brak logo

Kappahl Polska

Warszawa

Opinie o Kappahl Polska

mm. 2010-04-22 13:32:46
Nie mam zbyt dużo pozytywnych wrażeń. Bardzo eksploatują pracowników, dużo by chcieli, a płace nie są zbyt dobre. Nie podoba mi się status dekoratora w tej firmie- z niezrozumiałych powodów czują się oni lepsi od sprzedawców i wykorzystują ich do przygotowania sklepu i promocji. Kierownicy raz lub 2x w roku robią oceny pracowników -mówią co możesz robić lepiej, starają się cię zmotywować, BAJERUJĄ każdego możliwością awansu na zastępce lub dekoratora a szanse są znikome-ale ty masz się dalej bardzo starać. Kierownicy bardzo manipulują pracownikami otaczając ich pseudo przyjacielskimi relacjami. Prace na stanowisku sprzedawcy polecam tylko przeciętnie intelektualnie osobom, bo ci bardziej kumaci szybko wpadną we depresje. Plusem jest zaplecze gdzie można normalnie zjeść coś w ciągu 20min przerwy dziennej.
c 2010-05-16 23:40:52
Poznan Stary Browar jest jeszcze gorzej-mobbing jest wszechobecny, pracownicy sa słownie poniani przez kierowniczke. wyzysk swoja droga-konczysz wg grafiku o 21 ale i tak o wyjsciu o tej godzinie nawet nie ma co marzyc-rekord to 22,15- oczywiscie za darmo, nie ma stalej ekipy bo jest ciagla rotacja, byl przypadek ze jedna dziewczyna zlozyla wypowiedzenie po pierwszym dniu pracy. zagadywanie klienta nie wystarczy-trzeba byc wrecz nachalnym, jest pupilek ktory moze sie caly dzien obijac ale kabluje na reszte ekipy wiec jest nietykalna. placa ok wywiazuja sie z terminów ale te pieniadze nie sa warte takiego ciaglego upokarzania. TRZYMAJCIE SIE OD TEJ FIRMY Z DALEKA!!!
carmen 2010-05-19 13:09:25
a mozesz powiedziec cos wiecej na temat kasy> sprzedawcy dekoratora czy kierownika??
1
Baśka 2010-05-24 20:30:28
Oj ktoś tu jakąś sciemę wali bo w KappAhl bardzo przestrzegane jest Prawo Pracy.A jeżeli takie sytuacje miały miejsce to zgłoś to do PIP-u.Zbierz tylko swiadkow i pokrzywdzonych.
c 2010-06-11 19:33:26
Sciema to nie jest, najgorsze jest to że kierownik jest bezkarny, zwalniaja kogos, jeszcze zanim ta osoba sie dowie juz do centrali w warezawie wysylany jest mail o tym ze znalazla inna prace. Bo czy normalne jest że po objęciu przez ta osobe stanowiska kierownika złożyło wymówienie w jednym tygodniu 5 osób?
Baśka 2010-06-11 20:57:59
Powiem tak jeśli tam jest tak faktycznie to zgłoś to tam gdzie potrzeba.Jestem zdziwiona całą tą historią bo dla mnie osoby pracującej długo w tej firmie takie sytuacje są niedopuszczalne.
2
anonim 2011-01-22 00:09:30
Ja jestem zaskoczony negatywnymi opiniami na temat pracy w kappahlu. Trzeba przyznac jedno - na tle innych sieciowek odziezowych, warunki pracy w kappahlu sa na prawde niezle, chcociaz wiele zalezy od tego gdzie traficie i na jakiego kierownika, ja mialem super kierowniczke, bardzo milo wspominam czas kiedy tam pracowalem. Wiadomo - mogliby wiecej placic, to jedyny minus ale nie jest tak zle jak na prace w odziezowce, gdzie w ogole sie marnie zarabia. No i jeszcze status dekoratora, zupelnie nieuzasadniony, ale generalnie - na prawde spoko!!!
1
anonim 2011-08-15 11:37:52
Niby nie dopuszczalne, ale niestety góra nie interesuje się poczynaniem kierowników sklepów. Jest coraz gorzej, złe traktowanie pracowników,
pokazywanie kto jest ważniejszy, szybsze opuszczanie pracy mimo grafików. Żal, że osoby bez doświadczenia kierują sklepami. Szkoda tylko, że za kryzys odpowiadają pracownicy odebraniem bonów na ciuchy.
anonim 2013-01-16 07:50:16
To wyżej to zupełnie jak w 744. Dziwne że nikt nie reaguje na samowolkę 'kierowniczki'. Sprzedawcy traktowani są niby po koleżeńsku a tak naprawdę z pogardą. Upokarzani przy klientach i wyzywani w socjalu za plecami. Zatrudniani są młodzi ludzie żeby za bardzo nie zaszkodzić kierowniczce, która trzyma się posadki za wszelką cenę, myśląc że krętactwem i wchodzeniem (usunięte przez administratora) centrali zdobędzie order! (usunięte przez administratora) dwulicowość w każdym calu! Wszystko na pokaz... gdyby nie tak słaby rynek pracy w tym mieście to nie chciałby tam w takiej atmosferze pracować nikt. Mądrzejsi po prostu podziękowali za współpracę.
3
blebler5zet 2013-02-16 23:18:58
Mierna firma. Pracuję tu od 6 lat i jest coraz gorzej.Typowa odzieżówka nastawiona na swoje śmieszne wskażniki sprzedażowe. I jeszcze ten tajemniczy klient. Firma eksploatuje na maksa nie dając nic w zamian. Masz się cieszyć, że masz pracę i koniec. Zero podwyżek, zero motywacji. Nie polecam nikomu!
agataaa 2013-02-21 11:26:20
Jak tak to wszystko czytam to szczerze mówiąc mam wrażenie, że ja pracuje w zupełnie innym kappahlu.U mnie ekipa jest bardzo zgrana, wszyscy sie dogadują, przynajmniej na takim poziomie aby można było normalnie pracować. Nie ma gonitwy, każdy wie co ma robic.
Teraz dostałam umowe na cały etat. Wiadomo, jest troche gorzej w porównaniu z innymi latami, jesli chodzi o jakieś premie. Nadal jednak są prezenty na święta, bony, ubrania, itp. Jak dla mnie nie ma co narzekać. Słysząc o opiniach o innych sieciówkach to mysle, że jest naprawde ok.
xyz 2013-03-01 18:54:53
Czytając te komentarze jestem troszkę zaskoczona.Myślałam,że Kappahl to dobra sieciówka. Słyszałam dużo dobrego o warunkach socjalnych, dla tego też niedawno złożyłam Cv. do Olsztyńskiego Kappahla. Czy ktoś mógłby podzielić się swoją opinią na temat pracy w tym sklepie.
mercu 2013-03-06 12:06:04
Nie sugeruj się zamieszczonymi tu opiniami ludzi pracujących w KappAhl dłużej. Po pierwsze są rozgoryczeni - fakt były cięcia ale uczciwie trzeba powiedzieć, że socjal i tak pozostał duży. Po drugie są to osoby, które długo nie były na rynku pracy i śmiesznym dla mnie jest ich porównywanie KappAhl'a do innych firm z sieci odzieżowych o których snują bajki z serii mchu i paproci. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Jest ok na tyle na ile może być i już. Najważniejsze, że jest przestrzegane PP i też ogarnia mnie zdziwienie jak czytam o jakichś nadgodzinach czy też wyzysku przez kierownika :). KappAhl do tej pory ma chyba ze wszystkich firm najbardziej miękkie podejście do pracowników nawet nazbyt miękkie w niektórych przypadkach. Idź i przekonaj się sama, a nie czytaj bzdur bo każdy będzie tu wylewać łży że jest beznadziejnie a może się okazać że fajna praca przeleci Ci koło nosa. Powodzenia!
szturmik 2013-04-04 01:00:31
Hej. Ostatnio w KappAhl w Polsce tylko podwyżki cen odzieży i tak ostatnio na dziale męski spodnie poszły w górę z 149 zł na 159 zł koszule Redwood z 79,90 na 89,90 zł. Ucięte metki z ceną podaną w Polskiej walucie i naklejona nowa biała świadczą o podwyżce tzw. korekta cenowa. Ale to nie koniec podwyżek w KappAhl w Polsce zapowiadane są kolejne ze względu na trudną sytuację finansową.
nnn 2013-04-18 16:06:58
w olsztynie jest ok. wszystko zgodnie z PP. praca ciężka jak wszędzie, ale ludzie i warunki spoko. byłam tam rok i mogę polecać. powodzenia na rekrutacji
g 2013-04-27 13:55:31
Nie polecam pracy w CH Janki ze względu na dekoratorkę i starszego sprzedawce. Gówniary, które dopiero przekroczyły 20 lat i nie mają pojęcia o życiu, a robią z siebie wielkie damy!
nnn 2013-04-27 14:03:21
Powiem tak, jeśli chodzi o socjal to naprawdę ok. Natomiast pensje to różnie. Co roku jest pula przeznaczona na podwyżki i to kierownik to dzieli. Co do premii i bonusów to coraz gorzej. Na Boże Narodzenie dostałyśmy bon 200 zł . I teraz zaczynają wymyślać odnośnie tajemniczego klienta i kart klubowych. Nigdzie nie ma takiego nacisku na te cholerne karty. Ludzie mają gdzieś, że raz na miesiąc dostaną kupon na jedną rzecz, a zwłaszcza że ciuchy są coraz gorszej jakości, co nie raz słyszałam od klientów. No i co do dekoratorów to fakt, ich status to cholerna pomyłka.
kasikbc 2013-05-03 12:02:52
A ja bardzo bym chciala nawiazac kontakt z kims kto tam pracuje:) chofzi o akcje rabatowe chcialabym podpytac o nie,prosze o msola (usunięte przez administratora)
wieza_2007 2013-05-10 13:18:29
Właśnie staram się o pracę w kappahl w Radomiu .Czy ktoś może napisać mi o pracy w tej firmie ,zarobkach i.t.p.
Pozdrawiam
a 2013-05-13 14:31:56
Jak juz pisaly dziewczyny warunki i socjal ok. Oczywiacie atmosfera zalezy od kierownika i zespolu. Umowa o prace, a zarobki to w zaleznosci od rejonu. Ja w wawie sprzedawca ma ok 1600 zl (mowie.na awoim przykladzie) i nie moze moze miec wiecej niz 2000 zl. Na pewno jeden z lepszych sklepow pod wzgledem pracownika. Co do dodatkow to nie.licz na cuda, bo wszedzie to ucinaja. I jal bede.szlolenoa to sie zglaszaj na nie :-)
Pietruszka zielona 2013-06-12 23:57:30
Na jednym z portal pojawiła się oferta pracy na stanowisko kierownika sklepu w Krakowie.Czy ktoś z osób pracujących w tej firmie mógłby podzielić sie informacja o ktory sklep chodzi?
Mniej więcej ile osób pracuje w zespole wraz z kierownikiem i jakie widełli zarobkowe obowiazuja w tej firmie?
nitk 2013-08-06 08:45:57
żeby zostać kierownikiem w krakowie, najłatwiej być facetem bo mają fory i oczywiście zawsze są najlepsi:), regionalna singielka to skarb! firma tak ciśnie na karty i obsługę, że nie można wytrzymać. roboty bardzo dużo bo za mało osób pracuje w sklepach. średnio 6 do 8 osób na sklep. co daje po 2 osoby w pracy przez 12godz- cały dzień w ciągu tygodnia. godziny tak jak otwarta galeria. żadnych dodatków do pensji nie ma. dwa razy w roku ciuchy dają taniej kupić.
Pan 2013-08-09 14:02:06
nnn - 2013-04-27 14:03:21

Powiem tak, jeśli chodzi o socjal to naprawdę ok. Natomiast pensje to różnie. Co roku jest pula przeznaczona na podwyżki i to kierownik to dzieli. Co do premii i bonusów to coraz gorzej. Na Boże Narodzenie dostałyśmy bon 200 zł . I teraz zaczynają wymyślać odnośnie tajemniczego klienta i kart klubowych. Nigdzie nie ma takiego nacisku na te cholerne karty. Ludzie mają gdzieś, że raz na miesiąc dostaną kupon na jedną rzecz, a zwłaszcza że ciuchy są coraz gorszej jakości, co nie raz słyszałam od klientów. No i co do dekoratorów to fakt, ich status to cholerna pomyłka.
a asystenka i kierownik sklepu jest ok ? czy tez lipa ;-(
d 2013-11-08 13:54:14
Hej, to zależy od województwa. W warszawskich sklepach sprzedawca po okresie próbnym ma 2000-2100 brutto i oczywiście umowa o pracę. Socjal dobry - super zaplecze dla pracowników. Jak już ktoś napisał, co roku jest pula na podwyżki dla sklepu, które dzieli kierownik. A co do reszty, to już zależy od ludzi z którymi pracujesz. Ja nie narzekam, bo mam super babki w pracy :)A roboty jest, jak to w sklepie: jak nie dostawa, to na sklepie jest coś do zrobienia. Pracowałam wcześniej w kilku sklepach i bez porównania. I co do godzin pracy, to też zależy od ilości pracowników i kierownika. Zazwyczaj pracuje się po 8 godzin na zmiany, max przez 5 dni, ale też sa sklepy gdzie dziewczyny pracują 2x2 po 12h
d 2013-11-08 13:57:13
I jak ktoś tez napisał, coraz bardziej nacisk na wskaźniki, a umówmy się jak masz klientów i dostawę, to masz to gdzieś bo nie ma na to czasu. A i ten tajemniczy klient - porażka!!!
bbb 2014-06-08 20:14:08
ciśnienie na sprzedaż produktu dodatkowego, tajemniczego klienta i obsługi sięgnęło zenitu. firma się wali i nie utrzymuje już standardów dla pracowników. wszystko to rękami pracowników których jest coraz mniej. Nowy zarząd naciska na zwolnienia i tylko patrzeć jak się posypią. nikt nie jest pewny miejsca pracy. gdzieś wypisują o zamknięciu firmy w polsce. z czech zawineli 6 sklepów w 3 miesiące i nikt nawet głośno słowa nie powiedział. przyszłość niepewna a wymagania wciąż rosną. ja zmieniłam na czas i jestem zadowolona. w kappahl ponad 2 lata. w sklepie zatrudnionych 7 osób i nie wszystkie na pełne etaty. wiecie ile to pracy zeby taki sklep ogarnąć, a jeszcze klientom po palcu... zarobki zrównały się z innymi firmami, premi żadnych za gołą pensje ręce urabiasz po łokcie. pensje do dwóch tysięcy brutto dla sprzedawcy
2
s 2014-07-22 15:02:07
Jedna z lepszych sieciówek w jakich pracowałam.
f 2014-09-13 10:24:34
To też zależy od kierownika. Ale na tle innych sieciówek i tak jest na czele.
ania 2014-11-28 23:57:21
Jest źle, a będzie jeszcze gorzej. Czas zmienic pracę. KappAhl nie dba o pracownika, natomiast wymagania rosną. Nie damy rady psychicznie.
Pestka 2015-02-13 18:41:24
Najgorszy sklep obecnie na polskim rynku. Do niedawna mój ulubiony, mam nawet kartę VIP-a, którą teraz mogą sobie wsadzić.... Kupiłam swojemu mężowi kurtkę z puchem, który zaczął wyłazić garściami z całej kurtki. Cena ogromna 230 zł. Niestety paragon, wyprałam razem ze swoimi spodniami, bo schowałam do tylnej kieszeni. Zrobiłam wydruk - potwierdzenie zakupu z banku i poszłam zgłosić reklamację. Niedouczona pani nie przyjęła mi tego potwierdzenia, które honorowane jest we wszystkich szanujących się firmach Mango, Zara, Parfois itp, ale nie w Kapphalu, które jak widać wzbogaca się na takich przypadkach. Chciałam jeszcze dodać, że nawet wystarczy świadek do potwierdzenia zakupu, ale oczywiście nie chce się szukać w systemie. Obecnie sprawę zgłosiłam do urzędu praw konsumenta. Żal po prostu...
1
biała 2015-02-24 12:51:26
a jak się pracuje w tej firme?pracowałas tam?
...sądzę że nie pracowałaś i po prostu starasz się robić czarny PR (jakież to proste w dobie internetu) sieciowce, do ktorej masz żal bo poszli ci na rękę?
<eot>
3
pł30 2015-03-03 17:19:27
Najgorszy sklep pod względem obsługi , jakości towaru.
moondark 2015-03-25 00:17:09
Jeśli ktoś jest z Warszawy to polecam Arkadie. Super obsługa byłam tam Kilka razy i zawsze byłam miło zaskoczona, dużo uśmiechu i fachowe podejście do sprawy.. Pan Marek zawsze pomaga mi wybrać coś dla rodziny i każdy jest zadowolony . Pozdrawiam !
K. 2015-05-28 12:23:35
Ha, niedouczona Pani, jakbyś sie znała na prawie moja Droga Pestko wiedziałabyś, ze robia wszytsko zgodnie z przepisami, polecam poczytać. Cała ta bujda ze świadkami zakupu i innymi wydrukami jest tylko poty abyśmy rzecznicy praw konsumenta mieli się czym podeprzeć i zasugerować ugodę, na która zawsze sklep idą bo nie maja czasu na tak drobne sprawy.
Wiec, zanim sie coś powie, warto poczytać a nie wylewać publicznie żale.
Tak sie składa, ze moja siostra pracowała w jednym z Kappahli i do tej pory sobie zachwalała, ale jest tak jak wszedzie, zalezy do jakich ludzi trafisz, firma firma, team teamem ;)

Pozdrawiam,
K
klient 2015-06-23 11:39:21
KappAhl w Tarnowie, najlepsza obsługa z jaka się spotkałem. Szkoda tylko, że galeria postanowiła zniszczyć ten sklep i postawić tam Reserved. Pozdrawiam była ekpie!!!
NIE 2016-02-25 00:35:00
Nie polecam pracy w KappAhlu! Pracowałam wiele lat.Ciśnienie na wskazniki... o regionalnym nawet nie wspomnę... Ludzie uciekają z tej firmy,dlatego tyle osób potrzebują!
3
xxx 2016-03-20 19:36:34
Skandynawska kultura pracy, tak jak skandynawskie zarobki...
xxx 2016-04-01 12:14:16
Umowa o pracę,ale zwalniają z byle powodu.Pieniądze nie zbyt satysfakcjonujące. Bez szału...
lucy 2016-05-04 17:58:41
Hej, a nie orientujecie się ile zarabia taki dekorator na sali sprzedaży?
lucy 2016-05-05 10:56:08
Na pewno w Warszawie będą inne stawki, tak było w poprzedniej firmie w której pracowałam. W jednym mieście zwolniło się stanowisko dekoratora i chciałabym na nie aplikować dlatego zastanawiam się jakie są zarobki???
essi 2016-05-08 18:26:02
jak z zarobkami starszego sprzedawcy? essi.d.88@gmail.com
1
KATASTROFA 2016-05-22 22:57:28
PANI KIEROWNIK Z SILESII BARDZO NIE MIŁA!! GDZIE PODZIAŁA SIĘ POPRZEDNIA??!!
5
edel 2016-10-01 17:54:06
@siak wiadomo. Jak to na stanowisku przedstawiciela handlowego - wynagrodzenie składa się głównie z prowizji.
stary but 2016-10-27 12:18:22
Zwolnili ją
Zostaw swoją opinię o Kappahl Polska - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kappahl Polska