brak logo

ISOVER Polska

Gliwice

Opinie o ISOVER Polska

Informer 2016-05-03 13:11
Od 01.07.2016 zmiana systemu pracy z równoważnego na podstawowy 8h
7
Oczytany 2016-06-13 20:19
Wiak, skoncz bredzić.. A do garnka co ja włoże? Bez nadgodzin to wyplata marna. Wypoczety? haha praktycznie dziennie w robocie i ktos powie ze wypoczety.. Chyba ze za tą opinią kryje się ktoś z wewnatrz
3
anonim 2016-06-26 11:56
Widać, że nie masz zielonego pojęcia po co są te strzałki. Tak bardzo interesuje się maszyną na której pracujesz. Prostując - strzałki są po to aby łatwo było zauważyć czy oś wogóle się kręci i czy ten ruch jest płynny. Zamiast krytykować (co jest cechą naszego narodu) może po prostu zaangażujmy się w naszą pracę.(oczywiście nie dotyczy to każdego pracownika, jest tu mnóstwo naprawdę wartościowych ludzi, którzy chcą poprawiać swoje miejsce pracy).
2
zakk 2016-06-26 21:13
Juz za chwile sami sobie te stralki bedziecie malowac -)))
3
Nick 2016-07-03 21:09
Hahahaa Ty tak na poważnie?
1
zakk 2016-07-05 22:23
Przez pół roku mimo błagań załogi o pozostawienie systemu 12 godzinnego
firma wprowadza w ramach POZORNYCH oszczednosci system 8 godzinny iiiiii po 5 dniach funkcjonowania tegoż systemu wymusza sie na pracownikach pracę po 12 godzin HMMMM kto to zrozumie.
Ano Ja - kilku sprytnych postanowilo zaoszczedzic na zalodze(nadgodziny 100%) i wprowadzic te zmiany.
50% zalogi do konca roku odejdzie z firmy na ich miejsce przyjda nowi za 15 PLn i git.
Pytanie jest takie dlaczego w Polsce jest tak że przez 2-3 cwaniaków prace musi zmieniac 100 - 150 osób
dlaczego wygasła ta fantastyczna tradycja że sie Pana cwaniaka wsadzało do taczki albo sam wsiadał i jechal za brame na zawsze- Kiedy To Wróci - czekam z utęsknieniem
14
wcm 2016-07-06 16:19
Bo "pewni ludzie" fizycznych czyli tych co pracują na zmiany mają za nic. Ludzi traktuje się przedmiotowo, mami obietnicami, których i tak nie zamierzają dotrzymać.
Co chwilę pojawiające się ogłoszenia o pracę a nowych pracowników jak na lekarstwo... Dlaczego?? Kto zgodzi się za 15 zł brutto /h poświęcić życie prywatne, rodzinne nawet w święta, które mu przyjdzie spędzić w pracy zamiast z rodziną... Firma poprzez dużą rotację pracowników traci, traci na wizerunku, na awaryjności (nowy nie przeszkolony pracownik znacznie więcej popełnia błędów - a na przeszkolenie, wdrożenie nie ma co liczyć), na zaangażowaniu. Firma bardzo fajna ale przez nieracjonalne decyzje jest niszczona a może chodzi o coś innego???????
pozdro ludziska
10
wcm 2016-07-06 16:20
Bo "pewni ludzie" fizycznych czyli tych co pracują na zmiany mają za nic. Ludzi traktuje się przedmiotowo, mami obietnicami, których i tak nie zamierzają dotrzymać.
Co chwilę pojawiające się ogłoszenia o pracę a nowych pracowników jak na lekarstwo... Dlaczego?? Kto zgodzi się za 15 zł brutto /h poświęcić życie prywatne, rodzinne nawet w święta, które mu przyjdzie spędzić w pracy zamiast z rodziną... Firma poprzez dużą rotację pracowników traci, traci na wizerunku, na awaryjności (nowy nie przeszkolony pracownik znacznie więcej popełnia błędów - a na przeszkolenie, wdrożenie nie ma co liczyć), na zaangażowaniu. Firma bardzo fajna ale przez nieracjonalne decyzje jest niszczona a może chodzi o coś innego???????
Pikieta - http://www.superstacja.tv/wiadomosc/2016-06-26/kolejny-protest-na-slasku-pracownicy-sprzeciwiaja-sie-zmianom/
pozdro ludziska
5
pracownik 2016-07-06 21:01
chłopie uciekaj jak najdalej od tego obozu pracy
4
pracownik 2016-07-06 21:13
8000 pln to jest żart jestem pracownikiem tej firmy i nikt na produkcji tyle nie zarabia nawet z nadgodzinami. realna płaca to około 2500 - 3200 na ręke jeśli złapiesz nadgodziny. Obecnie panuje tu wyzysk i umilanie życia pracownikom przez szefostwo zakładu. Typowy (usunięte przez administratora) system po 8 godzin ale 5-cio brygadowy jeśli ktoś lubi taki twór i życie ułożone i podporządkowane zakładowi to zachęcam do pracy w isover . Jednak jeśli ktoś ceni sobie zycie rodzinne to odradzam trzymajcie się z daleka od Isovera.
7
werty 2016-07-07 09:51
zapomniałeś dodać że te 3200 - dostaniesz jak przepracujesz grubo ponad 200h w miesiącu
3
Nolito 2016-07-07 11:29
Czytaj ze zrozumieniem a potem odpisuj wszystkim bedzie latwiej
Prawy 2016-07-07 15:55
Odpowiednie wynagrodzenie za nadgodziny to się dostawało jak był system 12 godzinny. Teraz to tylko 50% za przymusową prace 4 godziny. Przymusową bo jak nie przyjdziesz wcześniej albo nie zostaniesz dłuzej 4 godz to jest straszenie naganą albo dyscyplinarką. A jak przyjdziesz w dniu wolnym to musisz wybrać wolne w innym terminie. Ogolnie to w zakładzie panuje niezdrowa atmosfera przez co dużo pracownikow sie zwalnia, bądź ucieka na L4. Nie wiadomo co dalej będzie z tym zakładem. Uciekaja z tąd ludzie którzy długo tu pracowali i mają ogromną wiedzę na temat zakładu.
7
szukajacy pracy 2016-07-21 21:36
Taka fajna firma byla-))))))
4
Zalamany 2016-07-26 13:32
Szkoda, ze wiele osob ktore znaly od A do Z caly proces technologiczny i robily na prawde dobra robote sie zwalniaja, lub beda zwalniać... W ich miejsce przyjda nowe osoby... Fakt, ze za 15 zl, ale firma na odpadzie przez nich robionym straci o wiele wiecej. Odczuwa to rowniez załoga, bo przez takich ludzi maszyny sa w coraz gorszym stanie. Nikt nie ma pretensji do nowych pracownikow, bo to nie ich wina, ze każa im pracować samodzielnie na maszynie, chociaż tylko w 5% ją poznały... Miejmy nadzieje, ze centrala przejrzy na oczy
5
?? 2016-07-26 15:30
Obecnie szukają na stanowisko Inżynier Automatyk Jakie zarobki na start?? Możliwości rozwoju??
Ciekawy 2016-07-26 22:58
O jaki rozwój Ci chodzi? Kariera czy zagadnienia z automatyki?
1
?? 2016-07-27 00:50
jedno i drugie
WCM 2016-07-29 20:32
Jeżeli satysfakcjonuje cię premia miesięczna "na flaszeczkę" to jest doliczana. ALE nie masz wpływu na jej wysokość - odpowiedzialność zbiorowa - jest uzależniona od ilości odpadu, zatrzymań linii, awarii...
byly 2016-08-05 22:24
nie bardzo. czesciej doroboty trzeba dojechac i mniej dni wolnych na fuchy :)
trewq 2016-08-08 16:38
Dopisz opinia sponsorowana... ile płacą za pozytywny wpis??
Nolito 2016-08-09 08:03
Tak dolozyl bardzo wielu staran zabral 30% zarobkow w zamian za 35 pln dodatku do paliwa
1
Nolito 2016-08-10 11:58
Tak sa wazniejsze np nie byc calymi miesiacimi wyzywannymi od malp.godne zarobki. Dodadki za prace w szkodliwych warunkach (ktorych podobno nie ma jest tak sterylnie) sa jeszcze inne ale po co mam pisac Wy to wiecie
1
mlody12 2016-08-18 21:36
zeby szczerze wymienic: jest regulaminowa miesieczna za wyniki produkcji, sam mozesz ja sobie wyliczyc bo idzie wedlug wzoru + uznaniowa od szefa lini (alenieduza)+ nagody od sugesti i projektow + premia roczna za calokszalt. Aha, i brygada kwartalu troche kasy do wydania na miescie za dobre wyniki. Ile mozna wyciagnac jak sie postarac, chyba niewielu wie...
3
straszne 2016-09-29 20:05
To co sie dzieje w isoverze to straszne... nikt nad niczym nie panuje. chaos i nic wiecej po wprowadzeniu 8 godzinnego systemu pracy... smutne, ze taka firma tak nisko upadla..
3
wiak 2016-10-01 21:59
@bn teraz to widze ze oni szukja do pracy kierownika zepolsu telesprzedazy w Warszawie na pewno wymagane jest tutaj doświadczenie w zarządzaniu zespołem sprzedaży min. 2 lata, umiejętności zarządzania ludźmi, w tym: motywowanie, rozliczanie, kontrola
Hefajstos 2016-11-22 23:30
Praca generalnie polega na tym :
2 h siedzi sie i patrzy na telewizor
4 h przed kompem ogląda you tuba ,
1 h na fajeczce i
0,5h na drzemecce.
Resztę czasu poświęca sie na obowiązki.
Oczywiście na niektórych stanowiskach są inne proporcje i inaczej to wyglada w zależności od pory dnia. Za 19,5 złotego całkiem nieźle. Mi to pasuje. Trójka z przodu jest i wystarczy a czasem i 4.
9
prosze o wyjasnienie 2016-11-24 22:14
to chyba warto poczekac ze skladaniem papierow do grudnia bo jesli to prawda ze na wejscie jest teraz 15, w gazecie pisza ze bedzie podwyzka 750 na miesiac to znaczy ze na wejscie by bylo prawie 20/h golej pensji. nie wiem czy to realne bo to by byla najlepsza oferta w promieniu 100km za niezbyt ciezka fizycznie prace na hali
Praca 8h to chyba normalne? gdzie jest kruczek z tymi godzinami? kaza pracowac 12 za wyplate na 8 czy co bo gdzie indziej piszecie ze nadgodziny beda 100% platne.
2
zakkk 2016-11-30 22:50
yyy a skad Ty wiesz ze nie za ciezka prace na hali hmmm.
Tak przychodzisz kladziesz sie i masz
1
Krzyś P. 2016-12-14 18:12
Nowy dostaje 15 brutto i to na tyle?? Są do tej stawki jakieś premie, dodatki??
stary 76 2016-12-14 21:11
Są. premia 15 %. Za projekty. Fundusz socjalny. Jak się stara człowiek to i wiecej dostanie przy przedłużeniu umowy trochę wiecej spokojnie można 17 zł dostać
3
marian 2017-01-06 22:43
17 zł...... tak tylko musisz być "zaangażowany" (zapier...i się nie odzywać)
Jak dostaniesz reklamację towaru to i tak zawsze będzie twoja wina...błąd ludzki....
3 mies i to koniec.............
ikarus 2017-01-08 16:54
17 złoty-brutto czy netto?Jak by nie bylo, to i tak malo. Ikea od tego roku płaci 20 zł brutto, a czy praca w sklepie jest ciezka ?
kasik 2017-01-11 18:04
Witam. Czy przyjmują również kobiety? I czy praca jest na 3 zmiany? Pozdrawiam.
były pracownik saint-gobain isover 2017-01-12 00:26
Praca jest w systemie trzy zmianowym, 8-mio godzinnym, pięcio brygadowym, co oznacza, że wolny weekend masz raz na kwartał. 15 zł brutto na godzinę(ok. 1800 zł na rękę), max premia jaką jesteś w stanie uzyskać to około 80 zł, możliwości rozwoju owszem, są, ale bez wpływu na zarobki. pracujesz w pyle, femolu, kszemionce i innych rakotwórczych gównach. Ciągłą atmosfera zastraszania i zmuszania do przyjścia na nadgodziny na drugą lub do drugiej w nocy, procedury bezpieczeństwa , które się same wykluczają, wiec i premię można bez problemu zabrać :) pracowałem tam 13 lat. Nie polecam, nie ma dla nich znaczenia fachowość i zaangażowanie, liczy się osoba jako sztuka, którą w każdej chwili można zastąpić. Większość doświadczonych pracowników, albo już zmieniła, albo szuka pracy .I nie mówię tu tylko o produkcji, bo w biurowcu jest podobnie.
10
kasik 2017-01-12 06:57
Dziekuje za informację. Pozdrawiam.
p 2017-01-16 13:07
witam
Gadasz jak potłuczony

Inżynier Automatyk 2017-01-20 23:31
Witam,

Zastanawiam się nad aplikacja na stanowisko Inżyniera Automatyka. Możecie mi pomóc i polecić / odradzić to stanowisko w tej firmie? jakieś 4 miesiące temu prowadzili rekrutacje na to samo stanowisko, ktoś zdążył zrezygnować, wyrzucili go, czy przez cały ten czas nikogo nie znaleźli? jakie zarobki? Proszę o odpowiedź z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam

Automatyk
adidas 2017-02-23 06:11
zrezygnował
1
werty 2017-03-21 11:30
Ile dostaliście podwyżki? Może ktoś nie "zasłużył" i znalazł się w tych 20%
2
Weronika 2017-03-29 11:12
Wiecie, że niedawno ruszyła akcja "ISOVER dla ochrony planety"? Więcej dowiecie się pod linkiem http://www.isover.pl/news/rusza-akcja-isover-dla-ochrony-planety
eipudwotmam 2017-04-03 22:06
W biedronce czy Lidlu na kasie zarobisz więcej i święta wolne...
5
nowo-stary 2017-04-20 16:35
Są płatne nadgodziny, premie, nagrody jak się ktoś postara. Atmosfera się trochę poprawia. Nie jest źle.
Może przyszły pracownik 2017-04-27 16:01
Witam!
Dzisiaj dzwoniono do mnie w sprawie pracy w ISOVER GLIWICE, czy ktoś mógłby mi udzielić w miarę rzetelnej informacji bez zbędnych narzekań:
Jakiej stawki godzinowej mogę się spodziewać na okres próbny?
Jak wygląda system premiowy, czy to jest premia uznaniowa?
Czy następował w tej firmie w przeciągu lat jakikolwiek wzrost płac dla ogółu pracowników?
Jaki system pracy obecnie istnieje w tej firmie bo się trochę pogubiłem? Najbardziej interesuje mnie system 12 godzinny równoważny

Z góry Dziękuje za wszelkie informacje
Weronika 2017-04-28 14:31
@Może przyszły pracownik, a przede wszystkim pracę na jakim stanowisku rozważasz? Należy pamiętać, że atmosfera, ogólne warunki pracy różnią się w zależności od obejmowanego stanowiska.
1
sceptyczny 2017-06-07 10:29
fajny piknik dla dzieciaków był. Starają się robić fajne akcje.
1
Pracownik z długim stażem 2017-06-16 02:36
Powiem Tak.
Mimo iż tu pracuję to szukam pracy bo to co się teraz tu dzieje to tragedia jeszcze parę lat temu podjąć pracę w Isover Sain-gobain to był wyczyn aby się tu dostać. Teraz biorą każdego bo zmienili na 8 h 5-cio brygadowy.
Zdecydowanie nie polecam bo zarobki też nie należą do wygórowanych, płacą jak wszędzie..... DANINĘ aby tylko przeżyć.
7
Yxz 2017-09-17 19:40
Witam mam takie pytanie ja jestem pracownikiem w isover pracuje na lini i chcialbym się dostac do utrzymania ruchu do kogo mam iść????
Nowy 2017-09-20 09:47
Teraz na starcie płacą 17 PLN potem po 3 m - cach 18-19 PLN i premia to ok 340 PLN miesięcznie. Można tez dostać nadgodziny - każda płatna ze 100% dodatkiem.
Super 2017-10-05 11:54
17zl dostaniesz, praca z rozpadającymi się maszynami, czasem przyjdziesz na 2 w nocy do 14, czasem od 22 do 10 rano wszystko super bo przecież zmienili system z 12 godzinnego na 8 godzinny żeby pracownik był bardziej wypoczęty
Wiadoma sprawa że przychodząc na 2 w nocy będę super wypoczęty . Kraina miodem płynąca
4
Zostaw swoją opinię o ISOVER Polska - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ISOVER Polska