logo Ceneo.pl

Ceneo.pl

Wrocław

Opinie o Ceneo.pl

Asim 2010-04-24 21:58:31
Jedna wielka lipa. Rozmowa kwalifikacyjna to strata czasu. Banda przygłupów
1
maksiu 2010-11-10 10:10:04
Mogę wiedziec czemu tak uwazasz?
Justyna 2010-11-20 23:47:28
maksiu,masz tam może niedługo rozmowę?
Mundi 2011-03-06 22:10:30
No coz... Syf, jak slusznie zauwazyli przedmowcy. Czesto przeprowadzane sa falszywe rekrutacje na Mangerow kategorii, szukaja osob z danej branzy i daja zadanie zwiazane z rozwojem danej kategorii (sa za malo rozgarnienci aby sami poglowkowac). Gdyby faktycznie mieli przyjmowac managerow do kazdej kategorii, podwoili by zatrudnienie.Szczerze odradzam , szkoda czasu....
2
anonimus 2011-07-08 08:38:28
Atmosfera w pracy generalnie ok - młody zespół. Minusem są średnie zarobki, plusem dobry socjal.

Rekrutacja: dobry kontakt z osobami rekrutującymi, jednak podobnie jak w dużej ilości innych polskich firm rekrutacja często jest fikcją, podobnie jak rekrutacje wewnętrzne, niestety firma zaczyna się przekształcać w tzw klan.
1
xcssd 2011-07-11 00:46:26
Co to znaczy,że przerowadzana jest fikcyjna rekrutacja ? Jakie zadania są do rozwiązania na rozmowie ? pzdr
Yaro 2011-07-27 10:03:53
Fikcyjna znaczy, że zapraszają, dają zadania do wykonania (aby się wykazać). Ty je wykonujesz, część najlepszych pomysłów biorą jako swoje, a Tobie dziękują i tyle :)
Przyszły pracownik 2013-07-31 10:20:40
Witam,
Jestem przyszłym pracownikiem w firmie Ceneo we Wrocławiu. Widzę dużo negatywnych opinii z 2010/2011 roku, ale pytanie jak jest tam teraz? Czy dalej tak źle z zarobkami i w ogóle odradzacie? Pomóżcie:)
. 2013-09-29 07:19:47
Przyszły pracowniku... na takich formach znajdziesz albo negatywne opinie (ludzie na formach generalnie się żalą i mówią o swoich frustracjach) albo nieudolne próby zatuszowania złych opinii przez HR albo PR danej firmy :)
1
niebawem 2014-05-05 15:14:21
witam,

zostalam zaproszona na rozmowe do Ceneo we Wrocławiu.
Bardzo proszę o informację jak się tam pracuje? Jaka jest atmosfera w pracy? Nadgodziny? Czy dają możliwość rozwoju?
pol 2014-06-15 13:52:11
Czy mógłby ktoś napisać jakie wynagrodzenie proponują na start?
4
Krzysiek z Ceneo.pl 2014-06-23 11:08:20
Fop - co do Twojego pytania. Mamy "System kafeteryjny". W ciągu miesiąca masz określoną liczbę punktów, którą możesz przeznaczyć na dowolny cel - np. kartę Multisport, opiekę medyczną, czy wyjście do kina.

Więcej szczegółów znajdziesz tu - http://kariera.ceneo.pl/mybenefit-kazdy-znajdzie-cos-dla-siebie/.

(usunięte przez administratora) A jeśli będziesz miał dodatkowe pytania, pisz na: kariera@ceneo.pl.
1
Arno 2014-06-25 12:24:25
Wątpię, żeby traktowali pracowników lepiej od klientów. To całe Ceneo to jest wielkie oszustwo, polegające na dodawaniu jak najlepszych opinii KAŻDEMU sprzedawcy(oczywiście nie za darmo). Chcecie się przekonać, spróbujcie wystawić opinie negatywną. Rzetelność ocen nie ma z Ceneo nic wspólnego. Ich jedynym celem jest zarabianie na sprzedawcach, którym tworzą jak najlepszy wizerunek; dla naiwnych.
1
Specjalista 2014-12-04 11:37:45
Luźne piątki i inne takie to próba ratowania zgniłej atmosfery w firmie. Kiedyś w Ceneo pracowało się super, ale po odejściu założycieli i zmianie "władzy" wszystko się zmieniło. Niestety "władza" nie ma szacunku do pracowników i jej działania spowodowały że dużo ludzi odeszło i odchodzi nadal z firmy, a pracowali w niej od założenia. Szkoda :(
4
anonimowo 2014-12-13 22:16:22
A po ostatniej imprezie "świątecznej", gdzie do firmy z nienacka wpadła grupa "żołnierzy", która szarpała ludźmi, ciągnęła za włosy pracowników niechcących odejść od komputera, przeklinających, wyzywająych ... ehh.. Strzelanie z karabinów (ślepakami) zaraz przy głowie innych ludzi. Niektórzy nie wyszli bez szwanku z tej imprezy , jaką zafundował ( usunięte przez administratora ). Do tego ewakuacja całego budynku, przerażenie ludzi itp. Szef powinien stracić głowę za to, w sensie posadę, za naruszenie nietykalności pracowników oraz narażenie ich na ogromny stres.
Nie dziwie się opinii "specjalisty" - to prawda, ludzie odchodzą, czasem do konkurencji, bo jest zgniła atmosfera w firmie, a ( usunięte przez administratora ) myśli, że są przekupywani. Pewnie czasem i za darmo by odeszli.
Panie ( usunięte przez administratora ) za impreze świąteczną powinien Pan skończyć w więzieniu!
A teksty na FB typu "baba z wozu koniom lżej" bo zwolnieniu pewnej kobiety... gratulować inteligencji!
12
Krzysiek z Ceneo.pl 2015-01-22 13:27:05
Zapraszamy wszystkich zainteresowanych pracą u nas na najbliższe wydarzenia, w których bierzemy udział - będziemy na Dniach Kariery (3 marca w Hali Stulecia), Career Expo (18 marca w Hali Stulecia) oraz Akademickich Targach Pracy (10 marca na Politechnice Wrocławskiej).

A wszystkich, którzy chcą poznać atmosferę w samym Ceneo zapraszamy do naszej siedziby (budynek Green Towers) – jesteśmy otwarci, chętnie poznamy Was osobiście i oprowadzimy po naszej firmie.

Lada chwila odbędą się również Drzwi Otwarte. Terminy spotkań znajdziecie na stronie kariera.ceneo.pl (zakładka eventy) już na początku lutego.

Osoby zainteresowane wizytą w Ceneo, uczestnictwem w Dniach Otwartych lub warsztatach prowadzonych przez naszych pracowników na uczelniach (UE, UWr) zapraszamy do kontaktu na kariera [małpa] ceneo.pl.
2
kamila 2015-01-23 16:07:44
Jejku anonima, ile u ciebie jadu, chyba nigdy w innej firmie nie pracowalas, piszac takie rzeczy o pracy w Ceneo to nie pracowalas w innych firmach, gdzie pracodawca stara sie cos robi dla ludzi przez takich krytykantow jak ty jest uznawany za slabego !!!!

STRASZNIE NIE LUBIE takich ludzi ktorzy tylko chodza i krytykuja a samo nie potrafia zrobic nic dobrego beznadzieja, najlatwiej jest negowac !!!

POLECAM ZDECYDOWANIE PRACE W CENEO !!!!
2
anon 2015-02-05 21:49:46
Jak się pracuje słabo to się i na atmosferę zwala. Firma jest ok, trzeba się wykazać rzetelną pracą, bo rozwój jest dynamiczny. Luźne piątki, mood manager to bardzo fajne inicjatywy. Oczywiście - można narzekać, albo czerpać z tego garściami. Ja osobiście polecam :)
1
jedru 2015-02-09 13:11:21
dokladnie tak
Pracownik 2015-02-14 20:53:35
Wiadomo, że jak w każdej firmie, i w tej są osoby które bronią firmy oraz te, które mówią, że nie jest w niej wcale tak fajnie. Wszystko zależy, po której stronie barykady się stoi. Oczywiście jest grupa osób, którym w tej firmie jest dobrze, są to w większości osoby z bliskiego kręgu znajomych zarządzających firmą. W związku z powyższym wszystkie opinie opisane wyżej są prawdziwe. Niestety proporcje tych którym pracuje się dobrze, do tych którym jest w firmie źle odkąd odeszli założyciele, jest niestety bardzo nierówna. W kuchni co chwilę słyszy się, że ktoś ma dość i chce odejść. Większość osób wysyła już CV i czeka tylko na to, by znaleźć jakąkolwiek inną pracę. Niestety. A szkoda, firma kiedyś była bardzo fajna.
5
... 2015-02-25 09:48:01
Jak się ciągle siedzi w kuchni i marudzi zamiast wnieść coś od siebie to jasne że się widzi po drugiej strony wyimaginowanej barykady - i to w każdej firmie.
1
maja 2015-03-27 18:15:13
wiecie co, ogólnie to jest jeden taki powód główny tutaj tego całego zamieszania, bo ceneo jest faktycznie naprawdę jednym z największych portali w swojej branży.. mam nadzieje tylko, ze teraz mają rekrutacje bo bym bardzo chciał u ich pracowac, ciekawe jakie mają benefirty moż ejakieś zniżki czy coś takiego?
Pracownik 2015-04-09 15:01:15
Niebawem kończę współpracę z tą firmą, wiec moge juz bez obaw (o wyrzucenie) dodać moją opinię o Ceneo. Pracuje w IT, biorę udział w licznych projektach i widzę, że firma schodzi na dno przez zle zarządzanie i zatrudnianie przez kierownictwo nie specjalistów a swoich znajomych. Kierownictwo firmy to niestety ludzie bez kultury, wulgarni, mający wysokie mniemanie o sobie a tak naprawdę przysłowiowa słoma wystaje im z butów. Ciezko pracować dla tego typu ludzi, wiec ludzie zwalniają sie wręcz hurtowo z pracy. Odchodzą głownie z IT i z biznesu. Niestety zmian na lepsze nie widać, bo do kierownictwa nie dociera, że ludzie zwalniają sie przez nich. Płaca taka sobie, nie ma rewelacji, raczej gorzej w stosunku do konkurencji. Ostatnio standardem są umowy na czas określony. Jedynym plusem są fajne benefity i ludzie z którymi pracuje się na codzień. Niestety minusów jest duzo wiecej. Nie polecam. Choc kiedyś dałbym sobie rękę uciąć za tych ludzi.
8
nick 2015-04-18 15:35:46
Jako były wieloletni pracownik Ceneo odradzam tą firmę. We Wrocławiu jest kilka firm, które autentycznie szanują pracowników, wystarczy tylko trochę poszperać w internecie, popytać znajomych.
Ceneo do nich nie należy.
9
vader 2015-04-18 20:18:00
Zgadzam się z poprzednikiem. Do tego w innych firmach oferują często wyższe zarobki (dla porównywalnych stanowisk) przy równie bogatym pakiecie benefitów. Szkoda nerwów by pracować w Ceneo dla kogoś, kto nie szanuje nikogo poza sobą i nie potrafi przyjąć krytyki twierdząc, że wyrażają ją frustraci.
6
Kubuś 2015-04-29 10:11:16
Po roku pracy w Ceneo można napisać in plus: Szkolenia, moodmanager, luźne piątki, pakiet benefitów, możliwość rozwoju, premie.
2
git 2015-06-10 01:44:34
Czy staż w zespole developerskim jest płatny?
eoeo 2015-06-21 22:52:19
Nie, nie musisz nic płacić.
5
Nie polecam 2015-10-30 14:39:16
Mam za soba przepracowane kilka dobrych lat w Ceneo. Wiem, jak bylo kiedys, wiem jak jest teraz. Firma to rownia pochyła w dół. Wcześniejsze opinie nie są przesadzone. To prawda, że pracownika się w niej nie szanuje. To prawda, że dzieją się w niej dziwne rzeczy (impreza świąteczna). Zarobi takie sobie, raczej niższe niż u konkurencji. Stres, niekompetentni managerowie, brak kultury. Plusem są premie, luzne piatki, ale to i tak nic nie zmienia, bo atmosfera w firmie jest kiepska.
5
Tomek 2015-11-16 10:49:52
Bardzo fajna firma - luźna atmosfera, współpraca układała się bardzo dobrze, traktowanie pracowników z szacunkiem. Fajne eventy pozapracowe.
Można się wiele nauczyć. Jedna z niewielu firm które mogę polecić do pracy.

Odszedłem bo konkurencja dała wyższą stawkę, gdyby nie to zapewne dalej bym tam pracował.
edit 2015-11-18 12:11:23
Ile zarabia się w Ceneo we Wrocławiu?
kf 2015-11-22 22:00:51
bardzo dużo
1
były pracownik 2016-03-19 12:12:55
Rozstałem się z firmą jakiś czas temu po długich latach. Dzięki wpisanemu w CV w Ceneo szybko znalazłem inną pracę, bo niestety firma schodzi na psy. Owszem, są benefity, luźne piątki, fajne imprezy i część załogi ale to tyle. Kasa dość marna jak na taką firmę i Wrocław. Oprócz tego faktycznie przez złe zarządzanie źle się tam dzieje. W ostatnim czasie jest ogromna rotacja. Odchodzą wszyscy od IT przez handlowców aż po dział integracji, który wykopali swoją drogą na outsourcing. Cyrk na kółkach, kolesiostwo, i pary które są ze sobą i prywatnie i zawodowo tworzą grupę zarządzającą także polecam szukać innej pracy. Okręt tonie i odcinanie kotwic zgniłych nic tu nie da. Myślę, że pracownikom to ostatnie zdanie mówi wiele także wiecie... ŻYCIE POZA CENEO ISTNIEJE a nowym nie polecam.Wszystko pięknie wygląda na stronie i tyle.
6
zadowolona 2016-04-05 17:30:57
Ok, każdy ma prawo aby czuć to co chce, ale zmieniłeś pracę więc po co tego typu teksty... być może tymi wypowiedziami zniechęcisz osoby, dla których praca w tym serwisie mogłaby się okazać przygodą życia i głęboko wierzę, że dla wielu osób tak może być, dla mnie jest niezapomnianą przygodą która trwa do dziś.. Z ceneo jestem związana od lata, atmosfera?-taka jak tworzymy ją sobie sami więc dla mnie niepowtarzalna, ludzie?- wartość największa firmy, zarząd? - jeszcze się taki nie urodził żeby wszystkim dogodził, ale jeśli masz pomysł na siebie, jesteś ambitny, pokazujesz że chcesz a nie tylko narzekasz i większość swojego czasu pracy spędzasz w kuchni, jeśli informujesz że jest ci źle, że potrzebujesz zmian zanim podejmiesz decyzję o rozstaniu z firmą, na pewno będziesz mógł się ciągle rozwijać i realizować każdego dnia, czego doświadczam od wielu lat i nawet bardziej teraz niż za kadencji poprzednich osób zarządzających.To chyba tyle.....
2
zadwolona 2016-04-05 17:37:11
sorki Michałek, miało być w odpowiedzi do byłego pracownika
Niezawodolony 2016-04-06 08:21:31
Witam nie podoba mi sie ta firma. Jako klient zamówienie które chciałem miało być dostarczone do 3 dni roboczych a mija tydzień gdy nadal nie dostałem od nich ani paczki ani nawet jakiegoś linku gdzie paczka aktualnie jest
Kariera Ceneo.pl 2016-04-06 08:51:59
Zgadza się - pod tym linkiem znajdziesz aktualne ogłoszenia - http://kariera.ceneo.pl/oferty/ - a powiem, że jeszcze dziś pojawi się jedno nowiutkie! :)
1
Kariera Ceneo.pl 2016-04-06 08:54:40
Niezadowolony - pamiętaj, że to nie Ceneo odpowiada za realizację zamówień, a sklepy internetowe - natomiast my jako Ceneo chętnie pomożemy w każdym problemie ze sklepem - napisz do nas na adres kontakt [at] ceneo.pl, a na pewno zajmiemy się problemem! Pozdrawiamy!
1
True 2016-04-06 22:32:34
Zgadzam się z tobą zadowolona. Pracuje w Ceneo od kilku lat i pracuje mi się tutaj najlepiej. Firma daje możliwości rozwoju dla tych którzy zamiast zrzędzić - jak Ty były pracowniku, chcą pracować i jednocześnie się rozwijać. Pozycja Ceneo na rynku e-commerce i ciągły rozwój firmy świadczy o dojrzałości zarządu oraz kreatywności i zaangażowaniu osób które tutaj pracują. Ze swojej strony polecam pracę w Ceneo.
3
elka 2016-05-05 11:49:42
@True, widać solidną wypowiedź, popartą danymi. Podoba mi się, że Ceneo to nie tylko dobreze zerobiony marketing, ale także zadowolenie pracowników
3
Zostaw swoją opinię o Ceneo.pl - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ceneo.pl