brak logo

R&G Sp. z o.o.

Mielec

Opinie o R&G Sp. z o.o.

Nul 2015-01-06 15:48:38
Straszne dziadostwo ....nie polecam
7
on 2015-02-16 00:40:07
super warunki pracy , polecam
7
on 2015-02-28 14:26:48
Straszne dziadostwo ....nie polecam
7
pezduś 2015-03-12 16:40:48
Beznadziejna firma. Okropna atmosfera, ciągła spychologia i wzajemne (usunięte przez administratora) się. Żenująco niskie zarobki, ludzie się zwalniają, a na ich miejsce nikt nowy nie chce przyjść. Czasem pojawi się ktoś na rozmowie kwalifikacyjnej, ale szybko się orientuje jakie to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i rezygnuje z dalszego postępowania. Zarząd ma strategię przyjmowania wszystkich zleceń mimo, że nie ma odpowiednio dużo ludzi do realizacji. Goście z OBRu ciągle tylko siedzą po godzinach i próbują jakoś temu podołać, ale oni też jak się połapią ile można gdzie indziej zarobić to dziękują za współpracę.
Dobra rada: omijać ten syf szerokim łukiem.
6
Przemysław 2015-03-16 20:23:21
Ta firma jest jakaś niepoważna. Byłem u nich na rozmowie kwalifikacyjnej. Gdy usłyszałem proponowaną stawkę to mało nie parsknąłem śmiechem. Ponad 10 lat doświadczenia w branży IT, a oni proponują mi zarobki niewiele wyższe od tych w Tesco na kasie. Najlepiej by było gdyby od razu w ogłoszeniach o pracę pisali, że szukają frajerów gotowych pracować za miskę ryżu. Zdecydowanie odradzam.
31
anty_siwy_kurdupel 2015-04-21 17:00:48
ja sie juz zwolnilem i teraz za podobna robote dostaje wiecej kasy , a ty na co jeszcze czekasz ?
1
informatyk 2015-04-27 09:14:48
Nie rozumiem czemu tak narzekacie ... Super robota , możliwość wyjazdów w teren , sprawdzenia jak Twoja robota działa w rzeczywistości , prawdą jest , że pieniądze nie duże ale nie tylko to się liczy , liczy sie też spełnienie zawodowe
9
jeszcze pracownik 2015-05-06 08:59:11
Firma upada. Płaca poniżej najniższej krajowej. Ludzie stąd uciekają. Delegacje za najniższą krajową, istny kabaret. Wykorzystywanie ludzi. Unikajcie tej firmy.
3
kandydant 2015-05-06 19:55:47
upada?
juz były pracownik 2015-05-06 23:23:33
Rownia pochyła. Kazdy choc troche rozgarniety szuka innej roboty i jak cos znajdzie odrazu pryska. tam nie ma widoku na lepsza przyszlosc.
2
kandydant 2015-05-07 23:34:50
jeśli mogę wiedzieć , pracowałeś na jakim stanowisku ?
slon_trabalski 2015-05-27 22:34:43
wierzysz w to co napisalas czy tylko wykonalas czyjes polecenie?
czas_na_zmiany 2015-09-02 20:54:17
Niestety muszę się zgodzić z negatywnymi opiniami, pracownicy są zatrudniani na najniższą krajową, często zaraz po szkole i tak już pozostaje latami, firma nie inwestuje w pracowników, brak jakichkolwiek szkoleń i podwyżek, polityka kadrowa to jakieś nieporozumienie wolą zwolnić pracownika z wieloletnim doświadczeniem niż dać mu podwyżką, wychodzą z założenia, że jak jeden dostanie to wszyscy będą chcieli. Najlepsi już dawno odeszli nie zatrzymywani, pozostali ciągle szukają innej pracy bezskutecznie. Czas spędzony w tej firmie jest czasem straconym.
4
FormerWorker 2015-09-11 17:52:43
Krysia, albo specjalnie prowokujesz albo bujasz w obłokach. Tak się składa, że prawie rok temu pożegnałem się z tą firmą i wiem ile zarabiają specjaliści o których piszesz. Spawacz, elektronik, mechanik czy informatyk może zarabiać kupę szmalu, ale na pewno nie w rg. Te ogłoszenia wiszą już od dłuższego czasu i jakoś ciągle nie ma chętnych do pracy. Dlaczego? A dlatego bo firma się ośmiesza stawkami jakie proponuje, takie informacje szybko się rozchodzą i ludzie nawet na rozmowy kwalifikacyjne nie przychodzą. Kilka postów wyżej jest świetnie opisane jak potraktowali jednego informatyka. Spędziłem w tej firmie ładnych parę lat, ale był to czas zmarnowany pod kątem zawodowym. Niewiele można się tam nauczyć, a jeszcze mniej zarobić. W Mielcu czy w okolicy jest wiele ciekawszych firm, więc rg to zły kierunek.
2
Prince 2015-09-16 19:35:28
Traficie na produkcję to najniższa bądź deczko wyżej chyba, że trafisz jako inż. do OBR tam mogą miec i 3k.
Ośrodek Badania i Rozwoju 2015-09-19 18:39:17
Prince, takie stawki w obr to plotki, mają tam kilku dobrze opłacanych programistów od programów związanych z obrotem pieniędzy i duuużą rotację na pozostałych stanowiskach, wynika ona z nierealnych terminów oraz nieadekwatnych stawek słodzonych premiami których można nie dostać jak się coś zawali pisząc program po nocy w domu żeby się wyrobić. Warto również zauważyć, że wspomniana rotacja wpływa na jakość projektowanych produktów, często ze sobą nie współpracują i diametralnie się różnią wyglądem i zastosowanymi podzespołami, zanim zrozumiesz co poprzednik miał na myśli pojawia się oferta pracy kilka razy lepiej płatnej. Nie poleca tej firmy.
Taki jeden co nie poleca 2016-01-09 13:26:47
Za najniższa krajową, bo o więcej to można tu tylko pomarzyć a jak się upomnisz po roku pracy o podwyżkę zarabiajac najniższa krajowa jak elektronik który całe tygodnie spędza na delegacjach to jeszcze zrypke dostaniesz że się osmieliles zapytać taka prawda sam się przekonałem
w trawie szumi 2016-01-19 17:37:45
Darek hehe dobre ... rzeczy prawisz kasa powyżej średniej, racja bo ta średnia to teraz 1100 zł nie?? wtedy masz racje
uwolniony 2016-02-04 22:14:46
Pracowałem tam parę dobrych lat, na całe szczęście zwolniłem się i teraz z perspektywy czasu stwierdzam, że była to najlepsza decyzja jaką mogłem podjąć, gdyż zmarnowałem tam czas, nerwy i zdrowie. Pieniądze, jak i podejście do ludzi pozostawia wiele do życzenia - totalny brak szacunku do pracownika - mam bardzo przykre wspomnienia w tym temacie... Osobiście polecam omijać tą firmę szerokim łukiem, jest wiele ciekawszych ofert pracy za dużo lepsze pieniądze. Pozdrawiam
3
jesion 2016-03-19 23:55:22
Uwolniony - coś widać powoli już taki strumyczek płynie coś tych uwolnionych...,zwolnienia zwolnieniami a ludzie sami odchodzą
dluggo 2016-03-23 22:02:30
jesion - dokładnie prawda. Dziś tzn 23.03.2016 kolejni odeszli, zakończyli pracę.
2
emipat 2016-03-30 09:05:25
Z tego co czytam opinie to poszukują osoby wszechstronnie uzdolnionej za najmniejsze zarobki?
Mike 2016-03-30 18:57:16
Z tego co wiem to ludzie poszukują ale innej pracy... ostatnio coś wielu poszło do Burego...
2
emipat 2016-05-13 13:15:10
Dyrektor W.K. rządzi tak jak innymi firmami w Mielcu w kierunku upadku?
2
Aduś 2016-05-20 02:52:13
Odpowiedź brzmi - tak. Polityka oszczędności prowadzi do spadku jakości, więc patrząc że strony wydziału elektronicznego na wydział mechaniczny to nasze dni są policzone.
2
AP 2016-07-22 18:16:06
jakie dwuskladnikowe wynagrodzenie? najnizsza krajowa i ewentualnie jak nikomu nie podpadniesz to 200 zl brutto premi raz na kwartal. ogolnie dziadostwo i nie polecam. caly czas zapewniaja ze jeszcze bedzie lepiej ze sytuacja jest przejsciowa, a tak naprawde to jak ktos pisal wczesniej rownia pochyla i lepiej sie tam nie pchac...
5
AW 2016-07-23 19:12:11
Hm wynagrodzenie słabe(to co wyżej to prawda) , jeśli macie grupę to próbujcie jeśli nie to lepiej na Sikorski (potrzebują ludzi)
siurekktoryolalrg 2016-07-29 15:22:06
jak na produkcji to najnizsza krajowa, a jak masz inzyniera to niewiele wiecej. gdzie indziej placa lepiej i nie opłaca sie tam robic. nie ma multisporta a w burym jest. oszczedzaja na czym sie da najwiecej na robotnikach.
exworker 2016-08-01 18:30:28
jest szansa
Kadrowa 2016-08-04 22:19:36
Jakie masz wykształcenie, na jakie stanowisko chciałbyś rekrutować, jakie masz oczekiwania finansowe?
NiePolecajacyExRobol 2016-08-05 07:07:39
oferty sa na stronie http://rg.com.pl/praca.html tylko ze na te stanowiska trzeba miec kwalifikacje. jak masz jakies dobre studia skonczone to przeciez nie bedziesz pracowal za nizsza stawke niz jakis fizyczny pracownik w innej firmie dlatego ciagle nie moga takich specialistow zatrudnic. kolega tam troche pracowal za biurkiem ale sie zwolnil bo mowil ze siostra w biedronce wiecej zarabiala niz on jako inzynier.
Vermill 2016-08-08 10:07:36
Średnia krajowa to 3 tys na rękę... nie wiesz o czym piszesz.
awisłoka 2016-09-08 22:28:50
Akurat dyr. W. K. wyprowadził wydział mechaniczny z bagna.
inga 2016-09-08 22:31:37
ale co takiego było nie tak według ciebie z tym wydziałem mechanicznym? chętnie się dowiem bo zastanawiałam się nad podjęciem uwas właśnie takiego zatrudnienia. natomiast z tego coludzie mi mówili na mieście to o żadnych problemach nie słyszałam raczej
Zostaw swoją opinię o R&G Sp. z o.o. - Mielec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie R&G Sp. z o.o.