brak logo

armakan

Oleśnica

Opinie o armakan

Pracownik 2010-07-23 00:32:17
Armakan to ( usunięte przez administratora ) firemka , źle zarządzana przez ( usunięte przez administratora )( kobieta która nic nie robi , zupełnie nie zna się na zarządzaniu , ile razy nie wejdę do biura to coś je albo pije, żenada ).Na produkcji i magazynie ludzie( usunięte przez administratora )za marne stawki podczas gdy ich szef kupuje sobie na kredyt nowe porsche prosto z Niemiec.( usunięte przez administratora )akich mało.W biurze też nie lepiej - sami klakierzy i zausznicy, którzy na każdym kroku pucują właścicielowi, dbając tym samym tylko o własny tyłek a nie o dobro klientów ( obłsuga klienta leży po całości ). A co najważniejsze - ludzie z biura dobierani są po znajomości lub dobrych układach , przykładów jest wiele. Piszę dosyć śmiało te słowa prawdy , ponieważ niedługo stamtąd odchodzę do pracodawcy. Ogólnie odradzam pracę w tej firmie, chyba że jest to akt desperacji. Z pozdrowieniami.
1
Były pracownik 2010-08-25 22:45:24
Potwierdzam powyższe opinie. Jak ktoś tam pracuje i nie należy do "zaufanych" to na umowę na czas nieokreślony nie masz co liczyć , ciągle tylko te "podmianki" , kadrowa zabiera starą umowę na czas określony i wystawia nową na czas określony z datą zawarcia , która widniała na poprzedniej (przedłużają tylko okres zatrudnienia) - co jest podobno niezgodne z prawem. Druga sprawa to zarobki( usunięte przez administratora )est strasznie skąpy pod tym względem, na okresowe podwyżki nie ma co liczyć. Podobno "zaufani" dostają pod stołem koperty tzw.premie osobiście od szefa , oczywiście są to wybrani ludzie , sprawiedliwości w tej firmie nie zaznasz. Poza tym kierownik produkcji to( usunięte przez administratora ) i gnębi ludzi na produkcji. Ogólnie się cieszę , że już mnie tam nie ma choć zdaje sobie sprawe jak trudno jest o pracę w Oleśnicy i okolicach.
1
Były PH 2010-10-14 19:41:24
Miałem nie pisać o tej firmie,ale czemu nie , w końcu spędziłem tam kilka ładnych lat. Od czego tu zacząć , hmm , może od totalnie zafajdanej organizacji , nigdy do końca nie wiesz co należy do twoich obowiązków a co nie , jak szef każe ci po niego jechać na lotnisko to jedziesz , odwozisz jakiś gości albo ( usunięte przez administratora ) z towarem do Kielc bo nie ma kierowcy który by mógł ten towar zawieźć. Niby jesteś PH ale jesteś od wszystkiego. Chłopaki z produkcji i magazynu mogą coś więcej powiedzieć o organizacji w tej firmie albo kierownik ds. utrzymania ruchu , którego wykonywane zadania idealnie pasują do roli zaopatrzeniowca. Bałagan organizacyjny w biurze jak i na produkcji to nie jedyny minus tego zakładu. Tak jak napisał ktoś wyżej , w biurze panuje ( usunięte przez administratora )na potęgę , każdy jak może stara się przypodobać szefowi , to temat strasznie długi , ale ogólnie zgadzam się z tym co napisali przedmówcy. Kolejna sprawa to kadra , sporo ludzi dobieranych jest po znajomości lub układzie, przykro się patrzy na niekompetencję i lenistwo pewnych osób , które zarabiają niewspółmiernie dużo do wykonywanych funkcji, mam tu na myśli np.( usunięte przez administratora ) Następna sprawa to komunikacja w tej firmie a raczej jej brak , możesz składać raporty dyrektorce a ona i tak przekaże szefowi to co uzna dla niej wygodne. Z kolei sam szef dopuszcza do siebie głównie( usunięte przez administratora ) więc nie masz większych szans by przekazać mu osobiście istotne sprawy które załatwiłeś. A nawet jeśli zdołasz przekazać mu swój punkt widzenia na pewne sprawy to i tak on będzie wiedział lepiej i prędzej czy później okaże się , że twoje zdanie nie miało żadnego znaczenia. Ktoś wyżej wspomniał o podmiankach umów , owszem miało to miejsce, jestem tego dobitnym przykładem. Na szczęście mi się udało połowicznie wygrać sprawę w Sądzie Pracy gdzie pracodawca zawarł ze mną ugodę , tylko cwaniactwo kadrowej uchroniło go od większej porażki. Na koniec dodam, że za całą kilkuletnią pracę którą włożyłem by zwiększać obroty firmy na krajowym rynku , nie usłyszałem od właściciela nawet słowa dziękuję ani żadnych wyjaśnień przyczyn rozstania. Tak czy owak właściciel wie jakie jest moje zdanie nt jego postępowania , skoro bał się spojrzeć mi prosto w oczy - jego sprawa. Naprawdę cieszę się , że już mnie nie ma w Armakanie :)))))))))))))
1
Stanisław Włodarczyk 2010-11-11 20:56:22
trzymanie ( usunięte przez administratora )na wysokich stołkach to w Armakanie norma
5
Magf 2010-12-31 01:09:50
JAK TAM WIGILIA W ARMAKANIE? BĘDĄ JAKIEŚ INTEGRACJE POD MILICZEM W NOWYM ROKU?
4
Pracownik 2011-02-06 17:28:01
Magf - 2010-12-31 01:09:50JAK TAM WIGILIA W ARMAKANIE? BĘDĄ JAKIEŚ INTEGRACJE POD MILICZEM W NOWYM ROKU?Lepiej byś się spytał kiedy "( usunięte przez administratora )poleci ze stanowiska. Może kiedyś wszyscy w firmie się tego doczekamy , przecież to leży w interesie właściciela.
3
BB 2014-06-03 17:23:51
Psychicznego spokoju to chyba tu nie zaznasz,zresztą gdzie znaleźć ten spokój :) Zależy pod kogo będziesz podlegał. Na stałe można iść,ale za bardzo lepiej się nie wychylaj,za dużo konfidenctwa-można łatwo wylecieć.
Czy są premiowani pracownicy? Raczej według uznania pryncypała i jego wasali,przeważnie są to jednak koperty pod stołem.
4
klaro 2015-02-27 04:13:17
Przedsiębiorstwo F.P.H.U. ARMAKAN-PVC powstało w 1995 roku i jest producentem systemów kanalizacyjnych kanalizacji wewnętrznej w zakresie średnic od 32 do 110 mm i kanalizacji zewnętrznej w zakresie średnic od 110 do 200 mm. W ostatnim czasie co raz odważniej poczynają sobie na rynkach zagranicznych .
Krasiwyj 2016-01-05 20:26:19
Produkt ok , bez zarzutu - rury i kształtki z dobrego tworzywa. Co do ludzi w biurze - opinie są podzielone. Dyrektorka raczej nie jest menadżerem z prawdziwego zdarzenia. Jak chcą się rozwijać to nie do końca pewne decyzje są właściwie przemyślane. Tyle ode mnie.
1
Rubik 2016-05-15 11:55:49
No z racji tego, że zajmują się kanalizacją @ago no to takie rzeczy muszą posłużyć parę lat spokojnie. Szkoda, że nie szukają obecnie pracowników produkcji. Słyszałem, że dobre zarobki są na takim stanowisku i jeszcze firma zatrudnia na umowę o pracę.
Zostaw swoją opinię o armakan - Oleśnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie armakan