brak logo

Lurgi S.A.

Kraków

Opinie o Lurgi S.A.

anonim 2009-06-04 14:14:08
średnia wieku kadry to 60lat, inżynierowie nie znający ani języków obcych ani za bardzo obsługi komputera, system pracy lażenie z zeszytami z okresu studiów i zaglądanie co tam jak to ma wyglądąć - tak ta firma robi prpjekty - młodzi pracownicy poniżani przez starszych i przez przypadke nic nie można powiedzieć do kadr bo kadry od razu "przecież my panu udowodnimy że był pan złym pracownikiem"
1
mlody 2011-06-27 23:24:22
A może ktoś się pochwalić jakie zarobki są możliwe do uzyskania w Lurgi? Od jakiej stawki negocjować na starcie?
8
anonim 2011-07-15 10:02:47
Witam,
na jakim poziomie są zarobki na początku pracy?
8
mlody 2012-05-01 23:47:29
Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam i ślę CV :)
4
kornelia 2012-06-18 19:22:00
Witam, ja z kolei mam pytanie czy jest jakieś zapotrzebowanie na np. absolwentów architektury? Chciałabym się dostać do Lurgi, ale nie wiem czy moje wykształcenie się tam przyda.. Czy jest jakieś stanowisko na które mogłabym aplikować?
6
romer 2013-07-16 21:07:31
Tak jakieś 1000 zł brutto/tydzień a kiedyś było 2000 zł.
Kowalski 2013-09-18 11:46:22
Proszę o informację, czy w firmie pracuje się w języku angielskim?
Chodzi mi o to, czy praca wygląda tak, że komunikacja między pracownikami jest w języku angielskim, czy też angielski wykorzystuje się tylko do sporządzania dokumentacji projektowej?
1
lurgowiec 2013-11-24 18:27:14
Drodzy koledzy i koleżanki, jak humory po spotkaniu z Prezesem? Po zapowiedziach, "pochwałach", prognozach na przyszłość? Zadowoleni czy już zaczęliście pukać do Apply i CH2? Chcą tam nas jeszcze? <hahaha>
10
Mama 2014-04-05 07:11:46
Może i słusznie nie chce Ci się wierzyć, bo w każdej firmie żeby zarabiać jakieś lepsze pieniądze trzeba trochę się wykazać. Lurgi na pewno nie odbiega od standardów
inż. 2014-04-06 05:24:37
3000 brutto to są lepsze pieniądze? Bądź poważny...
zaager 2014-05-08 20:12:09
Rzeczywiście tam się zarabia 3tys brutto??? a ja żałowałem że mnie tam nie przyjęli…
zaager 2014-05-08 20:13:14
Rzeczywiście tam się zarabia 3tys brutto??? a ja żałowałem że mnie tam nie przyjęli…
2
inz. 2014-05-10 10:08:38
Powinieneś żałować bo po roku dostałbyś 3200 a po 5 latach 3500
2
pytanie 2014-07-24 22:13:57
Podobno Kraków idzie do rozwałki. Czy to prawda?
stefan 2014-08-09 00:02:16
Po 5 latach 5k mam, nie 3,5k.
stefan 2014-08-09 00:05:11
raczej nie, jakis czas temu szukali nowego budynku, bo na mogilskiej jest ciasno
Robert 2014-08-21 06:41:23
Kiedyś byłem na rozmowie z p. (usunięte przez administratora) czy (usunięte przez administratora) już nie pamiętam. Pamiętam tylko, że kawał idioty, pod nosem komentował moje wypowiedzi. Nawet mojego CV nie przejrzał przed rozmową, nie mówiąc już o Pani z HR, która w połowie rozmowy się zastanawiała co ja tu robię, bo mam inne kwalifikacje - porażka. Buractwo i tyle.
marek 2014-10-17 18:37:55
wygląda na to, że Lurgi (teraz już Air Liquide Global itepe) faktycznie idzie do rozwałki. Już ich nie stać na normalne diety w delegacji.
Jak bym kiedyś chwalił to zaczynam odradzać komukolwiek
Nick :) 2014-11-20 17:08:50
umowa na czas określony, pewnie rok, potem druga i chyba trzecia (przepisy) jest już na nieokreślony.
Dostaniesz 3-4k brutto, zależy od doświadczenia... z tym, że na początku będziesz asystentem projektanta (drabinka taka), potem projektant i ew. starszy..
Mogą się zdarzyć wyjazdy do (nadrzędnego) biura we Frankfurcie... relacje w porządku, gorzej z zarządem, który z grubsza w kulki leci i gorzej z samą pracą, która jest ciężka (idiotyczne terminy)
1
mops 2015-01-29 01:50:55
Liczenie na 3 lub 4 tysiące za wkład i intensywność pracy jest zupełnie nie uzasadnione. Kapitał firmy - zewnętrzny, możliwa praca na terenie Niemiec i teraz pytanie czy opłaca się tak mocno poświęcać swoje nerwy aby za taką kwotę w okolicznościach ogólnego stresu i korporacyjności pracować ?? Proszę o jakiś konkretny argument. Sergiusz ... jeśli istnieje korporacyjność to lojalka jest zapewne na bakier
jolka 2015-03-30 15:31:11
jeśli rzeczywiście w firmie już na początku zarabia się 3-4 tysięce złotych, jeśli piszecie w tej kwestii prawdę, to widzę że warunki są bardzo dobre i jeszcze dzisiaj wyślę tam cv. aqle skoro pieniążki takie duże tam są to i pewnie wiele osób jest na jedno miejsce i ogromna konkurencja o posady, napiszcie plisss czy mam rację
paw 2015-04-19 20:38:19
Ciekawe, powaznie dają umowy lojalnościowe? To dużo inwestują w ludzi, skoro nie chcą by uciekli, jak tu ze szkoleniami, certyfikatami i tym podobnymi?
Zostaw swoją opinię o Lurgi S.A. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lurgi S.A.