego
-> benefit system i opieka prywatna medicover

No i to by bylo na tyle. Z minusów:
-> trafilam na fatalny zespol, który obrzydzał mi każdy dzień w pracy, a zwlaszcza pewna kolezanka, która notorycznie miała humorki jakby jej ktoś kaktusa w d**e wsadził. Ośmieszanie przy klientach, nawet jak nie miała racji i złośliwe komentarze na forum placówki doprowadzaly mnie do szewskiej pasji.
-> spotkania pod białą tablicą i linia czasu, i wróżenie ile się tego dnia sprzeda. Jeśli za mało się powie, operdol ze sie jest leniem, jesli za duzo i sie tyle nie wcisnie, to na drugi dzien opirdl dlaczemu niezrealizowane. Cyrk.
-> nieetyczne podejście do klienta - tyle bank mówi o zasadzie fair play - guzik prawda! Jak sprzedałam konto, musialam sie tlumaczyc czemu klient nie dostal w pakiecie karty, kredytu i ubezpieczenia. To, że kategorycznie odmówił nie jest wytłumaczeniem! Przecież nie musiał wiedzieć, co podpisuje.
-> system sprzedażowy - jesli klient nawet wezmie od ciebie produkt, ale mu sie powiedzmy po miesiacu - dwóch odwidzi i zrezygnuje, te produkty zostaja doliczone do planu sprzedazowego i musisz nadganiac. Jak nie nadgonisz - OPR i rozmowy o twojej niepewnej przyszlosci w banku.
-> odpowiedzialność finansowa. Dramat, zwłaszcza jesli chodzi o waluty. Generalnie zasada jest taka - czucie i wiara, bo w placówce nawet lupy nam nie dali, kazali sobie samemu kupic. Lampy UV - bitch pleaseeeeeee.... A przyjmesz od klientów falszywki -> zwracasz z wlasnych kase. Bank! Kufa!
-> pełna odpowiedzialność karna, cywilna itd.
I cały czas opowiesci: "wiecie, w Wąchocku był taki jeden doradca, pomylil się. I wiecie co? Zwolnili go dyscyplinarnie/musial przez nastepne 10 lat zwracac bankowi polowe pensji/mial inne blizej nie okreslone ale bardzi upierdliwe sankcje" -> Bardzo motywujące, serio. Janusze ZZL'u.

Po 9 miesiącach stwierdzilam, ze za te pieniądze, takie nerwy? Że chyba mnie porąbało. Najgorsza robota (ta, "robota", bo pracę się przynajmniej szanuje i jest się w niej szanowanym) jaką do tej pory mialam. Więc zmienilam. Po czasie stwierdzam, że być może poprostu się do tego nie nadawalam, bo mialam za miekka pupe i zbyt sztywny kregoslup moralny. Niektórym się przecież podoba. Szkoda mi tylko bylo tych osob, ktore codziennie sie zalewaly lzami nie wytrzymujac presji, ale sie mecza do tej pory bo nie maja innej alternatywy. Drodzy HR, takich historii jak moja jest na pewno więcej. Przyjrzyjcie się bardziej pracy waszych placówek, bo z takim podejsciem daleko nie pociagniecie. I się nie obrażajcie, tylko pamietajcie, że pracownicy to też wasi klienci i najlepsi ambasadorzy.


18
do 2016-08-18 09:32:24
a tą umowę o pracę to dostałeś od razu czy może po jakimś okresie próbnym czy może za jakieś specjalne osiągnięcia? skoro piszesz już o podstawie to jak najbardziej mógłbyś mi napisać konkretnie o jakich stawkach tutaj mówimy? chcę porównać z konkurencją
***** 2016-08-18 11:18:32
Podstawa zalezna od regionu i ile wynegocjujesz. Najnizsza slyszalam 2500zl brutto, najwyzsza 3000brutto na stanowisku doradcy klienta detal.
Nugat 2016-08-18 11:43:18
Ale to musze przyznac, że jest całkiem przyzwoita podstawa, chyba nikt nie powinien narzekać za bardzo
*^*^*^* 2016-08-18 19:05:21
jakie widełki na start podalibyście na rozmowie w mieście typu Poznan?
moto 2016-08-18 20:37:42
nugat skoro masz wiedzę jaka konkretnie jest ta podstawa to proszę podaj konkretnie jakiej się mam spodziewac stawki
1
***** 2016-08-19 09:57:19
Boziuuu walnij im nawet 5000zl. Jak im sie spodobasz i tak cie wezma tyle ze zaproponuja ci stawke z widelek. Widelki znasz.
emi 2016-08-19 10:11:50
Zapomniałeś dodać tylko, że te widełki na każdym stanowisku są inne @**** bo np. na doradcy VIP będzie więcej niż przy zwykłym doradcy, których teraz prawie wszędzie szukają
3
***** 2016-08-19 14:59:12
Nie, dokladnie jest napisane w pierwszym poscie ze dotycza doradcy detalicznego ^.^ ja tam mie wiem ile VIPy i corpo zarabiaja.
krakus 2016-08-19 19:04:36
jakie widełki kraków doradca klienta?
chustka 2016-08-19 21:28:10
@ krakus tez bym chciała to wiedzieć. Mnie co prawda inetresuje inne miasto - a mianowicie chce sie dostać na praktyki w sieci oddziałów Banku zachodniego WBK. Ciekawi mnbie czy stawki są takie same na każde miasto, czy jest rejonalizacja pensji ????
kandydat 2016-08-21 16:04:50
w duzym miescie doradca 2 k na start czy wiecej? pozdrawiam
bez lku 2016-08-21 16:37:27
@ kandydat sądzę że więcej niż 2000 zł na start. To w koncu praca w banku, to nie byle co. Przede wszytskim to naprawde spora odpowiedzialność i wiedza
3
***** 2016-08-22 16:16:13
Zalezy czy netto czy brutto. W GetinBanku proponowali jeszcze tak niedawno 2300 brutto... w BOSu podobnie (2100-2200).
ikonka 2016-08-22 16:19:30
bez liku a jak się boisz właśnie tej większej odpowiedzialności i chcesz się najpierw wdrożyć to też mają fajne oferty na Praktykęw Sieci Oddziałów Banku Zachodniego WBK - - mam tylko nadzieję że jak się pójdzie na coś takiego to można się realnie dużo nauczyć
qwerty 2016-08-22 18:51:15
W 100% racja. Ludzie nie wytrzymują psychiczne z tąd też tyle zwolnień lekarskich.... Brak szacunku dla pracowników
3
Antek 2016-08-22 19:08:54
Słuchajcie bo trochę mi sę to wszystko nie zgadza u z tego co piszecie o tych zarobkach. Rozumiem, że można zarobić xxx albo yyy ale to chyba jest uzależnione od stażu pracy stanowiska czy chociażby umiejętności a nie wszyscy na jedno kopyto bez przesady
zdziwiony 2016-08-22 22:01:14
naprawde zarabia sie jeszcze w bankach mniej niż 2000 netto? To chyba w jakiś małych wsiach??!
karmazyn 2016-08-22 22:04:10
jak chcesz zarabiać więcej to i doradców vip szukają teraz
Krystyna 2016-08-30 15:48:00
W centrali we Wrocławiu jaką wynegocjujesz sobie podstawę na początek z taką zostaniesz aż do śmierci :). Ludzie z wiedzą, doświadczeniem i na prawdę ze sporym stażem pracy zarabiają śmieszne pieniądze zważywszy na fakt jaką ponoszą odpowiedzialność. Powiem Wam szczerze nie warto się katować za marne grosze. I niby trzeci największy bank w Polsce. Śmieszne.
1
emila 2016-08-30 16:57:52
@Krystyna jak to możliwe skoro w każdym niemal ogłoszeniu, które jest teraz aktualne gwarantują premie i dodatki? moim zdaniem jak się starasz to pensja z roku na rok tylko rośnie
nomore 2016-09-04 19:43:15
Jak sobie wynegocjujesz na poczatku tak przy kolejnych umowach będzie szansa na podwyżkę .
Jeśli ktoś jest po bankowości to spokojnie może rzucić wysoka stawkę, tutaj docenia się determinację kandydatów i inicjatywę. Brak skrupułów to dodatkowy cenny atut.
Bogaty socjalne, karta multisport, punkty my benecit, premie miesięczne, kwartalne za jakość i roczne za wyniki całego oddziału. Idzie zarobić.
Niestety jeśli ci nie idzie, lepiej się ewakulowac bo nie trzymają tutaj za miły uśmiech , a jeśli zespol trafi się fatalny..nie ma co szarpać sobie nerwów niemiła atmosferą.
3
ilo 2016-09-04 19:44:10
Raczej nie ma rotacji wśród pracownikow @hania, bo ostatnio nie pokazało się żadne ogłoszenie. To doskonały dowód na to, że atmosfera dopisuje, bo przecież o dobre warunki płacowe czy finansowe nie ma problemów żadnych. W końcu tyle czasu są na rynku.
nomore 2016-09-04 19:58:28
Rotacja ogromną ale niewidoczna. Luki kadrowe latają personelem z oddziałów które zamykają. Bardzo wiele osób na zwolnieniach lekarskich ..oddziały z 7 miota etatach a pracują np tylko 3 ..wiec z punktu biznesu nie ma zgody na kolejny etat
5
ilo 2016-09-04 20:48:44
A wiecie czy oferta pracy na administratora it jest jeszcze aktualna? Chciałbym się załapać, bo przecież widać, że potrafią zadbać o swoich pracowników. Atmosfera opiera się na przyjacielskich relacjach, bo najważniejsze jest to że, że nie ma co narzekać na warunki.
***** 2016-09-05 12:20:36
Ta przyjacuelska atmosfera jest tak intensywna, ze wielu nawet 3 miesiecy tam nie wytrzymuje ;) Przyjacielskie relacje, haha, chyba opierajace sie na syndromie sztokholmskim.
4
emi 2016-09-05 12:26:24
O czym ty w ogóle mówisz @**** to co jesteś tutaj zakładnikiem bo nie rozumiem? Jak dla mnie to 3 miesiące to nie okres na wydawanie takich sądów..może najwidoczniej nie wpasowujesz się w standardy starania się, dzięki którym szybko można tutaj awansować!
Magda 2016-09-07 22:33:36
Myślę, że bez doświadczenia, możesz tylko wziąć to, co Ci proponują. Przyjdzie jeszcze czas na stawianie wymagań.
hihi 2016-09-07 22:36:03
No dobrze, ale wiecie czy wypłata jest u nich na czas?
Xcz3 2016-09-13 17:04:04
Jak długo od rozmowy kwalifikacyjnej dostaliscie telefon ze to właśnie was wybrano?
1
jasiek 2016-09-13 17:12:11
@Xcz3 zazwyczaj trzeba dać firmie te przysłowiowe, typowe dwa tygodnie (tak mniej więcej), bo na to akurat naprawdę nie ma reguły. To zależy od rożnych czynników, także trzeba uzbroić się trochę w cierpliwość. A na jakie stanowisko zgłosiłeś swoją kandydaturę?
2
Xcz3 2016-09-13 20:00:31
Doradca klienta rozmowa była w piątek popołudniu.
bos 2016-09-13 21:13:02
Pewnie, że zatrudnienie jako doradca klienta może być opłacalne, bo w końcu jakieś premie do podstawy się normalnie wliczają co już jest dobrym znakiem. Ciekawi mnie jednak jakich zarobków można się spodziewać na samym początku, wiecie? Z góry dzięki za odpowiedź
żbik 2016-09-15 18:44:54
@bos ta podstawa początkowo nie jest oszałamiająco wysoka, ale nie jest to też najniższa krajowa :) A potem oczywiście są opcje podwyżek. Ogólnie warto o te wszystkie szczegóły podpytać w kadrach Banku, bo więcej konkretnych informacji nikt tu podać nie może.
Izabe Ka 2016-09-17 11:06:07
Na drugi dzien już dostalam telefon
akcja akacja 2016-09-17 11:28:22
żbik a możesz jednak przyjacielu coś więcej powiedzieć mo tych podwyżkach? one są głównym powodem który może mnie przekonać do zatrudnienia się w tym banku ale muszę wiedzieć czy są chociaż trochę konkurencyjne
AGA 2016-09-19 12:30:33
Hej. Czy mogę prosić Cię o kilka sloww na temat rozmowy . Mam w czwartek bank okolice Poznania. Napisz na aawrzos@gmail.com
Antek 2016-09-19 12:32:50
Podwyżki i awanse pewnie są zależy od twojego zaangażowania i wyników jakie będziesz robił miesięcznie, warto sie starać bo w branzy można sporo zarobic
Zostaw swoją opinię o Bank Zachodni WBK SA - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Zachodni WBK SA