brak logo

Aluron Sp. z o.o.

Zawiercie

Opinie o Aluron Sp. z o.o.

zawiercianin_29 2013-06-20 10:32
To ja wypowiem się o rekrutacji na stanowisko w biurze - Panowie wolą wziąć do siebie żółtka świeżo po studiach, płacić psie pieniądze i wymagać jak od doświadczonego pracownika, zamiast zapłacić nieco więcej za pracownika wykwalifikowanego. Nie dziwię się ani trochę że tak kiepsko tam się dzieje, skoro jest tam poligon doświadczalny dla świeżaków. Ale jak to w Zawierciu - (usunięte przez admininistratora)
1
anonim 2013-07-05 13:01
ciężka praca, kumoterstwo,nie polecam tej firmy. A "święte krowy" sa w tym zakładzie na porządku dziennym. Szczególnie ochrona środowiska w pręta leci.
audi r8 2013-07-07 19:27
kiedys sie na lakierni pracowalo:) ahh ten powiew chlodu przy wejsciu na lakiernie o godz 13:50 przy temp na dworze 30+....
niezapomniane uczucie:)
ogolnie co moge powiedziec o pracy na lakierni?
ogolnie pot po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] leje sie strumieniami a tu trzeba wieszac 8h te ameliniowe cos.
robota jak robota daloby sie przezyc gdyby nie jedno ale:
kierownik ktory jest najbardziej(usunięte przez admininistratora)osoba jaka poznalem do tej pory w swoim zyciu. pewny jestem(i cale szczescie) ze drugiego takiego nie poznam:D
pozdro dla tych co jeszcze tam pracuja i sie nie zwolnili.
SZACUNEK dla Was!!
1
xyz 2013-07-30 18:55
anonim - 2013-07-05 13:01:54

ciężka praca, kumoterstwo,nie polecam tej firmy. A "święte krowy" sa w tym zakładzie na porządku dziennym. Szczególnie ochrona środowiska w pręta leci.
od ochrony środowiska to się odczep "anonim" bo tam sami dobrzy podczciwi i wykształceni ludzie pracuja
2
Jacek 2014-01-08 16:59
bardzo lubie prace w aluronie bardzo dobrze zarabiam mnie sie tam bardzo podoba :) polecam
3
ASD 2014-01-09 13:51
Cieszymy się bardzo Jacku !
ala 2014-01-28 12:38
Pracuje już ponad 2 lata i nie dam powiedzieć złego słowa począwszy o kierownikach produkcji a skończywszy na panu Dyrektorze i panów Prezesów, ponieważ w tym zakładzie dba się o pracownków, czego przykładem są święta rodzinne i tak też jesteśmy my pracownicy traktowani jak jedna wielka rodzina.
A ten kto sądzi inaczej to zawsze może zmienić pracę - TYLKO GDZIE........
3
xxx 2014-02-05 23:57
3 wartościowych kierowników?? ciekawe którzy to:):):) rozbawiłeś mnie kolego i to bardzo:):)
antek 2014-02-18 09:21
Ludzie najpierw pilnujcie sami siebie. Obrazacie kierownikow i dyrekcje a spojrzcie na wasze przerwy. (usunięte przez administratora)
xxx 2014-07-09 23:09
cieszy mnie to że ludzie z tej firmy uciekają jak najdalej:):) i to nie tylko zwykli pracownicy.(usunięte przez administratora)
stary 2014-08-04 23:19
Ponoć narzędziownie z prawdziwego zdarzenia otwierają. Z obrabiarkami CNC.
bingo 2014-08-08 20:18
no powoli otwierają dzisiaj przywieźli jakas machine cnc ale dokłanie nie wiem. może to laser?
pfff 2014-09-14 13:48
co z tego że otwierają skoro Ty jako pracownik nie możesz sie doprosić podstawowych narzędzi od kierownika niezbędnych ci pracy ??
gwiazda serialu 2014-09-22 07:59
no masz racje za( usunięte przez administratora ) młotkiem musze zwiedzić połowe firmy;) i jeszcze pytanie czy go dostane bo to rzecz bardzo wartościowa także nie wiem czy stać zakład na zakup 10szt tak żeby wszyscy mieli;)
1
miniacz 2014-09-22 08:19
warunki jak warunki zależy gdzie cie przydzielą. czy na aluminium czy na lakiernie . lakiernia wiadomo troche goraco tak ze pot sie po jajch leje. szczerze nie widziałem we firmie gościa co by mu sie pot po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lał od roboty. kierownictwo potrafi czasami wkur...ć człowieka ale to normalne jak w każdej innej pracy. najbardziej mnie denerwuje pewien pan który pilnuje porządku we firmie. zapomnijcie o paleniu papierosów chyba że na przerwie co trwa 20min lub jak jestes sprytny to jakoś sobie ogarniesz częstrze palenie w pomieszczeniach bardziej osobliwych choć to jest hardkorowa sprawa bo wodzu ma na ciebie oko jak nie osobiście to w okamerowanych do przesady pomieszczeniach nie wspomne o karze za palenie jak cie przyłapie pewien pan. kasowo pewnie sie zastanawiacie jak to jest bo taka elegancka ta "nasza" firma nic mylnego na dziendobry zarobki 1300- 1600 na reke szału nie ma ale pamietajcie to jest zawiercie. ze słuchów słyszałem za w brembo 1800-2000 ale za to ile czasu na droge stracicie
2
z 2014-09-23 23:49
a coś Ty człowieku chciał na początek?? 2000zł???? nie oszukujcie się, jeżeli przyjdziecie do tej firmy to będziecie na samym początku za największych mietków robić i to od Was zależy czy będziecie po pewnym czasie zarabiać więcej czy też nie. Co do agenta jacka ( specjalnie z małej bo nie szanuje takich ludzi ) to koleś ewidentnie przesadza ( sam styl pisania "raportów" wygląda tak jakbyśmy poszli na Kasprowicza i pierwsze lepsze akta z przesłuchania wzięli do rąk.
Co do lakierni....duszno, parno i zapieprz na maksa. I trzeba się modlić czy firma da Wam wodę do picia czy przeznaczy dla siatkarzy ( a taka sytuacja już była że na lakierni ludzi usychali z głodu a na magazynie stały palety z wodą przeznaczone dla naszych dzielnych siatkarzy )
Najlepiej moim zdaniem jest na aluminium...oprócz kierowników i paru ludzi z długimi językami można się z chłopakami dogadać- tylko trzeba uważać co się do kogo mówi...baaaardzo szybko niektóre informację trafiają wyżej i mogą być kłopoty. Robota ogólnie na alu jest oki...wiadomo czasami trzeba się narobić czy przyjść na 10 godzin ale tak jest w każdej firmie.
Co mnie drażni w ludziach?? Większość od paru już lat co chwile stwierdza że mają tą pracę gdzieś i się zwalniają bleblebleble ale co?? dalej z uporem maniaka pracuję w tej firmie. Dlaczego???
obiektywny 2014-10-08 08:00
Nie ma co aż tak płakać. Fakt pieniążki nie za duże, ale są firmy gdzie zarabiasz powiedzmy 2000 na rękę, lecz tydzień przed wypłatką przejdzie sobie szefostwo po hali zobaczy kurz na maszynach i już 200 - 300 poszło się ......, bo nie potrafisz utrzymać porządku. A nie ma co ukrywać praca fizycznie nie jest aż tak bardzo ciężka.
1
lol 2014-10-12 22:34
zero umiejętności, same znajomości to domena firmy
fab 2014-11-08 08:09
no agent jest najlepszy
3
karlik21 2015-08-03 16:54
chłopie tam nawet ludzi od razu po ukończeniu szkoły przyjmuja. zapomnij o awansach
agent 2015-09-11 09:31
Aluron jest jednym w czołówce zakładów w Polsce jest w pierwszej 10 dobre zarobki ludzie się lubią nikt niczego się nie czerpią to po prostu wczasy pod grusza i świetnie płacą PAN dyrektor bardzo miły zawsze wyslucha pomoże jeśli tylko jest możliwość daje od razu podwyżkę wiec pole am naprawdę warto Jacek
Jaca 2015-09-13 21:21
co ty ( usunięte przez administratora ).. to napewno aluron?
dąbrówek 2015-10-04 18:37
mysle, że troche przesadzacie na poczatku wiadomo, że nie zarabia sie kokosów i nie ma sie ugruntowaniej pozycji w firmie..na to trzeba zapracować, pomęczyć się trochę i zdobyć zaufanie, a mysle że wtedy osoba nawet prosto z zawodówki może liczyć na awans i jakies większe granty, czekam na jakies aktualnie oferty pracy, może ktoś o czymś słyszał?
hahahah 2015-10-14 12:10
awans w aluronie mozesz robic tam 10 lat starac sie przykladac to dostaniesz awans 100 zl podwyzki a tak max 1600 po paru latach na wiecej nie licz
terefere 2015-11-03 21:43
@hahahah - ale dobrze, że awans w ogóle jest możliwe. Są przecież firmy w których nie ma możliwości rozwoju zawodowego, a dobrze że tutaj jest to zapewnione. Widziałem, że mieli różne oferty pracy na specjalistów ds. transportu i rozwoju personelu, ale ostatnio nic się takiego nie pojawiło. Wiecie czy jest planowana rotacja? Dzięki za odpowiedź
onyx 2015-11-08 19:58
chyba do działu ochrony srodowiska potrzebuja
lukas 2015-12-09 14:24
dosc ze bezrobocie w zawierciu takie to jeszcze ukraincow przyjmoja do aluronu ale co sie dziwic biedna firma i ma dofinansowanie z uni za nich
2
olala 2015-12-17 21:35
hej, widział ktoś z Was może jakieś warunki odnośnie pracy jako Specjalista ds. Rozliczeń Materiałowych, bo ja wiem tylko, ze dają umowy o prace no i benefity.
Anonim 2016-01-21 16:41
Nie polecam pracy w firmie aluron, praca nie jest lekka no i trzeba zasuwać. Na lakierni jest straszny gorąc pot się leje z człowieka a tu trzeba zasuwać w lato nie idzie wytrzymać. Kierownik ciągle pilnuje tempa pracy no i wszędzie te kamery, przerwa to tylko 20 min!! A jeśli chodzi o zarobki to jak to w Zawierciu słabe jak na tak ciężką pracę.
panmarek19766 2016-02-02 09:22
Witam....zna ktoś e-maila do firmy
dąbrówek 2016-02-03 10:49
Wystarczy wejsc na strone internetowa ''panmarek19766'' i tam jest wszystko napisane,mail,telefon, informacje o firmie, zajmują sie nie tylko branża hutniczą ale i recyklingiem metali.
erftgh 2016-02-09 20:03
hej a moze ktos bylby zainteresoewany praca u nich? na chwile obecna szukaja specjalsity ds planowania konstrukcji zbrojeniowych w Katowicach do zadan nalezy przygotowywanie rysunków technicznych
Anonim 2016-02-11 20:08
Uważajcie na tą firmę, na lakierni praca jest straszna, gorąc od pieców niemiłosierny, wiecznie wszystko źle, wiecznie mało i mało za wolno. Zwalniają za byle co, hałas na hali jest okropny, atmosfera jest straszna bo roboty od cholery. Nie polecam nikomu tej pracy, najlepiej trzymać się od tej firmy jak najdalej.
1
rechot 2016-02-11 20:14
Raczej są to standardowe obowiązki jak na takie stanowisko @erftgh, ale zapewniają konkurencyjne warunki zatrudnienia, wiadomo chociaż w ramach jakiej umowy? Dzięki
bamu 2016-02-20 14:59
Zazwyczaj na samym początku @rechot dostajesz umowę na okres próbny, po nim dają umowę o pracę. A co do godzin pracy to jest ona w godzinach 10 - 18, więc można się wyspać.
torio 2016-03-04 19:38
To zależy jeszcze @lew na jakie stanowisko. Powiem Ci że w tej firmie osoby zatrudnione na stanowisku Kierowcy już na samym początku dostają umowę o pracę, muszą mieć jedynie doświadczenie.
Dyla 2016-03-07 11:29
Kolega mi mówił, że do CMC żeby sie dostać to trzeba mieć znajomości. Mówię tu o biurze.
2
mobakil 2016-03-13 20:58
@Dyla może nie jest aż tak źle :) na chwilę obecną nie potrzebują pracowników biurowych, natomiast prawie 3 tygodnie temu wystawili ofertę operatora dźwigu (w dwóch wariantach)
Pewna Pani 2016-04-14 12:07
Aluron - biuro też nie jest tak miło. Okazało się że np. protegowana KB donosi na koleżanki i kolegów. A taka miła.
Jerzy 2016-04-14 12:09
Na stanowisku Kierowcy C+E, oferują umowę o pracę i atrakcyjne wynagrodzenie i pakiet benefitów. Jak dla mnie bomba!
wow 2016-05-06 10:30
Faktycznie fajnie, że oferują takie warunki swoim kierowcom @Jerzy. Ja tam odnośnie tego stanowiska mogę dodać, że jest pakiet benefitów socjalnych- program, prywatnej opieki zdrowotnej Medicover; program sportowy MultiSport; dofinansowania do wypoczynku letniego i inne.
1
bizuu 2016-05-25 12:35
ludzie jakie 2tyś jak zarobisz 1800 zł to jest cud w tym zakładzie a czeszą cie na każdym kroku jak masz jakąś nad godzine to pod koniec okresu rozliczeniowego wyganiają cie na wolne nie dorobisz sie w tym zakładzie. jeżeli chodzi co do kierownictwa to oni maja swój kodeks pracypowiem tak CUDA SIĘ TAM DZIEJĄ .Jeżeli nie muszisz to nie pchaj sie do tej firmy
Przemysław z Żarnowca 2016-08-02 20:13
Czy jest szansa w tej firmie, żeby zarobić powyżej 2000 zł netto na produkcji, przy maszynie która zgrzewa dwa elementy aluminiowe i plastikowy ? Praca na rano i na noc. Proszę o odpowiedz
tes 2016-08-02 23:04
Na pewno jest szansa na jakieś benefity, bo pewnie jest szansa na dwuskładnikowe wynagrodzenie, a wypłata?
2
Maniek (spawacz drugiej kategorii) 2016-11-20 01:00
Witam.
Opinia o Aluronie nie złośliwa lecz prawdziwa.
Firma dobrze prosperująca i rozwojowa.
Warunki pracy bardzo dobre.
Wynagrodzenie dla fachowców i osób pracowitych na dobrym Zawierciańskim poziomie.
Więc dlaczego sam się zwolniłem ???
Zatrudniłem się w Aluronie 11 lat temu , moim zadaniem było opracowanie technologii i rozwinięcie pewnego znaczącego działu aby podbić rynki zachodnie.
Zrobiłem to oczywiście kosztem swojego czasu i zdrowia.
A w nagrodę za swoją wiedzę i poświecenie zostałem woźnym na warsztacie który naprawiał drzwi i zamki no czasami jakąś maszynę jak kto inny nie dawał rady.
A najgorsze to to że musiałem wykonywać polecenia które były sprzeczne z moją wiedza mechaniczną a potem tłumaczyć się czemu nastąpiła awaria.I mimo że chciałem zapobiec następnym awariom i przestojom to nikt nie był tym zainteresowany i do tej pory zakład boryka się z problemami a to dopiero początek, urządzenia coraz starsze.
Jednym słowem zacząłem cofać się w rozwoju (zawodowym naturalnie).
Kadra bardzo fajna brakuje mi chłopaków,pozdrawiam pracusie.
Niestety nie należę do osób które wchodzą w tyłek i mówią to co zarząd chce usłyszeć a to źle tego się nie docenia ,no cóż okazuje się że nie wszędzie.
Prezesów miło wspominam, a nawet brakuje mi perfekcyjnego Pana Dariusza i tego podejścia do porządków na całym zakładzie.
No niestety nowy Dyrektor jest nie trafiony zachwyca się ludźmi którzy wręcz wegetują w tej firmie i nie ma z nich żadnego pożytku a to świadczy o tym że to nie jego bajka , ale człowiek bardzo miły ani nie zaszkodzi ani też nie pomoże ,mało konsekwentny za bardzo koleżeńsko traktuje kadrę od której powinien wymagać efektów pracy.
Czy polecam pracę w tym zakładzie , tak są to pewne pieniądze wypłacane w terminie a i stawkę można sobie wypracować przyzwoitą lecz nie od razu.
Czy narzekałem jak pracowałem ,pewnie że tak bo to nasza narodowa tradycja i nie byłem lepszy.
Czy żałuje że podjąłem pracę w Aluronie ? , ....................nie, nie żałuje ,bardzo ciekawe doświadczenie.
Czy swoim czynem spaliłem za sobą most , myślę że tak ,czy zrobiłem dobrze hmmmm. czas pokaże .
Pozdrawiam.
8
nikt 2017-01-21 18:47
Do Mechanika o szkoleniach możesz zapomnieć, o rozwoju zawodowym możesz zapomnieć. Najlepiej zrobisz jak zapomnisz o tej ofercie
Maja 2017-08-31 09:43
Na stronie internetowej Aluron można znaleźć informacje, że do połowy września można składać swoje CV do firmy. Poszukiwani są pracownicy produkcyjni, magazynowi, operator CNC, lakiernicy oraz pilarze/ ślusarze. @Maniek (spawacz drugiej kategorii) widzę, że w firmie pracowałeś długo i polecasz innym tego pracodawcę. Czy mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym jak wygląda praca w poszczególnych działach firmy? Co powinny wiedzieć osoby, które zastanawiają się nad przesłaniem swojej aplikacji na któreś z powyższych stanowisk?
Były pracownik 2017-08-31 18:54
Witam, pracowałem w aluronie około 10 lat, w tej firmie zero możliwości awansu, zero podwyżek, a jak się udało wypracować nadgodziny to do koperty kasa a i tak nas oszukali na kasie bo nikt się nie może godzin doliczyć, dlatego powiedziałem dość tego, poza tym zero socjalu i praca czasami 7 dni w tygodniu, po prostu zero szacunku dla starych pracowników co znają firmę od podszewki i znają się na robocie, takich pracowników powinno się nagradzac, żeby nie odeszli a w aluronie to jest fikcja, kierownictwo tylko ryja drze na pracowników, w innych firmach jest normalna atmosfera a tu wszystko żałosne, pseudo kierownicy a wiecie o kim mówię jeśli tam jeszcze pracujecie boją się prezesa i tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trzesą jak idą o 10.00 na spotkanie, po prostu żenada, tyle powiem, za długo pracowałem tego żałuję, ale w nowej firmie jest całkiem inaczej, nie to co w tym chlewie na podmiejskiej, szczerze nie polecam, ale wasz wybór, pozdrawiam, były pracownik
Nadzieja zakładu 2017-09-05 17:23
Ostatnio mi powiedziano że jestem pierwszy na liście do zwolnienia ,a za godzinę chciano żebym został w pracy 10h. Załosne
Robert 2017-09-13 12:22
Chyba przesadziliście z tym narzekaniem. Jeśli jest tak źle w Aluron-ie to przecież można zawsze zmienić pracę? Tym bardziej, że teraz są możliwości.
Zostaw swoją opinię o Aluron Sp. z o.o. - Zawiercie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aluron Sp. z o.o.