brak logo

Dandara Group

Douglas

Opinie o Dandara Group

anonim 2009-06-06 08:56:35
solidna duża firma
stawki od 10 funtow
ja 2010-02-14 10:35:55
DANDARA to jeden wielki przekręt.... gościu o nazwisku [usunięte przez moderatora] ściąga ludzi i
obiecuje gruszki na wierzbie a nie powiem jak tutaj jest na prawde zależy mu
tylko by ktoś przyjechał i tyle a rzeczywistość jest taka! płacisz 80 Funtów
tygodniowo za pokój z łazienką bez lodówki bez kuchni bez mikrofali tylko pokój
tv i łazienka jest możliwość wynajęcia na własną rękę mieszkania ale to od 100
Funtów tygodniowo na tej wyspie pierwszy miesiąc obowiązuje 25% podatku od
zarobionych pieniędzy a po miesiącu obniżają podatek do 16% w zależności jeśli
jesteś kawalerem płacisz więcej jak 16% pierwsze dwa tygodnie nie mozna liczyć
na żadne pieniądze od firmy bo obcinają od razu za dwa tygodnie mieszkanie i
potrącają ci 25%podatku więc zostaje dziecku na cukierki! praca wygląda tutaj
tak! kierownikiem np. murarzy jest Anglik który ma wymagania kosmiczne zobaczy
dziurkę w spoinie albo troszkę wystającą cegłę zaraz awantura [usunięte przez moderatora] trzeba
jak wół a jeśli ktoś nie bardzo sobie radzi na początku obcinają ci za to stawkę
podobnie jest z tynkarzami! jeśli jednak decydujesz się tutaj przyjechać to nie
przywoź mniej jak 200 funtów bo nie będziesz miał za co żyć... gdy by ktoś
wcześniej napisał jak tutaj jest w rzeczywistości nie musiał bym tego przejść na
własnej skórze!!!! pozdrawiam
byly pracownik 2010-03-11 18:58:09
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prawda jest taka ze startujesz od 8 fuli i po 3 miechach zjezdzasz do polski splukany z kasy bo wszysko pochlania cie mieszkanie i jedzenie oraz tax ktory na dzien dobry masz 20/ przyjedz zobacz ;)pozdrowko
nieznajomy* 2010-03-31 20:09:46
Prosiłbym o wiecej informacji o firmie dandara
iawk 2010-04-02 18:10:41
Ja też bym prosił o więcej informacji na temat firmy DANDARA! Czy faktycznie nie opłaca się tam jechać? Proszę o szybką odpowiedź!
Urtaf 2010-11-04 14:59:10
Zarobi się około 420 funtów tygodniowo. Trzeba opłacić mieszkanie, jedzenie.. Do Polski jest się w stanie wysłać około 1000 złotych na tydzień. Praca jak praca.
1
zatrudniony 2014-05-10 20:54:10
ja pracuje w tej firmie jako murarz od 5 lat i jestem bardzo zadowolony. niestety przyjezdzaja ludzie na jersey ktorzy nie maja pojecia o zadnych pracach budowlanych ale wymagania maja jakby conajmniej w szwajcarskim banku pracowali.pracuje w brygadzie bardzo dobrych murarzy wspierajacych sie nawzajem i pomagajacych sobie a szczegolnie nowym. jak kolega "byly pracownik" to przedstawil to chyba sam zjechal po 3 miesiacach bez kasy bo widocznie przepil a takich przegrancow to jak wiemy w anglii wielu. ja tam jestem zadowolony.jestem zonaty, mam dwojke dzieci takze podatek wychodzi mi w tej chwili 1 %. zarabiam srednio450£ tygodniowo plus bonusy. zawsze znajda sie jakies minusy ale gdzie ich nie ma. wielu jest takich jednak ktorzy przyjezdzaja a na robocie sie nie znaja i tacy zazwyczaj maja najwiecej do powiedzenia. co jest najwazniesze w tej firmie to to ze placa co tydzien, masz do tego placone za urlop i jak sie sprawdzisz to prace pewna na kilka lat
1
pracmur 2014-08-26 22:28:41
zgadzam sie z toba zatrudniony. Mialem okazje pracowac kilka lat temu w tej firmie gdzie przepracowalem kilka lat. potem musialem wracac do polski (sprawy rodzinne) ale po 2 latach znowu bez problemu mnie przyjeli i popracowalem kolejne pare lat. mialem osobiscie nieprzyjemnosc pracowac kilka lat temu z tzw murarzami co nie dosyc ze nimi nie byli to jeszcze robili syf w brygadach. generalnie zrobiono czystki i pozbyli sie ich. teraz sie bardzo fajnie pracuje, moze nie ma kokosow ale tez nie placa malo. zaleta jest ze maja tyle pracy ze jak sie sprawdzisz to masz dozywotnio prace:) urlopy placa, bonusy placa...co wiecej chciec. no znajda sie zawsze tacy co to robic im sie nie chce ale wymagania placowe do 20£ dochodza:)
nowy 2014-09-10 14:42:50
Ja od niedawna pracuje w Tunbridge Wells jako murarz i jestem bardzo zadowolony. Otrzymalem pomoc od samego poczatku, odebrano mnie z lotniska. Mialem takze zakwaterowanie na poczatek oplacone przez firme a po okolo tygodnia koledzy z pracy pomogli mi znalesc pokuj blisko budowy. Z zarobkow jestm zadowolony i juz sie zaklimatyzowalem. praca przy domkach, trzeba swoja norme dziennie zrobic, jak ktos jest murarz to spokojnie sobie poradzi i tyle. najwazniejsze ze pewna firma i robota na 4-5 nastepnych lat.
murarz 2015-02-09 20:25:13
witam znalazłem twój artykuł,mam pytanko jak sie dostaćdo tej firmy tunbridge wells
murarz 2015-04-23 13:42:39
Firma jak firma. Placi co tydzien, nie bylo sytuacji zeby sie opoznilo. Praca pewna na dlugi okres jako ze ma wiele budow. pracowalem w wielu firmach w belgii, niemczech we francji i w sumie Dandara najbardziej mi przypadla do gustu. Ja musialem zjezdzac do polski ze wzgledu na rodzine ale pracowalem tam z 6 lat i zawsze masz powrot jesli jestes dobry. W tej chwili o ile sie orjentuje to ma na Jersey z 5 inwestycji i ze 25 murarzy...duza firma...no i przede wszystkim legalna praca
2
ile 2015-08-03 18:48:33
Ile tak naprawdę można tam zarobić jako tynkarz proszę o odpowiedź bo mam okazję tam pojechać do pracy pozdrawiam
tynkarz maszynowy 2015-08-10 12:12:44
to ile mozesz tam zarobic jako tynkarz to zalezy jakim jestes tynkarzem. Ja pracuje jako tynkarz w innej firmie na jersey ale mam kumpli co pracuja w dandarze i wiem ze sa zadowoleni...wyplaty co tydzien na konto i niektorzy wychodza 500£ na reke na tydzien ale wiem ze sa i tacy co maja wiecej ale tez tacy co mniej(zazwyczaj bez doswiadczenia). to najwieksza firma i ma tutaj najwiecej budow. pracy na kilka lat. wlasciwie to maja dobra opinie na jersey, ale jak to w zyciu jeszcze nie bylo takiego co by wszystkim dogodzil:)
tynkarz 2015-08-11 16:35:00
no ladnie piszesz 500 funtów odlicz 80 za pokój plus prąd kanaliza woda do plus wyrzywienie tego jak palisz w firmie masz całkowity zakaz palenia jak cie złapia masz potroncone musisz sie pilnowac bo jak ktos wyczuje od ciebie piweczko to masz potroncone moga cie zwolnic do tego dochodza kontrole osobiste i maj prawo pobierac próbki twojego moczu a ogulnie masz prawo zachowac milczenie a wszystko co powiesz moze obrucic sie przeciw tobie jestem w posiadaniu umowy z dendra bo mniałem jechac ale po przeczytaniu jej dałem sobie z tym spokój
tynkarz 2015-08-11 16:44:32
do tego podatek opłacasz sobie sam lekarz jak co do czego musisz odpłatnie a o składkach emerytalnych zapomnijcie oni tego nie opłacaja a niesłuchajcie tych komentarzy powyrzej ze jest pięknie jak w bajce bo takie same słowa to ja słyszałem od nich przez telefon tak ze ryzyko karzdy podejmie na własna reke ja tylko pisze jak jest
1
nowy 2015-08-11 20:42:45
mam propozycje wyjazdu jako tynkarz chciałbym wiedzieć czy pan Tomasz jest osobom wiarygodnom? czy ktoś morze coś napisać na ten temat
1
borys 2015-08-11 23:49:00
A ja tak wam na wskros.Pracuje tu 10 lat I nie nazekam,mieszkam zyje I nie musze kombinowac jak dotrwac do wyplaty bo MAM.Stac mnie ale nie kazdy moze jak sie urwie od baby z lancucha
murarztynkarz 2015-08-12 09:31:14
troche nowych pracownikow w ostatnich dwoch tygodniach przyjechalo. ja dopiero tydzien. tez jak czytalem te niektore opinie to sie zastanawialem ale zaryzykowalem no i w sumie dobrze zrobilem. widac na pierwszy rzut oka ze firma solidna. duzo chlopakow juz tu pracuje od kilku lat ale sa i tacy co od tygodnia jak ja np:) pracy na kilka lat z tego co widze chyba z 5 budow maja no i z tego co juz tu na miejscu sie dowiedzialem od chlopakow to potrafi zadbac o pracownika.
briklejer 2015-08-13 00:31:49
powiem tak. kolega do mnie zadzwonil z polski bo znalazl ogloszenie ze jest tu robota i przy okazji weszedl na ta strone i prosil zebym ja obczail bo wie ze ja juz tu robie jako murasz od roku i opinie sobie sam wyrobilem. przyjechalem rok temu i pracuje i jakos leci.robota ok co tu duzo mowic, firma duzo pomaga i raczej stara sie dbac o pracownika.placa co tydzien bez zadnych opuznien a to dla mnie najwazniejsze:)ile placa? mi zaplacili tyle ile uzgadnial ze mna szef tzn teraz troche lepiej ale na to trzeba porobic(w moim przypadku kilka miechow:) tyle w tym temacie.pozdro
miel mury 2015-11-21 12:00:59
w moim przypadku bylo tak (pracuje od 4ch miesiecy), na poczatek otrzymalem stawke dokladnie taka jaka uzgodnilem przed przyjazdem do pracy. z racji tego ze mialem juz wczesniej doswiadczenie w uk nie mialem problemu z dostosowaniem sie do angielskiej murarki i dlugo nie musialem czekac zeby dostac podwyzke czy tam bonus. sa tacy co to nie przeskocza powyzej jakiejs poprzeczki, robia od 2 lat ale postepow nie widac:) no tacy sa oczywiscie na innych stawkach z tego co sie orjentuje. co do firmy to jak sie znasz na robocie to masz prace na lata.
stasiek 2016-05-12 15:00:23
nie jest to jakis bardzo znany deweloper, ale już troche działa na rynku, wiec wydaje mi się, że dopiro się rozkręcają i to dlatego nie ma tyle ofert od nich.
dzerzejczyk 2016-11-21 17:33:42
Znam ta firme Stasiek dosyc dobrze bo mieszkam tu na Jersey. Znam ludzi ktorzy w tej firmie pracoja.
To jest bardzo znana firma, najwieksza w tej chwili na Jersey i bardzo duzo buduje. tutaj na Jersey oni rozpoczeli swoja dzialanosc okolo 20-25 lat temu. widze jednak ze jak juz ktos zaczyna w tej firmie to sie pare lat. moze dlatego ze maja pewna robote, zle z tego co wiem tez nie placa
Zostaw swoją opinię o Dandara Group - Douglas
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dandara Group