Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2008-12-05 03:27:34 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Hochland - Węgrów. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
anonim - 2008-12-05 03:31:49 odpowiedz | cytuj
Stabilna firma, miła atmosfera
anonim - 2008-12-11 11:10:52 odpowiedz | cytuj
Zastanawiam sie nad podjęciem pracy w Węgrowskim Hochlandzie. Czy ktoś byłby tak miły i napisał jaka panuje tam atmosfera, jakie sa mozliwości rozwoju?? Z góry dziękuje za pomoc.
anonim - 2009-02-21 18:14:56 odpowiedz | cytuj
Nie polecam tej firmy, zła atmosfera, złe zarobki, złość, brak sprawiedliwości, dyskryminacja itd. Lepiej szukać czegoś innego!
zbiedziu - 2009-03-18 06:19:46 odpowiedz | cytuj
Pracowałem już w paru miejscach no i musze powiedzieć że gorszej pracy niz ta w hochlandzie to nie mialem!!! Za nadgodziny nie placa. Stawka najnizsza jaka moze byc. Awans? Zapomnij hahaha chyba ze masz znajomosci.( usunięte przez administratora ) Szkoda gadać Niewdzieczna praca. Lepiej juz siedziec w domu albo kopać rowy ale nie robić dla tych( usunięte przez administratora ) PS. Ja tez ich w jajo niezle zrobilem :) ( usunięte przez administratora )
1 - 2009-03-24 20:37:28 odpowiedz | cytuj
Heee to pewnie ciebie za hlanie wywalili i paru innych Ja tam nie narzekam a w domu to nieroby siedzą....
anonim - 2009-08-28 07:07:16 odpowiedz | cytuj
zbiedziu - 2009-03-18 06:19:46Pracowałem już w paru miejscach no i musze powiedzieć że gorszej pracy niz ta w hochlandzie to nie mialem!!! Za nadgodziny nie placa. Stawka najnizsza jaka moze byc. Awans? Zapomnij hahaha chyba ze masz znajomosci( usunięte przez administratora )Szkoda gadać Niewdzieczna praca. Lepiej juz siedziec w domu albo ( usunięte przez administratora ) PS. Ja tez ich w jajo niezle zrobilem :) ( usunięte przez administratora )Masz rację niestety, duużo zaraźliwego( usunięte przez administratora )jak wszędzie zresztą.
Pracuś - 2009-09-04 19:41:22 odpowiedz | cytuj
Super firma. Dba o pracowników i całkiem niezłe płace.
pracownik - 2009-09-10 21:17:21 odpowiedz | cytuj
Ty debili, jak pracujesz jako sprzątacz albo jaki liniowy podrzędny pracownik bez wykształcenie to o jakim awansie Ty marzysz ? Trzeba bylo sie uczyc.
pracownik2 - 2009-10-21 22:03:29 odpowiedz | cytuj
ty, pracownik wydaje mi się że chyba reprezentujesz najliczniejszą grupę w tym zakładzie, gdzie kończyłeś szkoły? pomiatanie innymi masz w indeksie wpisane ? i pewnie na 6 ?
moja opinia - 2009-10-23 21:59:06 odpowiedz | cytuj
Drodzy pracujący i przyszli potencjalni pracownicy- jako były, "nietaśmowy" pracownik,osoba piastująca w tej firmie kilka ładnych lat kierownicze stanowisko- pozwolę sobie na obiektywną i w miarę pozbawioną emocji opinię. Jeśli jesteś osobą spolegliwą, umiejącą wkupiać się w czyjeś łaski i honor chować do kieszeni-masz szanse na długoletią pracę.Atmosfera panuje specyficzna i niepowtarzalna.Wszystko jest dobrze dopóki jesteś potrzebny, jeśli układ sił się zmienia i stajesz się niewygodny lub sam chcesz zdecydować odejść - nie jest łatwo - na ogół finał jest spektaklem. Mnie pożegnano w trybie art.52 KP - tj. dyscyplinarka. Fakt, sądy są propracownicze - ale co z tego, jak sprawy ciągną się miesiącami, Ty zostajesz z paragrafem w świadectwie.Mnie wyprostowanie spraw zajęło kilkanaście miesięcy.Jednak Hochland jest solidnym płatnikiem, co rok szansa na nagrodę, lekka podwyżkę,bony na święta.
Opieka medyczna, socjal - OK. Kariera, awans - pod warunkiem, że jesteś członkiem rodziny odpowiedniej osoby mającej na to wpływ lub przynajmniej dobrym znajomym. Rozwój - słabo - praca na wypracowanych standardach, niechęć do zmian - to co działa i jest sprawdzone - może być stosowane 20 lat. Nowatorstwo - raczej nie tu.Twoja innowacyjność - też raczej nie - bo wiąże się ze zmianami - firma zmian nie lubi, bo wymagają czasu i pracy. Sama firma i zasady w niej panujące są ok - panuje nieskazitelny ład i porządek. Jednak każdą organizację tworzą ludzie i to oni wpływają na naszą ocenę o firmie. Na ogół to postępowanie ludzi buduje nam opinię o pracodawcy...Wszystkim potencjalnym życzę by spotykali tych włściwych ludzi, tym, którzy nadal są w tej organizacji - wytrwałości :-)
anomin - 2009-11-12 13:35:18 odpowiedz | cytuj
pracowalem tam jakiś czas, praca jest w miare lekka, ale to jedyny plus. Oprócz tego stada grubych i co najgorsze głupich bab w wiekszosci plotkujących na kazdy temat szczególnie na Twoj temat, podpierdalacze jakich mało, ogólnie po jakimś roku człowiek czuje sie jak idzie tym długim korytarzem jakby do jakiegos obozu wchodzil. Nie polecam.
element produkcji sera - 2009-12-03 22:16:29 odpowiedz | cytuj
poprawka na temat corocznej premii- dziś tj. dn. 3.12.2009 była wypłata- i to jest jedyny plus. Razem z wypłatą powinna być premia roczna i równowartość talonów na święta- niestety nie ma nic. Zarząd wytłumaczy się pewnie kryzysem nobo czym innym ale na głupkowate i nic niedające szkolenia to ma w ch*j kasy! albo na wdrażanie pojeb*nych i nic nie wnoszących pomysłów lub programów itak w praktyce nie działających dobrze też ma. Aktualnie zakład martwi się o ankietę na temat zadowolenia pracowników bo ostatnia wyszła kiepściutko (ciekawe dla czego?!?!) -a wyniki doszły aż do niemieckiej centarli- i nie mają teraz głowy do jakichś mało ważnych pieniędzy( ich zdaniem) na święta dla pracownika żeby miał co do garnka na wigilię włożyć. jeśli chodzi dalej o cały zakład to jest tak: awans- zapomnij chyba że masz znajomości; ubezpieczenie zdrowotne- tu cytuję: " pocoś te nogę tam wsadzał to nie twoje miejsce, nie powinieneś tam być więc o kasie zapomnij"; przy wypłatach sądząc po pasku z wypłaty- totalny burdel i chaos; regulamin wynagradzania- zmieniony z ch*jowego na jeszcze gorszy (zmiana reklamowana była przez zarząd jako duże podwyżki, w rzeczywistości to jeden ch*j tylko inaczej opakowany); wykształcenie- nie zgodzę się z niektórymi przedmówcami- jeśli nie masz znajomości to ci nic nie pomogą, nawet jak masz mgr po studiach okołobiologicznych- i tak dalej będziesz rumunem w oczach kierownictwa: a propo kierownictwa- zachowują się w stosunku do pracownika jakby ten im coś zawinił i robią wielką łaskę że wogóle cię zauważają. To i wiele wiele więcej można by jeszcze dodać ale czasu nie mam- reasumując radze omijać z daleka tą firmę.pzdr i sory za literówki ale jestem tylko rumunem studiującym zaocznie i zbierającym każdy grosz:/
student - 2009-12-04 16:20:53 odpowiedz | cytuj
dla takiego konfidenta jak ty
Wąglik - 2009-12-07 15:49:59 odpowiedz | cytuj
Witam szczerze powiem ze praca w hochlandzie nie jest ciężka..płaca dobrze ale czasem oszukują na kasie..i jest na czas kasa!!a po za tym na 1 miejscu bym zdegradował kierowników na niższe stanowiska bo od dobrobytu zaczyna im się w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przewracać..i co jak kolega kierownika to ma wszystko załatwione a drugi taki huj!!dyskryminacja pozostałych pracowników!!!ale nie które kobiety to porażka naprawdę obgadywanie i sranie pod siebie!!zmienicie się:D
Ktoś - 2009-12-09 22:24:41 odpowiedz | cytuj
Powiem szczerze, że jestem przerażona poziomem wypowiedzi niektórych pracowników naszej firmy. Ale to już jest kwestia kultury. Nie mnie to oceniać. Tylko przykro, że w ten sposób ktoś się wypowiada o swoich koleżankach ("babach") z pracy, z którymi zapewne pracuje na jednej zmianie. Panowie też lubią plotkować i wcale nie są w tym subtelniejsi od kobiet..... Może warto czasem, zanim się zacznie krytykować innych, przyjrzeć się sobie????
Ale do rzeczy. Pracuję w tej firmie od wielu lat. Przeżyłam różne koleje losu naszego zakładu. W czasach kiedy "rządzili" nami rolnicy, nikt nikogo o zadnie nie pytał, a tym bardziej się nim nie przejmował. A zarobki? Pominąwszy czasy świetności, które nie trwały zbyt długo, były marne i dodatkowo wypłacane na raty!! I mam nadzieję, że niektórzy "starzy" parcownicy przyznają mi rację. Potem była OVITA i też wcale słodko nie było. Cały czas baliśmy się, czy firma przetrwa, czy nie będzie zwolnień, co będzie dalej....?? A teraz? Ja wiem, że może zarobki nie są jakoś specjalnie wygórowane (zawsze mogłoby być lepiej), ale powiedzmy sobie szczerze, każdy przed sobą, czy jest aż tak źle...? Jeśli jest aż tak źle, to co nas tu trzyma? A o jakich awansach my mówimy? Czy ktoś zamieniłby się ze swoim kierownikiem na stanowiska? Pewnie tylko pod względem wynagrodzenia by mu to pasowało. A cała odpowiedzialność i wymagania nie jednego by powaliła. Nie jestem kierownikiem i nie piastuję jakiegoś eksponowanego stanowiska, ale jestem zadowolona, że tu pracuję, że jestem spokojna o jutro i że co miesiąc mam pewne pieniądze. Acha! I nie mam żadnych znajomości!
Mam nadzieję, że moja obiektywna ocena, bez cienia złośliwości, pomoże niektórym odważnie wpisać swoje zdanie.
Krytykować jest najłatwiej!
Pozdrawiam.
anonim - 2009-12-10 19:24:17 odpowiedz | cytuj
Oczywiście, ostatnio w naszej firmie jest nie ciekawie. Jestem starym pracownikiem z wieloletnim stażem. Płace, to problem pracowników pracujących na produkcji,nie dotyczy kierowników i brygadzistów. Jak w takim zakładzie jak Hochland co "jest wszystko pyszne" mogą być dwa rodzaje wynagrodzeń, jedne dla pracowników biurowych inne gorsze dla pracowników produkcji. Wracając do pracowników produkcji, halo młodzież! nie narzekajcie. Chcieli byście zarabiać grube pieniądze, nie narobić się i nie mieć żadnej odpowiedzialności. Zarabiacie tyle co my a nawet i więcej. Nikt was na siłę tu nie ciągnie. Mówicie o znajomościach, to pytanie do was "w jaki sposób dostaliście się do tego zakładu" jeśli nie macie znajomości a w Węgrowie i okolicy jest takie bezrobocie. ELO młodzież!!!!!!!!
Kamilo - 2009-12-11 19:42:45 odpowiedz | cytuj
Pozdro dla chłopaków z Pakowni :D nie kryjcie się pod anonimami przedstawcie się :D
Prawdomówny - 2009-12-11 22:18:40 odpowiedz | cytuj
No co wy w Hochland Węgrów jest super, wysokie zarobki, praca, jaka praca? Tu się nic nie robi kasa leci sama i to duże kwoty, można pić, uciekać przez płot i wogóle jest ciekawie. Kierowników zmianowych oczywiście w kosmos bo utrudniają picie i uciekanie, i wogóle są........
I nieprawda że tu są grube baby, tu są bardzo brube i szerokie d**y mają (nie wszystkie rzecz jasna) a plotkują tak że głowa mała. A najgorsze to są te stare co myślą że jak obijają się tu 20lat to im wszystko wolno i próbują rządzić, umnie to wywołują śmiech takie. Tak wogóle to dyscypliny im brakuje z batem trzeba do takich i do roboty gonic. A praca jest super jak ktoś nie grzeszy pracowitością to zapraszam bo za nic nierobienie to nigdzie nie płacą a tu owszem, mało ale czego tu oczekiwać dobrze że wogóle płacą za takie o*******anie. Ludziom to niedogodzi zawsze będą narzekać.
ktoś - 2009-12-12 17:57:31 odpowiedz | cytuj
Pomyśl idioto zanim coś napiszesz... może kiedyś zamontują ci kamerę nad łbem to polecisz pierwszego dnia za brame i wtedy może sobie uświadomisz poco było pisać takie głupoty. Właśnie za takich gówniarzy co nic nie robią musi robić ktoś inny! Baranie!
Joker - 2009-12-12 23:48:03 odpowiedz | cytuj
Witam! Parę lat się tu pracuje i takiego łajna to tu nigdy nie było jak teraz. To nie tyczy się kierownictwa tylko tych młodych niektórych pracerzy(pseudo). Napisał prawdę bo faktycznie nic nie robią a reszta na nich gibie i niech nie mówią że ciężko bo tak naprawdę nigdzie wcześnij nie pracowali .Jak by poszedł jeden z drugim do prywaciarza to by zobaczyli jak wygłąda prawdziwa praca .A co do zarobków to niech się przeniosą tam gdzie im więcej zapłacą za tą"pracę". Jeszcze pisze że przez płot skacze Noo... KUUUR. to świadczy o niedouczeniu bo normalni ludzie to przez bramę wychodzą a jeden już prezydent był co przez płoty skakał-) . Mi osobiście się podoba moja robota raz lepiej raz gorzej ale jakoś idzie a co do kasy to zawsze jest za mało A kierownicy to fajnie z czasu z kimś się zciąć albo op...ol dostać profilaktycznie a tak poważnie to OK.Zamiast srać w swoje gniazdo weżta się lepij LUDZISKA za robote NARA.
ktoś - 2009-12-13 18:46:07 odpowiedz | cytuj
nie gadaj bo cała atmosfera psuje się od kierownictwa po brygadzistów. Gdyby nie było dyskryminacji w tej firmie i chamstwa w stosunku do pracownika to i hochland by zaoszczędził na zbędnych szkoleniach które i tak nic nie zmienią. Bo to nie od pracownika trzeba zaczynać! Z tych szkoleń zadowolony jest tylko krasnal, nikt więcej.
Joker - 2009-12-14 07:50:44 odpowiedz | cytuj
Moim zdaniem kierownicy robią co im tamci wyżej każą , ja tam za nimi nie obstaje bo też czasem dostaję szkołe ale czy tacy dyrektorzy wszystko wiedzą o tym ile można zrobić wpraktyce,ja myślę że dla nich liczą się tylko wykresy i cyfra na koncie a jeśli jest słabo to po kierownikach a ci po nas jadą ).N( usunięte przez administratora )
Prawdomówny - 2009-12-14 18:48:32 odpowiedz | cytuj
Moja poprzednia wypowiedź to żart i ironia a Wy się podniecacie jak by to było niewiadomo co. To tylko praca ludzie wyluzować troche.
Na żartach się nie znacie???
Prawdomówny - 2009-12-14 19:00:06 odpowiedz | cytuj
A na prace w mleczarni to najwięcej narzekają ci co pracują w niej po 20lat a wcale nie młodzi. Ale czemu się dziwić jak ktoś 20lat siedzi w jednym miejscu to narzeka bo mu się wydaje niewiadomo co i zapomiał jak jest w innych robotach albo nigdy w innej niepracował.
Ja pracowałem u innych i właśnie dlatego pisze że to żadna robota tu.
A kamer sie nie boje jak co niektórzy, widać mają coś do ukrycia
x