brak logo

Orbis SA

Warszawa

Opinie o Orbis SA

Janka 2009-06-15 15:05:39
Uważam, że nie warto nawet starać się o pracę w tym hotelu. Chodzi mi głównie o hotel Ubis w Kielcach. Straszna atmosfera. Mają cię za nic. Dyrekcja straaaszna. nic się nie da załatwić. nie ma kiedy wziąć urlopu. ciągle musisz tam siedzieć. A dodatkowo nie płacą za nadgodziny. Totalna masakra. Nie polecam!!
2
niki33 2010-03-31 22:18:18
ciezka praca za 1100 na reke. pkojowka robi rowniez za sprzataczke i sprzata przed hotelem. 10 minut przerwy. rotacja pracownikow. casting jak na miss.pracownice zwalniaja sie bo nie wytrzymuja tempa. 31 pokoi do posprzatania na jedna osobe plus inne rzeczy. malo wolnego. pot po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
anonim 2011-09-09 22:59:30
uwaga na hotel Ibis w Kielcach, podzielam zdanie poprzedniczki, bardzo nieprzyjazna atmosfera pracy, duża rotacja pracowników recepcji, w ciągu miesiąca przewinęły się aż 3 osoby,niemili pracownicy i dyrekcja, wyżywanie się na nowych, nie polecam pracy tam ,nie warto.
Rafał 2013-08-02 10:48:30
(usunięte przez administratora) NIE POLECAM!!! 1500 na rękę, brak czasu na posiłek, ciągłe uwagi, mnóstwo ciężkiej pracy, nadgodziny za które nie płacą i nawet ich nie oddają. Brak szacunku do pracowników.
Marek 2013-08-06 10:08:01
Niestety to prawda, że w hotelach Ibis nie pracuje się normalnie. Po pierwsze umowa zlecenie, czyli codzienna niepewność o pracę, po drugie osoba zatrudniona musi wykonywać pracę za dwie osoby ( oszczędność na pracownikach ), po trzecie bardzo często nie ma czasu żeby coś zjeść, bo obowiązków jest bardzo dużo i trzeba je wypełnić, żeby wyjść z pracy o czasie, po czwarte brak wsparcia i pomocy kierownictwa tylko ciągle coś żle, coś za wolno, za słabo i nie tak, a więc
osoby, które są bardzo odporne na stres, lubią dużą ilość obowiązków, ciężką pracę, są odporne na nerwową atmosferę i chcą zrzucić kilka kilogramów to jak najbardziej to jest praca dla takich właśnie osób, w innych przypadkach zdecydowanie nie!
Marek 2013-08-07 16:00:41
Kelnerki to oprócz pensji mają jeszcze jakieś napiwki, ale podobno bez rewelacji. Ogólnie to za te pieniądze szkoda czasu i zdrowia fizycznego jak i psychicznego. Znajoma odeszła w Ibisa i poszła za te same pieniądze do niedużego sklepu spożywczego. Powiedziała, że niebo i ziemia. Ma czas na posiłek, zero krzyków i krytyki i pracuje 8 godzin dziennie a nie 8 i pół tak jak to w Ibisach jest.
Robert 2013-08-11 16:29:24
Odpuść sobie pracę w Ibisie. Lepiej idż do dobrej knajpy, więcej się nauczysz. Ibis to syf i bardzo dużo roboty, bo kierownictwo musi dbać o dobre statystyki, żeby wziąć pod koniec roku dużą premię a pracownik nic z tego nie ma. INSPEKCJA PRACY by tam nieżle zarobiła jakby poprzegladała dokumenty.
kucharzR 2013-11-28 00:37:07
W hotelach Ibis nie nauczysz się wiedzy jak być profesjonalnym kucharzem, kelnerem bądż recepcjonistą. Tam masz zasuwać jak mrówka! a spóżnij się tylko ze 3 minuty to masz gadane! Wszystko szybko tam ma być, masz biegać, nie stać nawet sekundy! Szkoda zdrowia i nerwów. Lepiej jest wybrać dobrą restaurację czy inny hotel (nie z tej sieci) gdzie są normalne bez stresu warunki do pracy, każdy ci pomoże, wytłumaczy, podpowie a nie będzie wrzeszczał że żle, nie tak, za wolno, co ty robisz itp.
2
Magda 2014-01-13 17:22:37
Witam,
Czy moglibyście opisać atmosferę w hotelu, zwłaszcza u Pań sprzątających pokoje. Jestem zainteresowana pracą w tym hotelu, ale nie wiem czy warto aplikować.

Były pracownik 2014-05-12 11:35:38
Pracować można wszędzie ale nie w tej firmie.Osiem lat przepracowałam w Ibis hoetel i bardzo tego żałuję.Przez osiem lat ta sama pensja 1200 netto i żadnych szans na podwyżkę.Pracowałam jako pokojowa.Codziennie jak dobrze pójdzie to sprzątasz 24 pokoje ale przeważnie robisz więcej.Zapomnij o nadgodzinach za które zapłacą co najwyżej oddadzą w wolnych dniach ale tylko wtedy gdy się będzi.esz upominać z uporem maniaka.Wieczne kontrole dyrektorów generalnych i itp.,do tego różne audyty.Nie ma dnia żeby się do jakegoś audytu hotel nie musiał przygotowywać.Jak ktoś chce zmarnować swoje zdrowie fizyczne i psychiczne to proszę bardzo ale jak macie wybór to idzcie do innej sieci hoteli
3
była pokojówka M. 2014-08-08 09:44:05
nie warto iść, jeżdżą po ludziach jak im się podoba, traktują umowe zlecenie jak śmiecia. Na um o prace pokojówki są lepiej traktowane i to widać !!!! wymagają jak by to był hotel 5- gwiazdkowy. idzie sie wykonczyc psychicznie i fizycznie i to jest prawda
hmmm 2014-10-21 11:07:59
nie nie i jeszcze raz nie!!!
Magda 2014-10-29 12:02:13
Chętnie zatrudniają bez doświadczenia i w ten sposób argumentują niską płacę (bo mało umiesz). Nadgodziny częste, niepłatne tylko do odbioru na co oczywiście i tak nie ma czasu. Jeśli jesteś kobietą i myślisz o powiększeniu rodziny ta firma nie nadaje się do twoich planów. Dziewczyny ukrywają ciążę póki nie są pewne, że nie można ich już zwolnic. O powrocie do pracy też wiele osób mogło zapomnieć. Zatrudniają na umowę na czas określony i po trzech przedłużeniach następnie zwalniają i zatrudniają kogoś nowego.
2
Zbyszek 2014-10-31 11:06:41
najgorsze jest to ze ludzie z opinią mobbera dostaja awans i dręczą ludzi w prowincjonalnych hotelach.
Opacz 2015-01-27 10:00:58
Jeżeli kogoś jakoś mocno interesuje praca to powinien szukać samych ofert pracy. Wydaje mi się, że kto jak kto, ale Orbis je wystawia na portalach zewnętrznych. Odnoszę wrażenie, że są firmą dosyć zorganizowaną i wszelkie informacje udzielają na rozmowie rekrutacyjnej, także jeżeli ktoś miał przyjemność w niej uczestniczyć to może się podzielić jej przebiegiem ...
kazik 2015-03-29 03:59:09
Już ponad od kilku miesięcy nie ma negatywnych komentarzy, więc chyba wszystko idzie w dobrym kierunku ? dobrze by było bo opinia na temat mobingu nieco mnie przeraziłą a chciałem sięzatrudnić w Orbis SA. Dużego doświadczenia nie mam i nie wiem czego mogę się spodziewać po firmie. Jest to firma godna zachodu ?
Remik 2015-07-13 21:19:24
Orbis promuje na stanowiska kierownicze ludzi nie posiadających umiejętności zarządzania kapitałem ludzkim, często nie mówiących w językach obcych, za to aroganckich i nie szanujących innych pracownikow. Brak szans na rozwój, oszczędności na treningach i szkoleniach dla pracownikow. Nie warto marnować czasu. Niskie pensje motywowane małym doświadczeniem lub pusta obietnica renegocjacji pensji.
Ola 2015-09-13 19:43:37
Słyszałam dokładnie to samo, co pisze @Remik. Mam info z jednego z krakowskich hoteli (znalazłam pracownika na FB), sama chciałam aplikować, bo ostatnio pojawiła się masa ogłoszeń, ale się boję. Z tego, czego ja się dowiedziałam, to sporo osób odchodzi do konkurencji, stąd tyle wakatów. Słyszałam też, że nie ma szans na podwyżkę, a wypracowane nadgodziny są tylko oddawane, z czym szefowie działów wiecznie mają problem. Ktoś coś? Bo boję się ryzyka a nie wiem czy informacje są pewne.
Kcm 2016-01-13 16:22:17
Dajcie sobie spokój z siecią Orbis - Accor. Te hotele to bankruty które tną koszta na każdym kroku. Dlatego wszystkie te opinie są prawdziwe. Pracowałem w sieci, byłem recepcjonistą/szefem zmiany w recepcji. - dno, dajcie sobie spokój bo klimat, wygląd i atmosfera w tych hotelach to po prostu komuna i tyle.
4
Przyszlypracownik? 2016-03-31 17:32:39
Wiecie moze jakie sa zarobki na st. Koordynator sprzedazy w novotelu?
Marta N. 2016-05-06 00:54:38
Bardzo podobała mi się Pani rekrutująca z Orbis Group w Warszawie.
Kiedy po rozmowie firma ostatecznie nie zatrudniła mnie na stanowisko, Pani zaproponowała mi kandydowanie na inne, które też było dla mnie interesujące. Ostatecznie stanowisko zajął ktoś z wewnątrz, co zawsze ma pierwszeństwo, ale to też wiem tylko dlatego, że Pani była ze mną w stałym kontakcie i o wszystkim informowała. Bardzo miłe doświadczenie rekrutacyjne.
bonzo 2016-06-13 20:13:08
Nie ma tam żadnych pozytywów poza tym, że w ogóle płacą. Szef jeździ nowiuteńkim autem na tylnym siedzeniu, bo wozi go szofer, a pracownicy naginają niepłatne nadgodziny za najniższą krajową. Obiecują dużo ale nic z tego nie jest potem realizowane.
4
Ttgjj 2016-09-18 07:57:29
Pracuje krótko na recepcji. 2000 netto. Ekipa zajebista
Zenek 2016-10-17 23:35:52
Największe dno w jakim pracowałem. Brak szacunku dla pracowników i ich pracy. Ciągle nadgodziny, za które nikt nie płaci. Możesz sobie je odebrać ale powoduje to kolejne nadgodziny. Ciągły stres i dokladnie nowych obowiązków oczywiście w ramach tego samego stanowiska i pensji. Osoby zarządzające chyba całkowicie przypadkowe.
Nie polecam.
Owszem dają pakiet medyczny ale jakim kosztem. Zero życia osobistego, ciągła praca, stres za pieniądze które są normalne na rynku.
2i2 2016-10-18 09:10:26
czy jak chcę was być szefem kuchni to jest prestiż na stanowisku?
MonikaS 2016-10-27 13:07:28
hej. a czy na rozmowie sprawdzają Twój poziom języków obcych?
Gos 2016-11-12 23:08:47
Tak
Zostaw swoją opinię o Orbis SA - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orbis SA