brak logo

LLENTABHALLEN Sp. z o.o.

Gdańsk

Opinie o LLENTABHALLEN Sp. z o.o.

pracownik 2012-05-01 09:22:30
witam ta firma to porażka żeby móc tam pracować musisz sam opłacać sobie zus stawka po 15latach pracy maksymalnie 17zł ( proszę sobie wyobrazić że z tego musisz odprowadzić 940zł zusu ) żeby zarobić musisz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po 270 godzin miesięcznie..z tego w ciągu roku masz 2-3 miesiace przestoju płatne 3.5 godzinny dziennie czyli prawie na zus bo na życie to ci nie zostanie..kilometrówka śmiechu warte musisz wozić do pracy żeby dostać 100% kilometrówki stawka taka śmieszna że musisz dokładać do paliwa..To jest masakra człowiek żeby móc być zatrudniony musi sam się zatrudnić ale tak tylko polak polaka umnie [usunięte przez moderatora]. w szwecji skąd ta firma pochodzi ludzie normalnie są zatrudnieni...
on 2013-01-03 16:23:24
Moja opinia o tej firmie jest pozytywna . Fakt może są jakieś nie dociagniecia ale zarobki są bardzo dobre , inni zarabiaja mniej i nie narzekają po za tym za każde postojowe jest płacone na opłate zusu a przecież to nie ich obowiązek... Nie ma co narzekac na ta firme inni pracy nie maja i życ musza po za tym kto zarabia 17zl na godz kurde inni pracuja 20 lat i maja 8zl albo 10.. nigdy każdemu człowiekowi nie da sie dogodzic.. jak ci xle w tej firmie to znajdz panstwowa i zobaczysz jaka jest tam płaca
kolega 2013-01-04 13:11:02
Witam. Pewnie jesteś jednym z tych co zostali .Ta twoja wspaniała firma zwalnia o koło 50 osób i nie martwi się co z nimi od tak z nowym rokiem do widzenie a niektórzy robili tam po 6 lat i dłużej na śmieciowych umowach , inaczej nie można tego nazwać . Te umowy tak naprawdę nic dla pracownika nie dają tylko i wyłącznie dla nich bo nic ich nie interesuje a to że dadzą postojowe 3,5 godziny to tylko na zus i co dalej szukaj roboty a gdy jesteś potrzebny to rzucaj wszystko i w ciągu trzech dni masz się stawić na budowie .O czym ty tak naprawdę piszesz ?, powiesz jeszcze że dają urlop, tak 6,5 godziny roboczej nie 8 jak powinno być ,tylko zaznaczam że ten urlop wpisują tobie gdy nie ma pracy , by tobie nie dać jak będzie nawał roboty więc. Nie wiem co tak naprawdę chwalisz??? . Jeśli chodzi o stawkę to 16,75 zł brutto plus 10 %premii której nie musisz dostać ,jeszcze jedno praca w delegacji i na własnej działalności więc odlicz ZUS i podatek no i ile ci zostanie ??? trzeba zaznaczyć ze w domu jesteś gościem i pracujesz na dwa garnki .No tak wyjazdy do Szwecji ,Norwegii nie powiem tam się zarabia i zatrudniają na normalną umowę. Miało być przynajmniej raz w roku to prawda byli nawet więcej razy tylko ci wybrani, bliżej koryta i kto głębiej rękę trzymał wiadomo gdzie ,no to wtedy się nie narzeka z wyjazdu przywieść 20 tysięcy a niekiedy więcej .Dużo by pisać o tej (wspaniałej ) firmie która tak zachwalasz i z której główna księgowa i prezes dali nogę ,coś w tym jest prezes nie jest głupi facet i wiedział kiedy odejść jako ten co postawił firmę na nogi . Życzę tobie dalszych sukcesów w tej tak wspaniałej firmie i współczuje wszystkim zwolnionym życząc im wszystkiego najlepszego w nowym roku by znaleźli pracę w tym trudnym okresie .
były już 2014-02-22 22:30:43
w tej firmie nie da się zarobić a na dodatek po 10 latach na dzień dzisiejszy masz około 150 złotych emerytury pod warunkiem że cię prędzej nie wyrzucą albo nie dostaniesz garba
1
purpurowy jelonek 2014-08-05 23:18:23
A jak wyglada praca przedstawiciela w tej firmie? Jakie zarobki, dodatki, auta? Czy tez PH sa zatrudniani na własna działalnosc?
kizo mizo 2015-11-07 19:58:11
firma dziad i tyle chodzi o monterów bo mają ludzi za niewolników... nic więcej.
1
kriso 2015-11-25 20:47:01
Czy ja wiem czy tak źle? Opowiem jak pracuje mój kolega. Wszystko zależy u jakiego kierownika pracujecie. Tam gdzie pracuje mój ziomek (ma 21 lat) jest tak że mają normalnie godzinówkę płaconą (nie wiem dokładnie ile) ale do tego mają hotelówkę albo kilometrówkę. Kumpel ma do dniówki co dziennie 60zł hotelówki i kierownik mu powiedział żeby znalazł sobie jakieś lokum a on daje mu 60zł. Oczywiście kolega ma mieszkanie za 25zł za dobe a reszta zostaje mu do kieszeni. Daje to 35zł dziennie czyli 700zł dodatkowo do pensji. Oczywiście dochodza do tego różne profity ''nieoficjalne'' czyli to że każdy szanujący się lentabowiec ma w domu wiadro top formy, wewnętrznych (mowa o wkrętach do blach) i śrub M12 które są świetnej jakości i kosztują sporo na rynku, to dochodzi do tego zysk ze sprzedaży złomu po zakończeniu budowy. Ale to tylko dla tych najdłużej pracujących. Możesz wziąć część pieniędzy ze sprzedaży lub zabrać do domu najróżniejsze blachy i kształtowniki które możesz sprzedać komuś lub coś wybudować. Mi zdarzyło się widzieć na podwórku 10metrowe słupy podporowe hali który jeden wazy 300kg. Premia 10% to premia dla nowego albo jak się ma kierownika który bierze z Twojej pensji profity dla siebie. Dobry lentabowiec wyciąga minimum 4000zl na miesiąc. Ja zacząłem pracę tydzien temu i mam 12zł na godzine i 40zł dodatku na paliwo co daje na start 3800 (pracujemy 10h dziennie 6 dni w tygodniu). W sumie to zależy jakiego masz kierownika i jak Ci nakręci dobre profity.
oko1 2016-02-07 20:43:10
Chciałabym aplikować na staowisko Głównej księgowej jak się współpracuje z Zarządem księgowością i kadrami? Jaka jest atmosfera w firmie. Jeśli ktos pracował 10 lat w firmie i po zwolnieniu nagla się zrobił sfrustrowany to zonacza, że chyba jednak tak źle nie było - gdybym ja była nie zadowolona z pracy to najszybciej jak to możkiwe rozwiązałabym umowę nie sądzę aby mi to zajęło 10 lat. To jak jest w waszej lub waszej byłej firmie?
2
anika 2016-05-16 11:49:27
Niestety firma mimo zaproszenia na spotkanie nie znajduje czasu na poinformowanie kandydata o swojej decyzji. Polityka firmy?
krotos 2016-05-22 19:42:18
może to po prostu zdarzyło się jednorazowo, bo z tego co wiem to kandydaci otrzymują jednak informację o decyzji firmy odnośnie danej rekrutacji ;) pozdro
Zostaw swoją opinię o LLENTABHALLEN Sp. z o.o. - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LLENTABHALLEN Sp. z o.o.