brak logo

Massimo Dutti

Warszawa

Opinie o Massimo Dutti

biii 2011-09-29 19:27:13
wielki syf jak wszystkie sieciowki w polsce. Pod przykrywka eleganckiego butiku kryje sie [usunięte przez administratora] brak kompetencji i mala kasa
3
zuza 2013-09-04 14:32:11
Gorąco polecam pracowałam w GM największym Massimo w Polsce. Praca do najlżejszych nie należy ale to jak w każdym sklepie z odzieżą, trafiłam na świetny zespół, stawka godzinowa genialna i dość elastyczny grafik. Umowa o pracę i bardzo ciekawy koszyk socjalny.
Nika 2014-12-07 23:44:48
Nie zgodzę się z "wielkim syfem". Syf jak w każdej firmie ale do ogarnięcia :)Dużo zależy od ekipy na sklepie i od menagerów. Też pracowałam w Galerii Mokotów. Zarobki bardzo duże jak na odzieżówkę. "biii" może w Radomiu pracował a tam utargi mniejsze :P Gdyby nie spięcia na linii pracownik - kiero/region to bym dalej tam była.Tęsknie i żałuję ale atmosfera w pracy jest dla mnie najważniejsza
1
emdżi 2015-03-27 08:58:28
Praca jak każda inna w branży odzieżowej, więc do najlżejszych nie należy. Niezła stawka godzinowa i sprawiedliwy przelicznik premiowy. Umowa o pracę. Pakiety socjalne: zdrowotny, sportowy, rodzinny itp. Elastyczny grafik nie każdemu podpasuje - ja przychodziłam raz na 4 godziny, innym razem na 12 godzin... Urlopy do wybrania bez narzucania terminów ale zablokowane na czas wyprzedaży.
Obowiązki i ciekawostki: praca podzielona na strefy, wiedza dotycząca bezpośredniej obsługi klienta, wiedza o materiałach i ich pielęgnacji, świetne systemy magazynowania i zabezpieczeń, rozmiarówka damska i męska w sporym przedziale, częsta stylizacja manekinów i zmiany wystroju sklepu, świetny system kasowy, brak pracy za darmo - szczegółowe rozliczanie z czasu pracy.
Jeśli ma się dobrego kierownika i zespół, lubi się ludzi i modę, ma się zapał do pracy to MD jest dobrym wyborem. Jednym z największych minusów jest powolna (ale klarowna!) ścieżka awansu - przejście z 1/2 na 3/4 etatu to też "awans"...
M.D 2015-06-08 23:09:48
Pracowałem w Massimo przez rok, po czym zrezygnowałem, gdyż musiałem wyjechać do innego miasta. Gdyby nie wyjazd, na pewno zostałbym tam na dłużej. Warunki pracy są znacznie lepsze w porównaniu do innych sieciówek, jednak wciąż jest to sieciówka, tyle, że bardziej 'luksusowa'. Praca przyjemna, bez stresu i natłoku pracy, choć wiadomo zdarzały się gorsze dni, tak jak wszędzie. Umowa o pracę, zarobki to 1100 brutto na 1/2 etatu + premia, która naliczana była od ilości utargu w tych dniach, kiedy pracowałeś. Więc całkiem sprawiedliwe, im więcej i lepiej obsługujesz, większą będziesz mieć wypłatę. Bony świąteczne, urodzinowe, karnet MultiSport. Elastyczny grafik, idealny dla osób studiujących dziennie. Masz sesję i chcesz pół etatu i ani godziny więcej? okej nie ma problemu.. potrzebujesz więcej godzin, większej wypłaty - też nie ma problemu.

Jeśli chodzi o minusy, bo wszędzie się takie znajdą:
- tak zwana ścieżka kariery.. zauważają, że dobrze pracujesz, bo doceniają pracownika, wpisują Cię na tak zwaną ścieżkę kariery( kierownik, VM, Kasjer Główny) Akurat ja byłem na VM. Niestety na wpisaniu na listę się skończyło. Żadnych szkoleń w tym kierunku, jedynie ciągłe obietnice, że w końcu coś się ruszy.
- Trudny klient + agresywna sprzedaż ( można powiedzieć, że wszędzie na takiego można trafić, jednak akurat w Massimo z takimi notorycznie się spotkałem. Przychodzi osoba, która ma 'kilka groszy więcej' w portfelu i potrafi człowiekowi zepsuć humor na cały wieczór. Jeśli chodzi o sprzedaż to bardzo agresywna, doradzić klientowi to jedno, a przekonać go do zakupu bluzki za 300 zł, gdzie podobną dostanie dwa sklepy dalej trzy razy tańszą, to inna sprawa. Dlatego trzeba ciągle dbać o sprzedaż komplementarną już w przymierzalni, wykorzystując maksymalnie język korzyści,aby tak zareklamować produkt, żeby omamić klienta. Akurat tego typu sprzedaży nie popieram i to niezbyt podobało mi się w tej pracy.
nick 2015-07-24 15:40:57
Zróbmy poprawkę w wynagrodzeniu 1000 netto na 1/2 etatu+premia od sprzedaży oraz onlinu.
A na temat bluzek za 300,gdyby osoba znała skład to by nie pisała takich bredni.Jak dużo brandów oferuję taki gatunek ubrań? I ciekawa jestem jak dużo bluzek jest w takiej cenie to po 1, a po 2 przeważnie to bluzki z jedwabiu i po 249,ale są wyjątki.
Co ma się nie podobać. W takim razie idż do HM. Tam to nie będziesz tego potrzebował.
To nie jest najlżejsza praca taka prawda sama zaczynałam od 1/2 i doszłam do managera. Ale też pamiętajmy ,że do wszystkiego trzeba się przyłożyć.
W Warszawie sporo stresu.Struktury regionalne ciągle patrzą na ręcę i wymagają widocznych rezultatów.Ale to też da się zrozumieć.
MD się wyróżnia jakością i materiałami. Większość produktów z bawełny,jedwabiu,lnu..
feb 2015-09-30 13:51:20
a ile placa takiemu starszemu czy zastepcy?
MD 2016-07-12 16:39:11
Najgorszy brand INDITEXU jeśli idzie o struktury regionalne, zwłaszcza dział HR. O wiele lepiej aplikować do Zary, Pulla, Oysho. Zarobki te same a komfort pracy diametralnie inny.
2
wde 2016-07-12 18:28:02
caly czas tego asystenta kierownika sklpeu we Wrocławiu oni szukaja wiem ze oferuja tutaj m.in. umowę o pracę i stabilne zatrudnienie,pracę w młodym, dynamicznym i pełnym pasji zespole, rozwój zawodowy – 75% awansów wewnętrznych,szeroko rozbudowany pakiet socjalny
Zostaw swoją opinię o Massimo Dutti - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Massimo Dutti