Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Bank Zachodni WBK SA

Opinie o Bank Zachodni WBK SA

Pracowałeś w firmie Bank Zachodni WBK SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pracownik13 - 2015-05-07 21:50:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Podpisuje sie pod tym! Wszystko idzie w zła stronę..kadra kierownicza na niskim poziomie...liczy sie oszukiwanie klientów zeby coś sprzedać! Brak szacunku kierownictwa do załogi, która wyprowa sobie flaki zeby zrobic plan. Jak takim gnebieniem pracownikow bzwbk chce zwiekszyć udział w rynku i zdobyć 1 miejsce w Polsce to mam nadzieje ze nigdy tego nie osiągnie!! Z miesiąca na miesiąc pracuje sie gorzej..plany miesiąc w miesiąc z kosmosu..atmosfera w pracy coraz gorsza..
zdjecie uzytkownika
jaskośk@ - 2015-05-08 16:22:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Kiga - 2014-11-20 23:28:32]:
Mam pytanie, w poniedziałek wybieram się na rozmowę w rekrutacyjną i chciałabym wiedzieć, jak przebiega taka rozmowa ile czasu będę czekać na odpowiedz, bo na drugi etap czekałam ponad miesiąc.
Czy jeśli mam doświadczenie to jest szansa, że się dostanę? Jakie są zarobki i czy tam rzeczywiście jest tak jak wszyscy piszą.
zdjecie uzytkownika
joana963 - 2015-05-09 21:28:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Bankowość to akwizycja i to skuteczna akwizycja!!! Chcesz pracować w banku- nie możesz mieć sumienia!!!
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-05-20 14:42:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@joana963 nie wiem czy pracowałaś tak długo w banku, że zwyczajnie wypaliłas sie zawodowo, ale nie mozna tak generalizowac pracy. Przecież konsultancji w banku są własnie od tego, żeby pomagać klientom, a nie ich oszukiwać. Z resztą tylko zadowolony klient przynosi zysk, więc to się po prostu nawet nie opłaca.
zdjecie uzytkownika
Szcześliwy były pracownik - 2015-05-31 08:34:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wszystkich
Byłem pracownikiem bzwbk na szczęście tylko 3miesiące, sam zrezygnowałem, bo nie będę pracował w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdzie dodają coraz to nowe obowiązki, nadgodziny nie są rozliczane bo nie było zlecenia na nie ale "dobrze będzie jeśli zostaniesz w pracy dłużej". Przełożeni na koniec miesiąca nie widzą problemu w tym, że podpisuje się konta osobiste bez klienta z informacji uzyskanych przez telefon po zamknięciu oddziału, podpisze przecież w poniedziałek i wtedy da dowód do skanowania. Nie polecam jeżeli nawet zdesperowanym. Jedynie przed oceną " niedostateczny " broną ten bank pracownicy tacy jak Ty bo są w porządku.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-06-01 11:25:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Szcześliwy były pracownik - 2015-05-31 08:34:15]:
Podpisuję się pod tym komentarzem, codziennie nadgodziny bo osoby, które pracują na obsłudze kasowej nie mają możliwości policzenia się w 10 min od zamknięcia oddziału, a nie rzadko klienci nadal są obsługiwani dłużej i tym samym nadgodziny robi się ku chwale ... dodatkowo doradca z "kasą" ma takie samy plany jak doradca "bez kasy" co jest moim zdaniem trochę chore, bo jak wiadomo osoba z walutą ma inne obowiązki niż tylko sprzedaż pożyczek ...
zdjecie uzytkownika
maciek - 2015-06-19 18:05:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
właśnie nie wiem co ma wspólnego akwizycja z pracą w banku... poza tym przecież zawsze doradca klienta man pomagać tym klientom i nie spotkałem się, żeby w tym banku było inczej. Osługa na najwyższym poziomie, nawet konto dla młodych mają dobre. Poza tym nadal rekrutują w Łodzi, Chorzowie, Szczecinie
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2015-06-21 11:32:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może ktoś napisze wreszcie ile się tam zarabia jako doradca klienta czy specjalista? Bo jak na razie to samo narzekanie !
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-06-25 11:41:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Paweł - 2015-06-21 11:32:19]:
nie ma jednej żelaznej stawki na doradcę klienta, zależy dużo od Twojego Dyrektora Oddziału i "negocjacji" podczas rozmowy
zdjecie uzytkownika
Ratel - 2015-07-02 08:15:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [byly pracownik Poznań - 2014-08-21 20:43:50]:
Nikt nie ucieka do Alior Banku, przecież tam jest najgorszy syf - tam i w Cti
zdjecie uzytkownika
pracownik bzwbk - 2015-07-09 21:24:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W bankowości oddziałowej pracuję 15 lat i czas na zmiany. Uczestniczyłam w kilku rozmowach rekrutacyjnych do różnych zespołów z CWB, niestety nie liczą się umiejętności i doświadczenie tylko znajomości i żebyś czasami za dużo nie zarabiał, bo ich na ciebie nie stać. Żenujące jest to, że ludzie z doświadczeniem, osiągający wyniki sprzedażowe muszą robić orkę w Oddziale, a Szefostwu nie zależy żeby się rozwijali. Oczywiście kogo chcą to promują. Konkursy to jedna wielka ściema, potrzebują tylko tła do ustawki. W moim oddziale awansuje ten kto chodzi na papierosa z Szefostwem i donosi na innych. Nie pojmuję jak doradca z ograniczonym poziomem kompetencji do obsługi detalicznej, wyrażający się do swoich współpracowników słownictwem z rynsztoka, awansuje na kierownika. Gdzie tu autorytet? Przeszłam różne stanowiska w oddziale, byłam również kierownikiem, niestety po urlopie macierzyńskim nie było już mojego stanowiska i wcale się tym nikt nie przejmował. Dostajesz propozycję nie do odrzucenia, jak się nie podoba to wyjazd. Lubię pracować z klientami, ale mam już dość pracy niewolniczej dla tej instytucji. Nie szanuje się tu starych pracowników, a polityka banku przyjaznemu młodym mamą, to jedna wielka ściema. Polecam tu pracę dla osób mających lekki stosunek do ciągłej inwigilacji i kontroli co robisz w godzinach w pracy. Zarobki nie są złe, to co wynegocjujesz na starcie musi ci wystarczyć na 5 lat. W PASIE tną kasę za sprzedaż, robisz większe plany, a kasy coraz mniej. Jestem w trakcie zmiany pracodawcy, za większą kasę będę mieć mniej obowiązków. Wytrwałości dla tych, którzy widzą swoją przyszłość w tej instytucji. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kamil - 2015-07-19 21:12:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pracownik bzwbk, ciekawe jest to co piszesz, bo ja obecnie pracuje w innym banku, myśle nad przejściem do bz wbk i to co piszesz póki co wydaje się być niemożliwe. Otóż chyba ma się jakieś premie czy prowizje, to jeśli ktoś faktycznie osiąga dobre wyniki sprzedażowe, to nie może źle zarabiać, kiedy zarabia mało to idzie do konkurencji.
zdjecie uzytkownika
Najgorszy wybór - 2015-07-21 11:34:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W Bezecie pracowałem jakieś 7-8 miesięcy. Najgorsze 7-8 miesięcy w życiu (call center w Lublinie). Obóz pracy to adekwatne określenie. Pretensje za minutę spóźnienia, wyjście do toalety, minutę za długo na przerwie. Pretensje, bo zaglądasz w prywatny telefon. Nie ma nawet służbowej herbaty. Możliwość rozmowy z przełożonym - żadna. Wyrzucają ludzi bez sentymentów - tydzień przed ślubem, w żałobie, z problemami przejściowtmi - who cares? Omijać z daleka, szkoda życia.
zdjecie uzytkownika
142455 - 2015-08-13 21:15:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Najgorszy wybór - 2015-07-21 11:34:12]:
Ja przepracowałam 30 lat i zostałam kopnięta w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo zachorowałam.Zostałam tylko z wynagrodzeniem bez odprawy bez pomocy i oczywiście bez pracy.Tego się spodziewajcie po Waszych pracodawcach. pozdawiam
zdjecie uzytkownika
pika - 2015-08-19 00:18:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moj kumpel pracowal jako doradcaklienta, typowo na sluchawce i nie jeczal w ogole. ale wiaodmo kazdy ma prawo do wlasnej opinii. a widze ze w Bank Zachodni WBK prowadzi strasznie duzo naborow a to na praktykantow w oddziale bankowym, a to na doradce klientow, Praktykanta w Departamencie Kadr i Współpracy z Partnerami Społecznymi czy doradca biznesowego takie nabory moga dorbze swiadczy co firmie, ale moga tez czlwoieka zaczac zastanawiac.
zdjecie uzytkownika
IT BZWBK - 2015-09-03 17:49:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ucciekajcie z tej firmy. To dno. Cięcia, gięcia, łamanie prawa pracy, praca po godzinach bez wynagrodzeń. Robotę 3 osób robi jedna itd. Inspekcja pracy już tam swoje zrobiła bo ludzi donoszą i mają dośc.
zdjecie uzytkownika
Button - 2015-09-11 16:45:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W bankowości przepracowałem 15 lat, w tym 3 lata jako Dyrektor w BZWBK. Zgadzam się z większością negatywnych opinii. Zastanawiałem się co jest powodem tego stanu i doszedłem do wniosku, że stworzony przez Mateusza system zarządzania folwarcznego zniszczył kulturę tej organizacji. Cel w postaci corocznego zysku większego o 20 %, który gwarantuje dla Zarządu status quo w grupie Santandera (efektywność), determinuje nieetyczne postawy. Więcej, więcej, nie potrafisz więcej ? :). W tym toksycznym środowisku ludzie na różnych poziomach funkcjonują w nerwowym transie, wedle zasady, że jesteś tak dobry jak twoja ostatnia, najlepiej dzisiejsza sprzedaż. Zresztą badania Hay Group to potwierdzały. Młody człowieku, chcesz poświęcić lata dla takiej organizacji?. Odradzam, chyba że nie masz co do przysłowiowego garnka włożyć.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Justi - 2015-09-18 04:37:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzę, że sporo nowych ofert pracy się pojawiło, na doradcę firmy czy doradcę biznesowego, powiem wam, że naprawdę spoko... chyba będę aplikowała na stanowiska dorarcy biznesowego w Bełchatowie, bo zauważyłam, że oferta się pojawiła i w sumie się zdziwiłam :) czasem jednak dobrze wejść na gowork, pozytywnie zaskakuje człowieka ;)
zdjecie uzytkownika
Doradca - 2015-09-30 18:47:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem tylko tyle. Pracuje w oddziale i sprzedaz musi byc. Szef zawsze bedzie naciskal na sprzedaz bo od tego jest i tak jest wszedzie... u nas wszystkie nadgodziny odbieramy sobie kiedy pasuje. Fakt nie zawsze kiedy nam pasuje ale zawsze odbieramy te nadgodziny . Wiec nie rozumiem tu zawartych opini. Takie sa przepisy i kropka wiec jak ktos Wam nie oddaje nadgodzin to napiszcie do PIPU anonomowe zgloszenie :-) Jezyka nie macie? Jak Was szef gnebi i zastrasza to nagrywajcie wszystko na telefon z ukrycia i zlozcie skarge. Mamy odpowiwdnia komorke w bzwbk do takich spraw. A jak nie to cywilny pozew - chocby dla postraszenia. Ja tez nie akceptuje obslugi kasowej w polaczeniu ze sprzedaza narzucona odgornie ale cóż. .. takie czasy.
Zarobki bardzo małe a procowalam w wielu bankach (1500-2400 netto) w zaleznosci od doswiadczenia. A premie ... hmm szkoda pisac . Jak 200 zl zarobisz to sukces. Mamy fajne mybefit i tyle. W innych bankach sa większe premie ale i duuuzo wieksze plany wiec wszystko sie równa.
Ja mam spoko szefa choc ma swoje wady ale skoro jeszcze tu pracuje to znaczy ze to akceptuje ale kto wie jak dlugo. Co chwile ktos mi dzwoni z jakas propozycja pracy... wiec moze wreszcie sie zdecyduje.
Glowa do gory koledzy - jak to sie mowi wszedzie dobrze gdzie nas nie ma. Nikt i nigdzie nie jest idealnie. Wazne ze pensja do 28 wplywa na konto.
zdjecie uzytkownika
Jolanta - 2015-10-02 04:26:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w oddziale Banku Zachodniego w Wrocławiu i narzekać nie mogłam. Co prawda atmosfera była trochę napięta zewzględu na to, że kierownictwo cały czas nakładało nacisk na wyniki w sprzedaży kart kredytowych. Co do wynagrodzenia wydaje mi się, że było dobre jeśli ktoś miał dobre wyniki i na bank też znajdziemy ofert pracy dla nauczycieli włoskiego (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
olki - 2015-10-07 21:33:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kadra zarządzająca to DNO !!! Ludzie bez wiedzy, pojęcia.
Promowanie miernot, bezmyślnie wykonujących to co im się powie.
Jak nie musicie trzymajcie się z daleka.
zdjecie uzytkownika
Mix - 2015-10-18 10:18:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Według mnie niektórzy bardzo chętnie się tutaj przejdą na rozmowę rekrutacyjną, a żeby było ciekawiej odnajdą się w tej pracy. Oczywiście naciski na sprzedaż są zrozumiałe - w końcu każdemu zależy na tym żeby uzyskiwać jak najlepsze wyniki a przy okazji zarobić jakieś przyzwoite pieniądze dla siebie i zespołu.
zdjecie uzytkownika
gośka Lublin - 2015-12-08 18:37:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich. Czy ktoś może mi napisać z osób pracujących w bzwbk w Lublinie na Zana na stanowisku specjalisty ds sprzedazy jak tam się wogóle pracuje. jak kierownictwo czy są osobami pomocnymi, ile zarobi przeciętny pracownik tej firmy? czy plany są do zrealizowania?zastanawiam się czy warto tam iść i nie zamienić sobie pracy na jeszcze gorszą. z góry dziękuję za informacje. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
pika - 2015-12-08 21:45:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no praca w bankach nie nalezy do latwych tak jak kolega wspomnial sprzedaz jest wazna, ale powiedzmy sobie szczerze ciezka praca poplaca i zarobki nie sa zle.
zdjecie uzytkownika
miła - 2015-12-16 23:29:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też w BZcie pracuję. Dyrektorka bardzo fajna ale kier. bez doświadczenia jako doradca i tylko na doradcach potrafi się wyżywać psychicznie. Premie tragiczne to fakt i na dodatek potrafią plany podnieść o 100 % tłumacząc, że to jest plan narzucony z centrali. Bez informacji na jakiej podstawie ta zmiana. Presja z góry ogromna na ściąganie nowych klientów (a ofert dobrych brak) Góra jak mantra powtarza, że dla dobrego doradcy nie ma wytłumaczenia "za drogo". Napisz proszę, jeśli możesz co to za firma do której uciekłaś?
zdjecie uzytkownika
gollob - 2015-12-17 02:38:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest jednak w czym wybierać i myślę, że nie można z tego powodu ograniczać się do jednego stanowiska ponieważ można wybrać to co bardziej odpowiada naszym umiejętnościom.
zdjecie uzytkownika
konrad - 2015-12-19 05:55:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a może pracuje tu ktoś jako doradca biznesowy, bo bank zachodni WBK co jakis czas poszukuje w moim miescie. Mam takie postanowienie noworoczne, by znaleźć dobrze płatna szansę, także zapytam jak tu z zarobkami?
zdjecie uzytkownika
Ł - 2015-12-20 21:33:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem jako Doradca Biznesowy.
Pozytywy: ofertę można dostosować dla każdego klienta - bardzo duży plus (dzięki temu BZWBK ma tak dużo klientów), decyzyjność na oddziale, system itp.
Minusy: w każdym oddziale na każdym stanowisku - NADGODZINY! Inaczej się po prostu nie da, bo się nie wyrobisz ze swoją robotą. Okey - nadgodziny można odbierać, ale nie każdy ma ochotę spędzać cały dzień w pomieszczeniu 2x2! W pracy jesteś zazwyczaj po 8, logujesz się itp, później NEO, a wychodzisz przed 18 z bólem głowy i zalegającymi dokumentami w biurku. Porażka i zaś następnego dnia przychodzisz szybciej z nadzieją, że uda Ci się dziś nadrobić zaległości. Problem dotyczy doradców ind.jak i biznesowych.
Stąd taka rotacja na w/w stanowiskach.
zdjecie uzytkownika
Ł - 2015-12-20 21:38:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wynagrodzenie w stosunku do innych banków uważam, że konkurencyjne.
Praca dla osób bez pasji życia, rodziny, zdecydowanie dla osób o charakterze księgowej, analityka niż sprzedawcy.
zdjecie uzytkownika
och - 2015-12-26 03:13:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Ł wcale się nie dziwię, zwłaszcza, że teraz mają oferty pracy głównie na doradców biznesowych, ale można znaleźć zatrudnienie również jako menedżer ds. produktów skarbowych.
zdjecie uzytkownika
emi - 2015-12-28 12:25:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
maja wiele ofert, widać ze bardzo rozwojowe z mozliwoscia awansu,zdobycia dosiawdczenia,maja piekty szkoleń, atrakcyjny system motywywacyjny, warto spróbować
zdjecie uzytkownika
do_emi - 2015-12-28 19:35:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy nie zastanawia kogokolwiek dlaczego jest dużo rekrutacji na stanowisko Doradcy Biznesowego w bzwbk. Co roku zamykanych jest 15 do 40 jednostek, a ogłoszenia w regionach pojawiają się cyklicznie co rok. Zwyczajnie Doradcy nie wytrzymują lub są zwalniani bo nie wyrobili "pasa". Doradca Biznesowy z 3 letnim stażem to tam już ikona:) Taka rzeczywistość.
Co się tyczy hymnów pochwalnych, przykład emi ( powyżej), to zespół relacji z otoczeniem ( przy prezesie ) troluje je. Pięciu okresami siedmiu pracowników codziennie monitoruje internet i wymusza usunięcie niektórych wpisów przez adminów portali oraz troluje na rzecz banku. Taka rzeczywistość. Jak ktokolwiek chce uzyskać informacje o bzwbk jako pracodawcy zwyczajnie warto pogadać z Doradcą.
zdjecie uzytkownika
ilm - 2015-12-30 15:30:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
teraz rekrutują ludzi na stanowiska jako Doradca Klienta i wydaje mi sie, ze u nich to jest bardzo dobra rekrutacja, bo kilku etapowa, wiec profesonalnie do tego podchodza.
zdjecie uzytkownika
ilo - 2016-01-07 17:58:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz cały czas są tylko oferty do pracy jako Doradca Klienta, a zarobki sa nieznane, jedynie napisali, ze są atrkacyjne i wysokie premie do zdobycia dodatkowo.
zdjecie uzytkownika
lorens - 2016-01-10 01:31:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ilo - 2016-01-07 17:58:05]:
Jeszcze niedawno nie słyszałem zbyt wiele na temat tego banku. Jednak ostatnio poznałem gościa który tu pracuje i polecał ich Mówił , że jak będzie opcja to , żeby śmiało aplikować do nich .
zdjecie uzytkownika
jarek - 2016-01-12 15:05:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie dziwię się, że tak Ci powiedział, bo naprawdę warto. WBK to chyba jeden z dominujących obecnie banków, ludzie zakładają tam konta, wiec i pewnie kasa dla pracownika wieksza.
zdjecie uzytkownika
przebudzenie - 2016-01-14 12:57:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
@pika
Na bym ci radzil nauczyc sie pisac poprawnie po polsku. Duza rekrutacja to tylko swiadectwo WIELKIEJ rotacji w tej instytucji.

Pracowalem kilka lat temu w BZWBK. Niewiele bo ok pol roku, sam sie zwolnilem, bo charakter tej pracy i atmosfera wydal mi sie chory.

1 dzien mojej samdzielnej pracy, siadam na obsluge kasowa, stresuje sie bo mam duze wplaty, na koniec dnia reprymenda - czemu nic nie sprzedalem? Darmowe roznoszenie ulotek po osiedlach, naganianie kazdego i nie ma ze oddzial w zlym miejscu, ze nie ma na kim robic planow - ma byc zrobione*.
Codzienne upokarzajace spotkania przed tablica, spowiadanie sie z kazdego telefonu, ruchu - klient dostal lepsza oferte w innym banku? To Twoja wina, bo nie rozbudziles jego potrzeb. Twoja glowa ma byc "PELNA POMYSLOW'.
15 minut na odwozke/przyjecie gotowki do oddzialu, milion procedur do przeczytania. Tresura.

Spotkania poranne z pania dyrektor, ze nam nie idzie sprzedaz, nie idzemy z "linia czasu" i moze by nas zmobilizowalo to, jakbys od firmy nie dostali wynagrodzenia, skoro dla niej nic nie robimym ;-), a do tego taki zarcik "to kogo dzis zwalniamy".


Porownujac doswiadczenie w BZ, do mojego obecnego doswiadczenia z duzo wiekszych firm o zasiegu miedzynarodowym, BZ to trzeci swiat. Zareczam, ze nie zywie urazy do swojej przelozonej, wydaje mi sie, ze koniec koncow ja tez niezle przyciskano.


zdjecie uzytkownika
Grat - 2016-01-14 18:16:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jest tak do końca jak mówisz @przebudzenie bo rotacja nie zawsze jest winą firmy, czasami po prostu młodzi ludzie nie chcą pracować, coraz szybcierj się męczą i odchodzą
zdjecie uzytkownika
przebudzenie - 2016-01-15 09:26:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Jest tak do konca. Pracowalem w kilku innych firmach, w duzej zagranicznej firmie, gdzie w ciagu roku 40% osob sie zwolnilo, nie dlatego ze nie chcialo pracowac, a dlatego ze juz nie wydalalo - atmosfera byla zla, byli przeciazeni obowiazkami i wynagrodzenia byly za male.
Rozumiem ze sugerujesz jakoby mnie sie nie chcialo pracowac. Dobre ;)
W BZ za doradce z gotowka dostalem 2500 zl brutto, obecnie w korporacji zagranicznej zarabiam 6500 brutto, moge pracowac z domu, mam PLATNE nadgodziny, nie mam odpowiedzialnosci finansowej, nikt nie zaczyna dnia od tekstu "to kogo dzisiaj zwalniamy", nie ma tekstwo "nie idziemy z linia czasu", nie spowiadamy sie przed bialymi tablicami, nie mamy scenek sprzedazowych, nie musimy czytac miliona procedur do kazdej aktywnosci, mamy czas na sniadanie, obiad, na urlop.

Mnie praca w BZ nauczyla pokory i szacunku do osob na obsludze klienta (kasy w supermarketach, banki, poczta itd), ale tez pokazala mi jak wyglada swiat w ktorym nie chce uczestniczyc.

I wynagrodzenie, nedzne.
zdjecie uzytkownika
herek - 2016-01-16 22:32:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem czy powinienem to mówić, bo takie informacje należą do wewnętrznych spraw firmy, no ale Asystent Doradcy w banku dostaje na początku 2500 złotych netto.
zdjecie uzytkownika
sprawiedliwy - 2016-01-17 09:57:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem pracownikiem tego banku od 2 lat(wcześniej ex-KB)10 lat. Praca w BZWBK to nieporozumienie, dla tych którzy chcą coś osiągnąć i chcą się rozwijać:to nie jest dla nich miejsce, odradzam stanowczo i nigdy nie polecę swoim znajomym tego pracodawcy. Panują tu jakieś dziwne układy i ustawki. A najbardziej w tym wszystkim szkodami Klientów. Nie chcą pracować tu ludzie wartościowi sami odchodzą, starzy boją się odejść prze zasiedzenie, ale oni też już stoją na krawędzi podjęcia decyzji o zmianie roboty.HR -rowcy BZ nie mają już źródeł znajdowania nowych doradców szczególnie biznesowych, to chyba o czymś świadczy.
zdjecie uzytkownika
Grat - 2016-01-19 13:17:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze, właśnie że to mówisz, ludzie powinni wiedzieć jak jest @herek a to jest bardzo dobry pieniądz, nie można się chyba do niego za bardzo przyczepić, ja tam szanuje
zdjecie uzytkownika
A - 2016-01-26 19:58:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem pracownikiem bz ( wcześniej KB) od 2007 roku. Od fuzji z bz jest z miesiąca na miesiąc coraz gorzej. Plany sprzedażowe i oczekiwania Centrali co do wyników rosną co miesiąc jakby bz był jedynym bankiem na rynku. Ciągle naciski na sprzedaż ubezpieczeń , które nic ni dają bo sporo w nich wyłączeń. Płace marne, cenniki premiowe też co miesiąc się zmieniają i to oczywiście w dół. Nadgodziny za darmo to standard. Z urlopami problem bo nie ma kto pracować w oddziale. Awans to fikcja. Szkolenia tylko learningowej . Nawet kasjerzy nie mają teraz szkoleń z rozpoznawania autentyczności pieniędzy tylko robią to na wyczucie mając z tytłu głowy że mają podpisane oświadczenia o odpowiedzialności finansowej. Zastraszanie, gnębienie i nieuszanowanie przez górę to standard. Oszczędności robi się w oddziałach a centrala za to bawi się na galach i imprezach za grube tysiące. Nie poleciłabym tej pracy nawet największemu wrogowi. Ja niestety pracuje w bardzo małej miejscowości gdzie nie ma szans na inną pracę, mam też już swoje lata. Nie dajcie się zwieść bajerem w ogłoszeniach o pracę
zdjecie uzytkownika
grro - 2016-01-27 10:06:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
-A, tak naprawdę droga koleżanko myślałem że wasz bank jest jednym z lepiej zorganizowanych. W każdym mieście teraz doradców biznesowych potrzebują nie wiem czy ktoś wie na jakiej podstawie się zaczyna?
zdjecie uzytkownika
34wtryh - 2016-01-29 17:15:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@grro no nie tylko bo widzialem ze szukaja takze analityka biznesowo- systemowego w Poznaniu, podejrzewam że na kazdym z tych stanowisk obowiazuje inna stawka
zdjecie uzytkownika
pekina - 2016-01-31 21:16:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak ktoś chce się załapać na pracę u nich to fajna opcja na start to młodszy specjalista ds relacji biznesowych, można być nawet studentem ostatnich lat studiów, bo nie wymagają doswiadczenia ale znajomości Excela
zdjecie uzytkownika
afra - 2016-02-02 20:51:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [142455 - 2015-08-13 21:15:06]:
w tym w Lublinie mieliście bajkę w porównaniu z planami na chlebowej, Nie wiem czemu zawsze mieliście mniej i byliście pod ochronką jak to nam mówili.
zdjecie uzytkownika
afra - 2016-02-02 20:52:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [142455 - 2015-08-13 21:15:06]:
w tym w Lublinie mieliście bajkę w porównaniu z planami na chlebowej, Nie wiem czemu zawsze mieliście mniej i byliście pod ochronką jak to nam mówili.
zdjecie uzytkownika
jurgen - 2016-02-03 10:41:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pekina wybór w ofertach pracy jest u nich szeroki, chyba otworzyli nowe oddziały. Ja aplikowałem na stanowisko specjalisty wsparcia maklerskiego, wymagają doświadczenia ale oferują szkolenia, prywatną opiekę medyczną i benefity
zdjecie uzytkownika
Stach - 2016-02-05 12:47:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy Specjalista Informatyk ds. Rozwoju Aplikacji Internetowych to dobra rzecz, jest tutaj jakiś człowiek, który tak pracuje? Byłoby świetnie dowiedzieć się czegoś więcej

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Zachodni WBK SA

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert