brak logo

METINOX

Gdynia

Opinie o METINOX

jeny 2014-11-04 23:32:20
tak sobie
1
poszukujący 2014-12-22 20:47:06
możesz napisać co znaczy "tak sobie" ?
pracowałeś tam ?
mam zamiar tam podjąć pracę i ciekawi mnie "tak sobie" kasa nie ta czy atmosfera ?
1
czj 2015-01-17 11:45:41
Kasa bardzo taka sobie, na papierze minimalna i uwaga: chorobowe rozliczane od minimalnej czyli jak coś sobie w robocie zrobisz to idziesz na zwolnienie za grosze. Duza rotacja, ciśnienie. Wg starszych pracownikow firma zeszla na psy.
2
pracownik 2015-02-14 10:37:46
hej
przeglądając sieć trafiłem tu :)

coś kolego czj chyba kręcisz z tym zwolnieniem ... pracuję tam już 1,5 roku i miałem wypadek przy pracy - dostałem pełną stawkę 100 % i odszkodowanie - co prawda niewielkie ale zawsze dodam że nie z zusu ale od firmy

ciśnienie jest to prawda - szczególnie na pierwszej zmianie ( wariactwo z wysyłkami ) ale gdzie teraz nie ma ha ha ha
ale jak się wykażesz to jest całkiem spoko i kaska większa niż na początku
cóż każdy szuka co mu pasuje - wolę tam robić bo i wypłata pewna co miesiąc i premia wpada jak dobrze robisz niż iść do stoczni gdzie zwolnią za każdą pierdółkę i nie wypłacą kasy
1
Helmut 2015-05-21 16:44:34
Ok, a jak z właścicielem. W porządku jest? Wypłacalny?
Nowy pracownik. 2015-11-09 21:10:12
Witam. Pracuję w tej firmie od kilku dni. Praca w miłej atmosferze,nowych ludzi nie poganiają , a wręcz zachęcają do nauki. Póki co w mojej ocenie jest bardzo fajnie.
1
pracownik 2015-11-12 11:39:46
polecam , uczciwość sumiennośc a ze są wymagający to chyba normalne ? zarządzajcie własną firmą i nie bądzcie wymagający ? no wiec właśnie . polecam każdemu kto chce pracować i chce uczciwie zarabiać PIENIADZE w tym pięknym polskim kraju !
były pracownik 2016-01-31 11:15:26
etam podwyżki - ptaszki ćwierkają że Gruby przekręt już nie pracuje jeśli to prawda to gratulacje dla szefa że go posunął
fajnie się tam pracowało - może teraz przyjmą mnie z powrotem ... zobaczymy
Dawny Pracownik 2016-02-14 10:48:32
Ciekawe czy sam sie zwolnił czy go wywalili. Kto tam teraz kierownikuje ?
Pracownik 2016-05-07 06:45:59
Normalna robota jak każda inna, pracować trzeba jak wszędzie, a jeżeli ktoś sie stara, pracuje jak trzeba jest to nagradzane w formie premii.

Ogólnie rzecz biorąc idzie żyć ;-)
Krass-Mann 2016-08-05 18:05:41
Praca w brudzie, syfie. Brak socjalu, kibel z rozwalonymi drzwiami obskorny i brudny. Pracownicy na zmianach nocnych i drugich pija alkohol i pala ziolo. Jak ktos ma ochote pracowac za mizerne pieniadze w brudzie i na czarno to prosze bardzo.
6
Grubson9o 2016-08-08 00:05:31
Przez pierwsze 3 m-c kaza pra owac na czarno! Potem umowa na 3 m-ce na okres pro ny a potem dostajesz na papierze najnizsza krajowa czyli 1300 z hamiem a reszte w mopercie. O jakimkolwiek kredycie mozna wowczas pomazyc. W pracy brud, wszedzie smieci, uje..ana ubikacja jak za komuny. Dno...
7
PRACOWNIK 2016-08-08 13:48:44
Znanej z czego? Pracownicy piszą prawdę o warunkach jakie panują w firmie.
6
Xxx 2016-08-08 21:55:40
Zgadzam się z przedmówcą nie wiadomo z czego znaną no chyba że znana z tego że właściciel już nie raz zrobił z gęby cholewe a tak na marginesie to pozytywy jakie pojawiają się to pisze sam właściciel ŻENADA!

1
PRACOWNIK 2016-08-10 19:24:51
Ostatnio dodawane wpisy pokazują całą prawdę o tej "znanej i solidnej" firmie i już tylko właścicielowi zależy na tym żeby próbować ratować wizerunek swój i metinox u. Więc twój wpis jest mocno podejrzany. Niestety dzisiejszy dzień pokazał że lepiej nie będzie i trzeba szukać innej pracy.
2
Krass-Mann 2016-08-10 23:31:06
Bo takie postawiono mi warunki. Zgodzilem sie bo potrzebowalem pilnie pracy ( czyt.pieniedzy)
7
Krótkostarzowicz;) 2016-08-10 23:39:40
Szanowny Panie Leszku, proszę dawać nowym umowe od razu a nie kazać pracowac na czarno przez 3 m-ce, prosze wyremontowac obskurna i zagrzybiona toalete dla pracownimow i prosze w koncu obserwowac lepiej ludzi bo czesto jest tak ze ten kto pracuje krotko stara sie bardziej niz "starzy pracownicy" ktorzy czesto olewaja swoje obowiazki obarczajac nimi nowy h.
5
Fajdek 2016-08-10 23:47:10
Najwiekszy sciemiacz, przekreciarz i cwaniak ktory malo robi no chyba ze kosztem innych i tylko potrafi cukrowac szefowi ktory zdaje sie nie widziec jego postawy jest Tadek z rurek. Pan sciema i przekret. Nie pozdrawiam! P.S juz niedlugo mnie w tym waszym syfie nie bedzie, 2 tyg. wypowiedzenia jakos przerobie.
5
Ja 2016-08-10 23:50:16
Tak tego typa to juz wszyscy zdazyli poznac...tylko szef "slepy"...
5
michu 2016-08-12 15:41:45
Wchodzę sobie żeby o firmie oblukać atu taka ożywiona dyskusja. Rurki i ich szef, dyrektor, prezes i kierownik, pan nic nie robiący Tadeuszek. Ten to potrafi tylko innymi kierować ale sam...zresztą widze że inni już się wypowiadałi, szkoda słow bo to temat rzeka. Ja tu pracuje myśle że już sporo i ta firma zatrudnia coraz gorszy podmiot ludzki. Szefie otwórz pan oczy!!
3
PRACOWNIK 2016-08-14 00:18:14
Skoro wiesz jakie są zarobki i wiesz o premiach (marnych) to po co pytasz o terminowość wypłat. Wydaje mi się że jesteś dobrze poinformowany. Jeżeli nie to poczytaj wpisy. 90% jest negatywna, wiele osób odeszło lub zostało zwolnionych za jakąś bzdure a reszta szuka już lepszej pracy, bo zarobki nie są adekwatne do wykonywanej pracy. Premie są małe i jeszcze obcinanie za jakieś przewinienia. Tak jak pisał kolega wyżej o kredycie można pomarzyć z takimi dochodami. Można dużo pisać na ten temat. I tak na każdy prawdziwy wpis o złych warunkach w tej firmie pojawia się wpis że wszystko jest super. Szkoda tylko że zaczynacie srac na siebie nawzajem zamiast pisać o warunkach w firmie i na waszych stanowiskach. Napiszcie lepiej jak wam się pracuje.
ORP BŁYSKAWICA 2016-08-14 19:10:39
Weż już tak nie cukruj, nikt cie spowrotem nie wezmie xD
P.S praca jak praca. Wszędzie dobrze gdzie nas niema
xXx 2016-08-14 19:22:26
Ekipa jest tam fajna, klimat też spoko. Kasa na początku mała ale tylko na początku, potem to się zmienia. Chłopaki mają już akord (ja nie doczekałem bo się zwolniłem). Zwolniłem się bo po prostu dostałem lepszą oferte i tyle. Z tego co wiem to rurkach mają już komplet ale cv zawsze możesz podesłać. Najlepiej osobiście podjechać i pogadać z szefem ja tak zrobiłem i na drugi dzień już byłem w pracy. Polecam klimat i luz ale oczywiście swoje musisz zrobić, bo za siedzenie nie placą nigdzie.
4
ORP GROM 2016-08-14 19:26:58
Serwisant Hahahahaha pierw trzeba nauczyć sie obsługiwać dana maszynę a potem Poznac zasady jej działania potem dopiero nazywać sie Serwisantem Tadziu..Wiesz o co chodzi ?
1
XxX 2016-08-14 23:05:37
Każdy jest przeszkolony ale nie w charakterze serwisanta z tego co mi wiadomo :)
GWE 2016-08-14 23:46:01
Skoro ta firma jest taka cudowna to dlaczego ludzie w niej tak krótko wytrzymują. Najstarszy pracownik z tego co mi wiadomo pracuje trzy lata .Jest tam syf brud na każdym kroku kamery jawne i tajne .Ludzie pracują w ciężkich i szkodliwych warunkach ,mają obcinaną stawkę,a premie sporadycznie i niskie. Pracownicy są obciążani materiałowo w wielu przypadkach niesłusznie,a szef straszy wszystkich sądem . Te słodkie opinie o firmie pisze sam właściciel albo ktoś z jego rodziny.Warunki BHP nie przestrzegane sprzęt bez atestów i nie nadający się do bezpiecznej pracy .Piszcie prawdę o firmie a nie czepiajcie się kolegów !!!
4
Pracownik 2016-08-15 13:36:07
Poprostu tutaj opinie piszą ludzie którzy sa bez perspektyw jakichkolwiek, pracują w tej firmie ale niemają jaj zeby powiedzieć szefowi co jest nie tak, taki poje.... Naród. Najlepiej wypowiadać sie anonimowo pisać bzdury z palca wyciągnięte. Pracuje juz tam chwile jakoś nie narzekam, z szefem idzie sie dogadać bezproblemowo, nawet z sprawami nie związanymi z praca. Walcie prosto do szefa bądź kierownika ze sprawami które trzeba zmienić. Pisząc tutaj bzdury nic sie nie zmieni w firmie..
1
Xxx 2016-08-15 18:32:35
Nie podniecajcie się tak pracą na rurach firma dla której je wyginacie też je sama produkuje i albo dział rurek będzie zlikwidowany albo produkcja będzie zmniejszona do minimum no i co za tym idzie zostaną tylko nieliczni albo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co do warunków pracy i socjalu to poniżej wszelkich norm . Przydała by się jakaś inspekcja pracy może wtedy właściciel otworzy oczy że pracują tam ludzie a nie zwierzęta
4
Stary pracownik... 2016-08-16 20:11:02
Czytając komentarze nie zgadzam sie z 3/4 z nich, widać odrazu ze piszą to pracownicy którzy zostali zwolnieni daawno temu i próbują popsuć opinie Firmy. Pracuje tam kilka lat i jakoś nie czuje sie traktowany jak "zwierzak" albo jakis niewolnik. Wyplata jest zawsze na czas, nigdy nie zdażyło sie żadne opóznienie, premie tez sa. Wiec powyższe opinie to poprostu "ból [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; pracownikow którzy juz tutaj nie pracują.
2
Bobby 2016-08-16 22:41:50
Traviczna pra a. Za male pie iadze w dodatku przy kwasach bardzo niebezpiecznych dla zdrowia robi sie bez masek bez odziezy ochronnej. Poza tym maja zwalniac starych pracownikow a na ich miejsce brac ukraincow za pol stawki.
2
Thc 2016-08-16 22:45:36
Pasywacja to dopiero dzial. Czlowiek sie tyle nawciaga tych chemikali ze nie pozyje za dlugo. W dodatku placa na bardzo bardzo mizernym poziomie
3
co słychac dzieciaku 2016-08-17 19:44:38
Nie rozumiem tych wszystkich negatywnych opini , wszystkie te opinie to bzdury wyssane z palca. Ciekawy jestem ilu piszacych tutaj zostalo zwolnionych za alkochol hehe , a jezeli chodzi o kredyty to ludzie jezeli ktos ma komornika badz jest w BIK-u(Biuro Informacji Kredytowej) to chyba jasne ze ma male szanse na dostanie kredytu. Pracujac w tej firmie okolo 2 lat nie mialem najmniejszego problemu z jakimkolwiek kredytem a mam ich troszq nie wiem czy wiecie ale istnieje cos takiego jak PROMESSA gdzie przy wiekszym kredycie na dluzszy okres czasu wymagana jest przez bank ja nie mialem zadnego problemu z takim zaswiadczeniem , a co Ukraincow to widocznie firma zatrudnia ich bo wielu Polakow potrafi tylko narzekac i obrabiac dupy za plecami i anonimowo , a co do szefa to rowny gosc jak mam jakiekolwiek problemy to zawsze ide do niego , i z tego co zauwazylem pomogl mi zawsze bez najmniejszego problemu a tych problemow bylo troszq i nie tylko zwiazane z praca i nie moge powiedziec na niego ani jednego zlego slowa .95% osob widzi tylko wlasne problemy , ale jestem ciekawy czy ktokolwiek zastanowil sie nad tym ile sam szef musi miec problemow prowadzac tak duza firme !!! padło pytanie czemu ludzie tam tak krotko pracuja powiem wam , bo z idiotami sie nie PIER...... a co do atmosfery tam to i moze było cisnienie jak pracował były kierownik teraz sam jakos nie zauwazylem tego , teraz jest wszystko w jak najlepszym porzadku oczywiscie jak jest wszystko zrobione jak nalezy i na czas , bo to chyba oczywiste jezeli ktos zalal pale i towar jest nie wydawany w termine to chyba oczywiste ze bedzie cisnienie . Wybaczcie mi co do działu rurek nie moge sie wypowiedziec bo nie pracuje na tym dziale ale z tego co wiem to pracownicy ktorzy tam pracuja to ani jeden nie narzeka na Tadzika wiec moim skromnym zdanie jest to tez jakis obłed ze tak na niego ludzie pisza :) Pozdrawiam
4
co słychac dzieciaku 2016-08-17 20:23:03
jak sam nick wskazuje lepiej palic thc niz pracowac haha !!!! nie rozumiem tylko tego jezeli tam pracowales czy tez pracujesz , warunki pracy były Tobie przedstawione wiec jezeli Tobie nie odpowiadały to dlaczego sie zgodziłes ??? mysle ze odpowiedz kazdy zna to ten typ człowieka ktory potrafi tylko chlapac jezorem i nic wiecej !!!
4
Ktoś 2016-08-17 22:51:45
Przerobiłem tu kupę lat. Jedyne co mam to chore płuca, pylica i wrzody na dupie od tego syfiastego kibla. Na stare lata sie juz zwolnic nie moge bo gdzie mnie przyjma.w tym wieku. Tu jest dno...stanowczo wszystkim odradzam.
2
Koń 2016-08-17 22:54:31
Andrzeju nie przesadzaj...
2
NIE FRUSTRAT 2016-08-20 20:09:57
Ej ludziska ,nie umiecie regulować swoich emocji w inny sposób ,tylko wylewając kubeł pomyj na innych ?Przedstawcie jakeś konstruktywne argumenty za i przeciw ,a potem jeżeli zależy wam na pracy i zarobkach ,szukajcie kompromisu . Przeszkadza wam zaniedbany kibel ? czyja to wina? Szefa ? Nie , tylko i wyłącznie wasza . Odzież robocza-dostaję na każdą prośbę to również dotyczy butów i rękawiczek , nie wspomnę o polarach czy kalesonach na okres zimowy . Pensja-zawsze (ZAWSZE)na czas. Czasami nawet przed terminem . stawki godzinowe nienajgorsze . Atmosfera też zależy od ludzi,którzy wspólnie pracują .Rotacja ludzi-Tu się przychodzi pracować a nie do pracy . Kto tego nie rozumie to długo miejsca tam nie zagrzeje . Kamery-jednym przeszkadzają drugim ratują dupsko . Szef-jeszcze się taki nie narodził co by ,każdemu dogodził . Presja-100% piszących tu posty nie ma pojęcia co się działo za czasów marcina już nawet nie pamiętam jego nazwiska ,aha zaczynało się na H . Nie chcę tu nikogo oceniac ,bo nie mam do tego żadnych uprawnień , ani nie chcę być sam oceniany przez ludzi ,którzy mnie nie znają .Wszystkim sceptykom i nieudacznikom proponuję spojrzeć w lustro i pomyśleć co chce od życia . Wyżej wymienione opinie są wyłącznie moimi osobistymi opiniami. Nie miał wpływu na nie ani szef ani kierownik .Kto pracuje tu dłużej jak pół roku to się domyśli kto to pisał. Na tym kończe bo idę na piwo.
4
KLEMENS 2016-08-29 12:07:28
Warunki panujące w firmie Metinox są tragiczne. Co tu dużo pisać, duża rotacja ludzi świadczy tylko o tym że jest zle. Bardzo niskie zarobki i straszny wszech obecny brud i nieład. Pracownicy traktowani jak bydło. Ogólnie nie polecam. A co do konkretów 10 zł/h placą dno...
5
Jaca 2016-09-05 12:02:42
Nie polecam tego pracodawcy. Płaci bardzo mizernie. W zakładzie panuje brud, dziw ze sanepid lub PIP tu jeszcze nie wparował. Brudna szatnia, rozwalone szafki, zasr.ana toaleta. Podsumowujac dno. Praca w uwlaczajacych warunkach za bardzo male stawki.
3
Ashkeczap 2016-09-05 19:38:30
Tak tak i co jeszcze ? Żelbeton kloc na środku magazynu walnięty? Ludzie ogarnijcie sie :) bo to co tutaj wypisujecie to jest żałosne.
1
samsiewłebwalnij 2016-09-06 13:54:43
Oj szefie, szefie czy to wypada ciągle odpowiadać na komentarze pracowników próbując wybielić prawdziwy obraz firmy. Jak jest każdy wie kto tu pracuje. Jak pracownicy piszą, że jest syf to tak jest. Sam doświadczam tego codziennie. A i wyprzedzam oczywiste pytanie to czemu tu robisz. Spokojnie ja i kilku innych szukamy nowego zajęcia.
2
Ashkeczap 2016-09-06 18:51:09
Szef by sie podpisał jako Ashkeczap xD... Rutkowski z Ciebie nie będzie ;-)
Trw 2016-09-07 05:06:06
Przy normalnych godzinach jako "świeży pracownik" 2.500 wiec myśle ze niema tragedii jak na początek, wszystko rośnie oczywiście w gore wraz z doświadczeniem. Nie przejmuj sie bzdurami wypisywanymi w komentarzach wyżej sa to obelgi ludzi nie pracujących juz w firmie.
1
Uusssqadjaj 2016-09-07 20:20:07
Od stopnia zaangażowania w twoja prace. Za nic nie robienie raczej podwyżki niemożesz otrzymać :). Do tego dochodzą premie uznaniowe. Czego chyba opisywać nie muszę :)
kulawychujzrurkąwodbycie 2016-09-08 20:09:04
2500 zł buuuaaahahahaha chyba brutto to się zgodzę...
1
niefrustrat 2016-09-19 14:37:07
Premie są za dokładność ,solidność , zaangażowanie ,jakość , punktualoność co wiąże się z efektem końcowym czyli z ilością przerobionego materiału.
despera 2016-09-25 10:33:55
no dora, jeśli już jesteśmy w temacie premii to może się dowiem od was jakie to są mniej więcej chociaż stawki? nie ukrywam że wiem jaka jest podstawa u was wynagrodzenie ale tylko wysokość premii może mnie przekonać
Zostaw swoją opinię o METINOX - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie METINOX