brak logo

Aluron Sp. z o.o.

Zawiercie

Opinie o Aluron Sp. z o.o.

xxx 2014-02-05 23:57
3 wartościowych kierowników?? ciekawe którzy to:):):) rozbawiłeś mnie kolego i to bardzo:):)
xxx 2014-02-06 00:00
do mietka- jeżeli uważasz że lakiernia maluje więcej niż potrzebuje tego produkcja to jesteś w wielkim blędzie...to przez tych partaczy musimy pracować w soboty i niedziele bo pare osób nie potrafi się porozumieć co mają malować i maluje się zawsze od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] strony
4
antek 2014-02-18 09:21
Ludzie najpierw pilnujcie sami siebie. Obrazacie kierownikow i dyrekcje a spojrzcie na wasze przerwy. (usunięte przez administratora)
nowy 2014-03-06 16:17
dania
1
xxx 2014-07-09 23:09
cieszy mnie to że ludzie z tej firmy uciekają jak najdalej:):) i to nie tylko zwykli pracownicy.(usunięte przez administratora)
rob 123 2014-07-31 11:43
Aluron największe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w jakim byłem większość ludzi z którymi tam pracowałem to dziady i łajzy a Stasiek i Marian to pedały Marian [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ci powinni urwać szujo Pozdrowiena dla desperatów którzy wciąż chcą tam zrobić karierę.
2
zawiercianka 2014-08-01 18:28
A ja tam się ciesze, ze jest papier w toalecie i tyle w tem temacie.
2
stary 2014-08-04 23:19
Ponoć narzędziownie z prawdziwego zdarzenia otwierają. Z obrabiarkami CNC.
bingo 2014-08-08 20:18
no powoli otwierają dzisiaj przywieźli jakas machine cnc ale dokłanie nie wiem. może to laser?
pfff 2014-09-14 13:48
co z tego że otwierają skoro Ty jako pracownik nie możesz sie doprosić podstawowych narzędzi od kierownika niezbędnych ci pracy ??
gwiazda serialu 2014-09-22 07:59
no masz racje za( usunięte przez administratora ) młotkiem musze zwiedzić połowe firmy;) i jeszcze pytanie czy go dostane bo to rzecz bardzo wartościowa także nie wiem czy stać zakład na zakup 10szt tak żeby wszyscy mieli;)
miniacz 2014-09-22 08:19
warunki jak warunki zależy gdzie cie przydzielą. czy na aluminium czy na lakiernie . lakiernia wiadomo troche goraco tak ze pot sie po jajch leje. szczerze nie widziałem we firmie gościa co by mu sie pot po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lał od roboty. kierownictwo potrafi czasami wkur...ć człowieka ale to normalne jak w każdej innej pracy. najbardziej mnie denerwuje pewien pan który pilnuje porządku we firmie. zapomnijcie o paleniu papierosów chyba że na przerwie co trwa 20min lub jak jestes sprytny to jakoś sobie ogarniesz częstrze palenie w pomieszczeniach bardziej osobliwych choć to jest hardkorowa sprawa bo wodzu ma na ciebie oko jak nie osobiście to w okamerowanych do przesady pomieszczeniach nie wspomne o karze za palenie jak cie przyłapie pewien pan. kasowo pewnie sie zastanawiacie jak to jest bo taka elegancka ta "nasza" firma nic mylnego na dziendobry zarobki 1300- 1600 na reke szału nie ma ale pamietajcie to jest zawiercie. ze słuchów słyszałem za w brembo 1800-2000 ale za to ile czasu na droge stracicie
1
z 2014-09-23 23:49
a coś Ty człowieku chciał na początek?? 2000zł???? nie oszukujcie się, jeżeli przyjdziecie do tej firmy to będziecie na samym początku za największych mietków robić i to od Was zależy czy będziecie po pewnym czasie zarabiać więcej czy też nie. Co do agenta jacka ( specjalnie z małej bo nie szanuje takich ludzi ) to koleś ewidentnie przesadza ( sam styl pisania "raportów" wygląda tak jakbyśmy poszli na Kasprowicza i pierwsze lepsze akta z przesłuchania wzięli do rąk.
Co do lakierni....duszno, parno i zapieprz na maksa. I trzeba się modlić czy firma da Wam wodę do picia czy przeznaczy dla siatkarzy ( a taka sytuacja już była że na lakierni ludzi usychali z głodu a na magazynie stały palety z wodą przeznaczone dla naszych dzielnych siatkarzy )
Najlepiej moim zdaniem jest na aluminium...oprócz kierowników i paru ludzi z długimi językami można się z chłopakami dogadać- tylko trzeba uważać co się do kogo mówi...baaaardzo szybko niektóre informację trafiają wyżej i mogą być kłopoty. Robota ogólnie na alu jest oki...wiadomo czasami trzeba się narobić czy przyjść na 10 godzin ale tak jest w każdej firmie.
Co mnie drażni w ludziach?? Większość od paru już lat co chwile stwierdza że mają tą pracę gdzieś i się zwalniają bleblebleble ale co?? dalej z uporem maniaka pracuję w tej firmie. Dlaczego???
obiektywny 2014-10-08 08:00
Nie ma co aż tak płakać. Fakt pieniążki nie za duże, ale są firmy gdzie zarabiasz powiedzmy 2000 na rękę, lecz tydzień przed wypłatką przejdzie sobie szefostwo po hali zobaczy kurz na maszynach i już 200 - 300 poszło się ......, bo nie potrafisz utrzymać porządku. A nie ma co ukrywać praca fizycznie nie jest aż tak bardzo ciężka.
1
lol 2014-10-12 22:34
zero umiejętności, same znajomości to domena firmy
123 2014-10-19 10:18
Bredzisz człowieku!W postach które zostały usunięte nie było żadnych wyzwisk,wręcz przeciwnie w postach tych były zawarte rzetelne informacje, niewygodne dla firmy i dlatego zostały usunięte.Ale że szanuję tych co chcą zdobyć jakieś informacje przedstawiam nowe fakty.A więc kolejna ciemna strona tej firmy: inwigilacja pracowników.Każdy pracownik tej firmy który poszedł na zwolnienie lekarskie musi być przygotowany na nielegalną wizytę agenta w swoim domu.Są to kontrole nielegalne,ponieważ agent nie posiada żadnych uprawnień do takiej kontroli i nie sporządza żadnych notatek służbowych.Trzeba mieć tylko nadzieję że ten post przeczyta ktoś z Okręgowego Inspektoratu Pracy w Katowicach i się tym zajmie, bo w Zawierciu nie ma co liczyć na sprawiedliwość.No chyba że wcześniej zostanie ten post usunięty panie Loco.
fab 2014-11-08 08:09
no agent jest najlepszy
3
123 2014-11-25 13:40
Franc mój ostatni post nie jest opinią? Jak pracownicy są inwigilowani przez typa który jeździ po domach i przedstawia się rodzinie pracownika jako kolega z pracy po to żeby go wpuścili do domu?A posty są usuwane za mało widzisz albo nie chcesz widzieć!
święta 2014-12-22 18:46
Dziś to jest 22.12 2014 r zwolniono w CMC POLAND zakład KONIN 3/4 załogi.
Niezły prezent na święta. ,, WESOŁYCH SWIĄT DLA DECYZYJNYCH W CMC"
3
karlik21 2015-08-03 16:54
chłopie tam nawet ludzi od razu po ukończeniu szkoły przyjmuja. zapomnij o awansach
Jaca 2015-09-13 21:21
co ty ( usunięte przez administratora ).. to napewno aluron?
anonim 2015-09-29 15:45
CMC POLAND
onyx 2015-11-08 19:58
chyba do działu ochrony srodowiska potrzebuja
lukas 2015-12-09 14:24
dosc ze bezrobocie w zawierciu takie to jeszcze ukraincow przyjmoja do aluronu ale co sie dziwic biedna firma i ma dofinansowanie z uni za nich
1
Anonim 2016-01-21 16:41
Nie polecam pracy w firmie aluron, praca nie jest lekka no i trzeba zasuwać. Na lakierni jest straszny gorąc pot się leje z człowieka a tu trzeba zasuwać w lato nie idzie wytrzymać. Kierownik ciągle pilnuje tempa pracy no i wszędzie te kamery, przerwa to tylko 20 min!! A jeśli chodzi o zarobki to jak to w Zawierciu słabe jak na tak ciężką pracę.
panmarek19766 2016-02-02 09:22
Witam....zna ktoś e-maila do firmy
Anonim 2016-02-11 20:08
Uważajcie na tą firmę, na lakierni praca jest straszna, gorąc od pieców niemiłosierny, wiecznie wszystko źle, wiecznie mało i mało za wolno. Zwalniają za byle co, hałas na hali jest okropny, atmosfera jest straszna bo roboty od cholery. Nie polecam nikomu tej pracy, najlepiej trzymać się od tej firmy jak najdalej.
1
Dyla 2016-03-07 11:29
Kolega mi mówił, że do CMC żeby sie dostać to trzeba mieć znajomości. Mówię tu o biurze.
2
Pewna Pani 2016-04-14 12:07
Aluron - biuro też nie jest tak miło. Okazało się że np. protegowana KB donosi na koleżanki i kolegów. A taka miła.
bizuu 2016-05-25 12:35
ludzie jakie 2tyś jak zarobisz 1800 zł to jest cud w tym zakładzie a czeszą cie na każdym kroku jak masz jakąś nad godzine to pod koniec okresu rozliczeniowego wyganiają cie na wolne nie dorobisz sie w tym zakładzie. jeżeli chodzi co do kierownictwa to oni maja swój kodeks pracypowiem tak CUDA SIĘ TAM DZIEJĄ .Jeżeli nie muszisz to nie pchaj sie do tej firmy
Hokeista 2016-05-26 00:34
Do tej pory za niedzielę z lutego i marca mi niewyplacili
oko 2016-06-02 12:25
CMC w Zawierciu nie ma własnego transportu,więc jak mogą zatrudniać kierowców?
123 2016-06-06 20:30
Jak mogą oferować kierowcom z kat. C+E oferować atrakcyjne warunki jak firma nie posiada zestawów tylko same "solówki"?
2
Kola 2016-06-30 13:00
Ta firma to syf, kiła i mogiła. Kierownictwo niestety wielka porażka. Że tacy ludzie jeszcze są na takich stanowiskach. Nawet o dzień urlopu ciężko jest się dogadać i stwarzają problemy. Wymagania niesamowite a pensja mizerna jak za taką pracę. Gonienie i pospieszanie pracownika, stanie nad nim i straszenie go
Przemysław z Żarnowca 2016-08-02 20:13
Czy jest szansa w tej firmie, żeby zarobić powyżej 2000 zł netto na produkcji, przy maszynie która zgrzewa dwa elementy aluminiowe i plastikowy ? Praca na rano i na noc. Proszę o odpowiedz
tes 2016-08-02 23:04
Na pewno jest szansa na jakieś benefity, bo pewnie jest szansa na dwuskładnikowe wynagrodzenie, a wypłata?
1
Maniek (spawacz drugiej kategorii) 2016-11-20 01:00
Witam.
Opinia o Aluronie nie złośliwa lecz prawdziwa.
Firma dobrze prosperująca i rozwojowa.
Warunki pracy bardzo dobre.
Wynagrodzenie dla fachowców i osób pracowitych na dobrym Zawierciańskim poziomie.
Więc dlaczego sam się zwolniłem ???
Zatrudniłem się w Aluronie 11 lat temu , moim zadaniem było opracowanie technologii i rozwinięcie pewnego znaczącego działu aby podbić rynki zachodnie.
Zrobiłem to oczywiście kosztem swojego czasu i zdrowia.
A w nagrodę za swoją wiedzę i poświecenie zostałem woźnym na warsztacie który naprawiał drzwi i zamki no czasami jakąś maszynę jak kto inny nie dawał rady.
A najgorsze to to że musiałem wykonywać polecenia które były sprzeczne z moją wiedza mechaniczną a potem tłumaczyć się czemu nastąpiła awaria.I mimo że chciałem zapobiec następnym awariom i przestojom to nikt nie był tym zainteresowany i do tej pory zakład boryka się z problemami a to dopiero początek, urządzenia coraz starsze.
Jednym słowem zacząłem cofać się w rozwoju (zawodowym naturalnie).
Kadra bardzo fajna brakuje mi chłopaków,pozdrawiam pracusie.
Niestety nie należę do osób które wchodzą w tyłek i mówią to co zarząd chce usłyszeć a to źle tego się nie docenia ,no cóż okazuje się że nie wszędzie.
Prezesów miło wspominam, a nawet brakuje mi perfekcyjnego Pana Dariusza i tego podejścia do porządków na całym zakładzie.
No niestety nowy Dyrektor jest nie trafiony zachwyca się ludźmi którzy wręcz wegetują w tej firmie i nie ma z nich żadnego pożytku a to świadczy o tym że to nie jego bajka , ale człowiek bardzo miły ani nie zaszkodzi ani też nie pomoże ,mało konsekwentny za bardzo koleżeńsko traktuje kadrę od której powinien wymagać efektów pracy.
Czy polecam pracę w tym zakładzie , tak są to pewne pieniądze wypłacane w terminie a i stawkę można sobie wypracować przyzwoitą lecz nie od razu.
Czy narzekałem jak pracowałem ,pewnie że tak bo to nasza narodowa tradycja i nie byłem lepszy.
Czy żałuje że podjąłem pracę w Aluronie ? , ....................nie, nie żałuje ,bardzo ciekawe doświadczenie.
Czy swoim czynem spaliłem za sobą most , myślę że tak ,czy zrobiłem dobrze hmmmm. czas pokaże .
Pozdrawiam.
7
ślusaż-spawacz 2017-01-11 20:28
Słuchajcie albo będzie poprawnie czytajcie
żeby kogoś dobrze poznać trzeba z nim beczke soli zjeść.
A Wy po tygodniu czy dwuch oceniacie że jest do bani
ja pracuje w Cmc Zawiercie 12 lat bez dnia chorobowego
spytacie czy nie byłem chory
byłem
wziołem dwa dni urlopu i weekend i było ok po co L4
jak zadzwonią że trzeba przyjść w sobote nie ma problemu
nie pytam czy mi zapłacą za godziny
Mamy robote do zrobienia i tyle
Liczy się lojalność
Najpierw daj coś od siebie
Wymagaj od siebie nawet jeśli oto nie proszą

a póżniej miej pretensje do pracodawcy że mało ci płacą
Z pracodawcą trzeba współpracować myśleć takimi samymi kategoriami
pracować efektywnie i tyle
5
mechanik 2017-01-21 08:47
Witajcie. Pojawiła się oferta na mechanika w CMC Zawiercie. Jak oceniacie stanowisko, ile realnie można zarobić, jak z możliwościami szkoleń, rozwoju zawodowego etc. Dodam, ze jestem doświadczonym mechanikiem UR, mam dobrze płatną pracę aale niestety bez perspektyw na przyszłość. Myślę, zmienić, ale nie chce wpaść z deszczu pod rynnę.
nikt 2017-01-21 18:47
Do Mechanika o szkoleniach możesz zapomnieć, o rozwoju zawodowym możesz zapomnieć. Najlepiej zrobisz jak zapomnisz o tej ofercie
Maniek (spawacz drugiej kategorii) 2017-01-22 20:39
Idź kolego do lekarza bo jak się okaże że jesteś chory a z tego co piszesz to jesteś to wtedy firma CMC kopnie Cię w tyłek jak wielu innych i będziesz siedział na zasiłku chorobowym i czytał takie bzdury jak powyżej.
Przychodzisz do pracy i nie pytasz czy Ci zapłacą ?wolno Ci pracować za darmo skoro masz kasę Twoja wola choć według mnie głupota.
Lojalność to najpierw ze strony pracodawcy powinna być bo Ty zarabiasz na niego pieniądze a zatem uczciwe wynagrodzenie zgodnie z kodeksem pracy , zachorujesz idziesz na L4 bo wszystkim się należy, warunki pracy i traktowanie ludzi którzy pracują na firmę należycie nie jak motłoch (pozdrawiam autora tego tekstu).
Czy Ty myślisz takimi samymi kategoriami jak Twój pracodawca NIE bo Ty wcale nie myślisz!
Jesteś pospolitym wołem roboczym a takich lubią ,a to że chwalisz się tym że pracujesz chory lub bez zapłaty za godziny dodatkowe to świadczy tylko o Twojej inteligencji oraz inteligencji osób które dały rączkę w górę .
Czas dorosnąć.
Pozdrawiam.
3
Maniek (spawacz drugiej kategorii) 2017-01-23 19:34
Znam CMC bo pracowałem w HPR parę lat na całej hucie ,jak nie masz rodziny w biurze lub na stanowisku kierowniczym to o rozwoju możesz zapomnieć ,same układy i koneksje rodzinne .
Mogłem przeskoczyć do CMC z HPR za 10 000 zł tyle chciał kierownik na stalowni ale umowę dawał tylko na rok więc wyśmiałem parcha i zrezygnowałem.
Jeśli masz stabilną prace i w dodatku dobrze płatną to nie ryzykuj bo nie wiesz co Cię spotka .
Tyle mogę podpowiedzieć decyzja należy do Ciebie, zapewne są i działy nie skorumpowane ale ja takich nie poznałem.
Pozdrawiam i powodzenia.
1
Anonim 2017-02-16 14:01
Powiedzcie proszę czy dało by radę dostać się do CMC na suwnice bez znajomości? Czy jest taka możliwość teraz czy jest tak jak dawniej że tylko po znajomości przyjmują i czy wogóle są jakieś przyjęcia??
nico 2017-02-25 16:56
tak tak jeśli zarabiasz ze 3000 -4000 to sie nie pytasz czy zapłacą bo wiesz że dostaniesz...coś extra ... ciekawe czy tak byś mówił jak byś zarabiał 1500 zł
Maniek (spawacz drugiej kategorii) 2017-02-25 18:35
To pracuj za 1500 zł i się nie upominaj to na pewno dostaniesz podwyżkę .
Jak byłbym ambitny tak jak Ty to też pracowałbym za 1500 zł.
1
Maja 2017-03-01 14:58
@Anonim obecnie trwa rekrutacja na stanowisko Ustawiacz kolejowy- Operator Dźwigu. Zawsze możesz spróbować przesłać swoją kandydaturę. Daj później znać jak poszło!
Anonim 2017-03-09 17:13
Ale ja nie mam uprawnień na dźwig tylko na suwnice sterowaną z poziomu roboczego 2s to chyba nie da rady
AX 2017-03-09 22:55
Witam. Słyszałem że w CMC są przyjęcia na zbrojarnie czy ktoś może powiedzieć jak wygląda tam praca i czy trudno się tam dostać bez znajomości . Mam uprawnienia na wózki i suwnice.
Maja 2017-03-10 11:52
Osoby zainteresowane pracą w firmie zachęcam do sprawdzenia jej strony internetowej. Znajdziecie tam miedzy innymi ciekawe informacje z zakresu historii firmy. https://www.cmc.com/pl/global/ourcompany/history
mody 2017-07-19 17:07
Aluron to jeden wielk( usunięte przez administratora )jak wiekszosc niby wielkich firm co chca sie dobrze pokazac!!!Najwieksze ciule to te niby majstry i kierowniki,mlodsi od pracownikow co by duzo chcieli a sami nic nie umia i niy chca robic!!!.Takze najwiekszym idiota jes ten co sie na to zgadza,czyli wlasciciel!!!I pensje ( usunięte przez administratora )jak duzo oczekujesz!!!TYLKO NA UMOWIE A NIE JAK PLACISZ W KOPERTACH!!!
Zostaw swoją opinię o Aluron Sp. z o.o. - Zawiercie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aluron Sp. z o.o.