brak logo

ELKABEL Sp.j.

Lublin

Opinie o ELKABEL Sp.j.

luna 2014-08-31 21:43:23
w jakim miejscu jest elkabel ?? sprzedaż spadła ceny wysokie kupujący kupuja z przyzwyczajenia ,niech przejrza na oczy i zobacza ceny gdzie indziej,a jak pracujesz w elkablu to wiesz pewnie i ty kolego sie o stołek boisz ????
1
LUNA 2014-10-10 16:17:11
WITAM NIESTETY ZWOLNILI PANA CZARKA ;]CHCIAŁ ZROBIC REWOLUCJE ALE KOMBINATORY, R WOJDALSKI I SPÓŁKA NIE DALI ŚIĘ NIESTETY PREZESI NIE MAJĄ POJĘCJA JAK ROBJĄ ICH W BALONA ,RĘKA REKE MYJE I TAK MA BYĆ,NO WIADOMO ŚWINIĘ OD KORYTA NIE ODGONISZ, ZRESZTĄ GDZIE TAKI R ,W BY PRACĘ ZNALAZŁ NAWET DO BIEDRONKI NA KASĘ SIE NIE NADAJĘ
2
ROMAN ;] 2014-10-10 16:29:15
PRACOWAŁEM W TEJ FIRMIE NIESTETY ,PAN ROBERT W ,TO PRAWDZIWY WYZYSKIWACZ ZA GROSZ KULTURY JAK MA STANOWISKO TO MYŚLI ŻE MU WSZYSTKO WOLNO ,PONIEWIERA LUDZMI I ZWOLNIENIEM STRASZY GDZIE JEST PIP CZEGO NIKT SIE TYM NIE ZAINTERESUJE TAKICH LUDZI TO DO PSYCHOLOGA POWINNO SIE WYSYLAC POGONIĆ DZIADA I TYLE LUDZIE OMIJAICJE TO FIRME BO SZKODA ZDROWIA NA TAKICH BARANÓW
7
pawelek 2014-10-15 18:23:24
no wiesz janek zapewnie prawdy w tym jest wiekszośc pracuje w tej firmie, niestety musze sie zgodzic z romanem, r,w jest faktycznie jakis dziwny;]
gość 2014-10-15 20:37:37
czy to prawda że (usunięte przez administratora) ten który przyszedł z praktikera został zwolniony?
katia 2014-10-19 16:50:20
Czy ktoś wie jaką szkołę trzeba skończyć żeby się e Elkablu zatrudnić na kasie, jakie trzeba mieć wykształcenie?
haha 2014-11-13 16:56:24
Może lodzik dyrektorowi albo kierownikowi.
1
kolejarz 2014-11-20 20:57:02
Chodzą słuchy że kierownicy i dyrektorzy to kręcą nie zle lody w Elkabel.Chronią tyłki jeden drugiemu.
1
Anonim 2014-11-23 19:24:10
Niezłe ( tak się powinno pisać) To własnie pokazuje kto tu piszę te wszystkie brednie. Panowie proponuję zapisać się po pierwsze na korepetycję z j. polskiego a później komentować. A jak żałujesz dyrektorom i kierownikom to może aplikuj do Elkabel tylko najpierw naucz się gramatyki bo takie błedy to w pierwszej klasie można robić
ELA 2014-12-10 18:33:14
swoja drogą to ciekawe czy kolego masz szkołę elektryczna bo polonista to też raczej nie jesteś jak masz stołek to siedż na dupie i go pilnuj takich (usunięte przez administratora) to jest wielu w elkabel czym wyzej siedzi tym głębije wchodzi
tom 2014-12-10 18:38:56
witam widze ze niezle cisniecie kierownikom i dyrektorom niezły tam (usunięte przez administratora)jest ;] miałem tam pracować ale widzę ze nie warto ;] w takich firmach to przydupasy szefa najlepiej maja a inni zastraszeni , prosze o szersze komentarze opinie takie sie przydaja szczere do bólu , a nie słodzenie ze jest ok jak jest żle ;]
1
EDEK 2014-12-10 18:41:50
kolego co ty sie czepiasz liter a nie faktów ???? i co z tego ze z duzej ktos pisze ???
fiufiu 2014-12-16 14:31:15
cieszcie się ze macie prace !!! a jak ktoś jest niezadowolony to niech się zwolni i poszuka pracy na kasie w jakimś hipermarkecie.
wojo 2014-12-16 19:16:26
Pilnuj swojego stołka i nie szalej z hipermarketem bo sam nie znasz dnia ani godziny. Na każdego można znaleźć haka.
Bokser 2015-01-27 19:45:05
Przeprowadzaja rekrutacje nie wiadomo po co jak i tak nikogo nie przyjmuja to jakies chyba oszustwo!
jimi 2015-01-29 16:25:04
Firmy nie polecam.zero organizacji jezeli chodzi o logistyke w firmie.kazdy oddzial jest pozostawiony sam sobie.Po prostu brak magazynu centralnego i tu sie zaczynaja schody w sprzedazy.Tylko sie karmia tym,ze maja kable i przewody z fabryki Elpar.A po za tym sloma z butow wystaje a w szczegolnosci Robertowi W.Ktoremu sie wydaje ze jest Dyrektorem R,ale tylko na papierze.Bo na stanowisko Dyrektora to trzeba cos soba reprezentowac.o kulturze to juz nie wspomne...
1
dawny` 2015-02-16 23:42:26
PRACOWAŁEM W ELKABLU ŁADNYCH PARE LAT, NA POCZATKU BYLO PIEKNIE ŁADNIE, POTEM CIAGŁE CISNIENIE O PIENIADZE, O WYNIKI , PONAD WSZYSTKO, BNAJLEPIEJ PRACUJ W PRACY I PO PRACY, TRZEBA BYC KILKOMA PRACOWNIKAMI NARAZ OD HANDLOWCA I MAGAZYNIERA ORAZ KIEROWCE I KASJERA W TYGODNIU PO SPRZĄTACZA, ZAMIATACZA W WEEKENDY, ZERO SOCJALU - WARUNKI DO JEDZENIA SNIADANIA SMIESZNE, BIURKO EWENTUALNIE NA BEBNACH Z KABLAMI, DYREKTORZY - KIEROWNICY CENTRALA SMIECH NA SALI KOLESIE WOGOLE NIE ZNAJA SIE NA RZECZY, ZAPYTAJ SIE DYREKTORA T. O KABEL OGRĘTOWY, GÓRNICZY ----BUUUU NIE ODPOWIE BO SIE NIE ZNA, VBIERZE FANTY OD FIRM, OD WSZELKICH PRZEDSTAWICIELI, TYLKO FIGURANT, TAK SAMO JAK DYREKTOR W. - SMIESZNE REKRUTACJE LUDZI KTORYCH I TAK NIE ZATRUDNIA ALE MUSI POKAZAC ZE COS ROBI HEHE I CO MIESIAC OBCINA LUDZIOM PREMIE NA KTORE CIEZKO PRACUJA !!..NARAZIE TO TYLE ALE SZYKUJE GRUBSZY ARTYKUŁ O TYM W LOKALNEJ PRASIE NIECH KAZDY SIE DOWIE O NICH BO POTRAKTOWALI MNIE JAK SMIECIA PO TYLU LATACH WSPOLPRACY, FIRMIE KTOREJ NAPRAWDE PRACOWALEM NA 200%...A PREZESIK M. NIECH DALEJ WIERZY SWOIM SMIESZNYM ZOŁNIEZYKOM!
2
gruby 2015-02-19 18:59:31
O to ciekawe kolego co piszesz,chciałem aplikować na handlowca do Parczewa lub Lublina.Może coś więcej ktoś napisze bo niewiem czy warto.
1
axd 2015-02-22 16:38:16
niestety dawny pisze prawdę !!!! wyzysk i tyle inspekcja powinna sie zajac gdzie są odcinki dla pracowników ,jak jest rozdzielana premia ??? za co ta premia ?? za (usunięte przez administratora) chyba ?? syf a nie firma a prezesi tylko kasę liczą
2
dawny 2015-02-27 11:55:24
Sluchaj chcesz to sprobuj, poczatek super naprawde, "glaskaja" Cie, po 2-3 miesiacach, pytania gdzie wyniki, mało mało malo, a premia?? dostałem wytyczne co do premii wg nich po moich obliczeniach co miesiac 200zł za mało..osoba ktora to liczy ma klopoty z dodawaniem, ale to celowe dzialanie NIESTETY, a wiesz kazdemu niech po 100zł wezma to juz jest kwota, a czlowiek machał ręką na nie jedno, zeby tylko pracowac...ale naprawde inspekcja pracy moglaby sie wkoncu tym zainteresowac, zapleczem sanitarnym, apteczki tego typu rzeczy masakra, nie mowie juz o warunkach pracy..
tiktak 2015-03-23 20:40:15
Ciągają ludzi z drugiego końca Polski na zebrania które nic nie wnoszą,takie bicie piany ,brak pomysłów na sprzedaż.
OLAF 2015-03-31 23:29:52
PRAWDĘ KOLEGO PISZESZ ,BYDŁO W FIRMIE JEST I BRAK PROFESIONALIZMU
1
waldi 2015-03-31 23:39:12
witam nie jestem pracownikiem firmy tylko klientem ,kupowalem kabelek tam 20 minut minelo dopiero ktoś mi towar wydał i to z jaka łaską , tak sie o klienta troszczą ?? żenada nie firma na regałach ni ładu ni składu wiecej już tam nie kupię brak profesionalizmu i chamskie podejscie do mojej osoby gdzie jakiś kierownik co tego pilnuje ???
1
wolny 2015-04-15 23:07:51
witam
pracowałem w elkablu dość długo i niestety należy zauważyć że dobre czasy dla pracowników w/w firmy skończyły się w momencie rozbudowy fabryki kabli Elpar w Parczewie około 2009 roku od tego czasu wymagania względem pracowników Elkabla bardzo wzrosły niestety pensje pozostały na poziomie roku 2008 bo w moim przypadku przez kolejne kilka lat pozostały na podobnym poziomie a nawet zmalały dlatego w ostatnim roku w firmie nastąpiła znaczna rotacja pracowników
jesli chodzi o warunki pracy to socjal jest na poziomie 0 tzn kto zamierza pracować w tej firmie musi zapomnieć o jakichkolwiek paczkach/talonach na święta , podejmując prace należy mieć świadomość że każde działanie jakie podejmuje pracownik jest dokładnie zanalizowane przez dział "śledżczy" firmy który ma podejście typu "każdy pracownik jest nieuczciwy i chce oszukać firmę "
niestety pensja jaką się otrzymuje jest niewspółmierna z wymaganiami
ponieważ zarząd wychodzi z założenia że ty jako handlowiec masz znależć klienta zamówić sobie towar sprzedać i zciągnąć pieniądze na konto a z takiej operacji handlowiec ma 4% z marży minus wszystkie składki i podatki
do tego jeszcze dochodzi osoba dyrektora T. który zawsze wymyśla aby pracownik miał kłody pod nogami nawet jak mamy pewnego klienta z gotówką
a na koniec to należy mieć świadomość że Elkabel w sferze handlu zatrzymał się te 5 lat wstecz za konkurencją gdyż konkurencja dzieli się już bonusami jakie otrzymuje od dostawców a w Elkablu takie działanie jest nie znane
no i jeszcze działania firmy matki fabryki kabli Elpar sprzedaż konkurencji lub sprzedaż bezpośrednia do naszego klienta w cenach niższych niż zakupowe Elkabel
jako pracownik każdy może spróbować ale po pierwszych 3 miesiącach pracy należy się zastanowić czy to praca dla nas?
1
serbon 2015-04-16 00:46:12
Korepetycje z języka polskiego, Lublin
jak udzielać korepetycji z polskiego
Witam)
W moim wypadku mi bardzo pomógł ta web strona
(usunięte przez administratora)
Duży wybór korepetycji z języka polskiego w Lublinie . Prawdziwe opinie oraz wyrównane ceny. Szukałam fachowców , które nie tylko znają że robią, ale i mają konieczne jakości, z doświadczeniem pracy i z ogromnym bagażem wiedz i umiejętności. Jeśli Państwu trzeba korepetytora z języka polskiego, "native speaker" nośnik mowy doradzam tę stronę internetową. Tam prawdziwi fachowcy, bardzo odpowiedzialny podchodzą do swojej pracy nie tylko z dorosłymi ale i z dziećmi. I całkiem możliwy do przyjęcia koszt. tak że spróbujcie)) Autentyczne opinie oraz wyrównane ceny. Język polski bardzo łatwo mi poszedł po Skype zajęciach )
nauka na Skype jest bardzo efektywna !

Doradzam)
1
nowy 2015-04-17 15:01:30
Bylem jakiś czas temu w sprawie pracy,warunki finansowe żenada. Ludzie otwórzcie oczy firma to pracownicy którzy tyrają na majątek właściciela.
Osoba 2015-04-23 21:16:34
Czy ty aby na pewno pracowałeś w tej firmie? Jak juz nie pracujesz to nie pisz bzdetów bo nie jest to współmierne z rzeczywistością. Skoro cię zwolnili lub sam zrezygnowałeś to zapewne nikomu na tobie nie zależało. W tej firmie znam sporo osób z bardzo długim stażem które mogą w każdej chwili pracować w konkurencji ale jakoś nie idą!! Ktoś ich zatrzymuje!! Zastanów sie dlaczego to chyba nie trudne, odpowiedź nasuwa się sama. Teraz jesteś w konkurencji i za parę miesięcy twoje opinie znów się pojawią tyle że z wobec innej firmie. Ja proponuję ci Irlandię, Szwajcarię no pojenie koni!! Tam z pewnością twoja wiedza i zaangażowanie będzie wystarczająca. Na koniec chciałbym dodać jedno iż dziwi mnie w tej firmie jedno! Że takie osoby jak ty są zatrudniane a poźniej daje ktoś jeszcze kolejne szanse że może się odkuje. Pozdrawiam i powodzenia w konkurencji
2
wolny 2015-05-24 22:27:51
Widzę ze Jesteś osobą ze stanowiska to doskonale Znasz mechanizmy działania elkabla i zmiany jakie zaszły w ciągu kilku ostatnich lat i stopniowy odpływ wartościowych pracowników którzy tworzyli pozycję elkabla na rynku(ze wszystkich oddziałów włącznie z nowo otwartym Wrocławiem), nie warto się dla tej firmy angażować bo nikt cię nie doceni a odnosnie wiedzy to jest tak jak piszesz że 90% pracowników firmy włącznie z kadrą zarządczą nie wie jak działa stycznik dlatego(niestety wpływ na to ma rekrutacja- brak ludzi z wykształceniem kierunkowym w szeregach pracowników) ja do tej układanki nie pasowałem i po ponad dekadzie zdecydowałem się odejść dzięki temu mogę się ponownie rozwijać i zacząć zarabiać na siebie a nie takich jak Ty ps. ludzie z firmy odchodzą ale znajomości pozostają pozdrawiam lublin
1
Kondzik 2015-06-09 20:34:50
Na jakie zarobki może liczyć szary pracownik? Warto próbować tam się dostać czy lepiej uciekać z dala od tej firmy?
olafd 2015-06-11 17:44:12
kolego zalezy od stanowiska magazynier 1700-1900zł produkcja 1700-2000 ,kierownicy około 2400-2800,kasierka około 1500 zł
buli 2015-06-11 21:11:37
Zarobki żenada,braki w asortymencie a wymagania nie do osiągnięcia.
bulii 2015-06-17 11:56:01
niedługo nikogo tu nie będzie i zostanie tylko fabryka brak pomysłu na prowadzenie hurtowni a DR to nieporozumienie, kto siedzi za takie pieniądze chyba ze wałki robi,
Marian 2015-06-20 20:37:06
Kolego stań twarzą w twarz z Panem Robertem i pokaż jakim jesteś twardzielem !!!
Pracownik 2015-06-24 22:54:41
Sami debile tu piszą i nieudacznicy. Do roboty się kurwa weźcie a nie piszecie jakieś bzdury, za chwile na kolejną hurtownię zaczniecie napierdalać bo to co reprezentujecie na tej stronie to bardzo nisko pokazuje kim jesteście. y byś był dr jak wogóle ktoś by cię zatrudnił. Dla mnie osobiście to mozesz mi buty wyczyścić przed pracą bym się bardziej prezentował.
Podsumuwując kadrę zarządzająca 99% a jak ktoś nie ma pojęcia o zarządzaniu to w la snie ten margines który tu pisze same obelgi
3
ruda 2015-06-29 18:15:36
brawo panie edziu ,gościa na ziemię sprowadziłeś ;]a za parę lat jak frank zdrożeje to ,sam bendzie buty czyścił , hahaha
Krystyna 2015-08-30 00:03:14
Pracowałam w ELKABLU i nie mogę narzekać, że źle było. Wiadomo jak w każdej pracy są lepsze i gorsze dni. Tak samo jest z pracownikami wszystkim się nie dogodzi język polski online skypa native speaker Preply ( usunięte przez administratora )
Nikosia 2015-11-03 06:12:39
Ja widziałam ostatnio u nich oferte pracy dla przedstawiciela w lublin i zlożyłam aplikacje i ciekawi mnie jak to się odbędzie bo z tego co tu czytam to jednak większość narzeka strasznie na nich. Mam dodatkową prace jako korepetycje z polskiego a tu bym wzieła jako przedstawiciel jako stałą prace http://preply.com/pl/lublin/korepetycje-z-polskiego
Hania 2015-11-22 16:30:54
ZDECYDOWANIE NIE POLECAM!!!
Bez zbędnego wchodzenia w niepotrzebne dyskusje.
OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM!!!!
1
kant 2015-11-25 18:47:19
Elkabel znowu szuka taniej siły roboczej.
gruby 2015-12-20 21:13:09
Chodzą słuchy że konkurencja chce podkupić sporo ludzi to pewnie będą jeszcze ogłoszenia do działu sprzedaż czy handlowego.
gruby 2015-12-30 22:15:42
Drogi panie pracownicy mają zarabiać dla firmy i na siebie , w handlu nie ma czasu na szkolenie pracownika. Podkupując kogoś przejmujesz doświadczonego handlowca razem z całą bazą klientów i masą informacji o strukturach i polityce firmy.Czas jaki potrzebny jest by wyszkolić kogoś nowego to minimum 6 miesięcy, to nie jest jazda na rowerze. Kilka stów więcej zapłacisz do tego auto,telefon,laptop i pakiet socjalny,a gość z chęcią podejmie wyzwanie. Branża jest dość specyficzna i większość ludzi zna się osobiście.
miś 2016-01-17 01:39:37
ale elkabel jest znany z dobrego szkolenia pracowników a w kolejnych okresach wszyscy wcześniej lub później przechodzą do konkurencji bo w elkablu nikt ich już nie doceni dlatego rada dla wszystkich którzy aplikują aby negocjować dobre warunki finansowe na przy podpisywaniu pierwszej umowy o pracę bo póżniej można zarobić tylko mniej- powodzenia
1
pas 2016-02-01 22:12:21
dobrze sobie radzi? chyba zostaje w tyle za konkurencja
hehe 2016-03-18 18:18:27
W hipermarkecie np stonce sa obecnie lepsze zarobki, warunki pracy itp niz w elkiblu ;)
1
lol 2016-03-18 18:20:29
Tak pincet zloty max hehe
pracownik 2016-03-18 18:28:10
Odpuść Sobie szkoda nerwów...
X 2016-06-23 07:08:59
A jak na stanowisku kasjerka się pracuje? Praca dwie zmiany? Proszę o jakieś info
były 2016-06-30 22:19:52
2 zmiany plus co druga sobota lecz jest ok
2
Gniewny Charlie 2016-08-12 23:06:06
W lutym szukali kierownika administracji a teraz SPECJALISTA DS. ADMINISTRACYJNO - TECHNICZNYCH(MOŻLIWOŚĆ AWANSU NA KIEROWNIKA ADMINISTRACJI) wie ktos o co chodzi? Of lutego nikogo nie znalezli? Ktos zrezygnowal? Firma mu podziekowala?
Gniewny Charlie 2016-08-12 23:09:17
I pytanie jakie zarobki przy stanowisku specjalista a jakie pro awansie na kierownika?
Zostaw swoją opinię o ELKABEL Sp.j. - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ELKABEL Sp.j.