Hochland Polska

Węgrów

Opinie o Hochland Polska

Prawdomówny 2009-12-14 19:00:06
A na prace w mleczarni to najwięcej narzekają ci co pracują w niej po 20lat a wcale nie młodzi. Ale czemu się dziwić jak ktoś 20lat siedzi w jednym miejscu to narzeka bo mu się wydaje niewiadomo co i zapomiał jak jest w innych robotach albo nigdy w innej niepracował.
Ja pracowałem u innych i właśnie dlatego pisze że to żadna robota tu.
A kamer sie nie boje jak co niektórzy, widać mają coś do ukrycia
0
Stary 2009-12-16 12:12:23
może głąby forum założymy!!!! po co pisać w necie jak można napisać kaizen, zeby nam forum zrobili w necie zakładowym co wy na to???
0
anonim 2010-01-06 21:11:39
Stary - 2009-12-16 12:12:23

może głąby forum założymy!!!! po co pisać w necie jak można napisać kaizen, zeby nam forum zrobili w necie zakładowym co wy na to???

dobre, tylko jak otworzą to po pierwszym dniu będą musieli zamknąć bo pracownicy będą za bardzo psuć opinię
0
ZP- zadowolony pracownik 2010-03-15 00:14:59
No cóż wypowiedzi się urwały po tym jak ktoś rzucił hasło że „namierzają” komputery i w stosunku do tych ludzi będą wyciągane konsekwencje.... Otóż osobiście nie jestem przerażony poziomem wcześniejszych wypowiedzi, naprawdę dużo prawdy w tym jest. Sam też przeżyłem w tej firmie niejedno i wzmianki o specyficznej i niepowtarzalnej atmosferze tu panującej nie są wcale przesadzone, od zawsze czuje się tu że coś jest w powietrzu, ogólnie panujący nepotyzm można zauważyć na listach obecności, oczywiście dla niektórych szwagier, szwagierka to nie rodzina... myślę że nie to jest najważniejsze w tej firmie, wszechpanujące „układy” czy też tworzenie okołokierowniczych nieformalnych grupek dodają smaku pracy zamieniając ją dla niektórych tych bardziej opornych (a może tych z zasadami) w nieznośną lecz nieźle płatną. To prawda dla wielu z tych generujących i czytających słupki pracownik jest tylko elementem potrzebnym do dopełnienia ambicji własnych i przełożonych. Plotki donosy i anonimy nie są tu rzadkością a atmosfera wzajemnego zaufania i miłości pryska w chwili gdy dowiadujesz się że „byłeś” za coś odpowiedzialny albo że coś ( usunięte przez administratora )Skrzywdził bym wielu jeśli powiedziałbym że wszyscy tu są tacy sami, znaleźć można tu wielu zacnych acz o gołębim sercu mających na utrzymaniu rodziny..i ludzi chowających się za czyimiś plecami i wielu krzykaczy powtarzających bezwiednie zasłyszane słowa. Co do podziału na starych i młodych – zamieniłbym to na tych z układów i tych co coś umieją oraz tych którzy muszą pracować - starcie tych nacji dla tych mniej odpornych psychicznie bywa bolesne, sam osobiście przeżyłem tu nie jedno, były też i upokorzenia i pomówienia . Żyjemy w czasach kiedy sztuczne pozorne dbanie o pracownika czy sztuczną uprzejmość tak jak sztuczną inteligencję trudno jest odróżnić od tej prawdziwej. Myślę że dla wielu tu pracujących (i nie tylko) zetknięcie z tą organizacją stało się doświadczeniem które będą pamiętali do końca życia.
0
anonim 2010-05-03 21:18:12
kochani, taka atmosfera panuje w kazdej duzej firmie- ja pracowalem w firmie Addit w Wegrowie ( moze niektorzy kojarza) tam jest identycznie jak wy piszecie. Plotki, donosy i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na porzadku dziennym, im wyzsze stanowisko tym wieksze( usunięte przez administratora )
0
obserwator 2010-05-04 20:48:44
czytam i śmieję się w duchu. uwielbiam tu tych, którzy głośno w wypowiedziach brzydzą się plotami a sami sieją te najobrzydliwsze. robota tutaj to ciekawy socjologiczny eksperyment. dla twardych i wytrwałych. zachęcam do podjęcia tego karkołomnego wyzwania :-)
0
doświadczony 2010-07-14 13:21:31
pozmieniali kierowników i myśleli, że się skończy ( usunięte przez administratora )
1
xxx 2010-10-31 18:02:13
Mogą wymieniać byleby tylko na młode i ładne kierowniczki tak jak dotąd
0
misiaczek 2011-02-05 18:54:53
a wiesz króliczku, że za złamanie tajemnicy zarobków, którą masz zapisaną w umowie możesz zostać ( usunięte przez administratora )
0
anonim 2011-04-19 12:37:35
Niewiecie jak się dostać do tej nielubianej jak piszecie pracy.
0
Jarek 2011-06-27 21:55:38
"Tajemnica zarobków" to jeden z najstarszych chwytów manipulowania załogą, inne to "zbieranie punktów" za popularność (czytaj; ocena współpracowników), bo przecież to nie przekłada się na gotówkę. Ech ludzie co się z wami dzieje ...
0
anonim 2011-10-10 23:11:21
Wy nie przychodzicie pracować tylko ktoś was wkrencił do tego zakładu, a i tego nie umiecie uszanować bo najlepiej dostać angaż i ( usunięte przez administratora )Skoro czujesz się ( usunięte przez administratora ) to może robisz coś nie tak i trzeba się nad tym zastanowić a nie pisać jakieś głupoty i obrażać innych którzy tak naprawdę starają się coś robić. Nie nalerzy sądzić wszystkich po sobie i nie pisz że pracowałeś tylko pracujesz ale nie masz odwagi tego tak napisać.
0
XYZ 2011-12-20 17:15:56
Co się dzieje za to w innym zakładzie. Kierownicy rządzą, ci co się odwolali lub chcili odwołać od ocen, zostali zwolnieni bezpodstawnie. Załoga zastraszona. Wzorowy pracodawca - kpina.
1
Tarzan 2012-01-20 17:22:59
Nie polecam, szczegolnie w zakładzie w Baranowie.
1
Jarek 2012-12-09 19:38:09
Wzorowy pracodawca ? to chyba żart. Na pewno nie dla Zakładu w Węgrowie.
1
Były pracownik 2013-03-10 07:49:46
Pracowałem w mleczarni kiedyś za czasów Ovity jak i za czasów Hochlandu i mogę stwierdzić że bez znajomości nikt jeszcze w naszej ukochanej mleczarni nie pracował , a takich zrytych kierowników nigdzie więcej nie widziałem szczególnie dwóch wydało mi się z czasów III Rzeszy mówię tu o kierowniku serowni(nie wiem czy jeszcze jest) i takim co Zabijał wzrokiem, oględnie mówiąc bardzo niesympatyczni ludzie.Nie podobało mi się to i się zwolniłem teraz pracuję w normalnej firmie (fakt więcej nie zarabiam niż w Hochlandzie ) ale zato cały dzień (usunięte przez administratora) się bez żadnej kontroli.
0
ze jak 2013-04-03 12:23:05
Ale to pracujesz czy (usunięte przez administratora) sie ??
0
blady 2013-07-17 15:19:43
hochland do zaorania wraz z bandycką kadrą kierowniczą, już wiecie po co dział HR i SKOR jest...
2
bogna 2013-07-31 16:41:28
witajcie czy trudno tu o robote?Czy wie ktoś ile mozna zarobic jako Technolog? A ile na taśmie?bo to przyszłosciowy zakład,bardzo mi zalezy mam kierunkowe wyksztalcenie prosze o podpowiedz będę wdzięczna!pozdrawiam
0
Anonim 2013-08-07 11:15:05
Ile dają kasy w Hochland Węgrów?
1
Jarek 2013-08-12 23:00:08
O płace spytaj Admina, ktoś już tu wcześniej publikował cennik.
Ogólnie jak nie chcesz powiedzieć za mało podczas gry wstępnej, to powiedz 3 x więcej niż myślisz, a jak wyczytasz z mimiki pani z którą rozmawiasz że kropnąłeś "za dużo" powiedz: żartowałem, na początek może być 1100 zł brutto, bo tyle ma wystarczyć polakowi na przeżycie. A odważnego raczej nie znajdziesz, bo ludzie po prostu się boją. Nawiasem mówiąc w kodeksie pracy chyba nie ma zapisu o tajemnicy zarobków, na jakiej podstawie więc można zwolnić pracownika? glejt o "nieujawnianiu" jest tylko straszakiem dla "ciemnogrodu" nic więcej.
2
jeden z tych co do zwolnienia 2013-08-16 15:28:58
Tak, na jesieni 45 osób dostanie wypowiedzenia, a płace roboli max do 2 tyś. pod warunkiem, że pracowało się 3 weekendy, ale już niedługo nawet dotatki ze weekendy zabiorą... Mamy dobrobyt, aż bokiem nam wychodzi. Wzorowy pracodawca Hochland nas wspiera...
5
Daria F 2013-08-16 20:44:04
Cześć Szukam pomocy czy ktoś wie z pracowników ile zarabia technolog w hochlandzie i czy mozliwe jest sie dostac do pracy obecnie po studiach do laboratorium na probki?
5
Jarek 2014-03-07 20:46:43
Hochland Węgrów to nie firma to stan umysłu .....

Pozdrowienia dla wszystkich zwolnionych.
2
dostawca 2014-04-22 07:34:31
Dzisiejszy odbiór mleka z litrażowanego zbiornika 1000 litrów licznik cysterny
numer 30 pokazuje 991 litrów brak 9 litrów
2
stalin 2014-04-24 12:05:23
Pozdrowienia dla kierowców cysterny NR.30 MAM NADZIEJĘ ŻE LOS ODPŁACI WAM TYM SAMYM CO ROBICIE DLA ROLNIKÓW (usunięte przez administratora)
1
szczery 2014-04-24 17:42:56
Dzisiejszy odbiór mleka cysterna NR.29 NA 1000 LITRÓW BRAK 10 LITRÓW
0
Zwolniony i zadowolony 2014-06-01 14:37:59
Koleżanki wy pytacie ile zarabia technolog w Hochland Węgrów??? Nic nie zarabia bo go po ponad 30 latach pracy wywalili (likwidacja stanowiska - optymalizacja zatrudnienia). Tak dziękują ludziom, którzy budowali ten zakład i produkcję serków od podstaw i każdy proces produkcji oraz wszystkie receptury mają w jednym paluszku. Przykre, ale tak to jest jak na stanowiskach dyrektorskich obsadzone są małolaty!
1
J@rek 2014-06-04 21:05:45
No i cóż pracodawcę poznaje się nie tylko po tym ile daje lub obieca, lecz też po tym jak rozstaje się ze swoimi pracownikami. Ja, w historii swojego rozstania mam długą historię leczenia i rehabilitacji po wypadku w tejże i 9 stron uzasadnienia wyroku Sądu Pracy stwierdzającego że to co mnie spotkało było wypadkiem w pracy bo oczywiście mój pracodawca był innego zdania. Po 12 latach niewolniczego wręcz oddania... ktoś z HR wymyślił, że ulegając wypadkowi w firmie straciłem uprawnienia do wykonywania pracy.
Na pytanie czy budowałem ten zakład odpowiem również TAK! wielu z czytających wie jak wiele czasu i pracy poświęciłem tej firmie.. uruchomienia twarożkarni, aparatowni, serowni, montaże, modernizacje ..... ale na 10 lecie firmy nie wypadało zaprosić wygnańca ( wstyd !!!) bo inwalida zepsułby piękną imprezę

Wspaniali i dobrzy ludzie, dziękuję Wam bardzo, dziś wiem, że oprócz planety zwanej Hochland Węgrów istnieje wiele innych planet nadających się do życia a ludzie na nich mówią podobnym do mojego językiem. Zmiana pracodawcy nie jest czymś strasznym!
1
Pracownik 2014-06-19 20:23:29
Technologa nie wywalili tylko zaproponowali mu ( czyt jej) prace na pół etatu. Co było dla technologa close mnie do zniesienia.
0
stef 2014-06-25 18:13:42
Ale o czym mowa. Technologa wywalili na zbity pysk, bo jak niby nazwać propozycje 1/2 etatu po 30 lataach pracy z takimi sukcesami i do tego zakaz pracy w zawodzie. Teraz dorabia inny koncern tylko ze za granica. Ciekawe czy się przez chwilę zastanowili co się stanie jak Technolog po 6mcach zakazu konkurencji wróci do pracy w Chorzelach na stanowisko Technologa? Mogą sobie mieć dobre kontakty z BELem ale biznes to biznes i nie zna litości.
1
lykan 2014-08-03 01:49:47
A czemu nie w Baranowie i skąd takie nastawienie ?
0
jorguś 2014-08-30 15:22:35
pomimo tego , że Hochland jest jedną z najpopularniejszych marek w Polsce jeśli chodzi o branże artykułów spożywczych, to warunki pracy jakie można tu zastać nie odbiegają znacznie od tego co można spotkać w innych przedsiębiorstwach spożywczych o znacznie gorszej renomie. Także w Hochlandzie jest jeszcze wiele do poprawy
0
pendolino 2014-11-26 10:41:40
I ZNOWU HOCHLAND POSZUKUJE PRZEDSTAWICIELA NA WROCŁAW , TAK TO JEST JAK REKRUTACJĘ PRZEPROWADZA LESZCZ STAŻYSTA ASYSTENT JAK FIRMA POLEGA NA TAKICH OSOBACH TO BĘDZIE SUPER ..........
1
mateusz 2014-12-03 14:53:21
Hej, warto w ogóle zainteresowac sie tym ogłoszeniem od Hochland? bowiem firma, a raczej marka jest bardzo znana i własciwie nie najtańsza, inne firmy produkujące serki typu Laticima są tańsze, czy firmy produkujące podobne produkty dla dyskontów. Sam wole kupić produkt tańszy, to czy ogółem sprzedaż jest łatwa? Czy przedstawiciele handlowi nie dają rady wyrabiac targetów i odchodzą?
0
obiektywnie rzecz biorąc 2014-12-17 22:30:54
Praca z tymi produktami łatwa nie jest - dużo innowacji. Natomiast narzędzia są skromne a cash nie adekwatny do obowiązków. Dlatego jest rotacja, ale to jak w prawie każdym dziale sprzedaży...
1
slu 2015-02-28 19:13:32
Nie pracowałem i pracowac nie zamierzam w tym zakladzie najlepiej jak byście na mnie pracowali o taaak kierownicy i ich dzieci z hohlandi
1
migdał 2015-06-30 04:42:12
@obiektywnie rzecz biorąc, z tą rotacją to się wstrzeliłeś niemal idelanie, serio. teraz jak wertuje ogłoszenia o pracę to Gorlice, Legionowo, Rzeszów, Katowice - wszedzie tam hohland szuka przedstawicieli handlowych, a do samej warszawy koordynatora do spraw dystrybucji. Trochę tych ogłoszeń jest wiec stąd zakładam że rotacja duża
0
Michał 2015-12-04 13:32:02
Ile można zarobić na stanowisku PH( jaka podstawa i ewentualnie premia) , jakimi samochodami jeżdżą, jaka atmosfera, jest sporo ofert na to stanowisko taka rotacja pracowników ???. Jak odpowiadać to sensownie i na temat.
1
fuks 2015-12-04 16:34:45
aktualnie tylko poszukuja przedstawiciela handlowego i wiem ze oferuja niezbędne narzędzia, atrakcyjne wynagrodzenie oraz bogaty pakiet świadczeń socjalnych w tym m.in.: prywatna opieka medyczna, pracowniczy program emerytalny. wiec wyglada to na prawde spoko
0
krejziak 2015-12-06 19:37:31
Dosyć ciekawie w tym przypadku wygląda pracowniczy program emerytalny, niejedna osoba chętnie by skorzystała z czegoś takiego, no ale wiecie na czym to polega w ogóle ?
0
enemiesz 2015-12-08 22:43:09
no odkładają ci chyba dodatkowe składki emerytalne albo pozwalają na zapisanie się do jakiegoś ciekawego funduszu z tego co mi się wydaje :) pozdrawiam
0
ośmiornica 2015-12-11 11:28:45
@enemiesz no zachęciliście mnie tym pracowniczym programem emerytalnym. najważniejsze jednak że przedstawiciel handlowy może liczyć na prowizje więc zarobek tyle ile chęci i talentu
0
sobrer 2016-01-25 21:27:31
Tylko nie wiem czym sie dokładnie wyróżnia ten program emerytalny, ale podobnie jak na osmiornicy firma zrobiła na mnie wrazenie. Ostatnio tez wypuścili nowy produkt - sert topiony na gorąco, niby to tylko grubsze plasterki z chilli i salami, ale super smakuje.
0
sobrer 2016-02-04 20:51:47
nigdy nie myślałem jak dostać się na takie stanowiska sobrer - jest to nie lada wyzwanie. Teraz potrzebują przedstawicieli aby artykuły sprzedawać i napędzać obroty.
0
ryż 2016-02-08 19:59:13
Pewnie, że taki przedstawiciel handlowy ma całkiem niezłe zarobki. W końcu dają odpowiednie pakiety medyczne, a nawet zapewniają pracowniczy program emerytalny.
0
aga 2016-02-21 12:13:01
Na przedstawiciela pewnie tak, tym bardziej, ze firma jest znana i uznana na całym świecie, każdy zna ich serki głownie, podejrzewam, ze na produkcji też można dobrz zarobić, produkują ciagle wiec i raczej pracy też jest tam dużo.
0
Tomek 2016-03-05 21:08:37
to, że dużo jest na produkcji pracy nie oznacza, że zarobki mogą iść w górę. To ten typ stanowiska, gdzie nie ma premii za targety. Przeciwnie jest w przypadku PH, oferta godna polecenia
0
345 2016-03-09 20:49:51
ale teraz to oni szukaja specjaslity do spraw zarzadzania naleznosciami w Kaźmierzu oferuja niezbędne narzędzia, atrakcyjne wynagrodzenie oraz bogaty pakiet świadczeń socjalnych w tym m.in.: prywatna opieka medyczna, pracowniczy program emerytalny.
0
Darek 2016-05-14 19:04:39
Wiesz co no szukają specjalisty, zawsze w sumie kogoś szukają nic w tym złego nie widzę chyba, dobra zmiana że tak się dzieje, polecam zapoznać się z ofertami
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hochland Polska