brak logo

ISOVER Polska

Gliwice

Opinie o ISOVER Polska

kowal 2015-12-24 01:04
"Ktoś wcześniej pisał, że można 8000 zł na rękę wyciągnąć" Jak dostaniesz 16-17zł brutto na godzinę to policz ile będziesz pracować na te "8000 na rękę"
Kto płaci za takie opinie??
7
qqq 2016-01-26 12:53
nowi pracownicy na poczatek maja 15zł brutto plus premie ok 300zł praca jest lekka a atmosfera jak wszedzie trzeba sie dostosowac
1
wd40 2016-01-28 22:01
"nowi pracownicy na poczatek maja 15zł brutto" a starzy 15,50 "praca jest lekka" Jak masz nadwagę to schudniesz "300zł" tego nie skomentuje
3
maly 2016-02-12 14:00
Weź kalkulator do ręki i policz a nie rób wstydu. Druga sprawa nawet gdyby te 2500 na reke to gratuluje ambicji skoro uważasz ze to dużo.
4
zakk 2016-02-20 21:34
Zarobki bardzo niskie - 15 17 pln brutto. Wymagania jak w Nasa urządzenia w stanie rozpadu , kadra zarządzająca udaje że tego nie wie.
Nowi pracownicy z usmiechem na ustach wyrabiaja sobie uprawnienia i ida do lepiej platnej pracy _)))) brawo dla menagerow
7
Nick 2016-02-22 15:21
"urządzenia w stanie rozpadu" bo ważne są pakowaczki (tablice) WCMy, pomalowane kółka ze strzałkami aby operator czytaj debil wiedział że się kółko żębate kręci w lewo a nie w prawo (to tak jak by kierowca chciał oglądać w trakcie jazdy w którą stronę kręci mu się łańcuch rozrządu) albo malowanie pierwszych stopni schodów aby debil operator widział że wchodzi na schody i inne pierdoły. Przepraszam wszystkich, którch mogłem urazić za nazwaniem debilem ale firma tak traktuje fizycznych.
Ważnych problemów nie widzi się, usterek maszyn bo lepiej zajmować się tym co widać.
20
wacek 2016-03-22 11:48
Będą podwyżki wynagrodzeń… Nie dla wszystkich i na żenującym poziomie. Co będzie dalej? Powrót do wprowadzenia systemu 8 godzinowego. Kłamstwa, krętactwa, to w tej firmie chleb powszedni.
10
Informer 2016-05-03 13:11
Od 01.07.2016 zmiana systemu pracy z równoważnego na podstawowy 8h
7
Oczytany 2016-06-13 20:19
Wiak, skoncz bredzić.. A do garnka co ja włoże? Bez nadgodzin to wyplata marna. Wypoczety? haha praktycznie dziennie w robocie i ktos powie ze wypoczety.. Chyba ze za tą opinią kryje się ktoś z wewnatrz
3
anonim 2016-06-26 11:56
Widać, że nie masz zielonego pojęcia po co są te strzałki. Tak bardzo interesuje się maszyną na której pracujesz. Prostując - strzałki są po to aby łatwo było zauważyć czy oś wogóle się kręci i czy ten ruch jest płynny. Zamiast krytykować (co jest cechą naszego narodu) może po prostu zaangażujmy się w naszą pracę.(oczywiście nie dotyczy to każdego pracownika, jest tu mnóstwo naprawdę wartościowych ludzi, którzy chcą poprawiać swoje miejsce pracy).
1
zakk 2016-06-26 21:13
Juz za chwile sami sobie te stralki bedziecie malowac -)))
3
Nick 2016-07-03 21:09
Hahahaa Ty tak na poważnie?
1
zakk 2016-07-05 22:23
Przez pół roku mimo błagań załogi o pozostawienie systemu 12 godzinnego
firma wprowadza w ramach POZORNYCH oszczednosci system 8 godzinny iiiiii po 5 dniach funkcjonowania tegoż systemu wymusza sie na pracownikach pracę po 12 godzin HMMMM kto to zrozumie.
Ano Ja - kilku sprytnych postanowilo zaoszczedzic na zalodze(nadgodziny 100%) i wprowadzic te zmiany.
50% zalogi do konca roku odejdzie z firmy na ich miejsce przyjda nowi za 15 PLn i git.
Pytanie jest takie dlaczego w Polsce jest tak że przez 2-3 cwaniaków prace musi zmieniac 100 - 150 osób
dlaczego wygasła ta fantastyczna tradycja że sie Pana cwaniaka wsadzało do taczki albo sam wsiadał i jechal za brame na zawsze- Kiedy To Wróci - czekam z utęsknieniem
12
wcm 2016-07-06 16:19
Bo "pewni ludzie" fizycznych czyli tych co pracują na zmiany mają za nic. Ludzi traktuje się przedmiotowo, mami obietnicami, których i tak nie zamierzają dotrzymać.
Co chwilę pojawiające się ogłoszenia o pracę a nowych pracowników jak na lekarstwo... Dlaczego?? Kto zgodzi się za 15 zł brutto /h poświęcić życie prywatne, rodzinne nawet w święta, które mu przyjdzie spędzić w pracy zamiast z rodziną... Firma poprzez dużą rotację pracowników traci, traci na wizerunku, na awaryjności (nowy nie przeszkolony pracownik znacznie więcej popełnia błędów - a na przeszkolenie, wdrożenie nie ma co liczyć), na zaangażowaniu. Firma bardzo fajna ale przez nieracjonalne decyzje jest niszczona a może chodzi o coś innego???????
pozdro ludziska
9
wcm 2016-07-06 16:20
Bo "pewni ludzie" fizycznych czyli tych co pracują na zmiany mają za nic. Ludzi traktuje się przedmiotowo, mami obietnicami, których i tak nie zamierzają dotrzymać.
Co chwilę pojawiające się ogłoszenia o pracę a nowych pracowników jak na lekarstwo... Dlaczego?? Kto zgodzi się za 15 zł brutto /h poświęcić życie prywatne, rodzinne nawet w święta, które mu przyjdzie spędzić w pracy zamiast z rodziną... Firma poprzez dużą rotację pracowników traci, traci na wizerunku, na awaryjności (nowy nie przeszkolony pracownik znacznie więcej popełnia błędów - a na przeszkolenie, wdrożenie nie ma co liczyć), na zaangażowaniu. Firma bardzo fajna ale przez nieracjonalne decyzje jest niszczona a może chodzi o coś innego???????
Pikieta - http://www.superstacja.tv/wiadomosc/2016-06-26/kolejny-protest-na-slasku-pracownicy-sprzeciwiaja-sie-zmianom/
pozdro ludziska
4
pracownik 2016-07-06 21:01
chłopie uciekaj jak najdalej od tego obozu pracy
3
pracownik 2016-07-06 21:13
8000 pln to jest żart jestem pracownikiem tej firmy i nikt na produkcji tyle nie zarabia nawet z nadgodzinami. realna płaca to około 2500 - 3200 na ręke jeśli złapiesz nadgodziny. Obecnie panuje tu wyzysk i umilanie życia pracownikom przez szefostwo zakładu. Typowy (usunięte przez administratora) system po 8 godzin ale 5-cio brygadowy jeśli ktoś lubi taki twór i życie ułożone i podporządkowane zakładowi to zachęcam do pracy w isover . Jednak jeśli ktoś ceni sobie zycie rodzinne to odradzam trzymajcie się z daleka od Isovera.
7
werty 2016-07-07 09:51
zapomniałeś dodać że te 3200 - dostaniesz jak przepracujesz grubo ponad 200h w miesiącu
2
Nolito 2016-07-07 11:29
Czytaj ze zrozumieniem a potem odpisuj wszystkim bedzie latwiej
Prawy 2016-07-07 15:55
Odpowiednie wynagrodzenie za nadgodziny to się dostawało jak był system 12 godzinny. Teraz to tylko 50% za przymusową prace 4 godziny. Przymusową bo jak nie przyjdziesz wcześniej albo nie zostaniesz dłuzej 4 godz to jest straszenie naganą albo dyscyplinarką. A jak przyjdziesz w dniu wolnym to musisz wybrać wolne w innym terminie. Ogolnie to w zakładzie panuje niezdrowa atmosfera przez co dużo pracownikow sie zwalnia, bądź ucieka na L4. Nie wiadomo co dalej będzie z tym zakładem. Uciekaja z tąd ludzie którzy długo tu pracowali i mają ogromną wiedzę na temat zakładu.
7
szukajacy pracy 2016-07-21 21:36
Taka fajna firma byla-))))))
4
Zalamany 2016-07-26 13:32
Szkoda, ze wiele osob ktore znaly od A do Z caly proces technologiczny i robily na prawde dobra robote sie zwalniaja, lub beda zwalniać... W ich miejsce przyjda nowe osoby... Fakt, ze za 15 zl, ale firma na odpadzie przez nich robionym straci o wiele wiecej. Odczuwa to rowniez załoga, bo przez takich ludzi maszyny sa w coraz gorszym stanie. Nikt nie ma pretensji do nowych pracownikow, bo to nie ich wina, ze każa im pracować samodzielnie na maszynie, chociaż tylko w 5% ją poznały... Miejmy nadzieje, ze centrala przejrzy na oczy
5
?? 2016-07-26 15:30
Obecnie szukają na stanowisko Inżynier Automatyk Jakie zarobki na start?? Możliwości rozwoju??
Ciekawy 2016-07-26 22:58
O jaki rozwój Ci chodzi? Kariera czy zagadnienia z automatyki?
1
?? 2016-07-27 00:50
jedno i drugie
WCM 2016-07-29 20:32
Jeżeli satysfakcjonuje cię premia miesięczna "na flaszeczkę" to jest doliczana. ALE nie masz wpływu na jej wysokość - odpowiedzialność zbiorowa - jest uzależniona od ilości odpadu, zatrzymań linii, awarii...
byly 2016-08-05 22:24
nie bardzo. czesciej doroboty trzeba dojechac i mniej dni wolnych na fuchy :)
trewq 2016-08-08 16:38
Dopisz opinia sponsorowana... ile płacą za pozytywny wpis??
Nolito 2016-08-09 08:03
Tak dolozyl bardzo wielu staran zabral 30% zarobkow w zamian za 35 pln dodatku do paliwa
1
Nolito 2016-08-10 11:58
Tak sa wazniejsze np nie byc calymi miesiacimi wyzywannymi od malp.godne zarobki. Dodadki za prace w szkodliwych warunkach (ktorych podobno nie ma jest tak sterylnie) sa jeszcze inne ale po co mam pisac Wy to wiecie
1
mlody12 2016-08-18 21:36
zeby szczerze wymienic: jest regulaminowa miesieczna za wyniki produkcji, sam mozesz ja sobie wyliczyc bo idzie wedlug wzoru + uznaniowa od szefa lini (alenieduza)+ nagody od sugesti i projektow + premia roczna za calokszalt. Aha, i brygada kwartalu troche kasy do wydania na miescie za dobre wyniki. Ile mozna wyciagnac jak sie postarac, chyba niewielu wie...
3
straszne 2016-09-29 20:05
To co sie dzieje w isoverze to straszne... nikt nad niczym nie panuje. chaos i nic wiecej po wprowadzeniu 8 godzinnego systemu pracy... smutne, ze taka firma tak nisko upadla..
3
wiak 2016-10-01 21:59
@bn teraz to widze ze oni szukja do pracy kierownika zepolsu telesprzedazy w Warszawie na pewno wymagane jest tutaj doświadczenie w zarządzaniu zespołem sprzedaży min. 2 lata, umiejętności zarządzania ludźmi, w tym: motywowanie, rozliczanie, kontrola
Hefajstos 2016-11-22 23:30
Praca generalnie polega na tym :
2 h siedzi sie i patrzy na telewizor
4 h przed kompem ogląda you tuba ,
1 h na fajeczce i
0,5h na drzemecce.
Resztę czasu poświęca sie na obowiązki.
Oczywiście na niektórych stanowiskach są inne proporcje i inaczej to wyglada w zależności od pory dnia. Za 19,5 złotego całkiem nieźle. Mi to pasuje. Trójka z przodu jest i wystarczy a czasem i 4.
7
prosze o wyjasnienie 2016-11-24 22:14
to chyba warto poczekac ze skladaniem papierow do grudnia bo jesli to prawda ze na wejscie jest teraz 15, w gazecie pisza ze bedzie podwyzka 750 na miesiac to znaczy ze na wejscie by bylo prawie 20/h golej pensji. nie wiem czy to realne bo to by byla najlepsza oferta w promieniu 100km za niezbyt ciezka fizycznie prace na hali
Praca 8h to chyba normalne? gdzie jest kruczek z tymi godzinami? kaza pracowac 12 za wyplate na 8 czy co bo gdzie indziej piszecie ze nadgodziny beda 100% platne.
2
zakkk 2016-11-30 22:50
yyy a skad Ty wiesz ze nie za ciezka prace na hali hmmm.
Tak przychodzisz kladziesz sie i masz
1
Krzyś P. 2016-12-14 18:12
Nowy dostaje 15 brutto i to na tyle?? Są do tej stawki jakieś premie, dodatki??
stary 76 2016-12-14 21:11
Są. premia 15 %. Za projekty. Fundusz socjalny. Jak się stara człowiek to i wiecej dostanie przy przedłużeniu umowy trochę wiecej spokojnie można 17 zł dostać
3
marian 2017-01-06 22:43
17 zł...... tak tylko musisz być "zaangażowany" (zapier...i się nie odzywać)
Jak dostaniesz reklamację towaru to i tak zawsze będzie twoja wina...błąd ludzki....
3 mies i to koniec.............
ikarus 2017-01-08 16:54
17 złoty-brutto czy netto?Jak by nie bylo, to i tak malo. Ikea od tego roku płaci 20 zł brutto, a czy praca w sklepie jest ciezka ?
kasik 2017-01-11 18:04
Witam. Czy przyjmują również kobiety? I czy praca jest na 3 zmiany? Pozdrawiam.
były pracownik saint-gobain isover 2017-01-12 00:26
Praca jest w systemie trzy zmianowym, 8-mio godzinnym, pięcio brygadowym, co oznacza, że wolny weekend masz raz na kwartał. 15 zł brutto na godzinę(ok. 1800 zł na rękę), max premia jaką jesteś w stanie uzyskać to około 80 zł, możliwości rozwoju owszem, są, ale bez wpływu na zarobki. pracujesz w pyle, femolu, kszemionce i innych rakotwórczych gównach. Ciągłą atmosfera zastraszania i zmuszania do przyjścia na nadgodziny na drugą lub do drugiej w nocy, procedury bezpieczeństwa , które się same wykluczają, wiec i premię można bez problemu zabrać :) pracowałem tam 13 lat. Nie polecam, nie ma dla nich znaczenia fachowość i zaangażowanie, liczy się osoba jako sztuka, którą w każdej chwili można zastąpić. Większość doświadczonych pracowników, albo już zmieniła, albo szuka pracy .I nie mówię tu tylko o produkcji, bo w biurowcu jest podobnie.
4
kasik 2017-01-12 06:57
Dziekuje za informację. Pozdrawiam.
p 2017-01-16 13:07
witam
Gadasz jak potłuczony

Inżynier Automatyk 2017-01-20 23:31
Witam,

Zastanawiam się nad aplikacja na stanowisko Inżyniera Automatyka. Możecie mi pomóc i polecić / odradzić to stanowisko w tej firmie? jakieś 4 miesiące temu prowadzili rekrutacje na to samo stanowisko, ktoś zdążył zrezygnować, wyrzucili go, czy przez cały ten czas nikogo nie znaleźli? jakie zarobki? Proszę o odpowiedź z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam

Automatyk
adidas 2017-02-23 06:11
zrezygnował
werty 2017-03-21 11:30
Ile dostaliście podwyżki? Może ktoś nie "zasłużył" i znalazł się w tych 20%
2
Weronika 2017-03-29 11:12
Wiecie, że niedawno ruszyła akcja "ISOVER dla ochrony planety"? Więcej dowiecie się pod linkiem http://www.isover.pl/news/rusza-akcja-isover-dla-ochrony-planety
eipudwotmam 2017-04-03 22:06
W biedronce czy Lidlu na kasie zarobisz więcej i święta wolne...
1
nowo-stary 2017-04-20 16:35
Są płatne nadgodziny, premie, nagrody jak się ktoś postara. Atmosfera się trochę poprawia. Nie jest źle.
Zostaw swoją opinię o ISOVER Polska - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ISOVER Polska