brak logo

Standard

Lublin

Opinie o Standard

Była 2015-11-24 22:26:25
Nie ma ludzi niezastąpionych- takie jest tu podejście.
Szczera. 2015-11-25 20:27:12
To prawda, nie Ty to inna... Ale o czym mowa, praca jest w większości dla kreatywnych, myślących ludzi, tu na ilość nie należy stawiać. Dlatego szkoda że firma rozstała się z wieloma dobrymi pracownikami którzy się sprawdzali, są prawdopodobnie do dziś niezastąpieni: programista, transport, export, handel i inne. Każdy zabrał ze sobą cząstkę tej firmy, jedni mniejszą, jedni większą a niektórzy dość spory kawałek. Utracone korzyści/zyski- ogromne, dziś w cenie jest wiedza-kontakty. Dzięki zdobytemu doświadczeniu przynajmniej szybko znalazłam następną pracę. Pozdrawiam :)
Adam 2015-11-26 20:01:21
To się dowiedziałem. Ile taka premia wynosi?
2
Kiełb 2015-11-26 20:38:42
W sobotę inwentaryzacja, będzie się działo :)
hehe 2015-11-26 22:05:36
i znowu za niedojdy na stanowiskach pokroju "małego kikuta" zapłacą zwykli pracownicy , towarzystwo wzajemnej adoracji za 16 zł po godzinach na kawie i papierosku .

Adam - premia średnio 51 % wiec bedziesz się dokaładał do firmy jak zarząd :)
1
Adam 2015-11-27 16:40:11
To szał.
Nikosia 2015-11-27 22:39:07
Ludzie przecież to my tworzymy tę firmę i atmosferę w niej ,jeśli sami się miedzy sobą ''opluwamy''to o czym to świadczy !! Proponuję pewnym osobom cofnąć się do lat młodości i nauczyć kultury, wzajemnej życzliwości i szacunku dla ciężkiej ludzkiej pracy.Zobacz najpierw czy sam jesteś w porządku zanim przypniesz komuś "łatę". Pozdrawiam wszystkich"doskonałych".
Hit 2015-11-28 21:05:36
To tak apropo Pani O...
4
StaryMagazynier 2015-11-29 12:36:27
Jak ja kocham inwentaryzację, jak zwykle tysiące nieporozumień, problemów i rozdarta Pani Sz... Nie wspomnę już o podstawach matematyki które ludzi nadal potrafią zaskoczyć:) Aż się boję w pn iść do pracy.... ;/
oni 2015-11-30 15:16:54
Pani SZ.... nic dodać nic ująć
3
Polecam. 2015-11-30 19:55:20
Akurat w tej kwestii to macie rację... Nadal polecam Wszystkim firmę bo lubię tu pracować, ale ta Pani już się chyba skończyła, nikt tego głośno nie powie bo się boi, ale mówi się coraz więcej. Polityka a'la Władimir Putin (o ile można mówić o polityce jakiejś) może doprowadzić tylko do jednego.
2
Magda SZ 2015-12-01 15:10:47
odczepcie się ode mnie ja jestem super i jestem fajna tez i ja tu żondze!
1
Free 2015-12-01 21:32:11
To co tu piszecie nie ma dużego znaczenia, prędzej firma się zwinie niż coś z tym zrobią, dlatego czuje się pewnie. Ale nie ma co się dziwić, zna wszystkie czarne tajemnice firmy o których istnieniu nawet nie wiedzą właściciele, a jest tego nie mało... :) Może i dobrze zaczęła- ale źle kończy.
MagazynKing 2015-12-01 21:52:13
"Pyta się dyrektor na zebraniu:
- Chcę zrobić rocznicę firmy, ale tak żeby było tanio i każdy był zadowolony, jakieś pomysły?
- Odpowiada ktoś z pracowników: To może skoczy Pan/Pani z mostu? Drogo nie będzie a i nikt raczej smutny nie odejdzie" :)
pracownica 2015-12-03 13:18:10
Najlepsze są te opinie typu :człowiek się poświęca, haruje jak wół itd.,sory ale są takie co przychodzą do pracy 10 po czasie a za 20-ścia już gotowe do wyjścia ,albo przez telefon godzine pod biurem ,handelek to kremikiem to perfumkiem,albo stoi taka godzine w drzwiach u innej i dyskutuje, zacznijcie robić swoje to i zarobicie przyzwoicie,ja robie swoje i przez tyle lat pracy miałam jedno spięcie z ,,górą'',jak potrzebowałam pomocy to też ją dostałam,to też są ludzie ,i co by było jasne -nie jestem z klanu.pozdrawiam wszystkie ZAPRACOWANE ,żebyście się tylko nie spociły za bardzo .
Odeszłam, żyję lepiej i szczęśliwiej :) 2015-12-03 14:04:55
To jest kwestia tego co uważasz za "przyzwoity zarobek" - jeśli uważasz, że po powiedzmy 10 latach pracy w tej Firmie 3-5-7 tysięcy na rękę (a wielu o takich zarobkach może jedynie pomarzyć) jest przyzwoite (przy milionach, które wpływają na konto firmowe) to masz problem z głową, wyprali Ci mózg, nawet nie wiesz jak i kiedy. To jest kpina, wyzysk, mobbing i nie wiem sama co jeszcze. A można takie pieniądze w tym mieście zarobić. U UCZCIWYCH Pracodawców.
Harda 2015-12-03 16:48:14
To fakt, można robić co się chce, pojechać na obiad, zebranie, spóźniać się, pogadać przez tel, zrobić zakupy (a to Pan z chlebem a to Pan z kiełbasą) a pogadać to można w zasadzie bez ograniczeń- ale to chyba są plusy dla pracowników, bo nadzoru nie ma wcale. Zarobki jak na to co robimy (handel specjalistyczny, magazyn- praca z truciznami) to nie za ciekawie, można stracić szybko zdrowie- przede wszystkim psychiczne, dochodzi do tego że szczuje się człowieka na człowieka. Pani Sz? Prawdę piszą i mówią. Nie wiem ile jeszcze tu popracuję, ale jestem tym wszystkim zmęczona do tego stopnia, że mam już wyj...ne.
Magda Sz 2015-12-04 11:11:21
To znowu ja, ładna i pienkna dorwałam się do koryta i doje doje doje.... ja tu rzondze !
Kasa 2015-12-06 12:06:04
Nie ja tu rzondze, tutaj żądzą pieniądze... Piękne miejsce do napisania pracy doktoranckiej z psychologii. Zatracenie podstawowych ludzkich, katolickich wartości w imię pieniędzy- to straszne. Oczywiście nie wszyscy, ale dużo osób by się znalazło... Tak, to te o których właśnie myślicie. Pamiętajmy, to co dajemy wraca do nas ze zdwojoną siłą i daje kopa w d..pe w najmniej odpowiednim momencie.
1
Leszek. 2015-12-10 16:24:58
Bardzo dużo tu czarnej energii, zarówno w firmach jak i na tym forum... Ktoś może mówić że to tylko hejty czy kłamstwa, ale zobaczmy dookoła co się dzieje, ile osób zatraciło sumienia do tego stopnia że nawet o tym nie wie, nie pamięta. Dobrym przykładem jest też to jak dyrekcja prosi (na swój sposób) na zebraniach o pozytywne opinie, pyta dlaczego nikt nie napisał takich- przecież każdy czyta to forum, tak jak codzienne wiadomości... ciekawe dlaczego.
lepiej szukać dalej 2015-12-12 20:13:26
W tylu pracach się bylo, dorabialo na studiach ale takiego chamstwa i poniżania nie widziałam cos strasznego.
StaryMagazynier 2015-12-14 17:19:00
A mi to to przypomina w wielu względach twór przypominający sektę... Pracuje się bo trzeba zarabiać pieniądze, ale to nie ta firma co kiedyś. Zaczęło się chyba od tych przekrętów j.w. Żyjemy, pracujemy dalej, zobaczymy co nam czas przyniesie...
Kierowca 2015-12-18 12:06:19
Mały kogucik ciągle skacze, chamstwo w Państwie...
3
Madzia 2015-12-19 21:17:43
Szternik już dawno obrał kurs, statek płynie na górę lodową, niestety jest za późno na zmianę kursu... Statek jest przeładowany i za mało zwrotny...
bandit 2015-12-21 09:25:03
nom.... szkoda bo na prawde dużo osiągneli... ale przez ostatnie lata to paranoja co sie tam wyrabia... 80% ma juz w d...pie i siedzą bo siedzą bez żadnej kreatywności... czasy się zmieniają i tam tez trzeba zmieniać...

ludziom trzeba wiecej płacić,,, i obsadzać stanowiska osobami kompetentnymi i reprezentacyjnymi!!!
Komatsu 2015-12-21 19:19:42
Prędzej zwolnią nas wszystkich niż "Zwiędłe Piersi" więc po co to pisanie, to nic nie da, wie za dużo i rozdaje karty, zna Wszystkie szwindle. To jest Poker a nie gra w Piotrusia jak większość myśli. Bandit, masz rację w 100%, to co napisałeś oddaje ducha firmy :)
3
Malina 2015-12-29 20:48:29
Ja znam przypadki o tematyce GMO, napiszę Wam szczegóły w mailu. Bardzo dobrze, popieram.
MegaOrg 2015-12-29 20:58:58
Kolego już nie pracujący, wiesz dużo o tej Firmie ale nie wiesz tego co wiemy my. Nasza międzynarodowa organizacja od dawna śledzi ich i kontroluje. Z całą odpowiedzialnością naszych słów pragniemy Państwu ujawnić że Oni:
-wierzą w Świętego Mikołaja i krasnoludki
-nocami produkują narkotyki
-sami drukują pieniądze
-polują na tygrysy na terenie całej RP a nawet EU
-na własną rękę latają balonem i łamią sobie głowy.
Skala Ich działań przerosła nawet naszą organizację, która ujawniła już m.in. aferę zaginięcia Czerwonego Kapturka.
1
gruuubasss 2016-01-04 23:50:27
Nie ma powodów do narzekania??? to pojeździj sobie wózkiem bez kabiny przez cały dzień przy minusowych temperaturach to zaczniesz dopiero narzekać
4
lubelak 2016-01-05 14:47:04
racja, pamietam jak chlopaki narzekali na te wozki bez kabin. I mieli racje nasz klimat nie jest zwrotnikowym... i u nas jest zimno przez kilkaq miesięcy ..a robote trzeba zrobić.... no ale oszczędności i myslenie z czasów PRL...
Arm 2016-01-05 21:44:00
Popytajcie starszych kolegów to Wam powiedzą ile osób straciło zdrowie na magazynie. Nie ma powodów do narzekania...
nick 2016-01-07 13:40:36
w zimie za zimno w lecie za gorąco i brak klimy nikt tam nikogo na siłe nie trzyma ...jak ci tak źle to nie blokuj miejsca idz tam gdzie ci będzie lepiej-proste
niepracownik 2016-01-07 17:09:08
Są stosowne organizacje, które kontrolują warunki pracy. Polecam Państwową Inspekcję Pracy - jak uważacie że coś jest nie tak, może warto zaprosić?
chetny do pracy 2016-01-11 23:14:59
czy może ktoś się orientuje czy w tej firmie są premie czy nagrody? bo to jest duża różnica..
ren 2016-01-13 11:13:58
kontrole w standardzie są często gdyby coś było nie tak to by ich zamknęli ...
Apropo stresu 2016-01-18 20:37:41
Jeden z moich przyjaciół, psychologów, podczas wykładu na temat zarządzania stresem przeszedł się po sali. Gdy podniósł szklankę z wodą, wszyscy pomyśleli że zaraz zada pytanie "czy szklanka jest w połowie pusta czy pełna". Zamiast tego, z uśmiechem na ustach, zapytał "ile waży ta szklanka?". Odpowiedzi były różne, od 200 g do 0,5 kg. Gdy skończyli, odpowiedział: Nie jest istotne ile waży ta szklanka. Zależy ile czasu będę ją trzymał. Jeśli potrzymam ją minutę to nie problem. Gdy potrzymam ją godzinę, będzie mnie boleć ręka. Gdy potrzymam ją cały dzień, moja ręka straci czucie i będzie sparaliżowana. W każdym przypadku szklanka waży tyle samo, jednak im dłużej ją trzymam tym cięższa się staje. Kontynuował: "Zmartwienia i stres w naszym życiu są jak ta szklanka z wodą. Jeśli o nich myślisz przez chwilę nic się nie dzieje. Jeśli o nich myślisz dłużej, zaczynają boleć. Jeśli myślisz o nich cały dzień, czujesz się sparaliżowany i niezdolny do zrobienia czegokolwiek.
Pamiętaj by odłożyć szklankę...
9
ononono 2016-02-16 13:29:48
cos cicho... cicho wszędzie...głucho wszędzie ... co to będzie...co to będzie....
Tamara 2016-02-24 22:59:40
Moderator chyba zablokował parę osób i cisza...
1
Magda 2016-09-18 19:20:35
Nie polecam tej firmy, w żadnym wypadku. Właściciele dużo wymagają (sami niewiele potrafią) ale pracy i efektów nie doceniają. Zawsze są niezadowoleni (to ich stała taktyka).
Zdania zmieniają jak rękawiczki.
Tobie mówią, ze jesteś zła a sąsiadowi w sąsiednie sali mówią, żeby brał z ciebie przykład , taka bowiem jesteś dobra.
Mają węża w kieszeniach. Zawsze im szkoda pieniędzy dla pracowników.
Ja odeszłam z tej firmy po trzech latach pracy. Nie dało się dłużej wytrzymać.
3
takijeden 2016-09-18 22:16:10
Pracodawcy to jakaś porażka. Patrzą na Ciebie jak pan na chłopa pańszczyźnianego...całuj ich po rękach bo raczyli dać Ci pracę. Chyba dalej czują się jak w czasach PRL. Faktycznie do jednego powiedzą, żeby brać z ciebie przykład, a na drugi dzień powiedzą ci, że jesteś beznadziejny. Na stanowiska kierowników wybierają przedziwne i niekompetentne osoby. Na pieniądze koszmarnie pazerni. Tobie dadzą najniższą krajową, bo sami ze swoimi dzieciaczkami (każde na pozycji dyrektorskiej) muszą się jeszcze nachapać. Ah no ale przecież wszystko tam jest ich i są tacy wspaniali. Cieszę się, że już tam nie pracuje, chora atmosfera.
4
takijeden 2016-09-18 22:20:56
dodam jeszcze, że chłopaki jeżdzą wózkami bez kabin - w lecie upał w zimie pewnie zamarzają.
w budynku kontroli jakości jeszcze w tamtym roku nie było toalety ani kuchni - panie musiały biegać do innego budynku. Nie wiem jak teraz,pewnie to samo
Co więcej dyrekcja toleruje osoby spożywajace alkohol w godzinach pracy.
3
M. Sz. 2016-09-19 10:15:36
Sami pracodawcy i ich dzieci pija alkohol w czasie pracy. To u nich normalka. Podejrzewam, ze nie tylko w pracy piją, w domu pewnie też. To u nich normalka!!!
3
R. Nickowa 2016-09-19 10:18:01
Atmosfera u nich jest zawsze taka sama. Czyli bardzo zła. To ludzie z poprzednie epoki, komunistycznej.
1
Koli 2016-09-19 23:30:31
Może jak się jest z rodziny dyrektorów, bądź jest się znajomym lub zwyczajnie się donosi to jest normalnie. A tak to samo wkurzenie, bo możesz sobie żyły wypruwac a i tak nikt tego nie doceni. Taka prawda, w tej firmie niezbyt szanuje się pracowników.
2
były 2016-09-24 14:53:48
w firmie panuje super atmosfera jeżeli popierasz i wychwalasz kiero a w większości to debilki lub debile.
kierownicy działów 2 osobowych ha ha ha taki absurd może może istnieć tylko w tej firmie.
niedługo nie będzie komu pracować bo ludzie odchodzą. Nowi rezygnują po tygodniu lub po " rozmowie kwalifikacyjnej" która jest czystą antyreklamą. nie wspomnę już o sekretariacie, który odstrasza - informację o pracownikach Panie przekazują imponującą lekko. Dno .
4
R. T. 2016-09-26 21:48:45
W tej firmie - powiedzmy to głośno, jasno i szczerze - w ogóle nie szanuje się pracowników. Żadnych pracowników. Dyrekcja pozbawiona jest jakiejkolwiek kultury, empatii. Tylko wyzysk maksymalny pracowników to jedyny cel. Jak już nie da się więcej wycisnąć to wyrzuca się z tej firmy na bruk. Każdego to tam czeka. Prymitywna, wyzyskująca firma. XIX wiek !
7
Zarobki 2016-10-09 13:00:19
Przy zapierdalaniu 8-10 godz wypracowujesz w ciągu miesiąca 2800 -2600 przy premi tak zwanej uznaniowej 30 % mówią że to jest 50% a i tak wpisują 30%, karty pracy wpisujesz dziennie 1 godzinę dniowki bo więcej niemorzna bo są zieby od brygadzisty a i ta 1 godz dniuwki to jest 20% do tej premi uz zatem niewyplaca ci tego co uczciwie zrobiłeś jeszcze zabiorą 2800+30%=3640- 29%=2584,4to jest wypłata i tak co miesiąc -250
jack 2016-10-09 13:19:34
A czym w praktyce zajmuje się technik procesu? Szukają takiego w Myślenicach
Dexter 2016-11-01 21:36:01
To nie Cooper Standard- tylko Standard Lublin Panie Jack, chociaż technik procesu wyzyskiwania by się odnalazł :D
Edam 2016-11-10 15:13:50
A czy w tej firmie przy takiej mikrych zarobkach są jakieś bony świąteczne czy coś?
Zostaw swoją opinię o Standard - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Standard