brak logo

BHM 3

Sosnowiec

Opinie o BHM 3

mores 2010-09-04 14:16:40
nikt nikogo do pracy nie zmusza zle ci to sobie znajdz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lepiej platna jak ci sie tam zle -a nie ublizaj porzadnym ludziom -
benek 2010-09-04 17:40:13
pracowalem i pracuje w bhm -ie kupe lat -wlasciciel firmy uczciwy porzadny gosc i jego wspolpracownicy takze-brednie ludzie piszecie na temat tej firmy!!!!!!!!!!!!
inspektor 2010-09-10 17:44:22
wlasnie ,ze zmusza kolego bo pracowanie po 12 godzin za normalne stawki godzinowe oraz w weekendy..to jest to po pierwsze ewidentne zmuszanie do nadgodzin a po drugie zwykle oszustwo , nie placenie ludziom za wykonana prace...moze nie ktorym murzynom tam pracujacym to odpowiada ale kazdemu co ma troche rozumu we lbie raczej nie...ale na bhmie mozna wychlac wiec chetnych nie malo...ale nie dlugo w koncu ktos do dupska sie dobierze bo henius narazie smaruje kazdemu na lewo i prawo ale w koncu sie to skonczy...
szrek 2010-11-06 18:27:56
niestety jest to firma w 100% nastawiona na zysk kosztem sił i zdrowia pracowników. jeżeli nie masz czasu ani sił na prace po 12h. to odpuść sobie kolego bo tutaj tak właśnie się pracuje.jesteś młody i chcesz się czegoś nauczyć, nie w bhm.odpuść sobie.tutaj to tylko emeryci renciści mają szanse na czarno albo sam nie wiem.jak uda ci się popracować do świąt to możesz liczyć na flaszkę od szefa.a, i jak się już zatrudnisz to ciuszki dostaniesz może po pół roku no chyba że jesteś z Ukrainy.co do szefa, miły mały wielki człowiek pod warunkiem że wszystko idzie po jego myśli.a dyrektor to złotówa bez ambicji i honoru . ale tak to jest w bhm.podsumowując żal mi nawet tych pań sympatycznych z kadr. no ale to już wszystko zależy od ZŁ/h. jedno tylko zdanie do szefa dyra i krasnala. ZAPOMNIAŁ WÓŁ JAK CIELĘCIEM BYŁ !!!!!!!!!!!!!!.
Były pracownik 2010-12-28 23:57:01
Witam Bardzo proszę o kontakt osoby, które pracowały w BHM-3 i które zgodziłyby się pomóc mi w sprawie sądowej jaką założyłem właścicielowi firmy za wyrzucenie i wypowiedzenie niezgodne z prawdą po pieciu latach pracy. Świadkami w mojej sprawie ma być podobno kierownictwo firmy, więc wiadomo z góry jakie będą zeznania w Sądzie Pracy. Panowie napewno któryś z Was napisze,że jak mi było tak źle to mogłem się wcześniej zwolnić, ale po pierwsze mam już ponad 60 lat, po drugie sytuacja rodzinna i finansowa nie pozwalała mi na to, żeby zaczynać szukać od nowa pracy nie mają pewności co do zatrudnienia, wiec wolałem siedzieć cicho, żeby mieć pensję, ale już stało się to nie do wytrzymania, bo do tej pory jakoś wytrzymywałem. Bardzo proszę o kontakt na adres email monterspawacz@onet.pl wyjaśnię wtedy osobiście czy telefonicznie jak sprawa u mnie wygląda. Żaden z obecnych pracowników pomimo tego, że wiedzą jak wygląda sytuacja w firmie mi nie pomoże bo boją się wyrzucenia niestety. Dziękuje z góry za pomoc.
Tatek1966 2011-02-11 07:05:59
Witam, czytając przedmówców i znając niektóre tematy, wszystkim należy się średnia ocena 3+. Ale czy ktokolwiek z tzw. "opluwaczy" zastanowił się kiedykolwiek ?...A dlaczego nie ja wpadłem na taki pomysł zarabiania pieniędzy jak P. Szylistowski? Niejestem związany z firmą, więc wypowiedź moja jest niezależna od układów jakie panują w BHM-3. Ten człowiek, o którym piszecie, że " słoma mu z butów wystaje" znalazł to czego szukał i dopiął swego. Oo. Rydzyk do pięt mu nie dorasta. Przy skromności i uwielbieniu $ zachowuje się tak jak każdy z Was, którym nie starczyło szczęscia, polotu, inicjatywy, żeby wykorzystać czas i miejsce aby rozwinąć firmę. To że otacza się mernotami w stylu "JWP" byłego dyrektora Domagały to na minus, ale rację musicie przyznać że każdy biznes ma swoje ciemne i jasne strony. Może i trochę pomieszało się P. Pezesowi od nagłego przybytku, ale jeśli ktoś, zgadza się na warunki oferowane przy przyjmowaniu się do pracy, to nie powinien mieć później pretensji, bo na takie warunki się godził. Zaznaczam że nie pracuję i nie jestem owiązany z firmą, aby bło wszystko jasne. Minusem jest to że każdy,kto przyjmie się do pracy w BHM-3 musi jednak pracować te 12h, ale umowy , czy to o pracę , czy na zlecenie, czy też własna działalność gospodarcza, nie gwarantują nikomu godziwej emerytury, ponieważ jak namniejszym kosztem ZUS i wszelkich innych świadczeń zakład stosuje politykę "dzikiego kapitalizmu" płacąc wynagrodzenia za najniższą stawkę krajową. I to też w świetle naszego polskiego "prawa". Pozdrawiam wszystkich "murzynków" i w nastęnym poście nieco szerzej o polityce i ekonomii BHM-3. ps. Szanujcie P.Prezesa. bo następny pracodawca może być gorszy:)
anonim 2011-02-22 15:21:52
Ten niby nie zwiąny z bhm, gdzie byłeś jak Ci ludzie co ciężko pracowali. Z ruin podnosili ten walący się szkielet. Kto Ci dał przyzwolenie na opinię ludzi którzy serce oddali Szylistowskiemu. Ja pracuję tutaj z przerwami kilka dobrych lat i na Domagałę, [usunięte przez administratora] nie dam słowa powiedzieć. Bo to oni byli przy nim w najgorszych chwilach, zresztą sam Prezes też tak uważa.
outdust 2011-02-24 14:35:52
wracajac do bhmu to gdyby nie fakop to bhm by nigdy nie istnial...
fryzjer 2011-02-25 07:28:38
Tatek ty jesteś wylizywaczem. jak nie byłeś na hali to nie wiesz co tam się dzieje jaka panuje atmosfera ,więc nie pie.... bo nie wiesz co piszesz.nikt szefowi nie wymawia ale wyjście na hale i bluzganie po ludziach to jest chamstwo i tak robi tylko burak z słomą w butach .tyle w tej kwestii .a wątków do poruszenia jest wiele ale następnym razem.
kregiel 2011-02-25 10:36:16
calkowicie zgadzam sie z przedmowca...praca na hali a na wyjezdzie (wyry,belchatow,poreba itd) to niebo a ziemia..na hali jest typowy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] o takich bajerach jak kawa,herbata,czesty papierosek w czasie dniowki mozecie zapomniec od tego macie 15 minutowe z zegarkiem w reku sniadanie , nawet wyjscie do wc podczas pracy bedzie juz duzym minusem, oczywiscie pisze tu o nowych pracownikach jak juz jestes 10 letnim pupilem pana Henka to wiadomo ,ze na troche wiecej mozesz sobie pozwolic..co do systemu pracy to 12 godz nie twoje oczywiscie niby nie jest to przymus mozesz pracowac mniej ale w rzeczywistosci pracujac mniej odrazu jestes skreslony tak samo z weekendami jak odmowisz mozesz sie pozegnac z praca... oczywisicie o jakich kolwiek 100kach czy 50kach mozecie zapomniec tu kazda godzina placona jest tak samo a pieniazki dostajecie spod stolu tak jak zreszta cala wyplate, paseczek tylko do podpisania i do zwrotu czyste [usunięte przez administratora].. o emeryturze tez mozecie zapomniec bo tutaj twoje skladki zawsze beda odprawadzane od 1500 brutto choc do reki wezmiesz dwa razy tyle..o socjalu jakims mozecie zapomniec..co do wyposazenia hali w sprzet to sporo spawarek jest uszkodzonych (cooler error,czasami panel sie zawiesza po wlaczeniu) oczywiscie starsi pracownicy maja sprawne sprzety dlatego tak ich pilnuja.. co do narzedziowni to siedzi tam stary zgred po co bys nie poszedl to praktycznie pierwsza odpowiedz to nie ma dopiero musisz go sposobem wziasc, zeby cos dostac po prostu parodia...a zapomnialbym jeszcze o dwoch wazniakach czyli majster karzeł i kierownik produkcji obydwa osobniki naleza do typu snobistycznego , ktorzy dowartosciowuja sie wladza nad toba doskonale nadaja sie do pelnego [usunięte przez administratora] obozu pracy :) i jeszcze co do samego szefa to slucha on glownie swoich szuj zapomnij o tym ,ze doceni twoja prace on doceni to co powiedza mu inni o tobie
sykut 2011-02-25 10:52:03
wpada Szefu do Kontroli jakosci i spawalnika i z tekstem " - a wy co tu k.... robicie?? - no w sumie to nic bo nie ma za bardzo co robic.. - to wy.... na hale skladac konstrukcje wpada Szefu na hale i krzyczy do ludzi "wy.... mi stad" a zanim chodzi dyrektor i mowi "robcie swoje nie zwracajcie na niego uwagi" wraca ekipa z wyjazdu po 24 h ciaglej pracy..zjechali na hale bhmu i spotykaja Szefa i on do nich: - a wy co tu robicie?? - przyjechalismy cos zjesc odpoczac troche bo oczy bola juz od ciaglego spawania itd - a skonczyliscie co mieliscie zrobic?? - nie jeszcze nam zostalo troche - to wy.... mi stad Tak moze byc tylko na bhm:)
SEFAKO 2011-02-28 17:23:34
Nie ma cie co narzekać, na [usunięte przez administratora] ludzie nawet nie śnią o stawkach 19 zł na godzine, normą jest 9. Częstą http://forum.echodnia.eu/czy-dobrze-dzieje-sie-w-sefako-t100285/
jigsaw 2011-03-08 16:41:25
Witam serdecznie wszystkich przedewszystkim , a teraz chciałbym zacytować jeden z przypisów polityki jakości firmy BHM bo jako pracownika bardzo mnie to rozbawiło."Angażujemy w jakość wszystkich pracowników Firmy stwarzając im jednocześnie możliwość podnoszenia umiejętności i kwalifikacji związanych z działalnością i rozwojem Firmy. " a to dobre :)
Tatek1966 2011-03-28 09:56:05
Witam "murzynki" ponownie:) Jak miło poczytać że ktoś odpowiada w temacie:) Jak już wspomniałem, wcześnej, nie jestem związany z firmą;)Szacun wielki, dla wszystkich, którzy "serce i duszę" zaprzysięgli P. prezesowi i byłemu juz dyrektorowi( usunięte przez administratora ) Domagale. Cóż wyraziłem tylo swoją opinę zgodnie z prawdą i sumieniem. Wylizywać niczego nie muszę bo nie pracuję w firmie, Prawda o narzędziach>"Jak chcesz pracować to sobie znajdź"< to stara śpiewka jeszcze z lat kiedy powstawał BHM3, A tzw kolokwializmy używane przez szefa to poprostu język ludu pracującego, więc do czego macie pretensje? Wiem jedno; taki jest świat, są rówi i równiejsi i samo się nic nie zmieni:) Pozdrawiam do nasępnego posta:)
pracownik 2011-04-28 20:23:33
Dziękujemy szefowi za 200zł. na zajączka bardzo nam miło że szef nas docenia .my się odwdzięczymy szczerą pracą i zaangażowaniem dołożymy starań aby zlecenia szybko zakończyć i aby nikt nie musiał po nas sprawdzać i oby nie było zwrotów i reklamacji tak nam dopomóż mały krasnalu biorący premie od [usunięt eprzez moderatora] za nic.
1
boss11 2011-11-18 13:46:51
Chyba tylko wybrani dostali 200zł na zajączka ja też pracuję w tej firmie już trochę i inni koledzy nie dostali. Pozdrawiam wybranych.
jacek 2011-12-09 15:55:22
nic się nie martwcie mam info z pierwszej ręki że w tym roku będą bony na święta . szef jeszcze wyjdzie na ludzi chyba zaczyna rozumieć że dobry nie pijący i ciężko pracujący pracownik to podstawa wydajności i braku reklamacji .
jonek 2011-12-19 09:25:00
tak były bony 200zł . za cały rok harówy po 12h .za 0zł za nadgodziny i za pół darmowe weekendy . co to jest 200zł? . na co to? ile wydałeś na andrzejkową zabawe z naszej wspólnej kasy. ? 200. za te nie odprowadzone składki . .no cóż w nowym roku życzę ci szefie wielu kontroli abyś za zaoszczędzone w ten sposób pieniądze miał jak [usunięte przez moderatora]
pracownik roku 2012-09-06 01:10:55
nie polecam tej firmy!!sa niewyplacalni od jakichs 2 miesiency !! parodia naprawde!! a ten [usunięte przez moderatora] to ostatni[usunięte przez moderatora] !! tyle mam do powiedzenia na temat tej firmy!!
Wiktor 2013-01-30 13:37:40
A kiedy oni w Szczecinie robili jakąś robotę? Suszlaem, że na terenie stoczni chyba siedzieli, ale kiedy to było?
anonimus 2013-02-19 13:04:20
bhm to: duże dziadowstwo, [usunięto przez moderatora], chamstwo, kłamstwo i podstępność!
Boss 2013-06-03 23:09:12
Szczera prawda, dziadostwo.Pozdrawiam.
Boss 2013-06-28 16:14:27
Na jaką im pasuje.
heniu 2013-07-23 08:20:40
Firma kompletne dno nawet już nie płacą bo niemają z czego bo [usunięto przez moderatora] ryby sa ważniejsze
M%N 2013-09-10 10:20:51
co tam słychać w Bhm 3 :)
forza 2014-03-01 23:54:54
no to tym bardziej - firma uznana już na rynku i dobrze się trzymająca. Coś chyba te komentarze o braku kasy w bhm3 były trefne
1
Radek 2014-03-21 14:32:50
kasy nie płacą od 3 miesięcy a szef nawet nie raczy osobiście się wytłumaczyć .
Piotr 2014-03-23 11:29:06
Radek, kiedy pracowałeś dla BHM ? Ja mam jeszcze niezaplaconą fakture z czerwca, juz mam nakaz zapłaty, ciekaw jestem czy komornik będzie miał z czego ściagnąć kasę. BHM ma teraz jakieś zlecenia?
chudy 2014-03-29 21:07:07
gosciu za kase wszystko mozna ja tam 5 lat robilem
1
tomi 2014-05-05 11:53:30
witam czy BHM 3 pracuje za granica i czym sie zajmuje
maćko 2014-05-09 18:02:36
bhm zajmuje się wyzyskiem i gnojeniem pracowników .wypłaty znowu niema ,co dalej nie wiadomo same zwroty i reklamacje .obietnice bez pokrycia.
wsioatack 2014-07-14 17:49:31
Witam, panowie chcecie robić w BHM-3? To na początku powiem Wam, że mówcie że nie macie na badania bo nie zwracają!!! Następnie jak zostaniesz np. Ślusarzem to będziesz pracownikiem od wszystkiego czyli operatorem suwnicy ( bez uprawnień)itp. (usunięte przez administratora)
1
hudy 2014-08-09 00:03:32
niewiem co sie dzieje na dzien dzisiejszy ale byl syf, brud , balagan i buractwo szylistkowskiego. ludzi mial w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ktorzy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na niego i jego nowe infiniti , no chyba ze ma juz inne. Takze ludzie jak macie gdzies inna prace to omijajcie henka .Bo bedziecie chodzic narobieni i bez pieniedzy
rs 2014-08-22 23:58:43
Nie płacą kasy właśnie złorzyłem pozew do sądu
misiek 2014-08-24 23:47:41
To ta firma jeszcze istnieje , (usunięte przez administratora). Pamiętam jak Henio klękał przed ludźmi i mówił "kto ze mną zostanie dobrze mieć będzie" ale jak już stanął na nogi to ..... szkoda słów .
Nie polecam tej firmy nawet najgorszemu wrogowi no chyba że ktoś lubi psychiczne sado-maso w 12-godzinnym hardkorowym wydaniu .
hudy 2014-10-16 20:42:52
no napewno spawanie przy minus 15 na dworze. to sie nazywa fachowa praca
1
pracownik 2014-11-10 23:46:33
FIRMA W UPADŁOŚCI
hudy 2014-11-29 20:44:13
co Hyeniek nawet na ryby juz niema ze firma w upadlosci? Jak tak bedzie placil to sam bedzie robil , hyba ze ludzi pod monopolem znajdzie 12 zl brutto i beda mu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lizac
1
misiek 2014-12-09 15:24:29
kiedy skończy się ten wyzysk ludzi znowu nie płaci idą święta a tu nie zapłacone za październik i jest po 10 a wypłaty niema za to szef dwa razy do roku na wczasach kamery kupił żeby widział jak ludzie za darmo pracują
1
drinkmaster 2014-12-10 11:14:49
Najgorsza firma w jakiej pracowałem...dno...nie wypłacalny szef...ludzi traktuje się tam jak szmaty...radzę omijać ten zakład
pracownik 2014-12-10 20:58:34
właściciel myśli tylko o nowych samochodach i gapieniu się na koniec wędki, wszyscy pozostają bez wypłat na długi czas
2
wyzwolony 2015-01-20 21:56:22
Za tydzień zakładam sprawę i idę do pipet.to musiało się tak skaczący. Namawiam pracowników do działania i nie wierzcie w obiecanki Henia. To jest klamca!
1
przodownik 2015-01-21 17:45:19
wiele osób pisze ale nic nie robi . zachęcam do składania zawiadomień do PIP które są anonimowymi . a pomogą na pewno.wypłaty muszą być do 10go . nie układajcie się z henrykiem bo on kłamie w żywe oczy .
1
kolega 2015-03-03 19:57:49
to na policje do sądu ,prokuratury można iść . nie wszędzie ma znajomości .za niedługo kontrahenci henia będą dostawać informację z kim mają do czynienia .pajacowo i tyle konta ma pełne aludzi od grudnia bez wypłat trzyma . nikt my nie daruje . tego darcia i wyzywania na hali.
2
1111 2015-05-25 22:19:46
właściciel tej firmy to potwór dla którego kadzie piekielne są już przygotowane nie płacenie za prace to jest jest najgorsze co można sobie wyobrazić człowieku my przez ciebie popadamy w ruinę nie płacimy za mieszkanie nie dojadamy zycze ci aby w życiu spotkało cie samo zło aby twoje sny byly ciągłymi koszmarami dla mnie jesteś potworem pisze to żona pracownika tego getta
4
JANEK 2015-06-30 09:14:14
TEN GOSC POWINIEN SKONCZYC W KRYMINALE ZA PRZEKRETY FINANSOWE WOBEC PANSTWA BYNAJMIEJ TAK BY SKONCZYŁ W KRAJU PRAWA
3
narcyz 2015-09-17 19:39:04
co do pytania z dnia 2015.09.07 To nie wiesz ta firma jest w upadłości.Wszyscy pracownicy sa zatrudnieni w kolejnej firmie Szilistowskiego ktory jest na 5 lat odsunięty od prowadzenia firmy przez urzad.Ma same długi. Kupa ludzi sie z nim sądzi i sprawy pooddawane sa do komorników bo nie płaci
1
narcyz 2015-10-21 18:02:18
informacja dla "norbioks" . od 2 tygodni firma jest w upadłosci wiem bo jestem na bierząco syndyk wkroczył do firmy , będzie sprzedawał majątek który zostanie podzielony na ponad 70 pracowników -ktorym szef zalega odszkodowania i wypłaty. Nie ma nigdzie info o upadłości bo jeszcze na to za wcześnie nie zostało to jeszcze aż tak nagłosnione.
1
uuuuu 2015-12-04 07:44:41
lalala - przecież ich już nie ma sprawdź CIDG
1
norbioks 2016-05-11 14:40:19
chyba byłoby troche cięzko, jeśli faktycznie byłaby to jednoosobowa działalnośc moim zdaniem, sporo pracy jest u nich.
Zostaw swoją opinię o BHM 3 - Sosnowiec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BHM 3