brak logo

CMC ZAWIERCIE S.A.

Zawiercie

Opinie o CMC ZAWIERCIE S.A.

ala 2014-01-28 12:38:36
Pracuje już ponad 2 lata i nie dam powiedzieć złego słowa począwszy o kierownikach produkcji a skończywszy na panu Dyrektorze i panów Prezesów, ponieważ w tym zakładzie dba się o pracownków, czego przykładem są święta rodzinne i tak też jesteśmy my pracownicy traktowani jak jedna wielka rodzina.
A ten kto sądzi inaczej to zawsze może zmienić pracę - TYLKO GDZIE........
1
mietek 2014-01-28 22:02:23
Tak Ala jesteśmy jak jedna wielka patologiczna rodzina
ala 2014-01-29 12:42:35
No cóż (usunięte przez administratora)udało ci się dostać pracę w Aluronie i teraz cwaniakujesz,ledwo pewnie skończyłeś podstawówkę a najlepiej jak byś został od razu ,dyrektorem ale niestety takie prymitywne (usunięte przez administratora) też są potrzebne.
(usunięte przez administratora)
mietek 2014-01-29 18:56:43
Ala sądząc po ilości błędów i słownictwie usuniętym przez administratora, to nie ukończyłaś nawet podstawówki. Prezesów podziwiam za to jak rozwinęli firmę. Dyrektor, no cóż rządzi jak potrafi, a że nie potrafi, to na każdym kroku mamy marnotrawstwo. Całe zlecenia lądują w koszu, lakiernia maluje więcej niż potrzebuje, tak na wszelki wypadek, materiał podbiera się z magazynu, bo ktoś się pomylił, a zrobić trzeba. Nie szanuje się ludzi. Tylko w ubiegłym roku odeszło trzech wartościowych kierowników. Odeszli, bo znają swoją wartość, a ci co zostali, zostaną, bo też znają swoją wartość. Na dyrektora nie aspiruje. Lubie to co robię i uważam, że robię to dobrze. Jedyne czego oczekuje, to szacunku i godziwego wynagrodzenia.
ala 2014-01-30 11:10:43
Jak byś był trochę inteligentny, to były nie błędy tylko słowa których byś pewnie nie zrozumiał ale do rzeczy.Cieszmy się że mamy tę pracę bo jak pewnie wiesz na Zawierciu jej nie ma , a zarobki wiadomo każdy chciałby mało robić a dużo zarobić ale te czasy już były dlatego, szanujmy to co mamy bo naprawdę jest dużo chętnych na nasze miejce, w naszym Aluronie.
ola 2014-01-30 13:13:18
Patologiczna rodzina pilnowana w patologiczny sposób przez wiadomo kogo..
rufi 2014-02-03 10:39:24
Pewnie wiesz co mówisz(przynajmniej o jajach).Ciekawe jak okazujesz mu swój szacunek?
xxx 2014-02-05 23:57:26
3 wartościowych kierowników?? ciekawe którzy to:):):) rozbawiłeś mnie kolego i to bardzo:):)
xxx 2014-02-06 00:00:39
do mietka- jeżeli uważasz że lakiernia maluje więcej niż potrzebuje tego produkcja to jesteś w wielkim blędzie...to przez tych partaczy musimy pracować w soboty i niedziele bo pare osób nie potrafi się porozumieć co mają malować i maluje się zawsze od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] strony
3
antek 2014-02-18 09:21:40
Ludzie najpierw pilnujcie sami siebie. Obrazacie kierownikow i dyrekcje a spojrzcie na wasze przerwy. (usunięte przez administratora)
nowy 2014-03-06 16:17:15
dania
1
xxx 2014-07-09 23:09:41
cieszy mnie to że ludzie z tej firmy uciekają jak najdalej:):) i to nie tylko zwykli pracownicy.(usunięte przez administratora)
rob 123 2014-07-31 11:43:49
Aluron największe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w jakim byłem większość ludzi z którymi tam pracowałem to dziady i łajzy a Stasiek i Marian to pedały Marian [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ci powinni urwać szujo Pozdrowiena dla desperatów którzy wciąż chcą tam zrobić karierę.
1
zawiercianka 2014-08-01 18:28:51
A ja tam się ciesze, ze jest papier w toalecie i tyle w tem temacie.
2
stary 2014-08-04 23:19:49
Ponoć narzędziownie z prawdziwego zdarzenia otwierają. Z obrabiarkami CNC.
bingo 2014-08-08 20:18:59
no powoli otwierają dzisiaj przywieźli jakas machine cnc ale dokłanie nie wiem. może to laser?
pfff 2014-09-14 13:48:23
co z tego że otwierają skoro Ty jako pracownik nie możesz sie doprosić podstawowych narzędzi od kierownika niezbędnych ci pracy ??
gwiazda serialu 2014-09-22 07:59:44
no masz racje za( usunięte przez administratora ) młotkiem musze zwiedzić połowe firmy;) i jeszcze pytanie czy go dostane bo to rzecz bardzo wartościowa także nie wiem czy stać zakład na zakup 10szt tak żeby wszyscy mieli;)
miniacz 2014-09-22 08:19:01
warunki jak warunki zależy gdzie cie przydzielą. czy na aluminium czy na lakiernie . lakiernia wiadomo troche goraco tak ze pot sie po jajch leje. szczerze nie widziałem we firmie gościa co by mu sie pot po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lał od roboty. kierownictwo potrafi czasami wkur...ć człowieka ale to normalne jak w każdej innej pracy. najbardziej mnie denerwuje pewien pan który pilnuje porządku we firmie. zapomnijcie o paleniu papierosów chyba że na przerwie co trwa 20min lub jak jestes sprytny to jakoś sobie ogarniesz częstrze palenie w pomieszczeniach bardziej osobliwych choć to jest hardkorowa sprawa bo wodzu ma na ciebie oko jak nie osobiście to w okamerowanych do przesady pomieszczeniach nie wspomne o karze za palenie jak cie przyłapie pewien pan. kasowo pewnie sie zastanawiacie jak to jest bo taka elegancka ta "nasza" firma nic mylnego na dziendobry zarobki 1300- 1600 na reke szału nie ma ale pamietajcie to jest zawiercie. ze słuchów słyszałem za w brembo 1800-2000 ale za to ile czasu na droge stracicie
z 2014-09-23 23:49:08
a coś Ty człowieku chciał na początek?? 2000zł???? nie oszukujcie się, jeżeli przyjdziecie do tej firmy to będziecie na samym początku za największych mietków robić i to od Was zależy czy będziecie po pewnym czasie zarabiać więcej czy też nie. Co do agenta jacka ( specjalnie z małej bo nie szanuje takich ludzi ) to koleś ewidentnie przesadza ( sam styl pisania "raportów" wygląda tak jakbyśmy poszli na Kasprowicza i pierwsze lepsze akta z przesłuchania wzięli do rąk.
Co do lakierni....duszno, parno i zapieprz na maksa. I trzeba się modlić czy firma da Wam wodę do picia czy przeznaczy dla siatkarzy ( a taka sytuacja już była że na lakierni ludzi usychali z głodu a na magazynie stały palety z wodą przeznaczone dla naszych dzielnych siatkarzy )
Najlepiej moim zdaniem jest na aluminium...oprócz kierowników i paru ludzi z długimi językami można się z chłopakami dogadać- tylko trzeba uważać co się do kogo mówi...baaaardzo szybko niektóre informację trafiają wyżej i mogą być kłopoty. Robota ogólnie na alu jest oki...wiadomo czasami trzeba się narobić czy przyjść na 10 godzin ale tak jest w każdej firmie.
Co mnie drażni w ludziach?? Większość od paru już lat co chwile stwierdza że mają tą pracę gdzieś i się zwalniają bleblebleble ale co?? dalej z uporem maniaka pracuję w tej firmie. Dlaczego???
bolo 2014-09-30 20:05:06
robilem w brembo robie teraz w aluronie owszem zarobki lepsze ale kregoslup do wymiany od dzwigania tych jeb.... tarcz i po roku ciezko sie wyprostowac masaże itp wiec wole tutaj te 300 zl mniej np niz w brembo
obiektywny 2014-10-08 08:00:12
Nie ma co aż tak płakać. Fakt pieniążki nie za duże, ale są firmy gdzie zarabiasz powiedzmy 2000 na rękę, lecz tydzień przed wypłatką przejdzie sobie szefostwo po hali zobaczy kurz na maszynach i już 200 - 300 poszło się ......, bo nie potrafisz utrzymać porządku. A nie ma co ukrywać praca fizycznie nie jest aż tak bardzo ciężka.
1
lol 2014-10-12 22:34:34
zero umiejętności, same znajomości to domena firmy
123 2014-10-19 10:18:00
Bredzisz człowieku!W postach które zostały usunięte nie było żadnych wyzwisk,wręcz przeciwnie w postach tych były zawarte rzetelne informacje, niewygodne dla firmy i dlatego zostały usunięte.Ale że szanuję tych co chcą zdobyć jakieś informacje przedstawiam nowe fakty.A więc kolejna ciemna strona tej firmy: inwigilacja pracowników.Każdy pracownik tej firmy który poszedł na zwolnienie lekarskie musi być przygotowany na nielegalną wizytę agenta w swoim domu.Są to kontrole nielegalne,ponieważ agent nie posiada żadnych uprawnień do takiej kontroli i nie sporządza żadnych notatek służbowych.Trzeba mieć tylko nadzieję że ten post przeczyta ktoś z Okręgowego Inspektoratu Pracy w Katowicach i się tym zajmie, bo w Zawierciu nie ma co liczyć na sprawiedliwość.No chyba że wcześniej zostanie ten post usunięty panie Loco.
fab 2014-11-08 08:09:36
no agent jest najlepszy
3
123 2014-11-25 13:40:13
Franc mój ostatni post nie jest opinią? Jak pracownicy są inwigilowani przez typa który jeździ po domach i przedstawia się rodzinie pracownika jako kolega z pracy po to żeby go wpuścili do domu?A posty są usuwane za mało widzisz albo nie chcesz widzieć!
święta 2014-12-22 18:46:04
Dziś to jest 22.12 2014 r zwolniono w CMC POLAND zakład KONIN 3/4 załogi.
Niezły prezent na święta. ,, WESOŁYCH SWIĄT DLA DECYZYJNYCH W CMC"
3
Agent 2015-04-01 19:33:18
Aluron to piekny zaklad :) polecam koledzy i kolezanki :)
cnsdcn 2015-05-07 16:30:54
Aluron he he stasiek pozdro Dziadu
karlik21 2015-08-03 16:54:48
chłopie tam nawet ludzi od razu po ukończeniu szkoły przyjmuja. zapomnij o awansach
agent 2015-09-11 09:31:57
Aluron jest jednym w czołówce zakładów w Polsce jest w pierwszej 10 dobre zarobki ludzie się lubią nikt niczego się nie czerpią to po prostu wczasy pod grusza i świetnie płacą PAN dyrektor bardzo miły zawsze wyslucha pomoże jeśli tylko jest możliwość daje od razu podwyżkę wiec pole am naprawdę warto Jacek
Jaca 2015-09-13 21:21:34
co ty ( usunięte przez administratora ).. to napewno aluron?
anonim 2015-09-29 15:45:23
CMC POLAND
Gość 2015-09-29 20:33:44
To forum dotyczy firmy Aluron Sp.zo.o w Zawierciu a nie CMC Zawiercie. Administratora proszę o zmianę nazwy. Kiedyś Aluron znajdował się na terenie CMC stad ta pomyłka w opisie
hahahah 2015-10-14 12:10:28
awans w aluronie mozesz robic tam 10 lat starac sie przykladac to dostaniesz awans 100 zl podwyzki a tak max 1600 po paru latach na wiecej nie licz
onyx 2015-11-08 19:58:47
chyba do działu ochrony srodowiska potrzebuja
lukas 2015-12-09 14:24:44
dosc ze bezrobocie w zawierciu takie to jeszcze ukraincow przyjmoja do aluronu ale co sie dziwic biedna firma i ma dofinansowanie z uni za nich
1
Anonim 2016-01-21 16:41:39
Nie polecam pracy w firmie aluron, praca nie jest lekka no i trzeba zasuwać. Na lakierni jest straszny gorąc pot się leje z człowieka a tu trzeba zasuwać w lato nie idzie wytrzymać. Kierownik ciągle pilnuje tempa pracy no i wszędzie te kamery, przerwa to tylko 20 min!! A jeśli chodzi o zarobki to jak to w Zawierciu słabe jak na tak ciężką pracę.
panmarek19766 2016-02-02 09:22:23
Witam....zna ktoś e-maila do firmy
Anonim 2016-02-11 20:08:42
Uważajcie na tą firmę, na lakierni praca jest straszna, gorąc od pieców niemiłosierny, wiecznie wszystko źle, wiecznie mało i mało za wolno. Zwalniają za byle co, hałas na hali jest okropny, atmosfera jest straszna bo roboty od cholery. Nie polecam nikomu tej pracy, najlepiej trzymać się od tej firmy jak najdalej.
1
Dyla 2016-03-07 11:29:15
Kolega mi mówił, że do CMC żeby sie dostać to trzeba mieć znajomości. Mówię tu o biurze.
1
Pewna Pani 2016-04-14 12:07:03
Aluron - biuro też nie jest tak miło. Okazało się że np. protegowana KB donosi na koleżanki i kolegów. A taka miła.
bizuu 2016-05-25 12:35:38
ludzie jakie 2tyś jak zarobisz 1800 zł to jest cud w tym zakładzie a czeszą cie na każdym kroku jak masz jakąś nad godzine to pod koniec okresu rozliczeniowego wyganiają cie na wolne nie dorobisz sie w tym zakładzie. jeżeli chodzi co do kierownictwa to oni maja swój kodeks pracypowiem tak CUDA SIĘ TAM DZIEJĄ .Jeżeli nie muszisz to nie pchaj sie do tej firmy
Hokeista 2016-05-26 00:34:25
Do tej pory za niedzielę z lutego i marca mi niewyplacili
oko 2016-06-02 12:25:07
CMC w Zawierciu nie ma własnego transportu,więc jak mogą zatrudniać kierowców?
123 2016-06-06 20:30:15
Jak mogą oferować kierowcom z kat. C+E oferować atrakcyjne warunki jak firma nie posiada zestawów tylko same "solówki"?
2
Kola 2016-06-30 13:00:54
Ta firma to syf, kiła i mogiła. Kierownictwo niestety wielka porażka. Że tacy ludzie jeszcze są na takich stanowiskach. Nawet o dzień urlopu ciężko jest się dogadać i stwarzają problemy. Wymagania niesamowite a pensja mizerna jak za taką pracę. Gonienie i pospieszanie pracownika, stanie nad nim i straszenie go
Przemysław z Żarnowca 2016-08-02 20:13:15
Czy jest szansa w tej firmie, żeby zarobić powyżej 2000 zł netto na produkcji, przy maszynie która zgrzewa dwa elementy aluminiowe i plastikowy ? Praca na rano i na noc. Proszę o odpowiedz
tes 2016-08-02 23:04:52
Na pewno jest szansa na jakieś benefity, bo pewnie jest szansa na dwuskładnikowe wynagrodzenie, a wypłata?
Maniek (spawacz drugiej kategorii) 2016-11-20 01:00:56
Witam.
Opinia o Aluronie nie złośliwa lecz prawdziwa.
Firma dobrze prosperująca i rozwojowa.
Warunki pracy bardzo dobre.
Wynagrodzenie dla fachowców i osób pracowitych na dobrym Zawierciańskim poziomie.
Więc dlaczego sam się zwolniłem ???
Zatrudniłem się w Aluronie 11 lat temu , moim zadaniem było opracowanie technologii i rozwinięcie pewnego znaczącego działu aby podbić rynki zachodnie.
Zrobiłem to oczywiście kosztem swojego czasu i zdrowia.
A w nagrodę za swoją wiedzę i poświecenie zostałem woźnym na warsztacie który naprawiał drzwi i zamki no czasami jakąś maszynę jak kto inny nie dawał rady.
A najgorsze to to że musiałem wykonywać polecenia które były sprzeczne z moją wiedza mechaniczną a potem tłumaczyć się czemu nastąpiła awaria.I mimo że chciałem zapobiec następnym awariom i przestojom to nikt nie był tym zainteresowany i do tej pory zakład boryka się z problemami a to dopiero początek, urządzenia coraz starsze.
Jednym słowem zacząłem cofać się w rozwoju (zawodowym naturalnie).
Kadra bardzo fajna brakuje mi chłopaków,pozdrawiam pracusie.
Niestety nie należę do osób które wchodzą w tyłek i mówią to co zarząd chce usłyszeć a to źle tego się nie docenia ,no cóż okazuje się że nie wszędzie.
Prezesów miło wspominam, a nawet brakuje mi perfekcyjnego Pana Dariusza i tego podejścia do porządków na całym zakładzie.
No niestety nowy Dyrektor jest nie trafiony zachwyca się ludźmi którzy wręcz wegetują w tej firmie i nie ma z nich żadnego pożytku a to świadczy o tym że to nie jego bajka , ale człowiek bardzo miły ani nie zaszkodzi ani też nie pomoże ,mało konsekwentny za bardzo koleżeńsko traktuje kadrę od której powinien wymagać efektów pracy.
Czy polecam pracę w tym zakładzie , tak są to pewne pieniądze wypłacane w terminie a i stawkę można sobie wypracować przyzwoitą lecz nie od razu.
Czy narzekałem jak pracowałem ,pewnie że tak bo to nasza narodowa tradycja i nie byłem lepszy.
Czy żałuje że podjąłem pracę w Aluronie ? , ....................nie, nie żałuje ,bardzo ciekawe doświadczenie.
Czy swoim czynem spaliłem za sobą most , myślę że tak ,czy zrobiłem dobrze hmmmm. czas pokaże .
Pozdrawiam.
3
Zostaw swoją opinię o CMC ZAWIERCIE S.A. - Zawiercie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CMC ZAWIERCIE S.A.