brak logo

Zakłady Mięsne Haga Plus

Jastrzębie-Zdrój

Opinie o Zakłady Mięsne Haga Plus

- 2013-11-13 11:48:51
A jak wyglądają godziny pracy w dziale zamówień może ktoś byłby w stanie napisać? Bo słyszałam że nie ma czegoś takiego jak praca 8h...
jaa 2013-11-18 13:52:34
Witam, jutro mam rozmowę kwalifikacyjną do działu handlu w firmie Haga. Czego mogę się spodziewać na rozmowie i jakie sa warunki finansowe i atmosfera w pracy??
jaaaaaa 2013-11-18 23:20:22
Również mam jutro rozmowę kwalifikacyjną w dziale handlu. Nie mam pojęcia co tam będzie... ktoś coś wie?
2
ania 2013-11-19 11:31:33
bardzo proszę osoby, które będą już po rozmowach o informacje jak było, co oferowali itp :)
motta 2013-11-23 21:02:33
ludzie nie pchajcie się do tej firmy.(usunięte przez administratora) Po 3 miesiącach każdy ucieka gdzie tylko możesz. No chyba że ktoś jest masochistą to niech idzie. Życzę powodzenia i zbierajcie na dobrego psychiatrę, bo po paru miesiącach pracy w Hadze będzie potrzebny.
2
anonimowy pracownik 2013-12-10 14:46:04
(usunięte przez administratora) ludzie tam pracują bo są zdesperowani.Haga przyjmie w zasadzie każdego i trzeba naprawdę się namęczyć by zostać wywalonym. Atmosfera i zarobki zależą głównie od stanowiska, ale jak idziesz do pracy "fizycznej" to cokolwiek poza wędzarzem oznacza pracę po 10-12h dziennie by wyrobić jakąś przyzwoitą sumkę (1600-2000zł). Umowy jakie tam dają to w zasadzie te słynne umowy śmieciowe, gdzie łudzą ludzi premią uznaniową DO 35%. nadgodzin oficialnie się nie robi więc przy obecnie zwyczajowej stawce 6:30 przynajmniej jedną sobotę robisz za darmo, choć i tak starają się teraz wszędzie wprowadzić akord by było taniej.
Osobiście nie polecam, chyba że(usunięte przez administratora) potrzebujecie kasy ...
2
anonim 2013-12-10 14:56:41
Teraz już widzą nawet na ręke. Obecnie naprawde "dobre" zarobki w Hadze to ok 1800 zł, ale kosztem nadgodzin (ok 10h ekstra w tygodniu), przy obecnych stawkach ok 1250 zł podstawy miesięcznie lub 6,30 zł h i wspaniałym systemie premii uznaniowej którą mogą dać ale nie muszą to fakt ciężko widzieć te 1600 brutto na wielu stanowiskach. Ps. przez 2 miesiące mój kierownik zarobił mniej niż ja, a wtedy dostałem ok 100 zł powyżej minimalnej ... resztę dopowiedzcie sobie sami.
1
Marek 2014-02-21 17:11:34
Firma amatorka, płacą delikatnie mówiąc nędznie. Podobnie do jakości swoich wyrobów.Marek
1
myszka 2014-02-23 16:45:56
Witam ! pracuje w Hadze jako sprzedawca . płaca wyglada tak 1200 zł na rękę + premia od sprzedaży (jeśli zrobisz obrót ) i tonaz na wedlinach jesli to wyrobisz to Twoja kaska na wypłate to 1600 zł . teraz mieso i wedliny są odgórnie narzucane jeśli sie zepsuje to płacisz z wasnej kasy mino ubytków :( . Towaru napierdziela że hej . Praca stresująca i wyczerpujaca . po pracy nosisz tel służbowy i musisz odpisywać na sms-y nawet w niedziele . Nie masz życia prywatnego . po kilku miesiącach pracy leki uspakajające i na nerwy .
4
Werter 2014-04-02 23:34:47
Zawsze przeciez mozna wyłączyć telefon, każdemu może sie rozładowac bateria, nie wiem co za problem...
basik 2014-04-10 23:02:42
Dzisiaj wypłata!!! Hura!! Właśnie się zastanawiam, czy kupić jedzenie, czy zrobić opłaty. Tyle premii dostałam, że nie wiem, co z nią zrobić...I to przed świętami nas tak docenili, wstyd.
były sprzedawca 2014-06-03 16:56:56
masz rację też pracowałam w sklepie firmowym najniższa krajowa plus premia którą ciężko wypracować szczególnie teraz przy tej kierowniczce
benia 2014-06-09 20:54:03
Benia jestes kapus a podskskujesz do wszystkich taka stara a glupia wstyc sie. A na Dorote gadasz ale jej nie powiesz nic nie dziwie sie ze nie lubi cie nikt
1
anna 2014-07-03 20:35:12
Nikt nic nie wie, bo troche zalezy mi na czasie, a o haga plus słyszałam sporo, ale to głownie opinie klientów, chwalących mięsa...
Dorota 2014-07-04 15:35:17
MINIMALNE BRUTTO .JEŚLI WYROBISZ PERMIE TO JĄ MASZ JEŚLI NIE TO GOŁA WYPŁATA . (usunięte przez administratora)
na krok przed Tobą 2014-07-06 20:51:09
Haga jak Haga, jakby sprzedaż była wyższa to by wszystkim się żyło lepiej,do tego nasz gość od zamówień jest nieudolny i jest jak jest.
2
ki dr 2014-09-20 22:40:45
mysle ze to co zostalo nzpisane o pani doroty i klaudi to prawda bo to widac i slyccac jak te pani gadaja i te zachowanie to jak by byly albo moze sa nie pelno sprawne ale nie dziwe sie im bo jak nie bll bym lubiany w domy jak te suki to tesz bym siedzial w robocie do 17 i bym mi sie nie spieszylo szkoda ze nie maja rodziny i sa jak palec sami tylko do ruchaniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa pa
1
Paweł 2014-10-14 11:52:09
Ja tam kiedys pracowalem robota jak robota zaluje ze sie zwolnilem
Data 2014-11-04 11:04:32
w tej firmie wszystko jest minimalne jeżeli chodzi o pracownika ale oczywiście wymagane jest maksymalne zaangażowanie w pracę a nawet więcej. O handlu nie mają za bardzo pojecia a podobno chcą budować sieć sprzedaży:) poza swoimi firmowymi sklepami to nie jest mozliwe. Nie polecam, przez duże Nie !!!
Paweł 2014-11-12 19:26:04
Awantury ja jestem spokojnym człowiekiem ale dla mnie liczy sie zufanie iszczerosc ilonka i jeżeli ludzie są w porządku to i ja tez jestem w porządku wobec ludzi ale jeśli przez ludzi jest sie odpychanym a malo tego pomiatanym to kazdy ma prawo sie zwolnic tak bylo ze mna teraz juz juz doszedłem do tego ze czasem trzeba ugryźć sie w jezyk i siedzieć cicho i nie narażać sie na krytke ogolu żebym cos w zyciu osiągnął a nie na stare lata szukac lat do emerytury przecież dzisiaj rozbieram duzo lepiej niz tam mi pokazano i mam nadzieję Ilonko ze mnie jeszcze zobaczysz pozdrawiam wszystkich pracowników nawet tych którzy nie dazyli mnie sympatia ale powiem wam ze brakuje mi was nawe t (usunięte przez administratora)tzn kaczego
1
Paweł 2014-11-12 19:31:21
Jesli ktos mi pomoze w ponownym przyjęciu moj nr tel 661056430 stawiam flaszke popierwszym dniu pracy chłopaki pomóżcie bo mam dolek finansowy
2
katani 2014-12-19 10:24:31
oszczędzacie na ochronie i jakie to skutki przynosi miernota na bramie ha ha ha
miia 2014-12-20 09:10:57
To fajnie macie,niektórzy z 42 nadgodzinami dostali 1290 zł,i nie mówiąc już o premi zgroza.
mia 2014-12-20 09:24:11
Te nadgodziny doliczają do minimalnego wynagrodzenia,jeśli np.masz za dany miesiąc godzin roboczych ok.1000 zł,a nadgodziny np.42 to wliczają to w te minimalną czyli czy pracujesz nadgodziny czy nie to dostaniesz 1290 z groszami,pisze akurat o swoim przypadku,niektórzy wcale nie robią nadgodzin a dostali tyle samo'morał taki :nie udzielaj się w nadgodzinach bo przy wypłacie będziesz miał sroga minę hehe,.
masarz 2014-12-28 17:39:18
Szanowni pracownicy firmy ``Haga``piszecie jak Wam jest ciezko w Hadze)))w takim razie zapraszam do tunissa w niemczech)))tu nauczycie sie pracowac))))a gdy wrocicie do Hagi,bedziecie kozy z nosa wydlubywac)))bo tak wolno idzie tasma.Ogladajac film jak tam pracujecie,to widze samych szybkosciowcow na trybce szynki)))a pani ktora obsluguje odblaniarke to chyba jest chora,lub jak domniemam zle sie czuje ze jedna reka pracuje a druga sie podpiera.Co do temperatur w jakich tam pracujecie,to powiem Wam szanowni pracownicy ze,tak musi byc,tak jest i bedzie)))bo gdybyscie pracowali w temperaturze 20 stopni to byloby Wam za goraco,i mieso tez by sie popsulo.Na koniec,zeby dobrze zarobic niestety,ale trzeba byc fachowcem w wybranej przez siebie dziedzinie,noi tonaz musi byc i kilogramy przezucone.Jak sa efekty pracy to i mamonka sie zgadza.Fakt lapki bola.Zastanowcie sie?co dla Was Pracownikow jest lepsze?wziac pieniadze za robote,czy za spedzone godziny w pracy.W kazdej wiekszej masarni czy to w niemczech czy w Polsce,sa juz tasmy.a jak tasma to i gazowac trzeba.Jest to zawod dla ludzi o silnej i twardej psychice,,bo niema czasu na sentymenty.i jest zegarmistrzowski,tzn precyzyjny,bo kazdy szef patrzy na uzyski procentowe.Np,rozcinajac szynke na poszczegolne miesnie-zle utniesz oberszale(gorna zrazowa)zo reszta jest przy ligawie(myszka)i z miesa kl 1,robi sie kl 2.To jest juz strata dla firmy.Bo szynke sprzedasz za 20pln a mieso kl 2 w kielbasie za 10pln.Jak kazdy normalny czlowiek,kady z Nas oszczedza,wiec niedziwcie sie ze czasem ktos sie zdenerwuje.Myslicie ze u szp Andrzeja S w swierklanach mielibyscie lepiej?tam tez jest tasma.Pamietajcie ludzie-pieniadz bierzcie za przezucone kilogramy,a nie za ilosc spedzonych w niej godzin.Moja rada dla Was-badzcie efektywni i wydajni,to i wiecej zarobicie)))w najgorszym razie bedziecie krocej pracowac za te same dudki,a wtedy i na godzine wyjdzie wiecej.I niezapominajcie o uzyskach procentowych,co w masarni jest rzecza normalna i naturalna)).Wiecej pieniedzy dla firmy-wiecej pieniedzy dla Was,kochani pracownicy.wiec przestancie biadolic i narzekac.Niech Wam majster pokaze jak trybuje sie szynke,lopatke,schab i karkowke,ps(nie tak jak na tym filmie)niemieckim sposobem i holenderskim zreszta tez)))jesli potrafi)))bo jak niepotrafi to zaden z niego majster))).Jest juz po swietach za chwile bedzie po nowym roku,w masarni pracy bedzie malo,i zaczniecie wypisywac i sie irytowac bo kogos zwolnili.Pamietajcie drodzy pracownicy,ze dobrego wydajnego i solidnego pracownika sie niezwania,chyba ze sam sie zwolni.Piszecie,obgadujecie,jakies tam kobiety,kierownikow od sprzedarzy i siebie nawzajem))tylko poco?szanujcie sie wzajemnie))zycze Wam wszystkiego dobrego,i zebyscie sie zaczeli wszyscy nawzajem do siebie usmiechac, bez wyjatku.Bedzie Wam latwiej lepiej i przyjemniej.Przeciez tak niewiele to kosztuje,w sumie to nic))a wszystkim bedzie zylo sie lepiej.A tak dusicie sie jak gulasz w sosie wlasnym,wraz z innymi.Pozdrawiam wszystkich bez wyjatku))Od Szefa przez kierownikow,masarczykow,po pracownikow utrzymujacych zaklad w czystosci(hccp)kazdy jest wazny))jesli kogos pominolem,to serdecznie przepraszam)))Zycze wszystkim wszystkiego dobrego w tym nadchodzacym 2015 roku.
4
szmina 2015-02-02 22:26:38
hej,

pojawiło się bardzo dużo ofert do księgowości i do płac do znaczy że haga zmienia ludzi czy poprostu potrzebują ludzi, gdyż zakład się rozszerza.
Mam jeszcze pytanko jak się pracuje w księgowości, może ktoś wie?
7
JA 2015-03-15 21:22:03
Nie wiem jak teraz ale ok dwa lata temu księgowość był jednym z najlepszych działów do pracy i dość ciężko było się tam dostać. Atmosfera na ogół dość ciepła i przyjazna. Ale jak pisałem wcześniej to informacje z przed dwóch lat.
1
anonim 2015-04-16 18:43:43
Z wypowiedzi można wnioskować, że ta firma ma problemy finansowe.
luki 2015-05-01 23:12:06
Nie polecam pracować na kapelance w Krakowie bo do dziś czekam na kasę juz 2 miesiąc masakra
Dorota 2015-05-28 19:54:24
sprawa wygrana i zwrot za wszystkie remamenty !!!!!!!!!!
2
jaaaa 2015-06-28 17:09:38
czesc dorota chcialam sie ciebie zapytac jak to zrobilas ze dostalas zwrot za remameny??
Dorota 2015-06-28 19:11:25
Złożyłam pozew do sądu pracy i sąd uzał ,że żadnych ugód nie powinno sie podpisywać bo są bez podstawe , mój e mail dorotka870@onet.pl
1
Dorota 2015-07-22 16:48:03
Niestety pracodawca się nie chciał dogadać i stąd sprawa w sądzie
1
Dorota 2015-09-04 09:59:41
cały zarząd nie chciał się dogadać zwalał wszystko na mnie a oni czuli sie bezkarni
tki tam 2015-09-10 17:36:46
czesc masarze)jak wam sie pracuje w hadze?zadowoleni jestescie z zarobkow?ile mozna tam wyciagnac?pozdro)
Rob 2015-10-01 22:19:53
Jak wygląda praca kierowcy jakie godziny i jak w weekendy
4
taki tam 2015-11-16 09:37:57
widac ze fachowiec to pisal.Bo wiedzial co pisze i rozumie ten temat.Lecz jezeli gora tego nierozumie,to niech leca po kosztach.pieniazki pracownik bierze za wydajnosc pracownika,a nie za zagladanie na innych.)a jak gora niemoze dac wiecej jak 2500pln normalnemu wydajnemu pracownikowi to niech sami sobie robia)i niech sciagaja dalej ukraincow,oni niesa wydajni)wiec musi byc ich duzo)panie Gajdzik)buduj pan nowa hale)hihi)ps.w drobiu sa lepsze dudki)
była pracownica 2016-01-03 22:21:28
Sama bym nie poleciła tego Zakładu Pracy. Pracownik jest traktowany bardzo rzeczowo, za każdy minimalny błąd obcinali premię,nawet gdy pracownik ma rację to musi robić to co góra każe.
Duża rotacja pracowników.
Płaca- najniższa krajowa + ewentualne premie (jeśli nie popełnisz jakiegokolwiek błędu), nadgodziny - nie są wypłacalne oraz na nielicznych stanowiskach są wybieralne.
2
toJaa 2016-01-05 20:00:59
Ja pracuję już kilka lat,można wytrzymać, zarobki słabe i brak socjalu ale wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
toJaa 2016-01-20 08:57:15
tak- umowa o pracę jest,wypłata na czas też jest(najniższa krajowa) i na tym się kończy
toJaa 2016-01-20 08:58:57
tak- umowa o pracę jest,wypłata na czas też jest(najniższa krajowa) i na tym się kończy
Rob 2016-02-18 07:42:18
Jak się mają kierowcy w tej firmie ,jak zarabiają.
Cezary 2016-04-13 22:13:31
Pewnie dwa lata doświadczenia starczą tak naprawdę.
1
MATEUSZ1986 2016-07-18 10:10:51
Orientuje się ktoś na co zwracają uwagę przy zatrudnianiu przedstawicieli handlowych? Na jakie pieniądze można liczyć? Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna?
PH 2016-08-10 10:22:42
Witam,
jakiś czas temu pracowałam w tej firmie jako PH. Nie polecam. Zarobki 1800 netto plus premia, której nie można wyrobić, ponieważ plany są po 400 tysięcy. Jeśli, coś jest nie tak to zawsze winę ponosi PH, klient nie płaci za towar- PH nie dostaje premii. Szefostwo zatrzymało się 20 lat temu, tylko oni mają rację- mimo, że ich działania pogarszają sytuację firmy na rynku. Wiele sklepów sieciowych rezygnuje z ich oferty, ponieważ towar się nie rotuje, szybko się psuje, ogólnie zła jakość.
Nie jest źle, ale za takie pieniądze można znaleźć coś lepszego.
Mikos 2016-08-10 10:24:58
Kochani to chyba normalne, że na sprzedawcę nie wezmą osoby bez doświadczenia W tym zawodzie musisz się znać na rzeczy bo firma nic niestety na tym nie zarobi ani nie zyska :) spróbować możesz trzymam kciuki
CZARNY 2016-11-14 19:33:52
CZEŚĆ ...FACHOWCY .....CZARNY ..MAM PARĘ SŁÓW DO NAPISANIA JEŻELI SZUKACIE DOBREJ PRACY TO POLECAM HAGA PLUS TO CO PISZĄ TO LUDZIE BEZ NASZEGO WYKSZTAŁCENIA CI CO ZNAJĄ TEMAT POWINNI BYĆ ZAINTERESOWANI UMOWA 1 PRÓBNA POTEM NA 1 ROK ALBO 2 LATA 3 STAŁA ZAROBKI DOBRE ZALEŻY CO POTRAFISZ PŁACĄ ZA TONAŻ I WYKONANĄ PRACE PREMIA UZNANIOWA ...ZUS ..ODPROWADZONY ..JAK ..SIĘ .NALEŻY ...DYREKTOR.. JEST.. NOWY. BARDZO DOBRY CZŁOWIEK ZNA SIĘ NA ROBOCIE A TO WAŻNE DBA O LUDZI ..A TO PODSTAWA PRACOWAŁEM 3 LATA ZA GRANICĄ I 8 LAT W PSZCZYNIE NA ROZBIORZE CI CO MNIE ZNAJĄ TO PEWNIE SIĘ KAPNĄ KTO PISZE WIĘC POZDRAWIAM I ZAPRASZAM ..PODAJE. NR. HAGA. PLUS.0324759900
pracownik 2016-11-16 15:17:11
Chłopie co Ty bredzisz. Haga dobra praca? Haga dobra płaca . Na magazynie zarobki ok 2000 brutto . W tym premia , którą można za byle pierdołę stracić. Żeby coś zarobić trzeba dymać nadgodziny, a to nie sztuka coś zarobić za przeszło 200 godzin. Nic dziwnego ,że nikt nie chce przyjść do pracy , albo odchodzi po kilku dniach . Co łaskę robią ,że płacą zus? To ich obowiązek. To nie te czasy , jak pracodawca nie płacił składek. Coś Ci się kolego pomyliły lata. Tak było jakieś 10 lat temu.
wow 2016-11-26 09:53:08
Nowy dyrektor dobry człowiek? Haha. Na drugi dzień po przyjściu stwierdził, że PH za dużo zarabiają, no tak 2000 z jakąś obsraną premią to majątek. Z tego co się mówi to wycofał też ze sprzedaży drób, w czasach gdzie promowana jest zdrowa żywność czyli właśnie drób. Sklepy otwarcie mówią, to Haga jeszcze działa? Ponoć źle się tam dzieje...
ACAB 2016-12-02 00:41:24
W Hadze dyrektor i prezes to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie polecam każdą dobrą opinią jest pisana przez tych panów powodzenia
Zostaw swoją opinię o Zakłady Mięsne Haga Plus - Jastrzębie-Zdrój
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Mięsne Haga Plus