brak logo

makalu

Łódź

Opinie o makalu

roksana25 2015-03-02 19:14
Nie zgadzam się z niektórymi opiniami.Ja jako sprzedawca jestem dla klienta mogę mu pomóc ale nie plotkować.Jako klientka nie lubię sprzedawcy który od progu wita mnie słowami w czym mogę pomóc.Jesteśmy w ekskluzywnym sklepie czy spożywczaku.Podejście do klienta trzeba mieć to dar.Koło łodzi jest taki salon w którym szefowa to skarb.Doradzi, nauczy pomoże zrozumie i naprawdę dobrze płaci.
1
abc 2015-06-15 23:04
Makalu Grudziądz- zakupy 15.06.15- chyba pechowa data. fatalna obsługa, bez umiejętności obsługi terminala- Pani pyta się co znaczy SALE- przy płatności kartą. Poza tym bluzka, która fatalnie leży, Pani sprzedawczyni zachwala że super wygląda. Po co mam chodzić do sklepu, przecież ona ma doradzić, a tymczasem wciska kit. Więcej tam nie idę. Zakupy za 600 zł, obsługa na poziomie 0. Pani boi się o mano w kasie, a co tam niech będą dwa pobrania z konta, najważniejsze żeby u niej się zgadzało. Żenada. No i jeszcze komentarze na na szczupłym wszystko ładnie wygląda, a jak ktoś ma większy rozmiar to co ma zrobić?
3
klientka 2015-06-30 10:50
żenada,takich klientek jak Pani to dopiero ŻENADA,cieszcie się że ktoś wam coś doradzi,i Wami się zainteresuje,chyba że macie jakiś cel,stare dewotki,jestem tam stałą klientką,fakt że dziewczyny się tam zmieniają tylko ciekawe dlaczego,bo każda z nich była bardzo miła i sympatyczna ostatnio jak byłam to znowu nowa Pani trochę starsza bardzo sympatyczna,potrafiąca doradzić,byłam 16.06.15 w końcu może zostanie na dłużej jak będzie zmiana to znaczy że z firmą coś nie tak,trochę już słyszałam co się tam dzieje,tam trzeba zrobić porządek wyżej
1
Gosia 2015-06-30 11:10
Witam,mieszkam w Grudziądzu,Makalu jak zaczynali to była dobra firma teraz masakra,sprzedawczynie bardzo miłe ale często się zmieniają ciekawe czemu,właśnie czytam i takie klientki opisujące bzdury to jakieś.....chore,bardzo miłe dziewczyny obsługują, ale towar zszedł na niski poziom pewnie nie ma sprzedaży i dlatego je zmieniają
2
Zaneta 2015-06-30 13:13
Czytam i szok chodzę tam od X czasu i zawsze miła obsługa,jestem co dostawa,co tydzień,prawda Panie się zmieniają,ale każda jest bardzo miła to chyba z firmą coś nie tak,TY kobieto nigdy się nie uczyłaś no faktycznie ŻENADA dla ciebie i wstyd a dla tych dziewczyn szczęście że takiej głupiej więcej nie zobaczą,całusy dla obsługi
Ania 2015-06-30 15:25
Przyszłam z pracy i czytam posty, o losie,trafić na tak głupiego klienta, który urodził się fenomenem,to szczęście dla sprzedającej że takiej baby już nie zobaczy,nawet opis ni kupy ni...się trzyma,kupuję tam, babki sprzedające super, faktycznie,się zmieniają, ale tam w firmie coś jest nie tak
2
Zaneta 2015-07-01 09:24
Nadmieniam że byłam w woj. kujawsko-pomorskie regionalna V.
2
regina 2015-07-06 15:52
Panie klientki z Grudziądza mają rację, że to firma ma jakiś problem, bo wierzyć się nie chce, że trzecia czy czwarta ekspedientka się nie nadaje i trzeba ją zwolnić. Ale w tej firmie nie szanuje się pracownika, jak coś źle, to out, znajdzie się inna na twoje miejsce.
5
ola 2015-08-19 20:16
Pracowałam nadgodziny za które miałam mieć płacone.Obiecanki nawet o pensje musiałam się prosić,a pieniądze za nadgodziny mogłam zapomnieć.Czysty wyzysk.Okropna firma nie polecam.Szkoda czasu.
4
gaość 2016-03-03 10:28
Firma wyzyskująca pracowników ogromne wymagania marne zarobki niemiła atmosfera. Jeżeli możecie unikać
6
monka 2016-03-05 00:39
Studentki? Zapomnijcie.
2
anita 2016-06-11 12:32
Obsługa w salonie w Łodzi, to dopiero jest brak poszanowania w stosunku do klienta, wyniosłe nieuprzejme ekspedientki zainteresowane wyłącznie sobą

3
Aneczka 2016-07-07 15:01
Od ponad 2 miesięcy pracuje w Makalu. Muszę przyznać,że troche inaczej przedstawiano mi pracę przed zatrudnienie. Do wszystkiego przypisane jest tysiące papierów,odbieranie dostaw to koszmar,zdjąć folie,zmienić wieszak,zmienić koralik itd... ciężka robota. Wymagają utrzymania perfekcyjnej czystości na sklepie co wymaga czasami zostania po godzinach,ale czy ktoś widział pieniądze? Ciągłe sprawdzanie,porównywanie wyników,tabelki i rozliczenia. Nie wyrabiasz targety,to znaczy ze jesteś do niczego.. a pieniądze? Wypłata raz 5,raz 8,a raz 2 dnia miesiąca..
8
Edzio 2016-07-09 09:08
Jest taka możliwość, tylko musisz mieć przypisaną grupę inwalidzka. Jak masz takie papiery wyślij CV mailem do makalu i dopisz ze masz grupę inwalidzka.
Edzio 2016-07-09 09:30
Coś tam słyszałem ze szukają na magazyn, ale nie wiem co dokładnie tam się robi. Czy chodzi o ciuszki, czy też przy tkaninach. Wyślij CV z listem motywacyjnym na stanowisko pracownika fizycznego. Jak masz jakieś doświadczenie techniczne np. Uprawnienia elektryka, spawacz itp tez dopisz.
Edzio 2016-07-09 10:44
Wysłać CV nic nie kosztuje, a może szykują się zmiany w biurze. Co do doświadczenia to pewnie zależy na jakim konkretnie dziale. Sadze ze średnie wystarcza z jakimś doświadczeniem zawodowym. Ale na to wedlug mnie nie ma reguły.
Nina 2016-07-18 20:38
Dowiedziałam się że poszukują dziewczynę na recepcję,
To oferta dla dziewczyn z grupą
Asik 2016-07-20 23:06
Ta rzekomo tandeta "z chin" nosi się bardzo dobrze nawet kilka lat więc opinia jest nie na miejscu. Mam kilka rzeczy z tej firmy które kupiłam parę lat temu i gdybym stała lepiej finansowo dalej bym od nich kupowała. Nic się nie rozłazi na szwach i tkaniny są wysokiej jakości (np. spodnie od ryłka rozchodzą się na szwach). Nie pierwszy raz spotkałam się ze złą opinią odnośnie złego traktowania pracowników i jest to jedyne zastrzeżenie do nich choć nie dotyczy mnie - klienta a mam zdanie, że dobra praca powinna być dobrze opłacana i doceniana przez pracodawcę a jakość, przy wszechobecnej "bylejakości" wyjątkowo dobra.
4
Nina 2016-07-26 08:39
Na recepcję to tylko główna siedziba Makalu w Łodzi
Nina 2016-07-26 08:40
Na recepcję to tylko główna siedziba Makalu w Łodzi
Eryk 2016-10-15 17:13
Makalu idzie na dno!!!!!!!!!!!!!!!!!1
3
narnia 2016-10-15 17:23
a twoim zdaniem niby dlaczego miałoby tak się stac i jakie są tego objawy? nie wierze w to, jakoś tego nie widać - a poza tym są przecież nowe rekrutacje w dużej ilości na kierowników regionów więc to dobrze świadczy o kondycji firny
1
Joanna 2017-03-06 14:00
@narnia pracujesz wciąż w makalu? Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków pracy w firmie.
Gość 2017-04-07 11:39
Bardzo nie profesjonalna firma, nie szanuje dobrych pracowników.Nowa koordynatorka jest bardzo nie miła a wręcz bezczelna.
5
Joanna 2017-04-07 11:41
@Gość co sprawia, że tak odbierasz firmę? Czy masz na myśli jakąś konkretną sytuację?
Pracownik 2017-04-10 21:17
Pracuję w tej firmie trzy lata.Nigdy nie zdarzyło mi się być źle potraktowaną - zawsze ze zrozumieniem - wszyscy jesteśmy ludźmi.
Co do nowej Pani koordynator: świetna kobieta! Czemu uważasz, że jest bezczelna? Bo może zwróciła Ci słusznie uwagę? Pamiętaj, że koordynator jest nad Tobą a nie Ty nad nim.
2
Joanna 2017-04-11 10:01
@Pracownik rozumiem, że odpowiada Ci praca w makalu. Co uważasz za największe jej plusy?
1
Zainteresowana 2017-05-26 19:07
Jakieś nowe opinie o pracy w makalu ?
gość123 2017-06-16 19:57
Totalny wyzysk.Jako jednoosobowa załoga jestes odpowiedzialna za wszystko.jak są przeceny zostajesz po godzinach i robisz przecene.masz na to ograniczony czas.tzn mozesz robic długo ale nadgodziny i tak zapisuja Ci wg ich uznania i sredniej zebranej ze wzystkich sklepow.Targety nierealne do wyrobienia.jezeli jakims cudem uda ci sie wyrobic kolejny miesiac dostaniesz juz wyzszy zeby czasami nie dostac premii dwoch miesiecy z rzedu.Wypłaty wpływaja w wiekszosci po 10.a nie jak ustawowo powinny byc 10 na koncie pracownika.podczas rekrutacji opowiadaja bajki o zarobkach,rodzinnej atmosferze oraz o tym ze cie nigdy nie zostawia w potrzebie.po czym po kilku miesiacach przyjezdza regionalna z wypowiedzeniem w reku i zwalnia cie w przeciagu minuty.za co?za to ze nie wyrabiasz nierealnych targetow.Jest tam tez ciagłe porownywanie wynikow z innymi salonami.wieczne tabelki z oznaczeniami danymi kolorami.Jestes na czerwono nie wyrabiasz targetu wg opinii przełozonych jestes do niczego.z własnego doswiadczenia nie polecam pracy w makalu.
7
Balla 2017-06-25 18:01
Czy może mi ktoś podpowiedzieć coś na temat pracy z ostatniej oferty dla - Regionalny Visual Merchandise? Firma ma bardzo wysoką pozycje w branży i domyślam się że wymagania wobec pracowników są również wysokie.
Joanna 2017-07-03 10:07
@gość123
wspominasz o tym, że zdarzają się opóźnienia w wypłacaniu wynagrodzenia. Chętnie dowiemy się, czy takie sytuacje miały miejsce w przypadku innych pracowników firmy.
Rozumiem, że zostałaś zwolniona. Wcześniej nikt nie informował Cię, że nie wyrobienie targetów, będzie miało taki skutek?
4
Duża 2017-09-18 20:45
Ja pracowałam 5 lat w tej firmie , znalazłam lokal .Potem spodziewałam się dziecka .Poszłam na chorobowe.Chciałam wrócić do pracy a pani Dyrektor powiedziała że nie ma dla mnie miejsca .Takie jest rzeczywistość szkoda słów .Praca w tej firmie była dla mnie wszystkim a tu traktują Cię jak śmiecia. Bardzo smutne ale prawdziwe
5
Joanna 2017-09-19 09:05
@Duża Rozumiem, że po pewnym czasie chciałaś powrócić do firmy, ale nie było już wolnego etatu. Widzę, że praca w firmie była dla Ciebie bardzo ważna. Co sprawiało, że tak bardzo chciałaś powrócić do tej pracy? Możesz powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach? Jakie są plusy pracy w makalu?
O. 2017-09-21 15:40
Nie polecam pracy w Makalu , jeśli już to tylko na "chwilę" na czas poszukiwania ciekawej, motywującej i dającej satysfakcję pracy- a nie kupy stresu na co dzień.
Brak możliwości rozwoju ( wprawdzie szkolenia sprzedażowe są organizowane -bardzo ograniczone tematycznie - jeżeli ktoś pracował w innych salonach - nic nowego czyli jak najwięcej sprzedać ) oraz brak możliwości awansu.
Dla osób bardziej ambitnych w pewnym momencie pojawia się zastój rozwojowy.....
Brak szacunku dla pracownika !!! Nie realne do wykonania targety.
Cały dzień praca na nogach
Opinia negatywna na temat nowej regionalnej jak najbardziej zasadna- zgadzam się w 100 % z Gość 2017-04-07 11:39. oraz innymi niestety nie pochlebnymi opiniami na temat firmy....
Reasumując- żałuję,że podjęłam współpracę z tą firmą - szkoda mojego straconego cennego czasu i zaangażowania .
5
Duźa 2017-09-21 21:30
Nie było wolnego etatu śmiech na sali ,byłam problemem bo byłam niedyspozycyjna .Pojawiło się dziecko i problem .Chciałam powrócić do pracy bo ,kocham to co robiłam. Miałam wspaniałe klientki .Doświadczenia bardzo przykre mobbing i kontrola ,ale mimo wszystko traktowała salon jak własny. Plusy w pracy tylko dobra pensja jak wypracowałam target .Może 5 razy tylko mi się zdążyło, że nie wypracowałam danego target prze z 5 lat pracy. Bardzo nie miło że firma potraktowała mnie , tak jak potraktowała.Trudno płakać nie będę, głowa do góry świat na Makalu się nie kończy pozdrawiam
3
byla PRACOWNICA 2017-09-24 19:01
OPINIA o Makalu - NEGTYWNA

Praca w Makalu = wywindowane , nie raealne do zrealizowania targety oraz wskaźniki sprzedażowe co wiąże się z brakiem premii i wynagrodzeniem w postaci " gołej " podstawy ,
brak szacunku dla pracownika , przepracowane nadgodziny rozliczanie nie zgodnie z przepracowaną ilością godzin tylko wg. uznania firmy .
Pod koniec współpracy były stwarzane przez regionalną sztuczne problemy, aby odebrać na koniec należne premie...
Tak jak poprzednie osoby oceniajacę firmę również nie mogę wydać pozytynej opinii regionalnej M.-
kobieta zapomina ,że regionalną to się BYWA , a człowiekiem to się jest...oraz o tym ,że " guru " firmy to stanowią inne osoby firmy ....
5
Joanna 2017-09-28 13:22
@byla PRACOWNICA @Duźa pracy w jakim dziale firmy dotyczą Wasze opinie? Warto zamieścić taką informacje. Będzie to bardzo pomocne dla osób, które na wątek ten trafiają szukając opinii o nowym miejscu pracy. Tym bardziej, że pojawiła się oferta pracy na stanowisko Podprasówka.
Obserwatorka 2017-09-28 23:31
Wiecie co jest najgorsze? Jak ekspedientka czeka na rzeczy klientki żeby je zanieść do przymierzalni. Czasem klientki wyciągają rękę i z drugiego końca salonu mówią: może mi Pani to zanieść? W renomowanych markach tak "się nie traktuje" ekspedientki - klient może wszystko? Bez przesady. Halo halo? Pracodawco zamień się miejscem z ekspedientką.
5
Klientka 2017-10-05 23:38
Potwierdzam sprzedawca musi latać za szanowna klientka bo to pieniądze a nie człowiek . Jak klient przymierza ubranie to musi go kupić inaczej jest zle doświadczyłam to na swojej skórze . Byłam przejazdem w Opolu i wstąpiłam pooglądać nowy sklep byłam ciekawa . Zanim sie jeszcze wejdzie do sklepu sprzedawczyni wyskakuje jak Filip z kanapy i drze sie dzień dobry przedstawia sie jakby mnie to obchodziło jak ma na imię . Gdy bede chciała sie dowiedzieć jak ma na imię spojrzę na plakietkę . To takie poniżające nie lubie jak ktoś na chama proponuje mi coś przymierzyć . Gdyby mogła wepchalaby mnie do przymierzalni . SZEFIE / SZEFOWO może daj tym dziewczynom zwyczajnie pracować a nie sztucznie sie uśmiechać i być nachalnym . Poza tym niektóre ubrania są zbyt drogie jak na to z czego są wykonane .
5
Zuzia 2017-10-06 00:00
Ja byłam niedawno w Makalu żeby kupić sukienkę na wesele . Dziewczyny w sklepie bardzo miłe zwłaszcza jedna ciagle uśmiechnięta cichutka i bardzo profesjonalnie podeszła do tematu opowiadała o ubraniu jak o czymś zjawiskowym poczułam sie wyjątkowo Doradziła mi i kupiłam piękna sukienkę . Nie wiem jak ma na imię ale sklep znajduje sie w Opolu Dziękuje jej bo przez ta sukienkę dostałam masę komplementów . Dziewczyna ma głowe na karku. Pozdrawiam ja gorąco jeśli to będzie czytać . Wiem tylko ze chodzi w białym sweterku
1
Regina 2017-10-06 00:18
Potwierdzam jest tam miła Pani bardzo uprzejma a rzadko sie trafia sprzedawca o tak miłym usposobieniu . Lubie tam przychodzić nie zawsze kupuje ale zawsze jestem o wszystkim poinformowana . Z tego co pamietam są dwie Panie ale ta jedna jest Profesjonalnie przygotowana . Polecam sklep Makalu i miła niebieskooka Panią ,która życzliwie i ze spokojem podchodzi do klienta .
1
Jan 2017-10-08 15:14
Załogi w salonach sympatyczne, ale polityka firmy tragiczna
4
rudzia4 2017-10-08 19:24
Ja jutro mam rozmowę w Opolu właśnie,,,,
Szczerze, zawsze się stresuję choć wiem jakie mam kwalifikacje.
Prosze podpowiedz coś jeszcze właśnie o Opolu...
Pozdrawiam
1
Była pracownica 2017-10-09 07:07
Nie przychodź na rozmowę bo najpierw jest Ok a potem robią sie schody . Dostałam przedłużenie umowy a w połowie miesiąca mnie zwolnili . Bo niby nie prasuje do wizerunku firmy
4
Była pracownica 2017-10-09 07:07
Nie przychodź na rozmowę bo najpierw jest Ok a potem robią sie schody . Dostałam przedłużenie umowy a w połowie miesiąca mnie zwolnili . Bo niby nie prasuje do wizerunku firmy
4
Nina 2017-10-10 23:16
@rudzia4 poszłaś na rozmowę ? Bo zastanawiam się nad wysłaniem do nich CV? Widziałam ogłoszenie że szukają sprzedawcy.
misia 2017-10-13 14:36
Byłam na rozmowie to jakaś żenada Babka patrzyła na mnie jak na ufo . Zadawała pytania uśmiechała się ale uśmiech był nie szczery . Cieszę się ze jednak nie dostałam tej pracy
4
Opinia 2017-10-13 14:45
śmieszne- w tej firmie w biurze nie pracują kobiety o wyjątkowej urodzie i prezencji ....
5
Była pracownica 2017-10-13 22:06
Praca w makalu to najgorsza rzecz jaka w życiu mnie spotkała. Mobbing i zastraszanie na koniec pojadą z człowiekiem jak że śmieciem. Dziewczyny zastanówcie się,bo na początku wszytsko wygląda pięknie i kolorowo.. Z dnia na dzień coraz większe wymagania co do targetow pod byle pretekstem ucinaja premie albo zwiększają target w połowie miesiąca jak już zbliżają się do celu żeby po prostu nie dać tej premii.. Banda oszustek.
Szykujemy pozew zbiorowy przeciwko Makalu więc poszkodowane dziewczyny odzywajcie się śmiało.
7
georgina 2017-10-16 10:56
Wiele do życzenia dają też Regionalne okazuje się ,że nie mają pojęcia o pracy w sklepie ale też Panie pracujące w firmie oczywiście niektóre . Podstawą jest znać system , który w firmie funkcjonuje . Kiedyś usłyszałam od mojego nieżyjącego już profesora - żeby kogoś uczyć kultury trzeba zacząć naukę od siebie . I to samo tyczy sie pań regionalnych i niektórych pań z firmy i tutaj zgłaszam się do Szefostwa proszę o zweryfikowanie wiedzy wymienionych pań bo to nie ekspedientki są winne ale panie które mają je pod tak zwaną opieką . One mają nam pomagać a nie mieć jeszcze pretensje do nas o coś o czym same nie mają pojęcia . To bardzo nieprofesjonalne Wstyd !!!!!!!!
6
Zostaw swoją opinię o makalu - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie makalu