Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Bank Zachodni WBK SA

Opinie o Bank Zachodni WBK SA

Pracowałeś w firmie Bank Zachodni WBK SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
arek - 2015-01-30 22:19:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
no ciekaw jestem ile płacą w banku zachodnim wbk doradcy klienta? Kiedyś już pracowałem jako doradca, później miałam sporą przerwę, teraz chciałbym wrócić do branży, więc szukam jakiegoś miejsca zaczepienia tak żeby na początek się znów wdrążyć w temat. Czy myślicie że WBK na początek to dobry wybór?
zdjecie uzytkownika
Balabilu - 2015-02-07 00:45:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lee - 2015-01-28 09:15:43]:
Czesc. Zabieram sie za pisanie pracy magisterskiej na temat Banku WBK. Jak moglbym skontaktowac sie z toba? Chciclabym prosic cie o wskazowki, do kogo sie zlosic, gdzie znalezc materialy, zrodla, kogo prosic o pomoc, itd. Daj mi prosze znac. Jerzy.
zdjecie uzytkownika
ola ola - 2015-02-10 12:04:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z Lee,wszystko co opisał to prawda. Najgorsze dla mnie to te poranne spotkania przy tablicy i planowanie co komu i ile jeszcze trzeba "sprzedać" ile telefonów sie zrobiło i zrobi, wyśle listów i kontaktów z klientem... Szefostwa nie obchodzi, że na rynku jest coraz gorzej, ludzie tracą pracę (mała miejscowość) tylko liczy się dla nich sprzedaż i efektywność. Jak nie masz sprzedaży to "do widzenia". Ciągle stres, bo się myśli o planach, że nie wykonane.. To minusy ale i są plusy: pensja wypłacana na czas, czasami z premią jak plany są wyrobione, opieka prywatna medyczna, i socjal i czas pracy od poniedziałku do piątku (czasami zdarzają się nadgodziny, że trzeba przyjść wcześniej lub zostać dłużej)
zdjecie uzytkownika
karina - 2015-02-14 15:02:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy w tym banku to nie ma stałych godzin pracy trzeba tez nadgodziny robic czy na starcie doswiadczenie jest bardzo wazne czy bez tez maja szkolenia i przyuczenie pracownika czy trzeba wykazac sie dodatkowymi kwalifikacjami w danej dziedzinie na te stanowisko pracy jak ogólnie wyglada praca w tej firmie...
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-02-17 10:42:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem pracownikiem BZWBK od trzech lat. Pracuję w oddziale ok 20 osób na kasie. Owszem praca jest wymagającą, trzeba uważać na pracę z gotówką, bo jak się pomylisz, to niestety płacisz. Plany sprzedażowe są z miesiąca na miesiąc większe, w ciągu trzech lat mi wzrosły o 100 %. Codziennie rano spotkania i spowiadanie się co zrobisz dzisiaj, co sprzedałeś, ile telefonów spotkań itd. Porównując swoje poprzednie miejsca pracy jest to bardzo intensywna praca, kolejki, obsługa, sprzedaż, telefony, spotkania z przełożónymi, wieczorem wracam z pracy całkowicie wydymany, marzę tylko o łóżku. Liczy się ogólnie tylko sprzedaż, jeśli ci jakoś idzie, jest ok, premia, jakieś regionalne konkursy. Gorzej jeśli masz gorszy miesiąc, nikt nie pamięta, że w poprzednim miałeś 200 % planów. Ale we wszystkich bankach pewnie jest tak samo, skoro nawet dostawca czipsów ma plany sprzedażowe. Nie ma już "normalnej" pracy w tym kraju chyba
zdjecie uzytkownika
robek - 2015-02-28 18:06:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracownik, to co pisaleś to stanowisko doradzcy w Banku Zachodnim WBK czy kogo? bo jak doradzcy to jednak strasznie ciężki kawałek chleba, bo kiedyś u konkurancji robiłam jako doradzca i mam wrazenie że było o wiele prościej wyrobić normy i całą resztę. no ale cóż, teraz jak szukam pracy do i wbk byłoby dobre
zdjecie uzytkownika
Biłgoraj - 2015-03-06 15:41:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Po co jest robiona rekrutacja, jak Pani dyrektor w Biłgoraju nie była zainteresowana kandydatami. Skoro jest ustawiane, to po co fatygować ludzi. Drugi fakt Pani z HR żądała podpis czytelny na CV. Pytam po co jak każde CV ma zgodę do przetwarzania danych. Wszyscy wiedzą, iż inaczej nie było by brane pod uwagę. Może więcej kompetencji. Skoro się woła ludzi to się nie ustawia rekrutacji, może ktoś się temu przyjrzy.
zdjecie uzytkownika
kampi - 2015-03-14 22:02:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a może poleca ktoś stanowisko doradcy klienta w Banku Zachodnim WBK? Widziałem ogłoszenie w moim regionie. Właściwie to wymagań nie mają wygórowanych, bo to po prostu opis ogarniętej osoby. Fajnie, że oferują umowe o pracę z tego co wyczytałem. Ta karta multisport jest od pierwszego dnia? Ile płatna, bo wiem, że bywa z tym różnie.
zdjecie uzytkownika
lorens - 2015-03-30 18:54:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadza się jeśli chodzi o pracę na stanowisku doradcy klienta to plusy są takie , że te pracę można znaleźć praktycznie w każdym regionie naszego kraju, a po za tym fajne jest to że liczyć można na zatrudnienie w znanej i poważanej na rynku firmie i to w dodatku od razu na umowę o pracę. Wszystko wygląda nieźle
zdjecie uzytkownika
riri - 2015-04-10 20:18:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuje w BZ WBK od 10 miesięcy i naprawdę na atmosferę w pracy nie mogę narzekać. Do pracy chodzę bez stresu. Do banku przyszłam z bardzo znanej ubezpieczalni i tam mobbing był na porządku dziennym, miałam dość i odeszłam. Natomiast mając porównanie to niebo a ziemia. Tam również miałam plany, ale zero szacunku człowieka. W BZ WBK gdyby było to samo to pewnie dawno bym odeszła, ale na szczęście mam kierownika, który mnie motywuje i wspiera, zamiast gnębić pyta w czym mi pomóc. W całym oddziale tworzymy zespół, a nie gnębimy się na wzajem.
zdjecie uzytkownika
Sooh - 2015-04-20 02:15:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W bankowości, prawda zarabia się spore pieniądze ale jest to także zależne od stanowiska na którym się pracuje bo niestety nie na każdym kasy jest w brót.
zdjecie uzytkownika
czarna mamba - 2015-04-26 15:53:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Pracuję w bzwbk od 2 lat i jest coraz gorzej! w niedzielę popołudniu zaczyna boleć mnie brzuch ze stresu ze w pn muszę isć do pracy rano w p od 6 nie spie bo juz wiem ze musze wstac i isc do pracy, codziennie spotkania pod białą tablicą, codziennie ta sama procedura ile sprzdałąs czemu tak mało i co zrobisz zeby dzisiaj było więcej, nie przyjmują wiadomośi że klient nie chcę , Twój w tym interes żeby wziął non stop straszenie że jak nie dasz z siebie wszystkiego to na Twoje miejsce już czeka kilka chętnych i tak jest codziennie, codziennie również jest okłamywanie klienta, ludzie nieświadomie wierzą doradca a tak napradę są strasznie oszukiwani, bo doradca musi zrobić pla więc kłamie czy chce czy nie a dyrektor na to pozwala. nie liczy sie dla nich klient ten ktory nic nie chce ma być szybko spławiany, liczą się tylko kredyty, ubezpieczenia itp. doszło do tego że doradcy chodzą do psychologów bo nie radzą sobie ze stresem....
zdjecie uzytkownika
Pracownik13 - 2015-05-07 21:50:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podpisuje sie pod tym! Wszystko idzie w zła stronę..kadra kierownicza na niskim poziomie...liczy sie oszukiwanie klientów zeby coś sprzedać! Brak szacunku kierownictwa do załogi, która wyprowa sobie flaki zeby zrobic plan. Jak takim gnebieniem pracownikow bzwbk chce zwiekszyć udział w rynku i zdobyć 1 miejsce w Polsce to mam nadzieje ze nigdy tego nie osiągnie!! Z miesiąca na miesiąc pracuje sie gorzej..plany miesiąc w miesiąc z kosmosu..atmosfera w pracy coraz gorsza..
zdjecie uzytkownika
jaskośk@ - 2015-05-08 16:22:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kiga - 2014-11-20 23:28:32]:
Mam pytanie, w poniedziałek wybieram się na rozmowę w rekrutacyjną i chciałabym wiedzieć, jak przebiega taka rozmowa ile czasu będę czekać na odpowiedz, bo na drugi etap czekałam ponad miesiąc.
Czy jeśli mam doświadczenie to jest szansa, że się dostanę? Jakie są zarobki i czy tam rzeczywiście jest tak jak wszyscy piszą.
zdjecie uzytkownika
joana963 - 2015-05-09 21:28:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Bankowość to akwizycja i to skuteczna akwizycja!!! Chcesz pracować w banku- nie możesz mieć sumienia!!!
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-05-20 14:42:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@joana963 nie wiem czy pracowałaś tak długo w banku, że zwyczajnie wypaliłas sie zawodowo, ale nie mozna tak generalizowac pracy. Przecież konsultancji w banku są własnie od tego, żeby pomagać klientom, a nie ich oszukiwać. Z resztą tylko zadowolony klient przynosi zysk, więc to się po prostu nawet nie opłaca.
zdjecie uzytkownika
Szcześliwy były pracownik - 2015-05-31 08:34:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wszystkich
Byłem pracownikiem bzwbk na szczęście tylko 3miesiące, sam zrezygnowałem, bo nie będę pracował w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdzie dodają coraz to nowe obowiązki, nadgodziny nie są rozliczane bo nie było zlecenia na nie ale "dobrze będzie jeśli zostaniesz w pracy dłużej". Przełożeni na koniec miesiąca nie widzą problemu w tym, że podpisuje się konta osobiste bez klienta z informacji uzyskanych przez telefon po zamknięciu oddziału, podpisze przecież w poniedziałek i wtedy da dowód do skanowania. Nie polecam jeżeli nawet zdesperowanym. Jedynie przed oceną " niedostateczny " broną ten bank pracownicy tacy jak Ty bo są w porządku.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-06-01 11:25:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Szcześliwy były pracownik - 2015-05-31 08:34:15]:
Podpisuję się pod tym komentarzem, codziennie nadgodziny bo osoby, które pracują na obsłudze kasowej nie mają możliwości policzenia się w 10 min od zamknięcia oddziału, a nie rzadko klienci nadal są obsługiwani dłużej i tym samym nadgodziny robi się ku chwale ... dodatkowo doradca z "kasą" ma takie samy plany jak doradca "bez kasy" co jest moim zdaniem trochę chore, bo jak wiadomo osoba z walutą ma inne obowiązki niż tylko sprzedaż pożyczek ...
zdjecie uzytkownika
maciek - 2015-06-19 18:05:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
właśnie nie wiem co ma wspólnego akwizycja z pracą w banku... poza tym przecież zawsze doradca klienta man pomagać tym klientom i nie spotkałem się, żeby w tym banku było inczej. Osługa na najwyższym poziomie, nawet konto dla młodych mają dobre. Poza tym nadal rekrutują w Łodzi, Chorzowie, Szczecinie
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2015-06-21 11:32:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może ktoś napisze wreszcie ile się tam zarabia jako doradca klienta czy specjalista? Bo jak na razie to samo narzekanie !
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-06-25 11:41:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Paweł - 2015-06-21 11:32:19]:
nie ma jednej żelaznej stawki na doradcę klienta, zależy dużo od Twojego Dyrektora Oddziału i "negocjacji" podczas rozmowy
zdjecie uzytkownika
Ratel - 2015-07-02 08:15:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [byly pracownik Poznań - 2014-08-21 20:43:50]:
Nikt nie ucieka do Alior Banku, przecież tam jest najgorszy syf - tam i w Cti
zdjecie uzytkownika
pracownik bzwbk - 2015-07-09 21:24:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W bankowości oddziałowej pracuję 15 lat i czas na zmiany. Uczestniczyłam w kilku rozmowach rekrutacyjnych do różnych zespołów z CWB, niestety nie liczą się umiejętności i doświadczenie tylko znajomości i żebyś czasami za dużo nie zarabiał, bo ich na ciebie nie stać. Żenujące jest to, że ludzie z doświadczeniem, osiągający wyniki sprzedażowe muszą robić orkę w Oddziale, a Szefostwu nie zależy żeby się rozwijali. Oczywiście kogo chcą to promują. Konkursy to jedna wielka ściema, potrzebują tylko tła do ustawki. W moim oddziale awansuje ten kto chodzi na papierosa z Szefostwem i donosi na innych. Nie pojmuję jak doradca z ograniczonym poziomem kompetencji do obsługi detalicznej, wyrażający się do swoich współpracowników słownictwem z rynsztoka, awansuje na kierownika. Gdzie tu autorytet? Przeszłam różne stanowiska w oddziale, byłam również kierownikiem, niestety po urlopie macierzyńskim nie było już mojego stanowiska i wcale się tym nikt nie przejmował. Dostajesz propozycję nie do odrzucenia, jak się nie podoba to wyjazd. Lubię pracować z klientami, ale mam już dość pracy niewolniczej dla tej instytucji. Nie szanuje się tu starych pracowników, a polityka banku przyjaznemu młodym mamą, to jedna wielka ściema. Polecam tu pracę dla osób mających lekki stosunek do ciągłej inwigilacji i kontroli co robisz w godzinach w pracy. Zarobki nie są złe, to co wynegocjujesz na starcie musi ci wystarczyć na 5 lat. W PASIE tną kasę za sprzedaż, robisz większe plany, a kasy coraz mniej. Jestem w trakcie zmiany pracodawcy, za większą kasę będę mieć mniej obowiązków. Wytrwałości dla tych, którzy widzą swoją przyszłość w tej instytucji. pozdrawiam
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-07-29
Żródło: Gowork.pl
Wrocław
(dolnośląskie)
Bank Zachodni WBK S.A. jest częścią międzynarodowej grupy finansowej o ustalonej pozycji wśród banków z kapitałem zagranicznym. W swojej ofercie posiada szeroki wachlarz produktów dla firm oraz klientów indywidualnych. Obecnie Bank Zachodni WBK poszukuje kandydata na stanowisko: Specjalista ds. Obsługi Kadrowo-Płacowej (umowa na zastępstwo) Miejsce pracy: Wrocław DO TWOJEGO ZAKRESU OBOWIĄZKÓW NALEŻEĆ BĘDZIE:
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
kamil - 2015-07-19 21:12:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pracownik bzwbk, ciekawe jest to co piszesz, bo ja obecnie pracuje w innym banku, myśle nad przejściem do bz wbk i to co piszesz póki co wydaje się być niemożliwe. Otóż chyba ma się jakieś premie czy prowizje, to jeśli ktoś faktycznie osiąga dobre wyniki sprzedażowe, to nie może źle zarabiać, kiedy zarabia mało to idzie do konkurencji.
zdjecie uzytkownika
Najgorszy wybór - 2015-07-21 11:34:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Bezecie pracowałem jakieś 7-8 miesięcy. Najgorsze 7-8 miesięcy w życiu (call center w Lublinie). Obóz pracy to adekwatne określenie. Pretensje za minutę spóźnienia, wyjście do toalety, minutę za długo na przerwie. Pretensje, bo zaglądasz w prywatny telefon. Nie ma nawet służbowej herbaty. Możliwość rozmowy z przełożonym - żadna. Wyrzucają ludzi bez sentymentów - tydzień przed ślubem, w żałobie, z problemami przejściowtmi - who cares? Omijać z daleka, szkoda życia.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Zachodni WBK SA

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Bank Zachodni WBK SA?
Zadaj pytanie
alert