Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Global Work Sp.zo.o

Pracowałeś w firmie Global Work Sp.zo.o i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
olo - 2013-05-09 16:40:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
mili - 2013-05-09 12:52:38

Witam

Napiszcie czy Global odprowadza składki w Polsce czy tylko w Norwegi
Tylko w Norwegii.
zdjecie uzytkownika
kris - 2013-07-24 08:42:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie gdzie można zrobić taki kurs na piaskarza żeby był uznawany w całej UE? I Ile taki kurs kosztuje?
zdjecie uzytkownika
Joko - 2013-08-06 12:46:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mój mąż pracował w Globalu,pojechał tam dwa razy.Teraz czeka na telefon,choć nawet nie odbierają gdy sam zadzwoni. Płaca była na czas i wszystko o.k.Tylko szkoda ż tak szybko się skończyło.
zdjecie uzytkownika
Staszek - 2013-12-18 20:22:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
powyższy post został usunięty,około 2 godziny temu,czyżby raziła kogoś celnośc spostrzeżeń?
zdjecie uzytkownika
Staszek - 2013-12-18 20:24:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
posty z czterech miesięcy podejrzanie ulotniły się?
zdjecie uzytkownika
solidaruch - 2013-12-19 14:07:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak,bawią się w cenzurę,za komuną tęsknią.
zdjecie uzytkownika
pikus - 2014-01-10 14:35:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tata blokuje globalek opinie
zdjecie uzytkownika
znajomy - 2014-06-07 10:17:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
siema wszystkim czy coś sie z robotą w globalu rusza bo coś w tym roku straszna lipa wygrali jakieś kontrakty
zdjecie uzytkownika
Pi - 2014-06-16 16:10:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [znajomy - 2014-06-07 10:17:07]:
czekaja na koree bracie
zdjecie uzytkownika
Pol - 2014-06-16 19:19:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na Koree to znaczy na co czekają? Jaki kontrakcik tam? ile osób mogą wysłać? jestem chętny jak by co ")
zdjecie uzytkownika
Tata - 2014-06-16 19:20:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chciałbym wyjechać na kontrakt za granicę. Totalnie nie słyszałem nic wcześniej o firmie Global Work, a natrafiłem na ich ogłoszenie. Czy pieniądze, które oferują wypłacane są na czas i nie trzeba się o nie dopraszać?
zdjecie uzytkownika
mama - 2014-06-26 20:52:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
taaak,kasa na czas ale o robotę to musiałbyś się raczej dopraszać-cienko przędą ostatnio
zdjecie uzytkownika
mlody - 2014-06-27 11:18:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
musicie zgolic wasy,bo wasatych nigdzie juz nie chca.
zdjecie uzytkownika
Tata - 2014-06-27 12:15:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobra, dopraszać się o robotę, ale w jakim sensie? nie mają nowych zleceń dla pracowników i siedzą tam bez pracy? Jeśli jesteś pracownikiem MAMO to chciałbym od Ciebie usłyszeć coś więcej o warunkach jakich mogę się spodziewać tam na miejscu?
zdjecie uzytkownika
Siostra - 2014-06-27 17:28:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ty z choinki się urwałeś Tato czy co?Global Work jest społką zależną od Kaefer,Kaefer nie ma roboty to i Global nie ma,
jak ci sie wydaje?dzwonisz i jedziesz?
gdzie siedzą bez pracy?w domu na tyłku...
obudź się chłopie,forum ci sie nie pomyliło?znasz zasady pracy w firmie Global na kontraktach?
zdjecie uzytkownika
Tata - 2014-06-30 14:00:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No właśnie nie do końca je znam bo naa ich stronie internetowej niestety nie mogę się doczytać. Chętnie usłyszę od osoby doświadczonej już w tej branżyi osoby która pracowała dla Global Work, jak to wszystko wygląda. Jeśli mówisz o kontraktach, to jestem ciekaw jak długie kontrakty się podpisuje. Jakie to są okresy czasu? Więcej pytań zadam jak troszkę mi rozjaśnicie jak to wygląda, a nasuwają się mi kolejne...
zdjecie uzytkownika
kono - 2014-08-29 14:34:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć wszystkim, właśnie pojawiło się w necie ogłoszenie o pracę w tej firmie dla monterów izolacji, mam pytanie:
1. jak wygląda proces rekrutacji na to stanowisko
2. jaką dają umowę o pracę (czy trzeba założyć swoją działalność ?)
3. jaka jest stawka godzinowa na tym stanowisku
4. za co odliczają od wypłaty (przeloty, zakwaterowanie ?)
5. gdzie ma być ewentualnie ta praca
bardzo proszę o odpowiedź
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
szkot - 2014-09-01 14:41:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kono - 2014-08-29 14:34:59]:
Siema, zadzwon se do globala tam Ci powiedza co i jak. global szuka ludzi dla kefera. to niejest ich oferta. kasa jak trzeba. pozdro
zdjecie uzytkownika
sporo info - 2014-09-02 12:33:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no a nie możesz szkocie tutaj nic napisać ;> nie wiem czy można tak zadzwonić do firmy i oni tak wszystko od razu ujawnią. ja z doświadczenia wiem, że takie procesy to raczje ukryte są, żęby konkurencja nie wiedziała co i jak. Mnie to najbardziej kasa intersuje na takim stanowisku. reszta jest jakoś do przeżycia - dlatego napiszcie jaka kasa?
zdjecie uzytkownika
barf - 2014-09-26 19:18:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
dam 8tysiecy za prace w norwegi jako monter izolacji
zdjecie uzytkownika
dasz? - 2014-09-28 02:16:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak to dasz? jakis to ma związek z globalworkiem ? jak tak oferujesz to może jakieś szczegóły... np to ile godzin dziennie pracy na jak dlugo gdzie dokladnie w norwegii...duzo na pewno jest rzeczy ktore powinny zostac powiedziane. a przede wszystkim brakuje jednego - konkretnego kontaktu do osoby
zdjecie uzytkownika
barf - 2014-09-28 09:57:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przynajmniej na rok pracy w Norwegi w systemie dwa na dwa lub dwa na trzy tygodnie pracy nr telefonu ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
nickolas - 2014-10-05 16:23:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kono - 2014-08-29 14:34:59]:
Może to być Karsto w Norwegii jest to rafineria gazu Statoil. Naprawdę pracuje się tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] eby się tam dostac musisz zdać Test komputerowy poźniej zostaje ci site test. Wiem bo tam pracuje
zdjecie uzytkownika
praca - 2014-10-13 04:21:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@nickolas to skoro tam pracujesz to napisz jeszcze coś wiecej o samych warunkach pracy, ciekawi mnie jak to wygląda od strony pracownika. Tak właściwie to co na tymteście komputereowym jest? Pewnie nie tak łatwo go zdać. chciałem właśnie jechać do norwegii bo ostatnio czytałem na blogu jednym, że tam na prawdędobrze można zaoszczędzić.
zdjecie uzytkownika
nickolas - 2014-10-13 22:04:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [praca - 2014-10-13 04:21:45]:
Warunki pracy są na bardzo wysokim poziomie. Mamy bardzo restrykcyjne BHP. Wszędzie są inspektorzy HMS to BHP. Statoil nie pozwoli sobie na jakieś niedociągnięcia. Czas pracy jest przestrzegany, trzeba przestrzegać przerw bo jak nie to dostaniesz warringa i raport. Jak przestrzega się zasad to nic Ci nie bedzie. Musisz używać rękawic, specjalnych kombinezonów, w zależności Co robisz zawsze musisz przemyślec swoją pracę i zminimalizować zagrożenia. Język angielski jest wymaganym minimum chyba że znasz norweski. O testach nie mogę nic napisać ale Masz 3 próby i nie możesz się pomylić na alarmach. Jak to wszystko zdasz to dasz sobie radę. Ogólnie to robota ruszy tam raczej od nowego roku. Może coś będzie w grudniu
zdjecie uzytkownika
Kierw - 2014-10-28 12:13:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w Norwegii jest bardzo kusząca mozna zarobic dobre pieniadze. Jedyny minus jaki zauwazam to, rozłąka z bliskimi. Dla kazdego jest to minus, z kim bym nie rozmawial, czy z ludzmi, ktorzy przyjechali do Polski pracowac z zagranicy czy samemu bedąc w pracy zagranica. No ale przsynajmniej wiadomo za co się pracuje :)
zdjecie uzytkownika
karsto - 2014-12-02 20:08:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej,kiedy ta robota na Karsto?
zdjecie uzytkownika
Stachu - 2014-12-07 16:57:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciezki site test , QC pilnuje jakosci
ale trzeba sobie radzic byli tez tacy co kontrakt przelazili , kurs na komputerach banał
slyszalem o nowym site test jest na niego 5 dni po 7,5 h
foamglass + blocha
zdjecie uzytkownika
nickolas - 2014-12-17 21:48:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robota na Karsto ma ruszyć od lutego. Chociaż izolatorzy już tam robią
zdjecie uzytkownika
beny - 2014-12-21 09:17:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A orientuje sie ktos jaka rotacja tam bedzie na Karsto
zdjecie uzytkownika
szkot - 2014-12-22 10:44:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeszcze nie wiadomo..
zdjecie uzytkownika
szkot - 2015-01-30 13:59:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [beny - 2014-12-21 09:17:41]:
12-9 jurz ruszyla
zdjecie uzytkownika
superizoler - 2015-01-30 16:58:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do wszystkich którzy marzą o załapaniu się na projekt KARSTO !!!
Wszyscy pseudofachowcy z j.angielskim nie mają szans aby przejść sitest na nowym modelu i przy bardzo skrupulatnej ocenie nowego QC z KAEFERA szkoda waszego czasu. Wjazd na projekt mają pierwszeństwo byli pracownicy BEERENBERGA na Karsto czyli byłego PROJEKTPARTNERA którzy aktualnie sa zatrudnieni w firmie IMO Offshore AS i która to firma już podpisała kontrakt na dostarczenie około 40 swoich pracowników na projekt !!!
Załapiesię jeszcze kilkanaście osób z GLOBALA ale na pewno nikt przypadkowy !!!
zdjecie uzytkownika
superizoler - 2015-01-30 17:15:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aha zapomniałem jeszcze dodać, że na Karsto wchodzi również STS GRUPPEN AS z byłymi pracownikami PROSJEKTPARTNERA na tym projekcie tylko ,że to litwińcy wszyscy z FAGBREFAMI !!!
Czy jeszcze jakieś pytania !!!
zdjecie uzytkownika
superizoler - 2015-01-30 17:24:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale żeby nie wiało zbytnio pesymizmem mam również dobrą wiadomość dla tych którzy już zwątpili. Otóż z Norwegii zostały wyrzucone KRAPKOWICE !!!
VENTOR przejął ich projekt na EGERSUNDZIE i będzie potrzebował dużo ludzi bez angielskiego. Tak więc wszyscy na Ventor !!! Tylko co to za firma ?
zdjecie uzytkownika
hiper_izoler - 2015-01-30 19:47:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ventor firma miodzio,a Multiserwis sam się de facto wyrzucił z Norwegii.
zdjecie uzytkownika
dydy - 2015-02-10 13:51:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niestety koledzy dzwonilem do firmy ventor dwa razy w przeciagu 2 tygodni nic nie maja, a jak juz cos maja to mowi babka ze wystarczaja im ci ludzie co sa juz sprawdzeni i pracowali dla nich
zdjecie uzytkownika
vibowit - 2015-02-28 11:41:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [superizoler - 2015-01-30 17:24:56]:
jakoś Multiserwis dalej pracuje w Egersundzie dopiero wstałem po nocnej zmianie
zdjecie uzytkownika
janek - 2015-03-02 17:23:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to to skad te dziwne opinie się wzięły? a jaka jest atmosfera w Global Work Sp.zo.o jeśli chodzi o pacownikóe, tez takie dziwne plotki krążą czy nie? widziałem od nich fajną oferte pracy na Site Managera, wiecie moz ejak w praktyce wygląda praca osoby zatrudnionej na tym stanowisku? Pomóżcie prosze.
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-03-22 08:59:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znajac sie troche na robocie ale nie znajac jezyka angielskiego czy jest szansa na zatrudnienie w firmie-NORWEGII-czytajac posty doszedlem do wniosku ze liczy sie tylko jezyk czy ktos normalny moglby potwierdzic lub zaprzeczyc
zdjecie uzytkownika
bron - 2015-03-22 14:56:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma GLOBAL WORK powstała w czerwcu 2007 będąc odpowiedzią na rosnące potrzeby rynku w zakresie technicznych zawodów specjalistycznych. Ich usytowanie w Zabrzu dodatkowo pomaga im na łatwość w wyłapywaniu specjalistów z poszczególnych branż. A wiadomo , że w tej części kraju chętnych do pracy technicznej nie brakuje
zdjecie uzytkownika
Luiz - 2015-04-07 20:16:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rzeczywiście ulokowanie takiej firmy na terenie Śląska wydaje się być strzałem w dziesiątkę chociaż nieco dalej mieszkający na zachód pewnie nie zastanawiają się za wiele tylko wyjeżdżają za granicę do Niemiec. Ciężko się dziwić, skoro zarobki są zupełnie nieporównywalne. Ale powracając do tematu - jakiś sukces w global work jest możliwy do odniesienia?
zdjecie uzytkownika
nickolas - 2015-04-14 21:25:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marek - 2015-03-22 08:59:29]:
Głównie język, pozniej lata pracy i norsok 501 chyba ze masz faga to wszystko zmienia. Chociaż już na jezyk angielski krzywo patrzą
zdjecie uzytkownika
Rejting - 2015-04-30 15:32:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale właśnie jeżeli ma się dobrze opanowany język angielski to jest szansa na zatrudnienie. Bo z tego co piszecie to zacząłem się nad tym głeboko zastanawiać.
zdjecie uzytkownika
wasik - 2016-02-05 09:36:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trochę niepokoi mnie to co napiał Hojja powyżej. Zwłaszcza, że mają teraz ciekawe ogłoszenie na montera izolacji. Trzeba znać oczywiście angielski, ale to tylko poziom B1, wymagają także doświadczenia.
zdjecie uzytkownika
leniuch - 2016-02-11 20:00:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiam wszystkich.Jestem na tej stronie poraz pierwszy.Pewnie nie zadam zbyt oryginalnego pytania ale jesli ktos cos wie to bede bardzo wdzieczny,mam na mysli to czy w Globalu bedzie jakakolwiek praca odnosnie Chartek-u.
Dzieki za odpowiedz.
Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
klurol - 2016-02-11 20:25:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest jest @leniuch, tylko, że w Norwegii. Poszukaj sobie dokładniejszych informacji. Ogólnie jest to stanowisko Malarz (Chartek), wymagają dobrego angielskiego
zdjecie uzytkownika
leniuch - 2016-02-12 09:12:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [klurol - 2016-02-11 20:25:46]:
Jesli jest praca w Norwegii to nawet bardzo dobrze.A co do jezyka angielskiego to oczywiscie ze jest wymagany ale zycie zyciem i z doswiadczenia wiem ze zdecydowana wiekszosc osob tam pracujacych to polacy,wiec bariera jezykowa raczej nieistnieje
zdjecie uzytkownika
leniuch - 2016-02-12 09:14:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [leniuch - 2016-02-12 09:12:35]:
Oczywiscie dzieki za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
Karsto - 2016-02-12 09:51:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Angielski na karsto jest potrzebny. Jest to rafineria statoila i musisz zaliczyć kurs na bramę i sitetest. Ja pracuje jako izoler ale wiem ze malarze łatwego sitetestu nie maja. Także jeśli z językiem słabo to lipa. Pozdrawiam

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Global Work Sp.zo.o!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Global Work Sp.zo.o

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert