brak logo

Tenneco Polska Sp. z.o.o

Gliwice

Opinie o Tenneco Polska Sp. z.o.o

trol 2016-06-02 13:13:38
Dla zainteresowanych moge podac liste "życzliwych" zakładu produkcyjnego.

Pozdrawiam
9
ARTUROKW83 2016-06-06 16:34:28
JA PRACUJE W TENNECO OD 3 MIESIECY I NIE NAZEKAM NARAZIE PRACUJE POD AGENCJA I BEZ NADGODZIN I SOBOT WYSZEDLEM OSTATNIO 2000ZL A JAK KTOS MA 2 LEWE RECE DO ROBOTY TO ZAWSZE MU BEDZIE CIEZKO PRACA JEST OK
13
wyzysk 2016-06-08 08:47:37
Witam.Pracuję w Tenneco od niedawna.Praca to masakra niby chwalą się że duży socjal dodatki.Ha ha ha ha ale kultura TL i mistrzów daje dużo do życzenia.Przychodząc do domu rano po nocnej zmianie i zmuszanym być żeby po kilku godzinach snu wracać na 14-tą jest normalne??? Nie dziwię się że ciągle szukają pracowników.
3
Mr Wiesz Kto 2016-07-03 12:04:28
Po 2 miesiącach stwoerdzam że to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
pr 2016-07-03 21:51:41
firma porażka. Amerykański [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na Polskiej ziemi, dlaczego nie zawita tu inspekcja pracy?
Wszyscy pochylamy się nad wykorzystywanymi w fabrykach w chinach, a prawda jest taka że praca tu nie różni się niczym w porównaniu z chińskimi fabrykami. tak jak pisali powyżej ciągłe zmuszanie do nadgodzin, częste zmuszanie do zostawania po godzinach. Żeby tego było mało to tenneco uznało że soboty także powinny być robocze więc zmusza swoich pracowników do przychodzenia w każdy (bez wyjątku) weekend, człowiek nie ma prawa do zaplanowania sobie czegokolwiek, potrafią dzień przed odwołać urlop pracownikowi, czy też dzień przed się dowiaduje że w sobotę pracuje o 4 godziny dłużej a żeby było tego mało to w sobotę dowiaduje się że w niedziele na kolejne 12 godzin musi przyjść.
Firmy zdecydowanie nie polecam.
Zachęcam obecnych lub byłych pracowników to składania zawiadomień na tego pracodawcy w państwowej inspekcji pracy, to nic nie kosztuje, pokażmy że nie damy sobą pomiatać, i nie damy się wykorzystywać
Pozdrawiam
22
tomuś 2016-07-17 09:43:50
(usunięte przez administratora) co to za brygadzista co to koleś gdzie ta cy ludzie sie rodzą??? wiecznie naćpany, śmierdzi od niego, niczego cie nie nauczy bo ma (usunięte przez administratora) ciągle coś gubi, to mało nikt cie nie che zmieniać na pauz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak robota przerwę masz tylko 20min . Chciałem przejść na inną linie pod innego brygadzistę ale nie dało rady robisz u czajki albo sie zwolnij jeba...na polityka tenneco :) :) :) :)
3
Dzik 2016-08-26 15:03:28
W logistyce się już poprawiło czy nadal bajzel?
1
JD 2016-09-02 16:01:35
Dzis bylem na rozmowie na stanowisko brygadzisty

Mam pytanie ile tam zarabia brygadzista na reke i jaki jest zakres jego obowiazkow??
11
Zdegustowany 2016-09-05 17:11:30
Zacznę od tego, że nie chcę obrazić ludzi na poziomie, którzy z konieczności pracują w tej firmie jako pracownicy fizyczni w dziale produkcji - życie pisze różne scenariusze. Niestety tacy stanowią margines wśród ogółu głośnych, wulgarnych, rozbujanych jełopów w bluzach CHWDP i podobnych, dla których wciskanie guzika na czas jest jedyną pracą, jaką są oni w stanie wykonywać. Wystarczy odwiedzić toaletę z której korzystają wspomniane osobniki (ludźmi trudno ich nazwać). Brud, smród, popisane drzwi w kabinach, porozrzucane ręczniki papierowe na podłodze itd. Przechodząc obok niektórych stanowisk czasem słychać takie wiązanki z ust pracowników, że uszy więdną. Będąc świadkiem takich "rozmów", na początku myślałem, że trwa zacięta kłótnia. Nic podobnego. Ot taka zwykła wymiana poglądów. Jeśli ktoś chce być traktowany jak człowiek, powinien zachowywać się nieco lepiej niż pozbawiony wszystkich klepek szympans z cyrku. Jeśli chce zarabiać więcej, powinien dać coś w zamian, a nie tylko to, że przyszedł do pracy. Może jeszcze premia za trzeźwość? Świat należy poprawiać od poprawy samego siebie.
22
Daniel 2016-09-15 07:51:22
Tylko ludzie którzy nie nadaja sie do pracy fizyznej i nie angażuja sie w to co robie moga pisać tu negatywne komentarze ja pracuje tam o 5 lat i wiem ze ludzie na linii sa do takich osób sceptycznie nastawieni dlatego ze moga doprowadzic do reklamacjii a z tym sie wiąże utrata premi całej załogi . Więc czytam te komentarze i stanowczo sie nie zgadzam !!! Oczywiście mowa o hali G
5
mycha 2016-09-15 16:58:54
Witam.To co sie dzieje na hali G+ to jakas kpina.Majster zmiany młody gówniarz otrzymał to stanowisko tylko dzięki temu że ma wujka jako jako menadżera hali który swoja droga został zwolniony z hali G za stosowanie mobbingu teraz robi to samo do spółki z majstrami zmiany.Majster nic nie potrafi nawet zaplanować produkcji,a jak cos nie idzie po jego myśli to zachowuje sie jak małe dziecko krzyczy,kopie pełne skrzynie z amortyzatorami,wyzywa i przeklina bogu winnych pracowników ale co sie dziwic jakie nazwisko taki czlowiek.Raczej nie polecam .
9
Twardy 2016-09-15 19:54:44
Zbiera mu się oj zbiera
4
Kasia 2016-09-19 13:59:01
Mam iść jutro na rozmowę o pracę na stanowisku operator (jestem kobietą), jak wygląda zatrudnienie kobiet ? Pracują na tych samych stanowiskach co mężczyźni czy raczej dostają troszeczkę lżejszą pracę? Jakie są zarobki ? czy jest pakiet socjalny, multisport ?
8
kris 2016-09-28 17:08:08
czytam i nie wierze. ja myslałem ze w syfie robie i chciałem tam złozyc papiery. juz wiem czemu dzwonia do ludzi i umawiaja na rozmowe o prace .--rozdupiła mnie 11 . usa--to syf. a my to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] murzyny. zrobia mistrza z cepa albo brygadziste i odpierdala. ale to nie ludzie --to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
Szczery 2016-10-19 02:08:10
Oferty pracy w tenneco hardcor work polska, G+:
Mistrz produkcji- szukanie dziur w całym, opieprzanie podwładnych, wymyślanie obowiązków bez insruktarzu wprowadzanych w życie, wyciąganie konsekwencji z najmniejszej dupinki.
Brygadzista produkcji- zap...nie na rozkaz mistrza, opi...nie pracowników i zaganianie do większej efektywności pracy wykonywanej. Mile widziane osoby z zacięciem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] akordowego papierosów.
Pracownik produkcji- odporność na zmęczenie, odporność na stres, odporność na ból, qysoka wchłanialność wiedzy. Mile widziane robocopy nie palące papierosów.
Mistrz magazynu- nie potrzebny. Aktualny nie puści swojego stanowiska jak żyd.
Brygadzista magazynu- wysoka kultura osobista i umiejętność śmiania się innym w pysk. Porozumiewanie się biegle "łaciną". Umiejętność spania w różnych dziwnych miejscach w trakcie swojej zmiany.
Magazynier- tak jak pracownik produkcji,ale z uprawnieniami na wózek widłowy. Obowiązki- przynieś, podej, pozamiatej i trzymaj język za zębami.
7
Szczery 2016-10-19 02:08:48
Oferty pracy w tenneco hardcor work polska, G+:
Mistrz produkcji- szukanie dziur w całym, opieprzanie podwładnych, wymyślanie obowiązków bez insruktarzu wprowadzanych w życie, wyciąganie konsekwencji z najmniejszej dupinki.
Brygadzista produkcji- zap...nie na rozkaz mistrza, opi...nie pracowników i zaganianie do większej efektywności pracy wykonywanej. Mile widziane osoby z zacięciem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] akordowego papierosów.
Pracownik produkcji- odporność na zmęczenie, odporność na stres, odporność na ból, qysoka wchłanialność wiedzy. Mile widziane robocopy nie palące papierosów.
Mistrz magazynu- nie potrzebny. Aktualny nie puści swojego stanowiska jak żyd.
Brygadzista magazynu- wysoka kultura osobista i umiejętność śmiania się innym w pysk. Porozumiewanie się biegle "łaciną". Umiejętność spania w różnych dziwnych miejscach w trakcie swojej zmiany.
Magazynier- tak jak pracownik produkcji,ale z uprawnieniami na wózek widłowy. Obowiązki- przynieś, podej, pozamiatej i trzymaj język za zębami.
2
SPALILBYM ICH!!! 2016-10-19 08:18:54
Na tą spelune powinni spuśćić bombę!!! Mistrz zmiany ciągle naćpany, ty ciągle zmęczony, a kasa?
Lepszą zarobie jako zamiatacz chodnika pod Urzędem Miasta. Gdy na "fajnalu" przemieli się pierwsze 5 tysięcy amorów to ręcę radzę wsadzić kobiecie w majtki i nie ruszać aż ostygną. Po prośbie przeniesienia na inna maszynę brygadzista mówi, że ta praca niestety tak wygląda??? haha a SZ.Grono Brygadzistów smaży sobie pupkę przed kompem na fejsie. haha Za te pieniądze nie wyżyjesz a oni i tak ci upierdolą za głupotę.
Po tym jak zauważyłem iż o trzeciej rano muszę wstawać i o 16 jestem w domu za co nie mam płacone w 4 dniu powiedziałem, że mogą mi obc....nąć drucika iż MURZYNÓW mogą szukać w Afryce. Chociaż uważam, że nawet murzynki mają lepsze warunki pracy podmywając komuś jaja.


A WIĘC DOBRZE POMYŚL ZANIM ZJEBIESZ SOBIE ŻYCIE I BĘDZIESZ TAM ROBIŁ. TYLE SAMO ZAROBISZ W "TESCO" LUB GDZIEKOLWIEK NAWET W FIRMIE SPRZĄTAJĄCEJ "ALBA" PO 3-ECH MIESIĄCACH DOSTANIESZ WIĘCEJ NA KONTO. POZDRAWIAM I RADZE NIE APLIKOWAĆ
7
Robol 2016-10-22 03:51:39
Proszę wysokiej kadry! Zabrońcie spania w nocy na logistyce! I to jeszcze w biurze na widoku gdzie każdy pracownik widzi.
5
wiklinowy chopek 2016-10-25 18:26:43
Hmm, ciekawe opinie. Sprawę debilnych brygadzistów proponuję rozwiązać przez wstępne wbicie kilofa w maskę samochodu, ewentualnie uszczelnienie szafki ubraniowej pianką montażową. Jeśli ich poziom jest równy bezkręgowcom to można łatwo się ich pozbyć poprzez rozmowę z szefostwem, tym wyżej niż Gliwice :-) Ważny jest ogół, nie margines i takich ludzi firma na pewno się pozbędzie tylko trzeba o tym poinformować góre, ewentualnie zarchiwizować na filmach lub zdjęciach i wtedy będzie to nie do podważenia, w końcu każdy ma komórke.
3
Alba 2016-10-25 20:28:24
Totalny kretyn te głupoty pisze. Niech idzie pod urząd zamiatać baran
1
mag 2016-10-26 11:43:02
Idiotka bez szkoły zostaje brygadzistką, firma wielkich możliwości...
4
wiklinowy chopek 2016-10-26 19:57:44
W każdej firmie jest jakiś baran który otrzymał stanowisko po koleżenku lub po rodzince. Trzeba po prostu zadawać jej wiele problemów i ciężkich pytań wtedy z bezradności i pustego łba sama zrezygnuje.
3
Yt 2016-11-07 23:12:03
Niestety nie potrafie zrozumieć ludzi,którzy narzekaja tak bardzo na prace w Tenneco. Ja od niedawna jestem pracownikiem produkcji i moje odczucia są jak najbardziej pozytywne. Podoba mi sie współpraca jaka tam panuje i to, ze kazdy sobie pomaga w każdej sytuacji.
Ludzie, jeśli ktoś chce pracować i stara się, to nikt bez przyczyny go nie zbluzga, a tymbardziej nie wyrzuci z pracy. A osoby, które pisza takie negatywne opinie, moim zdaniem, maja dwie lewe ręce.
6
Petrus 2016-11-09 13:41:17
Witaj.

Pracujesz / pracowałeś na produkcji czy na magazynie (wózki widłowe)?

Czy jesteś operatorem maszyny?
1
cinusmaximus 2016-11-21 20:31:08
Hej ! Ile zarabia operator maszyn w tenneco ? bo jest oferta pracy i nie wiem czy warto aplikowć ?
Jest jakaś możliwość rozwoju ? Teraz szukam nowej pracy bo płacą tylko 12 zł na rękę i 50 % za nadgodziny. Dzięki .Pozdrawiam.
1
pak 2016-12-02 17:22:51
Od stycznia 13zl stażem 6 m-c w zakładzie . Z rocznym stażem od 15-16 zl za godz. Stanowisko operator .
Potwierdzam wcześniejsze wypowiedzi na temat pewnego mistrza o imieniu proszku do prania - gość rozwala wszystko gdzie tylko wsadzi łapy . Może wujek się zorientuje .
4
ktoś 2016-12-02 18:42:34
Trzymajcie z daleka od partnerów biznesowych i załatwiania spraw młodego chłopaczka imieniem Artur. Nie wiem kim on u Was w rzeczywistości jest, ale reprezentuje sobą totalnie nieprofesjonalne, wprost bezczelne i roszczeniowe podejście!!! Bez szacunku do ludzi. Musi się jeszcze wiele uczyć.
2
gerc 2016-12-03 05:55:39
Witam mam propozycję pracy w jakim systemie się pracuje na magazynie
Gdscg 2016-12-04 19:25:38
Niewolniczym
8
nowy pracownik 2016-12-05 11:43:34
Pracuje w tenneco od 2 miesięcy, jest ciężko nie powiem, liderzy są wymagający bo też od nich wymagają Ci wyzej postawieni a od nich wymaga góra. W pracy nie ma czasu na opierdzielanie się, chociaż są i takie dni że wychodzi się na fajke co godzine. Ogólnie praca jest uczciwa, tempo duże ale i zarobki są fajne z nadgodzinami. Praca w tej firmie na pewno nie jest dla każdego, ale nie można bać się spróbować, wszyscy przyzwyczajeni są do tego że przychodza nowi którzy uciekają do domu po przerwie obiadowej i nigdy już nie wracają.
2
Zorientowany 2016-12-10 23:57:10
Jeśli chodzi o halę G to zapraszam na rozmowę w charakterze magazyniera, odpowiednia osoba nie będzie ściemniała tylko prosto i jasno wyjaśni na czym polega praca. Zapewniam...
3
Ankieter 2016-12-19 16:50:01
Witam, Ile pieniędzy można dostać na święta w tenneco ?
1
Były pracownik 2016-12-21 05:57:02
UNIKAC TEJ FIRMY!!!! Brygadzista Nina z g+ nie kompetentna brak zrozumienia pracownika traktuje ludzi jak psa szkolenie 5 min potem wydziera ryja że za wolno każe podpisywać oświadczenia o anulacje premii nie ogarnia pracy faworyzuje swoją córkę łamie zasady bhp pozwalając "tym lepszym" je łamać katastrofa i porażka
6
Ona 2016-12-21 09:09:30
Jak kolega miał taki problem to mógł podejść do kierownika i powiedzieć mu o takich sytuacjach a nie pisać głupot na forum kompletne kłamstwa.Niech kolega się cieszy że dyscyplinarki nie dostał za swoje zachowanie w pracy.Pozdrawiam kolege
6
Xnay 2016-12-22 08:15:53
zglosić kierownikowi ?? przecież to kółko wzajemnej pie* adoracji ,taki zwykły robol nic nie moze zdziałać w tej firmie ,pewnie o Tobie pisze stąd to oburzenie,kto był w tenecco ten wie o co chodzi a kto ciekaw sprawdzić to rekrutacja trwała,trwa i bedzie trwać ,tak to wspaniała praca ze poszukują pracowików przez 4 czy 5 agencji pracy tymczasowej a ludzie po kilku godzinach są w stanie ucieć do domu i pamiętaj ze bez matki to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] znaczysz
5
G+ 2016-12-22 12:21:11
Temu komu zależy na pracy nie będzie miał problemów Tylko to jest praca dla ludzi chcących pracować. Piszą tylko Ci którym poprostu się nie chce pracować.I którzy nie umieją trzymać dyscypliny.
uprzejmy 2016-12-23 20:56:03
Odpowiadam - wysoka kadra - to na G czy na G+?
Anonim 2017-01-03 13:57:18
Pracowałam długo, kilka lat, praca ciężka, stawka godzinowa a pracujsz jak w akordzie, konfidenci maja najlepiej, jaki brygadzista to zalezy-ja trafilam na cierpliwego i takiego, ktory chcial i umial uczyc, firma pozbywa sie dobrych ludzi, starzy pracownicy niedoceniani, premie fakt zabierane za byle co, konkurencja miedzy brygadami o wynik, odpowiedzialnosc zbiorowa za reklamacje ale za wyniki juz nie, duuuuuuuza rotacja zarowno w przypadku pracownikow produkcji jak i wyzszego szczebla, jakosc-brak !! :) przeplyw informacji - ZERO !!
4
Jatywyoni 2017-01-03 21:25:20
Team liderki beszczelne i aroganckie dla pracowników , faworyzują swoich pupili a jeśli ci się nie podoba że cię gnoją to wiesz gdzie są drzwi.. Brygadzistka z G+ tylko faworyzuje swoją córeczkę , premia tylko za to ze jest córką a takie chęci ma choćby wcale . masakra uciekajcie z tamtąd ludzie!
1
Jatywyoni 2017-01-03 21:25:38
Team liderki beszczelne i aroganckie dla pracowników , faworyzują swoich pupili a jeśli ci się nie podoba że cię gnoją to wiesz gdzie są drzwi.. Brygadzistka z G+ tylko faworyzuje swoją córeczkę , premia tylko za to ze jest córką a takie chęci ma choćby wcale . masakra uciekajcie z tamtąd ludzie!..
4
Były pracownik 2017-01-04 01:34:04
A czy był lub jest jakiś brygadzista co nadawał się do tej pracy , bo z tego co widzę to wszyscy be
1
Akuku 2017-01-07 03:33:17
Po 6ciu miesiacach 13 zl/h to malo? Bez watpienia jako prosty operator bez znaczacych umiejetnosci, bo po takim czasie malo kto wychodzi z wlasnymi checiami do zglebienia i nauki bardziej wartosciowszych wartosci jakiejkolwiek produkcji typu przezbojenia np.
9 lat temu kazdy zatrudniony wychodzil z bananem na twarzy jak dostal 5 zl bo takie akurat byly czasy. Czasy az tak sie nie zmienily jakby sie nad tym zastanowic, jedynie mamy wiecej inzynierow i magistrow dzisiaj dla ktorych stawka 13 zl na start to obraza czy kpina choc pewnie dla wielu to z nich to pierwsza praca dopiero.
A nawet jesli sie myle w swojej wypowiedzi to jestem na prawde ciekaw gdzie da sie zarobic tyle samo co w tenneco zakladajac ze czlowiek idzie do pracy zarobic a kombinowac i narzekac jak to zwykle przy tych narzekajacych borajstwach bywa

Apuku 2017-01-07 22:36:44
Te 13 zł to jest brutto czy netto ?
Przy tej stawce wychodzi : 13*168 g + 80 g. nocne =2264* 70 %=1600 zł na reke, faktycznie ta stawka robi wrażenie
7
odradzam123 2017-01-08 08:04:17
Kolejny beznadziejny ... radzę nie aplikować chyba że już faktycznie musicie gdzieś przeczekać aby znaleźć coś innego choć wg. mnie lepiej nie rozpoczynać w ogóle współpracy bo jak by nie było zwiążecie się umową i chcąc nie chcąc będziecie musieli tam chodzić a gwarantuję że nie będziecie zadowoleni i rano na samą myśl będzie ściskać w żołądku. Nadgodziny, nadgodziny nadgodziny czyli w weekend też nie odpoczniesz od tego ... , a z drugiej strony jak ludzie tak dają się ... to sami się o to proszą. Ja zrobiłem papa Tenneco i strasznie się z tego cieszę.
7
Adi_1986 2017-01-08 13:47:43
dokładnie jak się dają to niech nimi tak zarządzają
Doriss 2017-01-08 14:07:19
Jakie Agencje obsługują Tenneco Gliwice
Stitches 2017-01-17 12:51:14
Ja jutro idę na rozmowę ciekaw jestem jak mi to przedstawią z tymi nadgodzinami i weekendami bo jeśli sprawa będzie wyglądała właśnie tak jak piszecie to zrezygnuje
andii 2017-01-18 06:18:46
to co mówią na rozmowie a jak później jest to przeciwne bieguny
BANKA 2017-01-18 08:07:40
Ja pracuję od paru tygodni praca ciężka i tępo ale to że praca ciezka mówiono na rozmowie, idąc na produkcję musimy zdawać się sparawe ze lekko nie będzie jedynie mnie zastanawia podejście ludzi do siebie jest katastrofa ja przypuszczam ze ludzie by pracowali tak myślę tylko że tam człowiek tepi się nawzajem starzy pracownicy co niektórzy to fakt, jak widzą nowego który daje się rade czyli nadąża tępo mówią o nim tak zacytuję...... ooo następny nie wy uczony takich to my mamy pod dostatkiem to bylo rozmowa pani z cv do TL z 3 a pracownik stoi i to wysluchuje tylko ze oni nie wiedzą że ten pracownik ma wykształcenie i ma doświadczenie! ! Czy mam rozumieć ze oni się takich ludzi boją :)Ja na mojej lini mam od początku wszystko przedstawiane od podstaw to nie mogę powiedzieć .Ja wam powiem tak praca i zarobki jak większości takiej branży ludzi do pracy będzie wiecej jak będzie inne podejście choć w to wątpię zrozumcie starzy pracownicy tej firmy ze wy też zaczynaliscie kiedyś co wy chcecie od kogoś jak go postawicie i ma tylko zap.......c
1
JJ 2017-01-18 20:55:10
Centrum Badawczo-rozwojowe jest super. Tam ludzie pracuja latami o sa zadowoleni. Na produkcji jest ciężko i da się wytzrymac. Brakuje liderów i brygadzistów z prawdziwego zdarzenia.
2
Zostaw swoją opinię o Tenneco Polska Sp. z.o.o - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tenneco Polska Sp. z.o.o