brak logo

STABIL BIURO RACHUNKOWE MGR URSZULA STAŃCZAK

Bielsko-Biała

Opinie o STABIL BIURO RACHUNKOWE MGR URSZULA STAŃCZAK

Klient 2013-02-22 15:49:41
Witam,

Ludzie uważajcie na tą babę jest(usunięte przez moderatora) traktuje ludzi jak zwierzęta,a nic sama nie potrafi zrobić. Wyżywa się na tych biednych dziewczynach, a tak naprawdę to dzięki nim istnieje to pożal sie boże biuro rachunkowe. Kobiety pracują u niej od rana do wieczora za psie pieniądze. Niestety mamy do czynienia z (usunięte przez moderatora) w pracy co widać nawet gołym okiem. Nie trzeba tam pracować, ale wystarczy zostać jej klientem.
jeden z "setki" byłych pracowników 2013-07-30 22:36:02
No może nie płaci źle ;-), aczkolwiek stawka netto ok.1700 - 2000 za 12-14 godzin pracy dziennie to raczej nie wydaje się już tak super :-( a wogóle co tu dużo mówić pieniądze to nie wszystko, sam fakt, że traktuje ludzi jak śmieci mówi samo za siebie....przykre ale prawdziwe, niestety to się nie zmieni!!! jedna rada dla obecnych i przyszłych pracowników uciekajcie gdzie pieprz rośnie byle daleko od tego biura ponieważ odbije się to na waszej psychice......
Niezadowolony 2014-06-23 21:47:30
Witam,
Nie polecam pracy w tym biurze ponieważ pracodawca jest nieuczciwy, niesłowny. Praca jest ponad 10h dziennie a jeżeli ktoś wychodzi planowo jest to bardzo źle odbierane. Początkowe ustalenia co do pracy są inne a w momencie jej rozpoczęcia zmieniają się diametralnie. Teoretycznie praca po 8h a praktycznie po 12 i w soboty.
Niezadowolny 2014-06-24 08:16:42
Nadgodziny zdarzają się codziennie i nie są płacone z wyższą stawką. Jest stawka za cały miesiąc i nieważne czy pracujesz 300h czy 160 dostajesz tyle samo. Za soboty nie ma żadnych dodatków ani premii. Na tyle na ile się umówiłeś tyle otrzymujesz i nic poza tym.
były długoletni pracownik 2014-06-24 09:22:41
Czyli jest tak samo jak 3-4 lata temu, nic się niestety nie zmieniło i chyba się nic nie zmieni. Polecam to biuro tylko osobą bez doświadczenia, które chcą się czegoś nauczyć, bo szkoła była dobra, okupiona co prawda ciężką pracą na szczęście w dobrych warunkach socjalnych (bo na to narzekać nigdy nie można było) tak jak na dostępność artykułów biurowych (w innych biurach niestety trzeba walczyć choćby o dziurkacz ;-) ) ale niestety Szefowa U. to "choleryczka" która uwalnia swoje emocje - także te domowe - na pracownikach. Więc jeśli ktoś ma silne nerwy i mocny charakter, to może próbować, bo inne osoby powinny dla swojego dobra zrezygnować.
Niezadowolony 2014-06-24 11:03:39
Zgadzam się z opinią wyżej. Szefowa jest "choleryczką" i każde złe emocje odreagowuje na pracownikach. Fakt - materiały biurowe dostępne, pokój socjalny również wyposażony dobrze. Ale tak jak ktoś napisał wyżej - praca odbije się na psychice człowieka.
1
były długoletni pracownik 2014-06-24 19:40:11
Proponują kawę, herbatę. W sensie dba o to Szefowa żeby tego nie brakowało i tyle!!
Niezadowolony 2014-06-25 10:38:31
Nie wiem czy jest sens zachwycania się nad pokojem socjalnym skoro inne apsekty są ważne takie jak normalna atmosfera w pracy a tego tam po prostu nie ma. Lepiej samemu kupić sobie herbatę lub kawę a pracować w normalnych warunkach i w fajnej atmosferze.
Anna 2014-06-26 08:21:29
A jak wygląda sytuacja z ustalaniem wynagrodzenia?Czy szefowa sama coś proponuje czy da się jej coś zaproponować sensownego?Czy daje umowę o pracę od razu czy jak?
były pracownik 2014-06-26 09:14:13
zawsze pada pytanie ile chce się otrzymywać wynagrodzenia, a jeśli chodzi o umowę to zawsze jest o pracę a nie zlecenie itp. z tym to nie ma problemu.
Niezadowolony 2014-06-26 09:23:51
Na umowę trzeba czekać i to sporo czasu. Fakt - zawsze umowa o pracę ale czas oczekiwania na nią jest spory. Należy się dopominać o umowę i non stop przypominać to wtedy otrzyma się ją np po tygodniu lub dwóch. Część wynagrodzenia płatna z umowy a część poza umową.
Kaśka 2014-06-26 10:42:45
Zamierzam aplikować do pracy u tej Pani.Czy stawka 1800-2000 netto jest tam do osiągnięcia?Czy mam rozumieć, że ciśnie na umowę płacę minimalną a resztę do ręki?
były pracownik 2014-06-26 11:19:00
zależy do wiedzy i doświadczenia, ale na początek to nie liczyłbym a taką stawkę...
inny pracownik 2014-06-26 20:48:34
No po 2 latach to jest szansa na 2000-2300 na rękę oczywiscie część wypłaty jest "pod stołem" . Sama szefowa wypisuje Delegacje, kilometrówki na pracowników i oczywiście nie ma prawa się przeciwstawiać podpisywaniu nieprawdy...oczywiście kwoty tych lewych kilometrówek znacznie przewyższa kwoty tych lewych wypłat wiadomo.....
Niezadowolony 2014-06-27 15:01:18
W ramach socjalu nie ma kompletnie nic. Kawa, herbata chyba że kubek i talerz to luksus. Marko płaca nie sądzę że wzrasta później chyba że sam się o to upomnisz ale skutek może być również marny.
Bogusia 2014-06-30 08:23:51
A mnie interesuje jeszcze jedna kwestia.Jak wygląda sprawa pomocy ze strony właścicielki?Tzn chodzi mi o sytuację kiedy czegoś nie wiem w związku z czym idę do szefa czy szefowej po poradę.Jest szansa na pomoc czy trzeba szukać rozwiązania tylko i wyłącznie na własną rękę?
pracownik 2014-06-30 18:42:34
Zawsze istnieje możliwość uzyskania porady. Błędy nie są traktowane z wyrozumiałością. Oczywiscie nie wylecisz po pierwszym błędzie, ale koleje już do tego prowadzą. Zresztą można sie zorientować po częstotliwości ukazywania ogłoszeń "dam pracę"
Niezadowolny 2014-07-01 09:14:13
Oczywiście, możesz ponieść konsekwencje finansowe błędów. Szefowa - na początku owszem i ma czas na pomoc i wytłumaczenie pewnych zagadnień ale później to lepiej liczyć na siebie. Błędy nie są traktowane wyrozumiałością - pierwszy i owszem ale następne to konsekwencja utraty pracy. Średnio co 2-3 miesiące pojawia się ogłoszenie także należy samemu odpowiedź sobie na pytanie w jaki sposób traktowane są błędy. Sama szefowa pracuje w terenie i nie zawsze ma czas na pomoc.
księgowa 2014-07-01 13:04:05
To jest praca dla osób lubiących swój zawód. Dokładnych , pracowitych, ambitnych. Tam się można dużo nauczyć a w przyszłości usamodzielnić. Ten kto pracował w księgowości wie że są terminy i z nich należy wywiązać się w przeciwnym razie pracuje się po godzinach .Życzę powodzenia wytrwałym.
Niezadowolony 2014-07-01 13:55:22
Księgowa chyba nigdy nie pracowała w tym biurze. Mimo iż jest się osobą dokładną, ambitną i pracowitą to jest tyle pracy że godziny nadliczbowe są nieuniknione. Praca dla osób które nie mają życia prywatnego, rodziny i swój czas spędzają tylko i wyłącznie w tym biurze.
2
były pracownik 2014-07-01 18:26:49
Nie codziennie! Od. 5 do 25 każdego miesiąca czyli jakieś 3 tygodnie w miesiącu,
księgowy 2014-07-08 18:01:06
Czy to pani U???
Niezadowlony 2014-07-09 11:49:04
Były pracownik jeżeli miesiąc ma 4 tygodnie a z tego 3 jesteś w pracy minimum 12h to jest bardzo sporo. Chyba że ktoś lubi to nie wnikam.
szukam pracy 2014-07-25 14:48:40
to ogólnie odradzacie? Do spokojnych miejsc pracy to się nie zalicza?
Nie mówcie, że mam szukać dalej... Potrzebuję pracy ale zdrowie też jest ważne zwłaszcza psychiczne, żeby stresu nie wyładowywać w domu... Co robić?
były pracownik 2014-07-28 07:24:54
A co mają do tego godziny otwarcia biura??? Proponuję sprawdzić w taki sposób: ;-) podejść pod budynek w którym znajduje się biuro późnym wieczorem i zobaczyć czy świeci się światło w biurze, zapewniam że się potwierdzi:-(
jeden z wielu byłych 2014-07-28 10:43:59
Pozory zawsze łatwo zachować...godziny pracy biura na papierze to jedno, a praktyka to drugie. Zresztą tak jak z wynagrodzeniem, ustaleniami z szefową i innymi sprawami dotyczącymi tego biura. A biuro jest otwarte do 15-tej dla klientów...dla pracowników to miejsce stałego pobytu...Mika myślę, że powinnaś spróbować pracy w Stabilu...i rzeczywiście bez nadgodzin...ciekawe jak długo tam zabawisz...1 dzień...może dwa...Życzę powodzenia...
Niezadowolony 2014-07-28 11:52:37
Godziny otwarcia biura są dla klientów a nie pracowników. Tak jak zostało to napisane wyżej. Proponuje spacer około godziny 20 w okolicach tego biura. Mika jeżeli tam nie pracowałaś to nie wypowiadaj się na temat pracy biura - papier to papier. I znowu odniosę się do wpisu wyżej - proponuję popracować w tym biurze tydzień od 8-15 tak jak jest wpisane na stronie internetowej i zobaczymy jak długo miejsce zagrzejesz w tym miejscu. Oczywiście życzę Ci jak najdłużej ale z praktyki wiem że będą to góra 2-3 dni :).
szukam pracy 2014-07-28 14:44:06
Na stronie biura nie ma faktycznie ofert pracy ale w PUP Bielsko jest i dlatego się zastanawiam czy pisać. Pracowałam już w biurze i godziny otwarcia są zawsze dla klientów, a robota - a jest terminowa to trzeba zrobić w terminie. Pytanie tylko czy ilość roboty jest do ogarnięcia w terminie przed podatkami? Czy faktycznie jest to możliwe, że zaczynasz pracę - teoretycznie i po 2-3 dniach ci dziękują??
byly pracowniknie do końca pracownik 2014-07-28 22:23:39
Tak jest to możliwe ze stekiem wyzwisk. Zwłaszcza gdy się nie spodobasz wielkiej pańci szefowej.
Niezadowolony 2014-07-29 10:55:28
Ilość roboty jest ogromna i stąd nadgodziny żeby ogarnąć to przed podatkami. Szefowa Ci podziękuje po 2-3 dniach jeżeli nie pracujesz w nadgodzinach a tylko 8h. No i oczywiście jest w towarzystwie niemiłych słów.
4
natka 2014-11-25 11:36:35
jakiś czas temu miałam styczność z tym biurem, warunki pracy ok, wypłaty na czas, tylko kilka razy trzeba było nadrobić zaległości, ale bez ciśnienia, ogólnie polecam, jeśli ktoś chce się zahaczyć na w miarę rozsądną posadę.
klientka 2014-11-26 11:15:56
ja trochę od innej strony ;) nie wiem, jak z pracą w biurze, ale jako klientka powiem, że zostałam naprawdę profesjonalnie obsłużona, US przy kontroli nie miał żadnych zastrzeżeń, biuro musi chyba zatem dobrze funkcjonować jako firma, skoro potrafi wykonać wysokiej jakości usługę :)
kaśka 2014-11-28 11:38:19
Pracowałam w tym biurze przez jakiś czas i zupełnie nie rozumiem negatywnych opinii. Wiadomo, że są gorące okresy, w których trzeba przyspieszyć z pracą, ale coż taki zawód. Kubek można sobie przynieść swój, co za problem :)
Niezadowolony 2014-12-29 12:05:55
Ja proponuje wszystkim niedowiarkom pracę w tym biurze i przekonanie się na własnej skórze ile godzin dziennie należy pracować.
była pracownica 2014-12-31 11:12:07
Ciekawe, czemu pracownicy tak pozytywnie oceniające to biuro są już byłymi pracownikami. Może nie było jednak tak różowo?
1
ewelina 2015-01-07 12:13:14
znalazłam teraz na stronie urzędu pracy ofertę pracy z tego biura 2500-3500 tyś brutto? ale po waszych opiniach zastanawiam się czy warto tam w ogóle aplikować, bardzo proszę o informacje osoby które nie dawno tam pracowały, czytam negatywne opinie ale sporo jest sprzed kilku lat więc może coś się zmieniło. proszę o info czy można tam też liczyć na czyjąś pomoc jeśli się czegoś nie wie czy rozwiązania trzeba szukać samemu??
ewelina 2015-01-07 12:23:43
ps. kiedyś też pracowałam biurze podatkowym i przed 20 każdego miesiąca zawsze było gorąco, ale klienci byli nauczeni żeby przynosić papiery na początku miesiąca i jakoś zawsze wyrabialiśmy, ale zastanawiam się jak to wygląda w biurze stabil i czy ilość otrzymanych firm do zrobienia jest do ogarnięcia przez człowieka z doświadczeniem...
pracownik 2015-04-27 23:21:54
tak ale nadgodziny powinny być płacone. Pracowałam w tej firmie. Wyzysk pracownika. prócz ksiegowania dochodziły obowiązki mycia podłóg, okien..... za free
1
były pracownik 2015-04-27 23:29:42
Takie wysokie zarobki to bujda! pani księgowa za mojej kadencji płaciła 1200zł netto, nadgodziny za darmo, aaaaaaaaaa dostawała pieniązki za paliwo które zekomo wydawalysmy na dojazdy do klientów. tych pieniedzy nigdy mi nie dała! Pracować jak najwięcej i szybciej za g........... pieniądze.
1
były pracownik 2015-04-28 07:57:05
Też jakiś czas pracowałam w tym biurze i nie jest aż tak źle jak piszą... różowo nie jest ale w większości biur są gorące okresy i tego nie zmienisz, chyba że masz mało klientów... faktem jednak jest to, że szefowa czasem się wkurza i wtedy różne rzeczy możesz usłyszeć, ale to jest do przeżycia. Ja szukałam czegoś innego, znalazłam i dlatego odeszłam.
Niezadowolny 2015-04-30 13:35:22
To zależy na jakie wyzwiska chcesz sobie pozwolić. Nie każdy godzi się na takie traktowanie i dlatego pracownicy odchodzą ponieważ mają swoją godność. Dla mnie wyzwiska akurat nie są do przeżycia bo niby w czym jesteśmy gorsi od szefowej?
2
maja 2015-06-01 11:30:52
...nic się nie zmieniło, nadal pracownik traktowany jest jak zło konieczne. Krzyki, wyzwiska, niezrozumiałe oczekiwania to klimat codzienny --aż się do pracy przychodzić nie chce. Jednym słowem ... jak nie masz na chleb to idź tam do pracy natomiast jak masz na razie za co żyć TO TRZYMAJ SIĘ OD TEGO CZŁOWIEKA Z DALEKA!
1
ewcia 2015-07-20 14:38:22
a co mają krzyki i wyzwiska do dyscypliny pracy????
a poza tym jest duża różnica pomiędzy dużymi wymaganiami a chorobliwą potrzebą władzy. Napisz czy tam pracowałaś droga soniu90?
Niezadowolony 2015-07-23 13:32:04
Dyscyplina pracy jak najbardziej ale z szacunkiem do pracownika. Sonia90 pewnie nie miała okazji pracować tam.. Ale ciekawe jakby popracowała czy zdanie na temat tego miejsca byłoby równie pochlebne?
były i szczęśliwy pracownik 2016-05-17 18:16:13
Rotacja w tym biurze jest non stop:(
3
gosc 2016-06-22 10:33:11
nie polecam pracy w tym biurze, beznadziejna atmosfera pracy (w zasadzie pogrzebowa), zero pomocy od osób trzecich - ciągłe narzekanie, pretensje i radz sobie sam (...) mycie, sprzątanie - standard
( usunięte przez administratora )
pracownik 2016-07-27 18:20:29
Praca w biurze rachunkowym Stabil z pewnością przeznaczona jest dla ludzi, którzy przykladają się do wykonywanej pracy i nastawieni są na poszerzanie swojej wiedzy (różnorodność działalności klientów). Na pewno dużo można się tam nauczyć i usystematyzować posiadaną wiedzę.
Jako kilkuletni pracownik, smiało mogę napisać, że przy poprawnym wykonywaniu swoich obowiązków i stosowaniu się do panujących zasad praca jest OK. Polecam spróbować swoich sił, a nie sugerować się komentarzami osób, które niekoniecznie były w stanie spełnić najprostsze wymagania.
1
były pracownik 2016-07-27 19:43:22
Pracowniku!!!! Albo jesteś krótko pracownikiem tej firmy albo po prostu jego właścicielem! Zgadzam się z jednym- można usystematyzować posiadaną wiedzę ale nic poza tym. Piszesz że jesteś długoletnim pracownikiem? To nie możliwe bo ostatni długoletnie pracownicy pracowali tam 2lata temu, potem to tylko comiesięczna rotacja co można sprawdzić po ilości ogłoszeń o pracę w tym biurze....
ktoś 2016-07-28 07:30:50
ten ostatni wpis to tak jakby... przez właścicielkę napisany...
ale prawda jest taka, że wszędzie warto próbować swoich sił, bo tam może akurat komuś spasować i będzie zadowolony; a opinie zazwyczaj pojawiają się od osób nie zadowolonych ; zauważcie ludzie, że bardzo rzadko można spotkać się z pochwałami - i nie mówię tu o tym konkretnym biurze...
edrft 2016-08-01 15:30:20
Ciekawe tylko jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na przedstawiciela farmaceutycznego, bo chętnie bym się załapal. Dobrze, że jest zapewniona umowa o pracę, bo to się wiąże z odpowiednimi benefitami socjalnymi. A jak jest ubezpieczenie zapewnione to jeszcze lepiej.
Zostaw swoją opinię o STABIL BIURO RACHUNKOWE MGR URSZULA STAŃCZAK - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STABIL BIURO RACHUNKOWE MGR URSZULA STAŃCZAK