brak logo

makalu

Łódź

Opinie o makalu

ktoś 2014-11-10 23:13:08
Małe sprostowanie: po wielu bojach udało mi się odzyskać większą część brakującej kwoty. Ale moja opinia nie ulega zmianie.
szerman 2014-11-13 19:23:20
i nie powinna ona ulegać zmianie, bo wynagrodzenie to jest po prostu coś co się pracownikowi za jego trudy należy , a nie coś o co trzeba z firmą zażarcie walczyć. To , że koniec końców się wypłacili to tylko ratuje im w pewien sposób honor, ale faktem jest , że wcale nie powinni doprowadzać do takich sytuacji
1
rozczarowana 2014-11-15 13:06:18
Większość opinie na temat tej firmy jest negatywna, niektóre są lekko przesadzone ale tylko lekko. Niestety prawdą jest iż firma nie szanuję pracownika w sposób odpowiedni i nie ma mowy o jakimkolwiek docenieniu. Wręcz przeciwnie jeśli jesteś osobą inteligentną, wyróżniającą się, mające nowe pomysły i umiesz wyrazić swoje zdanie popierając to argumentami, jesteś traktowana w tej firmie jako niewygodna i zagrożenie dla pracowników "wyższego szczebla" ( jeśli w ogóle można ich tak nazwać, bo często są to ludzie którzy nie potrafią nawet poprawnie po polsku się wysłowić i nie mają zielonego pojęcia o kierowaniu ludźmi), myślą że strasząc utratą pracy i ośmieszając na forum za pomocą e-maili spowodują u pracownika większą motywację do pracy ! Nie polecam tej firmy na dłuższą współpracę ( tylko jako okres przejściowy max 2-3 miesiące ). Nie znajdziecie tu możliwości rozwoju ( kierownicy regionalni zawsze są brani z zewnątrz), bo nas traktują jako niewykształconych, nic nie wiedzących i na niczym się nie znających sprzedawców, którzy maja tylko sprzedawać i nie zadawać żadnych zbędnych pytań, a tak naprawdę to od nas zależy jak dana kolekcja się przyjmie wśród klientek! Nie znajdziecie tu również zrozumienia i docenienia za włożony wysiłek i zaangażowanie. Żałuję, że poświęciłam tej firmie tyle mojego cennego czasu i zaangażowania. W zamian dostałam wypowiedzenie bez podania przyczyny, bo takie ma prawo pracodawca. Podsumowując stabilizacji w tej firmie to też nie znajdziecie. Zanim podejmiecie współpracę z tą firmą przemyślcie to trzy razy.
2
wez sie 2014-11-25 11:33:46
smieszna jestes. akurat wiekszosc wchodzacych to tacy, co chca tylko poogladac, a zeby cos sprzedac to musisz sie czasem napocic niezle. a czasem po pol godziny obslugi uslyszysz jeszcze: zastanowie sie... kiedy bedzie jakas przecena?... pomysle i najwyzej wroce... jeszcze popatrze w innych sklepach i najwyzej wroce...
2
czarny 2014-11-27 22:42:38
uważasz , że to od sprzedawców zależy w jaki sposób dana kolekcja się u klientek przyjmie ? moim zdaniem sprzedawcy mają tutaj najmniej do gadania. Wiem , że podobno wciska się im kit , że to od nich zależy duży procent tego czy dany towar się sprzeda , ale to nic więcej jak bujdy. To zalezy od gustu klienta
1
mini 2014-12-02 11:59:23
Skąd wiesz, o którą dziewczynę z Grudziądza chodzi? :) Chyba sama sobie wystawiłaś tą opinię.
Kiti 2014-12-05 10:17:41
Żądają wiele a oferują mało . NIE POLECAM . I wszytko co robisz robisz zle....
3
Kiti 2014-12-05 10:21:48
Podpisujesz odpowiedzialność materialną i jak coś zginie to potrącają z marnej pensji...ŻENADA
2
ela 2014-12-12 16:43:33
Napiszcie proszę kilka dodatkowych info bo złożyłam cv na stanowiso sprzedawcy i zastanawiam się co dokładnie będzie należało do moich codziennych obowiązków?Czy otrzymam zakres mych obowiązków na piśmie? Czy dzienny czas pracy jest normowany? Z jakimi ludźmi będę miała przyjemność współpracować?
nowator 2014-12-27 17:12:54
co do listy Twoich obowiązków to nie ma co liczyć oczywiście na jakiś wypis wszystkiego co masz robić. Zostaniesz raczej przeszkolona szybko z zakresu swoich obowiązków i będą obserwować czy aby na pewno radzisz sobie z nimi w odpowiedni sposób. A co do ludzi...to oczywiście zależy do jakiego miasta trafisz
1
Laku 2014-12-29 17:14:20
tą tandetę z chin nazywasz dość ekskluzywną Polska marką??
1
beth 2015-01-03 08:47:55
Makalu obsluga masakra Ekspedientki maja w nosie klietow Czegos takiego w zadnym sklepie nie widzialam Weszlam do sklepu -jest zima Peni zmopem po podlodze szoruje slady po sniegu, ogladam ciuchy za mna idzie druga pani i wszystko na wieszakach wyrownuje oczywiscie pani z mopem caly czas czujna i pucuje podloge Nik nie zapytal czy w czyms pomoc boa po co ? Czytajac te wszystkie opinie widze ze firma jest dziadowska
roksana25 2015-03-02 19:14:38
Nie zgadzam się z niektórymi opiniami.Ja jako sprzedawca jestem dla klienta mogę mu pomóc ale nie plotkować.Jako klientka nie lubię sprzedawcy który od progu wita mnie słowami w czym mogę pomóc.Jesteśmy w ekskluzywnym sklepie czy spożywczaku.Podejście do klienta trzeba mieć to dar.Koło łodzi jest taki salon w którym szefowa to skarb.Doradzi, nauczy pomoże zrozumie i naprawdę dobrze płaci.
1
abc 2015-06-15 23:04:34
Makalu Grudziądz- zakupy 15.06.15- chyba pechowa data. fatalna obsługa, bez umiejętności obsługi terminala- Pani pyta się co znaczy SALE- przy płatności kartą. Poza tym bluzka, która fatalnie leży, Pani sprzedawczyni zachwala że super wygląda. Po co mam chodzić do sklepu, przecież ona ma doradzić, a tymczasem wciska kit. Więcej tam nie idę. Zakupy za 600 zł, obsługa na poziomie 0. Pani boi się o mano w kasie, a co tam niech będą dwa pobrania z konta, najważniejsze żeby u niej się zgadzało. Żenada. No i jeszcze komentarze na na szczupłym wszystko ładnie wygląda, a jak ktoś ma większy rozmiar to co ma zrobić?
1
klientka 2015-06-30 10:50:10
żenada,takich klientek jak Pani to dopiero ŻENADA,cieszcie się że ktoś wam coś doradzi,i Wami się zainteresuje,chyba że macie jakiś cel,stare dewotki,jestem tam stałą klientką,fakt że dziewczyny się tam zmieniają tylko ciekawe dlaczego,bo każda z nich była bardzo miła i sympatyczna ostatnio jak byłam to znowu nowa Pani trochę starsza bardzo sympatyczna,potrafiąca doradzić,byłam 16.06.15 w końcu może zostanie na dłużej jak będzie zmiana to znaczy że z firmą coś nie tak,trochę już słyszałam co się tam dzieje,tam trzeba zrobić porządek wyżej
Gosia 2015-06-30 11:10:47
Witam,mieszkam w Grudziądzu,Makalu jak zaczynali to była dobra firma teraz masakra,sprzedawczynie bardzo miłe ale często się zmieniają ciekawe czemu,właśnie czytam i takie klientki opisujące bzdury to jakieś.....chore,bardzo miłe dziewczyny obsługują, ale towar zszedł na niski poziom pewnie nie ma sprzedaży i dlatego je zmieniają
1
Zaneta 2015-06-30 13:13:09
Czytam i szok chodzę tam od X czasu i zawsze miła obsługa,jestem co dostawa,co tydzień,prawda Panie się zmieniają,ale każda jest bardzo miła to chyba z firmą coś nie tak,TY kobieto nigdy się nie uczyłaś no faktycznie ŻENADA dla ciebie i wstyd a dla tych dziewczyn szczęście że takiej głupiej więcej nie zobaczą,całusy dla obsługi
Ania 2015-06-30 15:25:09
Przyszłam z pracy i czytam posty, o losie,trafić na tak głupiego klienta, który urodził się fenomenem,to szczęście dla sprzedającej że takiej baby już nie zobaczy,nawet opis ni kupy ni...się trzyma,kupuję tam, babki sprzedające super, faktycznie,się zmieniają, ale tam w firmie coś jest nie tak
Zaneta 2015-07-01 09:24:33
Nadmieniam że byłam w woj. kujawsko-pomorskie regionalna V.
regina 2015-07-06 15:52:58
Panie klientki z Grudziądza mają rację, że to firma ma jakiś problem, bo wierzyć się nie chce, że trzecia czy czwarta ekspedientka się nie nadaje i trzeba ją zwolnić. Ale w tej firmie nie szanuje się pracownika, jak coś źle, to out, znajdzie się inna na twoje miejsce.
2
Iwa 2015-07-21 23:15:18
Nie rozumiem wymiany zdań między @Zaneta a @Ania, w sumie można się pogubić. Makalu ma raczej dobre opinie i czytam, że obsługa jest niczego sobie, więc podejrzewam, że atmosfera w pracy musi być w porządku, a co się z tym wiąże- kierownictwo też pewnie jest ok. Nie ma co na siłę się doszukiwać negatywów.
ola 2015-08-19 20:16:22
Pracowałam nadgodziny za które miałam mieć płacone.Obiecanki nawet o pensje musiałam się prosić,a pieniądze za nadgodziny mogłam zapomnieć.Czysty wyzysk.Okropna firma nie polecam.Szkoda czasu.
1
lukoni 2015-08-21 02:53:17
Jeżeli raz się taka sytuacja zdarzyła to nie ma co się patyczkować tylko trzeba podziękować firmie, no chyba że są w stanie nam w końcu zapłaci za to wszystko, za wszystkie godziny które się przepracowało. Jednak chyba takie rzeczy nie często się zdarzały w firmie bo sam rzadko o nich słyszałem, chyba że się mylę.
loli 2016-02-09 20:36:58
A wiecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na sprzedawcę? Dobrze, że jest stabilne zatrudnienie i odpowiednie szkolenia, a to pewnie wiąże się to z umową o pracę.
karos 2016-02-15 14:07:09
no sprawdzają oczywiście umiejętności sprzedażowe, bo to jest ważne, ale również typy osobowości, czy interesujesz się modą itp. widziałem właśnie, że w przasnyszu szukają sprzedawcy do salonu odzieżowego podobno stawka godzinowa około 10 zł
beata 2016-02-22 11:27:17
kurcze Kamila, trochę mnie zmartwiłaś. Chciałam wysłać CV do Przasnysza, do makalu na sprzedawcę. Jestem w trakcie studiów, sądziłam, że to dobre zajęcie na ten moment.
1
3e4r 2016-02-27 11:42:43
@beata to proobuj ja uwazam ze nie ma sensu tak sie sugerowac do konca opinia innych ludzi warto samemu sporbowac i sie przekonac jak tam jest na prade
1
gaość 2016-03-03 10:28:33
Firma wyzyskująca pracowników ogromne wymagania marne zarobki niemiła atmosfera. Jeżeli możecie unikać
2
tomek 2016-03-03 12:45:39
niby racja, ale jak jest tyle negatywów to też coś jest nie tak, na pewno zarobki są na plus a na pewno na stanowisku jako Ekspedientka do Salonu Odzieżowego, bo chętnie przyjmuja studentki wyczytałem.
monka 2016-03-05 00:39:03
Studentki? Zapomnijcie.
1
joka 2016-03-05 14:50:58
w jakim sensie zapomnijcie ? przecież nie zatrudniają tam raczej osób które wiążą z tą pracą przyszłość. Dlatego nie dziwi własnie zatrudnienie młodych osób
Kasia 2016-04-11 19:16:32
Nie rozumiem czemu mówisz, że nie zatrudniają tam osób, które mogą wiązać swoją przyszłość z tą firmą @joka. To by było moim zdaniem trochę bez sensu. Bo po co inwestować w pracownika, który chce być w firmie tylko na chwilkę? Aż się chyba sama przekonam zatrudniając się na ekspedientkę w Toruniu. Wymagają doświadczenia na takim stanowisku, dobrze, że nie podali tego w latach :D
diso 2016-05-11 18:13:44
Zgadzam się z tobą całkowicie @Kasia. Możesz też spróbować zatrudnić się na kierownika regionalnego, bo właśnie szukają, no chyba, że pracujesz już u nich jako ta ekspedientka. Na tego regionalnego nie tak łatwo się dostać, skoro wymagają minimum 3 letniego doświadczenia zawodowego w zarządzaniu kilkudziesięcioosobowym zespołem sprzedawców.
anita 2016-06-11 12:32:04
Obsługa w salonie w Łodzi, to dopiero jest brak poszanowania w stosunku do klienta, wyniosłe nieuprzejme ekspedientki zainteresowane wyłącznie sobą

1
oliwia 2016-06-28 14:10:40
Hej wszystkim chciałam zapytać o tutaj o stanowisko pracownika biura z orzeczeniem..to trochę delikatna sprawa ale na pracy mi zależy bo wiem, że nie wszędzie zatrudniają takie osoby i to z umową o pracę. Chodzi o to, że mam cukrzyce, orzeczenie jest tylko czy to wystarczy?
Aneczka 2016-07-07 15:01:06
Od ponad 2 miesięcy pracuje w Makalu. Muszę przyznać,że troche inaczej przedstawiano mi pracę przed zatrudnienie. Do wszystkiego przypisane jest tysiące papierów,odbieranie dostaw to koszmar,zdjąć folie,zmienić wieszak,zmienić koralik itd... ciężka robota. Wymagają utrzymania perfekcyjnej czystości na sklepie co wymaga czasami zostania po godzinach,ale czy ktoś widział pieniądze? Ciągłe sprawdzanie,porównywanie wyników,tabelki i rozliczenia. Nie wyrabiasz targety,to znaczy ze jesteś do niczego.. a pieniądze? Wypłata raz 5,raz 8,a raz 2 dnia miesiąca..
3
maja 2016-07-07 15:03:07
Konstruktor odzieży damskiej. Stopniowanie i układy kroju jest teraz potrzebny
Edzio 2016-07-09 09:08:19
Jest taka możliwość, tylko musisz mieć przypisaną grupę inwalidzka. Jak masz takie papiery wyślij CV mailem do makalu i dopisz ze masz grupę inwalidzka.
Tomek 2016-07-09 09:24:05
@Edzio a bez zaświadczenia o niepełnosprawności w tej chwili w makalu niczego się nie znajdzie? Mam nadzieję, że to się jakoś w niedługim czasie zmieni, bo chciałbym zmienić robotę, akurat kończy mi się umowa
Edzio 2016-07-09 09:30:37
Coś tam słyszałem ze szukają na magazyn, ale nie wiem co dokładnie tam się robi. Czy chodzi o ciuszki, czy też przy tkaninach. Wyślij CV z listem motywacyjnym na stanowisko pracownika fizycznego. Jak masz jakieś doświadczenie techniczne np. Uprawnienia elektryka, spawacz itp tez dopisz.
oliwia 2016-07-09 10:32:41
Można spróbować zawsze @Edzio ale teraz to chyba nie potrzebują wiem, że ostatnio szukali np. projektantów odzieży swoją drogą to zastanawiam się jakie trzeba mieć doświadczenie i wykształcenie żeby się tutaj dostać
Edzio 2016-07-09 10:44:47
Wysłać CV nic nie kosztuje, a może szykują się zmiany w biurze. Co do doświadczenia to pewnie zależy na jakim konkretnie dziale. Sadze ze średnie wystarcza z jakimś doświadczeniem zawodowym. Ale na to wedlug mnie nie ma reguły.
idzia 2016-07-09 11:41:34
Myślę, ze to zalęzy od oferty w ktorej podane są wymagania i czy musisz posiadać doswiadczenie czy nie, zazwyczaj na każde stanwosiko jest ono wygamane albo mniejsze albo wieksze, nie wiem czy tak bardzo patrza na nie ale moze wazniejsze sa dla nich inne sprawy?
Nina 2016-07-18 20:38:31
Dowiedziałam się że poszukują dziewczynę na recepcję,
To oferta dla dziewczyn z grupą
noga 2016-07-18 20:50:18
a możesz powiedziec o jakiej konkretnie lokalizacji tego zatrudnienia mówisz>? podobno tez szukają kierowników regionalnych ale to już pewnie za wysokie progi na moje nogi
Asik 2016-07-20 23:06:05
Ta rzekomo tandeta "z chin" nosi się bardzo dobrze nawet kilka lat więc opinia jest nie na miejscu. Mam kilka rzeczy z tej firmy które kupiłam parę lat temu i gdybym stała lepiej finansowo dalej bym od nich kupowała. Nic się nie rozłazi na szwach i tkaniny są wysokiej jakości (np. spodnie od ryłka rozchodzą się na szwach). Nie pierwszy raz spotkałam się ze złą opinią odnośnie złego traktowania pracowników i jest to jedyne zastrzeżenie do nich choć nie dotyczy mnie - klienta a mam zdanie, że dobra praca powinna być dobrze opłacana i doceniana przez pracodawcę a jakość, przy wszechobecnej "bylejakości" wyjątkowo dobra.
Mareczek 2016-07-21 11:15:37
Zastanawiam się długo nad tą firmą, powiem Wam, że chciałem podejść trochę roztropnie, ale generalnie to bardzo mi się podoba sposób w jakim działa, jeśli chodzi o np. Kierowników Regionalnych, wiem, że pensje są powyżej średniej krajowej, więc nie jest to złe
Nina 2016-07-26 08:39:54
Na recepcję to tylko główna siedziba Makalu w Łodzi
Nina 2016-07-26 08:40:47
Na recepcję to tylko główna siedziba Makalu w Łodzi
gość 2016-07-26 18:34:39
Taki kierownik regionalny @Mareczek na pewno może liczyć na dwuskładnikowe wynagrodzenie, co jest dobrym znakiem że się dobrze dzieje.
2
Zostaw swoją opinię o makalu - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie makalu