brak logo

CEDERROTH POLSKA

Toruń

Opinie o CEDERROTH POLSKA

pracownik 2013-11-14 12:05:41
Od jakiegoś czasu mam wątpliwą przyjemność współpracować z tą firmą. Wszystko ładnie wygląda jedynie z zewnątrz, w reklamach tv. Od środka firma gnije tempie ekspresowym.
zatrudnienie za 2000 netto, teren minimum 100-120 km w jedną stronę
10 wizyt aptecznych + 2 wizyty lekarskie+ szkolenia dla położnych + podpisywanie umów ze szpitalami + zestawienie i raporty na @ minimum 2 godz dziennie. sms co 2 godz pt ile sprzedałeś, czemu tak mało, ile sprzedasz. Minimum sprzedażowe dziennie- nie można zjechać do domu bez sprzedaży określonej przez DM kwoty.
samochód o przebiegu ok 300tyś bez możliwości wymiany- tu pierwszeństwo ma biuro- panie zajmujące się pracą stacjonarną, z dojazdem 15 km dom -biuro jeżdżą nówkami a jakże.
Dodatkowo połowa kadry menagerskiej przywleczona z Novasconu, ewidentnie robią pokazową czystkę propagandową by udowodnić że mogą wszystko i jedyne czego oczekuje się od pracownika to morda w kubeł i praca po 16 godz na dobę.
Przestrzegam. Ja już na szczęście jestem po rozmowach więc będę się żegnał z formą.
8
PH Sieci 2013-11-23 21:36:08
Witaj,

możesz powiedzieć jaki region obsługiwałeś oraz jaki kanał dystrybucji? W wypowiedzi wyczytałem, że obsługiwałeś apteki, lekarzy itp.?Czy to jest to samo stanowisko co PH ds. Sieci? Napisz coś więcej, jestem zainteresowany, ponieważ ukazało się ogłoszenie na sieci i zastanawiam się czy to aby nie po Tobie...
ph farma 2014-02-25 19:28:05
@ pracownik, to teraz jest po dwakroć gorzej niż napisałeś w listopadzie. ph są zajeżdżeni, pracują na 3 etatach jednocześnie w (usunięte przez administratora) firmie farmaceutycznej. w firmie o wielkich aspiracjach i zerowych kompetencjach. żałuję ze tu przyszłam do pracy.
1
Przemek 2014-05-14 12:27:19
Rekrutacje ustawiane, typ który był przede mną powiedzial, że prace ma w garści. Ludzie bez studiów na wysokich stanowiskach. Handel poza firmą, kosmetykami. To mi się kojarzy z tą firmą.
3
pracownik 2014-05-14 12:40:40
Jakie kompetencje!!! Na rozmowie na stanowisko handlowca wymagają od ciebie jakbyś miał być co najmniej dyrektorem, a nad tobą ludzie bez studiów.
2
PH 2014-05-14 18:31:40
Najlepsi są manadżerowie na mazowszu
1
M 2014-06-06 00:04:14
Hej, dostalam propozycje prace w tej firmie i chcialabym poznac rzetelna opinie.
Sph 2014-06-15 19:32:41
Odradzam.. Kolos na glinianych nogach
Sph 2014-06-17 14:50:51
Raczej prędzej, niż później przy tej formie zarządzania i polityce.. Opinia nie bierze się z powietrza..
1
MMM 2014-07-23 13:26:52
A ja pracowałam w tej firmie i owszem różni ludzie pracują na różnych stanowiskach, jedni bardziej kompetentni inni mniej, ale bez przesady, da radę tam pracować, ja polecam:)
ph 2014-10-07 21:51:45
nie ma i nie będzie wolnych wakatów... obecna restrukturyzacja w tej firmie polega na zwalnianiu ludzi a tym, którzy zostają dodawania obowiązków.... tragedia... utrzymywanie darmozjadów, którzy nic nie potrafią robić oprócz dobrego wrażenia, przez co zostają na sile na innych stołkach. Ci bardziej ogarnięci już uciekli, bądź zrobią to w niedługim czasie... tracą dobrych ludzi, firma traci ducha... a powstaje zaściankowa korporacja z widłami w gnoju.
kacy 2014-10-09 18:34:38
Jakie warunki ma teraz ph. Jakie są samochody i możliwość wypracowania premii
Dziękuję za informacje
Soraya 2014-10-15 22:49:52
Ja pracowałam na sieciach i zdecydowanie nie polecam...
Krzyżyk na drogę 2014-10-31 07:24:04
Krzyżyk na drogę +!!!
Były 2014-11-01 20:37:10
Zwolnień ciąg dalszy.. Firma powoli bedzie padac, juz pada.. To co się dzieję, jakaś masakra.. Zero pojęcia o biznesie.. Obecnie dodawanie obowiązków, a ludzi coraz mniej.. Obsługa, detalu, aptek, sieci.. Wszystko zasrane przeterminami i końca nie widać.. :) Amen
pedros 2014-11-10 11:12:31
Oj prawda jest niestety taka, że firma bardzo szybko gnije i to prawda. Ludzie zostali pozwalniani inni sami odchodzą. Sprzedaży nie ma, wdrożeń na rok następny brak. Firma jest na potężnym minusie. Panują układy układziki, i to jest to co powoduje gnicie tej firmy. Brak inwestycji. Ten co chciałby kupić te firmę to szczerze odradzam bo straci kasę. Firma idzie po równi pochyłej w dół i nie widać nadziei na to by się podniosła, jest w totalnym dole. Upadek nie tak daleki. Szkoda tylko ludzi bo to dobrzy fachowcy (no nie wszyscy). Oczywiście mowa jest o Dermica i Soraya.
1
My 2014-11-25 22:07:27
Dziękujemy Cederroth za wpis i z góry za kolejne również
1
podlaskie 2014-11-26 00:02:06
Mister komik, problem w tym, że ludzie zawsze narzekali a firma się rozwijała w szalonym tempie. Teraz zatrudnili jakiegoś magika, który cudownie sprawił, że firma znika z rynku w zawrotnym tempie. Naprawdę trzeba mieć talent aby w kilka miesięcy wyparowało 1/3 obrotów a każdy miesiąc przynosi kolejne cuda.
michal 2015-01-05 18:19:56
reklamują się że ich misją jest ciągły rozwój, zgodny z zasadami zrównoważonego rozwoju i odpowiedzialnego biznesu oraz niesłabnące zaangażowanie, które pozwala tworzyć produkty najwyższej jakości i że przestrzeganie przez wszystkich pracowników Cederroth wspólnie ustalonych norm, jest kluczem do sukcesu w biznesie. No i teraz kogo tu słuchać szukając pracy???
mazowieckie 2015-01-06 22:55:40
Radze aplikowac do cederroth bo.....nigdzie tak szybko nie zrobicoe kariery jak tam. Managerem.kierujacym zespolem mozna tam zostac baaardzo szybko. W innych firmach tutaj aby zostac szefem dzialu musisz przepracowac jakis czas tam musisz byc w odpowiednim moejscu i czasi imasz szanse na managera dzialu lub dyrektora wiec warto w tej chwjli biora ludzi z poza branzy wierzac ze oni spowoduja wzrosty.....czas pokaze a konkurencja sie cieszy. Mi osobiscie smutno bo czuje sie zwiazana z ta firma ale na codzien......usmiecham sie prawie komplementy i slodze bo woem, ze aby tu przetrwac to niiestety trzeba moec uklady a nie wiedze :-(
Rozmowe przejdziecie na luzie wystarczy byc usmiechnietym.i zadowolonym oraz nie wygladac lepiej od ,,pani,, prowadzacej spptkanie.



pracuje to wiele lat i jestem zawiwdziona, ze jest taka kadra. Chcialabym aby bylo dobrze ale
pracownik 2015-01-11 20:25:33
A ja jestem zawiedziony, że ludzie pracujący w tej firmie reprezentują poziom szamba. Osoba skrywająca się pod pseudonimem "mazowieckie" była albo pod dużym wpływem alkoholu albo jej poziom intelektualny nie został odpowiednio zdiagnozowany podczas rekrutacji. Osoba pracuje wiele lat, najwyższy czas aby poszukała pracy w kiszarni ogórków bo to najlepsze dla niej miejsce.
1
xena 2015-01-13 01:43:00
Czym jezdza handlowcy? Jakie warunki pracy PH, benefity?
mazowieckie 2015-01-13 20:07:30
Ludzie pracujacy w tej firmie wiele lat zbudowali ta firme i wbrew pozorom mieli testy, a nie jak Ci co teraz sa na stanowiskach menadzerskich lub dyrektorskich. Wszyscy przyszli po znajomosci i dpbrze o tym wiecie. Poklepujecie sie po plecach i sami siebie utwierdzacie jacy jestescie wspaniali. Te osoby co pracuja wiele lat zbudowali ta firme od zera ...marki maja silne pozycje..A co Wy osiagneliscie co jestescie NOWI na stanowiskach kierowniczych? Jakimi sukcesami z innych firm moga sie pochwalic nowi dyrektorzy i kierownicy dzialow, ktorzy stara kadre opisuja jako szambo??? Niczym...wiec najlatwiej wyrzucic tych starych pracownikow aby....nie bylo.widac waszej niekompetencji. Jesli ludzi nazywacie szambem to na Was brak slow...cenzuralnych ba szkoda pary. ...

1
pracownik 2015-01-13 22:37:43
Widzę, że chyba "mazowieckie" wytrzeźwiało. Naucz się proszę jednak czytać ze zrozumieniem. Poziom szamba reprezentujesz wtedy, gdy jesteś pijany i nie potrafisz złożyć poprawnie zdania. Jeśli nie odpowiada Ci nowa kadra managerska to zawsze możesz honorowo odejść. Przestań żyć wspomnieniami i zajmij się pracą w nowych warunkach. Tylko tyle i aż tyle możesz dla siebie i tej Firmy zrobić. Nie pisz proszę głupot, że wszyscy przyszli po znajomości bo świadczy to o Twojej zupełnej niewiedzy i zakompleksieniu. Nikt nie wyrzuca dobrych pracowników, natomiast takich, którzy reprezentuję taką postawę jak Ty należałoby wytropić i natychmiastowo wyrwać.
1
dopracownika 2015-01-14 07:08:44
Pracowniku drogi, pięknej polszczyzny i umiejętności budowania zdań nie można Ci odmówić. Problem jednak w tym, że za pięknymi słowami ukrywasz nieprawdę - to typowe dla Cederrotha :)
"Mazowieckie" jakkolwiek nieskładnie pisze, ma rację. Większość osób na stanowiskach managerskich nie może poszczycić się osiągnięciami z innych firm i pracują w Cederroth, ponieważ "kogoś" znają. Z doświadczeniem, kompetencjami i wiedzą u nich słabo..
3
pracownik 2015-01-14 22:33:36
W takim razie odkrywam prawdę szanowny "Dopracownika". Każdy manager, który podejmuje się zadania uzdrowienia wyniku spółki/firmy ma prawo lub nawet powinien dobrać sobie współpracowników, do których ma zaufanie i zna ich kompetencje. Zakładam, że zamierza rzeczywiście osiągnąć pożądany cel w postaci poprawy wyniku Firmy. Pamiętaj, że np. dyrektor szpitala nie musi być lekarzem, powinien być przede wszystkim dobrym organizatorem. Tak samo w Cederroth, zarządzający Firmą nie musi znać się na dermatologii, kosmetyce, szczoteczkach, plastrach. Musi umieć dobrze zorganizować pracę wszystkich działów. Znam wiele przykładów świetnych managerów, którzy potrafią odnosić sukcesy w branżach całkowicie przeciwstawnych. Dobry sprzedawca, dobry organizator, dobry manager nie musi znać szczegółowej specyfikacji każdego produktu. Musi dobrze zarządzać ludźmi, którzy tą specyfikację potrafią wyrecytować z pamięci. I jeszcze jedno - musi zidentyfikować i pozbyć się malkontentów bo oni będą zawsze przeszkadzać. Pozdrawiam.
1
pracownik2 2015-01-15 18:54:03
Drogi Pracowniku w takie pierduly to nawet w przedszkolu już nie wierzą.
widzisz przecież jak zarządza czlowiek, super menago i organizator
bez doświadczenia branzowego. Firma pada a ludzie
spiprzaja tak szybko jak się da. Wiec drogi madralo
nie opowiadaj nam bajek bo,z nich dawno wyroslismy.
1
nadzieja 2015-01-17 08:00:15
drodzy pracownicy mam nadzieję że nowy właściciel popatrzy na kompetencje zarządu i wreszcie zrobi porządek z zelmerowo-sprzedazowo-HRowym towarzystwem wzajemnej adoracji ludzi bez wiedzy doświadczenia, kompetencji itp.

moze jeszcze jest dla nas nadzieja ?
jak myslicie ? bo juz sama nie wiem czy uciekac czy jeszcze jest sens czekac ?
Do kici 2015-01-17 09:47:19
Kicia nie wysilaj sie bo i tak już po tobie! Jedyna szanse masz jeszcze w wyciągnięciu kasy z firmy za niedziałający intranet, systemy sprzedażowe itp Dziwne ze jeszcze nikt sie nie zorientował jaka kasę zgarneliscie za NIC!
4
do kici i zelmerowcow 2015-01-17 10:48:50
wszyscy się zorientowali ale co z tego jesli towarzysze z zelmera dzieki temu mogli swoim kolegom zapłacic za watpliwej jakosci audyt i inne usługi ... raczka raczke myje-jeden drugiego kryje....

pracownik123 2015-01-19 21:08:26
Przeczytalem kilka oponii i niestety musze stwierdzic, ze to co napisali moi poprzednicy o firmie Cederroth to prawda. Szczegolnie okreslenie ....wytropic i wyrwac...swiadczy o poziomie ludzi tutaj pracujacych. Przykre ale prawdziwe.
Mam nadzieje, ze wreszcie znajde prace i uwolnie sie od tego toksycznego srodowiska. Myslalem, ze sie uspokoi i nastapia wlasciwe zmiany...niestety ale...przyjdzie ten moment to pewne.
1
niki 2015-04-24 16:09:46
Praca PH - może ktoś napisać jakie są warunki, jaki samochód etc?
Odnośnie zarobków jakiś plus minus mógłby ktoś podać?
I czy samochód można używać do celów prywatnych, czy pobierają opłaty?

Napisze ktoś konkretnie?? Dziękuje
Roni 2015-04-25 13:36:43
od momentu jak przyszli zelmery to jakoś wzrostu nie widać, firma wyzbyła się ludzi farmacji a kosmetyka farmacji nie ruszy co widać po zaangażowaniu, dziwi mnie to że firma poszła w kierunku FMCG a nie specjalistyki lekoweja ale może rozkład ma sens żeby Axell... przechwycił co lepsze kawałki a menedżment wziął prowizję od przejęcia
Edi 2015-04-25 13:46:27
brutto więcej niż 3 mniej niż 4, auto albo hyundai i30 albo zdezelowana corolla z ponad 300tys przebiegu, GPS każdy km prywatny ściągany z wypłaty za dni wolne do pracy około 40 gr. Atmosfera coraz gorsza, chociaż ogólny chaos ma swoje plusy, produkty mocno sezonowe chociaż jakościowo dobre no i fenomen pracy Repa : apteki, drogerie, sklepy. Polecam dla bezrobotnych.
1
atena 2015-04-30 20:25:28
"...jestem najlepsza więc chcę pracować tyl;ko z najlepszymi"

To mocno ale to MOOOOCNO zbłądziłaś!!!
Właśnie kolejne osoby odchodzą (i to z potężnym stażem i doświadczeniem). To chyba coś znaczy.
ala 2015-08-13 13:19:59
rekruci na razie odradzają tą firmę.
Janek 2015-09-10 23:40:30
Michał i Ala, faktycznie wszystko zmienia się na bieżąco, zmienia się na coraz gorsze. Firma umieszcza nieustannie oferty pracy na całą Polskę bo jest bardzo wysoka rotacja pracowników - prawie wszyscy szukają pracy poza strukturami i odchodzą. Dlatego wspaniały dział HR poszukuje handlowców w całej Polsce. Dobre firmy nie szukają ludzi bo nikt nie odchodzi. Za chwilę będą wymieniać flotę na Hyundai I20. Do tej chwili kupili trochę I30 ale okazały się za drogie więc będą małe damskie samochodziki. Szkoda, że za dział sprzedaży odpowiada "dyrektor", który nigdy nie pracował w innej firmie i nie jest w stanie zrozumieć rynku, za który jest odpowiedzialny. Ochoczo czyta książki o magikach sprzedaży - jakich wiele na rynku księgarskim i myśli, że teoria jest podstawą sukcesu na twardym konkurencyjnym polskim rynku.
@Janek 2015-10-25 13:19:40
ludzie uciekają z tej firmy bo zarząd nie umie jej prowadzić a nie szukają nowych bo sprzedaż ciągle spada. Jak ktoś sam odchodzi to są zadowoleni, że odprawy płacić nie muszą.
optymista 2015-11-18 19:20:49
Zazdroszczę Ci tych różowych okularów.
Mały 2015-12-02 16:15:12
Chyba jakaś stara ta oferta,przecież słychać w całej Polsce że znowu zwalniali z dyr na czele ,zostawili tylko osobę która która mało co wie ,robi szum wokół siebie ,że niby wszytko wie,wszystkich zna a na niczym się nie zna,podobno niezły ubaw z niego mają.Przecież Orkla ich wykupiła.
1
e5 2016-05-14 20:13:46
to masz chyba problemy ze zmysłem wzroku. bo nowe oferty są, szuklają ludzi na takie stanowiska jak Specjalista Elektryk - Automatyk w Dziale Utrzymania Ruchu, Key Account Manager i Operator DTP, na świezo, w sam raz dla specjalistów z mazowieckiego
Zostaw swoją opinię o CEDERROTH POLSKA - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CEDERROTH POLSKA