logo Infoster Projekt Sp. z o.o.

Infoster Projekt Sp. z o.o.

Tarnów

Opinie o Infoster Projekt Sp. z o.o.

Paulina 2017-05-31 11:13
@gb, jeżeli jakiś komentarz został zarchiwizowany, to musiał być on niezgodny z Regulaminem Serwisu GoWork.pl
fff 2017-05-31 21:38
Możesz opisać w szczegółach proces karny, tzn proces przeciwko komu, jak wyglądała procedura jak się kończyło (o ile coś drgnęło)?

Co do znikających komentarzy to znikają, takie najbardziej niewygodne znikaja.
Pozdrawiam
1
Gawron friend 2017-06-01 23:52
Tomku, niestety nie mogę w szczegółach wyklarować w czym jest problem z tą firmą, ponieważ p. Paulina czuwa, aby konkrety nie przedostawały w "eter". ...taki mamy klimat.
Pani Paulino, proszę o napisanie, dlaczego mój poprzedni post, zawierający wpis, że można zadzwonić do sądu pracy w Tarnowie, aby potwierdzić informacje z wiarygodnego źródła zniknął?
Tomku, aby nie wchodzić w szczegóły, w firmie Infoster nie warto pracować, a wręcz należy unikać tej firmy szerokim łukiem i ostrzegać innych, bo:
- dowiesz się co to znaczy żywić rodzinę za pieniądze pożyczone
- zaczną się problemy rodzinne, żona na Ciebie wskoczy i zmusi do zwolnienia z pracy
- będziesz tracić 20% swojego czasu na dowiadywanie się co zrobić, gdy pracodawca nie płaci, pisanie pozwów do sądu pracy i wiele innych rzeczy (np. na ten wpis też straciłem czas)
- będziesz miał musiał oglądać prezesa zboka i hitlera żebraka, którzy będą Ciebie okłamywać dzień w dzień, a w niektórych przypadkach szyderczo z tobą rozmawiać traktować jak śmiecia
- dowiesz się do czego może się posunąć człowiek, który myśli, że ma kontrole nad tobą (bo człowiek wolny nie pracuje tam)
- zobaczysz jakie „cuda” się dzieją, gdy godzinowy koszt pracy pracownika jest tańszy od wszystkiego co kosztuje, delegacje autobusem, „z buta”, „na żebraka”, „na farta”, „przy okazji”.
- za delegacje nie oddają pieniędzy, czyli to co wyżej na własny koszt
- będziesz wstydził się przyznawać, że pracujesz (…owałeś) w takiej firmie
- będziesz czuł smród w pokoju jakim pracujesz, bo są to pomieszczenia wynajmowane/kupione za grosze. …żeby zilustrować to napiszę, że kiedyś kolega odsłonił żaluzje w firmie i zobaczył dosyć sporą kupkę zdechłych much w oknie, …miał dość na kilka tygodni.
- będziesz musiał wysłuchiwać od kolegów z pracy, że jak nie będą wstanie nic włożyć do gara (bo niektórzy żyją od 1 do 1) to bierze sznur i do lasu
- będziesz złudnie myślał, że skoro w firmie widzisz przedstawicieli PIP to coś się zmieni
Mam nadzieję, że wyjaśniłem w kilku punktach co to za firma, lepiej zostać bezrobotnym i wylegiwać się na świeżym powietrzu niż tracić czas na tą patologie.




7
Paulina 2017-06-02 11:20
@Gawron friend, nie jestem administratorem Serwisu GoWork.pl, dlatego nie mogę odpowiedzieć Ci na to pytanie. Zachęcam do zapoznania się z naszym Regulaminem (paragraf 10) - http://www.gowork.pl/regulamin
V 2017-06-02 11:35
To kim Pani jest ?
V 2017-06-03 09:48
Informacja o dotacjach jest pewna?
JL 2017-06-05 18:35
Pod pseudonimem "Paulina" kryje się pseudo prezes tej firmy. Uwierzcie on przegląda ten portal co godz i wszystkie kompromitujące komentarze odsyła do biura reklamacji albo postraszył ten serwis procesami.
Regulamin już ma przestudiowany albo omówiony z prawnikami.
Wiem co mówię, to jego typowe zachowanie.
2
nick 2017-06-05 23:48
Dobrze że ktoś wymienił tutaj te spółki bo można je uszczegółowić wyglądałoby to tak: 11 spółek to pralnie brudnych pieniędzy i dodatkowo tworzą one fikcyjną "równowagę" tak żeby prawnie i urzędowo w papierach wszystko się "zgadzało", 4 z tych spółek to są spółki, gdzie ludzie faktycznie pracują i te 4 spółki przynoszą właścicielowi dochód, ostatnia spółka - NEWIND ENERGY to jest nasz krwiopijca - to tam tworzony jest latający "Raptor" za pieniądze pracowników 4 ostro tyrających spółek
7
JL 2017-06-06 12:42
postu o spółkach też już nie ma...
prezes musi wszystko kontrolować, jedynie media mogą coś tu zadziałać
najlepiej robić sobie print screeny
Paulina 2017-06-06 16:13
@JL w żaden sposób nie współpracuję z Infoster Projekt Sp. z o.o. Jestem pracownikiem Serwisu GoWork.pl Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej o moim zadaniu - kliknij w ikonkę mikrofonu zamieszczoną obok mojego nicka. Chętnie również poznaję Wasze opinie na temat pracy w tym miejscu.
1
nick 2017-06-06 23:24
Jeszcze napiszę coś odnośnie tych 11 spółek - jak to działa? Na pewno z nimi pan KG nie działa w pojedynkę, pomaga mu pan SH. Otóż pieniądze które zostają uczciwie zarobione przez 4 pracujące firmy należy "rozchodować". Temu służy te 11 spółek. Jeśli ich się nie rozchoduje to trzeba będzie wypłacić je pracownikom a resztą zainteresuje się Urząd Skarbowy, który będzie żądał należnego podatku. Oczywiście pieniądze trafiają na te 11 spółek wyłącznie na papierze, wszyscy wiemy że to idzie na Raptora oraz na nielegalne interesy. Państwo jest świadome istnienia tego rodzaju przestępczości gospodarczej, niestety w tym wypadku udowodnienie tego procederu będzie bardzo trudne gdyż z pewnością o wszystko od strony prawnej i wszystkie luki prawne perfekcyjnie tutaj wykorzystał pan SH, czyniąc jawne dla pracowników oszustwo czymś legalnym dla państwa.
7
kaktus 2017-06-08 19:22
tak dalej nie płaci tak jak w pozostałych spółkach K.G.
kaktus 2017-06-08 19:30
większość tych spółek nie działa a z tych które działały i zajmowały się w miarę normalną działalnością już nic nie zostało tylko sterta długów w US i ZUS i oczywiście nie wypłaceni pracownicy. Jeżeli chodzi o Raptora to to jest aktualne oczko w głowie K.G. i ma nadzieję zarobić na nim miliony oczywiście wykorzystując wszystkich po drodze plus jeszcze jakiś obcy kapital
nick 2017-06-08 23:17
No to ci co pracują przy Raptorze mają dobrą pozycję i mocny argument - albo dostaną swoją kasę albo prace nad Raptorem zawieszą. Jak z tymi pracownikami wygląda sytuacja w Newind Energy?
biprozat 2017-06-11 22:40
To prawda o syfie w pokojach. W naszym pokoju była strasznie śmierdząca wykładzina. Kiedyś ją odchyliłem żeby zobaczyć co tak śmierdzi i wyleciało stamtąd tyle moli, że się poddałem i je wszystkie ułaskawiłem. Ale przynajmniej jest teraz co wspominać.
3
R73 2017-06-16 15:15
Dobrych wiadomosci nie mam. Najprawdopodobniej ukrecili sprawie leb. U mnie skonczylo sie na wizycie na policji juz prawie 2 lata temu i zlozeniu zeznan (no i zglosilem swoj akces na oskarzyciela posilkowego). Obiecali poinformowac, kiedy drgnie. Ale wg moich ostatnich informacji sprawa jest "w toku" - czyt: my, ludzie z tarnowskiej prokuratury, nie pozwolimy zrobic kuku naszemu przyjacielowi KG, wiec spadaj szaraczku na drzewo. No a ze w miedzyczasie zmienilem kraj zamieszkania (no bo jakzeby inaczej skoro w Polsce w majestacie prawa mnie dymaja), to i jakos mniej mi zalezy. Co nie znaczy, ze nie zycze calemu temu szemranemu towarzystwu, aby ich chomik pokasal.
Gawrons Friend 2017-06-18 01:19
Jeżeli ktokolwiek ma jeszcze wątpliwości, lub nie wierzy w opinia wypisywane w internecie odnośnie tej spółki z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ to proponuje podnieść słuchawkę i zadzwonić do sądu pracy w Tarnowie i podpytać ile spraw mają odnośnie tej firmy :)
3
o 2017-06-20 16:18
Pisaliście wcześniej o dotacjach. czy wiecie na co Infoster dostał dotacje z Unii ?
Kris 2017-06-21 11:42
Pracowałem w tej firmie w 2010 roku jak nie otrzymałem wypłaty się zwolniłem, powiem wiecej do dnia dzisiejszego jej nie zobaczyłem bo komornik nie jest w stanie ściagnać. Chcesz znać prawdę o firmie zadzwoń do sądu pracy do pip chętnie ci powiedzą.
KG friend 2017-06-29 07:24
Witam Państwa serdecznie, widzę, że powiało pustką na forum, dlatego chciałem podzielić się swoją opinią na temat tej firmy:
- firma nie wypłaca wynagrodzeń w terminie, a jak wypłaca to po 500zł, tak aby po pewnym czasie pracownik już nie panował nad tym ile mu muszą oddać
- firma wystawia do wiatru kontrahentów, wielokrotnie spotkałem się z praktykami, gdzie musiałem dzwonić do zewnętrznych firm spotykając się z nieciekawą ripostą -w skrócie pisząc brak jakiejkolwiek pomocy. Po dłuższym drążeniu tematu okazywało się, że kontrahent nie miał zapłaconych poprzednich faktur...
- pracownicy nie mają kwalifikacji, to jakaś zbieranina z ulicy, aby sprawiać pozory firmy. A jeżeli pojawi się ktoś kto ma trochę oleju w głowie to albo wyciąga pieniądze strajkując albo się od razu zwalnia
- ZUS, PIP zachowuje się skandalicznie, bo nie wiele robi, państwo polskie nie istnieje!
Generalnie patologia, smród, kiła i mogiła. Została garstka ludzi, którym wydaje się że uczestniczą w „wielkim” projekcie, który służy nota bene do wyciągania dotacji (hoverbike – Newind Energy Sp z o o ).
Na czele tego cyrku jest nieoficjalny prezes, uwaga na tego człowieka - Krzysztofa Gawrona (KG), który jest wyjątkowym cwaniakiem i osobą o słabym charakterze, ponieważ w rozmowach w cztery oczy nie potrafi powiedzieć 1% prawdy.
KG zatrudnia i co większym przydupasom oferuje stanowisko prezesa zarządu, co prowadzi do prawnego umoczenia takiego człowieka (ofiary). Niestety póżniej taka ofiara musi lizać mu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] eby mieć dostęp do prawników.
Można by pisać długo, ale niestety na tym forum ma to już małe znaczenie, najlepiej jest ostrzegać ludzi na innych forach internetowych.
7
KG 2017-06-29 08:00
Pani redaktor, proszę o informację w jaki sposób założyć nową firmę na tym portalu?

Chaiełem założyć NEWind energy wraz z logiem, tak aby ostrzec innych ludzi. Zauważyłem w internecie wysyp ofert pracy do NEWind energy, czyli koszmar z INfoster planują powtórzyć, trzeba tych ludzi ostrzec.
B 2017-06-29 13:53
Czy Pan wie na co i która z firm otrzymała dotację ?
Gal anonim 2017-07-04 07:51
Niestety jako były pracownik potwierdzam bardzo złą sytuację. Na rozmowie wstępnej nie zostałem poinformowany o sytuacji zakładu na którym "siedzi komornik" a pensje pracownikom nie są wypłacane od 4 miesięcy. Wszystkie zakupy robi się na zasadzie, że przyjeżdża prezes i pieniądze wyciąga z kieszeni i daje (o ile w ogóle) na bieżące sprawy, jest to robione z oczywistych powodów - bo na kontach bankowych firmy pojawią się jakiekolwiek pieniądze są automatycznie zabierane przez komornika.
Zakład zatrudnia sporo Ukraińców ale co ciekawe i oni się zwalniają co dodatkowo potwierdza fatalną sytuację finansową. Zakład obecnie mieści się jeszcze w zapuszczonym i zaniedbanym budynku, z zewnątrz i wewnątrz sprawia wrażenie ruiny czekającej na rozbiórkę. Firma na wariackich papierach przenosi się do nowej lokalizacji w Wojniczu. Powiedzmy nowej - jest to również stary budynek ale w odróżnieniu do poprzedniego nie jest dzierżawiony ale jest ponoć własnością właściciela firmy.
W firmie panuje bałagan organizacyjny.
Kierownik produkcji który zachowuje się nerwowo i do tego klnie do pracowników przy innych bez żadnych skrupułów wprowadza bardzo złą atmosferę.
W Urzędzie pracy firma jest już również znana i z bezpośredniej informacji od osoby tam pracującej usłyszałem, że jak ktoś dzwoni do nich z Infosteru z prośbą o wystawienie ofert pracy to dają je tylko jako tzw "wolna ofertę" czyli taką jako informacja bez jakichkolwiek praw do dofinansowania stanowiska czy, płatnych staży oraz innych form angażowania się PUP.
Osobiście kompletnie odradzam, jest bardzo niebezpiecznie zatrudniać się i tym bardziej pracować w miejscu w którym elementarna sprawa jak wynagrodzenie jest sprawą bardzo wątpliwą i niepewną, do tego dochodzi atmosfera ruiny miejsca pracy. Pracownicy tam zatrudnienia są niestety o bardzo zdesperowani, pracują tam w nadziei, że uda się odzyskać zaległe pieniądze i boją się odejść bo uważają, że póki tam pracują mają szansę na odzyskanie pieniędzy - no cóż w mojej opinii bardzo mylne myślenie.
Nawet nie zalecam ostrożności przy zatrudnianiu się tam ale o kompletnym zaniechaniu zamiaru z przyczyn zdrowo-rozsądkowych, tam powinna wkroczyć inspekcja pracy.
Obiecałem pracownikom, że nie wyjawię ich imion, ani nie chce się dzielić pewnymi przykrymi szczegółami które mogłyby niestety bezpośrednio wskazać te osoby kierownikowi i narazić na konsekwencje. Dlatego nie podam nazwy mojego stanowiska ani ile tam pracowałem.
5
ABW 2017-07-05 17:33
Groził Wam ktoś? Kogo się boicie? Prokuratura i Policja działają w naszym kraju.
Gal anonim 2017-07-06 00:17
Nie nikt mi nie groził jestem ponadto aby dać się zastraszać w pracy i to jeszcze takiej na której mi nie zależy i to jeszcze jak nie zapuściłem tam korzeni. Fakt, że zostałem ostrzeżony, że ów kierownik jest wulgarny i że może próbować mnie zgnoić przy ludziach jak przyjdę ogłosić, że kończę współpracę(co ponoć jest przykrym standardem).
Niestety nie chcę mówić tutaj szczegółów bo zainteresowane osoby zorientują się o kogo chodzi. Fakt, że jego zachowanie było dziwne kiedy się zwalniałem (jakieś wyrzuty, gestykulacja aż do załamania, że go to musiało spotkać) ale była szybka rzeczowa riposta (oczywiście kulturalnie i zachowaniem wszystkich norm etycznych).
Jak już wcześniej wspomniałem, obiecałem ludziom tam jeszcze pracującym, że nie będę wszczynał, żadnych działań bo bardzo boją się przed mobbingiem z jego strony.
Naprawdę proszę mi wierzyć mnie tam już nie ma i mi tam nie zależy to chyba zrozumiałe, jestem daleko zdała od tego "szamba", w pracy gdzie to firma wręcz ma wprowadzony kodeks etyczny zapisany w statusie firmy i zabiega się aby pracownicy byli traktowani godnie. Dlatego mam baaaardzo duży dystans do Infosteru.
Gdyby ludzie zobaczyli/mieli , że mają alternatywę pójścia gdzie indziej to na bank posypałyby się skargi do inspekcji pracy czy sądu pracy, generalnie sami by się tym zajęli.
Ale póki co jest tam jak jest. To też, że tak napisałem może dać do myślenia kierownikowi, że skoro tak jest to może bez żadnych ceregieli jechać po pracownikach. Dlatego bardzo ciężko tutaj coś pisać aby nie narazić pracowników na zemstę za rzekome szykanowanie.
1
AD 2017-07-07 14:47
Pracownicy, którzy nie otrzymują wynagrodzeń boją się mobbingu ze strony jakiegoś kierownika? Przecież to są jakieś bzdury. Poza tym w spółce wciąż są kontrole PIP. Rynek pracy jest marny, ale jaki to ma związek z pracą u kogoś kto nie wypłaca wynagrodzeń ? I Pan - Wy Inni - nazywacie się mężczyznami?
A może po prostu lubicie być na utrzymaniu mamusi, tatusia lub żony. Pan sam nie rozumie co pisze. Odszedł Pan z pracy i Pana koledzy mają ponosić tego konsekwencje?
Albo przestępcy grożą Wam, albo Gal Anonim to Krzysztof Gawron, który nudzi się i wypisuje androny.
Gal anonim 2017-07-07 15:42
No cóż nie chciałem nikogo szykanować, a po prostu podzieliłem się wiedzą jaką miałem. To w takim razie może zostałem okłamany przez pracowników, albo sytuacja została prze kolorowana.
Natomiast co do niepłacenia to chyba już nie zaprzeczy pan, że jest inaczej, że na zakładzie siedzi komornik? Oczywiście to czy ktoś uznaje za akceptowalny/normalny stan rzeczy pracować w takim zakładzie to kwestia indywidualna - tutaj mówię sam za siebie bo być może pracownicy są zadowoleni ;) Pana wypowiedź jest nader emocjonalna i trochę dziecinna. Szkoda, że nie zrozumiał Pan mojej wypowiedzi odnośnie konsekwencji. To chyba dość oczywiste, że człowiek o niskiej kulturze który dowiaduje się na swój temat złych informacji i do tego dowie się od kogo wyszły to nie zostawi tego tak sobie, wykorzystanie wyższego stanowiska bardzo skutecznie pomaga w "odwdzięczeniu się" takiemu pracownikowi. Lub mówiąc prostszym być może bardziej przyswajalnym dla Pana językiem - proszę podejść do pana o szerokim karku ubranego w dres wyższego o co najmniej głowę i powiedzieć mu coś przykrego następnie dodać, że słyszał to Pan od kogoś. Następnie policzyć (o ile pan zdąży) do 5. To jest właśnie dokładnie taka sytuacja.
Ludzie na produkcji i około-produkcyjni to świetni fachowcy i z szacunku do nich nie będę posługiwał się żadnymi danymi osobowymi.
1
AD 2017-07-07 16:33
Siedzi komornik to znaczy, że wypłacają wynagrodzenia? Jak rozumiem, ten pan o szerokim karku ubrany w dres to pan kierownik. Jeśli dowie się coś o sobie złego to myśli Pan, że zaskoczy go ta informacja? Z Pana wypowiedzi wynika, że pracownicy są zastraszani przez kryminalistów, a to poważna sprawa karna.
A co robią pracownicy w Infoster skoro spółka nie ma podpisanych żadnych kontraktów?
1
M 2017-07-09 07:44
Ze strony internetowej spółki wynika, ze kierownikiem produkcji jest Radosław Ptak. Jak wynika z Pana wypowiedzi to on zastrasza pracowników i jest wulgarny. Osoby które pracuja za darmo muszą być bardzo naiwne, nawet jeśli rachunki są zajęte przez komornika, to komornik ( bank ) musi wypłacić bieżące wynagrodzenia gdyby spółka przedstawiła listę pracowników, ale prezes zarządu tego nie robi.
Proponuję strajk, najpierw cztery godziny, ludzi nie zwolnią bo na ich miejsce nie znajdą całej ekipy. Podobnie było w powiązanej z Gawronem i Stypką spółce YODA, pracownicy zastrajkowali, przestali produkować cygara i chwilę potem otrzymali wynagrodzenia.
Działalność Gawrona i Stypki to pasmo przestępstw, ale także pasmo ludzkich krzywd, a nawet tragedii. Niech pamięta o tym każdy komu przyjdzie do głowy głupi pomysł podjęcia u nich pracy.
Nieruchomość w Wojniczu należy do Sherman Partners, spółki również zarządzanej przez Gawrona i Stypkę.
hdvoice 2017-07-10 12:43
pamiętajcie wszyscy o nowo-postałej spółce Inforstera o nazwie: Skynamo Aerospace uwaga !!!!!!!!!!!!!!!!!
1
kmp 2017-07-13 17:14
Spółka jeszcze nie zarejestrowana, a już poszukują pracowników obiecując złote góry. Dlaczego otrzymali wsparcie z Unii Europejskiej ?
Gawron friend 2017-07-14 08:12
Infoster Projekt Sp. z o.o. już jest martwy, nieściągalny. Historia znów zatacza koło, kolejna spółka narobiła długów kosztem zwykłych pracowników i państwa, ponieważ:
- nie dostali części wynagrodzeń
- Gawron nie opłacił ubezpieczeń, składek emerytalnych itd… przez co Państwo straciło
- Dodatkowo zapłacimy w podatkach za dziurę w budżecie, która jest spowodowana między innymi takimi chciwymi ludźmi pokroju Krzysztofa Gawrona
- ...jest jeszcze dużo innych interesów jakie powodują straty państwa PL
Naprawdę dziwie się, że instytucje na takie coś pozwalają (były informowane – nie wiem jak z prokuraturą), uwaga, napisałem wcześniej, że historia zatacza koło, ponieważ część ludzi z Infoster Projekt zostali przerzuceni do innej firmy.

Zamiast Infoster Projekt mamy teraz Skynamo Aerospace Sp. z o.o, proszę zerknąć na ogłoszenia o prace dla tej firmy, obecnie poszukują:
- Prezesa zarządu / Dyrektor operacyjny (kolejna ofiara, która będzie umoczona jak ci poprzedni)
- Dyrektor Handlowy (Sprzedaży)
- Specjalista d. Certyfikacji (poprzednik, zrezygnował, bo już nie miał za co dojeżdżać do pracy)

I znów mamy, nową nazwę spółki, oczywiście z o.o., znów ogłoszenia na Internecie podające atrakcyjne wynagrodzenie (później się okaże, że wirtualne), generalnie schemat ten sam co poprzednio się działo w Tarnowie, na Śląsku i teraz gdy już Krzysztof Gawron jest znany w tych okolicach to szukają po całej Polsce. Niestety tych potencjalnych pracowników trzeba jakoś ostrzec.

UWAGA, każdy Wasz wpis powinien zawierać nową nazwę firmy – tutaj chodzi o to, aby algorytmy wyszukiwarek po wpisie tej nazwy firmy od razu mogły zaprowadzić do właściwego miejsca w Internecie, które będzie ostrzegać potencjalnych pracowników. Udało się doprowadzić do sytuacji, że po wpisie w wyszookiwarke Infoster Projekt pozycja trzecia doprowadza do tego wątku. Brawo. Teraz trzeba doprowadzić do sytuacji, że po wpisie Skynamo Aerospace Sp. z o.o. także na pozycji wysokiej będzie link do tego miejsca.

UWAGA! Te krętactwa mają się dobrze z powodu częstych zmian nazw firm, teraz zamiast infoster mamy Skynamo Aerospace Sp. z o.o. Zanim nowi ludzie połapią się o co tutaj chodzi to Gawron będzie miał już ich pracę za darmo, będzie ich zwodził, że pieniądze niebawem będą …i będzie ciągną ile się da, po czy ogłosi upadłość i „zresetuje” swoje długi, a prezesa spuści razem z długami. Krzysztof Gawron będzie miał czyste ręce, prezes będzie miał zarzuty karne i mamy kolejne kółko historii.
Na stronie hoverbike’a są dane kontaktowe firmy Skynamo aerospace, jest to projekt hoverbike prowadzony jest przez "Skynamo Aerospace" - Spółkę celową powstałą z udziałem Akceleratora Technologicznego Gliwice i przy wsparciu Narodowego Centrum Badań i Rozwoju (NCBR) w ramach programu Bridge Alfa.

Osoby wmieszane (świadomie bądź nie) we współpracę z tym oszustem to:
Michał Chojkowski
Jacek Kotra
Jan Kosmol
Luk Palmen
Marcin Baron
Tomasz Halabowski
Judyta Grzebniewska
Natalia Grabek

Są to ludzie z akceleratora technologicznego z Gliwic. Szkoda, że dotujecie projekty prowadzone przez ludzi, którzy mają sądowe zakazy prowadzenia firm, którzy działają na czarnym rynku, a najprawdopodobniej projekty potrzebują tylko do pokazania, że coś się dzieje legalnego w firmie. Wstyd!!!!!!
:) 2017-07-14 20:37
"Prokuratura i Policja działają w naszym kraju. "

He he he.... :) Dobre :) Z 5 minut się śmiałem...

Odwiedź prokuraturę i policz teczki w sprawie Infosteru i KG... 5 lat temu było kilkanaście teczek... Zmieniło się coś?
o 2017-07-15 06:16
Tak zmieniło się, teczek jest kilkaset i nie tylko chodzi o prokuraturę ale także sąd.
kumpel gawrona 2017-07-15 18:39
tylko,że gawrona należy przede wszystkim leczyc odesparowac od spoleczeństwa..przeciez wszyscy wiedzą ,że jest chory psychicznie
1
WiszaMiKase 2017-07-15 23:20
Jest tyle osób (usunięte przez administratora). A lista ta ciągle rośnie. Problem polega na tym, że każdy działa samodzielnie i na własna rękę. Tutaj trzeba wielkiego rozgłosu. Wezwać telewizję. Pokazać proktologa całej Polsce.
Pieniędzy i tak wszyscy nie odzyskamy (bo to fizycznie nie możliwe), ale może zablokujemy jego dalsza działalność.
1
PPO 2017-07-17 11:24
Rzeczywiście poszukują pracowników w całej Polsce, konkretne stanowisko przypisane jest do konkretnego miasta. Każda osoba, która ma zamiar podjęcia pracy w skynamo aerospace sp. z o.o. powinna się nad tym zastanowić.
3
Gawron friend 2017-07-18 13:47
Ciesze się, że wątek na Skynamo aerospace się rozpoczął, trzeba walczyć z tą zarazą, która się klonuje pod innymi nazwami.
Trzeba także ostrzec ludzi z akceleratora technologicznego, bo sądzę, że są nieświadomi z kim współpracują, niestety siłę jaka nam została (internet) nie wykorzystujemy. Trzeba napisać do akceleratora technologicznego maile - uświadomić ich jaka to zaraza!
Czy ktoś z państwa wie w jaki sposób dodać logo firmy w wątku skynamo aerospace ?
1
Jarek 2017-07-19 23:46
Potwierdzam! Należy pisać te maile do akceleratora technologicznego. W ten sposób upieczemy dwie pieczenie na jednym ogniu - ostrzeżemy tych ludzi oraz zemścimy się na Proktologu za niewypłacone nam pieniądze. Nic lepszego nie wymyślimy.
8
Biprozat 2017-07-25 22:17
Na wszelki wypadek ostrzegam jeszcze raz wszystkich kandydatów do pracy w Infoster - firma jest niewypłacalna, nie ma co liczyć na wypłaty, na dodatek prawnie firma jest tak doskonale zabezpieczona przed sądowym ściąganiem należności, że kiedy do oddziału firmy w Rudzie Śląskiej przyszedł komornik ściągnąć dług to jedyne co był w stanie zrobić to sporządzić notatkę służbową z potwierdzeniem pracowników że był i że usiłował coś zdziałać.
Jarek 2017-08-03 00:12
Pomału zbliża się 10 sierpień. Wg danych z internetu prezesem nowej firmy Skynamo Aerospace jest pan Tomasz Czapkiewicz. Czy jeśli 10 sierpnia pracownicy Skynamo Aerospace nie otrzymają wypłaty to ten pan zostanie prawnie umoczony?
Nikt 2017-08-03 19:12
Jeszcze nie :) poza tym sądzę, że ludzie z Technoparku Gliwickiego dostarczą środki na pokrycie działalności Skynamo przez jakiś czas.

Zastanawia mnie czy gdyby hoverbika rysowali ludzie z Gliwic i Tarnowa, którzy nie zostali zapłaceni, dodatkowo firmy nie zrzekły się praw autorskich bo też nie miał kto tego zrobić (bo prezesa nie ma) i z czego zapłacić, dodatkowo był by projektowany na oprogramowaniu z licencjami niekomercyjnymi.

To czy projekt nie ma wad prawnych?
Inna sprawa to czy Waszym zdaniem całość ma szanse aby polecieć?
m65 2017-08-09 00:27
Firma niedoinwestowana i niewypłacalna. Szkoda, bo firma ma potencjał.
Jarek 2017-08-10 23:05
Mimo umieszczania tych ostrzeżeń ludzie dalej tu pracują. Bo im to odpowiada. Widocznie chyba im wystarczy, że rodzinie i księdzu na kolędzie mówią że mają pracę, a że za darmo pracują? Co z tego, być może im wystarczy tylko święty spokój, żeby im nikt nie mówił, że nic nie robią.
kiks 2017-08-16 14:57
Ministerstwo Finansów chwali się lawinowo rosnącymi wpływami z VAT i coraz skuteczniejszą walką z wyłudzaniem tego podatku. Problem polega jednak na tym, że ciężar walki z karuzelami podatkowymi resort Mateusza Morawieckiego przerzuca na przedsiębiorców. Nie tylko każe im prześwietlać na wylot kontrahentów, ale nawet żądać od nich oświadczeń, że nie są oszustami.
z 2017-08-17 15:37
Czy to prawda, że przenieśli się do Wojnicza, do budynku w którym są przejścia dla bydła , a nie dla ludzi?
Padrus 2017-08-19 16:13
11 lipca 2017 KG został skazany za kolejne oszustwo i multirecydywę na karę bezwzględnego więzienia.
kumpel 2017-08-19 23:20
brzmi bardzo optymistycznie
zz 2017-08-20 06:49
Na ile został skazany? za oszustwo kontrahenta ?
Zostaw swoją opinię o Infoster Projekt Sp. z o.o. - Tarnów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Infoster Projekt Sp. z o.o.