logo Infoster Projekt Sp. z o.o.

Infoster Projekt Sp. z o.o.

Tarnów

Opinie o Infoster Projekt Sp. z o.o.

Janusz 2016-12-02 21:13
Pracowałem tam w czerwcu 2014r i do dnia dzisiejszego nie mam wynagrodzenia. Dobrze że nie podpisałem dłuższej umowy, choć papiery były już gotowe.
7
klon 2016-12-17 21:07
To złóż pozew do sądu pracy, potem idź do komornika a jak nic nie ściągnie komornik, to do funduszu gwarantowanych świadczeń pracowniczych. I nie czekaj, bo Ci się roszczenia przedawnią.
3
cc 2017-01-13 12:47
To prawda , że musisz podjąć działania. Nastąpił koniec spółki Infoster Projekt. Sąd w Krakowie ustanowił nadzorcę nad majątkiem spółki. z powodu licznych egzekucji wielomilionowych kwot.
jasiu 2017-01-13 16:33
nad majątkiem spólki....dobre:))
jako wytrawny oszust gawron zapewne odpowiednio rozdysponował ten majątek..i tak nie jego......
1
c 2017-01-13 18:10
Infoster projekt podpisała jakieś nowe umowy ? czy w tej spółce ktoś jeszcze pracuje?
gawrons friend 2017-01-15 16:58
a czy gawrona tez ktoś zabezpieczył w specjalnym naleznym mu pomieszczeniu?
Niewolnik 000342 2017-01-30 14:17
Zachęcam do przeglądnięcia wpisów w KRS - Dział 4 Rubryka 3 - Informacje o oddaleniu wniosku o ogłoszenie upadłości na podstawie art. 13 ustawy z 28 lutego 2003 r. Prawo upadłościowe albo o zabezpieczeniu majątku dłużnika w postępowaniu w przedmiocie ogłoszenia upadłości albo w postępowaniu restrukturyzacyjnym albo po prawomocnym umorzeniu postępowania restrukturyzacyjnego.

Jest tam informacja o zabezpieczeniu majątku dłużnika w postępowaniu w przedmiocie ogłoszenia upadłości
2
n 2017-02-13 14:06
Ich nowa spółka od 2016r. to Newindenergy sp. z o.o. w Wojniczu. Prezesem jest pracownik hali produkcyjnej. Poszukują asystenta prezesa, który będzie myślał za prezesa ?
3
serdeczny kolega gawrona 2017-02-16 15:18
na asystenta proponuje stróza-idealny poziom
kumple 2017-02-17 21:34
prezesem był ostatnio malawski-zięc gawrona
drugi ziec już spłynął
d 2017-02-19 14:24
gdzie spłynął ? i z kim?
be 2017-02-19 15:07
Gawron, tatuś - teść nie pouczył synusia -zięciusia, że może odpowiadać karnie nawet jeśli jest tylko wspólnikiem ?
seredczny kolega gawrona 2017-02-20 16:10
Dylematy moralne i gawron?
a jakie znaczenie ma rodzina?
a zięc?problem zero
Ilja 2017-03-02 11:13
Witam. Jestem z Ukrainy, został zaproszony na pracę z tej firmy. Poradźcie proszę warto jechać na pracę w tej firmie, czy nie.
cc 2017-03-02 14:26
A otrzymałeś wizę turystyczną ?
antymol 2017-03-02 16:08
Kategorycznie nie ! to firma przekręt nie pchaj się tam
Ilja 2017-03-02 18:19
Mam wizy pracy. I zaproszenie Umowa o pracę.
c 2017-03-03 10:03
Absolutnie nie przyjeżdżaj. Poniesiesz tylko koszty. To są kryminaliści , którzy nie płacą i Tobie też nie wypłacą wynagrodzenia. Polacy o tym wiedzą i nie chcą u nich pracować, dlatego chcą ściągnąć ludzi z Ukrainy.
1
Ilja 2017-03-03 11:57
Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Ilja 2017-03-03 12:23
Przepraszam czy ktoś może pomóc znaleźć pracę?
1277 2017-03-06 21:41
Teraz znowu nie ma pieniędzy ale Gawron zrobił się do ludzi, Krzysztof tak trzymaj a będzie ok
1
OfiaraKG 2017-03-07 12:11
Jak zobczayłem środkową część powyższego komentarza to az sie popłakałem ...ze śmiechu ...:D
3
m 2017-03-07 12:55
To K. Gawron znowu jest prezesem, znowu rządzi ?
Wit33 2017-03-08 10:49
Witam wszystkich formowaczów, napisze krótko czy coś wiadomo, kiedy będą wypłacane zaległości? Od kilku miesięcy nie ma wypłat i już nie wiem co robić, zwalniać się czy nie. Obecnie mam 4 wypłaty niewypłacone, złożyliśmy wnioski do sądu, czyli jest nadzieja na pokrycie części długu, ale pytanie co z resztą? Niestety od prezesa nie mogę się dowiedzieć a powoli nie mam za co żyć :/
1
Paulina 2017-03-08 11:41
@Wit33 wszyscy pracownicy są w takiej sytuacji?
1
xyz76 2017-03-08 12:02
Pytając u współpracowników można wywnioskować, że tak, zresztą jak spotkam szefostwo i podpytuję to dowiaduję się, że wszyscy jadą na tym samym wózku. Niestety mój dług jest już ponad 10000zł i raczej go nie zlikwidują, ponieważ oscyluje wokół tej wartości od dłuższego czasu. Osoby odchodzące z firmy z długiem niestety mają znikome szanse na odzyskanie tych pieniążków. Niestety widzę codziennie co się dzieje w firmie, ruch jest spory i nie wierze, że pieniędzy nie ma. Odnoszę wrażenie, że trzymanie pracowników z kilkumiesięcznym długiem jest specjalnym działaniem i w przypadku zwolnienia się pracownika przynosi firmie kolejny nielegalny dochód.
2
s 2017-03-08 16:32
Spółka powinna ogłosić upadłość. To co napisałeś, świadczy o tym ,że Gawron i Sypka wykorzystują pracowników aby pracowali na spłatę ich długów.
rom44 2017-03-09 11:32
Parę postów wyżej (i w KRS) jest informacja o oddaleniu wniosku o ogłoszenie upadłości. Niestety KG zamiast wypłacać pracownikom pensje + podatki to woli inwestować w inne projekty – NEWind Energy (hoverbike). Ludzie w desperacji nie wiedzą co robić, a KG dalej opowiada, że nie ma pieniędzy.
Ostatnio byli z wojska oglądać hoverbike i być może będzie na ten projekt spora dotacja …państwo polskie przykłada rękę do tego procederu?
R73 2017-03-12 17:25
Pytasz, czy panstwo polskie przyklada reke do tego procederu? To ja Ci odpowiem:
Jezeli firma, dajmy na to, Infoster, jest winna jakiemus pracownikowi 10 tys PLN, i do sprawy wkracza panstwo polskie w osobie np. Panstwowej Inspekcji Pracy, ingerencja owego panstwa przejawia sie tym, ze na ow Infoster nalozona jest kara finansowa w wysokosci 2 tys. PLN.
I tym oto pieknym sposobem wszyscy sa zadowoleni. Infoster, bo zamiast z 10 tys. wyskakuje tylko z 2. Panstwo polskie, bo dostaje 2 tys. za nic. Tylko pracownik, biedny zuczek, jakby mniej zadowolony, zostaje z niczym. Ale kto by sie pracownikiem przejal, skoro panstwo jest zadowolone.
Rom44 2017-03-13 08:25
Tutaj raczej mam na myśli ten grant od wojska, bo to że państwo działa teoretycznie to już zdążyłem zauważyć.
GwrnFrsd 2017-03-13 12:37
Czy w ogóle jakieś nadzieja jest na wypłaty z firmy skoro firma ma nadzorcę?
Złożyliśmy wnioski o wypłatę, ale tyle to trwa że zanim coś ruszy to już kolejne 2 miesiące przelecą :/ Ma ktoś konkretniejsze informację poza wiadomościami że trzeba się uzbroić w cierpliwość?
HB22 2017-03-13 13:33
ostatnio otrzymalismy czesc pieniedzy, ale z tego co slyszalem to dlatego ze robimy przy hoverbikeu.
n 2017-03-13 16:02
Ta współpraca z polskim wojskiem to blef, czy naprawdę tak jest, że spółka może liczyć na wsparcie państwa ?
Edzio 2017-03-14 13:28
Trochę namieszałeś. Pracownik "żuczek" może zgłosić się do FGŚP i stamtąd dostać należność za pracę... Na ten fundusz zrzuca się każdy (uczciwy) pracodawca... więc w zasadzie przez spółki KG okradani są wszyscy uczciwi...
Ronin 2017-03-14 13:31
Cały projekt i spółka są naciągane bardziej niż guma w majtkach ;)
R73 2017-03-14 19:23
no to w imieniu pracownika zuczka mowie Ci, ze ow fundusz NIE DZIALA. Dziala jedynie przy spelnieniu ilus tam niemozliwych do spelnienia warunkach. Beliwnij mi, tam jest wiecej nie dzialajacych klockow, niz moze sie wydawac
Edzio 2017-03-20 16:33
Jakie warunki są nie do przeskoczenia? Idziesz do sądu, potem do komornika, po iluśtam miesiącach bierzesz od komornika zaświadczenie o niewypłacalności i idziesz do funduszu.
R73 2017-03-20 17:23
Tyle, ze ow sad musi w tej konkretnej sprawie wszczac postepowanie. A w tym przypadku z jakichs powodow nie wszczyna. Minelo prawie 2 lata i ani widu ani slychu. Jestem w stanie wiele postawic, ze oni tam jakis uklad maja. Co w swietle tego, o czym cwierkaja lokalne ptaszki, wcale takie abstrakcyjne nie jestn
b 2017-03-21 10:07
Czy to znaczy, że złożyłeś pozew do sądu pracy i ubezpieczeń społecznych w Tarnowie i do tej pory nie wyznaczono rozprawy? Odpowiedz, udzielę Ci pomocy.
Fred 2017-03-21 11:06
W jaki sposób liczycie długi firmy? Żeby iść do sądu pracy to trzeba wiedzieć ile firma jest winna pracownikowi, niestety płatności są nieregularne/niepełne i ciężko policzyć. Jakiś czas temu zapytałem księgowość o podliczenie mnie to niesty odprawiono mnie z kwitkiem :/
b 2017-03-21 11:19
Przecież w firmie wciąż jest przeprowadzana kontrola Państwowej Inspekcji Pracy, która ustala wysokość niewypłacanych wynagrodzeń. Zapytaj także kadrowej.
R73 2017-03-21 14:48
Sorki, jezeli cos namieszam, sprawa zdazyla mi sie juz zatrzec w glowie. Za namowa znajomego prawnika podlaczylem sie do procesu karnego jako oskarzyciel posilkowy. Podobno z sadu pracy juz nic by sie zyskac nie dalo, wiec sprobowalem innym sposobem. Nawet mnie szczegolowo na policji przesluchali. Problem w tym, ze sprawa nie ruszyla i ruszyc nie zamierza. Minelo juz prawie 2 lata, i najprawdopodobniej ten wycinek poszedl na polke albo do kosza. No bo wierzyc mi sie nie chce, aby tak sprawne i prezne panstwo polskie zapomnialo mnie poinformowac, mimo moich prosb. I nie piszcie, prosze, o skutecznosci inspektorow pracy, gdyz jak tylko sie tam najpierw zglosilem, to probowali mi to wybic z glowy na zasadzie " a idz pan w wuj, nie ma sensu sie tym zajmowac". Zreszta poprzez takie inspekcyjne wizyty oni sie z KG czy tez DW najzwyczajniej w swiecie zdazyli zaprzyjaznic.
1
Paulina 2017-03-21 15:15
Infoster Projekt Sp. z o.o. na swojej stronie internetowej publikuje aktualne oferty pracy - http://www.infoster.pl/praca Macie jakieś doświadczenia z tymi stanowiskami?
b 2017-03-22 15:58
Jak ten hoverbike będzie takiej jakości jak maszyny do produkcji papierosów PAP , to należy przygotować się przynajmniej na jeden pogrzeb.
3
M4 2017-03-23 10:50
Pani Paulino, doświadczenie jest takie, że pracodawca nie opłaca składek na ubezpieczenie społeczne oraz składek emerytalnych. Zapis "bardzo wysokie wynagrodzenie" wprowadza w błąd, ponieważ powinno być napisane "wysokie wirtualne wynagrodzenie", pracownik po zatrudnieniu jest gotowany jak żaba w wodzie, jeśli chodzi o terminowość wypłacanych wynagrodzeń, tzn. na początku pracodawca wypłaca jakieś części wynagrodzenia, później coraz mniej i zanim się nie obejrzy to dług jest 4-6 miesięczny i odchodzi z firmy w konsekwencji świadcząc pracę przez 4-6 miesięcy za darmo! ...kolejnym etapem jest zatrudnianie nowego pracownika, który ponownie świadczy pracę za darmo.

Jeżeli ludzie nie będą świadomi co dzieje się w tej firmie to będzie działo się w nieskończoność. Ktoś, kto czyta ten wpis z zewnątrz od razu powie, to czemu taki pracownik jeszcze siedzi w tej firmie? Pracodawca regularnie daje nadzieje że pieniądze zaraz będą, dodatkowo informuje że priorytety wypłacania będą takie, że najpierw otrzymają obecni pracownicy.

To jest celowe działanie pracodawcy, wiele osób o tym wie, ale ktokolwiek podskoczy jest wyrzucany z pracy, w skrócie pisząc praca w tej firmie to jest kolejna tragedia osobista i rodzinna. Pod tym względem jest gorzej niż w miejscu, gdzie jest ten słynny napis na bramie.

Co się dzieje z pieniędzmi? ...pieniądze pracowników są inwestowane w inne projekty (patrz. NEWind Energy -hoverbike).

KG jest zachowuje się jakby miał koneksje i był bezkarny. PIPy, ZUSy i inne instytucje wiedzą co się dzieje i ..... i nic. KG dokonuje kradzieży cudzych pieniędzy w biały dzień.
Jedyną nadzieją na zmianę tej sytuacji jest Internet i opinie o pracodawcy rozsiane po różnych stronach/forach internetowych. Pani Paulino proszę o ostrzeganie przyszłych potencjalnych pracowników o zaistniałej sytuacji.

Jeżeli chodzi o fora/strony to proszę o pisanie tylko prawdy .....to wystarczy, żeby KG miał odpowiednią opinie (na kilka pokoleń w przód).
Paulina 2017-03-23 11:07
@M4, dziękuję za Twoją opinię na ten temat.
b 2017-03-23 17:34
Wszystko co Pan napisał jest prawdą. Przekazywanie informacji w Internecie jest bardzo ważne, ale prawdziwa siła jest w ludziach. Może udałoby się zorganizować spotkanie pokrzywdzonych? bo ludzie i media to prawdziwa władza. Takiej władzy kupić się nie da.
M4 2017-03-24 08:59
Spotkanie pokrzywdzonych odbywa się codziennie w dni robocze. Tutaj słowem klucz są media, może biura poselskie? Osobiście uważam, że to co może KG wejść w pięty to są odpowiednie wpisy na stronach internetowych, z dużym naciskiem na Internet ukraiński („Niemożliwe nie istnieje”). Oczywiście stonowane przekazujące prawdę, ponieważ bluzgi oraz chamskie opinie są sukcesywnie usuwane z Internetu.
b 2017-03-24 10:21
Wpisy dokonywane są od wielu lat, ale spółki Gawrona i Stypki nadal działają, ludzie nadal są oszukiwani i tak jak Pan napisał w wielu przypadkach dochodzi do rodzinnych tragedii, szczególnie gdy ktoś wierząc w bandycki zapewnienia Gawrona i Stypki o wypłaceniu wynagrodzenia pożyczał pieniądze, a następnie nie miał środków aby je zwrócić. Kiedy pracowałam w Infoster Projekt słyszałam różne bardzo przykre historie. Jednak ludzie nadal tam pracują pomimo faktu, że przez kilka miesięcy nie otrzymują wynagrodzenia. Czy Pan wie dlaczego tak jest? Ukraińcom również nie płacą ?
j23 2017-03-25 13:15
wkrótce w infosterze pokaze sie telewizja
Zostaw swoją opinię o Infoster Projekt Sp. z o.o. - Tarnów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Infoster Projekt Sp. z o.o.