Profil firmy Tenneco Polska Sp. z.o.o

Tenneco Polska Sp. z.o.o

Gliwice

Obserwuj
Dodaj opinię

Opinie o Tenneco Polska Sp. z.o.o

Mr Wiesz Kto 2016-01-14 16:54:58
Dzięki za opinie wreszcie ktoś kumaty. Właśnie się zatrudniam i potrzebowałem takiej opinii. Pracowałem już na produkcji i takie warunki to dla mnie nic. Dam Opinie jeszcze po miesiącu pracy i po pół roku jak będzie okej.
0
bigos93 2016-01-14 20:35:33
Zaskoczę was jest inna firma na strefie, która płaci lepiej, robota jest lżejsza, są darmowe busy, premia 15% praktycznie stała, multisport za 20 zł, premie co pół roku za oceny i kolejne za brak l4 w dodatku premia świąteczna no i co roczne podwyżki. Jest to NGK Ceramics, pracowałem wcześniej w tenneco 3 miesiące i to były najgorsze 3 miesiące w życiu. W NGK robię 1,5 roku szybko mi to zleciało i przyjemnie. A do Tenneco nigdy nie wrócę. Dość powiedzieć, że w NGK na czysto bez sobót mam większą wypłatę niż w tenneco ze wszystkimi sobotami.
1
bonia 2016-01-14 23:35:37
Witam, proszę o więcej informacji na temat NGK Ceramics.
0
sylwek 2016-01-16 23:48:13
trzeba się troche znać na amortyzatorach samochodowych gdyż prawie wszystkie marki posiadają amortyzatory ich firmy,teraz szukaja technika utrzymania ruchu a i oferuja bezpłatny dojazd do Gliwic,Bytomia
0
gosiaczek 2016-01-19 12:21:24
również polecam tą firmę NGK mąż pracuje lecz niestety kobiet nie przyjmują a szkoda
0
pączek 2016-01-19 20:54:05
@gosiaczek też słyszałam dobre opinie (mimo tego co sie pisze na forach), a jeśli chodzi o kobiety- to pewnie zależy na jakim stanowisku. na pewno na specjalistę do kadr, inżyniera czy specjalistę każdy ma szansę :)
0
ToTylkoJa 2016-01-19 21:22:06
Dobry pracuje w tenneco gliwice w sumie trzy tygodnie z tego juz jestem tydzien na l4 bo robota jest dla robota a nie dla czlowieka 4000 sztuk na zmiane chwila przerwy w pracy na male siku i brak mozliwosci napicia sie wody

Pracowalem wczesniej w oplu i porownac pracy nie mozna opel jest o wiele lepszy

Teraz przyjmuje aie do NGK i tam juz raczej zostane

Szczerze nie polecam Tenneco
1
toczek 2016-01-20 09:21:38
Czy ktoś może się wypowiedzieć a propos zarobków ?
Np. operator. magazynier itp ?
1
marek 2016-01-21 21:48:13
@toczek, popieram. Jak widziałem teraz ogłoszenia na produkcję to pisali jedynie, ze oferują umowe o pracę, dofinansowanie do posiłków i szeroki zakres świadczeń socjalnych.
0
pracka super jest 2016-01-24 15:23:55
@marek no i pewnie jeszcze nie trzeba mieć doświadczenia ani nic :) Tyle, że to ogłoszenie z grudnia i możliwe, że już ktoś się znalazł, chyba, że wciąż szukają i nie chcą zaśmiecać ogłoszeniami. Jedno z nowszych dotyczy stanowiska specjalist ds. kadr, gdzie trzeba mieć wykształcenie wyższe oraz 2-3 lata doświadczenia na podobnym do tego stanowisku. Oraz znać prawo pracy.
0
fere 2016-01-26 23:42:32
Jeżeli nie będziesz miał urlopu czy L4 przez trzy ostatnie miesiące oraz pracował na przyzwoitym poziomie, to nie ma problemu po tym czasie. Ja przeszedłem po 6 miesiącach.
0
wayne 2016-01-28 21:41:10
Podobno do NGK jest bezpłatny dojazd z Knurowa. Wiesz coś więcej na ten temat? Skąd odjeżdża?
0
xyz 2016-02-04 23:56:30
Po 10 latach pracy w Tenneco operator trener brygadzista.... obecnie zatrudniony w NGK zaluje ze tam nie rozpoczalem swojej przygody z praca. Praca na luzie.... targety bez problemu... zarobki na dziendobry o wiele lepsze a w porownaniu ze stazem 5letni pracownik ngk zarabia tyle co brygadzista w tenneco na czysto... mniej wiecej :-). W Tenneco czesto traci sie premie za swoje i innych bledy z brygady, dodatkwo zapierdalasz bez tchu odpoczynku, duzo wiedzy do zapamietania na starcie... Proces rekrutacji - chyba kazdego cepa przyjma z rekami i nogami :-) spore rotacje ludzi ( nie dziwie sie) wiec czesto jest tak ze robisz kilka tygodni / miesiecy na jednym - 2 -3 stanowiskach.

Sporo pisac... Tenneco jak wojsko - robi z Ciebie pracownika ktorego po dluzszym stazu wszedzie przyjma a jak juz sie zatrudnisz to odczuwasz ulge i spokoj bo to jednak hard level jesli chodzi o wysilek fizyczny i psychiczny na slasku :D
7
xyz 2016-02-05 00:01:06
zapomnialem dodac o dodatkach... Tenneco 20% premii ktore latwo stracic nawet nie z wlasnej winy. Dodatki wczasy i bony swiateczne ? smiech na sali... 350 / 175zł bruttto jak zarabiasz 2k ponad...

NGK - brak l4 350zl 2x na rok ocena brygadzisty od 270 zł w zwyz 2x na rok; bony swiateczne ? 1250 zl ok; wczasy ok 850zl.... no i stala premia 15% chyba ze cos naprawde zle zrobisz stracisz 3 %
1
Menedżer 2016-02-09 17:59:49
Tenneco to amerykański obóz pracy w Polsce.Powinni o tym pisać w gazetach, a tym czasem piszą sobie bez pojęcia "polskie obozy". Szkoda się robi bo USA taki niby nasz wyzwoliciel i sojusznik, a tutaj u japońca z byłego Państwa Osi lepiej się pracuje .
Ehh czy my kiedyś będziemy mieli swoje własne Polskie koncernyi i fabryki??? bo jak na razie to rządzą ci co rozpętali IIWŚ czyli Niemcy, Włosi, Japońce i amerykany.
2
BOB 2016-02-11 10:19:50
Ta firma to jedno nieporozumienie mało płacą zastraszają pracowników to jeszcze wypłaty nie w terminie a o wulgaryźmie co nie których liderów nie wspomnę
3
art_l 2016-02-11 12:26:55
Szczególnie Jarek P. z sali G+ (Base 2), do spółki z kierownikiem zmiany. Ci ludzie nie są normalni, co drugie słowo u nich zaczyna się na "k". To co oni wyprawiają podchodzi pod mobbing. Zalecam im wizytę u lekarza.
1
adamek 2016-02-12 06:06:15
Zarobki
0
misumisiu 2016-02-14 21:11:27
Proszę was omijajcie tą firmę szerokim łukiem. Ma najgorszą opinię wśród zakładów w Gliwicach i to nie jest plotka,bajka czy historie wyssane z palca.
Nie polecam, trzymajcie się od tej pracy z daleka. Są lesze zakłady. Są lepsze oferty. Pozdrawiam wam ciepło.
3
zniesmaczony 2016-02-15 18:43:59
witam,
potwierdzam wcześniejsze negatywne opinie - szkoda czasu na tak beznadzieją firmę!!!!
wykorzystują na maxa, śmieciowe umowy i bez podania przyczyny kończą współpracę - uważam, że każdemu należą się słowa wyjaśnienia!!!!
3
Zadowolony 2016-02-25 23:39:10
Robota jest więcej niż ok. Wynagrodzenie przyzwoite. Atmosfera spoko. To jednak dotyczy raczej stanowisk inżynierskich. Produkcja to inna bajka, o czym należy pamiętać podejmując pracę w tej firmie. Zanim aplikowałem też sprawdziłem opinie na tym portalu i byłem sceptycznie nastawiony, lecz teraz widzę, że większość głosów dotyczy fabryki, gdzie panują zupełnie inne zasady.
1
seba 2016-03-02 18:26:13
TRAGEDIA MALA HALA maly olek nic nie ma tak jak ma być a jak cos powiesz wylatujesz za mala halla na taka produkcje nic nie ma o wszystko się prosisz audyty i kontrole to wszysto chowają nawet skrzyn nie maja i do kartonu karze pakowac a kierownik hali o wszystkim wie i przymyka oko chyba ze się odezwiesz to wylatujesz i oczywiście ludzie debile które pracują to ludzie kierownika boja się o prace i wszystko zrobia a gdzie kontrole pip to ja nie wiem pachnie korupcja i tyle odradzam jeśli ktoś chce zapierdalac rok i potym go wyrzuca bo strasza dyscyplinarnym pozdrawiam kierownika hali olka z elektrowni
3
zapytanie 2016-03-26 20:23:50
Cześć,
A czy mógłbyś opowiedziec więcej o pracy na stanowiskach inżynierskich? Jakie wynagrodzneie oferują? (8 lat stażu w obszarze jakości).
Czy pracuje się w wielkich open spacesach? Czy mniejszych biurach? Budynek wygląda raczej na stary, więc może zachowaly się mniejsze pomieszczenia biurowe?
jak jest ze stołówką?
Podobno są też b dobre benefity dla pracowników.
1
Pysia 2016-03-31 14:44:37
Witam ja mam pytanie zwiazane z zatrudnieniem. Od rozmowy kwalifikacyjnej jak osoba zostaje zatrudniona to mniej wiecej po ilu zaczyna sie prace?
3
Olek 2016-03-31 14:54:46
Hej a ja mam pytane zwiazane z zateudnieniem. Mam 6 kwietnia rozmowe i jak przejdzie dobrze to bo ilu mniej wiecej dniach moge zaczac pracowac? Ponieważ nie chcial bym odrazu tylko 25 np. I ciekawi mnie po ilu po rozmowie jiz chca do pracy dac??
0
Anna 2016-03-31 22:56:50
Witam. Czy ktoś z Was może się wypowiedzieć o dziale zakupów, czy warto aplikować? Któryś już raz z kolei pojawia się oferta pracy w zakupach i poważnie się zastanawiam nad aplikacją.
Dziękuję.
0
LOLEK 2016-04-08 02:02:55
To powodzenia....jaki zakład pracy dowozi pracowników ? Z.K. chyba kiedyś tak było !!....to z buta na budowę powodzenia
0
Milusia 2016-04-11 22:56:41
Dział zakupów, a raczej cała logistyka, to temat rzeka...
0
eljot 2016-04-12 16:36:11
ja bym ci otworzył drzwi na do widzenia ale zasadziłbym kopiora w dupiora aż się by się zadymiło kretynko z boguszowic pewnie... paniusiu o przerośniętym ego..z takimi ambicjami najbliżej ci do A4- powinnaś wiedzieć po co
0
notr 2016-04-18 13:49:00
u nich teraz oferta jest tylko jednak - jako Mechanik samochodowy - prototypy amortyzatorów i wydaje mi się, ze stawki nie są u ncih wclae takie małe, ale trezba miec oczywiscie doświadczenie moim zdaniem.
1
pracownik 2016-04-27 08:09:23
Logistyka nie ma "Panią Kierownik" tylko Pana kierownika :)
0
gość 123 2016-05-01 18:47:23
zgadzam się z Wami, pytania na rozmowie wyuczone na pamięć, byłem już na kilku rozmowach o pracę, na tak beznadziejnej jeszcze nigdy pani z HR przyszła na rozmowę spóźniona i byle by odwalić pańszczyznę i mieć to już za sobą, drugi etap rozmowa z kierownikiem produkcji bohaterem przez "ch"... szkoda gadać chamstwo i słoma z butów wychodziła na kilometr, zdecydowanie nie polecam tej firmy.
0
wr 2016-05-08 00:41:44
Skandal.... to co się dzieje na sali G+ to największe dno świata. Mistrz zmiany używa wulgaryzmów i śmierdzi alkoholem, podobnie jak brygadziści (Jarek, Michał itp). Pracę mają gdzieś, zwalają wszystko na innych pracowników.
1
Limon 2016-05-09 12:42:31
Witam, poszukuję pracy w logistyce i znalazłem oferty z Tenneco. Czy Ktoś pomoże mi wyjaśnić skąd w Tenneco jednocześnie zapotrzebowanie na:
- ASYSTENT DS.ZAKUPÓW
- SPECJALISTA DS.ZAKUPÓW (DIRECT MATERIAL BUYER)
- SUPERVISOR DS. ZAKUPÓW (SCM SUPERVISOR)
To jest jakiś błąd czy taka jest polityka firmy żeby wyświetlać tyle ofert pracy?
0
roki 2016-05-09 21:45:29
najlepiej zorganizowana firma w Gliwicach,ale niestety praca jest tam bardzo ciężka i jak pisał jeden leszczyk to "hard level",tylko dla mocnych ludzi o jajakach na miejscu bo słabi nie dają rady.
0
roki 2016-05-09 21:46:11
najlepiej zorganizowana firma w Gliwicach,ale niestety praca jest tam bardzo ciężka i jak pisał jeden leszczyk to "hard level",tylko dla mocnych ludzi o jajakach na miejscu bo słabi nie dają rady.
0
Twardy 2016-05-10 08:00:46
Roki z tym zorganizowaniem to gruuuubo przesadziles
1
ehhh 2016-05-11 14:28:51
Zgadzam się z wcześniejszą wypowiedzią.Mnie też dziwi dlaczego jest przyzwolenie na to by brygadzista ciągle śmierdział alkoholem.Jak można przychodzić do pracy w takim stanie.Już sam wygląd tego człowieka jest mało ciekawy. Skandal
0
roki 2016-05-11 16:40:20
piszę o G bo nie oceniam G+,ale może masz inne doświadczenia
0
roki 2016-05-11 16:55:10
Kamil przestań się już ośmieszać.Nie oskarżaj innych,jak nie dawałeś rady.Uciekłeś bo byłeś za słaby,a premie traciliśmy tylko przez ciebie bo jako brygadzista nie potrafiłeś nic zorganizować i zrzucałeś winę na nas.Na operatora NGK może wystarczysz więc życzymy powodzenia,wiec oszczędź sobie i nam tych komentarzy.Miej choć minimum honoru i nie rób z siebie pajaca.
1
murzyn 2016-05-11 19:51:00
dzisiaj rano godzinę przed końcem zmiany dostaliśmy kartki z informacją czy zgadzamy się przyjść na godz 18 do 6 rana na nadgodziny z własnym dojazdem ( taksówki tylko odwożą po nadgodzinach )przy odmowie mieliśmy wpisać odmawiam , po 10 min przyszedł brygadzista który dostał nakaz od mistrza o poinformowaniu ze jak nie znajdzie kilka osób to wszyscy co odmówili mają zabrane premie za cały miesiąc taka jest hala G+
4
piowid 2016-05-15 12:25:00
Cześć. Ja pracę w tenneco wspominam bardzo Dobrze, Dużo się nauczyłem i nabrałem doświadczenia. Pracowałem na hali G+ byłem jednym z lepszych brygadzistow, ale niestety nie ułożyło się i musiałem zrezygnować z tej świetnej pracy. Pozdrawiam całą ekipę od Balbiny
1
G+ 2016-05-16 23:04:37
Szkoda Piotrek że "zrezygnowales". A tak nawiasem mówiąc, może zmień w końcu dilera.
1
piowid 2016-05-17 19:40:19
Nie zrezygnowałem, tylko oni ze mnie.
0
aguś 2016-05-22 09:49:30
wreszcie u nich ruszyli z rekrutacja bardzo sie ciesze ponieważ, juz wczesniej szukalam pracy i sa polecaną agencją.
0
trol 2016-05-27 08:56:43
Przepracowalem 13 lat,wczesniej myslalem, ze wojsko to dom wariatow....
0
adolf 2016-05-29 21:00:35
pracowalem dwa lata brygadzista do bani nic nieumial zalatwic premie upierdzielaja na kazdym kroku zarobki nawet ale sobotami i to min trzema w lato na gali 45 stopni albo lepiej masakra
0
trol 2016-06-02 13:13:38
Dla zainteresowanych moge podac liste "życzliwych" zakładu produkcyjnego.

Pozdrawiam
0
ARTUROKW83 2016-06-06 16:34:28
JA PRACUJE W TENNECO OD 3 MIESIECY I NIE NAZEKAM NARAZIE PRACUJE POD AGENCJA I BEZ NADGODZIN I SOBOT WYSZEDLEM OSTATNIO 2000ZL A JAK KTOS MA 2 LEWE RECE DO ROBOTY TO ZAWSZE MU BEDZIE CIEZKO PRACA JEST OK
0
wyzysk 2016-06-08 08:47:37
Witam.Pracuję w Tenneco od niedawna.Praca to masakra niby chwalą się że duży socjal dodatki.Ha ha ha ha ale kultura TL i mistrzów daje dużo do życzenia.Przychodząc do domu rano po nocnej zmianie i zmuszanym być żeby po kilku godzinach snu wracać na 14-tą jest normalne??? Nie dziwię się że ciągle szukają pracowników.
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tenneco Polska Sp. z.o.o