brak logo

Gatta

Szczecin

Opinie o Gatta

nina 2016-06-24 19:02
Gdyby nie regionalne,praca w firmie byłaby "zdrowsza". Dla nich - może z paroma wyjątkami pracowitość podwładnego nie ma znaczenia, trzeba być lizusem i "przyjaciółeczką", a wtedy nie musisz wysilać się w pracy.Zawsze znajdzie usprawiedliwienie dla takiej osoby w razie jakieś wpadki. Nawet przydzieli dodatkową premię za wymyślone osiągnięcia, oczywiście kosztem innych, którym dodatkowa kasa bardziej należy się. Ale układy i układziki zawsze były najważniejsze, a nie uczciwa praca i bezstronność.
8
syn 2016-06-24 19:06
@wpao potrzebny i to w conajmniej kilkunastu lokalizacjach jak widzę ja celuję w Gorzów Wielkopolski - możesz próbować ale musisz mieć doświadczenie w retail'u i mieć lokal około 40 m.kw. preferowane centra handlowe
Gatta salon 2016-12-04 22:30
Dziwi mnie że macie taką opinię, wypłaty zależą od sprzedazy firma ma swoje wymagania i procedury ale w dzisiejszych czasach jest to normalne nikt Wam za nic nie zapłaci Bóg wie ile, atmosfera też nie jest zła w zależności pewnie od ekipy w salonie. Ja jestem kierownikiem i u Nas w salonie atmosfera jest w porządku wymagam wiedzy, zaangażowania i obsługi na wysokim poziomie a nie jak na bazarze... w wielu sklepach pracowały byście za najniższą krajową bez premi , wiem z doświadczenia
2
nina 2016-12-06 18:45
A uważasz ,że pensja w wysokości 1700 - 1800 ,to super pensja? nikt nie mówi,że pracodawca ma nie mieć wymagań, nikt nie mówi,że wynagrodzenie ma nie być zależne od obrotu, ale przy nowych zasadach wynagradzania, wysoka sprzedaż - w miarę możliwości danego salonu, nie idzie w parze z adekwatnym do niej wynagrodzeniem. Gdzie tu motywacja pracownika?!!!!Ciężka praca nie równa się godnemu wynagrodzeniu !
3
ja 2016-12-23 18:00
jak Pani nie chce droższych pomimo naszych zapewnień, ze są trwalsze to nie mówimy, że nie ma tylko sprzedajemy tansze to jest prawdziwa sprzedaz, klient raz naciągnięty nie wraca!!!!!!!!!!!!!!!!
PROSZĘ WAS DZIEWCZYNY poproście o szkolenia bo to co piszecie to masakra.
Nigdy nie będzie dobrego handlowca, jeżeli nie ma wyczucia klienta i jego potrzeb i co najważniejsze odpowiedniego podejścia do swojej pracy.
Jeżeli nie lubi się swojej pracy to ....................
1
Atak 2017-01-03 12:30
Jaka praca taka płaca. Ekonomia jest bezlitosna i nie współczuje nikomu, kieruje się prawami rynku. Jak nie potrafisz więcej sprzedać nie będzie więcej kasy. Firma ma swoją markę i musi o nią dbać tak już jest.
pati 2017-01-04 21:59
a jak sklep nie odnotowuje spadków sprzedaży , a pracownik ma niższą pensję dzięki nowym zasadom wynagradzania, to czyja wina? pracownika? czy pracodawcy ? - pytanie retoryczne, bo chyba każdy zna odpowiedź
2
Gatta salon 2017-01-08 19:40
Jeżeli wykonuje się swoje obowiązki należycie to naprawdę jest dobrze, tylko trzeba z siebie dawać a nie tylko czekać na mega wyplate. Patrząc na dzisiejszy rynek pracy jest to dobra praca co najważniejsze na umowę!
Pozdrawiam pracowników Gatta :-)
ola 2017-01-14 17:48
jest dobrze, jak zarabiasz 1600,1700 zl?a robisz wszystko co do Ciebie należy i wyrabiasz targety? komu chcecie mydlić oczy? a premia kwartalna w wysokości 100 zł brutto, to też jest dobrze? proszę nie ośmieszać się.
1
Gatta salon 2017-01-14 21:35
Co do premi kwartalne to tak śmiechu warte na ogół zarabiam ponad 2 tys. Nie jest jest to mała kwota patrząc ze strony tej że nie oszukujmy się nie mamy duzo obowiązków na codzien. Czasami jest nawał pracy fakt. Ale miałam różne prace więc wiem co mówię uwierzcie
gość 2017-01-16 19:34
tylko duża część pracowników nie widzi 2 tys. nawet za grudzień
Anka 2017-01-24 10:38
Super firma, pracuje tu i wiem co piszę w przeciwieństwie do "poetów"
"poetka" 2017-01-29 12:25
Super firma dla osób po szkole, które chcą zdobyć doświadczenie,żeby w przyszłości ubiegać się o pracę w porządnej firmie, która docenia pracowników i dba o nich. Polecam również firmę osobą, które potrzebują jedynie wyższego kieszonkowego, bo osoby z doświadczeniem, posiadający rodziny i poszukujący stabilizacji nie mają czego tu szukać. Minimum jakie powinni zarabiać wszyscy sprzedawcy, niezależnie od regionu! i miesiąca, to 2000 tys., a tutaj to jest kwota dla wybranych.
Gatta salon 2017-02-03 12:27
A w jakim regionie pracujesz jeśli można wiedzieć?
Obrona 2017-02-06 09:32
Gatta to firma znana i na pewno poradzi sobie z hejtem!
1
gatta detal 2017-02-20 08:52
Bardzo dobra praca w miłej atmosferze zarobki jak na początek w porządku wypłacane na czas
Nikt Cię nie pogania poprostu musisz robić to co należy do Twoich obowiązków
1
Ania 2017-02-22 14:23
Pracownicy firmy Gatta wiedzą, że trzeba dobrze pracować a na efekty nie będą długo czekać. To solidna firma ale dla solidnych ludzi. Nikt nie będzie tolerował lenistwa i cwaniactwa w pracy,koledzy również.
1
rozbawiona 2017-02-22 17:39
Ludzie z kadry kierowniczej podszywają się pod zwykłych pracowników salonów,żeby zwiększyć liczbę pozytywnych opinii na temat firmy - trochę dziecinne. Czy praca w tej firmie na stanowisku sprzedawcy w średnio prosperującym salonie jest opłacalna ? Zostawię Państwa ocenie. Podstawa - 1850 brutto plus premia od obrotów - zależna od miesiąca i stopnia realizacji targetu - w granicach 200-500 zł brutto, Podkreślam,że to kwota osiągalna przy wywiązywaniu się z powierzonych obowiązków i poważnym podejściu do pracy. Pisanie,że wynagrodzenie ,żalezy od tego,czy staramy się, czy nie jest wysoce niesprawiedliwe. Czasami samo staranie się nie wystarczay, bo jak nie ma klientów, to trudno osiągnąć wymarzony wynik. Czytając opinie mam wrazenie ,że sprzedawcy są cudotwóracmi i wszystko od nich zalęzy. Zapominamy o innych równie ważnych elemantach jak : dobre zatowarownia salonu,przystępne ceny,ciekawe promocje,atrakcyjność i wysoka jakośc towaru. Czy firma to gwarantuje? Znam wielu klientów , którzy zrezygnowali z zakupów towaru "tej"marki,ponieważ ceny bardzo podniosły sie,a jakosć już nie jest taka jak kiedyś. Pomijam fakt,że w niektórych miastach jest więcej marketów niż kupujących.
8
Anna 2017-02-23 18:48
A jak na Podkarpaciu wygląda sytuacja w sklepach, dokładnie w Rzeszowie ?
Gatta salon 2017-02-25 20:23
Ania - a w jakim mieście Ty pracujesz ?
Chyba się domyślam ale nie chce palnac :-)
Anna 2017-02-27 10:03
Staram się dopiero o pracę.. I dlatego chciałam się coś dowiedzieć
Rzeszów 2017-02-28 18:40
Aaa, z tym że w Rzeszowie oferta już nieaktualna.
Pozdrawiam :-)
Iza 2017-03-09 10:33
@Anna Gatta posiada oferty pracy w wielu rejonach, może coś dla Ciebie? ale najlepiej kontaktuj się z nimi na adres e-mail:gatta@gatta.pl
Opinia gatta 2017-04-02 15:55
Hej pracownicy gatty jak u Was w salonach?
Mam wrażenie że dzieje się co raz gorzej, zero pochwał ciągle wymagania więcej utargu, więcej sztuk na paragonie, kazdemu klientowi proponować dosłownie wszystko... Nie ważne że target jest wyrobiony, nie ważne że klienci przez nasze recytacje o produktach zaczynają się denerwować - zawsze wspominamy o dodatkowym produkcie ale nie możemy być dla klienta nachalni i wspominać o wszystkim. Dużo by było jeszcze pisać ale i tak nic to nie da nasze zdanie jest nie ważne.
3
gość 2017-04-03 22:13
nawet w biedronce lepiej zarabia się
2
Iza 2017-04-05 09:06
Pracuję w firmie i jestem jak na razie zadowolona. Jak poczytałam sobie kilka wpisów to od razu widzę, że to są wpisy osób, które generalnie nie idą do pracy żeby pracować!. Poleżeć to można sobie w domu!
3
Ula 2017-04-06 23:05
Izo , czytaj ze zrozumieniem, chyba , ze masz z tym problem. Najczęściej w opiniach nie chodzi o to , że trzeba "ciężko"pracować, tylko o wynagrodzenie, które nie jest adekwatne do specyfiki pracy oraz wymogów stawianych przez firmę. Nie ma pracodawcy, który nie wymaga, który płaci za"leżenie", ale chodzi o godne wynagrodzenie za wykonywaną pracę. Wszędzie są podwyżki, tylko nie W TEJ FIRMIE ! Jak już raz na parę lat podniosą podstawę,żeby zbliżyć się do najniższej krajowej, to zabierają procenty od sprzedaży, żeby pracownik przypadkiem nie zarobił więcej. To jest chore !
6
Reva reva 2017-04-16 20:04
Sluchajcie o co chodzi z ta pensja....jak to możliwe ze podstawa jest nizsza od najniższej krajowej?:/ to legalne jest w ogóle? A no i tak szczerze- ciężko jest?
Justyna 2017-04-19 10:37
Myślę, że firma Gatta nie ma tak złe opinii jak by to się wydawało po lekturze wpisów. To osoby które nie nadają sie do pracy w firmie próbują zrobić takie wrażenie. Praca tu polega głównie na sprzedaży i tego trzeba pilnować.
Pracownik 2017-04-21 14:37
Moje drogie panie.Pamietam 6 lat do tyłu jak się przyjmowałam zarobki były super.Do dnia dzisiejszego pracuje i prawda jest taka ze zarobki się pogorszyły niby podnieśli pensje ale zmniejszyli premie.Mamy mnóstwo obowiązków i same zakazy. Co do atmosfery w pracy to zależy na jaki salon się trafi. Są dziewczyny które są sympatyczne, pomocne, a są i takie które na każdym kroku obgaduja swoje współpracownice za plecami. Współczuję dziewczyna które mają dzieci, na każdym kroku są obgadywane jak tylko wezmą L4 na dziecko...Z przykrością stwierdzam że przez kierowniczki które same nie pamiętają jak miały dzieci. Bądźmy ludźmi trochę wyrozumiałości.a
A regionalne powinny pomyśleć kogo się bierze na stanowisko kierownicze, bo nie mają zielonego pojęcia co się dzieje na salonach. Przez 6 lat mojej pracy byla tylko jedna regionalna(była bo jest na macierzyńskim) która interesowała się tym co dzieje się na salonach.
2
Feliks 2017-04-25 15:35
Jak się chce dokopać to powód zawsze się znajdzie! Gatta jest spoko firmą ale niestety pracownicy zapominają, że ich zarobki są uzależnione od wielkości sprzedaży. Nie ma się co obruszać , że szefostwo ciśnie za większą sprzedażą od tego zależą wynagrodzenia i los firmy!
osiołek 2017-05-03 00:24
Cały czas piszecie,że wynagrodzenie zależy od sprzedaży, tylko że nie zawsze w miarę wysoka sprzedaż idzie w parze z przyzwoitą pensją, Wtajemniczeni i potrafiący czytać między wierszami , wiedzą o co chodzi. Teoretycznie to i 3 tys. można zarobić, tylko że nikt nie bierze pod uwagę realnych możliwości salonu. Dochodzi się do pewnego progu, a potem jest już jedynie walka o to,żeby nie zaliczyć spadku, ale i to nie jest gwarancją zachowania pensji na tym samym poziomie, bo przywalą taki target, że tą wysoką sprzedaż można sobie wsadzić w ...........Firma traktuje nas jak osiołka, który cały czas ma przed nosem marchewkę, ale nigdy jej nie zasmakuje. I dziwić się,że nie ma chętnych do pracy w tak "wspaniałej" firmie.
3
lulu 2017-05-03 17:55
Tak, podstawa może być mniejsza od najniższej krajowej,bo jest jeszcze premia uznaniowa. W związku z tym podstawa plus premia musi dawać najniższą krajową. W tej firmie jeszcze trochę a pracownicy będą premią wypracowywać najniższą krajową i nic ponad to, ale na inne rzeczy firma nie skąpi,np. na reklamę. Niech lepiej skoncentrują się na jakości towaru, która jest coraz gorsza,a wzory ubrań targowe.
1
Gatta salon 2017-05-04 15:54
Hej, czy zasadnicze nie powinno teraz wynosić 2000 tyle co najniższa krajowa? A nie tak jak pisze na odcinku wypłat 1850.
Aneta 2017-05-05 21:37
Gatta rozpoczęła działalność w 1993 roku. Cały czas intensywnienie rozwijała się oraz inwestowała w nowoczesny park maszynowy, tak zdobyli zdobyli pozycję lidera.To jedna z największych i najnowocześniejszych fabryk w Europie. Miło mi się tu pracuje i jestem dumna że to firma Polska,.
gość 2017-06-13 22:11
aneto, nie pij tyle . Skoro to taka wspaniała firma, to dlaczego ludzie zwalniają się ze względu na niskie zarobki. Skoro firma jest takim potentatem na rynku, to dlaczego nie podniesie pensji tym, którzy pracują na jej wizerunek ?
4
Atak 2017-06-19 23:10
Widziałem ofertę pracy dla przedstawiciela handlowego. Jakie warunki do pracy są przygotowane? Czy poza pensja zasadniczą i premią od sprzedaży są jakieś dodatki socjalne? Trochę martwią opinie na forum.
Zmęczona 2017-06-23 22:20
Gatta to katastrofa serio jestem tam bo muszę sytuacja mnie zmusza, ale psychicznie już mi ciężko, ciągle jakieś śmieszne maile przeczące same sobie telefony od tzw trapera i tylko target target i target
2
Atak 2017-06-24 15:50
Czy jesteście pewni, że Gatta nie zasługuje na dobre opinie? Wszyscy piszą jedynie o wysokości pensji ale nikt nie mówi co zrobić żeby sprzedaż była bardzo dobra? W handlu wynik sprzedaży to warunek podstawowy bytu.
rosemary 2017-07-10 13:36
"Góra" nie myśli o pracownikach salonów. Ci są ośmieszani na przykład wtedy, kiedy klient chce zwrócić bieliznę, która zwrotowi nie podlega. Przy kasie widnieje regulamin zwrotów i chociaż pracownice się na niego powołują, to jest on nic nie warty w momencie, kiedy klient zadzwoni do centrali i powie, że chce majteczki zwrócić. Na kogo wychodzą pracownice? "Mówiła pani nie ma zwrotów, a jednak są, więc zostałem przez panią oszukany!" Brawo!
6
mania 2017-07-10 13:41
Jeżeli jest mało klientów to nie ma opcji na dobry handel. "Mierzyć siły na zamiary" to nie jest motto tej firmy.
Ania 2017-07-11 14:14
Oh straszne, naprawdę.
Ludzie czy Wy problemów nie macie?
"Góra" zgodziła się na zwrot - istny problem XXI wieku.
Alka 2017-07-16 12:21
Gatta to jedna z wielu fajnych firm, nie dla szukających problemów.
Pracownik Gatta 2017-07-25 19:22
Czy ktoś z Was ma więcej informacji czy w Naszej firmie są jakieś dodatkowe dofinansowania dla pracowników, wiem że są do przedszkola. A pytam z tego powodu że w mojej rodzinie najblizszej jest przypadek poważnej choroby konieczne są ciągle rehabilitacje nierefundowane. Pytam pierwsze Was bo boje się narazie zapytać regionalnej.
Pracownik Gatta 2017-07-25 19:23
Czy ktoś z Was ma więcej informacji czy w Naszej firmie są jakieś dodatkowe dofinansowania dla pracowników, wiem że są do przedszkola. A pytam z tego powodu że w mojej rodzinie najblizszej jest przypadek poważnej choroby konieczne są ciągle rehabilitacje nierefundowane. Pytam pierwsze Was bo boje się narazie zapytać regionalnej.
Anka 2017-07-25 21:11
Co słychać w firmie? Tak mało ostatnio piszecie wieści z firmy, że nie wiemy co się dzieje, ofert tez nie ma.
Ola 2017-07-26 18:51
Kiedyś bardzo źle się działo w mazowieckim kiedy to nowa regionalna przejęła stery !
Pracowała Kilka lat i dopiero -na szczęście w tym roku odeszła z tej firmy .
Na stanowiska kierownicze zatrudniała tylko swoje koleżanki,
zwykła normalna, starająca się osoba nie miała szans na kierownika,
natomiast koleżanki ofermy TAK ! Traktowała ludzi jak śmieci bo przenosiła je z jednego sklepu
do drugiego nie pytając czy komuś odpowiada , czy ma jak dojechać do pracy ,
tylko dostawałaś przeniesienie i koniec , a jak się nie podoba to do widzenia .
Zawsze jak wchodziła do sklepu to szła jak wielka dama i tylko narzekała na firmę
że dużo od niej wymagają . Towary na inne sklepy nie woziła, rzadko zaglądała,
musiałyśmy same jeździć po towar dla Klientów do innych salonów i tym samym
marnowałyśmy swój wolny czas - a wszystko to dla utargu i targetu :-/
Na szczęście owa pani regionalna na początku tego roku odeszła i wszyscy odetchnęli
z ulgą. Nowe Regionalne są super Pani Dorota i Pani Iza to normalne babki , które nie boją
się pracy i jak potrzeba pomocy same zawijają rękawy i biorą się do pracy ,
nieważne czy trzeba kartony dźwigać czy obsługiwać Klientów .
Są przede wszystkim ludzkie , można z nimi normalnie pogadać ,
nie zastraszają, a wręcz przeciwnie świetnie motywują .
Pracuje się dużo lepiej, więc jak ktoś by chciał pracować w Salonie Gatta to polecam
bardzo :) Wystarczy spróbować i na pewno powiecie że jest dużo lepiej niż w innych sklepach .
Anka 2017-07-31 11:58
Czy coś nowego dzieje się w firmie? Czy większość piszących wyjechała na wakacje i nie ma komu pisać? Chcę tu aplikować i mam nadzieję na więcej opinii.
Basia 2017-08-16 14:58
Myślę że możesz , praca jak każda inna w sklepie , handlu. W tej branży jest mało sklepów w których zarobisz 2000 tys. Na zdobycie doświadczenia polecam. Trzeba jednak troszkę z siebie dać, na szkoleniu wszystkiego cię naucza a przynajmniej podstaw, potem to już zależy od ciebie jak będziesz chciała pogłębiać wiedzę. I nie oszukujmy się praca w sklepie to nie tylko ładne wygląd , paznokietki itd., czasem to ciężka praca, ale każda praca ma swoje za i przeciw.
Zainteresowana 2017-08-17 10:52
Czy Gatta podpisuje w dalszym ciągu umowy - Franczyzobiorca - Właściciel Placówki Partnerskiej? Może ktoś wie?
Zostaw swoją opinię o Gatta - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gatta