Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Bank Zachodni WBK SA

Pracowałeś w firmie Bank Zachodni WBK SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ewa - 2013-11-17 18:43:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
witam.niedługo jadę na szkolenie z WBK jako doradca klienta. wie ktoś czy zwracają za podróż i ile to trwa??
zdjecie uzytkownika
ewa - 2013-11-17 18:44:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (17)
chodzi mi o 1 szkolenie adaptacyjne
zdjecie uzytkownika
karl - 2014-02-12 11:36:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i coś temat nam ucichł, niegdyś w banku zachodnim WBK zwalniali, potem przyjmowali, bo ludzie pytali o szkolenia, ciekawe jak jest teraz.
zdjecie uzytkownika
thor - 2014-02-17 13:30:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
atomosfera - zależy od jednostki i zespołu; wynagrodzenie - zależy od jednostki, zespołu i stanowiska
zdjecie uzytkownika
han - 2014-02-21 21:16:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pewnie, że wszystko zależy od jednostki i zespołu, pewnie nawet zależy od umiejętności osoby, czy ułożenia planet, ale moglibyście napisać jakiś przykład, tylko dla orientacji.
zdjecie uzytkownika
mario - 2014-03-07 17:15:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Równiez prosiłbym o przedstawienie chociażby jakiś widełek, a z ta zależnością od ułożenia planet bym nie przesadzał, raczej bank zachodni WBK ma stałe stawki.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-03-08 08:48:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do 3000 brutto powinienes dostac
zdjecie uzytkownika
Filip - 2014-03-31 18:29:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ja, no super, ale na jakim stanowisku, no i czy dodatkowo dochodza jakieś premie, trzynastki, WBK dba o ludzi?
zdjecie uzytkownika
blablabla - 2014-04-08 10:10:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [martusia13.02 - 2012-11-12 19:13:13]:
nie tylko ty mam nerwicę, tam panuje mobing,brak poszanowania,brak mozliwosci rozwoju,jedynie jak ma sie układy albo sypia z odpowiednimi osobami,a nie wspomnę co sie dzieje tam na integracjach,przepracowałam tam kilka lat,to wiem o czym piszę...nie polecam nikomu....BZWBK I ALIOR to masakra
zdjecie uzytkownika
worek - 2014-04-13 17:15:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może tak było kilka lat temu jak tam pracowałeś. teraz wszędzie sytuacja zaczyna się zmieniać, więc nie wiem czy jest co porównywać
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-04-14 11:31:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
W tej chwili praca w BZWGK to koszmar, nie liczysz sie ty, Klient, a tylko plan który musisz zrealiowac za wszelką cenę, to nie jest wazne w jaki sposób. Pracownicy mają nerwice, nie rozmawiaja z sobą, ale burczą, dobrze jak trafisz na szefa w miare wyrozumiałego, to jeszcze , ale jak trafisz na takiego dupka to po kilku miesiacach sam odchodzisz, albo sami rozstaja sie z toba. Nie radze, wiem co piszę. Najgorzej jest w dawnych oddziałach Kredyt Banku
zdjecie uzytkownika
Bocian - 2014-04-16 09:47:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zawsze klient się liczy - tu nie widzę akurat nic dziwnego. W wielu firmach stawia się na dobrych pracowników, którzy nie będą się obrażali na to, że o nich się nie mówi.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-04-16 11:37:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie zrozumiałes Klient nie jest wazny, tylko realizacja planów sprzedazowych, nawet kosztem Klientów, Zasada klient musi miec wszystkie produkty jakie oferuje Bank, jezeli nie chce wziąć to cóz jestes ty winien. Poza tym atmosfera jaka panuje w BZWBK to koszmar, za tą atmosfere odpowiedzialni sa głównie bezposredni przełozeni, którzy potrafią tak zgnębić pracownika, ze musi leczyc sie z nerwicy. Jednym słowem nie polecam
zdjecie uzytkownika
KAJA - 2014-04-17 20:49:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
TRAGEDIA, PRACUJE JUZ 4 MIESIĄC I NIE MOGE SIE DOCZEKAĆ KIEDY BEDE MOGŁ SIE ZWOLNIĆ
zdjecie uzytkownika
Filip - 2014-05-07 22:48:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
KAJA, a niby dlaczego nie możesz zrobić tego w każdym momencie, no i chyba nie jest tak najgorzej w BZ WBK, skoro tyle wytrzymałeś już.
zdjecie uzytkownika
Marzena - 2014-05-12 11:39:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KAJA - 2014-04-17 20:49:33]:
Pracowałam dla Banku Pocztowego,w imieniu PP.Najgorsza mieszanka z możliwych,oferta okropna,do tego dorzucą ubezpieczenia.Wynagrodzenie niskie-mi jako pracownikowi poczty dali 1800 brutto bez prowizji ,za klientem trzeba się zdrowo nachodzić,o lepsze warunki kredytowe musisz prosić,system non stop się zawiesza,do większości rzeczy nie masz wglądu ani uprawnień,nie możesz np zamknąć konta.Szkolenia na okrągło,ale mało potrzebne,wszystkiego uczysz się na sobie i swoich klientach.Szefostwo z piekła rodem,kieruje się wyłącznie zastraszaniem.Mimo wypracowanych po 100 do 130% planów comiesięcznych nie jesteś w stanie doprosić się o podwyżkę.Mało tego,umowy przesyłają lub przekazują przez koordynatora z opóźnieniem,zakładając,że podpiszesz to i tak.Po 4 latach szarpaniny z pocztą i 7 miesiącach z bankiem przechodzę do zachodniego i myślę ,że gorzej nie będzie.Na dzień dobry 2500 brutto ,na moim dość bezrobotnym terenie nie jest złą stawką.Tutaj Cię z jednej strony naciska bezpośredni przełożony,sugerujący,że na Twoje miejsce jest 10 chętnych i lepszych osób,z drugiej Naczelnik UP,który zrzuca na Ciebie swój plan .Rzucają Ci na koniec głupią bajkę o starym ośle,który nie daje rady na swojej farmie,więc go zasypują w dole.Co powinien zrobić osioł?Pada pytanie-moja odpowiedź-uciec na inną farmę.
zdjecie uzytkownika
ALKA - 2014-07-31 17:36:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorszy Bank w którym pracowałam chore zasady i wszystko co w nim jest pracowałam tam zaledwie rok a dlaczego bo nie byłam przyjaciółką dyr Banku.
Jako pracownik żadnych szkoleń i szans na rozwój kariery.Nie polecam tego Banku żadnemu wrogowi. A klientom tego Banku współczuję bo ze zmianą taryfy i opłat sami pracownicy nie mogą nadążyć a co dopiero zwykły klient. Jednym słowem robią klientów w balona
zdjecie uzytkownika
byly pracownik Poznań - 2014-08-21 20:43:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dopóki nie przejął ich na dobre santander wygladalo tam po ludzku,cięzko ale po ludzki zarobki ok 1800-3000 netto, tak było do końca 2013 r,potem robili tak że mogles zapomniec o takim wynagrodzeniu,nie powiem są dobrei pomocne osoby tak żeby reprezentowac bank z klasą,ale są krwiżerczy kierownicy..po prostu bezduszni...awans..to nie jest ta firma..tam są zamrozone wypłaty,nie ma możliwości na awans...poza wynikami trzeba sie przydoboać..same wyniki to malutko..to tylko pieniądz...kierownictwo to to totalny koszmar...po ptostu tragedia..konto osobiste wp orzadku..kredyty godne pożalowania a karty kredytowe to prawdziwy badziew...tak podwyższaja plany ze nie zarobisz...a w dodatku powoduje to ze pracownicy oszukuja bo inaczej nie Zrobią planu...tam w wiekszosci pracuja fąłszywi ludzie ktorzy czekają na potkniecie..słabo doceniaja jak osiagasz to co masz zrobić..zrobisz i tak nie dostaniesz godziwego wynagrodzenia....ludzie z WBKu uciekają do Alior Banku lub PKO bo to tam jest normalniej...ludzie tam nie wracają..
zdjecie uzytkownika
wieloletni pracownik bankowosci - 2014-08-26 20:49:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam to wszystko co tu jest powypisywane i biorac pod uwage swoje doswiadczenie w bankowosci (ponad 10lat ostatnio w KB , a teraz w WBK) być moze jestem w stanie zrozumieć rozgoryczenie jakie emanuje w wielu zamieszczonych tu wypowiedzi. Chciałabym jednak nowym osobom szukajacym pracy w bankowosci uświadomić pewne aspekty pracy w charakterze doradcy. Praca w bankowosci jest jedną z bardziej wymagajacych - praca z klientem, dbałosc o wizerunek, standardy obsługi, etykę, jakośc dokumentacji, znajomosc wielu procedur, umiejetność samomotywacji i przede wszystkim duże zaangazowanie w realizacje postawionych celów. Nikt kto stoi w miejscu nie chce sie uczyc,szkolic pracowac nad soba, doskonalic warsztatu nie wytrzyma tempa. Praca w duzej korporacji, a taka przewaznie sa banki, rzadzi sie swoimi prawami - wiekszosc rzeczy jest ustandaryzowana, a prawa- w tym pracownicze- przestrzegane (co nie zawsze wystepuje np. u tzw. "prywaciarza"). Co do pensji o której tak dużo sie tu pisze, to tak naprawde wiele zalezy od regionu (W-wa, duze miasta, mniejsze miasta) i oczywiscie stanowiska. Kwot nie podaję,bo o tym sie nie mówi.Banki płaca całkiem nieźle i z moich doswiadczen wynika (a mam na mysli kilka mniejszych miast), ze wiecej niz sie tu pisze. Sa konkursy, premie i inne systemy motywacyjne, wiec aktywny i zzngazowany pracownik moze naprawde duzo.
Jesli chodzi o atmosfere to faktycznie wiele zalezy od menedżera i zespołu,bo atmosfere w pracy tworza ludzie - duzo lepiej i przede wszystkim efektywniej pracuje sie w sytuacji wzajemnego zrozumienia i odpowiedzialnosci za wspólny wynik Oddziału.
zdjecie uzytkownika
Eryk - 2014-09-03 23:29:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niedawno Bank Zachodni WBK poszukiwał doradcy klienta do szczecina. Myślałem, że w ofercie przeczytam czego wymagają oraz co oferują w zamian, ale nic bardziej mylnego. Jedyne co napisali to, że poszukują osoby posiadającej doświadczenia w bezpośredniej sprzedaży i obsłudze klienta oraz, że doświadczenia w bankowości oraz gotówkowej obsłudze klienta będą dużym atutem.
zdjecie uzytkownika
lola 123 - 2014-09-09 17:29:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Żaden prestiż i wymagania. Wystarczy być dobrym sprzedawcom reszta jest podana na tacy. Człowiek z Prowidenta da radę. Bank bez stabilnej oferty. Same promocje.Nawet pracownicy już nie nadążają z promocjami jak w supermarkecie.
zdjecie uzytkownika
Lio - 2014-10-03 10:13:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BZWBK to jak dla mnie na dzień dzisiejszy porażka. Z każdej strony kładą nacisk na pracownika, a samym ciężko coś dać od siebie. Jak wyżej wspominano nie liczy się pracownik, ani Klient tylko sprzedaż. Dużo obiecują, a mało robią. Moje zarobki? Najniższa krajowa kochani, czyli ok 1200 na rękę, a żeby dorobić się coś premii to cud, bo zależy jak Wasz szef ustali. Nasz sobie wyznaczył, że wypłaca premię przy 90% zrealizowanej sprzedaży tak więc większość zapracowanych ciężko pieniędzy (bo i ludzi trzeba na wszystko naciągać) przechodzi koło nosa. Nikomu nie polecam tej pracy. Może w innych bankach wygląda to inaczej.
zdjecie uzytkownika
mwawa - 2014-10-03 12:01:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,

Zostałem zaproszony na rozmowę na stanowisko doradcy klienta.

Jaką kwotę zaproponować na rozmowie biorąc pod uwagę że: mam doświadczenie, wykształcenie kierunkowe i miejscem pracy jest Warszawa.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-10-23
Żródło: Gowork.pl
Katowice
(śląskie)
Bank Zachodni WBK S.A. jest częścią międzynarodowej grupy finansowej o ustalonej pozycji wśród banków z kapitałem zagranicznym. W swojej ofercie posiada szeroki wachlarz produktów dla firm oraz klientów indywidualnych. Obecnie Bank Zachodni WBK poszukuje kandydata na stanowisko:   Praktykant/ka w Oddziale Bankowym   Miejsce pracy: Bielsko Biała Bytom Chorzów Częstochowa Gliwice Katowice Pszczyna R
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2014-10-03 23:20:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obecnie posiadają ogłoszenie na praktykę w obszarze Partnerstwa HR - Lublin. Oferują bezpłatną praktykę w renomowanej instytucji finansowej, dostęp do wszechstronnej wiedzy o rynku pracy oraz metodach rekrutacji i selekcji, możliwość skonfrontowania wiedzy teoretycznej z praktyką, opiekę specjalisty w obszarze HR, a także pisemne referencje po zakończeniu praktyki.
zdjecie uzytkownika
Ryba - 2014-10-14 17:21:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Paweł - 2014-10-03 23:20:56]:
Min. To 3500 brutto. Mów więcej 4200 bo w zależności od oddziału możesz tyle dostać.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Zachodni WBK SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x