logo TRUMPF Huettinger

TRUMPF Huettinger

Zielonka

Opinie o TRUMPF Huettinger

xXx 2016-03-15 20:25
Duży plus? Człowieku, szukają taniej siły roboczej bo nikt już tu nie chce pracować. Ciągłe poganianie, nerwy, praca w niedoczasie, to się może podobać praktykantowi na studiach a nie komuś kto szuka poważnej firmy. Ja już zrezygnowałem
6
były pracownik 2016-03-21 11:14
Pracowałem parę lat w tej firmie na paru stanowiskach. Ogólnie niesmak został, kiedy się zwalniałem. Pani kadrowa , która wtedy pracowała nie wiem czy jeszcze pracuje robiła pod górkę , obłudna i zakompleksiona, zastraszała. Firmy jako stała praca nie polecam. Słabe zarobki , wieczny nacisk psychiczny, obłuda i wiocha. Proponuję Warszawski firmy o podobnym temacie na rynku. Tej ww. najgorszemu wrogowi nie życzę.
11
były pracownik 2016-03-21 11:22
brutto
3
xXx 2016-03-21 20:28
Zbyś, niezła propaganda i to pisana w godzinach pracy...
były pracownik 2016-03-26 23:08
przekonasz się :)
1
karmazin 2016-03-27 19:41
janusz, jaki rozwój? klepanie tego samego w kółko rozwija? chyba tylko ciebie. Ale faktycznie, ludzie bez doswiadczenia i bez swiadomosci jaki to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chętnie pojdą tam zeby miec cokolwiek w cv. Ale nie sądze, by mozna było budowac marke wysługując sie niedosiwadczonymi i praktycznie nic nie umiejącymi ludźmi ktorzy jak sie zorientują, ze to kiła, zawiną sie od razu. Ten kołchoz przypomina mi ctl na ursusie, tamci też sie obesrali po uszy ale zupelnie im to nie przeszkadza, ciągle zawadiacko szukają, jakby nigdy nic
były pracownik 2016-03-27 23:15
Znam na wylot te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z większości działów (prawie wszystkich), takich prawilnych ludzi zwalniają lub sami spiepszają z tego syfu. W 90% zostają lizodupy, tzw podpierdalaczo-spiskowcy itp. elementy, którzy za 300 zł podwyżki łykają te siusiaki dyrektorów. Ta firama to jeden wielki ch.... ;D
Naszło mnie :D, przez przypadek zakładkę zauważyłem przeglądając pocztę :D. Wesołych Świąt
3
cccc 2016-03-30 21:42
Nadal zatrudniają tylko przez pośrednictwo pracy? Na produkcji było tak od zawsze, a z tego co wiem to i do rnd zatrudniali przez pośredników, żenada
2
kop 2016-04-04 18:17
Potwierdzam, w rnd zatrudniaja przez posrednikow, chociaz na rozmowie beda sie zarzekac ze to nieprawda
2
kop 2016-04-05 21:13
To co uslyszysz na rozmowie a co dostaniesz do podpisu to 2 rozne rzeczy. Dotyczy to i formy zatrudnienia, i stawki
1
trałowiec 2016-04-09 19:35
Obowiązki:
- obsługa linii do montażu automatycznego i uzupełniający montaż ręczny płyt PCB,
- regularne rozliczanie powierzonej pracy,
- dbanie o powierzone mienie (maszyny, narzędzia, materiały do produkcji) będące własnością pracodawcy,
- dbanie o porządek na stanowisku pracy i w całej firmie w zakresie wykonywanych prac,
- przestrzeganie norm BHP, regulaminów, zakładowych instrukcji, zarządzeń i procedur,
- utrzymanie ścisłej współpracy z wszystkimi komórkami organizacyjnymi w celu wdrażania i realizacji obowiązków wynikających z: ISO9001, TPM, przepisów BHP, Regulaminu Pracy i innych wewnętrznych procedur,
- wykonywanie innych czynności zleconych przez przełożonego lub zarząd,
- automatyczny i ręczny montaż płyt PCB zgodnie z dokumentacją i otrzymanymi wytycznymi, tworzenie i nadzór nad dokumentacją,
- prowadzenie prac konstrukcyjnych przy prototypach: dla zasilaczy: zagospodarowanie wnętrza, prowadzenie tras kablowych, dla podzespołów i płytek PCB: wdrażanie nowych rozwiązań,
- aktualizacja dokumentacji poprodukcyjnej: przekazywanie informacji o dokonanych zmianach (schematy, wsad materiałowy) w zakresie mechanicznym, elektrycznym i technologii montażu,
- dbanie o podnoszenie poziomu technicznego montowanych płyt PCB poprzez przekazywanie wszelkich uwag i propozycji do kierownika działu i działu jakości,
- poprawę jakości produkowanych płyt PCB i prace nad optymalizacją procesu montażu,
- wyjaśnianie wątpliwości technologicznych i problemów dot. produkowanych wyrobów,
- wdrażanie nowych metod testowania produkowanych wyrobów,
- sporządzanie, aktualizowanie nadzór nadzór nad instrukcjami wykorzystywanymi w procesie produkcji,
- nadzór nad stanem technicznym podległych narzędzi, maszyn i urządzeń, wykonywanie przeglądów zgodnie z harmonogramem i przyjętymi zasadami,
- wyszukiwanie i wprowadzanie nowych rozwiązań w zakresie organizacji produkcji, ergonomii, BHP itp.
- aktywne uczestniczenie w szkoleniach zawodowych oraz efektywne wykorzystywanie nabytej wiedzy.

Wymagania:
- wykształcenie wyższe lub średnie kierunkowe (elektronik, elektryk, technolog),
- umiejętność czytania schematów elektrycznych,
- znajomość procesu montażu automatycznego płyt PCB,
- znajomość obsługi maszyn do montażu automatycznego i ręcznego płyt PCB,
- umiejętność lutowania cyną bezołowiową,
- umiejętność ustalania priorytetów,
- samodzielność,
- bardzo dobra organizacja pracy,
- znajomość pakietu MS Office,
- znajomość języka angielskiego/niemieckiego - będzie dodatkowym atutem,
- świadectwa poświadczające zdobyte wykształcenie i doświadczenie w innych firmach,
- znajomość normy IPC-610.

Oferujemy:
- zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę tymczasową,
- pracę w firmie o ugruntowanej pozycji na rynku,
- stałe wynagrodzenie,
- szkolenia


prosze bardzo, cała litania obowiązków, oczekiwań i wymagań... a co w zamian [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> 2500 brutto
10
plater 2016-04-17 10:01
Szukasz pracy jako monter elektronik?
Nie masz dużego doświadczenia na takim stanowisku?
Jesteś osobą skrupulatną, precyzyjną i cierpliwą?
Nie nudzi Cię monotonna praca i masz podzielną uwagę?
Mamy dla Ciebie pracę w wiodącej firmie w swojej branży, z perspektywą stałego zatrudnienia oraz atrakcyjnym regularnym wynagrodzeniem.
Oferta pracy tymczasowej

hahahahahaha, tłumacząc na zrozumiały język - lubisz brać w d_pę?
lubisz pracować za damski ch_j? lubisz prace monotonną przy ktorej kazdy dostaje zajoba po miesiącu? jeśli tak to potenżna korporacja z pczyjemnościo cie zatrudni na miesiąc za 2000 brutto :) no oczywiscie z możliwością przedłużenia "kontraktu" o kolejny miesiąc
Te brudasy z niemiec juz sie nawet nie krygują, zaczynają głośno mówić: tak chcemy cie wyje_bać, bedziesz orał tak, jak wasi przodkowie, za miche kartofli po 10h dziennie, a ja bede liczył gruby hajsik, polski dziadzie
10
były pracownik 2016-04-18 10:09
Pierd...ić tą firmę , nie ma co :D
4
Baby Face Killer :) 2016-04-26 10:12
Moja pierwsza praca po studiach. 2300zł na rękę. Nigdy nie zapomnę pewnego zebrania z dyrektorem: "Mamy kryzys i w związku z tym obniżamy wszystkim pensję o 15%, musimy się poświęcić dla dobra firmy!". Tych co się nie zgodzili na obniżkę - zwolnili (oczywiście nie w jednym miesiącu, bo wtedy musieliby zapłacić odprawę za zwolnienia grupowe). W zeszłym tygodniu widziałem, że postawili nowy budynek obok :) Wyzysk i bardzo zła atmosfera.
13
Element 2016-04-26 17:42
Polecam zerknąć http://www.moja-pensja.pl/zarobki/703,ile-zarabia-Monter-elektronik,

a tymczasem:

Montaż i uruchamianie płyt PCB,
Prowadzenie prac konstrukcyjnych przy prototypach dla płyt PCB. Wykształcenie zasadnicze/średnie techniczne elektroniczne lub elektryczne. Doświadczenie zawodowe min. 2 lata na w/w stanowisku.
Uprawnienia SEP do 1 KV.

Pod hasłem "Atrakcyjne wynagrodzenie " kryje się kwota brutto: do 2 500 PLN :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D (skisłem)

Nie dziwię się, że dosłownie wszędzie szukają pracowników. Widziałem ostatnio ogłoszenia typu "Panie/Panów na produkcję Zielonka" - jak do zbioru truskawek, byle taniej. Pracowałem tam kiedyś... krótko ;) I radzę innym - szanujmy się, swój czas, doświadczenie i Polski rynek pracy, bo tu nic się nie zmienia do lat, a przecież jesteśmy w Europie!!! W Niemczech za taką pracę płaci się min. 10 euro/h (nie licząc diet, a czasami nawet mieszkania zapewnianego przez pracodawce). Jeśli znasz trochę j. niemiecki i umiesz lutować, prace masz od zaraz.
8
ankieter 2016-04-27 07:43
Takie raporty to też super pomysł na życie, polecam;-)
ProtoN 2016-04-27 21:47
Cześć, Mam doświadczenie i wykształcenie. Byłem ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej. Zaproponowano mi 3000 brutto, więc nie jest najgorzej - jeśli ktoś mieszka w okolicy z rodzicami, ale to niestety nie w moim przypadku. Więc szukam dalej - teraz jest dobry czas na zmianę pracy, dużo lepszych finansowo ofert :)
Pozdrawiam!
2
Zawiedziony 2016-04-28 08:13
Też byłem ostatnio i okazało się, że wynagrodzenie zależy niby od doświadczenia i od poziomu zdania testu a że byłem zdenerwowany robiąc ten ....test, to moje oczekiwania...... strzelił.
Pocieszające jest to, że nie ja jeden jak widzę nie otrzymałem tego co chciałem :-).
Polśinger 2016-05-01 21:03
BAGNO!!! OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM!!!
4
stylez 2016-05-07 11:43
hahahahahaha te twoje przyjacielskie relacje beda opierac sie na oj_baniu gały przełożonemu :) ale bedziesz miał wpis w portfolio
1
niggaz 2016-05-07 19:43
kto to pisze o przyjacielskich relacjach, kadrowa?
1
skoczek 2016-05-09 09:21
już pały nie mają w kim przebierać :)

"Poszukujemy Elektroników z doświadczeniem także z Ukrainy
Praca w Zielonce"
8
wqpq 2016-05-14 23:48
kadrowa..... to jest ewenement firmy..... niezłe ziółko , wstydu nie ma i w ogóle napędza tamtejszy syf
3
liwiaX 2016-06-25 18:46
skoro pytasz o oferty pracy, to domyslam sie ze tam nie pracujesz. skad w takim razie wiesz ze to sa bezsensowne plotki? moze to prawda?
wqpq 2016-07-23 23:55
w każdej plotce jest chociaż szczypta prawdy :D, przekonał się każdy , kto pracuje nie pierwszy rok ;D
qwpq 2016-07-23 23:59
ty też dobry szpicel jesteś :D , po babci czy dziadku ?
Aaa 2016-08-04 07:48
Tam sie nigdy nie dzieje nic wartosciowego...
2
999 2016-08-14 12:36
Wszędzie tak jest niestety. Wymagania zawsze jakby płacili 8 tys na rękę a w rzeczywistości proponują max 2 tys.
2
yórek 2016-08-20 19:12
PREMII I PROWIZJI :D :D Zejdz na ziemie
Mobius 2016-08-24 21:37
te brudasy chyba nie wiedzą o istnieniu tej strony :) kogokolwiek zapytam to jakimś cudem słyszał i czytał opinie o tej firemce i współpracującej z nią gównofiremce do naganiania ludzi - "partner" czy jakos tak, ciągle szukającej darmowych roboli. Chyba za te ochłapy to nawet do tych naganiaczy nie mogą znaleźć nikogo sensownego, kto myśli i ma coś do powiedzenia. jedyne co tam mozna znaleźć to jakieś dziołchy z podwarszawskich wioseky wyuczone kilku frazesów i wajhujące nimi na przemian. Szambo umysłowe.
Parówa zamiast w rozmowie telefonicznej powiedzieć jakie jest wynagrodzenie, to łona zaprasza na spotkanie :D Chce bym dymał dziesiątki kilometrów, zeby usłyszeć od jakiegoś łaka, ze dajo 2500 brutto :D
Oczywiscie o zwrocie kosztów podrózy nie ma mowy. Z taką mentalnoscią to bedą szukać i szukać i szukać. Podejrzewam, ze rotacja tam jest większa niż w makdonaldach
7
qwer 2016-08-25 07:48
Niedawno tamtędy przejeżdżałem i widziałem, że powstała kolejna hala. Wygląda na to, że APS już nie ma a dziwne bo jeszcze z 2 miesiące temu był a budynek po nim zrobiony jest w takim samych barwach jak pozostałe dwa Huettingera .
1
sniper 2016-09-05 17:25
firma bardzo niestabilna , sezon ogórkowy się zaczyna to zatrudniają mnóstwo osób, w okresie braku zamówień przez miesiąc, masowe zwolnienia. Cwaniackie umowy i rotacja jak w makdonaldzie.
11
Bolo 2016-09-05 18:49
Tak są pączki w tłusty czwartek :-)
poraszka 2016-10-01 08:07
niestabilne zatrudnienie we wszystkich działach. Tak jak ktoś wyżej napisał - są zamówienia, są zatrudnienia. Chwilowo kończy się praca to zwalniają 3/4 załogi tylko po to, żeby do nich wydzwaniać miesiąc później bo znów coś wpadło i potrzeba ludzi.
5
loll 2016-10-03 15:57
dziewczyno daj sobie spokoj. Z wielu wzgledów...
pomocny 2016-10-03 17:17
Nie prawda!!!! Szukaja duzo ludzi na roznych stanowiskach! Sprawdz na praca . pl
15 pazdziernika maja dzien otwarty warto sie wybrac program maja na fb
bardziejpomocny 2016-10-03 21:04
@pomocny są ogłoszenia przecież dostępne na inżyniera, elektromontera i montera nie wiem czemu piszecie, że nic nie ma
1
Binder 2016-11-13 17:59
ta gównofirma już ma renomę na całe województwo :) podejrzewam ze zostali tam sami niedacznicy i życiowe niedojdy co zgodzą sie tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i po 10h dziennie jak dadzą za darmo żryć
5
nie kabluj na kolegę 2016-12-29 14:53
Poprzestałem na "rekrutacji agencyjnej". Ale to prawda. Po akceptacji telefonicznej już bardzo niskiej stawki dokładnie jak pan pisze pani z agencji podczas spotkania "zaproponowała jeszcze niższą"...nie kryłem zaskoczenia i zarazem trudno było nie odnieść wrażenia że to kpina! Personalnie nic nie mam do pani z owej agencji. To jest jej praca, a jeden z istotnych elementów to "negocjacja wynagrodzenia". Jednak nikt z twórców takiej taktyki tej agencji nie pomyślał, że potencjalny kandydat "akceptuje wstępne warunki telefoniczne". Zatem wspomniana "negocjacja jest nie na miejscu"...bardziej pasuje do zamierzchłych czasów.
Ale najgorsze czego na szczęście nie miałem okazji doświadczyć to tak jak pan napisał [ proszę pozwolić że ujmę to tak]: "kablowanie na kolegów i wazeliniarstwo wobec przełożonych" - TO CHYBA JEDNA Z NAJGORSZYCH RZECZY JAKĄ MOŻNA UCZYNIĆ KOLEDZE Z PRACY. Na domiar złego, że kierownictwo nic nie robi wobec takich praktyk, a to wystawia im negatywną wizytówkę.
Oczywiście nie mam na myśli "ochrony" niekompetentnego pracownika. Jednak odpowiedzialna, doświadczona, uczciwa i mądra osoba[ a tylko takie wyobrażam sobie na stanowisku kierowniczym] potrafi to załatwić w taki sposób, aby nie wystawiać wspomnianej wizytówki. Przede wszystkim kulturalnie i z szacunkiem. Szacunek i kultura osobista w każdą stronę jest bezdyskusyjny.
Po "rekrutacji" nie otrzymałem nawet odmownej odpowiedzi[ co rzekomo miało mieć miejsce]. Jednak z uwagi na komentarze innych nie dziwi brak takiej odpowiedzi. Zatem czasem można powiedzieć o "szczęściu w nieszczęściu" nie otrzymania danego wakatu. Taki stan rzeczy nie zabiera cennego czasu nam i firmie/agencji zatrudniającej oraz oszczędza niepotrzebnych nerwów.
5
Dario 2017-01-02 21:55
Za dużo jest tam kierowników i brygadzistów, którzy nic nie robią przy produkcji tylko przeglądają ciągle CV nowych kandydatów do pracy. Czas pracy rozliczają co do minuty. Są 2 przerwy, ale jedną każą odpracowywać. Reżim nadzwyczajny za kiepskie pieniądze.
5
Były 2017-01-03 07:38
Kiedyś, kiedyś była 1 przerwa ale większość jarała fajki i zażyczyła sobie drugą przerwę i później kilka razy chcieliśmy ją znieść ale było nas mniej, ach ta........ demokracja. Chociaż jak pamiętam to chyba były przerwy w minutach więc idzie przeżyć bo jak kumpel ma 1h przerwy zwaną lunchem to dopiero strata własnego czasu bo o tyle musi dłużej siedzieć w robocie.
2
power rangers 2017-01-10 23:27
Praca dobra dla studentów i dziadków na emeryturze. 2300 brutto hahahaha!!! Podziwiam idiotów którzy pracują tam od 10 lat :) xD rotacja wielka, zatrudniają ludzi chyba nawet po humanie i zawód typu malarz, tynkarz akrobata bo normalni ludzie omijają ten syf szerokim łukiem. WZYSK!
5
j. 2017-01-12 14:08
Kilka lat temu ta firma (najpierw przez agencję rekrutacyjną) chciała mnie ściągnąć na wysokie stanowisko. . Odmówiłem ze względu na fatalny dojazd oraz bardzo negatywne opinie (na tej stronie).
Po kilku dniach od mojej odmowy szefowa HR z TH ubłagała mnie, abym przyjechał na rozmowę - gdyż byłem rzekomo jednym z dwóch kandydatów na to stanowisko. Ogólne wrażenie o firmie - pozytywne; czysto, porządek, a rozmowy były rzeczowe.
Po wszystkim - absolutny brak feedbacku. I tak bym się nie zdecydował na tę ofertę, ale brak poinformowania o wyniku rozmowy (zwłaszcza przy takim stanowisku i tak "zaawansowanym" procesie rekrutacji) dziwi.
Po jakimś czasie okazało się, że mój kolega miał identyczne doświadczenia z tą firmą - kuszenie na wysokie stanowisko, przekonywanie że jest się jednym z nielicznych, a potem zero odzewu.

Reasumując - strata czasu .
8
Bla bla 2017-02-08 13:48
Nie polecam wszechobecna spychologia do tego dziesiątki tabelek wypelnianych każdego dnia. Dojazd też nie zachwyca 2 km od stacji PKP.
4
Elektronik 2017-02-23 22:57
Dają chociaż normalną umowę o prace na pełny etat, czy jakies zlecenia, dzieła, 3/4 etatu itp cuda niewidy?
ccc 2017-03-03 11:12
Elektronik, dają umowy przez pośredników. Umowa o pracę na czas nieokreślony i to w firmie Trumpf jest nagrodą dostępną tylko dla samej "góry"
4
Robot 2017-03-03 11:23
Mi dali pełen etat i swoją umowę ale ja wysyłałem CV bezpośrednio na ich ogłoszenie a kumpel wcześniej przesłał CV przez Partnera i nie miał ich umowy. Ale obecnie też ma już umowę bezpośrednio z nimi.
Hanna 2017-03-06 14:02
http://www.pl.trumpf.com/pl/praca.html - znajdziecie tu wszystkie aktualne oferty pracy do TRUMPF Huettinger :)
Paweł 2017-04-20 22:50
Widziałem ostatnio ogłoszenia na konstruktora, jak wygląda praca na tym stanowisku w tej firmie. Jakich pieniędzy można się spodziewać? Pozdrawiam.
szv 2017-04-21 13:10
Dzięki ci za sugestywne opinie. Pozdrawiam.
Zostaw swoją opinię o TRUMPF Huettinger - Zielonka
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TRUMPF Huettinger