brak logo

Tenneco Polska Sp. z.o.o

Gliwice

Opinie o Tenneco Polska Sp. z.o.o

G+ 2016-12-22 12:21
Temu komu zależy na pracy nie będzie miał problemów Tylko to jest praca dla ludzi chcących pracować. Piszą tylko Ci którym poprostu się nie chce pracować.I którzy nie umieją trzymać dyscypliny.
1
uprzejmy 2016-12-23 20:56
Odpowiadam - wysoka kadra - to na G czy na G+?
Anonim 2017-01-03 13:57
Pracowałam długo, kilka lat, praca ciężka, stawka godzinowa a pracujsz jak w akordzie, konfidenci maja najlepiej, jaki brygadzista to zalezy-ja trafilam na cierpliwego i takiego, ktory chcial i umial uczyc, firma pozbywa sie dobrych ludzi, starzy pracownicy niedoceniani, premie fakt zabierane za byle co, konkurencja miedzy brygadami o wynik, odpowiedzialnosc zbiorowa za reklamacje ale za wyniki juz nie, duuuuuuuza rotacja zarowno w przypadku pracownikow produkcji jak i wyzszego szczebla, jakosc-brak !! :) przeplyw informacji - ZERO !!
12
Jatywyoni 2017-01-03 21:25
Team liderki beszczelne i aroganckie dla pracowników , faworyzują swoich pupili a jeśli ci się nie podoba że cię gnoją to wiesz gdzie są drzwi.. Brygadzistka z G+ tylko faworyzuje swoją córeczkę , premia tylko za to ze jest córką a takie chęci ma choćby wcale . masakra uciekajcie z tamtąd ludzie!
5
Jatywyoni 2017-01-03 21:25
Team liderki beszczelne i aroganckie dla pracowników , faworyzują swoich pupili a jeśli ci się nie podoba że cię gnoją to wiesz gdzie są drzwi.. Brygadzistka z G+ tylko faworyzuje swoją córeczkę , premia tylko za to ze jest córką a takie chęci ma choćby wcale . masakra uciekajcie z tamtąd ludzie!..
9
Były pracownik 2017-01-04 01:34
A czy był lub jest jakiś brygadzista co nadawał się do tej pracy , bo z tego co widzę to wszyscy be
2
Akuku 2017-01-07 03:33
Po 6ciu miesiacach 13 zl/h to malo? Bez watpienia jako prosty operator bez znaczacych umiejetnosci, bo po takim czasie malo kto wychodzi z wlasnymi checiami do zglebienia i nauki bardziej wartosciowszych wartosci jakiejkolwiek produkcji typu przezbojenia np.
9 lat temu kazdy zatrudniony wychodzil z bananem na twarzy jak dostal 5 zl bo takie akurat byly czasy. Czasy az tak sie nie zmienily jakby sie nad tym zastanowic, jedynie mamy wiecej inzynierow i magistrow dzisiaj dla ktorych stawka 13 zl na start to obraza czy kpina choc pewnie dla wielu to z nich to pierwsza praca dopiero.
A nawet jesli sie myle w swojej wypowiedzi to jestem na prawde ciekaw gdzie da sie zarobic tyle samo co w tenneco zakladajac ze czlowiek idzie do pracy zarobic a kombinowac i narzekac jak to zwykle przy tych narzekajacych borajstwach bywa

1
Apuku 2017-01-07 22:36
Te 13 zł to jest brutto czy netto ?
Przy tej stawce wychodzi : 13*168 g + 80 g. nocne =2264* 70 %=1600 zł na reke, faktycznie ta stawka robi wrażenie
11
odradzam123 2017-01-08 08:04
Kolejny beznadziejny ... radzę nie aplikować chyba że już faktycznie musicie gdzieś przeczekać aby znaleźć coś innego choć wg. mnie lepiej nie rozpoczynać w ogóle współpracy bo jak by nie było zwiążecie się umową i chcąc nie chcąc będziecie musieli tam chodzić a gwarantuję że nie będziecie zadowoleni i rano na samą myśl będzie ściskać w żołądku. Nadgodziny, nadgodziny nadgodziny czyli w weekend też nie odpoczniesz od tego ... , a z drugiej strony jak ludzie tak dają się ... to sami się o to proszą. Ja zrobiłem papa Tenneco i strasznie się z tego cieszę.
16
Adi_1986 2017-01-08 13:47
dokładnie jak się dają to niech nimi tak zarządzają
1
Doriss 2017-01-08 14:07
Jakie Agencje obsługują Tenneco Gliwice
4
Stitches 2017-01-17 12:51
Ja jutro idę na rozmowę ciekaw jestem jak mi to przedstawią z tymi nadgodzinami i weekendami bo jeśli sprawa będzie wyglądała właśnie tak jak piszecie to zrezygnuje
andii 2017-01-18 06:18
to co mówią na rozmowie a jak później jest to przeciwne bieguny
1
BANKA 2017-01-18 08:07
Ja pracuję od paru tygodni praca ciężka i tępo ale to że praca ciezka mówiono na rozmowie, idąc na produkcję musimy zdawać się sparawe ze lekko nie będzie jedynie mnie zastanawia podejście ludzi do siebie jest katastrofa ja przypuszczam ze ludzie by pracowali tak myślę tylko że tam człowiek tepi się nawzajem starzy pracownicy co niektórzy to fakt, jak widzą nowego który daje się rade czyli nadąża tępo mówią o nim tak zacytuję...... ooo następny nie wy uczony takich to my mamy pod dostatkiem to bylo rozmowa pani z cv do TL z 3 a pracownik stoi i to wysluchuje tylko ze oni nie wiedzą że ten pracownik ma wykształcenie i ma doświadczenie! ! Czy mam rozumieć ze oni się takich ludzi boją :)Ja na mojej lini mam od początku wszystko przedstawiane od podstaw to nie mogę powiedzieć .Ja wam powiem tak praca i zarobki jak większości takiej branży ludzi do pracy będzie wiecej jak będzie inne podejście choć w to wątpię zrozumcie starzy pracownicy tej firmy ze wy też zaczynaliscie kiedyś co wy chcecie od kogoś jak go postawicie i ma tylko zap.......c
1
JJ 2017-01-18 20:55
Centrum Badawczo-rozwojowe jest super. Tam ludzie pracuja latami o sa zadowoleni. Na produkcji jest ciężko i da się wytzrymac. Brakuje liderów i brygadzistów z prawdziwego zdarzenia.
2
Wigryyyy 2017-01-23 12:01
Witam pracuje w tenneco od 1 tyg i powiem , ze jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Kazdy kazdemu pomaga , Nie wiem po co ludzie tak negatywnie pisza na ta firme skoro nie chce wam sie robic to trza bylo sie uczyc i na prezesa isc . Nierobole polecem firme .. Brygadzista z hali G tez spoko . POLECAM , SKLADAC PAPIERY. ;)
1
Adi87 2017-01-29 15:12
ci którzy zarabiają powyżej 5 netto zazwyczaj są na stanowiskach na których sprawują nadzór nad podległym personelem, chciałem się zapytać czy oni ludzi których mają pod sobą traktują z szacunkiem bo w końcu m.in. oni wypracowują ich wysokie zarobki czy przedmiotowo ?
4
qwe 2017-01-29 15:25
Który taki spoko...chyba sam piszesz o sobie. W sumie.. pewnie byli by moze inni gdyby nie byli naciskani z góry !
1
Tomik 2017-02-06 05:02
Kurde z ta robota to paranoja postawiła cie na produkcji z Ukraińcem i weź się czegoś naucz nic niewytłumaczalne a ciągle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze malo zrobione pracuje juz tydzień może 2 i czysta paranoja dziewczyny to istne debilki mądra choćby niewiem kim byli zwykle głupie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co nauczyli się wkrecac śrubki a pozatym nic w życiu nie osiągnęli ciągle każą przychodzić w soboty a nawet niedziele na 22 żeby potem być na 6 rano jakąś kpiną trzeba być naprawdę mocnym żeby tam wytrzymać ja jalos narazie daje rade ale niepolecam tej firmy same ciule tam pracują przemadrzale jak mnie ktoś porządnie wkorwi to dostanie w ryj i się zwolnie a brygadzista to tepe ciule co dostali tylko te stanowisko bo byli szybcy na maszynach jak to fizole tylko do łopaty sie nadający jestem ciekawe ile zarobie za cały miesiąc pracy na produkcji
9
wyskocz.a.się.dowiesz 2017-02-06 19:11
Jak można być tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] plackiem jak Ty?
1
Mariusz K 2017-02-07 20:55
praca nie jest najgorsza ,praca jest dla prawdziwych mężczyzn . może zarobki niewielkie ale ten kto chce pracować to będzie zapier...ał tylko piz.y narzekają. pozdrawiam brygadżustę z hali G+ Mariusza Ż.
1
ciekawyAS 2017-02-11 07:31
mariusz ładnie to tak pisać i pozdrawiać samego siebie ? heheeee. Ile tam wyciagasz jako brygadzista 4,5 netto ?
2
Eliz a 2017-02-15 14:51
Aktualnie szukają technika ds. Planowania Produkcji. Jak wygląda atmosfera i praca biurowa w Tenneco?
Szczery 2017-02-26 21:21
Ogarnijcie się na magazynie G+ bo nie idzie szczimać. Lepi sie czimać w kupie niż tonąć w kupie.
NiepokonanyKuc 2017-03-07 23:05
Wie ktos cos o szardałnie? Kiedy na G+ jest w tym roku? Jest wkoncu ostatni tydziel lipca i pierwszy tydzień sierpnia, czy dwa pierwsze tygodnie sierpnia???
Robert 2017-03-08 09:09
Ja Od ponad 17 lat ucze bawie wychowuje...Powaga.Tema Leader z DPP..Moi drodzy.To jest firma ktora chce miec zysk.To podstawa.A ci ktorzy Was mobbinguja ..zglaszajcie to.To nie jest ich firma.Jest ona nasza.Tych ktorzy chca pracowac..rozwijac sie.Pamietajcie o tym.Nie bojcie sie meldowc o problemach.Kto nie idzie naprzod ten sie cofa.Co do tzw. znajomosci.Pracowitosc, kompetencje , fachowosc.Tym pokonacie tych tzw. znajomkow.Nie pisze tego zlosliwie.Pracuje tutaj juz 17 lat.Serce i zdrowie wlozylem w te firme.Roznie bylo.Czego i Wam zycze.
1
Pracownik 2017-03-09 11:30
Tenneco szuka nowych pracowników na dłużej niż na 1 tydzień :) z tego co wiem do Tenneco zatrudia Agencja Max Power z Zabrza - nie tylko Ukraińców, Polaków też.
3
Max Power Sp. z o.o. - Zabrze 2017-03-09 13:08
Potwierdzamy :)
Agencja Pracy Max Power zatrudnia pracowników do Tenneco.

Umowa o pracę.
13 zł brutto - operator
14 zł brutto - magazynier

Zapraszamy do naszego biura w Zabrzu - ul. Wolności 262/220.
1
marcin 2017-03-10 05:41
juz wszyscy biegniemy jedziemy lecimy bo to cud marzenie stawki godzinowe (co za zenujaca reklama)
2
hebra 2017-03-11 00:25
No, a jak ma być dobrze , kiedy brygadziści to operatorzy z awansu czyli półmózgi, nie mający pojęcia o zarządzaniu zasobami ludzkimi, nie dbają o podwładnych, liczy się tytlko wynik . Fałszywi sk@$#%(yni zawistny motłoch. Jak Andrzej F.
Preferowani sa, cwaniacy z wyrokami za to bez szkoły i umiejętności, byle bez wykształcenia technicznego. Dlaczego? bo zagrażaliby tym debilom bez matury, a często nawet zawodówki. Dno i wodorosty. Od operatora do menadżera.
Tenneco 2017-03-11 10:29
Wyobraź sobie ze są brygadzisci którzy nigdy nie byli operatorami i maja wyższe wykształcenie. Trzeba się tylko rozejrzeć a nie wrzucać wszystkich do jednego wora. Pozdrawiam
1
Andrzej 2017-03-11 13:12
Pozdrawiam "pokrzywdzonego"
Trebacz 2017-03-11 13:48
Łukasz weź się w końcu do roboty. Twoje słowa kiedyś "że nienawidzisz produkcji i jest to dla ciebie zwykły motłoch"
G+ 2017-03-12 11:34
To chyba dobrze ze jest przewidziana ścieżka awansu, czyż nie? Myślisz ze ludzie chca całe swoje życie obsługiwać maszynę? Mnie tam to mobilizuje bardzo bo być moze ciężka i uczciwa praca zagwarantuje sobie awans i lepsze pieniądze.
1
produKUJ 2017-03-12 16:49
ja znam takich ktorzy zaraz po studiach zostawali prezesami co ty piszesz i w co wierzysz ciezka praca awans czlowieku ty myslisz ze jak ktos dobrze ora na maszynie i wyrabia normy to go z niej sciagna i awansuja i dadza jakiegos lesera zeby spadla wydajnosc?
3
AF 2017-03-12 17:52
Hebra idź wylewać swoją frustrację w innym miejscu. Oceniasz ludzi nie mając o nich bladego pojęcia. Ścieżka awansu przez operatora jest jedną z lepszych o ile nie jedynie słuszną. Wg. Ciebie na co nastawiona jest produkcja jak nie na wynik? Dla Twojej wiadomości " nie jestem polglowkiem z awansu", mam skonczone trzy kierunki techniczne i praktycznie stałą brygade od dwóch lat. Pozdrawiam
1
Operatorktoryniezyjetylkotafirma 2017-03-13 12:09
Groga firmo tenneco ,kiedy jest ten przestój na hali G+? Bo tez ludzie mają tutaj swoje życie i chcą wiedzieć jak zaplanować urlop. Nic oficjalnie nie wiemy a tez mamy rodziny i chcemy wiedziec. Juz polowa marca więc święty czas by się tego dowiedzieć!!!. Czekam
2
Operatorktoryniezyjetylkotafirma 2017-03-13 12:11
Groga firmo tenneco ,kiedy jest ten przestój na hali G+? Bo tez ludzie mają tutaj swoje życie i chcą wiedzieć jak zaplanować urlop. Nic oficjalnie nie wiemy a tez mamy rodziny i chcemy wiedziec. Juz polowa marca więc święty czas by się tego dowiedzieć!!!. Czekam
2
Popieram 2017-03-15 11:55
Dokładnie !!! już święty czas ! nie wiem jak długo jeszcze mamy czekać . Na opinie to odrazu umią odpowiedzieć a na takie nasze pytania to już nie .
Już zastanawiam się nad oddaniem wypowiedzenia bo mają nas za nic.
1
DrabinaGłupich 2017-03-16 12:50
Pracuje w Tenneco od nie dawna i wcale nie dziwi mnie ta cała sytuacja. Kierownicy działów wraz z mistrzem produkcji na zmianie nocnej wiecznie naćpani , nie ogarniają spraw personalnych pracowników.
Planowanie produkcji to wielka improwizacja-może się uda. Brak przepływu informacji,dezorganizacja,głupota sprawia ,że wielu pracowników szybko odchodzi a na ich miejsce zatrudnia się Ukraińców bo nie ma kim już zapchać dziury.
3
matrix 2017-03-17 10:02
Nie jest lekko w tenneco ja zaczynałem rok temu od 13 zł teraz mam 17 zł szału niema ale katastrofy też nie w zależnosci od miesiąca z dwoma sobotami 3000zł na ręke wyciągam jako logistyk.
starszy mistrz z km 2017-03-17 18:19
Wszedzie jest syf, czy tenneco czy inna firma produkcyjna to ten sam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie ma kadry z rozumem, ktora poprowadzi ludzi, pomoze w problemach czy wytlumaczy sprawy zwiazane z firma. Zaden dozor nie potrafi zyc w zgodzie z ludzmi bo jest po prostu na to za TĘPY!!! Trzeba kazdego majstra kapowac u wladz bo olewanie ludzi i mobing nie skonczy sie tak szybko.,
2
1234 2017-03-17 21:39
jak sobie pozwalacie to sami jesteście sobie winni ofert pracy nie brakuje ale jezeli zyjecie mysla ze dostajac prace ktos wam robi laske i na was nie bije kokosow a do tego moze po was jechac jak po ... i grzecznie na to przyzwalacie to nie narzekac tylko do roboty w soboty i niedziele najlepiej tez bo dzieki temu ktos zyje w luksusach i ubaw ma nie maly
2
log_ola 2017-03-17 21:45
stawka na rynku pracy dla logistyka to 6000 - 8000 brutto w zależności od doświadczenia
3
Gfffvb 2017-03-18 11:31
Dla logistyka może tak. W Tenneco gościu, który ma uprawnienia na wózek i podstawia skrzynki z komponentami uważa się za logistyka.
log_ola 2017-03-19 14:29
taki też powinien zarabiac tyle żeby było go stać na wakacje dla rodziny 2 razy w roku i samochód. Z pensja 2500 zł brutto nawet netto ludzi stac tylko na wegetacje od 1 do 1 jak by mieli 3 życia i w kolejnym mogli jakos z niego skorzystac. Dla mnie to ponizajace i szczyt glupoty ale jak ktos nie widzi w tym nic zlego to niech nie narzeka albo niech zacznie sie cenic i cos ma z tego zycia
12
Marek 2017-03-20 22:19
Witam ! Szukam pracy. Ile można zarobić w tenneco i jaka jest atmosfera w pracy ? Proszę tylko o poważne odpowiedzi.Dziękuje.
Mitk 2017-03-24 06:25
Witam jaki jest numer na gorąca linie tenneco?
cinusmaximus 2017-03-28 16:33
Najtrudniej jest się przyznać do błędu a potem dalej brnąć i udawać że się nic nie dzieje ;)
1
łosiu 2017-03-29 18:28
Nie polecam :)
1
Zostaw swoją opinię o Tenneco Polska Sp. z.o.o - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tenneco Polska Sp. z.o.o