brak logo

Lincoln Electric By Bester SA

Bielawa

Opinie o Lincoln Electric By Bester SA

Bobik 2008-12-30 19:23
Słowa kojarzące się z tą firmą to: wyzysk na styl amerykański zarobki raczej na polski, kierownictwo konkretne ale tylko jeśli chodzi o własne korzyści i pokazywanie swojej władzy, brak kompetencji rekompensowana jest araogancją. Brak planowania i niekompetencja często wymagają dodatkowych godzin nadliczbowych żeby wyrobić normę, dla ludzi z produkcji to możliwość dorobienia do nędznej płacy podstawowej.
Rad fachowców raczej się nie szanuje, decyzje podejmuje się w Stanach, niezależnie od tego czy są słuszne.
Atmosfera raczej nie najlepsza, zwłaszcza, że Bielawa to mała miejscowość, a w okolicy nie ma innych podobnych zakładów, więc każdy dba tylko o siebie i kombinuje jak zostać w pracy.
W chwili obecnej raczej zwalnia się ludzi na produkcji ok 70 osób, głównie na umowach, redukcja kosztów.
Typowy korporacyjny moloch połączony z postkomunizmem.
4
bester 2009-09-16 10:14
nie polecam praca dla Lincolnato regres zawodowy i finansowy
1
Bielbak 2009-09-24 14:19
Takiej kiepskiej i niepewnej sytuacji nie bylo nawet za komuny. Amerykance ratuja swoje dochody tnac koszty tutaj. Wykorzystuja sytuacje osobista i niewiedze niektorych pracownikow i robia co chca.
Ogolnie odradzam Lincolna, na razie pracy i tak brak, ale zastanowcie pare razy zanim zechcecie tam pracowac.
1
anonim 2010-05-17 08:24
Witam,
mam rozmowę kawlifikacyjna w tej firmie, na stanowisko biurowe,
Jakiego wynagrodzenia mogę oczekiwać?
5
pracownik 2010-10-13 19:23
ok 2200 - 2500 brutto.
Zależy jakie stanowisko
1
anonim 2011-03-29 23:25
ogólnie nie polecam firmy
1
s 2011-03-30 20:40
Z jakiego powodu nie polecasz?

1
anonim 2011-04-09 00:59
niskie zarobki i słaba organizacja
1
jony 2011-09-20 18:11
Pracowałem i się zgodzę brak organizacji i małe pieniądze ale za to w porównaniu z LG to niebo.
3
kolega 2014-03-25 20:13
Dlaczego w tej firmie ciągle szukają kierownika jakości. Czemu na tym stanowisku jest taka rotacja?
1
ktoś 2014-04-10 09:08
Co powiecie o Liderach? Warto się przyjąć, ile płacą?
Duża jest rotacja wśród personelu?
4
Kaja 17L 2014-11-19 09:46
HA 2500Brutto w warunkach GODNYCH(Europejskie(ch) ceny w Polsce to jak żenada.
1
Kibcio 2014-12-22 17:21
Ostatnio widziałem statystyki zarobkowe w Polsce i jeżeli się nie mylę to ponad 65 procent Polaków mieści się w granicy wynagrodzenia 2800 brutto i mniej. Także nie ma się specjalnie czemu dziwić, lepiej raczej nie będzie w tym kraju, bo potrzebne by były wieloletnie zmiany nie tylko w prawie ale i w naszych przyzwyczajeniach.
1
ocb 2015-01-17 15:48
Jeżeli myślicie że zarobicie tam 2500 brutto to sie mylicie. dostaniecie umowe na leasing team(podfirme) 1900 brutto i powiedza ze po 3 miesiacach przejdziecie pod zakład. A tak naprawde beda was rok trzymac na leasing team albo i dłużej a jak wam nie bedzie odpowiadac to nastepnych znajda na wasze miejsce. Jak ta mowia: "nie pasuje? za brama czeka 100 na twoje miejsce"
1
iśka 2015-03-24 15:36
ja bym akurat bardzo chciała się załapać do pracy do Lincoln Electric By Bester SA na spawarkę właśnie, wiem że to może nie jest typowo kobiece zajęcie ale już to w życiu robiłam kilka razy i sądzę że i tym razem doskonale sobie dam radę. natomiast wiem jak się na to zapatrują w branży i wolę wiedzieć wczesniej jak oni z tym stoją i czy problemów kobnietom nie robią przy zatrudnieniu z powodu płci
1
pawel 2015-11-27 14:01
pracuje tam jeszcze ten michilewicz uważajscie na kolescia nie kawał chama i nie tylko szkoda slow
1
j27 2015-12-03 18:34
Pracowałem tam, warunki szkodliwe nie płacone, nadgodziny też, nocki też, a jak upomni się to zwolniony,i to znajdą haczyk na który przemykali oko przez dłuszy czas, i to tylko przez Agecje Wyzyskiwaczy mam nadzieje że ta agecja bokiem im wyjdzie za 206 godzin 1367zta życ nie umierac
1
yyy 2016-01-09 02:28
Nadgodziny i nocki nie płacone?? Skąd Ty się urwałeś?? Może i zarobki nie są na najwyższym poziomie ale uczciwie i na czas zapłacone, zawsze uwzględnione nadliczbówki czy nocki.
ONA 2016-01-27 01:17
Lincoln Electric Bester najlepsze lata ma już za sobą szczególnie w sprzedaży, dużo ludzi odeszło którzy pracowali długie lata głównie ze sprzedaży - zasługa specjalistów z zarządzania sprzedażą. Nowa stara kadra która teraz dowodzi raczej nie ma pomysłu na to wszystko a dystrybucja i klienci łapią się za głowę jak można było zajechać takiego konia sprzedażowego w Polsce !
11
Devo 2016-07-02 08:47
Osoby z chęcią pracy i odrobina wiedzy znajdą ciekawe oferty.
Tu tylko piszą sfrustrowani nieudacznicy, którym się nie udało...
2
James Cameron 2016-10-17 20:51
W doopie byłeś chooja widziałeś
11
ryly2 2016-10-17 20:54
a możesz mi coś więcej o tych programach edukacyjnych powiedzieć?
1
Tomi 2017-01-06 19:24
Chciałam się przyjąć na stanowisko biurowe, ale jestem w trakcie nauki angielskiego. Wszystkie inne warunki na stanowisko mam OK. nie bardzo chcą przyjąć. Czy ten angielski naprawdę jest nie do przeskoczenia?
3
tomek 2017-02-02 14:50
a jak wygląda tam praca na wózku widłowym, orientuje się ktoś może jakie zarobki ? drugi rok pracuje na wózku i przed zatrudnieniem w metzelerze chciałbym poznać opinie z tego zakładu. Dziękuje.
1
MIRO 2017-03-22 13:56
witam planuje sie przyjac na stanowisko spawacza w tej firmie prosil bym o jakas wypowiedz osoby ktora tam spawa jak to wszystko wyglada I JAK Z ZAROBKAMI
1
spawacz 2017-06-02 23:12
Witam,
mam pytanie jak wygląda praca na stanowisku handlowym, Doradca techniczno-handlowy. Jakie są warunki pracy, wynagrodzenie, narzędzia, czy warto się zastanawiać nad startowaniem do tej firmy? Jakie są wymagania. Z góry dziękuję za pomocne opinie.
1
xxx K-ce 2017-06-20 23:01
też jestem zainteresowany dzwonili do Mnie z propozycją - może ktoś powie coś więcej ???
Agata 2017-07-19 13:35
@xxx K-ce Widzę, że otrzymałeś propozycję współpracy od Lincoln Electric By Bester, czy odbyłeś już rozmowę rekrutacyjną? Jeśli tak, czy możesz opowiedzieć o swoich doświadczeniach i przebiegu rozmowy?
Zostaw swoją opinię o Lincoln Electric By Bester SA - Bielawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lincoln Electric By Bester SA