brak logo

Work Express Agencja Pracy Tymczasowej

Kraków

Opinie o Work Express Agencja Pracy Tymczasowej

Artur Ragan 2015-12-04 14:09:12 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry
Co do ofert pracy w Belgii, proponuję zasięgnąć informacji pod adresem pracazagranica_workexpress.pl albo pod numerem telefonu 32 775 88 80.
Pozdrawiam
Artur Ragan 2015-12-14 11:29:07 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry - dziękuję za miłe słowa. Jeśli chce Pan podzielić sie spostrzeżeniami na temat Work Express, jestem do dyspozycji pod adresem artur.ragan_workexpress.pl
Pozdrawiam
1
pinokio 2015-12-15 10:15:30
Moze mi ktos powiedziec czy podejmujac prace w tej agencji w magazynie pracuje sie na polskiej czy na niemieckiej umowie i czy mozna sobie wybrac dzial na ktorym sie pracuje czy tez nie ma sie na to wplywu?
Artur Ragan 2015-12-15 11:36:41 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry - pracujący w magazynach na terenie Niemiec podpisują z Work Express polską umowę o pracę. Możliwości wyboru miejsca pracy nie ma.
Pozdrawiam
pinokio 2015-12-15 13:41:23
Dziekuje za szybka odpowiedz.
W ogloszeniach widze ze podawana jest niemiecka stawka mininalna.
Czy pieniazki z wyplat sa przeliczane na zlotowki czy otrzymuje sie wyplaty w euro?
I czy na spotkanie rekrutacyjne trzeba przyjechac do Was do Krakowa czy wszystko jest zalatwiane telefonicznie i mailowo ?
Artur Ragan 2015-12-16 09:26:34 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry
Waluta wypłaty zależy od decyzji pracownika. W wyjątkowych sytuacjach istnieje możliwość załatwienia formalności możliwość drogą mailową.
Pozdrawiam
romek17 2015-12-22 15:59:21
witam powie mi ktoś jakie wymagania trzeba spełnić jako spawacz żeby dostać sie przez work express do pracy w Francji ponieważ już kilkanaście razy wysyłałem cv i nic tylko odpowiedz ,,odezwie sie nasz rekruter itp ,, i nic dlatego nie mam pojęcia jakie wymagania trzeba spełniać ?
damian k 2015-12-22 16:53:12
work expres to uczciwa i zetelna firma ktora dba o swoich pracownikow.ja sam w niej pracuje jako pracownik fizyczny w delegacji we francji i powiem szczeze ze praca i zarobki sa super
Artur Ragan 2015-12-22 17:03:31 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry - aktualnie rekrutujemy spawaczy na styczeń do Le Cateau-Cambrésis oraz Damvillers. Prosze aplikować za pomoca zielonego przycisku na dole oferty lub poprzez portal jobexpress pl. Proszę w nagłówku maila wkleić nazwę stanowiska. Może Pan zasięgnąć szczegółowych informacji o wymaganiach pod adresem (usunięte przez administratora)
1
Artur Ragan 2015-12-22 17:08:07 [użytkownik zarejestrowany]
...a wymagania wobec kandydatów na stanowisko to zwykle udokumentowane doświadczenie pracy jako spawacz, certyfikat spawalniczy w określonej w ofercie metodzie (np.MAG), często również doświadczenie przy spawaniu konkretnych elementów lub materiałów. W wielu przypadkach zapraszamy na próbki spawalnicze darmowe przed wyjazdem. Są obowiązkowe i odbywają się w Katowicach. A aktualne oferty sa dostępne nw stronie workexpress pl.
romek17 2015-12-22 20:28:27
rozumiem ale nie wiem kto rekrutuje ponieważ wysyłałem cv i doświadczenie mam itp a zero kontaktu .
Artur Ragan 2015-12-23 15:51:05 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry - jeśli uzyskał Pan potwierdzenie, że kandydatura została przyjęta, proszę o cierpliwość - mamy sezon świąteczny i część rekruterów jest nieobecna. Projekty rekrutacyjne na stanowisko spawacza zakończą się po Nowym Roku.
Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt.
romek17 2015-12-23 16:14:20
ale powiedziano mi że rekrutacja na spawacza max. do środy przed świętami a wyjazd już po świętach
Artur Ragan 2015-12-25 18:32:58 [użytkownik zarejestrowany]
W takim razie poproszę o przesłanie pod adres artur.ragan( )workexpress.pl Pańskiego CV oraz nazwiska rekrutera, z którym Pan rozmawiał. Wyjaśnię to i odpiszę.
romek17 2015-12-27 10:55:22
przesłałem Panu cv na mail a to była jakaś pani ale nie znam nazwiska
baran 2016-01-09 20:31:18
powiem krotko ja bym szerokim łukiem omijał takie biuro , nie zastanawia was fakt ze, setki wpisow pracownikow zostalo usunietych z forum opini gowork oczywiscie dot. forum work expres katowice
Spawacz 2016-01-09 22:18:51
Witam,
8 lat doświadczenia zawodowego jako Spawacz,uprawnienia TUV ,aktualne.
Panie Artur Ragan ,proszę o szczegóły oferty pracy we Francji.
Co ile są zjazdy do Polski i czy jest możliwość zarobienia więcej niż 1650 euro, (nadgodziny), jaka jest umowa o prace ?
Na jak długo jest praca we Francji?
Mam stałą prace w Polsce i chce wyjechać ,tylko,żeby praca była na dłużej
Artur Ragan 2016-01-11 09:17:01 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry
Każda oferta jest nieco inna, więc proszę o szczegóły pytać pod numerem telefonu 32 775 88 80 lub wysłać pytania pod adres pracazagranica workexpress.pl
Pozdrawiam
Ala 2016-01-18 11:15:39
Ja do nich wysłałam Cv bo interesowała mnie praca w Belgii na pakowaniu kapsułek i nie dostałam odpowiedzi od nich żadnej
Ala 2016-01-18 11:17:42
Ja do nich wysłałam Cv bo interesowała mnie praca w Belgii na pakowaniu kapsułek i nie dostałam odpowiedzi od nich żadnej
wojt 2016-02-10 11:55:29
Chciałem sie dowiedziec czy są jakies oferty dla Monterów Konstrukcji Stalowych. Na jaki adres wyslac CV? Pozdrawiam
Artur Ragan 2016-02-10 14:38:48 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry - prosze wysłać CV pod pracazagranica_workexpress_pl lub aplikować za pośrednictwem naszej strony.
.... 2016-02-11 12:06:48
Pracownik służy tylko do nabijania kasy dla firmy - nieważne, że za granicą będzie mieszkał w spartańskich warunkach za grube pieniądze, zarabiał marne grosze i pracował bardzo ciężko fizycznie. Nie polecam, trzymajcie się od tej firmy z daleka.
Artur Ragan 2016-02-12 08:08:18 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry - jeśli ma Pan(i) jakieś konkretne uwagi do standardu zakwaterowania, proszę to zgłosić do Rzecznika Pracownika WE. Wyjaśnimy niezwłocznie. Przypominam też, że warunki płacy i pracy są zawsze omawiane przed wyjazdem. Są również opisane w umowie, którą się wtedy podpisuje.
Pozdrawiam
romek17 2016-02-19 08:30:59
witam pojawiła sie oferta u państwa jako spawacz i państwo mieli do mnie zadzwonić jak cos sie nowego pojawi ponownie aplikowałem na to stanowisko
Nick 2016-02-26 22:44:47
Work Express zaczyna byc firmą niepoważną , chodzi oto , że konsultanci , rekruterzy nie odbierają telefonów od osób chcących zasięgnąć informacji odnoście ogłoszeń o pracę. Spróbujcie się tam dodzwonić to sami się przekonacie.


2
Artur Ragan 2016-02-29 10:04:25 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry - proszę w takiej sytuacji dzwonić pod numer 32 775 88 80.
Pozdrawiam
Francj 2016-03-01 07:56:48
Uważajcie na pracę w Damvillers Francja. Oferta na spawacza. Szukają na zastępstwo na tygodnie i następna osoba. Work pcha tam ludzi a Francuzi nie chcą.Jest tam grupka polaczków którzy wciskaja kit dla francuza aby tylko oni i ich zimkowie sie utrzymali na stanowisku. Szeeeeeerokim łukiem ta ofertę omijać
Artur Ragan 2016-03-01 09:16:23 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry
Konkurencja jak widać od rana na stanowiskach i pluje, jak umie. :)
W sumie to krzepiące, że musi się chwytać takich metod. Wkrótce dostarczymy więcej pretekstów do plucia.
Polecam zapoznawanie się z kolejnymi ofertami pracy we Francji, Belgii i Niemczech.
Pozdrawiam
Były katoen Natie 2016-03-21 14:45:55
Witam pracowałem na magazynach katoen natie około 4 miesięcy (2014) na podatku Belgijskim właśnie rozliczyłem się i do zapłaty mam 472 euro. Jestem żonaty i mam dziecko wielkie oszustwo.Nie mówiąc o Polskim picie zarabiałem w euro a rozliczam się w złotówkach jakieś chore wydatki w Belgi. Mój księgowy wyrywa sobie włosy żeby to ogarnąć. WIĘC JAK CHCECIE PRACOWAĆ W BELGI PRZEZ FIRMĘ WORK EXPRESS TO ODKŁADAJCIE SOBIE KASKĘ NA PODATEK
2
Artur Ragan 2016-03-22 08:46:19 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry
Jeśli ma Pan pytania dotyczące podstawy opodatkowania przychodu uzyskanego na terenie Królestwa Belgii, nasz Dział Kadr i Płac chętnie pomoże. Faktycznie, podatki w Belgii należą do najwyższych w Europie i dla nikogo nie jest to tajemnicą.
Pozdrawiam
1
Były 2016-03-22 19:36:28
Tak tylko dlaczego odciągacie jedyne 11 procent ja wiem że lepiej wyglądacie w oczach pracowników takie wysokie zarobki ale to obłuda. A Pani z kadr wie tylko tyle że musi wystawić dokument o poniesionych kosztach w Belgi, i tu jej wiedza się kończy.
dik 44 2016-04-01 11:45:42
bardzo niezetelna firma nie polecam
Artur Ragan 2016-04-01 12:32:12 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry
Możemy jakoś pomóc?
Pozdrawiam
romek17 2016-04-26 21:47:20
witam panie Arturze mają państwo jakies oferty pracy jako spawacz
Artur Ragan 2016-04-28 15:32:42 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry
Mamy pracę dla spawaczy niemal wszystkich specjalności. Zapraszamy na naszą nową stronę.
1
Sajmon 2016-06-06 19:11:48
Jeśli o mnie chodzi to współpraca z Work Express miała dwie strony medalu. Te pozytywne to znakomity kontakt i wyczerpujące informacje w Katowicach, bardzo sympatyczna i solidna pani Ania, uczciwy pracodawca w Belgii. Niestety to co skłoniło mnie do rezygnacji z dalszej współpracy to brak jakiejkolwiek kontroli i nadzoru nad Polskimi pracownikami w miejscu zakwaterowania. O ile praca była przyjemna to już towarzystwo trzech alkoholików po pracy dobijało. Mimo że czterej pozostali koledzy byli w porządku to ta patologiczna trójka destabilizowała odpoczynek i czas wolny innym współlokatorom. Dla tego muszę dać dużego minusa za brak możliwości wynajęcia jednoosobowej kwatery lub lokum na wolnym rynku z dala od "Polskiej" grupy, dodatkowo uzależnienie od wspólnego transportu wraz z tymi typami do pracy i z powrotem. Bardzo chciałem dalej pracować przy basenach bo polubiłem Belgijskich pracowników i kilku fajnych ludzi z Polski ale w tych warunkach uznałem że pieniądze nie są najważniejsze. Koordynator miły i sympatyczny gość, niestety był bardzo zabiegany i widać było że firma nałożyła na niego za dużo obowiązków co powodowało że nie był w stanie nadzorować sytuacji na ośrodku przez co cierpieli normalni i sumienni pracownicy. Od siebie mogę dać pewną sugestię dla firmy Work Express, jeśli naprawdę szukacie solidnych i uczciwych pracowników a nie jakiejś patologi to zachęcam was do rozwiązania jakie zastosował koordynator w innej firmie gdzie miałem przyjemność pracować. W wynajętym hotelu pracowniczym były pokoje jedno i dwu osobowe i specjalnie zatrudniony "gospodarz domu" który pilnował porządku, ciszy nocnej po 22.00, dodatkowo informował koordynatora o problemach lokatorów itp. a osoby problematyczne były zwalniane lub przenosiły się na własny koszt do kwater prywatnych na mieście. Według mnie najlepszym rozwiązaniem była by możliwość wynajmu jednoosobowego pokoju, lokum, nawet płacąc te kilkaset euro więcej, blisko miejsca zatrudnienia, samemu z dala od patologi. Tak żeby styczność z tymi ludźmi ograniczyć do minimum. Mimo wszystko dziękuję za współpracę, tak jak wspomniałem na wstępie firma godna polecenia, pracodawca Belgijski również, ale kwatera obowiązkowo na wolnym rynku.
5
komisjoner 2016-06-21 10:06:08
Proponuję pomieszkanie w ,,super'' kwaterze na Bawarii Alitzheim,to się kolega dopiero dowie co to patologia,o znikaniu jedzenia ze wspólnej lodówki nie wspomnę.WE to taka sama patologia jak ich niektórzy pracownicy.
1
Lola 2016-06-21 21:12:25
Proszę o informację co to jest Logistyka Pl Sp. o.o.
Lola 2016-06-22 10:24:13
Logistik PL sp z o.o. co to jest? Opiekunki pracujące w Niemczech rozmawiają z firma Works Express a umowa podpisana przez Log Pl????
Sajmon 2016-06-22 15:06:05
komisjoner zdaję sobie sprawę że są gorsze miejsca i gorsze towarzystwo tak jak napisałeś o tej Bawarii ale tak długo jak długo my pracownicy będziemy zgadzać się na wspólne zakwaterowanie tak długo będą problemy. Nie pisałem żeby kogoś oskarżać czy wylewać swoje żale ale ku przestrodze a docelowo z sugestią dla takich agencji aby była opcja wynajmu kwater jednoosobowych na wolnym rynku a nie w polskim kołchozie.
3
komisjoner 2016-06-22 18:21:49
Work nie pójdzie na wynajmowanie prywatnych kwater,bo za nie będzie musiał uczciwie zapłacić z fakturą.A te niby firmowe prywatne to sposób na okradanie pracowników,od nas brali 250 E miesięcznie,a właścicielka domków mówiła,że dostaje od Worka tylko 150E.Na wezwanie o fakturę tej transakcji Ragan udawał głupka i mówił ,że ta nasza ślina którą ma na gębie to tylko deszcz.
2
tola 2016-06-24 08:35:43
Lola - Logistyka Pl to jedna ze spółeczek Worka.
1
Marson 2016-07-02 06:12:55
Witam pracowałem we francji..było ok dopóki nie zachorowalem automatycznie chciano zemnom rozwiązać umowę niejaki Pan Barc..cwaniaczek..nie polecam tej firmy..pozdro..Marason
1
Marson 2016-07-02 06:33:43
Święta prawda podobna sytuacja u rewolty..kto wyłazi w zupę..ten jest ok..kto próbuje postawić się koniem..przelot..nieprubujcie przypadkiem chorować..jak ja bo od razu chcieli zemnom rozwiozac umowę..koordynator pan Barc..cwaniaczek..jak znalazłem się w szpitalu to nawet nieraczyl się pofatygował za co bierze kasę ten burak..non stop się ludzie przewijajom..
2
Nick 2016-08-04 09:44:12
Witam wszystkich na forum..
Chciałbym się zapytać ludzi którzy skorzystali pomocy firmy Work Express co sądzą o firmie, jak im się podoba praca np na terenie Niemiec i czy zarobki są adekwatne do pracy wykonywanej. oraz czy miejsce zakwaterowania są dobre czyli bez tak zwanego syfu po lokatorach itp.

Czy zarobki otrzymuje się +/- 1300 euro na miesiąc ? czy poniżej grubo poniżej 1000 euro...

Chciałbym poznań tylko i wyłącznie opinie ludzi którzy pracowali przez tą agencje bez ingerencji Pana Artura Ragana

ex 2016-09-11 16:40:17
Nawet nie wyjeżdzaj z nimi,oszukują na wszystkim począwszy od wypłaty,a kończywszy na opłatach za zakwaterowanie,zawsze coś się nie zgadza z wypłatami,a potem na wyrównanie czeka się miesiącami!! banda krętaczy,nie polecam!!!!
3
RAMBO 2016-09-26 12:52:25
witaj kolegoniestety trafilem tu do pracy na SERVE I TERAZ MNIE ( usunięte przez administratora ) NAPISZ MI NA KOGO TRZEBA UWAZAC POZDRO KOLEGO AMIASTECZKO JEST CUDOWNE
ZAKOCHALEM SIE
Oi 2016-10-19 22:19:59
W tym momencie nie wiem jak jest, ale mam nadzieję, że dość dobrze będzie, w końcu Work Express Agencja Pracy Tymczasowej jest w stanie znaleźć ludziom naprawdę sensowne zajęcia nawet w najtrudniejszych sytuacjach życiowych, moim zdaniem warto próbować
Waldek 2016-11-25 14:16:24
Chciałbym przestrzec wszystkich chętnych do wyjazdu do Francji przez firmę Work Express z Katowic.Kochani właśnie wróciłem z Francji po zrezygnowaniu z tej pracy. Jakie są fakty? W Polsce podpisaliśmy z kolegą umowę w W-wie i było wszystko ok. Zajechaliśmy do Chamberry do mieszkania a tam totalna klapa i porażka!!! Mieszkanie w ogóle nie przygotowane tzn. brak mebli,łóżek. Materace mieliśmy chyba przyniesione ze śmietnika bo były obsikane i brudne. Koordynator po głosie wnioskuję że to młody chłopak zamiast przygotować mieszkanie do zasiedlenia przez brygadę to jeszcze chamsko się wykłócał???Dobrze że go tam nie było bo chyba by został zlinczowany?Wyobraźcie sobie po 20-u godzinach podróży marzycie o kąpieli i śnie a tu zero kąpania i nocleg w aucie. Dobrze że chociaż mieliśmy co zjeść?Zrobiliśmy sobie wycieczkę 1750 km w jedną stronę. Tam siedzą tylko Ci którzy przyjechali autobusem. Po napisaniu esm-a do biura w Katowicach Pani stwierdziła że najlepiej dla wszystkich będzie jak zjedziemy do Polski???Chamstwo i brak profesjonalizmu tak mogę skwitować tę firmę w dwóch słowach. Dodam jeszcze że przed nami w krótkim czasie przewinęło się około 40-u ludzi. O czymś to świadczy, prawda??? Kategorycznie nie polecam tej firmy!!!
1
Zostaw swoją opinię o Work Express Agencja Pracy Tymczasowej - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Express Agencja Pracy Tymczasowej