Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o makalu

Pracowałeś w firmie makalu i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Wiesia - 2013-10-08 22:15:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Mam pytanie odnośnie pracy na Kilińskiego - czy pani szefowa pozwala co jakiś czas na jakiegoś papieroska?
zdjecie uzytkownika
Ola - 2013-10-28 08:43:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez moderatora]
Odradzam pracę tam, nie szanują ludzi [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
e-ryk - 2013-11-14 09:12:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ - 2013-10-06 00:07:14]:
szefowa super? ha ha a umowę masz na stałe? Podwyżkę dostałaś? Nie odpowiadaj. Wiem że nie! pracujesz tam bo musisz, bo w innej pracy nie dasz sobie rady, dla tego to znosisz! To jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
beabe - 2013-12-11 23:32:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
W pracy (usunięte przez administratora) zero mobilizacji tylko dołowanie mailami otwieraja sklepy w małych miejscowosciach a żądają kokosów. Człowiek może tam się starać i pracować dbać o salon a firma nie znając człowieka i tak sobie wymysli powód żeby go zwolnić.
Jedyne co cieszy wsparcie i szacunek klientek. Nieprawne podpisywanie odpowiedzialności materialnej by ją podpisać firma powinna zainstalować bramki lub wynająć ochronę o czym nie ma mowy a na salonie z reguły jest jedna dziewczyna jak cos zginie za wszystko się płaci. Wymagają czarno białego stroju ale za darmo nic nie ma trzeba samemu o to zadbać jedynie przy wyrobieniu targetu mozna liczyć na darmową rzecz ale to zależy od koordynatora czy sie ja dostanie bo jak zapomni się wyczyscić plam po poprzednikach albo malarzach można zapomnieć(mam na mysli poprzednich tajemców w których np obecnie znajduje sie salon. Więc sami ocencie czy warto. Juz bym wolała pracowac w rossmanie niz tam tam to chociaż socjal porządny jest. Dobrze jest tylko tam gdzie wyrabia się targiet nie wyrabiasz jestes złym sprzedawcą albo sie lenisz taka jest ich opinia, tylko lenie maudzą.
zdjecie uzytkownika
malutka - 2014-02-04 17:08:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wiesia - 2013-10-08 22:15:18]:
Na Kilińskiego w jakim mieście? Bo może Ty pracowałaś dla kontrahenckiego a nie firmowego.
zdjecie uzytkownika
lu-iza - 2014-02-28 21:47:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
ewa - 2014-03-11 14:29:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [beabe - 2013-12-11 23:32:00]:
zgadzam sie wszystko prawda,człowiek pracuje ,wyciska siódme poty,jak idzie super to jestes a jak handel troche podupada to Cie nie ma wyrzucaja cie jak psa.Bramek nie ma a odpowiedzialnosc materialna trzeba podpisac.
zdjecie uzytkownika
klient - 2014-07-09 14:14:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wczoraj byłam w Grudziadzu w Makalu.Skad ta obsługa?zero zainteresowania klientem...weszłam ,a pani za biurkiem cos w komputerze robiła i w dokumentach grzebała...pożal sie Boże tej obsługi..a tyle fajnych dziewcZyn tam pracowało,które bardziej interesowały się klientem...
zdjecie uzytkownika
joka - 2014-07-09 18:50:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [klient - 2014-07-09 14:14:23]:
no ale zamiast szukać nowych odpowiedzialnych osób na niższe stanowiska jak to o którym piszesz to makalu szuka nowych ludzi przede wszystkim na regionalnych kierowników sprzedaży. Widocznie uważają, że w salonach ubrania same się sprzedadzą. Oby tylko to nie była dla nich zbyt złudna perspektywa....
zdjecie uzytkownika
Basia - 2014-07-19 10:24:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [klient - 2014-07-09 14:14:23]:
to ciekawe, co piszesz, bo dziewczyna z grudziadza ma opinie dobrego pracownika...
zdjecie uzytkownika
Kaśka - 2014-08-05 21:26:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaka praca taka płaca...dziewczyna w Nakle jest dobra he he stoi przed sklepem i sie opala he he no ale jak tyle płacą i zabieraja z byle powodu premie to trzeba to wykorzystac i troszke sie poopalać ;-) polecam innym ekspedientką nie bądźcie naiwne opalać sie ! lato w końcu ! :-)
zdjecie uzytkownika
pajda - 2014-09-30 12:47:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Kaśka - 2014-08-05 21:26:52]:
makalu to dość ekskluzywna Polska marka odzieżowa, a wiadomo jak to bywa z ekskluzywnymi towarami w naszym kraju. Niestety , ale klientów w takich sklepach można zobaczyć rzadko, chociaż jak już jacyś wchodzą to nie żeby się porozglądać tylko już z pewnym postanowieniem , że na pewno coś dzisiaj kupią
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2014-10-20 20:04:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nikt nigdy mnie tak nie potraktował jak ta firma, potrzebowałam doświadczenia bo nigdzie nie chcieli mnie zatrudnić i akurat tam się udało na 2 miesiące bo sklep miał być zamykany, ale dobre i to pomyślałam i cieszyłam się jak głupia,gdybym wiedziała co mnie czeka usiadłabym na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w domu. Wynagrodzenie 6zł za godzinę, byłam sama więc odpowiedzialność ogromna, umowę przez pierwszy miesiąc zmieniano mi 2 razy aż w końcu w ogóle jej nie dostałam, w następnym miesiącu a i owszem na 700zł(ale to tylko na umowie dostane tak jak sie umawiałyśmy- tak mi mówiono). W pierwszym miesiącu wypłacono mi tak jak było powiedziane, natomiast co do drugiego to nie wiem czy śmiać się ze swojej głupoty czy nad nią płakać. Przyjechała wielka pani D i robiłyśmy remanent licząc wszystko ręcznie, praktycznie nic się nie zgadzało, a szefowa próbowała wmówić mi braki mojej poprzedniczki, wyszłam z płaczem. Pieniądze obiecane w następnym tygodniu, ani telefonu, ani smsa w końcu sama napisałam że potrzebuję pieniędzy(czułam się upokorzona żebrząc o swoje pieniądze)dostałam na konto 900zł i smsa że reszta jak rozliczy remanent w przyszłym tygodniu (minęły prawie dwa i żadnego kontaktu. Jestem pewna że niczego nie brakowało to nie sklep gdzie możliwa jest kradzież, ale wmówić teraz może mi wszystko, już nie chodzi o to ok. 200zł tylko o to że o niczym mnie nie poinformowano i potraktowano jak złodziejkę niesłusznie( chociaż pieniędzy tez naprawdę potrzebuję). Niestety nic nie mogę zrobić bo na umowie mam 700zł. Odradzam jakąkolwiek współpracę z tą firmą, życzę jej szybkiego upadku. Mam nadzieję, że karma wróci pani d (Celowo z małej litery).
zdjecie uzytkownika
rodan - 2014-10-26 03:44:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ktoś - 2014-10-20 20:04:40]:
pierwsza sprawa jest taka , że nie powinnaś się zgadzać na zaniżoną wysokość wynagrodzenia na umowie jeżeli taka sytuacja rzeczywiście miała miejsce. Po drugie to kierowniczka nie powinna obcinać Ci wynagrodzenia ze względu na braki bez wyjaśnienia, tzn. musiałabyś podpisywać , że rzeczywiście zgadzasz się z jej opinią
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2014-10-30 20:16:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rodan - 2014-10-26 03:44:58]:
Zgodziłam się na zaniżoną stawkę na umowie- zależało mi na pracy i nie myślałam że mnie oszuka. Napisała mi smsa, ze brakuje jakiegoś swetra, ale to na pewno nie był koszt 200zł, zresztą wiem że niczego nie brakowało i od kiedy to się inwentaryzację przeprowadza bez pracownika. Nic już nie zrobię bo na umowie mam 700,00zł
zdjecie uzytkownika
oszukana - 2014-10-31 11:24:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorsza firma
zdjecie uzytkownika
poddana - 2014-11-09 20:32:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jest źle.Trzeba tylko pracować ,zresztą jak wszędzie.A wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma.Praca nie jest zła.Wynagrodzenie mogłoby być wyższe na taki ekskluzywny butik ale... jak nie masz nic to lepszy rydz....Wszędzie trzeba zasuwać za niską pensję a tym bardziej w małej mieścinie.Ja wspominam pracę dobrze, ale do RKS miałabym ale....ale to już nie ważne.Pozdrawiam wszystkie panie walczące
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2014-11-10 23:13:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oszukana - 2014-10-31 11:24:11]:
Małe sprostowanie: po wielu bojach udało mi się odzyskać większą część brakującej kwoty. Ale moja opinia nie ulega zmianie.
zdjecie uzytkownika
szerman - 2014-11-13 19:23:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ktoś - 2014-11-10 23:13:08]:
i nie powinna ona ulegać zmianie, bo wynagrodzenie to jest po prostu coś co się pracownikowi za jego trudy należy , a nie coś o co trzeba z firmą zażarcie walczyć. To , że koniec końców się wypłacili to tylko ratuje im w pewien sposób honor, ale faktem jest , że wcale nie powinni doprowadzać do takich sytuacji
zdjecie uzytkownika
rozczarowana - 2014-11-15 13:06:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Większość opinie na temat tej firmy jest negatywna, niektóre są lekko przesadzone ale tylko lekko. Niestety prawdą jest iż firma nie szanuję pracownika w sposób odpowiedni i nie ma mowy o jakimkolwiek docenieniu. Wręcz przeciwnie jeśli jesteś osobą inteligentną, wyróżniającą się, mające nowe pomysły i umiesz wyrazić swoje zdanie popierając to argumentami, jesteś traktowana w tej firmie jako niewygodna i zagrożenie dla pracowników "wyższego szczebla" ( jeśli w ogóle można ich tak nazwać, bo często są to ludzie którzy nie potrafią nawet poprawnie po polsku się wysłowić i nie mają zielonego pojęcia o kierowaniu ludźmi), myślą że strasząc utratą pracy i ośmieszając na forum za pomocą e-maili spowodują u pracownika większą motywację do pracy ! Nie polecam tej firmy na dłuższą współpracę ( tylko jako okres przejściowy max 2-3 miesiące ). Nie znajdziecie tu możliwości rozwoju ( kierownicy regionalni zawsze są brani z zewnątrz), bo nas traktują jako niewykształconych, nic nie wiedzących i na niczym się nie znających sprzedawców, którzy maja tylko sprzedawać i nie zadawać żadnych zbędnych pytań, a tak naprawdę to od nas zależy jak dana kolekcja się przyjmie wśród klientek! Nie znajdziecie tu również zrozumienia i docenienia za włożony wysiłek i zaangażowanie. Żałuję, że poświęciłam tej firmie tyle mojego cennego czasu i zaangażowania. W zamian dostałam wypowiedzenie bez podania przyczyny, bo takie ma prawo pracodawca. Podsumowując stabilizacji w tej firmie to też nie znajdziecie. Zanim podejmiecie współpracę z tą firmą przemyślcie to trzy razy.
zdjecie uzytkownika
wez sie - 2014-11-25 11:33:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pajda - 2014-09-30 12:47:08]:
smieszna jestes. akurat wiekszosc wchodzacych to tacy, co chca tylko poogladac, a zeby cos sprzedac to musisz sie czasem napocic niezle. a czasem po pol godziny obslugi uslyszysz jeszcze: zastanowie sie... kiedy bedzie jakas przecena?... pomysle i najwyzej wroce... jeszcze popatrze w innych sklepach i najwyzej wroce...
zdjecie uzytkownika
czarny - 2014-11-27 22:42:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rozczarowana - 2014-11-15 13:06:18]:
uważasz , że to od sprzedawców zależy w jaki sposób dana kolekcja się u klientek przyjmie ? moim zdaniem sprzedawcy mają tutaj najmniej do gadania. Wiem , że podobno wciska się im kit , że to od nich zależy duży procent tego czy dany towar się sprzeda , ale to nic więcej jak bujdy. To zalezy od gustu klienta
zdjecie uzytkownika
mini - 2014-12-02 11:59:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Basia - 2014-07-19 10:24:46]:
Skąd wiesz, o którą dziewczynę z Grudziądza chodzi? :) Chyba sama sobie wystawiłaś tą opinię.
zdjecie uzytkownika
Kiti - 2014-12-05 10:17:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Żądają wiele a oferują mało . NIE POLECAM . I wszytko co robisz robisz zle....
zdjecie uzytkownika
Kiti - 2014-12-05 10:21:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podpisujesz odpowiedzialność materialną i jak coś zginie to potrącają z marnej pensji...ŻENADA
zdjecie uzytkownika
ela - 2014-12-12 16:43:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Napiszcie proszę kilka dodatkowych info bo złożyłam cv na stanowiso sprzedawcy i zastanawiam się co dokładnie będzie należało do moich codziennych obowiązków?Czy otrzymam zakres mych obowiązków na piśmie? Czy dzienny czas pracy jest normowany? Z jakimi ludźmi będę miała przyjemność współpracować?
zdjecie uzytkownika
nowator - 2014-12-27 17:12:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ela - 2014-12-12 16:43:33]:
co do listy Twoich obowiązków to nie ma co liczyć oczywiście na jakiś wypis wszystkiego co masz robić. Zostaniesz raczej przeszkolona szybko z zakresu swoich obowiązków i będą obserwować czy aby na pewno radzisz sobie z nimi w odpowiedni sposób. A co do ludzi...to oczywiście zależy do jakiego miasta trafisz
zdjecie uzytkownika
Laku - 2014-12-29 17:14:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pajda - 2014-09-30 12:47:08]:
tą tandetę z chin nazywasz dość ekskluzywną Polska marką??
zdjecie uzytkownika
beth - 2015-01-03 08:47:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Makalu obsluga masakra Ekspedientki maja w nosie klietow Czegos takiego w zadnym sklepie nie widzialam Weszlam do sklepu -jest zima Peni zmopem po podlodze szoruje slady po sniegu, ogladam ciuchy za mna idzie druga pani i wszystko na wieszakach wyrownuje oczywiscie pani z mopem caly czas czujna i pucuje podloge Nik nie zapytal czy w czyms pomoc boa po co ? Czytajac te wszystkie opinie widze ze firma jest dziadowska
zdjecie uzytkownika
roksana25 - 2015-03-02 19:14:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie zgadzam się z niektórymi opiniami.Ja jako sprzedawca jestem dla klienta mogę mu pomóc ale nie plotkować.Jako klientka nie lubię sprzedawcy który od progu wita mnie słowami w czym mogę pomóc.Jesteśmy w ekskluzywnym sklepie czy spożywczaku.Podejście do klienta trzeba mieć to dar.Koło łodzi jest taki salon w którym szefowa to skarb.Doradzi, nauczy pomoże zrozumie i naprawdę dobrze płaci.
zdjecie uzytkownika
abc - 2015-06-15 23:04:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Makalu Grudziądz- zakupy 15.06.15- chyba pechowa data. fatalna obsługa, bez umiejętności obsługi terminala- Pani pyta się co znaczy SALE- przy płatności kartą. Poza tym bluzka, która fatalnie leży, Pani sprzedawczyni zachwala że super wygląda. Po co mam chodzić do sklepu, przecież ona ma doradzić, a tymczasem wciska kit. Więcej tam nie idę. Zakupy za 600 zł, obsługa na poziomie 0. Pani boi się o mano w kasie, a co tam niech będą dwa pobrania z konta, najważniejsze żeby u niej się zgadzało. Żenada. No i jeszcze komentarze na na szczupłym wszystko ładnie wygląda, a jak ktoś ma większy rozmiar to co ma zrobić?
zdjecie uzytkownika
klientka - 2015-06-30 10:50:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [abc - 2015-06-15 23:04:34]:
żenada,takich klientek jak Pani to dopiero ŻENADA,cieszcie się że ktoś wam coś doradzi,i Wami się zainteresuje,chyba że macie jakiś cel,stare dewotki,jestem tam stałą klientką,fakt że dziewczyny się tam zmieniają tylko ciekawe dlaczego,bo każda z nich była bardzo miła i sympatyczna ostatnio jak byłam to znowu nowa Pani trochę starsza bardzo sympatyczna,potrafiąca doradzić,byłam 16.06.15 w końcu może zostanie na dłużej jak będzie zmiana to znaczy że z firmą coś nie tak,trochę już słyszałam co się tam dzieje,tam trzeba zrobić porządek wyżej
zdjecie uzytkownika
Gosia - 2015-06-30 11:10:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [klientka - 2015-06-30 10:50:10]:
Witam,mieszkam w Grudziądzu,Makalu jak zaczynali to była dobra firma teraz masakra,sprzedawczynie bardzo miłe ale często się zmieniają ciekawe czemu,właśnie czytam i takie klientki opisujące bzdury to jakieś.....chore,bardzo miłe dziewczyny obsługują, ale towar zszedł na niski poziom pewnie nie ma sprzedaży i dlatego je zmieniają
zdjecie uzytkownika
Zaneta - 2015-06-30 13:13:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [abc - 2015-06-15 23:04:34]:
Czytam i szok chodzę tam od X czasu i zawsze miła obsługa,jestem co dostawa,co tydzień,prawda Panie się zmieniają,ale każda jest bardzo miła to chyba z firmą coś nie tak,TY kobieto nigdy się nie uczyłaś no faktycznie ŻENADA dla ciebie i wstyd a dla tych dziewczyn szczęście że takiej głupiej więcej nie zobaczą,całusy dla obsługi
zdjecie uzytkownika
Ania - 2015-06-30 15:25:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [abc - 2015-06-15 23:04:34]:
Przyszłam z pracy i czytam posty, o losie,trafić na tak głupiego klienta, który urodził się fenomenem,to szczęście dla sprzedającej że takiej baby już nie zobaczy,nawet opis ni kupy ni...się trzyma,kupuję tam, babki sprzedające super, faktycznie,się zmieniają, ale tam w firmie coś jest nie tak
zdjecie uzytkownika
Zaneta - 2015-07-01 09:24:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zaneta - 2015-06-30 13:13:09]:
Nadmieniam że byłam w woj. kujawsko-pomorskie regionalna V.
zdjecie uzytkownika
regina - 2015-07-06 15:52:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panie klientki z Grudziądza mają rację, że to firma ma jakiś problem, bo wierzyć się nie chce, że trzecia czy czwarta ekspedientka się nie nadaje i trzeba ją zwolnić. Ale w tej firmie nie szanuje się pracownika, jak coś źle, to out, znajdzie się inna na twoje miejsce.
zdjecie uzytkownika
Iwa - 2015-07-21 23:15:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie rozumiem wymiany zdań między @Zaneta a @Ania, w sumie można się pogubić. Makalu ma raczej dobre opinie i czytam, że obsługa jest niczego sobie, więc podejrzewam, że atmosfera w pracy musi być w porządku, a co się z tym wiąże- kierownictwo też pewnie jest ok. Nie ma co na siłę się doszukiwać negatywów.
zdjecie uzytkownika
ola - 2015-08-19 20:16:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam nadgodziny za które miałam mieć płacone.Obiecanki nawet o pensje musiałam się prosić,a pieniądze za nadgodziny mogłam zapomnieć.Czysty wyzysk.Okropna firma nie polecam.Szkoda czasu.
zdjecie uzytkownika
lukoni - 2015-08-21 02:53:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli raz się taka sytuacja zdarzyła to nie ma co się patyczkować tylko trzeba podziękować firmie, no chyba że są w stanie nam w końcu zapłaci za to wszystko, za wszystkie godziny które się przepracowało. Jednak chyba takie rzeczy nie często się zdarzały w firmie bo sam rzadko o nich słyszałem, chyba że się mylę.
zdjecie uzytkownika
loli - 2016-02-09 20:36:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A wiecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na sprzedawcę? Dobrze, że jest stabilne zatrudnienie i odpowiednie szkolenia, a to pewnie wiąże się to z umową o pracę.
zdjecie uzytkownika
karos - 2016-02-15 14:07:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no sprawdzają oczywiście umiejętności sprzedażowe, bo to jest ważne, ale również typy osobowości, czy interesujesz się modą itp. widziałem właśnie, że w przasnyszu szukają sprzedawcy do salonu odzieżowego podobno stawka godzinowa około 10 zł
zdjecie uzytkownika
beata - 2016-02-22 11:27:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kurcze Kamila, trochę mnie zmartwiłaś. Chciałam wysłać CV do Przasnysza, do makalu na sprzedawcę. Jestem w trakcie studiów, sądziłam, że to dobre zajęcie na ten moment.
zdjecie uzytkownika
3e4r - 2016-02-27 11:42:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@beata to proobuj ja uwazam ze nie ma sensu tak sie sugerowac do konca opinia innych ludzi warto samemu sporbowac i sie przekonac jak tam jest na prade
zdjecie uzytkownika
gaość - 2016-03-03 10:28:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma wyzyskująca pracowników ogromne wymagania marne zarobki niemiła atmosfera. Jeżeli możecie unikać
zdjecie uzytkownika
tomek - 2016-03-03 12:45:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niby racja, ale jak jest tyle negatywów to też coś jest nie tak, na pewno zarobki są na plus a na pewno na stanowisku jako Ekspedientka do Salonu Odzieżowego, bo chętnie przyjmuja studentki wyczytałem.
zdjecie uzytkownika
monka - 2016-03-05 00:39:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Studentki? Zapomnijcie.
zdjecie uzytkownika
joka - 2016-03-05 14:50:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w jakim sensie zapomnijcie ? przecież nie zatrudniają tam raczej osób które wiążą z tą pracą przyszłość. Dlatego nie dziwi własnie zatrudnienie młodych osób
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa standardowa,regionalna zarozumiała,brak profesjonalizmu
Pytania: dokładnie nie pamiętam,nerwy,ale Pani zamiast być miłą i uspokoić osoby przyjmujące jeszcze je bardziej denerwuje
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2016-04-11 19:16:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie rozumiem czemu mówisz, że nie zatrudniają tam osób, które mogą wiązać swoją przyszłość z tą firmą @joka. To by było moim zdaniem trochę bez sensu. Bo po co inwestować w pracownika, który chce być w firmie tylko na chwilkę? Aż się chyba sama przekonam zatrudniając się na ekspedientkę w Toruniu. Wymagają doświadczenia na takim stanowisku, dobrze, że nie podali tego w latach :D
zdjecie uzytkownika
diso - 2016-05-11 18:13:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z tobą całkowicie @Kasia. Możesz też spróbować zatrudnić się na kierownika regionalnego, bo właśnie szukają, no chyba, że pracujesz już u nich jako ta ekspedientka. Na tego regionalnego nie tak łatwo się dostać, skoro wymagają minimum 3 letniego doświadczenia zawodowego w zarządzaniu kilkudziesięcioosobowym zespołem sprzedawców.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie makalu!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie makalu
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert