brak logo

Gatta

Szczecin

Opinie o Gatta

ola 2016-01-14 22:52
ja miałam na myśli salony firmowe , a nie franczyze.
pracownik Gatty 2016-01-16 12:19
No z nowym systemem wynagrodzeń to ich poniosło. U mnie w regionie nie wszyscy podpisali aneksy i tym samym zwalniają się z pracy. Myślałam że będzie większy sprzeciw pracowników. Złodzieje i tyle
3
miss 2016-01-17 22:11
jak lubisz wolontariat, to trzymam kciuki,żebyś dostała pracę.
4
ja 2016-01-18 13:18
Załóżmy związki zawodowe
3
ja 2016-01-18 21:04
Spróbować nie zaszkodzi, trzeba działać żeby coś zyskać, no i potrzeba chętnych
kleosia 2016-02-10 16:19
piszecie, że zarobki zostały zmniejszone.. to nadal warto tam pracować?
pinacolada 2016-02-17 16:52
Witam serdecznie,
Czy ktoś może się wypowiedź jak to jest z prowadzeniem Gatty na zasadzie franczyzy? Czy jest to opłacalne ? Zastanawiam się nad tym, dlatego prosiłabym o opinię, każda odpowiedź będzie pomocna.
Pozdrawiam!
Klaudia 2016-02-20 13:36
Dziewczyny, a jak się pracuje na Śląsku, mam zamiar zanieść CV do sklepów w Gliwicach, Katowicach, Zabrzu, Rudzie Śląskiej. Polecacie w Gatcie pracę czy raczej nie ryzykować
iga 2016-02-28 15:17
to zależy ile chcesz zarabiać. Moja dobra rada, składaj podanie do Katowic, tylko tam jest szansa na normalny zarobek
Klaudia 2016-03-09 22:40
Jadę zawieść do Katowic, dziękuję Iga i Aleksi. Może mi się uda. Gdyby jeszcze były jakieś opinie to byłoby super .Pozdrawiam
1
były pracownik 2016-03-16 16:16
Praca tylko dla desperatów, bezrobotnych, wolontariuszy, studentów, bezdzietnych i singli!!
Miałam przyjemność pracować w Gattcie i nie polecam nikomu tej pracy!!! Z każdym rokiem zarobki spadają... Jeszcze trochę i pracownik będzie pracował za samą podstawę. Premia została tak zaniżona, że ledwie ją widać przy wynagrodzeniu. Wyzysk jak nigdzie. Praca po 12 godzin, jeden weekend w miesiącu wolny. Coraz to nowe procedury i ostrzejsze restrykcje wobec pracownika. Cały dzień na nogach, zakaz siadania i tylko obsługa, obsługa, obsługa... "naszego pracodawcy" klienta.
Najlepiej nie mieć życia osobistego i tylko robić na cześć i chwałę Gatty, a gdy na konto wpływa 1500 zł to uśmiechać się od ucha do ucha, jaka to dobra pensja w tym miesiącu :D
3
Basia 2016-03-25 23:43
Franczyzobiorca,to nie pracownik zatrudniony na umowę o prace lub umowe zlecenie - mylisz pojęcia.
Franczyzobiorca to przedsiębiorca, która na podstawie umowy franczyzy prowadzi swoje przedsiębiorstwo pod marką (znakiem towarowym) i wg koncepcji franczyzodawcy.
GATTA 2016-04-14 11:20
kto Ci każe tu pracować Dziewczyno jest tyle pracy że poszukaj sobie coś innego JA W GATTCIE ZARABIAM OD 1900-2400 I MIŁA ATMOSFERA PRACY
ZARABIAŁAM WCZEŚNIEJ 3000 U RADCY PRAWNEGO I NIE WRÓCIŁABYM TAM W ŻYCIU
k 2016-04-26 18:31
w jakim regionie pracujesz ? bo w moim, to tyle zarabia kierownik i to tylko w grudniu,a nasz salon jest jednym z lepszych
xxxx 2016-05-01 00:11
pracuję tam i na umowę o pracę spokojnie można wyciągnąc 2300 netto o ile target jest wyrobiony
kvgfjn 2016-05-01 00:19
sprzeciw był .... ale za mało pracowników skorzystało .... w jednym województwie 3 osoby .... słabo...
1
karolina 2016-05-01 00:27
Powiem tak.... dopóki nie było obniżki byłook 2200 netto... 2300 o ile target był zrobiony jeśli nir to jakieś 1600-1700 bo obniżce wygląda to słabiej... bezwyrobienia targetu kierownik 1800 zl z wyrobionym może ze 2100 więc strasznie się pozmieniało .... niestety......
3
Xxxxx 2016-05-10 15:19
Nie polecam pracy w Gatta
1
yyy 2016-05-12 01:28
Ja również...
nina 2016-06-24 19:02
Gdyby nie regionalne,praca w firmie byłaby "zdrowsza". Dla nich - może z paroma wyjątkami pracowitość podwładnego nie ma znaczenia, trzeba być lizusem i "przyjaciółeczką", a wtedy nie musisz wysilać się w pracy.Zawsze znajdzie usprawiedliwienie dla takiej osoby w razie jakieś wpadki. Nawet przydzieli dodatkową premię za wymyślone osiągnięcia, oczywiście kosztem innych, którym dodatkowa kasa bardziej należy się. Ale układy i układziki zawsze były najważniejsze, a nie uczciwa praca i bezstronność.
5
syn 2016-06-24 19:06
@wpao potrzebny i to w conajmniej kilkunastu lokalizacjach jak widzę ja celuję w Gorzów Wielkopolski - możesz próbować ale musisz mieć doświadczenie w retail'u i mieć lokal około 40 m.kw. preferowane centra handlowe
Gatta salon 2016-12-04 22:30
Dziwi mnie że macie taką opinię, wypłaty zależą od sprzedazy firma ma swoje wymagania i procedury ale w dzisiejszych czasach jest to normalne nikt Wam za nic nie zapłaci Bóg wie ile, atmosfera też nie jest zła w zależności pewnie od ekipy w salonie. Ja jestem kierownikiem i u Nas w salonie atmosfera jest w porządku wymagam wiedzy, zaangażowania i obsługi na wysokim poziomie a nie jak na bazarze... w wielu sklepach pracowały byście za najniższą krajową bez premi , wiem z doświadczenia
1
nina 2016-12-06 18:45
A uważasz ,że pensja w wysokości 1700 - 1800 ,to super pensja? nikt nie mówi,że pracodawca ma nie mieć wymagań, nikt nie mówi,że wynagrodzenie ma nie być zależne od obrotu, ale przy nowych zasadach wynagradzania, wysoka sprzedaż - w miarę możliwości danego salonu, nie idzie w parze z adekwatnym do niej wynagrodzeniem. Gdzie tu motywacja pracownika?!!!!Ciężka praca nie równa się godnemu wynagrodzeniu !
2
ja 2016-12-23 18:00
jak Pani nie chce droższych pomimo naszych zapewnień, ze są trwalsze to nie mówimy, że nie ma tylko sprzedajemy tansze to jest prawdziwa sprzedaz, klient raz naciągnięty nie wraca!!!!!!!!!!!!!!!!
PROSZĘ WAS DZIEWCZYNY poproście o szkolenia bo to co piszecie to masakra.
Nigdy nie będzie dobrego handlowca, jeżeli nie ma wyczucia klienta i jego potrzeb i co najważniejsze odpowiedniego podejścia do swojej pracy.
Jeżeli nie lubi się swojej pracy to ....................
Atak 2017-01-03 12:30
Jaka praca taka płaca. Ekonomia jest bezlitosna i nie współczuje nikomu, kieruje się prawami rynku. Jak nie potrafisz więcej sprzedać nie będzie więcej kasy. Firma ma swoją markę i musi o nią dbać tak już jest.
pati 2017-01-04 21:59
a jak sklep nie odnotowuje spadków sprzedaży , a pracownik ma niższą pensję dzięki nowym zasadom wynagradzania, to czyja wina? pracownika? czy pracodawcy ? - pytanie retoryczne, bo chyba każdy zna odpowiedź
1
Gatta salon 2017-01-08 19:40
Jeżeli wykonuje się swoje obowiązki należycie to naprawdę jest dobrze, tylko trzeba z siebie dawać a nie tylko czekać na mega wyplate. Patrząc na dzisiejszy rynek pracy jest to dobra praca co najważniejsze na umowę!
Pozdrawiam pracowników Gatta :-)
ola 2017-01-14 17:48
jest dobrze, jak zarabiasz 1600,1700 zl?a robisz wszystko co do Ciebie należy i wyrabiasz targety? komu chcecie mydlić oczy? a premia kwartalna w wysokości 100 zł brutto, to też jest dobrze? proszę nie ośmieszać się.
Gatta salon 2017-01-14 21:35
Co do premi kwartalne to tak śmiechu warte na ogół zarabiam ponad 2 tys. Nie jest jest to mała kwota patrząc ze strony tej że nie oszukujmy się nie mamy duzo obowiązków na codzien. Czasami jest nawał pracy fakt. Ale miałam różne prace więc wiem co mówię uwierzcie
gość 2017-01-16 19:34
tylko duża część pracowników nie widzi 2 tys. nawet za grudzień
Anka 2017-01-24 10:38
Super firma, pracuje tu i wiem co piszę w przeciwieństwie do "poetów"
"poetka" 2017-01-29 12:25
Super firma dla osób po szkole, które chcą zdobyć doświadczenie,żeby w przyszłości ubiegać się o pracę w porządnej firmie, która docenia pracowników i dba o nich. Polecam również firmę osobą, które potrzebują jedynie wyższego kieszonkowego, bo osoby z doświadczeniem, posiadający rodziny i poszukujący stabilizacji nie mają czego tu szukać. Minimum jakie powinni zarabiać wszyscy sprzedawcy, niezależnie od regionu! i miesiąca, to 2000 tys., a tutaj to jest kwota dla wybranych.
Gatta salon 2017-02-03 12:27
A w jakim regionie pracujesz jeśli można wiedzieć?
Obrona 2017-02-06 09:32
Gatta to firma znana i na pewno poradzi sobie z hejtem!
1
gatta detal 2017-02-20 08:52
Bardzo dobra praca w miłej atmosferze zarobki jak na początek w porządku wypłacane na czas
Nikt Cię nie pogania poprostu musisz robić to co należy do Twoich obowiązków
1
Ania 2017-02-22 14:23
Pracownicy firmy Gatta wiedzą, że trzeba dobrze pracować a na efekty nie będą długo czekać. To solidna firma ale dla solidnych ludzi. Nikt nie będzie tolerował lenistwa i cwaniactwa w pracy,koledzy również.
1
rozbawiona 2017-02-22 17:39
Ludzie z kadry kierowniczej podszywają się pod zwykłych pracowników salonów,żeby zwiększyć liczbę pozytywnych opinii na temat firmy - trochę dziecinne. Czy praca w tej firmie na stanowisku sprzedawcy w średnio prosperującym salonie jest opłacalna ? Zostawię Państwa ocenie. Podstawa - 1850 brutto plus premia od obrotów - zależna od miesiąca i stopnia realizacji targetu - w granicach 200-500 zł brutto, Podkreślam,że to kwota osiągalna przy wywiązywaniu się z powierzonych obowiązków i poważnym podejściu do pracy. Pisanie,że wynagrodzenie ,żalezy od tego,czy staramy się, czy nie jest wysoce niesprawiedliwe. Czasami samo staranie się nie wystarczay, bo jak nie ma klientów, to trudno osiągnąć wymarzony wynik. Czytając opinie mam wrazenie ,że sprzedawcy są cudotwóracmi i wszystko od nich zalęzy. Zapominamy o innych równie ważnych elemantach jak : dobre zatowarownia salonu,przystępne ceny,ciekawe promocje,atrakcyjność i wysoka jakośc towaru. Czy firma to gwarantuje? Znam wielu klientów , którzy zrezygnowali z zakupów towaru "tej"marki,ponieważ ceny bardzo podniosły sie,a jakosć już nie jest taka jak kiedyś. Pomijam fakt,że w niektórych miastach jest więcej marketów niż kupujących.
4
Anna 2017-02-23 18:48
A jak na Podkarpaciu wygląda sytuacja w sklepach, dokładnie w Rzeszowie ?
Gatta salon 2017-02-25 20:23
Ania - a w jakim mieście Ty pracujesz ?
Chyba się domyślam ale nie chce palnac :-)
Anna 2017-02-27 10:03
Staram się dopiero o pracę.. I dlatego chciałam się coś dowiedzieć
Rzeszów 2017-02-28 18:40
Aaa, z tym że w Rzeszowie oferta już nieaktualna.
Pozdrawiam :-)
Iza 2017-03-09 10:33
@Anna Gatta posiada oferty pracy w wielu rejonach, może coś dla Ciebie? ale najlepiej kontaktuj się z nimi na adres e-mail:gatta@gatta.pl
Opinia gatta 2017-04-02 15:55
Hej pracownicy gatty jak u Was w salonach?
Mam wrażenie że dzieje się co raz gorzej, zero pochwał ciągle wymagania więcej utargu, więcej sztuk na paragonie, kazdemu klientowi proponować dosłownie wszystko... Nie ważne że target jest wyrobiony, nie ważne że klienci przez nasze recytacje o produktach zaczynają się denerwować - zawsze wspominamy o dodatkowym produkcie ale nie możemy być dla klienta nachalni i wspominać o wszystkim. Dużo by było jeszcze pisać ale i tak nic to nie da nasze zdanie jest nie ważne.
2
gość 2017-04-03 22:13
nawet w biedronce lepiej zarabia się
1
Iza 2017-04-05 09:06
Pracuję w firmie i jestem jak na razie zadowolona. Jak poczytałam sobie kilka wpisów to od razu widzę, że to są wpisy osób, które generalnie nie idą do pracy żeby pracować!. Poleżeć to można sobie w domu!
Ula 2017-04-06 23:05
Izo , czytaj ze zrozumieniem, chyba , ze masz z tym problem. Najczęściej w opiniach nie chodzi o to , że trzeba "ciężko"pracować, tylko o wynagrodzenie, które nie jest adekwatne do specyfiki pracy oraz wymogów stawianych przez firmę. Nie ma pracodawcy, który nie wymaga, który płaci za"leżenie", ale chodzi o godne wynagrodzenie za wykonywaną pracę. Wszędzie są podwyżki, tylko nie W TEJ FIRMIE ! Jak już raz na parę lat podniosą podstawę,żeby zbliżyć się do najniższej krajowej, to zabierają procenty od sprzedaży, żeby pracownik przypadkiem nie zarobił więcej. To jest chore !
3
Reva reva 2017-04-16 20:04
Sluchajcie o co chodzi z ta pensja....jak to możliwe ze podstawa jest nizsza od najniższej krajowej?:/ to legalne jest w ogóle? A no i tak szczerze- ciężko jest?
Justyna 2017-04-19 10:37
Myślę, że firma Gatta nie ma tak złe opinii jak by to się wydawało po lekturze wpisów. To osoby które nie nadają sie do pracy w firmie próbują zrobić takie wrażenie. Praca tu polega głównie na sprzedaży i tego trzeba pilnować.
Pracownik 2017-04-21 14:37
Moje drogie panie.Pamietam 6 lat do tyłu jak się przyjmowałam zarobki były super.Do dnia dzisiejszego pracuje i prawda jest taka ze zarobki się pogorszyły niby podnieśli pensje ale zmniejszyli premie.Mamy mnóstwo obowiązków i same zakazy. Co do atmosfery w pracy to zależy na jaki salon się trafi. Są dziewczyny które są sympatyczne, pomocne, a są i takie które na każdym kroku obgaduja swoje współpracownice za plecami. Współczuję dziewczyna które mają dzieci, na każdym kroku są obgadywane jak tylko wezmą L4 na dziecko...Z przykrością stwierdzam że przez kierowniczki które same nie pamiętają jak miały dzieci. Bądźmy ludźmi trochę wyrozumiałości.a
A regionalne powinny pomyśleć kogo się bierze na stanowisko kierownicze, bo nie mają zielonego pojęcia co się dzieje na salonach. Przez 6 lat mojej pracy byla tylko jedna regionalna(była bo jest na macierzyńskim) która interesowała się tym co dzieje się na salonach.
1
Feliks 2017-04-25 15:35
Jak się chce dokopać to powód zawsze się znajdzie! Gatta jest spoko firmą ale niestety pracownicy zapominają, że ich zarobki są uzależnione od wielkości sprzedaży. Nie ma się co obruszać , że szefostwo ciśnie za większą sprzedażą od tego zależą wynagrodzenia i los firmy!
Zostaw swoją opinię o Gatta - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gatta