brak logo

P.H.U. Mega Service

Katowice

Opinie o P.H.U. Mega Service

ja 2010-10-25 14:42:46
A ty co piszesz to wiesz, co piszesz ?
Dla dobrych i solidnych pracownikow w firmie sie traktuje dobrze, a slabi nie uczciwi tak jak ty pisza.
Pozdrawiam
Yelou 2011-06-24 16:21:48
Masz z zupełności rację,zapier.....,i siedz cicho.
Nie wiem na gdzie pracowałeś ale widać że wszędzie tak samo
anonim 2011-09-21 16:36:38
dla mnie mega service to super firma pracuje juz dluzszy czas i nie nazekam od poczatku mam umowe o prace jak komus zalezy na pracy to nie nazeka na nia
pracownik 2012-02-19 12:15:10
wol roboczy - 2009-10-18 21:11:23

oczwiscie zakaz kontaktow slownych traktowanie przez kierownictwo pracownika jak wola roboczego lamanie przepisow bhp bo na jedna osobe ponoc przypada 120m2 sprzatanej powierzchni ja mialem 6000m2 na zewnatrz obiektu gdzie zima nawet nalezy sie ogrzanie oraz cieply posilek ze strony pracodawcy -raczej zapomnijcie o tym zarobek 1000pln
po pierwsze- ŻADNA norma nie określa powierzchni do sprzątania - jak porównać powierzchnię zbierania papierków na parkingu do szorowania podłogi i kafelków w WC? Po drugie - w NASZYM obiekcie SĄ i posiłki i miejsce do ogrzania , a pensja zależy od ilości przepracowanych godzin. A zakaz kontaktów? skoro Twoje stanowisko pracy jest o 200 m od innego, jak i kiedy chcesz rozmawiać?? chyba że pojmujesz miejsce pracy jako miejsce do plotkowania godzinami..
1
anonimdd 2012-09-06 19:55:07
przerwa trwa nie cale 15 min a ja mam orzeczenie o nie pelnosprawnosc i powinna trwac 30 min nwet w czasie pracy niema jak isc do wc bo juz sie zaczynaja pytania gdzie idziesz itp mowilem ze do wc a on nie bo jak sie nie wyrobisz to zostaniesz dluzej a brygadzista nie milosiernie nie miliy i beszczelny!
1
Magnat 2013-01-09 20:27:31
Powiedz mi jak zalatwiłes tę umowe, bo ja nie mge dostac, tylko zlecenie.
praca mega servis to jak b iały murzyn 2013-01-25 11:28:47
Pracowaliśmy w Auchanie w Gliwicach pracowaliśmy jako sprzątające osoby to nawet pracowaliśmy po 9 godzin a zarobki śmieszne jak dla studenta za tą charuwe nawet jak szłeś do WC to musiałeś się meldować brygadzistkom,była kierowniczka nazwiska nie podam była osobą niedouczoną która nie powinna zajmować takiego stanowiska a sama sprzątała wcześniej na innym obiekcie a dostała się do AUCHAN przez D...pracowaliśmy 3 miesiące na zlecenie a póżniej na umowe z obietnicą na dalszą współpracę w konsekwencji nas wszyskich powyrzucali ludzie zmieniali się i zmieniają się do dzisiejszego dnia nie ma stałych pracowników a kierowniczka zostawiła tylko brygadzistki które pracują do dzisiaj my pr4acujemy w innych firmach i też sprzątamy na innych warunkach i z lepszą kasą i bez stresu i jesteśmy równo traktowani z pracownikami umysłowymi mega serwisu nie polecam a ci co jeszcze tam pracują prędzej czy póżniej wylecą na 100%
1
Harnaś 2013-01-26 21:45:17
Podpadnięci ludzie podpadnięta firma.Jeśli widzę pracowników mega service w markecie nie myślę o pracy w tej firmie (usunięte przez administratora) .Dobrze radze rozważyć inne propozycje zatrudnienia niż w prace w serwisie sprzątającym.
Firmie życze powodzenia w poszukiwaniu jeleni do pracy
1
zadowolona 2013-02-05 10:53:39
ty wiesz co ty piszesz MEGA-SERVICE to jest najlepsza firma sprzatajaca jaka znam a skoro wy nie jestescie nauczeni pracy to nigdzie jej nie znajdziecie ja pracuje w tej firmie i jestem zadowolona i z kierownikow i wogole zarobki tez nie sa zle mi to wystarcza polecam ta firme
Paulina 2013-02-28 19:26:01
Prawda Kasiu!!!!!!!!!!!!!Firma jest Super dużo zależy też od ekipy czy jest zgrana pracuje w tej Firmie i jestem zadowolona !!!!POLECAM!!!!
De Ramer 2013-03-20 22:16:28
Paulina - 2013-02-28 19:26:01

Prawda Kasiu!!!!!!!!!!!!!Firma jest Super dużo zależy też od ekipy czy jest zgrana pracuje w tej Firmie i jestem zadowolona !!!!POLECAM!!!!
Kasiu to powiedz mi w jakim miescie sprzata ta ta firma ,to moze i ja bede zadowolony. z gory dzieki.
Anonim 2013-09-09 13:50:19
Witaj to załatw mi umowę o prace pani zadowolona.
ANONIM 2013-10-31 07:05:28
dobry żart. taką opinię mógł napissac TYLKO ktoś z [usunięte przez moderatora].rzeczywistość wygląda tak że haruje się za marne grosze bez względu na stan zdrowia.to co wcześniej robiło 6 osób teraz wykonują 2 i nikogo nie interesuje jakim kosztem to będzie zrobione. MA BYC WYKONANE I KONIEC!!! a żeby bylo śmieszniej to środki czystości albo kupisz sobie sam albo myj samą wodą.TO JEST [usunięte przez moderatora]ŻYCIOWYCH SYTUACJI LUDZKIEJ.. sama wychowuję trójke dzieci i nie mam wyboru niestety musze sie godzic na te warunki
2
myszka 2014-03-17 20:03:03
na razie nie mam
2
jola.tak@op.pl 2014-04-16 08:56:43
to co pisza inni jest bzdura,ja mam fajnego kierownika ,na poczatku wszystkich sprawdzaja czy sie nadaja ale sa wypłacalni i ktos pisze mase niedorzecznosci wystarczy porozmawiac z przełozonym tam pracuja super ludzie zwłaszcza kadra a w Polsce za lezenie nikt nie płaci chyba ze w innej branzy pozdrawiam
Piolho 2014-07-01 12:44:05
Pracowałem w Auchan Kołabaskowo na stanowisku " Pracownik do prac porządkowych" w firmie Mega-service przez prawie cztery lata(usunięte przez administratora)
1
Krystyna 2014-11-23 10:38:08
Ta firma to totalna klapa, dwie umowy zlecenie , składki społeczne odprowadzane od kwoty około 40 zł,( ciekawe emerytury będą). Zapieprza się na zmiany, notoryczny brak środków czystości , wyposażenie w sprzęt taki jak: szczotki ściereczki, płyny, mopy i tym podobne żenujące. Ogólnie nie polecam
1
ala 2014-11-25 12:03:58
mega- serwis to mega -brud
2
krystyna 2014-12-02 15:38:04
Pracuję na jednym z obiektów które sprząta mega -servis i nie piszę podobno... podobno tylko, że środki do pracy są coraz gorsze, czyli do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Kiedyś było inaczej a teraz firma idzie w dól tak samo jak zarobki. Myśle że w większości firmach sprzątających jest podobnie , dlatego jak nadarzy się inna praca , spadam
1
during 2015-01-13 09:08:31
Z tego co widać oferta ciągle jest dostępna u nich na stronie http://www.mega-service.pl/index.php/praca1 To pozwala sądzić, że jest aktualna. Najlepiej będzie zadzwonić do firmy i się bezpośrednio czegoś dowiedzieć. Jak w ogóle przebiega proces rekrutacji w firmie i jakich zarobków można się spodziewać?
ilonka54 2015-02-10 14:57:52
Chyba sam kierownik napisał ten komentarz!!!!hahaha
NieZnaszMnie 2015-03-24 22:45:01
To cała szczera prawda jedno totalne dno . Na początku było wszystko cacy , a z czasem wiadomo się zaczęło . Chujowo pracujecie , nic nie robicie wiecznie syf . Środki czystości fakt , że przychodzą , ale co z tego jak coraz to gorsze gówno , worki na śmieci to już jednorazówka ze spożywczego jest mocniejsza . Zarobki najniższa krajowa 1289 z groszem oczywiście na umowie o pracę , na zlecenie 6,50/h ,a wymagania jakby nie wiem co to było . Mało tego szukają wiecznie pracowników , a jak zapytasz o nadgodziny to odpowiedź brzmi : '' Możesz przyjść , ale nie zapłacimy Ci " . Tak samo mam st.niepeł. i przerwe także 15 min co należy się 30 . Po upomnieniu kierownika tym faktem wielkie oburzenie , że nie mam racji . Wspominając o ubraniach roboczych gdzie należą się buty co 2 lata , koszulka 2 razy do roku , spodnie raz do roku . Dalej srałem niż to widziałem , a najlepsze gdy przyszedłem do pracy dostałem ubrania wyprane po kimś , a buty nowe . Następna kwestia kierowniczka z brygadzistką największe plotkary lepiej by się za robotę wzięły . Tak wygląda sytuacja w Lublinie.
5
alan 2015-03-26 15:49:38
mega servis jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierowniczka ryczy z pyskiem jakies pakiety cza robic co sa jebnete powina dac 3 na magazym i 2 na wejscie tak jest w mikołowie auchan
1
stary 2015-03-31 09:15:15
z tymi ubraniami roboczymi to prawda , stare uprane po kimś a buty dostałem też stare na zakładzie na którym sprzątam nazywają nas dziadami z lumpeksu
2
anonim 2015-05-02 22:56:29
nie polecam tej firmy ludzie omijaj cie ją z daleka bajzel to malo powiedziane !!
1
MAŁA 2015-05-23 19:29:59
Nas też na zakładzie na którym sprzątam nazywają dziadami z lumpeksu. Ubrania mamy po kimś i buty też stare , używane
1
anonim 2015-05-25 12:13:47
Mam II grupę inwalidzką . Pracowałam na obiekcie przemysłowym na terenie Sosnowca,gdy zapytałam się o umowę o pracę zaproponowano mi 3/4 etatu. Ja mam pracować za grosze a oni będą brali za mnie o wiele większe dofinansowanie. Zrezygnowałam. Poza tym brygadzistami na tym obiekcie ,są osoby które wcale się do tego nie nadają.Zastraszają ludzi , czysty mobbing. Kobiety tam pracujące boją się odezwać, aby nie stracić pracy,one pracują na umowę zlecenie.Życzę im aby znalazły inną pracę i miały ludzkich przełożonych.
2
krzysztof.w 2015-06-11 10:52:05
mam sie przyjmowac do tej firmy i mam mętlik w głowie jak czytam wasze opinie
gilojza 2015-06-11 23:42:38
witam
wiekszość komentarzy to totalna bzdura, ci co piszą takie bzdur atki za buranie , za to lubili wczesniej brać dodatki za ubranie i odzież a w rzeczywistości chodzą i robią z siebie tzw.dziadów z lumpeksu
anonim 2015-06-16 14:11:43
Nigdy nie było dodatku za ubrania . A rotacja pracowników jest tak duża bo umowa zlecenie, żadnych dodatków za prace na zmiany. Zapieprz a zarobki gówniane.
1
Monika 2015-09-08 21:34:56
Jolanto [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Mega servis to mega shit! pracuje tam zaledwie od 4 dni i mam dosc i juz mysle o harakiri. nawet nie chca mnie zwolnic! wyrecze ich i sama sie zwolnie. praca na rano od 5 do 14, 9 godzin to chyba jakies jaja! zatrudniaja emerytow! którzy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robia i maja pretensje że im nikt nie pomaga!a zarabiaja tyle samo! A to dopiero poczatek! przerwa jaka przerwa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak mały samochodzik, robisz to co powinny robic 4 osoby, robisz sam bez pomocy i o wszystko sie czepiają. maszyna robi mazy... sory ale jak nikt cie nie nauczyl jej obslugi to beda mazy. bhp jakie bhp? w ich firmie to nic nie znaczy!
1
nikt 2015-09-09 20:06:41
Widzę że stare info wiec tak na Zagórzu w firmie X którą sprzatamy z mega serwisu jest nawet ok tzn godziny pracy 8 stawka na rękę 6,4 za soboty niedziele 8.4 dokladnie nie sprawdzone ale 10zl brutto jak ktos chce sobie policzyc.srodki sa nie najlepsze ale idzie przezyc pracy w 3du.....y wymagania smieszne wiekszosci trzeba miec oczy w d....e bo kazdy ino patrzy żeby cos podkapowac ajak nie ma co to klamia byle d...sko przylizac.Brygadzista Pan J..usz obibok jakich malo jedyne co robi to tylo dibre wrażenie to samo Pani S....na. umowa standard od 48zl odpriwadzaja składki naubezp reszta to umowa o dzielo na konto . ogólnie w skrócie da sie robic hesli jestes odporny na stres nie przejmujesz się umową lubisz zapie...ac za grosze i nie rusza Cię ze kazdy kapuje tak poza tym praca idealna
1
sprzątacz 2015-09-23 07:48:53
TO prawda co napisano , brygadzista pan J. to emerytowany górnik , chodzi podgląda , podsłuchuje , donosi . Obrzydliwy typ . Pana J i panią S nazywają szczurami. Poza tym środki czystości rozcieńczane do granic możliwości , ścierki , nie ma wcale , brane są od klienta (z hal). Ogólnie firma do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie polecam
1
Były pracownik 2015-09-26 13:53:24
Witam wszystkich serdecznie,jak czytam to całe forum to 3/4 bzdur tu jest napisane,kiedyś pracowałem w tej firmie przez pięć lat na Żorach i prawdę mówiąc jak sie ma zgraną załogę to można wszystko zrobić na spokojnie i z uśmiechem na twarzy,nigdy nie narzekałem na pracę w tej firmie choć czasami było trzeba siedzieć po 24 h na dobę ale człowiek sie tym nie przejmował.Pozdrawiam wszystkich pracowników Mega-Service a w szególności ekipę z Żor
emerytka 2015-09-29 10:29:48
Witojcie roztomili ludkowie,niy narzekojcie a swo robota,bo terozki jakoby niebyła ale jest.Z tego miejcso chciałach pozdrowić cołko kadra co ze mną robiła w mega-servisie w rokach 2001-2006 na Żoach no i Mikołowie.Gryfno pani dyregtor co nos tam odwjydzała tak blondyneczka no nasz szef ,chłop kiery znoł sie na cołkij robocie.Zył chłopina z kożdym w zgodzie ale jak cza było to palcym pogroził.pozdrowiom jescze roz gorąco.
1
obecny 2015-09-30 17:06:35
FIRMA JEST ZAJEBISTA AKLE PŁACE MOGŁYBY BYĆ LEPSZE NA TAKI ZAPIERDOL
NieZnaszMnie 2015-10-11 06:26:26
Proszę admina o usunięcie tej opini gdyż nie mam możliwości edytowania z powodów osobistych .
Szczecin 2015-10-16 20:16:36
Witam wszystkich poszkodowanych pracowników tej firmy,i mam nadzieje że znależliście pracę swoich marzeń.Szczerze to bywa różnie,jest raz lepiej,raz gorzej,jak w każdej pracy.Tak czytam te opinie i są bardzo treściwe,a zwłaszcza ta ze Szczecina,która jest poświęcona pewnemu Panu,dla mnie jest to jakaś forma zemsty,bo ten Pan pewnie nadal pracuje,a Ty znek nie.A podłe jest to ze są tacy ludzie jak Ty znek którzy mają pożywkę z pisania takich opinii.To napiszę dla was- na zdrowie niech wam to pisanie wyjdzie.
@marpoz 2016-01-06 15:39:52
Pozdrawiam serdecznie wszystkich pracowników Megaservisu. Pracuje na obiekcie w Poznaniu i naprawdę poza stawka tragedii nie ma. Być może na Śląsku jest gorzej.
taka jedna... 2016-02-11 15:59:43
Na początku zapowiadało się extra...po miesiącu przepracowanym umowa miała być...a tu ani umowy za styczeń...ani za luty... zaświadczenia o zarobkach doprosić się nie można!nie polecam
SZAFIR 2016-02-23 19:22:20
witam pracowalem w mega service w auchanie do soboty(mialem wolne w niedziele i pon) dowiedzialem sie o tym dzisiaj od ochroniarza?! z checia opowiem szefostwu (z katowic ponoc to moi przelozeni)co tam sie dzieje jak BRYGADZISTA moze byc czlowiek ktory nie wie co sie dzieje w pracy( nie ma go co drugi dzien w pracy albo kilka dni z rzedu - powodow nie bede opisywal tragedia) za swojego zastepce wyznacza czlowieka ktory dzien w dzien jest pod wplywem - prosilem o numer telefonu do pani MARTY SZYMANSKIEJ(wydawala sie byc ok babka) od 2tygodni - a to ze jestem szczery do bolu komus przeszkadzalo i moj brygadzista(wstyd ) bal sie mi dac ten numer prosze o numer do pani Marty Szymanskiej na forum moze jak porozmawiamy to zrobi porzadek w tym miejscu - nie mial nawet na tyle odwagi aby mi w twarz powiedziec co jest powodem mojego zwolnienia ! do teraz nie wiem w pracy robie na 100% jezeli ktos z szefostwa to czyta moj numer to (usunięte przez administratora)
1
legwan 2016-03-29 14:52:46
co wy chcecie od janka szm....fajny gostek jezdzi sobie wozkiem i jest git
Niezadowolony 2016-05-18 09:20:23
Pozwolicie że napiszę swoją opinię o tej firmie.
Zapierdziel jak nie wiem co, praca na początku miesiąca po 12 h (zwracają 50 % za nadgodziny ale biorą pod uwagę Twoja wypłatę więc jak masz najniższa krajową to gra nie jest warta świeczki). Nadgodziny wypracowane w sobotę są do odebrania nie chcą za nie płacić. Panie kierowniczki - szczególnie jedna Pani... cóż mogę powiedzieć zainteresowana tylko czubkiem swojego nosa. Bardzo bezwzględna jak tylko czuje zagrożenie to człowieka zgnoi i pokaże gdzie jego miejsce. Wprowadza niesmaczną atmosferę bo dziewczyny zapierdzielają równo !
NIE POLECAM - jeśli idziesz na rozmowę poproś o jasną informację odnośnie nadgodzin. Przy mojej rozmowie mówiono - kilka nadgodzin się zdarzy a wyszło siedzenie po 12 h od 1 do 10 dnia miesiąca.
Szkoda tylko tych fajnych dziewczyn które tam pracują ! nie dajcie się dymać kierowniczką które zbierają śmietankę u prezesa nie robiąc nic ! a zarabiają 3-4 razy więcej od WAS !
AA no i oczywiście układziki, układziki Ci co mają wiedzieć o kogo chodzi będą wiedzieć !
Szczerze to mnie to dziwi że tak są tam traktowani ludzie którzy dobrze robią swoją robotę ! Duża Firma wspaniałe możliwości a 2 osoby mogą to tak spierdzielić i wprowadzić ciężką atmosferę.
Nie napisze w jakim dziale pracuję bo boję się o swoją pracę - mam nadzieje ze moja opinie trafi do ludzi którzy jeszcze się zastanawiają.
4
Genio 2016-08-08 19:12:33
Witam nie polecam tej firmy. Jestem pracownikiem i tylko człowiekiem a nie robotem a traktowanie szkoda mówić a najlepiej powinna wiedzieć o tym Pani kierownik obiektu która wie wszystko najlepiej i wcale mnie to nie dziwi że ludzie odchodzą bo tak jak ludzi traktuje Pani kierownik na obiekcie Auchan Mikołów to poprostu szkoda słów a wymagania jak by człowiek zarabiał nie wiadomo ile jest zastraszany zwolnieniem i inne tego typu słowa padąja przez Panią kierownik ludzie nie można dać sie tak traktować by być poniżanym gnębionym itd są na to paragrafy piszcie jakie macie zdanie dzieląc sie z innymi.
1
KIKA 2016-08-26 19:46:07
W TEJ FIRMIE NAJNIZSZA KRAJOWA BEZ DODATKÓW
1
NIKITA 2016-10-20 16:39:28
Witam w firmie w której pracuje jest bardzo ciężko zarobki bardzo złe. W firmie panuje mobing a do tego umowy śmieciowe . TRAGEDIA !!!!!!
1
Auchan Sosnowiec 2016-11-05 12:56:35
Mega - Service. Mega nieporozumienie
1
buhahaha 2016-11-24 12:57:46
To samo w czestochowie kierowniczka z brygadzistka plotkary jakich malo. Malo tego brygadzistka dwulicowa mysli ze wszyscy ja lubia zachowuje sie w pracy jak gowniara nie moze zniesc mysli ze kierowniczka kogos polubila dlatego czepia sie ludzi i ich eliminuje z pracy klamiac do kierowniczki niestworzone rzeczy na temat danej osoby a ze brygadzistka to pupilek kierowniczki bo sa razem od poczatku pracownik nie ma szans na wygrana. Brygadzistka sama wychodzi notorycznie na papierosa ale gdy niby ma przyjechac kierowniczka sra w gacie ze kabaret
1
małamii 2016-11-29 17:50:01
nie polecam
Niezadowolony 2016-12-04 20:24:49
Nie polecam tej firmy !
Chcieli nas oszukać na inwentaryzacji , umowy są źle napisane i nie do końca wyjaśnione .
Pani która nas "obsługiwała " teraz nie odbiera telefonu ani od sklepu ani od nas .
Polecam wirmw INTEL**** jeżeli nie chcecie zostać oszukani tak jak my .
Zostaw swoją opinię o P.H.U. Mega Service - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.H.U. Mega Service