logo TRUMPF Huettinger

TRUMPF Huettinger

Zielonka

Opinie o TRUMPF Huettinger

olo1078 2015-07-26 08:39:27
Nie polecam, brak szacunku do pracownika we wszystkich działach, w RnD też. Smieszne pieniadze płacą, brak możliwości rozwoju. NIE POLECAM NIKOMU !!
kkk 2015-07-26 18:34:22
3 tys zł? drogi pracowniku, tyle to w rnd zarabiaja. Serio
dora 2015-08-08 08:50:40
moj facet twierdzi ze tam pracuje i ze siedzi non stop w pracy dzien noc i dzien nie wiem ile w tym prawdy wiec moze jesli ktos z was jeszcze tam pracuje pomoze mi ukrucic jego klamstwa na dzieci niema czasu bo ponoc caly czas pracuje nie wychodzac z pracy i ponoc dowoza go do pracy.nie wiem ile w tym prawdy,chetnie bym ja poznala jesli ktos pracuje to prosze o kontakt email dorota71wawa@gmail.com ciekawa jestem czy to jego wymysly czy firma naprawde lamie prawo pracy,w co watpie nikt nie wytrzyma 3 dni w pracy naokolo
2
dora 2015-08-08 08:57:20
jesli tam pracowales lub pracujesz napisz do mnie pilne dorota71wawa@gmail.com
dora 2015-08-29 01:24:47
niby pracuje,ale dla mnie jeste niewyobrazalne by w jakiejkolwiek firmie isc do pracy na noc i siedziec naokolo .juz moj ex facet nie dam sie w uja robic..zastanawilao mnie tylko czy ktos to potwierdzi zeby mu pokazac,ale jak widac nikt nie zaprzecza i nie potwierdza.pewnie ze na zarobki niema co narzekac pod warunkiem jak ci je facet przynosi do domu a nie na "lewizne" wydaje..bajki typu ze po 2 miesiacach pracy ex geniusz ponoc kierownika zastepuje i musi siedziec tam dzien i noc sa nie do lykniecia jak dla mnie :)zastanawialo mnie tez czy ktos ich zatrudniajac sprawdza referencje czy na pale z ulicy biora,bo ostatnio zauwazylam ze w niektorych firmach w CV mozna wpisac wszystko a pozniej sie ludzie dziwia ze robota zrabana hehe.z takimi pracownikami jak moj ex daleko zajda :D
cv 2015-10-29 18:44:13
dno i metr mułu, wyzysk
1
tple 2015-11-04 17:48:51
powiedz jak sie nazywa ten twój ex to ci powiem kogo zastempuje
1
klEks 2016-01-09 15:19:35
Z tego co wiem to firma dosc licznie zwalnia ludzi
1
qqq 2016-02-09 21:06:02
Dziwne? Nie dla kogoś kto zna tę firmę od wewnątrz. Rotacja zawsze była bardzo duża, a teraz po prostu tylko w jedną stronę.
NaZ 2016-02-22 17:39:59
Że co? Leniwi? Tu wszyscy zapieprzają, tylko nie każdy wytrzymuje takie tempo oraz pracę za michę ryżu w nerwowej atmosferze
1
brygadzistaJK 2016-02-28 14:57:22
Aby rozwiać wszelkie wątpliwości :

Rotacja - baaaardzo duża. Dlaczego? Marne zarobki, maxymalna eksploatacja pracownika, nerwowa atmosfera - dokładnie tak jak napisał NaZ, kierownicy mają Cię za idiotę i za paroba którygo pogania się żeby tłukł elektroniki jak najwięcej a jak nie wyrobi normy (bo akurat wpadło duże zamówienie) to żebrzą żebyś został po godzinach...

Zarobki - ŻAŁOSNE! Na start poniżej dwójaka, po 3 miesiącach SYMBOLICZNA podwyżka - jeżeli w ogóle to podwyżką można nazwać, ale i tak nie tyle na ile umawialiście się na rozmowie o prace... - czyli rozbienie z człowieka IDIOTY... Za zakres obowiązków min wynagrodzenie powinno wynosić 3200 NETTO...


Atmosfera Pracy - Naprawdę wysoki poziom jeżeli chodzi o kolegów z działu, przyjaźnie nastawieni i chętni pomóc... Choć zdarzają się bardzo nieliczne ewenementy typu jeden Pan z produkcji który po trupach kolegów (pod...anie w obecności pod..alanego - najwyżej punktowane u kierownictwa) wspiął się szczebel wyżej... Kto pracuje zna ten przypadek...

Stabilność zatrudnienia - ŻADNA! Pracujesz na umowie leasingowej... Podpisujesz umowę z firmą "krzak" ktora wypożycza Cię firmie TRUMPF i na koniec wystawia fakturkę... Umowy na okres 1 MIESIĄCA... Jest BUM na zamówienia wsuwek to i pojawiają się oferty zatrudnienia... Ucina się liczba zamówień to i zwalniają pracowników od końca...

Ogólne wrażenie firmy - Czysto, ładnie i schludnie... Zatrudnione firma sprzątająca która naprawdę dba o czystość...

Rozwój i kariera - Jedyna opcja to jak wyżej wspomniany "pan" z produkcji... Jedynie doświadczenie - praca z elektroniką na poziomie średniozaawansowanym - przyda się w NOWEJ PRACY (nowej - nie mylić z Trumpf'em)


Starałem się jak najbardziej obiektywnie przedstawić sytuację... Jeżeli ktoś nie wierzy na słowo to polecam spróbować i zweryfikować autentyczność mojej wypowiedzi i dodać swoją opinię...

Gorące pozdrowienia dla pracowników firmy :)
8
kursant 2016-03-12 03:26:32
byłem 2 razy na "interview" w tym syfie. Generalnie spostrzeżenia strzeszcze w jednym zdaniu: ch_j w mogiłe tej gównofiremce, ale z drugiej strony, jak ktos mieszka w zielonce, czy gdzies w jakiejs wsi blisko i do tego ze starymi, to mozna tam pobować szczęścia. Generalnie ta gównofirma to ch_j na kaczych łapach, hitler sie zasadził, ze nawet programisci VHDL nie zobaczą wiekszego hajsu niż 3k pln netto :D gdzie u hitlerowca na tym stanowisku zarabia sie 5k EUR netto
Jak dla mnie to jest absolutnie niepojęte, niezrozumiałe, ze jest tylu .... tyle ludzi, ktorzy mimo, ze śmieć im pluje w pysk, pchają sie do tego łajna. To, ze fasada nowa, w srodku po kazdym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] uprzątniete nie czyni tej gównofirmy niczym wiecej niż zwykła gównofirmą z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kundlami ktorzy pilnują zeby robole przypadkiem nie opierdalały sie
6
xXx 2016-03-15 20:25:50
Duży plus? Człowieku, szukają taniej siły roboczej bo nikt już tu nie chce pracować. Ciągłe poganianie, nerwy, praca w niedoczasie, to się może podobać praktykantowi na studiach a nie komuś kto szuka poważnej firmy. Ja już zrezygnowałem
3
były pracownik 2016-03-21 11:14:43
Pracowałem parę lat w tej firmie na paru stanowiskach. Ogólnie niesmak został, kiedy się zwalniałem. Pani kadrowa , która wtedy pracowała nie wiem czy jeszcze pracuje robiła pod górkę , obłudna i zakompleksiona, zastraszała. Firmy jako stała praca nie polecam. Słabe zarobki , wieczny nacisk psychiczny, obłuda i wiocha. Proponuję Warszawski firmy o podobnym temacie na rynku. Tej ww. najgorszemu wrogowi nie życzę.
8
były pracownik 2016-03-21 11:22:07
brutto
1
xXx 2016-03-21 20:28:13
Zbyś, niezła propaganda i to pisana w godzinach pracy...
były pracownik 2016-03-26 23:08:40
przekonasz się :)
karmazin 2016-03-27 19:41:56
janusz, jaki rozwój? klepanie tego samego w kółko rozwija? chyba tylko ciebie. Ale faktycznie, ludzie bez doswiadczenia i bez swiadomosci jaki to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chętnie pojdą tam zeby miec cokolwiek w cv. Ale nie sądze, by mozna było budowac marke wysługując sie niedosiwadczonymi i praktycznie nic nie umiejącymi ludźmi ktorzy jak sie zorientują, ze to kiła, zawiną sie od razu. Ten kołchoz przypomina mi ctl na ursusie, tamci też sie obesrali po uszy ale zupelnie im to nie przeszkadza, ciągle zawadiacko szukają, jakby nigdy nic
były pracownik 2016-03-27 23:15:18
Znam na wylot te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z większości działów (prawie wszystkich), takich prawilnych ludzi zwalniają lub sami spiepszają z tego syfu. W 90% zostają lizodupy, tzw podpierdalaczo-spiskowcy itp. elementy, którzy za 300 zł podwyżki łykają te siusiaki dyrektorów. Ta firama to jeden wielki ch.... ;D
Naszło mnie :D, przez przypadek zakładkę zauważyłem przeglądając pocztę :D. Wesołych Świąt
2
cccc 2016-03-30 21:42:04
Nadal zatrudniają tylko przez pośrednictwo pracy? Na produkcji było tak od zawsze, a z tego co wiem to i do rnd zatrudniali przez pośredników, żenada
kop 2016-04-04 18:17:22
Potwierdzam, w rnd zatrudniaja przez posrednikow, chociaz na rozmowie beda sie zarzekac ze to nieprawda
kop 2016-04-05 21:13:10
To co uslyszysz na rozmowie a co dostaniesz do podpisu to 2 rozne rzeczy. Dotyczy to i formy zatrudnienia, i stawki
trałowiec 2016-04-09 19:35:13
Obowiązki:
- obsługa linii do montażu automatycznego i uzupełniający montaż ręczny płyt PCB,
- regularne rozliczanie powierzonej pracy,
- dbanie o powierzone mienie (maszyny, narzędzia, materiały do produkcji) będące własnością pracodawcy,
- dbanie o porządek na stanowisku pracy i w całej firmie w zakresie wykonywanych prac,
- przestrzeganie norm BHP, regulaminów, zakładowych instrukcji, zarządzeń i procedur,
- utrzymanie ścisłej współpracy z wszystkimi komórkami organizacyjnymi w celu wdrażania i realizacji obowiązków wynikających z: ISO9001, TPM, przepisów BHP, Regulaminu Pracy i innych wewnętrznych procedur,
- wykonywanie innych czynności zleconych przez przełożonego lub zarząd,
- automatyczny i ręczny montaż płyt PCB zgodnie z dokumentacją i otrzymanymi wytycznymi, tworzenie i nadzór nad dokumentacją,
- prowadzenie prac konstrukcyjnych przy prototypach: dla zasilaczy: zagospodarowanie wnętrza, prowadzenie tras kablowych, dla podzespołów i płytek PCB: wdrażanie nowych rozwiązań,
- aktualizacja dokumentacji poprodukcyjnej: przekazywanie informacji o dokonanych zmianach (schematy, wsad materiałowy) w zakresie mechanicznym, elektrycznym i technologii montażu,
- dbanie o podnoszenie poziomu technicznego montowanych płyt PCB poprzez przekazywanie wszelkich uwag i propozycji do kierownika działu i działu jakości,
- poprawę jakości produkowanych płyt PCB i prace nad optymalizacją procesu montażu,
- wyjaśnianie wątpliwości technologicznych i problemów dot. produkowanych wyrobów,
- wdrażanie nowych metod testowania produkowanych wyrobów,
- sporządzanie, aktualizowanie nadzór nadzór nad instrukcjami wykorzystywanymi w procesie produkcji,
- nadzór nad stanem technicznym podległych narzędzi, maszyn i urządzeń, wykonywanie przeglądów zgodnie z harmonogramem i przyjętymi zasadami,
- wyszukiwanie i wprowadzanie nowych rozwiązań w zakresie organizacji produkcji, ergonomii, BHP itp.
- aktywne uczestniczenie w szkoleniach zawodowych oraz efektywne wykorzystywanie nabytej wiedzy.

Wymagania:
- wykształcenie wyższe lub średnie kierunkowe (elektronik, elektryk, technolog),
- umiejętność czytania schematów elektrycznych,
- znajomość procesu montażu automatycznego płyt PCB,
- znajomość obsługi maszyn do montażu automatycznego i ręcznego płyt PCB,
- umiejętność lutowania cyną bezołowiową,
- umiejętność ustalania priorytetów,
- samodzielność,
- bardzo dobra organizacja pracy,
- znajomość pakietu MS Office,
- znajomość języka angielskiego/niemieckiego - będzie dodatkowym atutem,
- świadectwa poświadczające zdobyte wykształcenie i doświadczenie w innych firmach,
- znajomość normy IPC-610.

Oferujemy:
- zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę tymczasową,
- pracę w firmie o ugruntowanej pozycji na rynku,
- stałe wynagrodzenie,
- szkolenia


prosze bardzo, cała litania obowiązków, oczekiwań i wymagań... a co w zamian [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> 2500 brutto
4
plater 2016-04-17 10:01:05
Szukasz pracy jako monter elektronik?
Nie masz dużego doświadczenia na takim stanowisku?
Jesteś osobą skrupulatną, precyzyjną i cierpliwą?
Nie nudzi Cię monotonna praca i masz podzielną uwagę?
Mamy dla Ciebie pracę w wiodącej firmie w swojej branży, z perspektywą stałego zatrudnienia oraz atrakcyjnym regularnym wynagrodzeniem.
Oferta pracy tymczasowej

hahahahahaha, tłumacząc na zrozumiały język - lubisz brać w d_pę?
lubisz pracować za damski ch_j? lubisz prace monotonną przy ktorej kazdy dostaje zajoba po miesiącu? jeśli tak to potenżna korporacja z pczyjemnościo cie zatrudni na miesiąc za 2000 brutto :) no oczywiscie z możliwością przedłużenia "kontraktu" o kolejny miesiąc
Te brudasy z niemiec juz sie nawet nie krygują, zaczynają głośno mówić: tak chcemy cie wyje_bać, bedziesz orał tak, jak wasi przodkowie, za miche kartofli po 10h dziennie, a ja bede liczył gruby hajsik, polski dziadzie
4
były pracownik 2016-04-18 10:09:11
Pierd...ić tą firmę , nie ma co :D
1
Baby Face Killer :) 2016-04-26 10:12:19
Moja pierwsza praca po studiach. 2300zł na rękę. Nigdy nie zapomnę pewnego zebrania z dyrektorem: "Mamy kryzys i w związku z tym obniżamy wszystkim pensję o 15%, musimy się poświęcić dla dobra firmy!". Tych co się nie zgodzili na obniżkę - zwolnili (oczywiście nie w jednym miesiącu, bo wtedy musieliby zapłacić odprawę za zwolnienia grupowe). W zeszłym tygodniu widziałem, że postawili nowy budynek obok :) Wyzysk i bardzo zła atmosfera.
8
Element 2016-04-26 17:42:45
Polecam zerknąć http://www.moja-pensja.pl/zarobki/703,ile-zarabia-Monter-elektronik,

a tymczasem:

Montaż i uruchamianie płyt PCB,
Prowadzenie prac konstrukcyjnych przy prototypach dla płyt PCB. Wykształcenie zasadnicze/średnie techniczne elektroniczne lub elektryczne. Doświadczenie zawodowe min. 2 lata na w/w stanowisku.
Uprawnienia SEP do 1 KV.

Pod hasłem "Atrakcyjne wynagrodzenie " kryje się kwota brutto: do 2 500 PLN :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D (skisłem)

Nie dziwię się, że dosłownie wszędzie szukają pracowników. Widziałem ostatnio ogłoszenia typu "Panie/Panów na produkcję Zielonka" - jak do zbioru truskawek, byle taniej. Pracowałem tam kiedyś... krótko ;) I radzę innym - szanujmy się, swój czas, doświadczenie i Polski rynek pracy, bo tu nic się nie zmienia do lat, a przecież jesteśmy w Europie!!! W Niemczech za taką pracę płaci się min. 10 euro/h (nie licząc diet, a czasami nawet mieszkania zapewnianego przez pracodawce). Jeśli znasz trochę j. niemiecki i umiesz lutować, prace masz od zaraz.
4
ankieter 2016-04-27 07:43:21
Takie raporty to też super pomysł na życie, polecam;-)
ProtoN 2016-04-27 21:47:07
Cześć, Mam doświadczenie i wykształcenie. Byłem ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej. Zaproponowano mi 3000 brutto, więc nie jest najgorzej - jeśli ktoś mieszka w okolicy z rodzicami, ale to niestety nie w moim przypadku. Więc szukam dalej - teraz jest dobry czas na zmianę pracy, dużo lepszych finansowo ofert :)
Pozdrawiam!
Zawiedziony 2016-04-28 08:13:39
Też byłem ostatnio i okazało się, że wynagrodzenie zależy niby od doświadczenia i od poziomu zdania testu a że byłem zdenerwowany robiąc ten ....test, to moje oczekiwania...... strzelił.
Pocieszające jest to, że nie ja jeden jak widzę nie otrzymałem tego co chciałem :-).
Polśinger 2016-05-01 21:03:15
BAGNO!!! OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM!!!
2
stylez 2016-05-07 11:43:42
hahahahahaha te twoje przyjacielskie relacje beda opierac sie na oj_baniu gały przełożonemu :) ale bedziesz miał wpis w portfolio
1
niggaz 2016-05-07 19:43:17
kto to pisze o przyjacielskich relacjach, kadrowa?
1
skoczek 2016-05-09 09:21:23
już pały nie mają w kim przebierać :)

"Poszukujemy Elektroników z doświadczeniem także z Ukrainy
Praca w Zielonce"
5
wqpq 2016-05-14 23:48:15
kadrowa..... to jest ewenement firmy..... niezłe ziółko , wstydu nie ma i w ogóle napędza tamtejszy syf
2
liwiaX 2016-06-25 18:46:38
skoro pytasz o oferty pracy, to domyslam sie ze tam nie pracujesz. skad w takim razie wiesz ze to sa bezsensowne plotki? moze to prawda?
wqpq 2016-07-23 23:55:00
w każdej plotce jest chociaż szczypta prawdy :D, przekonał się każdy , kto pracuje nie pierwszy rok ;D
qwpq 2016-07-23 23:59:23
ty też dobry szpicel jesteś :D , po babci czy dziadku ?
Aaa 2016-08-04 07:48:56
Tam sie nigdy nie dzieje nic wartosciowego...
2
999 2016-08-14 12:36:24
Wszędzie tak jest niestety. Wymagania zawsze jakby płacili 8 tys na rękę a w rzeczywistości proponują max 2 tys.
yórek 2016-08-20 19:12:24
PREMII I PROWIZJI :D :D Zejdz na ziemie
Mobius 2016-08-24 21:37:25
te brudasy chyba nie wiedzą o istnieniu tej strony :) kogokolwiek zapytam to jakimś cudem słyszał i czytał opinie o tej firemce i współpracującej z nią gównofiremce do naganiania ludzi - "partner" czy jakos tak, ciągle szukającej darmowych roboli. Chyba za te ochłapy to nawet do tych naganiaczy nie mogą znaleźć nikogo sensownego, kto myśli i ma coś do powiedzenia. jedyne co tam mozna znaleźć to jakieś dziołchy z podwarszawskich wioseky wyuczone kilku frazesów i wajhujące nimi na przemian. Szambo umysłowe.
Parówa zamiast w rozmowie telefonicznej powiedzieć jakie jest wynagrodzenie, to łona zaprasza na spotkanie :D Chce bym dymał dziesiątki kilometrów, zeby usłyszeć od jakiegoś łaka, ze dajo 2500 brutto :D
Oczywiscie o zwrocie kosztów podrózy nie ma mowy. Z taką mentalnoscią to bedą szukać i szukać i szukać. Podejrzewam, ze rotacja tam jest większa niż w makdonaldach
3
qwer 2016-08-25 07:48:15
Niedawno tamtędy przejeżdżałem i widziałem, że powstała kolejna hala. Wygląda na to, że APS już nie ma a dziwne bo jeszcze z 2 miesiące temu był a budynek po nim zrobiony jest w takim samych barwach jak pozostałe dwa Huettingera .
sniper 2016-09-05 17:25:10
firma bardzo niestabilna , sezon ogórkowy się zaczyna to zatrudniają mnóstwo osób, w okresie braku zamówień przez miesiąc, masowe zwolnienia. Cwaniackie umowy i rotacja jak w makdonaldzie.
9
Bolo 2016-09-05 18:49:19
Tak są pączki w tłusty czwartek :-)
poraszka 2016-10-01 08:07:18
niestabilne zatrudnienie we wszystkich działach. Tak jak ktoś wyżej napisał - są zamówienia, są zatrudnienia. Chwilowo kończy się praca to zwalniają 3/4 załogi tylko po to, żeby do nich wydzwaniać miesiąc później bo znów coś wpadło i potrzeba ludzi.
5
loll 2016-10-03 15:57:24
dziewczyno daj sobie spokoj. Z wielu wzgledów...
pomocny 2016-10-03 17:17:10
Nie prawda!!!! Szukaja duzo ludzi na roznych stanowiskach! Sprawdz na praca . pl
15 pazdziernika maja dzien otwarty warto sie wybrac program maja na fb
bardziejpomocny 2016-10-03 21:04:14
@pomocny są ogłoszenia przecież dostępne na inżyniera, elektromontera i montera nie wiem czemu piszecie, że nic nie ma
1
Binder 2016-11-13 17:59:23
ta gównofirma już ma renomę na całe województwo :) podejrzewam ze zostali tam sami niedacznicy i życiowe niedojdy co zgodzą sie tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i po 10h dziennie jak dadzą za darmo żryć
1
Zostaw swoją opinię o TRUMPF Huettinger - Zielonka
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TRUMPF Huettinger