brak logo

watt

Sosnowiec

Opinie o watt

anonimus 2011-04-14 11:15:51
co się dziwić?? facet zgarnął wielomilionowe dotacje z unii (z NASZYCH WŁASNYCH PODATKÓW) dotacje te uczyniło faceta jeszcze bogatszym. paranoja co? a teraz postanowił docisnąć śrubę maluczkim dzięki którym sam się wzbogacił. typowe zachowanie nowobogackiego prostaka ot co. polska to dziki kraj, jesteśmy bardziej w tyle niż rosja w czasach przed rewolucją robotniczą. raczej na brak popytu narzekać nie powinien zważywszy, że na kolektory nadal funkcjonują DOPŁATY- OCZYWIŚCIE Z NASZYCH PODATKÓW.
anonim 2011-09-06 21:13:43
koles z torunia opowiadal mi na weselu ze zarzad to jakies wsiury i ze on im wszystko trzyma do kupy bo by ten burdel juz sie rozsypal i podobno dlugow straszna ilosc , ludziom nie placa a on mowi ze wywalilby polowe zalogi bo mu nie lezy , klimat pracy nie z tej ziemi
anonim 2011-09-06 21:32:53
ja byłem kierownikiem i mnie wywalił Prezes za nie wiem co , ale i jego pogonili dzięki Bogu. Potwierdzam przedmówcę ale i tak takie fora nic nie dadzą bo to to się tam dzieje to jest coś niesamowicie nieprawdziwego
szukam pracy małopolskie 2011-10-05 15:15:38
Na rynku mówi sie ze właściciel złożył ofertę sprzedaży całej firmy.
Facet od paru lat ma duże kłopoty ze zdrowiem i nie ma czasu dla firmy. Kredyty i brak szczęścia do kumatych pracownikow widać chłopa przerosly. Ciekawe kto kupi. Polscy producenci cienko stoją z kasa wiec moze Niemcy albo Azjaci.
anonimowa 2011-10-05 15:30:11
ja kiedyś pracowałam w Watt i atmosfera oraz ludzie zawsze byli super. Firma rok do roku szła o 100% do przodu. Chętnie znowu wróciłabym do tych ludzi i do nowej fabryki
anonimowo 2011-10-05 15:39:48
dobrze napisane "kiedyś"
Klient 2011-10-05 15:58:15
Chyba ktoś tego Watta nie lubi. Czy faktycznie jest tak z nimi źle ?
A może to tylko głos jakiegoś frustrata ziejącego nienawiścią do byłego pracodawcy za własną nieudolność ?
Ja kupuje od nich solary i nie pamiętam, żadnych większych wpadek. Obsługa zawsze była ok. - czy to biuro, dział techniczny czy handlowcy. To ludzie w niej pracujący tworzyli i tworzą super atmosferę.
Piotrek z Poznania 2011-10-05 16:02:21
Watt od zawsze był numerem jeden w branży solarnej. Zarówno jeżeli chodzi o pracownikow jak i o produkt. Nowy team to sami fachowcy, a imprezy integracyjne z nimi to czysta przyjemność. Widać, ze pracują w tej firmie nie tylko dla pieniędzy. Nie rozumie ludzie, którzy wypisują jakieś głupoty nie mając pojęcia jak jest naprawde. Skoro pracowaliscie w Wacie, to może podacie swoje imiona, zamiast kryć sie pod anonimowymi nickami.
olo 2011-10-05 16:03:44
ja znam firmę Watt i to z dobrej strony... a zmiany jakie nastąpiły w biurze przyniosły same korzyści
anonim 2011-10-05 16:11:18
Byłem u nich na szkoleniu fajni młodzi ludzie, pełna profeska. Świetna cześć techniczna, polecam !!!
Romuald z Krośniewic 2011-10-05 16:30:03
masz rację Piotrek z Poznania, chłopaki ciężko pracują i dziś są znani na rynku. Kogoś bardzo boli, że dzięki ciężkiej pracy są dziś w tym miejscu. Pamiętam jeszcze 4-5 lat temu, nikt ich nie znał, a oni konsekwentnie robili swoje.
To typowo polskie, jak się jednemu polakowi uda to kto chętnie włoży mu "kij w szprychy" ?
- drugi polak, taki naród. U Niemca albo francuza pracowaliby, za mniejsza kasę i na 3/4 etatu i jeszcze byli chwalili ?
A potem się dziwić, że masz takie bezrobocie w Polsce i do pracy można pójść tylko do zachodniego marketu.
anonim 2011-10-05 16:36:49
KTOŚ TU WYPISUJE STRASZNE BZDURY I GŁUPOTY ! DOSTARCZAM OD LAT KOMPONENTY I NIE ZNAM LEPSZEGO PŁATNIKA OD FIRMY WATT ! ZAWSZE NA CZAS. PRZEMAWIA PRZEZ WAS ZAZDROŚĆ ŻE SAMI NIE DOSZLIŚCIE TAK WYSOKO!
konkretny 2011-10-05 17:32:51
moi drodzy forumowicze chcialbym zauwazyc ze jest to dzial opini o pracodawcach!!!! nie o klientach, kontrahentach czy opiniac o opiniach jakis znajomych!!! ludzie tu zagladajacy chca otrzymac konkretna informacje jak sie tam pracuje a nie czy firma ma wrogo czy ich nie ma. zakonczmy wiec moze generowanie czarnego PR'u czy tez wychwalania firmy Watt i skupmy sie na tym czy tam sie dobrze czy zle pracuje!!!!
mądry krab 2011-10-05 17:56:21
do konkretny - co się czepiasz koleżko, jakbyś umiał czytać to byś wywnioskował jaka jest ogólna opinia o pracy w firmie Watt. Jakiś czas już obserwuję wpisy i szczerze mówiąc są dużo bardziej szczere niż jakieś laurki pisane przez samych pracodawców. W internecie każdy jest anonimowy i może wypisywać głupoty. Zamiast pisać pierdoły po prostu czytaj między wierszami.
obserwator 2011-10-06 13:52:37
po datach wypowiedzi oraz po ich tonie widać że tu jest forum obecnych pracowników :))) mozna tylko "zaufać" wypowiedziom z września.
Mario 2011-10-26 09:06:04
Firma tonie. Zwalniają pracowników, nawet kierownika wymienili na tępszego. Ten ludzi wysłał na urlopy bezpłatne.
Panowie tam był zawsze syf ale teraz będzie jeszcze większy.
Ogólnie porażka, bo ludzie mają robić coraz więcej za coraz mniej.
Nie ma mowy o tym by była tam jakakolwiek jakość bo ludzie muszą robić dużo żeby zarobić, a wiadomo nikt nie przyjdzie na dniówkę za 20-30 zł. tylko odwali swoje na szybko a potem pełno reklamacji, skarg itp.
Pozdrawiam zarówno zwolnionych jak i przymusowych urlopowiczów
Pracownik 2011-10-26 23:42:35
Panowie i Panie firma Watt dryfuje. :/
pracowik watt 2011-11-13 12:17:30
potwierdzam co pisza koledzy
Kazik B. 2011-12-13 23:56:20
Choć muszę przyznać, że w ostatnim czasie sytuacja była w firmie średnia, to nie wiem dlaczego od października coś się zminiło.
Szef znacznie lepiej odnosi się do pracowników, częściej bywa u nas na produkcji i rozmawia z nami. Słyszałem że mają jakieś szkolenie. Może to ich zmienia?
były pracownik 2011-12-18 22:31:57
Pracowałem kiedyś w tej firmie po znalezieniu lepszej pracy od razu się zwolniłem. nie wiem jak teraz jest ale znam właściciela pana Sebastiana i wiem jakie ma podejście do ludzi, delikatnie mówiąc ma ich w d...idzie po trupach do celu. myśli, że da zarobić parę złoty to ma ich na wyłączność.
Z tego co wiem ludzie tam długo nie wytrzymują i to nie ważne czy pracownik w biurze czy na produkcji
*/* 2012-03-27 20:56:00
Pracuję od niedawna w firmie WATT i stwierdzam, że atmosfera pracy nie jest najlepsza. Wysoka rotacja wśród pracowników powoduje kompletny brak stabilizacji. Brak wypracowanych i sprawdzonych procedur oraz decyzyjności. Nowa osoba zatrudniona to nowe pomysły i nowe procedury (średnio co 3 m-ce inne). Mam wrażenie, że Zarząd firmy nie posiada żadnych kompetencji ani wiedzy na temat zarządzania, a zwalnianie i przyjmowanie nowych pracowników za niewiele ponad najniższą krajową to ich jedyne zajęcie. Potwierdzam w 100 % opinię kolesia z Torunia.
misiu 2012-04-28 20:01:57
szkoda pisania prywaciakowi zawsze bedzie mało-nie ma co pisac bo administrator strony te pikantne,a zarazem prawdziwe opinie kasuje-wolnosc slowa,demokracja przeciez jest w naszym pieknym kraju
WATT in corde meo 2012-05-03 15:03:57
A ja życzę i Firmie i Pracownikom wszystkiego co najlepsze.
I oby jak najmniej (obecnej również na tym forum) zawiści i cynizmu. Potraficie zrobić lepszy produkt, stworzyć lepszą firmę, dać lepsze warunki pracownikom? Proszę- otwierajcie własną działalność. Za was również będę trzymał kciuki.
ona 2012-05-03 18:39:07
zawiść,cynizm ?-dobry produkt ?-punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia
ON 2012-05-04 21:42:31
Ona ma rację, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Dobry produkt? hahaha - sprawdź najpierw ilość reklamacji za ubiegły rok a potem pisz te bzdury. Każdy kto tam pracował chociaż jeden dzień wie, że oszczędzają na wszystkim nie tylko na pensjach pracowników. Widac, że niektóre komentarze są pisane przez ludzi, którzy znają tę firmę tylko z facebooka ;-) To dopiero jest cynizm!
1
rocket 2012-06-23 17:58:11
kiedys pracowałem u Pana (usunięte przez administratora)niestety nie dało sie wytrzymac,ciężki człowiek liczy sie tylko kasa.Nie ma szacunku do ludzi,myslałem ze dam sobie z tym rade.Technika solar to moja pasja i sam sie zwolnilem.Zastanawiam sie na jakich warunkach pracują Handlowcy w tej firmi jesli ma Pan jakąs wiedze....
kolega 2012-10-02 19:58:19
bardzo fajna firma super kierownictwo jak sie z nimi dobrze żyje to mozna posciemniac a punkty są tak dopisywane.Niestety jak nie jestes kolegą to i wypłata nie bedzie najlepsza ale ogólnie jest ok Dobrze że szef o tym nie wie bo by osiwiał chyba
Szerym 2014-01-25 18:59:41
Chciałem się dowiedzieć czy do Wattu można się dostać przez firmę pośredniczącą czy przyjmują (o ile są przyjęcia) tylko pod zakład. Dziękuje za odpowiedź.
4
Szerym 2014-03-31 19:00:52
Bardzo dziękuje za odpowiedź. Faktycznie ciągle widnieje ogłoszenie na stanowiska spawacza. Niestety nie posiadam wystarczających uprawnień na to stanowisko. Pozdrawiam.
Bobo 2014-07-17 22:50:35
Powiem krótko! Masz silne nerwy, to możesz spróbować sił w Wacie. Tzn musisz być odporny na chamstwo, czepialstwo i brak kultury ;-).
Bobo 2014-07-17 22:58:31
Pieniądze dzielą ludzi i odbierają im zdrowie. Jakie to smutne. A chytry dwa razy traci. Acha - zło wyrządzone innym wraca. Ludzie odchodzą od tych, którzy ich krzywdzą, oh niestety. Panie prezasie....
Bobo 2014-07-17 23:00:25
prezesie
krw 2014-08-19 15:24:38
watt to wykanczalnia ludzi fizyczna i psychiczna....i do tego te zalosne punkty hehe...
2
gucio 2014-09-16 09:26:58
to są punkty na podstawie których wyliczana jest premia uznaniowa
ZZ 2014-10-23 08:52:07
W tej chwili Watt nie poszukuje nikogo na takie stanowisko, tylko serwisanta...
tomkel 2014-11-07 07:22:26
Witam!
Czy nie orientujecie się jakiego rzędu są zarobki na stanowisku serwisant?
watt 2014-11-21 08:19:45
Rekrutacja na stanowisko serwisanta została zakończona. Osoba, którą zatrudniono, może pochwalić się zarówno szeroką wiedzą, jak i doświadczeniem.
XXL 2014-12-20 21:56:19
Watt dogorywa
rp;;er 2014-12-30 16:09:27
czemu w ostatnim czasie zwolniono mase ludzi z biur skoro jest tak dobrze?
happy boss 2014-12-30 18:43:18
Moi drodzy. Watt nie dogorywa, Watt przenosi się do Siewierza :)
+_+ 2015-01-05 13:10:56
Happy Boss - czyli Watt powraca do macierzy :) W garażu zaczął i w garażu skończy, nawiasem mówiąc nigdy nie powinien go opuszczać :/
1
Bob 2015-01-11 21:23:04
Przeniesie sie do Siewierza i jesli nic sie nie zmieni z polityka firmy to w Siewierzu skończy :-P
2
olek 2015-01-12 12:47:56
a czemu do Siewierza? Do Siemianowic chyba raczej?
admiral 2015-02-16 20:31:51
Oj wielu ludziom jak widać zaszedł za skórę Prezes Watta.. Ciekawe czy miał po prostu pecha do ludzi, czy też odwrotnie. Czyżby tylu ludzi się myliło?
Rynek kolektorów siadł całkowicie, wiele firm, które powstało tylko po to aby zarobić na dotacjach już nie istnieje. Z pewnością Watt również to odczuwa. Tam pewnie równiez jest nieciekawie> Dajcie znac czy warto tam pracować?


2
v 2016-05-16 21:26:04
serio są szkolenia @hilkon? To super sprawa, człwoiek sie rozwija zawodowo i poszerza horyzonty [rzede wszystkim sam dla siebie. A jak sie tam pracuje?
aniika_77 2016-10-27 09:17:17
Mam pytanie jestem posiadaczem Pompy Ciepła Zondy zakupionej przez pośrednika od Firmy WATT niestety po dwóch latach pojawiła się awaria miga dioda, na płycie głównej czy ktoś z Państwa może mi pomóc w tej sprawie, tzn kto jest producentem pomp bo rozumiem, żę WATT był tylko sprzedawcą, a nie producentem, gdzie mogę znaleźć instrukcje z kodami błędów z płyty głównej.
Zostaw swoją opinię o watt - Sosnowiec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie watt