brak logo

Grupa Carboautomatyka

Tychy

Opinie o Grupa Carboautomatyka

carbo 2013-09-14 22:17:06
Najgorszy wydział P2 ludzie są tam od wszystkiego a w biurowcu od niczego delegacji nie płacą nawet do 7 miesięcy .Osobiscie od radzam kontakty z dyrektorem [usuniete przez moderatora] kompletny inbecyl,powinien też się zwiolnic jak Wybraniec!!!!
2
pracownik P2 2013-12-09 19:49:20
Nie narzekaj na ludzi P2 z biurowca. Na posterunku zostali już tylko Ula i Żabol. Biorąc pod uwagę ile mają biurokracji i jak "działa" system zamówień to praktycznie żadna obsada.
2
Z P2 2013-12-09 20:38:25
Praca to taki sam towar jak każdy inny. Chcesz mieć dobry towar musisz za niego dobrze płacić lub zaoferować coś dodatkowego (np. możliwość rozwoju czy przyjazną atmosferę w pracy). Hasła "weź się do pracy" sprawiają to, że ludzie którzy zyskali jakąś wiedzę, podłapali kontakty faktycznie biorą się do roboty ale u konkurencji lub na swoim zabierając ze sobą nie tylko doświadczenie ale i kawałek rynku na którym działa Carbo.

Jeśli chodzi po pozytywy to: regularne wypłaty (choć bez szału i nie do końca takiej wysokości jakiej być powinny), oraz to, że jest to prawdziwa szkoła nie tylko zawodu ale i życia, bo być dobrym w tym co się robi bez umiejętności poruszania się w dżungli ludzkich relacji to za mało by ktokolwiek cię docenił.

Dla początkujących na rynku racy polecam, ale weterani stamtąd raczej odchodzą niż przychodzą.
7
slimshady 2014-02-16 20:56:17
brak kultury w firmie
4
Zadowolony 2014-03-24 21:30:02
Panowie, dość narzekania. P2 to najlepszy dział w firmie, który wychodzi na prostą dzięki Szakalikowi. Żeby zbierać żniwo, w pierwszej kolejności, należy ciężko pracować, zmienić mentalność starych pracowników i dać przykład młodszym kolegom. Sukces "montażu" jest sukcesem wszystkich pracowników działu. Jeżeli każdemu będzie zależeć na efekcie, przy właściwym kierownictwie, razem możecie pchać ten wózek, a inni będą wam tylko zazdrościć. Kilka kroków naprzód, jeden w tył, ale w ogólnym rozrachunku będziemy wszyscy zadowoleni. Najważniejsze w pracy są uczciwość, pozytywne nastawienie, współpraca. Liczę na wasz sukces! Powodzenia!!!
Marcin 2014-03-25 09:41:58
Panowie a jak zarobki i praca na P1 ?
Cree 2014-03-28 18:13:17
Zupełnie się zgadzam, tylko że problemem carboautomatyki jest to, że próbują zatrzymać pracownika dopiero jak złoży wypowiedzenie, a zawyczaj wtedy jest już za późno na negocjacje.
1
nowy 2014-04-05 01:22:37
Właśnie zastanawiam się nad złożeniem papierów do Carboautomatyki na stanowisko programisty-automatyka. Ile mniej więcej może zarobić świerzak po inżynierze? I z tego co wiem to PLC zajmuje się tylko jeden dział, jak wygląda atmosfera w tym dziale?
pchający wózek 2014-04-05 08:51:24
My pchający wózek dajemy z siebie dużo więcej niż norma za (w przeliczeniu na godzinę) nieciekawą stawkę. Terminy są na wczoraj a projekty są takie, że meta wózka zmienia się 2-3 razy i materiału często nie ma tyle co trzeba, albo jest nie taki co trzeba. Raz pchasz, raz kierujesz a innym razem robisz podjazd dla wózka więc nie da się planować roboty z wyprzedzeniem. Dodatkowo dochodzi polityka i np. daje się kierować wózkiem Półośce z Bogdanki, który tak organizuje pracę że na 3 pchających do przodu przypada 2 pchających do tyłu...

Koniec końców wszystkiemu winni są pchający wózek, bo "nie interesują się robotą" albo "grają w skata zamiast pracować".
2
prawy 2014-04-25 09:32:46
wszystko jest w tym zakładzie do bani!!!!!!!!!!!!
bercik 2014-05-02 12:26:01
Ponieważ nie sra się tam gdzie się je, kilka pozytywów o których jak widzę wielu zapomniało:

- wypłata ZAWSZE na czas.
- możliwość nauczenia się zawodu / zwiększenia swoich umiejętności (jeżeli oczywiście sami wyjdziemy z taką inicjatywą, zawsze w carbo znajdzie się ktoś kto pomoże)
- z mojej perspektywy satysfakcjonująca komunikacja w wydziale/ zespole (jeżeli chodzi o stosunki między pracownikami)
- jak by nie było (nie mam na celu gloryfikowania nikogo), prezes ciągnie ten wózek już dobre kilka dekad i pomimo wielu negatywnych aspektów jego sposobu zarządzania dalej jedziemy. Pytanie jak długo będziemy pracować po tym jak zdecyduje się odejść - i tutaj z tego co widzę perspektywa jest kiepska.
-możliwość pracy przy sporych kontraktach
-istnieją w tej firmie naprawdę dobrzy managerowie których interesuje los pracownika (niestety nie jest to zasadą)
2
... 2014-05-02 19:12:56
Proszę się przyjzec Ośce z Bogdanki....To on jest winien wszystkiego co sie dzieje na tej kopalni...
3
nadzieja umiera ostatnia 2014-05-05 19:58:49
Obecnie Carboautomatyka stoi przed ogromną szansą normalizacji pionu dyrektorskiego. Dlatego Szanowny Panie Prezesie GORĄCO PROSIMY, ŻEBYŚ NIE POZWOLIŁ, żeby P2 - jeden z kluczowych działów firmy znów stał się prywatnym folwarkiem Szakalika! Nie ujmując jego wiedzy technicznej nadaje się on na dyrektora jak ołów do produkcji samolotów.


pozdrawiam
3
pss 2014-06-06 13:54:14
a jakie jest w Dziale Zaopatrzenia w Carbo? jak kierownictwo? jakie warunki? da się pracować?
zibi 2014-06-08 17:03:39
Podobno kierownik Ośko z Bogdanki chce sie przyjąc do Lw.Bogdanka a przez 7 miesiecy nie umie sie uporac z oswietleniem i takiego człowieka zrobili kierownikiem to juz jest rozpacz
1
pozdrawiam 2014-06-17 20:40:08
Z tego co widzę to prawie wszystkie negatywne opinie dotyczą jednego działu, jego (byłego?) dyrektora i garstki jego popleczników. Dlatego nie ma co się zniechęcać i wrzucać całej Carboautomatyki do worka z napisem P2 ani z góry skreślać wszystkich jej kierowników.
1
chudyy 2014-06-24 11:25:08
Proponowałbym panu prezesowi po zakończonych pracach w LW rozwiązać dział P2 albo
jeszcze przed a przede wszystkim przyjrzeć sie dokładnie pracy panu Szynalikowi, Skowronkowi nie wspomnę już o panu Ośce co ten człowiek robi na stanowisku które piastuje, bo to pana panie prezesie pieniądze sie marnują i przez takich ludzi smród idzie na całą firmę mógł bym pisać i pisać co się dzieje na bogdance bo widzę ze informacje które do pana docieraj odbiegają od stanu faktycznego.
1
chuddy 2014-06-24 11:30:58
święte słowa
Arab 2014-07-10 23:02:37
Jak się teraz pracuje w P2 po zmianie dyrekcji? Czy widać jakieś światełko w tunelu?
2
latino 2014-07-11 06:24:52
oczywiście że pną się w górę po ciągłych obniżkach premii, nieustannej reorganizacji i wszechobecnemu zaszczuciu pracowników.
2
rudy 2014-07-13 14:18:10
W P2 nareszcie prawdziwy dyrektor i mam nadzieję że uda przeprowadzić mu się gruntowne reformy, oby miał wsparcie Pani Dyrektor bo tylko w takim układzie jest w stanie coś zrobić a szczególnie z tymi geniuszami z zaopatrzenia którzy powinni sami się wystrzelić na kosmos na czele z Panami dyrektorem i kierownikiem ....
hm 2014-07-14 21:12:17
z Zaopatrzenia Kierownik? Masz na myśli Pana (usunięte przez administratora).???
Pietrow 2014-07-16 14:00:16
Ciekawe jakiego masz na mysli dyrektora
1
Łys 2014-09-02 20:53:54
dyrektorów i kierowników na pęczki, nikt nie wpadnie na pomysł by "premia motywacyjna" była w jakikolwiek sposób związana z tym co robię. CO MNIE OBCHODZI ŻE NA BOGDANCE JEST 2 METRY PONIŻEJ DNA ??? NAWET NIE WIEM GDZIE NA MAPIE JEST TA ZASRANA BOGDANKA.
ja szeregowy pionek dostaję po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za błędy tych co zgarniają kokosy i chodzą po zakładzie niczym pawie ?
2
Anonim 2014-09-03 20:05:17
Mam pytanie co z delegacjami w tej firmie.!!!!
1
Taka jest moja opinia 2014-09-08 09:11:07
Kłopoty działu P2 wynikają z kilku rzeczy:

1. W przeciwieństwie do innych działów oprócz tego, że zrobi swoją robotę, musi ją jeszcze SPRZEDAĆ i czekać na pieniądze. To nie jest dział pomocniczy, który wystawia faktury do P2 pstryk i za miesiąc ma kasę! Szeregowi pracownicy mogą nie rozumieć i pisać że po wykonaniu pracy (na razie) nie mają premii, ale rządzący już tak i między innymi pamiętać o zaległych premiach

2. W dekalogu nie ma zapisu "Czcij projektanta i projekty jego". Pół biedy jeśli sterowanie miało być na stykach NO a w planach jest na NC i jest to kwestia przeróbki, ale jeśli pół instalacji zaprojektowano na 24V a część na 230V to zarówno robocizna jak i materiał się marnują! P2 ponosi koszty przeróbek na budowie jak i w papierach! Stąd przechodzimy do 3

3. W kontraktach powinno być jasno zdefiniowane kto płaci za przeróbki, niezgodności dokumentacji z rzeczywistością, prace dodatkowe itd. Tak jak ktoś płaci ekipie remontowej za ułożenie kafelek w korytarzu nie przyjmie pracy, jeśli będą krzywe, albo zapomną o fugach. Ale w Carbo realiach ekipa nie tylko że kładła by kafelki chociaż pierwotnie miały być tam panele ale jeszcze w cenie obskoczyła by kuchnię i balkon!

4. Brak organizacji pracy typu "ty zacząłeś, więc ty skończysz i dostarczysz dokumentację zmian". Jak kto inny rozpoczyna kto inny kończy a jeszcze inny poprawia schematy o nieporozumienia i błędy bardzo łatwo.Po każdym oderwaniu pracowników od danego zadania leży ono odłogiem bo wszystkim wydaje się że jest ono dokończone. Nowa ekipa każdorazowo traci czas na kompletowanie materiałów i zapoznanie się z tym co i jak. O nieporozumienia również bardzo łatwo.

5. Zamówienia działają na zasadzie głuchego telefonu. Nim przejdzie ono przez las pośredników i podpisów mija co najmniej tydzień. W razie wątpliwości dział zamówień wstrzymuje zakup i do zamawiającego należy wypytywać co z zamówieniem się dzieje.

Podsumowując do uleczenia są: kontrakty, dokumentacja, zamówienia a dział P2 dopiero na 4 miejscu.
4
myself 2014-09-16 22:14:06
Pracowałem w tym zakładzie 2 lata. 2 lata w delegacji. Zadowolony byłem do czasu aż przez przypadek dostałem nie swój pasek z wypłaty...pomyłka kadrowej. Zwolniłem się z dnia na dzień.
Za swoje 360godz/miesiąc dostawałem nawet uczciwe pieniądze. Nie wiedziałem niestety ,że wykonujący te samą pracę lecz namaszczeni przez SOLIDNE plecy , mogą dostawać za te samą robotę 3 razy tyle... :( Mało profesjonalistów, za wielu decydentów, mnóstwo oceniających, zero pomagających...
4
Anonim 2014-09-17 20:32:06
Ciekawe gdzie na delegacjach byłes
2
Anonim 2014-10-23 20:09:16
Ja sie pytam dlaczego ludzie z Mifamy którzy przeszli do wydziału P2 maja lepiej! Tzw Auta moga brac do siebie pod swoje domy,ryczaut maja na paliwo jak dojezdzaja swoimi autami i jescze oczywiscie delegacje mają cos chyba tu jest nie wkorzadku .Jedna firma ,jeden wydział a i tak cyrk na kółkach smiech na sali jednym słowekm stanowoczo odradzam...
2
aa 2014-10-24 13:10:58
znaczy komus dobrze(lepiej) i dlatego kiepsko...jakie to polskie
Anonim 2014-11-02 10:36:54
W Carbo jest jeden zasadniczy problem wszystko jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ponownie ludzie w Biurowcu biara grube pieniadze za nic a zabieraja innym pracownikom.Moze teraz zabierzecie nam urlop albo całe wynagdodzenie bo nam sie nie nalezy tak jak delegacja.!!
1
Kroll 2014-11-09 22:33:19
Powiem tak biorąc pod uwagę zarobki itd nie jest źle z tad moja ocena tylko i wyłącznie pracowałem w gorszych firmach. Ale takie osoby jak większość z was wymieniała nie powinny się znaleść na tych stanowiskach nie maja pojęcia co robią a uczą innych
Praca jak praca no wszędzie trzeba pracować:P
2
Inside 2015-03-02 20:12:49
sebastian osmieszasz sie robiac zdjecia i kablujac do starego badz kogos innego . wstydz sie . Sosnowiec cie do tego zmusza ??
5
konczacy wspolprace 2015-04-12 17:07:58
zarobki , jakie zarobki .....?!
auf wiedersehen 2015-05-22 11:31:59
Obecnie firma jest na etapie zwolnień grupowych więc aplikowanie chwilowo nie ma sensu, gdyż obecnej dyrekcji wydaje się, że wyniki robi się nie przez sprzedaż produktów i usług ale poprzez redukcję kosztów (czytaj piłowanie gałęzi na której Carboautomatyka siedzi). Jeśli firma odbije się od dna nie będzie mogła sobie pozwolić na grymaszenie, dając możliwość zdobycia zawodu, który w połączeniu ze znajomością języka obcego daje możliwość znalezienia "od ręki" niezłej pracy w Niemczech, Austrii czy Holandii czy takiej sobie w Polsce.

ZA:
Dzięki częstej zmianie zadań osoby otwarte na naukę mogą zdobyć wiedzę i doświadczenie z szerokiego zakresu prac elektrycznych oraz jak należy a jak nie należy organizować sobie i innym pracę. Wypłata jest zawsze na czas i mniej więcej takiej wysokości jakiej być powinna.

PRZECIW:
Firma uczy niestety też złych rzeczy i nawyków: nie wychylać się i nie angażować bo jedyne co się osiągnie to przysłowiowego kopa w tyłek a już po paru dniach w nowej pracy dowiedziałem się, że niektóre rzeczy można robić szybciej i lepiej ale tak już jest jak firma nie buduje trzonu doświadczonych pracowników. Organizacja (nie tylko pracy) i atmosfera w firmie wołają o pomstę do nieba, przyczyniając się do znacznego obniżenia konkurencyjności Carbo i zadowolenia z pracy. Oczywiście poza Carbo też nie ma miodu ale już na dzień dobry widać, że niektóre rzeczy są dużo lepiej przemyślane.
4
ROTFL 2015-07-17 14:30:42
Znajomość logiki porywająca :-)

Z jednej strony piszesz o domniemanym wzroście wydajności z drugiej o rzeczywistym spadku morale, od którego zależy wydajność i jakość pracy...

Tym niemniej spróbuj dokończyć zdanie:

W czasach gdy rynek pracy gotów jest wchłonąć około 50 elektryków tygodniowo a zagraniczni pracodawcy (gotowi przyjąć kolejne 20szt) za znalezienie elektryka płacą 500PLN pozbywanie się wdrożonych i doświadczonych pracowników jest...

Teraz tego jeszcze tak bardzo nie widać z dyrektorskiego stołka, ale poczekajmy parę latek :-)
1
JO 2015-09-20 19:03:04
Bardzo fajny prezes zawsze powie cześć jak cie widzi,no i jest też PKZP.
1
zosia_rozkosia 2015-11-03 21:23:13
Rób nadgodziny jak głupi, dowiedz się że możesz je sobie wybrać.]
delegacje płacone sa jak sie komuś uzna ta firma nie będzie istnieć na rynku za kolejne 5 lat.
Eli Barbur 2015-11-07 17:17:01
Norbert nic nowego, szukają pracownika na stanowisko specjalisty do spraw kadr i płac bo już jedna osoba nie daje rady z wypisywaniem wypowiedzeń. Ostatnio zwolnili gościa z 20 letnim stażem!!!
menderk 2015-11-25 20:59:18
zamiat typowo głupich i lansujących mózgownicę artykułów sponsorowanych proponuję wszystkim odwiedzającym śledzenie artykułu odnośnie złożonej przez CARBO oferty na odpopielanie dla Tauronu Wytwarzanie, który ukazał się dnia wczorajszego na portalu wnp.pl

a w szczególności zamieszczonych komentarzy - link do artykułu poniżej:

(usunięte przez administratora)
gwiazda 2015-11-28 00:32:07
jest albo ni ejest te carbo, czytając opinie w tym linku mam pewne obawy
smierdzielek 2015-12-20 15:28:02
@Mon czytając Twoj link a w szczególności ostatnie słowa "dobrze że ktoś to wywalił" oraz wpis @gwiazdy że "ma pewne obawy co do tej firmy" można wysnuć wniosek, że jesteś ewidentnie tego typu cżłowiekiem, który przyjmuje stanowisko tylko i wyłącznie jednej strony, natomiast druga strona ma być wyciszona i to za pomocą wszelkich dostępnych metod.
pracownik 2016-02-01 20:24:52
Carbo to firma która jest trampoliną dla ludzi ambitnych, umiejących znaleźć się w zmiennym otoczeniu rynkowym. Większość opinii podejrzewam piszą ludzie "słabi" techniczne i organizacyjnie. Firma ceni i preferuje ludzi samodzielnych i z inicjatywą, którzy potrafią łączyć cechy dobrego organizatora z twardym charakterem. W firmie są trzy Zakłady:
1. Zakład zajmujący się produkcją i serwisem urządzeń typowo górniczych. Pracuje tu wielu młodych inżynierów
2 Zakład reaizujący kontrakty. Tutaj dla eszystkich ambitnych jest świtny poligon związany z realizacją dużych budów, możliwość uzyskania uprwnień wszelkiej maści (SEP, budowlane itp)
3. Zakład serwisu oraz biuro projektowe, w kiludziesięcioma projektantami z uprawieniami

Atmosfera sprzyja zdobywaniu wiedzy, realizowaniu się w pracy, szczególnie na budowach oraz możliwości poznania otoczenia rynkowego. Zarobki (za wyjątkiem pracowników fizycznych) są uzależnione od wyników firmy na które wpływ ma każdy pracownik. Ja osobiście polecam i proponuję wszystkim innym pracownikom, którzy są ambitni i zadowoleni z pracy w Carbo o wypowiedź w tym temacie, gdyż zgodnie ze starym powiedzeniem WSZĘDZIE DOBRZE GDZIE NAS NIE MA - A W CARBO JEST NAPRAWDĘ NIE ŹLE.
Adikon 2016-02-04 19:49:43
A jak z zatrudnieniami, firma planuje kogoś zatrudnić pod koniec wiosny/początek lata? Byłem u was na praktykach w zeszłym roku, przesiedziałem prawie cały miesiąc na 3-cim piętrze bo nie chcieli mnie oddać na warsztat (głównie przez mą motywacje i tempo) potrafiłem wykonać wszystkie zadania do lutowania płytek, obróbki kabli w jeden dzień i jeszcze wicinałem gumowe uszczelki w chwilach wolnych, przez ostatni tydzień nawet ciasto i herbatkę codziennie dostawałem abym tak nie pędził. Wiadomo, młodzi gniewni, a energia przed wakacjami po tylu latach szkoły rozpiera. Ale atmosfera super chciałbym u was pracować bo macie fajne zarobki, jestem chętny do pracy zarówno w terenie jak i w biurze, wszędzie się odnajde. W maju pisze mature i będę szukał pracy, będę miał SEP-a i papierek technik elektronik. Mam też prawo jazdy kat.B i własny samochód. Tata od kolegi pracuje u was w terenie ale niezbyt się interesuje nowymi, dlatego wole sie tutaj spytać ;)
Pracownik 2016-02-09 22:26:31
Zapraszam do złożenia CV
Jarosław Kot 2016-04-10 10:14:35
Firma jest bardzo fajna, i dla tych co chcieli by pracować w Carboautomatyce pewna informacja, wypłaty są zawsze na czas , jak pracujesz i wykonujesz to co do ciebie należy , to można powiedzieć , że złapałeś ............ za nogi , ale jest tylko jedno ale , szkoda zachodu bo firma jest w agonii, wpadła w taki czas na rynku (kryzys górnictwa) że trzeba się umieć dostosować do otoczenia i nowych warunków, zmienić pole widzenia. A tu niestety nie bo jeden jedyny właściwy wódz nadal działa jak na rynku górniczym, nie da się z produkcji i realizacji za pomocą kilofa i młotka przejść do wymagającego sektora nadal za pomocą kilofa i młotka, sposób działania taki, że to elektryk czy budowlaniec ma odpowiadać za wielomilionowe realizacje, to się w głowie nie mieści, nie ma szacunku dla ludzi świadomie lub nieświadomie cały czas się ich poniża oskarża i rozlicza za wszystko nawet jak nie mają nic wspólnego z tym o co się ich obwinia. Nie słucha się opinii i propozycji ludzi którzy widza to innymi oczami , zawsze racja jest po stronie władzy - wodza, jak się rządzący nie nauczą słuchać i umiejętnie wyciągać wnioski to jak na wstępie szkoda szukać tu pracy bo nawet jak dzisiaj jest to jutro jej już nie będzie. Bo albo rynek zweryfikuje obecne działania władzy firmy albo ludzie już nie będą czekać i sami odejdą co obecnie ma miejsce już od dłuższego czasu.
7
Były pracownik 2016-09-24 22:00:50
Szkoda czasu na tą firmę tym bardziej, że na rynku pracy jest nieźle i jest w czym wybierać. Wszystko co napisał Jarosław Kot to prawda. Długo ta firma nie pociągnie. Zarząd to coś w rodzaju władzy w Korei Północnej. Rację ma zawsze Wódz, nawet jak nie ma racji. Na zebraniach jak w szkole, ludzie boją się wypowiadać. Dodatkowo panuje tam skomplikowana hierarchia. O tak podstawowych sprawach jak sposoby motywacji pracownika nie mają pojęcia.
Były pracownik.
5
cvgtyikm 2016-09-24 22:22:50
@ Były pracownik - no niestety tego typu zarzadzanie zazwycxaj nei konczy się dobrze. Ale zazwyczaj, żeby nie powiedzieć że zawsze nie da sdię zmienic.
1
żαℓ мι ¢ιę 2016-11-14 23:43:27
Dodatkowo można by dopowiedzieć, że na każdym kroku mobbing (nie mylić ze zwykłą zjebką) oraz zaszczucie i zastraszenie pracownika! Można by również stanowczo stwierdzić, że "główny naczelnik" nie posiada najmniejszej wiedzy o pracy wykonywanej przez szeregowych pracowników, możliwe, że przekazywane mu informacje są niespójne z rzeczywistością, idąc dalej lubi otaczać się kłamcami i osobami działającymi na niekorzyść firmy! - kiedyś i tak każdego z nich dosięgnie sprawiedliwość skur....ele! To drugie jest na tyle istotne, że rozlicza z tego osoby, które kompletnie nie mają na to wpływu! Po co te zakresy obowiązków??? Wszystko jest w tej firmie rozmyte, bez ładu i składu oraz żadnej stabilności, na którą przecież człowiek tak liczy.
3
niejestemrobotem 2016-11-25 01:13:02
Co tam wypłata na czas, jeżeli człowiek dobrze wykonuje swą pracę i obowiązki to mu się należy i nie tylko wypłata a poszanowanie. Już niejedna osoba na praktyce doświadczyła tego co mogłoby ją spotkać jakby zaczęła pracę w tej firmie. Wypłata? Młodzież sama powiedziała, że nie to jest najważniejsze, lecz ktoś tutaj myśli inaczej. Bet regards :)
Zostaw swoją opinię o Grupa Carboautomatyka - Tychy
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Carboautomatyka