brak logo

WC SERWIS SP. Z O.O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA

Szczecin

Opinie o WC SERWIS SP. Z O.O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA

anonim 2010-07-28 11:42:53
niesamowita poprawa jakości usług
miłe i profesjonalne podejście do klienta.
Jak do tej pory tylko w Zachodniopomorskim O/Szczecin
nie miałem problemów.
Jestem mile zaskoczony że ekipa w tym odziale tak daje sobie rade
z tak wymagającym klientem jak ja .
POZDRAWIAM I ABY TAK DALEJ
Klient 2010-10-19 16:36:04
Stawiają mi kabiny i kontenery w całej Polsce. Tylko w Szczecinie są problemy i brak kompetencji. Ciągłe korekty faktur i ogólnie bałagan.
6
ktoś 2013-07-19 16:52:52
Po cało miesięcznej harówie (soboty niedziele) po 12-13 godz.dobijesz może do 2800zł.
5
gość 2013-08-22 09:56:51
Tam nie ma pracy bez 12-13 godz.chyba ze zimą ale wtedy pensja wynosi 1800.
4
gość 2013-08-25 11:54:37
Stanowcze nie!!!
1
gość 2013-08-25 11:56:41
No jak za pracę zima przy stwardniałych zamrożonych (usunięte przez administratora) 1800 to dużo to ok.
1
Sympek 2014-03-26 19:40:47
A na chłopski rozum - jaka jest radość w babraniu się z ludzkim g.....em ? Chyba żadna. Myślę, że za taką pracę powinni chociaż solidnie płacić.
2
jarek 2014-04-04 17:30:43
No i raczej płacą, bo przecież nikomu nie sprawia to przyjemności, to stawki w wc serwis pewnie sa powyżej minimalnej krajowej, mam rację?
torin 2014-04-06 13:00:58
powyżej minimalnej krajowej to nie jest niestety szczyt marzeń za taką brudną robotę. No ale cóż - było się uczyć na prawników, lekarzy...
1
sally 2014-04-25 02:50:05
oj już przestań @torin opowiadać takie rzeczy. Nie będziemy teraz wracać każdy do swojej przeszłości :)
stefan 2014-08-14 17:00:48
Sczerze, nie polecam. 12h-13h to dla nich norma za beznadziejne pieniadze i ciagle pretensje p. Sylwi i jej "laczka" meza dyrektora - dotyczy wielkopolski
1
małpa ; ) 2014-08-25 01:39:46
Ooooo, ciekawe wiadomości. Czyli gdzie te 1.800? W moim oddziele jest 1.600
4
Taro 2014-08-29 11:47:25
Jeżeli chodzi o firmę - tak jak inne - nie ma różnicy - pracuj dużo, a MY, nie bój się - damy radę. Płaca nieadekwatna do wkładu pracy ale da się przeżyć, choć 12 godzin dziennie to raczej w dni świąteczne poza sezonem - bo w sezonie....
Najgorszym jest stan pojazdów - są zajeżdzone, awaryjne i niebezpieczne - stare opony, brak zapasów, hamulce niesprawne, światła niesprawne, układ kierowniczy nieprawny - za wszystko płaci kierowca jak złapie drogówka. a jak zrobisz wypadek- płacisz za wszystko i nie ma tłumaczenia ze był niesprawny a kazali jechać - firma sądownie wyciągnie od ciebie całą kasę i nie odpuści.
9
gość 2014-11-20 04:14:55
A jak w Koszalinie? Są tam jakieś przyjęcia, bo w toi toju chcą C+E. Chyba zwariowali.
3
trep 2014-11-23 03:21:48
a dlaczego cały czas szukają kierowców do pracy? myślisz na lublinku sobie pomykać? Tylko na miasto - trasa tylko na zestaw a jak impreza to jak by mogli - to na 3 przyczepy i na 2 piętra abyś nie musiał się wracać.
Jak ktoś ma c+e to średnia pracy od września do marca - a potem spindala na zestawy zarabiać kasę a nie babrać się w ggwnie bez odpoczynku i jak ktoś wyżej napisał - na złomie narażać życie swoje- tez już mam dość i znikam od kwietnia na spedycję
3
Mikołaj S. 2014-11-25 10:39:28
Niestety okazało się, że firma jest niekompetentna, jeśli chodzi o realizację zamówienia w Poznaniu. Mieliśmy zorganizowaną na 1500 osób imprezę. Zamówiliśmy Toi Toi, które w ogóle nie dojechało.

Niestety telefoniczna próba kontaktu z osobą, która potwierdziła nam realizację zamówienia okazała się bezskuteczna. Pan nie odbierał telefonu (odpisując smsa, że jest na spotkaniu). Po wysłaniu smsa z pilną prośbą o kontakt, nie było żadnej reakcji.

Po długim czasie prób kontaktu sms-owych i telefonicznych udało się z nim połączyć. Niestety nie wyjaśniono nam przyczyny nie wywiązania się z umowy. Pan, z którym rozmawiałem w ogóle nie poczuwał się do winy zwalając całą sytuację na firmę zewnętrzną.

Uważamy, że firma jest niesolidna, bowiem najprawdopodobniej jest tylko pośrednikiem w wynajmie ubikacji korzystając z usług firm zewnętrznych?, stąd nie ma co liczyć na profesjonalną obsługę z ich strony. Stawiamy negatywną ocenę i będziemy szerokim łukiem omijać ich na rynku.
3
feler 2015-01-31 15:08:41
własnie zastanawiałem się czy praca kierowcy w WC Serwis ogranicza się jedynie do jazdy czy też w pewien sposób również musi odwalać on część tej czarnej roboty, która nie wydaje się w tej "branży" zbyt przyjemna. Czy ktoś z Was pracował tam i może powiedzieć jak wygląda właściwie taki podział zadań ?
Taro 2015-03-01 01:27:01
Pracujesz jako serwisant - dostajesz samochód służbowy na dojazdy do apartamentów i wieziesz przy okazji kilka na pace oraz baniak z siorbaczką oraz karchera i wodę z płynem do gówien - pardon - biletów podróżnych. Czasem tylko wysiorbiesz i umyjesz - ale jak młodzi wywalą taki apartament na ziemię - wtedy jazda - postawić i wysiorbać resztę co została a cały apartament wymyć i masz szczęście jak bilety podróżne nie przyschły to tylko karcherem zmyjesz. Jak zaschnie - no to jak myślisz? Apartamenty masz sam ładować na pakę - nwięc nie licz na to, że za tobą będzie widlak jezdził - jak masz małe to pół biedy - jak kabiny - do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stęka jak podnosisz. No i nie myśl, że sobie odpoczniesz na ławeczce - masz GPS i jak za długo siedzisz w jednym miejscu zaraz telefon i ostatnia wypłata do wzięcia jak się powtórzy - wszystko za 1800 zeta na miesiąc - jak obliczyłem swoją ostatnią wypłatę - wyszło, że na czysto mam 8 zeta na godzinę. Powinienem podziękować i na kolanach jeszcze dziękować - no to podziękowałem - jestem na spedycji i tylko windą zwożę palety lub tylko plackiem pod paleciaka na rampę - za te same pieniądze w |WC musiałem niemal 2 razy tyle dybać - szkoda mi tylko chłopaków - fajni ludzie tam pracują - żadne berety - ale z tego co wiem, jeden już leży w szpitalu połamany bo... no właśnie - sprawnym inaczej musiał jezdzić.
6
Tadeusz 2015-06-15 17:19:03
Niestety pracowałem ponad 4 lata przyszła nowa osoba rozumiem chce mieć nowych ludzi. Ale niestety P. Bański oszukuje

1 - Wypłaty coraz częściej po terminie
2 - Co z tego że zarobisz tyle jak przeleją mniej
3 - Kombinują jak się do ciebie dobrać za co by ukarać
4 - Nie dotrzymują danego słowa ( zapewniony nocleg na delegacji 4 osoby w kabinie ciężarówki lub Kabina WC )
5 - Stawka żywieniowa kierowca 50zł jak jesteś pomocnikiem 30zł na cały dzień
6 - Ubranie robocze kup sobie sam i pierz je sam
7 - Godziny pracy ile dasz rady a potem powiedzą że jak czekałeś na koniec imprezy to nie pracowałeś miałeś wolne 100km od domu 3h.

Przytoczę jeden z kwiatków prezesa "Nie widziałem aby ludzie tu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak aby im się z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lało a u mnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za 5zł tak"

To oddaje całość podejścia do pracowników

Reasumując jeśli musisz da się pracować ale nie licz na więcej jak 2tyś. jak przekroczysz zacznie się kombinowanie jak coś ci zabrać jak ukarać. Wszystkie płatności ustal między 15 a 20 każdego miesiąca bo wypłata 10 jest jak dinozaur wszyscy wiedzą że kiedyś były ale nikt nie widział

9
Łysy 2015-07-26 12:33:03
Koledzy gdzie wy pracujecie w jakich oddziałach w sezonie jest faktycznie dużo pracy wiele godzin ale wynagrodzenie jest adekwatne auta w miare nowe i ekipa ok jesli chodzi o wlkp szefostwo jak kazdy by miał takie to praca bajka wiadomo w sezonie ciśnienie jest ale robisz swoje i jest ok
2
Tadeusz 2015-08-24 23:25:18
Ja podziękowałem prezesowi za namówienie do zmiany pracy

Mam lepsze zarobki spokojną pracę i do tego na wyjazdach nie namiot a Hotel oraz inne normalne warunki pracy.

Walczcie dalej i powodzenia :)
6
niedziu 2016-02-14 18:30:11
witam, jutro mam rozmowę kwalifikacyjną na przedstawiciela handlowego w Lublinie, czy ktoś jest w stanie coś podpowiedzieć?
Tadeusz 2016-02-17 12:54:47
Dobra firma ja nie ma innego wyboru

Ja straciłem 4 lata
5
olo 2016-02-19 21:36:49
ciekawe z czego płacą pracownikowi jak przedstawiciel daje taką stawke która przekracza koszt utrzymania no chyba że jak reszta opisala jest to firma która nie dojezdza na czas poza tym jest na tyle bezczelny że puka ludziom do drzwi o sam nie potrafi klienta znalesc sierota jeden z drugim
PH 2016-02-24 23:20:15
Słuchaj drobny cwaniaczku,a na czym polega praca handlowca jak nie na pukaniu do "drzwi"?
Do Twoich raczej nikt nie pukał bo pewnie ich nie masz.Wejdź w zakładkę referencje jak uważasz że jesteśmy nie punktualni.
Nędzna zagrywka konkurencji...w wynikach wyszukiwania liczą się inne sprawy niż Twój śmieszny wpis...ale skąd Ty to możesz wiedzieć.
PH 2016-02-24 23:24:00
Acha...piszemy "beszczelny"...wróć do gimnazjum i je ukończ.
1
Waldas 2016-02-24 23:26:39
Raczej nie..."beszczelny"
Chyba Ty wróć do podstawówki :-)
PH 2016-02-24 23:28:48
Zwracam honor...byłem bezczelny z tą pisownią :-D
gosc5 2016-03-09 19:56:10
witam serdecznie moj maz pracuje w wc serwis od 4 lat i jestem zalamana poniewaz nigdy go nie ma w domu nawet zima,szefostwo traktuje go jakby byl robolem a nie pracownikiem,nawet jak ma wolne to dzwoni szef bo musi byc postawiony kibel tu i tam ,to jest chore,latem jezdzi po 20 godzin 4-3 godziny spi i dalej w droge ,naraza swoje zycie i zdrowie,a jest to oddzial w lubuskim i nie radze nikomu isc tam pracowac hyba ze ktos nie ma rodziny wtedy moze sobie jezdzic ,nasza rodzina niestety przez ta firme sie rozpada przykre ale prawdziwe
8
gosc 2016-03-13 17:45:40
Skoro tak zle jest w WC SERWISIE to dlaczego twój mąż nieodejdzie gdzie indziej nawet na tira a ile twój mąż przy tylu godzinach pracy zarabia bo napewno 6 tyś zarobi bo mój mąż jezdzi tirem i jest gościem w domu i zarabia zaledwie 4,5 do 5 tyś i zdana jestem sama na siebie i muszę żyć takie są czasy niestety żeby zarobić to trzeba pracować od rana do nocy bo prywaciarz taki ma system pracy.
Stary wyga 2016-03-24 20:37:55
Nie warto ,nie rozwiniesz sie żadnych perspektyw i doceniania pracownika .
2
Radek 2016-04-02 10:35:55
Przemyśl na premie i inne nie licz to tylko w rozmowie będzie socialu brak choć przy firmie zatrudniającej jest to wymóg ustawowy. Święta spędzasz w pracy bo imprezy na święta ale nie licz na dodatkowe uposażenie to twój obowiązek. Jak nie masz nic lepszego to wchodź do tej firmy czasem spóźnią się z wypłatą parę dni ale zarobisz by przeżyć i tyle. Możesz potem szukać coś lepszego choć kible w CV nie wyglądają super.
4
gość 2016-09-08 15:18:25
z jakim doświadczeniem, o czym ty mówisz, ja aplikowałem z doświadczeniem w transporcie 12 lat, wykształcenie kierunkowe ale dla nich to bez różnicy.
1
opinia 2016-09-12 16:44:10
No tak bo biorą pierwszych lepszych z łapanki, bo oczywiście takim zapłacą najniższa stawkę, umowę śmieciową, kogoś od razu po szkole który nie ma pojęcia o takiej pracy a klienci czekają na usługę po tygodniu czasu. A komuś z doświadczeniem to musieli by zapłacić jakieś odpowiednie pieniądze i normalna formę zatrudnienia. Kto się zgodzi na takich warunkach śmieciowych pracować??
1
zabrzanin 2016-09-20 17:46:02
Kolego a po co mają normalnie zatrudniać i dać normalnemu człowiekowi zarobić!!!! w oddziale w Zabrzu najlepiej jak by ktoś dla nich pracował po 14 godz. na umowe zlecenie za 1360zł. to by Bardzo Im Pasowało, aaa jeszcze dobrze by było żeby ten pracownik był Bardzo Zadowolony i Nie Narzekał w Ogóle na Pracę i Firmę:)
4
An 2016-09-20 18:39:48
Ogólnie to jestem zdania, że jeśli mówimy o WC SERWIS SP. Z O.O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA to powinniśmy się na chwilę zastanowić nad tym czego oczekujemy, bo niby niektórzy mówiąc coś negatywnego, ale firma jest dobra, nieźle płaci, zapewnia znośne sociale
1
Bolo 2016-12-06 15:13:08
Delikatnie rzecz ujmując to "specyficzna firma " i specyficzna branża.
Jeśli chodzi o formę zatrudnienia to nie zależnie od tego czy pracujesz w biurze czy czyścisz, przepraszam SERWISUJESZ kible , najniższa krajowa na umowie o pracę + reszta jeśli ktoś zarabia więcej na umowę śmieciową zarejestrowaną w innej spółce, ewentualnie w łapę w kopercie jeśli ktoś ma takie życzenie. Co do wysokości zarobków to każdego zadowala co innego ale według mnie są nomen-omen gówniane, owszem niektórzy kierowcy zarobią w sezonie może 4,5 tysięcy ale przeliczając to na liczbę godzin spędzonych w pracy to można spuścić nad tym zasłonę milczenia. Urlopy, chorobowe itp. płatne oczywiście od umowy o pracę na najniższą krajową jakby ktoś miał wątpliwości. W sezonie nie zależnie od tego czy pracuje się w biurze czy w plenerze jako serwisant to istny kołchoz, z biura najlepiej nie wychodź a z samochodu nie wysiadaj, praca w biurze 10-12 godzin to raczej standard, oczywiście nie istnieje coś takiego jak nadgodziny czy premie, nie starcza ci ośmiu godzin na dopięcie choćby podstawowych spraw na zajmowanym stanowisku to znaczy że czas pracy sobie źle organizujesz:)))), nie radził bym też sugerować się bajkami o tym że po sezonie za to odpoczywamy bo trzeba sprzątać cały bajzel który powstał po miesiącach letnich czyli tzw. szczycie w firmie, o kierowcach nawet nie piszę bo dla nich doba w tej firmie powinna być liczona jako 48H, po sezonie kierowcy wysyłani są na przymusowe urlopy bądź szorują i naprawiają kible na placu co w ujemnych temperaturach jest jeszcze mniej przyjemne niż normalnie:)
Btw. "sezon" w kiblowej branży zaczyna się mniej więcej pod koniec kwietnia a kończy początkiem listopada czyli tak naprawdę w ciągu roku to około 7 miesięcy wyjętych z życia .
Podsumowując:
praca w biurze, (logistyka, windykacja, kadry, obsługa klienta) na krótką metę ok. dla kogoś bez doświadczenia i obycia na rynku pracy, po takiej szkole już nie wiele później jest w stanie człowieka zaskoczyć.
przedstawiciele handlowi - nie ma tragedii ale ogólnie zarobki w sezonie raczej nie powalają, poza sezonem bida z nędzą też raczej dla osób bez większego doświadczenia
kierowcy- jeśli masz tylko kartę rowerową tzn. kat "B" i nie mierzi Cię babranie się w gównie to chyba przeżyjesz, pod warunkiem że nie masz na utrzymaniu nie więcej niż jednego kota i to takiego który nie zbyt Cię lubi bo przez większą część roku będziecie się rzadko widywać.
Ogólnie na pewno nie jest to firma którą bez względu na wszystko należy omijać szerokim łukiem ale ja raczej nie polecam.
2
Zostaw swoją opinię o WC SERWIS SP. Z O.O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WC SERWIS SP. Z O.O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA