brak logo

R&G Sp. z o.o.

Mielec

Opinie o R&G Sp. z o.o.

Nul 2015-01-06 15:48
Straszne dziadostwo ....nie polecam
15
on 2015-02-16 00:40
super warunki pracy , polecam
7
on 2015-02-28 14:26
Straszne dziadostwo ....nie polecam
11
pezduś 2015-03-12 16:40
Beznadziejna firma. Okropna atmosfera, ciągła spychologia i wzajemne (usunięte przez administratora) się. Żenująco niskie zarobki, ludzie się zwalniają, a na ich miejsce nikt nowy nie chce przyjść. Czasem pojawi się ktoś na rozmowie kwalifikacyjnej, ale szybko się orientuje jakie to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i rezygnuje z dalszego postępowania. Zarząd ma strategię przyjmowania wszystkich zleceń mimo, że nie ma odpowiednio dużo ludzi do realizacji. Goście z OBRu ciągle tylko siedzą po godzinach i próbują jakoś temu podołać, ale oni też jak się połapią ile można gdzie indziej zarobić to dziękują za współpracę.
Dobra rada: omijać ten syf szerokim łukiem.
12
Przemysław 2015-03-16 20:23
Ta firma jest jakaś niepoważna. Byłem u nich na rozmowie kwalifikacyjnej. Gdy usłyszałem proponowaną stawkę to mało nie parsknąłem śmiechem. Ponad 10 lat doświadczenia w branży IT, a oni proponują mi zarobki niewiele wyższe od tych w Tesco na kasie. Najlepiej by było gdyby od razu w ogłoszeniach o pracę pisali, że szukają frajerów gotowych pracować za miskę ryżu. Zdecydowanie odradzam.
35
anty_siwy_kurdupel 2015-04-21 17:00
ja sie juz zwolnilem i teraz za podobna robote dostaje wiecej kasy , a ty na co jeszcze czekasz ?
2
informatyk 2015-04-27 09:14
Nie rozumiem czemu tak narzekacie ... Super robota , możliwość wyjazdów w teren , sprawdzenia jak Twoja robota działa w rzeczywistości , prawdą jest , że pieniądze nie duże ale nie tylko to się liczy , liczy sie też spełnienie zawodowe
9
jeszcze pracownik 2015-05-06 08:59
Firma upada. Płaca poniżej najniższej krajowej. Ludzie stąd uciekają. Delegacje za najniższą krajową, istny kabaret. Wykorzystywanie ludzi. Unikajcie tej firmy.
7
kandydant 2015-05-06 19:55
upada?
juz były pracownik 2015-05-06 23:23
Rownia pochyła. Kazdy choc troche rozgarniety szuka innej roboty i jak cos znajdzie odrazu pryska. tam nie ma widoku na lepsza przyszlosc.
5
kandydant 2015-05-07 23:34
jeśli mogę wiedzieć , pracowałeś na jakim stanowisku ?
slon_trabalski 2015-05-27 22:34
wierzysz w to co napisalas czy tylko wykonalas czyjes polecenie?
czas_na_zmiany 2015-09-02 20:54
Niestety muszę się zgodzić z negatywnymi opiniami, pracownicy są zatrudniani na najniższą krajową, często zaraz po szkole i tak już pozostaje latami, firma nie inwestuje w pracowników, brak jakichkolwiek szkoleń i podwyżek, polityka kadrowa to jakieś nieporozumienie wolą zwolnić pracownika z wieloletnim doświadczeniem niż dać mu podwyżką, wychodzą z założenia, że jak jeden dostanie to wszyscy będą chcieli. Najlepsi już dawno odeszli nie zatrzymywani, pozostali ciągle szukają innej pracy bezskutecznie. Czas spędzony w tej firmie jest czasem straconym.
8
FormerWorker 2015-09-11 17:52
Krysia, albo specjalnie prowokujesz albo bujasz w obłokach. Tak się składa, że prawie rok temu pożegnałem się z tą firmą i wiem ile zarabiają specjaliści o których piszesz. Spawacz, elektronik, mechanik czy informatyk może zarabiać kupę szmalu, ale na pewno nie w rg. Te ogłoszenia wiszą już od dłuższego czasu i jakoś ciągle nie ma chętnych do pracy. Dlaczego? A dlatego bo firma się ośmiesza stawkami jakie proponuje, takie informacje szybko się rozchodzą i ludzie nawet na rozmowy kwalifikacyjne nie przychodzą. Kilka postów wyżej jest świetnie opisane jak potraktowali jednego informatyka. Spędziłem w tej firmie ładnych parę lat, ale był to czas zmarnowany pod kątem zawodowym. Niewiele można się tam nauczyć, a jeszcze mniej zarobić. W Mielcu czy w okolicy jest wiele ciekawszych firm, więc rg to zły kierunek.
5
Prince 2015-09-16 19:35
Traficie na produkcję to najniższa bądź deczko wyżej chyba, że trafisz jako inż. do OBR tam mogą miec i 3k.
Ośrodek Badania i Rozwoju 2015-09-19 18:39
Prince, takie stawki w obr to plotki, mają tam kilku dobrze opłacanych programistów od programów związanych z obrotem pieniędzy i duuużą rotację na pozostałych stanowiskach, wynika ona z nierealnych terminów oraz nieadekwatnych stawek słodzonych premiami których można nie dostać jak się coś zawali pisząc program po nocy w domu żeby się wyrobić. Warto również zauważyć, że wspomniana rotacja wpływa na jakość projektowanych produktów, często ze sobą nie współpracują i diametralnie się różnią wyglądem i zastosowanymi podzespołami, zanim zrozumiesz co poprzednik miał na myśli pojawia się oferta pracy kilka razy lepiej płatnej. Nie poleca tej firmy.
Taki jeden co nie poleca 2016-01-09 13:26
Za najniższa krajową, bo o więcej to można tu tylko pomarzyć a jak się upomnisz po roku pracy o podwyżkę zarabiajac najniższa krajowa jak elektronik który całe tygodnie spędza na delegacjach to jeszcze zrypke dostaniesz że się osmieliles zapytać taka prawda sam się przekonałem
w trawie szumi 2016-01-19 17:37
Darek hehe dobre ... rzeczy prawisz kasa powyżej średniej, racja bo ta średnia to teraz 1100 zł nie?? wtedy masz racje
3
uwolniony 2016-02-04 22:14
Pracowałem tam parę dobrych lat, na całe szczęście zwolniłem się i teraz z perspektywy czasu stwierdzam, że była to najlepsza decyzja jaką mogłem podjąć, gdyż zmarnowałem tam czas, nerwy i zdrowie. Pieniądze, jak i podejście do ludzi pozostawia wiele do życzenia - totalny brak szacunku do pracownika - mam bardzo przykre wspomnienia w tym temacie... Osobiście polecam omijać tą firmę szerokim łukiem, jest wiele ciekawszych ofert pracy za dużo lepsze pieniądze. Pozdrawiam
8
jesion 2016-03-19 23:55
Uwolniony - coś widać powoli już taki strumyczek płynie coś tych uwolnionych...,zwolnienia zwolnieniami a ludzie sami odchodzą
dluggo 2016-03-23 22:02
jesion - dokładnie prawda. Dziś tzn 23.03.2016 kolejni odeszli, zakończyli pracę.
4
emipat 2016-03-30 09:05
Z tego co czytam opinie to poszukują osoby wszechstronnie uzdolnionej za najmniejsze zarobki?
3
Mike 2016-03-30 18:57
Z tego co wiem to ludzie poszukują ale innej pracy... ostatnio coś wielu poszło do Burego...
4
emipat 2016-05-13 13:15
Dyrektor W.K. rządzi tak jak innymi firmami w Mielcu w kierunku upadku?
2
Aduś 2016-05-20 02:52
Odpowiedź brzmi - tak. Polityka oszczędności prowadzi do spadku jakości, więc patrząc że strony wydziału elektronicznego na wydział mechaniczny to nasze dni są policzone.
2
AP 2016-07-22 18:16
jakie dwuskladnikowe wynagrodzenie? najnizsza krajowa i ewentualnie jak nikomu nie podpadniesz to 200 zl brutto premi raz na kwartal. ogolnie dziadostwo i nie polecam. caly czas zapewniaja ze jeszcze bedzie lepiej ze sytuacja jest przejsciowa, a tak naprawde to jak ktos pisal wczesniej rownia pochyla i lepiej sie tam nie pchac...
10
AW 2016-07-23 19:12
Hm wynagrodzenie słabe(to co wyżej to prawda) , jeśli macie grupę to próbujcie jeśli nie to lepiej na Sikorski (potrzebują ludzi)
1
siurekktoryolalrg 2016-07-29 15:22
jak na produkcji to najnizsza krajowa, a jak masz inzyniera to niewiele wiecej. gdzie indziej placa lepiej i nie opłaca sie tam robic. nie ma multisporta a w burym jest. oszczedzaja na czym sie da najwiecej na robotnikach.
2
exworker 2016-08-01 18:30
jest szansa
Kadrowa 2016-08-04 22:19
Jakie masz wykształcenie, na jakie stanowisko chciałbyś rekrutować, jakie masz oczekiwania finansowe?
3
NiePolecajacyExRobol 2016-08-05 07:07
oferty sa na stronie http://rg.com.pl/praca.html tylko ze na te stanowiska trzeba miec kwalifikacje. jak masz jakies dobre studia skonczone to przeciez nie bedziesz pracowal za nizsza stawke niz jakis fizyczny pracownik w innej firmie dlatego ciagle nie moga takich specialistow zatrudnic. kolega tam troche pracowal za biurkiem ale sie zwolnil bo mowil ze siostra w biedronce wiecej zarabiala niz on jako inzynier.
Vermill 2016-08-08 10:07
Średnia krajowa to 3 tys na rękę... nie wiesz o czym piszesz.
awisłoka 2016-09-08 22:28
Akurat dyr. W. K. wyprowadził wydział mechaniczny z bagna.
inga 2016-09-08 22:31
ale co takiego było nie tak według ciebie z tym wydziałem mechanicznym? chętnie się dowiem bo zastanawiałam się nad podjęciem uwas właśnie takiego zatrudnienia. natomiast z tego coludzie mi mówili na mieście to o żadnych problemach nie słyszałam raczej
Mech 2016-12-11 17:17
Czy przez zmianę indeksowania wyrobów i zakup lasera który pracuje na jedną zmianę i to nie na pełnych obrotach można powiedzieć o wyprowadzaniu z bagna? Tu się nic nie zmieniło, jest tylko więcej biurokratów.
3
Żurek 2016-12-16 09:11
Niestety musze sie z wiekszoscia rzeczy zgodzic. od momentu przyjscia mlodych wlascicieli w firmie dzieje się coraz gorzej. W RG nie istnieje już cos takiego jak pakiet socjalny. Kiedyś dawali jeszcze karnety na basen a teraz gora zabrala wszystko. zarobki ludzi stoja w miejscu ,raz na dwa lata jest podwyzka 100 zl. premie spadly o polowe
atmosfera jest coraz gorsza. niskie zarobki a wymagania kierownikow jakbysmy zarabiali 2 razy tyle. kiedys jeszcze mozna bylo zapalic fajke a teraz trzeba sie chowac po katach.
16
zadowolony 2017-01-26 18:26
Ostatnimi czasy w ramach RG powstała prężnie działająca firma PLAST, jest tu bardzo dobra atmosfera w pracy , dużo młodych dziewczyn dobre zarobki i rozbudowany system premiowy.
1
plast-elina 2017-01-28 12:51
To jest prawda jak się dyma wszystkie soboty i niedziele to można wyciągnąć i 2 tysiaki, a wtedy masz 200 zł. premii.
3
Wladziu 2017-01-29 15:10
Nie tylko Plast jest w dobrej formie, po produkcji widać że tamten rok też nie był zły na innych dzialach
żwirek i muchomorek 2017-02-02 21:30
firma jak byk jak dojony byk ma sie rozumieć
3
mario 2017-02-10 14:37
A mnie tam oszukali ! Nie wiem czy to w ramach mściwości i małostkowości tego pękniętego kondensatora czy liczyć nie umieją ? W ostatniej wypłacie ukradli mi 1 dniówke, o premii tez nie ma co myśleć chyba że sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] reasumując wrażenie mam kiepskie jak na okres 3 miesięcy , a mało tego "to" stare coś z kadr celowo przedłuża wydanie świadectwa pracy by u nowego pracodawcy utrudnić start.
5
iwona 2017-03-09 07:45
tak, spełnienie zawodowe jest ważne ale mówienie że pieniądze nie to jakiś żart, jak jesteś po studiach bez rodziny i potrzebujesz na piwo po pracy bo mieszkasz z mamusią to zgodze się ze można mówić o spełnieniu
ale jak płacą wdrozeniowcom tyle co LIDLu na kasie to o jakim my tu spełnieniu mówimy
2
żenadaMielec 2017-03-13 22:57
żałosna sytuacja w tym Mielcu jeśli chodzi o IT, marne pieniądze, Pracowałem w System Data,( firma wywodzi się z R&G) to kompletna porażka, nie dość, że marne grosze to traktują jak psa - bez szacunku, 10 rzeczy naraz do zrobienia na już, ten pseudokierowniczek z serwisu na dole, to kawał chama , krętacz i oszusta, poziom napraw marny - w życiu bym tam nie oddał kompa, laptopa do naprawy. Ten pseudo zarząd w postaci 2 gburów, ten po prawej najgorszy - nie mających pojęcia po porządnym biznesie i traktowaniu ludzi mam nadzieję, że firma upadnie!
4
Pacman 2017-03-15 20:51
Bury też płaci ludziom jak szmatom
1
mario 2017-03-24 21:55
Tragiczna jest ta firma, pozdrowienia dla życzliwych ludzi którzy tam pracują , miałem przyjemność pracować z sasorem i kiljanem jureczkiem wam tylko środkowy palec ,
1
Zostaw swoją opinię o R&G Sp. z o.o. - Mielec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie R&G Sp. z o.o.