brak logo

Constantia Teich Poland

Rogowiec

Opinie o Constantia Teich Poland

potencjalny pracowni 2012-07-21 23:07:35
jakie tam są zarobki ??
1
pracowity 2012-09-22 20:12:12
Na początku dość niskie ale jak się firma do Ciebie przekona to wraz ze stażem rosną
viki 2012-10-25 08:58:18
jaka jest atmosfera ?
ramzes 2013-03-19 11:34:27
Szadiko zgodzę się z tobą w 100% zapomniałeś tylko dodać że Teich to niezły "Big Brother", A co niektórzy o tym zapomnieli,że w polskim prawie wyraźnie jest napisane że kamery przemysłowe mogą służyć tylko i wyłącznie do wyszukiwania osób które kradną, a nie do kontroli. Czemu o tym wspominam ? bo jest to notorycznie łamane szefowie zmian i sam(usunięte przez administratora) jak tylko ktoś głośniej pierdnie przeglądają monitoring a nuż coś się znajdzie na kogoś. Może powinien powstać kanał TV Teich?? Troszkę zaszumiało w firmie po wcześniejszym wpisie zastanawiam się dlaczego?? bo ktoś napisał prawdę?? Jest to portal społecznościowy i każdy może pisać posty i swoje opinie. A prawda niektórych zabolała. Zachęcam do wpisów. Tyle naszego może ktoś wysokiego szczebla administracyjnego to przeczyta i pójdzie po rozum, że nie jest tak słodko...
....... wiecie skąd 2013-03-19 21:05:29
Kiedyś pracowałem w tej firmie i odszedłem z własnej woli bo tak poukładały mi się prywatne sprawy. Pomimo kilku konfidentów donoszących do(usunięte przez administratora) miałem dobrą opinię o CTP .Próbowali wdrażać standardy , które stosowane są w Europie zachodniej z dobrym skutkiem. Był czas ,że problemy w domu sprawiły ,że w pracy mnie więcej nie było niż byłem ale było to w jakiś sposób tolerowane. Te czasy się chyba skończyły-ostatnio po rocznej przerwie wrócił do CTP kolega dostając ,,swoją szanse,, Ile pracował??? Śmiechu warte-całe 3 albo 4 dni i OUT .Powód- tak naprawdę brak powodu bo to co usłyszał sprawiło, że zmieniłem zdanie o CTP. Czemu tak robią ,że zamiast standardów europejskich wracają do Polskich?-BEZROBOCIE-i dlatego czują się tak pewnie Pozdrawiam tych co pracują i życzę szczęścia bo chyba się przyda
immortals 2013-03-20 18:27:44
Wiele prawdy jest w przytoczonych powyżej postach. Wynika z nich, że najsłabszym ogniwem w tym wszystkim jest człowiek. Ryba psuje się od głowy, bo dla "głowy" najważniejsze są słupki i wskaźniki, żeby były jak najwyższe, dla nich to czysty zysk. Reszta jest sprawą drugorzędną. Presja góry powoduje, że przytoczone wyżej standardy, to wielokrotnie czysta kpina. Szeregowi pracownicy nie biorą ich nawet pod uwagę, nie mają na to czasu, ponieważ wtedy poziom produkcji drastycznie spadłby. Wszystko ma wyglądać dobrze na papierze i ktoś bierze za to niezłe pieniądze. Kamery wykorzystywane do kontroli... Brak słów...
Wszystko trzyma się kupy "na słowo honoru", brak zaangażowania kadry kierowniczej. (usunięte przez administratora) już dawno zapomniał, że ma pod sobą ludzi, a nie tylko maszyny...
obecny 2013-03-22 22:03:54
nie masz ochoty pracować to idź ...kwiaciarni , do ogrodnika tam ładnie pachnie . (usunięte przez administratora)
1
obecny 2013-03-22 22:25:21
przepraszam , miało być ...do kwiaciarni...
anty 2013-03-23 01:43:56
obecny - 2013-03-22 22:03:54

nie masz ochoty pracować to idź ...kwiaciarni , do ogrodnika tam ładnie pachnie . (usunięte przez administratora) brak wiedzy nadrabiają w inny sposób Jeżeli ktoś nowy szuka odpowiedzi jak jest w tej firmie te kilka postów trafnie to pokazuje. Nic dodać nic ująć
anex 2013-03-23 20:59:03
Niestety nie pracuje w tej firmie, lecz jak słyszę ile ta firma daje pieniążków w porównaniu do innych spółek to ja bym się na waszym miejscu cieszył tym że macie pracę.
bp 2013-03-24 02:34:35
anex - 2013-03-23 20:59:03

Niestety nie pracuje w tej firmie, lecz jak słyszę ile ta firma daje pieniążków w porównaniu do innych spółek to ja bym się na waszym miejscu cieszył tym że macie pracę.
Zatrudnij się a zobaczysz jak jest naprawdę i jakie to są pieniążki
Rezus 2013-03-25 11:22:17
Pracuje juz jakies cztery lata i musze powiedziec ze atmosfera jest przyjemna w młodym zespole a kierownictwo nie jest najgorsze .
Konfederacja absolwentow wyzszej szkoly melanzu 2013-03-25 11:39:18
Cóż za pospolite ruszenie opiniotwórcze po płaszczykiem ip. Niestety głosy milkną po przekroczeniu bramki Portiera.
anonymus 2013-03-25 12:20:45
Rezus - 2013-03-25 11:22:17

Pracuje juz jakies cztery lata i musze powiedziec ze atmosfera jest przyjemna w młodym zespole a kierownictwo nie jest najgorsze .
Kierownictwo może i nie jest najgorsze bo trafiają się dużo gorsze firmy. Faktem jest ,że ostatnio dużo się pozmieniało i raczej nie na lepsze. Atmosferę często psują też sami pracownicy , którzy donosząc na innych próbują ,,tworzyć własną karierę,, Niestety takie praktyki stosowane są też w innych firmach. Młody zespól to fakt ale jak myślisz dlaczego-starsze osoby są mniej wydajne i częściej popełniają błędy a to już staję się problemem .Ktoś powyżej podpisał się jako Fix i zrobił swój wpis- to raczej nie nasz informatyk bo wątpię aby bawił się w taką dziecinadę i publicznie pogarszał swoim wpisem wizerunek firmy. On raczej nie ucieszyłby się widząc że ktoś się tak podpisał. Fakt jest taki-są dużo gorsze ale i też dużo lepsze firmy. Każdy ma mieć prawo do własnego zdania i prawo do wyrażania go na tym lub innym forum. Sytem wprowadzania podwyżek jest taki jak opisał szadiko Big Brother to też fakt ale jak często wykorzystywany trudno to obiektywnie ocenić. Co do zarobków trzeba przyznać , że bywają lepsze i gorsze w innych firmach. CTP znajduję się w strefie przemysłowej i dobrze orientują się jak płacą inne firmy. Dlatego płacą ciut lepiej niż ci najgorsi i gorzej niż ci lepsi. Jak na razie nic nie wskazuje aby zarobki miały się zmienić bo niby dlaczego . Rada dla tych co szukają pracy w CTP -spróbuj a jak się nie spodoba zawsze można zmienić.
rezus 2013-03-25 13:19:38
No , w koncu inteligentny człowiek.
2
lukas skywalker 2013-03-30 10:11:57
Widzę że w dyskusję włączyli się pod...lacze i stąd te dobre opinie na temat zakładu.
Znam zakład i wiem jak tam było i jest - wiadomo na początku szuka się ludzi i ich się szanuje - później ma się tych ludzi ale zaczyna się kombinować - a na koniec przebiera się jak w ulęgałkach. Wykorzystać na maksa i na bok . Sama decyzja która miała miejsce przed świętami BN o wyrzuceniu pracowników bardzo dobrze charakteryzuje zakład - fakt chłopakom się należało ale mogli zrobić to po świętach.
Ludzie dla pieniędzy zrobią wszystko - nawet kolegów sprzedadzą i normy wyśrubują tak jak zrobili R.M , P.R. , P.F a później trzeba zapieprzać .
Jak ktoś ma tward [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nie daje sobie w kaszę dmuchać to może tam pracować , ale jak ktoś jest słaby to lepiej niech sobie odpuści ten zakład koledzy nie dadzą żyć i będą donosić wszystko i każdemu. Chyba, że obierze się ich taktykę i samemu zacznie się donosić na donosicielów - dajcie mi człowieka to i paragraf na niego znajdę - Pozdrawiam
bezrobotny 2013-04-04 12:32:28
Witam!mam doświadczenie w pracy na magazynie i w obsłudze różnego rodzaju wózków widłowych i paleciaków,mam pytanie czy jest jakakolwiek możliwość zatrudnienia,za odpowiedzi z góry dzięki.
anonymus...wiecie skąd 2013-04-04 18:01:59
Wyślij CV pocztą elektroniczną - zawsze ktoś przegląda.Powodzenia
grzemar 2013-04-04 18:26:22
Tylko o paletach zapomnij - to jest zarezerwowane dla LEPSZYCH i NAJLEPSZYCH
lukas skywalker 2013-04-18 14:07:25
widzę po godzinie odpowiedzi postu, że jak zawsze na nockach jest dużo czasu na siedzenie na necie.
benton 2013-04-19 12:07:27
Na halach produkcyjnych po 30 st. C, a jeszcze dobrze lato się nie zaczęło.. Brawo!

Ja mam pytanie, bo tyle ostatnio mówiło się o trzymaniu jakości druku, żeby reklamacji było jak najmniej. A tu widzę, jak od kilku dni praktycznie najważniejszą maszynę prowadzi młody, słabo doświadczony drukarz wraz z jednym, dosłownie jednym pomocnikiem (chyba jeszcze bardziej niedoświadczonym), gdzie powinno być ich trzech (sic!).. I potem dziwić się, że jakość spada, a rolki się rozjeżdżają..
Urlopy urlopami, wiadomo, ale gdzie jest reakcja zarządzających na takie braki??
rupert 2013-04-22 15:43:37
Hahaha ... widzę że nic się nie zmieniło .... i jakiś młody się odzywa .... 30 stopni to standard ... braki w załodze .... zawsze można zostać na nadgodziny ... nie pracuję już tam od kilku lat ale z tego co czytam to i BARDZO DOBRZE - na moje miejsce przyszli młodzi , silni - ale trochę popracują to też może dojdą do pewnych przemyśleń chociaż niektórym do tej pory to nie wychodzi - rada zacznij i ty pod....lać - podwyżki gwarantowane , szacunek wśród kolegów i wtedy świetlana przyszłość cie czeka
weget 2013-06-08 11:29:59
Witam. Czytam to co piszecie i połowa rzeczy mi się nie zgadza. Pracuję od niedawna i wcale nie jest w większości tak jak piszecie
1. Big brother - 1 kamera na hali skierowana w kierunku sterownicy suwnicy - czy to jest pełna inwigilacja?!
2.Jasne , przejrzyszte warunki pracy i wynagrodzenia. ( nie mówię tutaj ovczywiście o osobach pracujących przez agencję pracy)
3. Normy normami to jest zakald produkcyjny , a nie warsztaty lekcyjne. Normy nie są katastrofalnie wyśrubowane, w razie problemów zawsze koledzy chętnie pomagali, nawet brygadzista poświecal sporo czasu.
4. Ludzi na styk - trochę źle, ale nie najgorzej. Pracowałem w zakladzie gdzie było wielu na zastępstwo. Pierwsze potknięcie firmy i na bruk poszła połowa załogi. Lepiej przemęczyć się miesiąc, niż zastanawiac się 11 co z nami będzie.
5. Zarobki - zawsze za niskie ;), ale w porównaniu do innych zakładów to i tak dobrze płacą. Nie pasuje - Colep kleszów - 1600 brutto. po 9 miesiącach podwyzka z 100zł brutto. Nie przemęczysz się.

Inne zakłady płaca lepiej - ok możliwe. Park maszynowy jest olbrzymi. Jak widzę operatorów którzy po 2 latach, mają problemy z obsługą niektorych maszyn, to widze ile nauki przedemną. Więc dajcie sobie spokój ze jak ktos pracuje 2 lata i by chciał od razu podwyzki połowy pensji dostac to niedorzeczne. w niektorych firmach wogole podwyzek nie ma - uswiadomcie to sobie. Mało wypłaty - idz do pracy ze 2 soboty - nadgodziny płatne + 100% lub do odbioru. Hala zamknieta klimatyzowana, wody pod dostatkiem, warunki socjalne bardzo dobre.

Wszędzie są karierowicze. Rob swoje , a nie beda sie mieli do czego przyczepic. Skoro mają co podpowiedziec szefowi, znaczy sie masz cos na sumieniu.

Jak nie pasuje to nikt Cię tam nie trzyma na siłe. Ale docencie to co jest, bo to i tak duzo jak na te czasy
ipococito 2013-06-11 20:49:03
weget - 2013-06-08 11:29:59 -zanosi się następny karierowicz :) spokojnie ; popracujesz ochłoniesz i zobaczysz a za rok wrócisz na to forum i zobaczymy co napiszesz
zainteresowany 2013-08-27 20:32:18
Witam!czy ktoś może na tym forum napisać coś o zarobkach?ile można zarobić np. pracując na magazynie?dzięki za odpowiedz.
3
koko-dżambo 2013-10-11 19:43:39
(usunięte przez administratora) Pozdro dla ekipy nieustannie pracującej:)
pipin 2013-12-09 19:36:33
witam!z tego co słyszałem to na magazynie ok 3000zł można wyciągnąć.
anons 2014-01-15 17:34:01
Możesz jeszcze coś więcej powiedzieć na temat firmy?
Na starcie na jakie zarobki można liczyć?
Praca w systemie 3 zmianowym?
Pozdrawiam serdecznie !
lidka 2014-02-11 23:06:04
Mam pytanie czy w waszej firmie jest labolatorium ?
2
Sylwia 2014-02-12 12:57:35
W jakich godzinach pracujecie,system 3 zmianowy?Czy są teraz jakieś przyjęcia na produkcję?
Miki 2014-02-12 13:00:19
Czy ktoś może mi powiedzieć,czy dużo kobiet pracuje w tej firmie i jak wyglądają zarobki?Czy to jest praca na akord :(?I czy pracują u was osoby z Bełchatowa?
Miki 2014-02-23 16:43:22
Zgadzam się z Yrkiem:))! Niech ktoś odpisze od czasu do czasu na pytania!
1
tadek 2014-03-21 22:08:37
System 3 zmianowy 7-15 itd, cv mozna wysłać na adres email firmy lub można próbować przez agencje pracy select. Tak w firmie jest duże labolatorium. kobiety pracują głównie w biurze i labolatorium. Na produkcji ze 4. Wynagrodzenie stałe z premią. Nadgodziny płatne. Duzo ludzi z belchatowa. Dojazd na wlasna reke,ale to nie problem. Socjal w firmie.
1
R 2014-04-10 14:06:56
Czy obecnie są przyjęcia do CTP w Rogowcu? Jak wygląda rekrutacja? Życie zmusiło mnie do powrotu do Bełchatowa i szukam poważnie pracy, mam papiery na wózki widłowe. Wypowie się ktoś?
julek 2014-04-27 16:38:10
Aplikacje mozesz składac na miejscu w firmie badz na email. Jezeli beda zainteresowani to zadzwonią. A rekrutacja normalna. Zalezy jeszcze na jakie stanowisko. Co pewien czas jakies przyjecia sa, to duzy zaklad. wozki widłowe to ma kazdy. Na magazyniera ciezko Ci bedzie. Ale probowac nie zaszkodzi.
Socjal to min. bonusy swiateczne, wczasy pod grusza itp.
lelo 2015-02-02 23:37:26
a czy sa szanse rozwoju w tej firmie jaka jest atmosfera, jakie kompetencje wymaga pracodawca od przyszłego pracownika czy ktos doswiadczony podpoiwe jak jest pracowac na danym stanowisku i czy warto probowac do nich aplikowac jak myslicie byłbym bardzo wdzieczny za odpowedz dziekuje bardzo wszystkim pozdrawiam...
asteriksos 2015-03-31 19:34:10
Witam Czy Kooś mi podpowie jaki jest adres email na który wysłać CV
3
Otto 2015-07-16 10:47:43
Tam przyjmuja tylko po znajomosci ;)
beckham 2015-09-03 21:16:08
Zgadza się, załoga jest stosunkowo młoda - średnio około 30 parę lat. Nie zawsze to wychodzi na plus, łatwiej taką grupą manipulować i podkręcać wydajność. Starsi nie daliby się tak łatwo. Drodzy zainteresowani, krąży taka opinia, że Constantia to najlepsza i najbardziej wydajna drukarnia w całej grupie firm Constantia Flexibles. Wyniki finansowe świetne, niestety nie przekłada się to na zarobki pracowników. Kadra kierownicza pozostawia wiele do życzenia, zależy z kim i na jakim stanowisku się pracuje. To chyba typowo polska przypadłość...
antek 2015-12-01 16:32:31
Witam, jakie są startowe stawki w tymże zakładzie? Po okresie próbnym są podwyżki? I co ważne o ile? Na wypłatę składa się pensja, ew. nadgodziny czy dodatkowo też tzw. bat na pracownika zwany premią? :) Czy można się spodziewać rozwoju w tej firmie? Czy owy rozwój jest typowo na pokaz by ładnie na stronie internetowej wyglądało? Jak wygląda atmosfera w zespole?
zdzich 2015-12-04 15:08:33
W jakich granicach mogą tam zarabiać graficy i jakie są im stawiane wymogi ?
rodos 2015-12-06 08:30:34
Jak wszędzie podstawa + premia. Jeśli trafisz na któryś dział produkcji to nauczysz się obsługi maszyn i na tym Twój rozwój zakończy się;)
rafalcio 2015-12-06 08:33:56
Nie ma typowych grafików/działu prepress. Projekty powstają na zewnątrz.
Xxxu 2016-05-03 09:05:39
Jakie sa poczatkowe stawki w tej firmie dla pracownikow produkcji i jaki socjal? Prosze o szczere odpowiedzi,? Czy jest to dosc ciezka praca za ktora sa godne pieniazki czy wyzysk przez zagraniczna korporacje na taniej polskiej sile roboczej? Pozdr
nsx 2016-05-09 12:46:41
xxxu, tak naprawdę to zależy od tego jakim pracownikiem się jest. NIgdy nie można w 100% polegać na tym co ci firma proponuje. Zdrowy rozsądek warto zachować i samemu niektóre rzeczy ogarniać. Wówczas będziesz miał sto procent pewności że żadna krzywda ci się nie stanie .
Zostaw swoją opinię o Constantia Teich Poland - Rogowiec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Constantia Teich Poland