brak logo

Gatta

Szczecin

Opinie o Gatta

Dorota 2015-08-01 18:42:53
To samo niestety dzieje się i w zachodniopomorskim.
U nas w mieście został otwarty salon a ja już po miesiącu musiałam się zwolnić bo pracownica Anna B. dawała się we znaki tzn. poniżała mnie zresztą jak i moje dwie koleżanki ale niestety koleżanki zrezygnowały z walką z tą okropną babą.Zresztą co tu dużo mówić napisałam do KR a ona olała sprawę totalnie...baa wręcz poczułam że się ucieszyła bo ma problem z głowy...
J 2015-08-12 09:43:29
Doroto współczuje ci bo my to przechodziłysmy w trójmiescie, juz mamy luzik, jedna wyleciała z hukiem druga uciekła jak szczór ludzie dostają zapłate za to jak traktują innych ludzi wiec i tamta kiero dostanie w końcu to na co zasłużyła prędzej czy póżniej.
3
Rozmowa 2015-08-13 16:33:03
Nie polecam byłam na rozmowie o prace masakra co to było ... ? Ludzie przestańcie traktować pracowników sieciówek jak niewolników i przygłupów robotów my też jesteśmy ludzmi też mamy swoje życie rodziny naprawdę Handle to ciężki kawałek chleba wszystkie centra Handlowe to nieporozumienie pracujemy 7 dni w tygodniu zero czasu dla siebie rodzin i przyjaciół żeby chociaż za to płacili a większość dostaje 1400 zł co to jest za taka prace niech urzędasy tak zaczną pracować i za takie stawki WYZYSK!!!!
Qwerty 2015-08-19 11:56:08
Mógłby ktoś napisać jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna? O co pytają i jak się przygotować?
kisha 2015-12-31 22:00:57
zarobki w tej firmie to żart, byłam na rozmowie to wiem, poza tym znam kilka osób, które tam pracowały. Za takie nędzne pieniądze nigdy nie będą mieć profesjonalnych sprzedawców, a nawet jeżeli ktoś się trafi, to zaraz odejdzie do firmy, która doceni dobrego pracownika.
kisha 2016-01-01 10:48:59
to chyba tylko w Warszawie tyle zarabiają. W pozostałych regionach nikt tyle nie zarabia i nie mówię o studentach, tylko o pracownikach z normalną umową o pracę. Może raz w roku w grudniu, tyle zatrabiaja dziewczyny z najlepszych salonów.
4
mr. 2016-01-01 14:10:40
moja koleżanka pracowała w tej firmie, jak dostała 1650 zł na rękę, to mówiła,że to super pensja, bo więcej nie da się wyciągnąć w jej sklepie. Taka znana firma, a tak skąpi na wynagrodzenia dla pracowników !!!!!!!!!!!Powinna obowiązywać zasada - chcesz wymagać, to daj zarobić!
5
ja 2016-01-03 21:03:20
To czy dbają o pracownika to subiektywna ocena każdego z osobna nie pojmuję tylko opinii z opowieści, bo koleżanka powiedział......
Ludzie zarobić można naprawdę ok i nie tylko w Warszawie, pisałam już wcześniej wszystko zależy od naszego podejścia do pracy i oczywiście od klientów. Mając porównanie z innymi butikami w mojej galerii to wierzcie mi, Nasze Szefostwo naprawdę Nas szanuje. Dostajemy deputaty, są konkursy, które motywują do większej efektywności. Wsparcie Kierowników i centrali.
Nie stoimy na targu i nie marzniemy- to naprawdę trzeba docenić- chi chi trochę optymizmu i umiarkowania w narzekaniu.
Pozdrawiam Wszystkich i życzę lepszego podejścia do pracy i Szczęścia w Nowym Roku :)
rrrr 2016-01-04 16:58:03
jak masz rodzinę na utrzymaniu, kredyt za mieszkanie, a po całym miesiącu pracy wchodzisz na konto i widzisz wynagrodzenie w wysokości 1700 zł,albo i mniej, to trudno zachować optymizmu. Oczywiście można zarobić mniej - najniższą krajową, ale chyba nie o to chodzi.
3
lulu 2016-01-04 18:06:12
Pracuje w sklepie franczyzowym, nie dostaje zadnych dodatkow, premii za wykonanie targetow NIC. Goła pensja. W salonach regularnych macie chociaz premie od targetow.
Co powiecie na 1280 zł za prace w renomowanym sklepie?
2
rrrr 2016-01-04 20:33:56
to jest nieporozumienie, ale koleżanka "ja" odpowiedziałaby Ci,że nie jest źle. Najważniejsze ,że masz pracę i nie stoisz na mrozie.
kisha 2016-01-05 14:33:54
umowę jak najbardziej, ale 2000 zł , to TY ZOBACZYSZ ALE BRUTTO!
1
zuza 2016-01-05 15:18:33
Witam,ja pracowałam w tej firmie. Jeżeli chodzi o umowę, to firma jest ok. Wypłata zawsze na czas, atmosfera u mnie była dobra, wszystko zalezy z kim się pracuje. Kontakt z centralną też przyzwoity. Jedyny minus to zarobki, dlatego śmieszą mnie wypowiedzi o 2000 zł netto. Tylko garstka dziewczyn tyle zarabia - w najbardziej rentownych sklepach. W innych salonach możesz stawać na glowie, a i tak tyle nie zarobisz.
myszka 2016-01-05 15:31:05
szkoda, bo uważam że to jest minimum, które powinno się zarabiać, zwłaszcza, że pracuje się w weekendy, a praca z klientami do łatwych nie należy. Wiem ,że podejście ludzi do pracy bywa różne, ale wielokrotnie byłam świadkiem jak klienci potrafią pomiatać dziewczynami w sklepach.
danka 2016-01-06 14:48:27
obcinają niektórym pensję o ok 300 zł- oj posypią się zwolnienia. Pan dyrektor zamknał dobry rok, a teraz szuka oszczędności wymiana kadry nie przyniesie mu zysków ale mądry Polak po szkodzie, co to za motywacja 1500 na rękę albo i mniej ? ;/
danka 2016-01-08 09:26:03
trzeba by napisać petycję ( że zarobki zostały zbyt drastycznie obniżone nawet do 20% pensji ! i że nie da się z tego żyć a nie chcemy szukać innej pracy ) i żeby jak najwięcej pracowników się podpisało pod nią. wymiana dużej ilość kadry to naprawdę będą straty
ewcia 2016-01-10 16:34:12
to jest chore, w innych firmach są podwyżki,mniejsze lub większe, ale są. A nam obniżają pensje.
one 2016-01-11 11:31:51
Gdzie tu logika ????? obniżają pensję mimo, że firmie finansowo idzie dobrze? ! Nie ucinają bo nie mają z czego zapłacić. odbijają sobie z nawiązką dwa lata podwyższonej najniższej krajowej o kilka złotych czy co ? pora uciekać bo dobrze to już w feraxie było ;(
ola 2016-01-11 20:44:57
Szkoda,że nie wyznają prostej zasady, która zawsze się sprawdza. Dobry pracownik to pracownik przyzwoicie zarabiający. Wówczas daje z siebie wszystko ,żeby zatrzymać pracę. Widać jaka firma, takie wynagrodzenie, czyli do d.....w tym przypadku. Dobra firma dla dziewczyn po szkole,żeby zdobyć doświadczenie i w przyszłosci ubiegać się o pracę w normalnej firmie,która da zarobić.
ola 2016-01-14 22:52:12
ja miałam na myśli salony firmowe , a nie franczyze.
pracownik Gatty 2016-01-16 12:19:43
No z nowym systemem wynagrodzeń to ich poniosło. U mnie w regionie nie wszyscy podpisali aneksy i tym samym zwalniają się z pracy. Myślałam że będzie większy sprzeciw pracowników. Złodzieje i tyle
2
miss 2016-01-17 22:11:21
jak lubisz wolontariat, to trzymam kciuki,żebyś dostała pracę.
3
ja 2016-01-18 13:18:54
Załóżmy związki zawodowe
3
ja 2016-01-18 21:04:21
Spróbować nie zaszkodzi, trzeba działać żeby coś zyskać, no i potrzeba chętnych
kleosia 2016-02-10 16:19:29
piszecie, że zarobki zostały zmniejszone.. to nadal warto tam pracować?
pinacolada 2016-02-17 16:52:48
Witam serdecznie,
Czy ktoś może się wypowiedź jak to jest z prowadzeniem Gatty na zasadzie franczyzy? Czy jest to opłacalne ? Zastanawiam się nad tym, dlatego prosiłabym o opinię, każda odpowiedź będzie pomocna.
Pozdrawiam!
Klaudia 2016-02-20 13:36:48
Dziewczyny, a jak się pracuje na Śląsku, mam zamiar zanieść CV do sklepów w Gliwicach, Katowicach, Zabrzu, Rudzie Śląskiej. Polecacie w Gatcie pracę czy raczej nie ryzykować
iga 2016-02-28 15:17:52
to zależy ile chcesz zarabiać. Moja dobra rada, składaj podanie do Katowic, tylko tam jest szansa na normalny zarobek
Klaudia 2016-03-09 22:40:11
Jadę zawieść do Katowic, dziękuję Iga i Aleksi. Może mi się uda. Gdyby jeszcze były jakieś opinie to byłoby super .Pozdrawiam
1
były pracownik 2016-03-16 16:16:06
Praca tylko dla desperatów, bezrobotnych, wolontariuszy, studentów, bezdzietnych i singli!!
Miałam przyjemność pracować w Gattcie i nie polecam nikomu tej pracy!!! Z każdym rokiem zarobki spadają... Jeszcze trochę i pracownik będzie pracował za samą podstawę. Premia została tak zaniżona, że ledwie ją widać przy wynagrodzeniu. Wyzysk jak nigdzie. Praca po 12 godzin, jeden weekend w miesiącu wolny. Coraz to nowe procedury i ostrzejsze restrykcje wobec pracownika. Cały dzień na nogach, zakaz siadania i tylko obsługa, obsługa, obsługa... "naszego pracodawcy" klienta.
Najlepiej nie mieć życia osobistego i tylko robić na cześć i chwałę Gatty, a gdy na konto wpływa 1500 zł to uśmiechać się od ucha do ucha, jaka to dobra pensja w tym miesiącu :D
1
Basia 2016-03-25 23:43:42
Franczyzobiorca,to nie pracownik zatrudniony na umowę o prace lub umowe zlecenie - mylisz pojęcia.
Franczyzobiorca to przedsiębiorca, która na podstawie umowy franczyzy prowadzi swoje przedsiębiorstwo pod marką (znakiem towarowym) i wg koncepcji franczyzodawcy.
GATTA 2016-04-14 11:20:26
kto Ci każe tu pracować Dziewczyno jest tyle pracy że poszukaj sobie coś innego JA W GATTCIE ZARABIAM OD 1900-2400 I MIŁA ATMOSFERA PRACY
ZARABIAŁAM WCZEŚNIEJ 3000 U RADCY PRAWNEGO I NIE WRÓCIŁABYM TAM W ŻYCIU
k 2016-04-26 18:31:06
w jakim regionie pracujesz ? bo w moim, to tyle zarabia kierownik i to tylko w grudniu,a nasz salon jest jednym z lepszych
xxxx 2016-05-01 00:11:29
pracuję tam i na umowę o pracę spokojnie można wyciągnąc 2300 netto o ile target jest wyrobiony
kvgfjn 2016-05-01 00:19:05
sprzeciw był .... ale za mało pracowników skorzystało .... w jednym województwie 3 osoby .... słabo...
1
karolina 2016-05-01 00:27:22
Powiem tak.... dopóki nie było obniżki byłook 2200 netto... 2300 o ile target był zrobiony jeśli nir to jakieś 1600-1700 bo obniżce wygląda to słabiej... bezwyrobienia targetu kierownik 1800 zl z wyrobionym może ze 2100 więc strasznie się pozmieniało .... niestety......
2
Xxxxx 2016-05-10 15:19:42
Nie polecam pracy w Gatta
1
yyy 2016-05-12 01:28:37
Ja również...
nina 2016-06-24 19:02:30
Gdyby nie regionalne,praca w firmie byłaby "zdrowsza". Dla nich - może z paroma wyjątkami pracowitość podwładnego nie ma znaczenia, trzeba być lizusem i "przyjaciółeczką", a wtedy nie musisz wysilać się w pracy.Zawsze znajdzie usprawiedliwienie dla takiej osoby w razie jakieś wpadki. Nawet przydzieli dodatkową premię za wymyślone osiągnięcia, oczywiście kosztem innych, którym dodatkowa kasa bardziej należy się. Ale układy i układziki zawsze były najważniejsze, a nie uczciwa praca i bezstronność.
4
syn 2016-06-24 19:06:00
@wpao potrzebny i to w conajmniej kilkunastu lokalizacjach jak widzę ja celuję w Gorzów Wielkopolski - możesz próbować ale musisz mieć doświadczenie w retail'u i mieć lokal około 40 m.kw. preferowane centra handlowe
Gatta salon 2016-12-04 22:30:57
Dziwi mnie że macie taką opinię, wypłaty zależą od sprzedazy firma ma swoje wymagania i procedury ale w dzisiejszych czasach jest to normalne nikt Wam za nic nie zapłaci Bóg wie ile, atmosfera też nie jest zła w zależności pewnie od ekipy w salonie. Ja jestem kierownikiem i u Nas w salonie atmosfera jest w porządku wymagam wiedzy, zaangażowania i obsługi na wysokim poziomie a nie jak na bazarze... w wielu sklepach pracowały byście za najniższą krajową bez premi , wiem z doświadczenia
1
nina 2016-12-06 18:45:37
A uważasz ,że pensja w wysokości 1700 - 1800 ,to super pensja? nikt nie mówi,że pracodawca ma nie mieć wymagań, nikt nie mówi,że wynagrodzenie ma nie być zależne od obrotu, ale przy nowych zasadach wynagradzania, wysoka sprzedaż - w miarę możliwości danego salonu, nie idzie w parze z adekwatnym do niej wynagrodzeniem. Gdzie tu motywacja pracownika?!!!!Ciężka praca nie równa się godnemu wynagrodzeniu !
2
ja 2016-12-23 18:00:41
jak Pani nie chce droższych pomimo naszych zapewnień, ze są trwalsze to nie mówimy, że nie ma tylko sprzedajemy tansze to jest prawdziwa sprzedaz, klient raz naciągnięty nie wraca!!!!!!!!!!!!!!!!
PROSZĘ WAS DZIEWCZYNY poproście o szkolenia bo to co piszecie to masakra.
Nigdy nie będzie dobrego handlowca, jeżeli nie ma wyczucia klienta i jego potrzeb i co najważniejsze odpowiedniego podejścia do swojej pracy.
Jeżeli nie lubi się swojej pracy to ....................
Atak 2017-01-03 12:30:18
Jaka praca taka płaca. Ekonomia jest bezlitosna i nie współczuje nikomu, kieruje się prawami rynku. Jak nie potrafisz więcej sprzedać nie będzie więcej kasy. Firma ma swoją markę i musi o nią dbać tak już jest.
pati 2017-01-04 21:59:58
a jak sklep nie odnotowuje spadków sprzedaży , a pracownik ma niższą pensję dzięki nowym zasadom wynagradzania, to czyja wina? pracownika? czy pracodawcy ? - pytanie retoryczne, bo chyba każdy zna odpowiedź
Gatta salon 2017-01-08 19:40:24
Jeżeli wykonuje się swoje obowiązki należycie to naprawdę jest dobrze, tylko trzeba z siebie dawać a nie tylko czekać na mega wyplate. Patrząc na dzisiejszy rynek pracy jest to dobra praca co najważniejsze na umowę!
Pozdrawiam pracowników Gatta :-)
ola 2017-01-14 17:48:37
jest dobrze, jak zarabiasz 1600,1700 zl?a robisz wszystko co do Ciebie należy i wyrabiasz targety? komu chcecie mydlić oczy? a premia kwartalna w wysokości 100 zł brutto, to też jest dobrze? proszę nie ośmieszać się.
Gatta salon 2017-01-14 21:35:14
Co do premi kwartalne to tak śmiechu warte na ogół zarabiam ponad 2 tys. Nie jest jest to mała kwota patrząc ze strony tej że nie oszukujmy się nie mamy duzo obowiązków na codzien. Czasami jest nawał pracy fakt. Ale miałam różne prace więc wiem co mówię uwierzcie
gość 2017-01-16 19:34:50
tylko duża część pracowników nie widzi 2 tys. nawet za grudzień
Anka 2017-01-24 10:38:55
Super firma, pracuje tu i wiem co piszę w przeciwieństwie do "poetów"
Zostaw swoją opinię o Gatta - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gatta