Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Tenneco Polska Sp. z.o.o

Pracowałeś w firmie Tenneco Polska Sp. z.o.o i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Abram - 2015-10-04 00:27:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jest taki pracownik logistyczny. Dawid Oleksy. Są informacje z nieoficjalnych źródeł że matka go wyciągnęła z psychiatryka dość niedawno.Podobno pracuje na hali G+ jako suwnicowy. Podobno w plecaku nosi niebezpieczne narzędzie bo boi się o swoje zdrowie i życie. Twierdzi że prześladuje go cień i echo. Dziwne.Proponowałbym sprawdzenie tego człowieka pod względem działania narkotyków i alkoholu. Według wypowiedzi kilku-dziesieciu osób, w tym działu logistycznego, jest z nim na prawde poważny problem. Czy da sie z tym cos poradzić ?
zdjecie uzytkownika
MożeSieUda - 2015-10-04 23:08:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jak wygląda praca na stanowisku Elektryk Utrzymania Ruchu?
Jaka jest atmosfera pracy i czy są jakieś możliwości awansu z takiej posady?
Czy to że mam tytuł inżyniera elektryka da mi jakąś przewagę?
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2015-10-11 19:29:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W Tenneco pracuje mój brat od 2 lat - stawka 24zł h utrzymanie ruchu. Ja się zatrudniłem na operatora tak jak on wcześniej. Praca ciężka? Raczej nie może dlatego, że jestem na G+. Atmosfera całkiem spoko przynajmniej w moim teamie. Ludzie na hali raczej są mili dla nowych pytam gdzie to jest? Dostaje odpowiedź bez żadnego... idź se poszukaj. Nie wiem skąd ta opinia, że gnoją, że to obóz pracy. Zrobisz normę i masz wolne, ale 8h trzeba być. Z tego co inni mówią, którzy pracują tam dłużej. To jest spoko, wypłaty na czas, nadgodziny płacone. Przerwa na fajke możesz zrobić praktycznie kiedy chcesz wystarczy, że poprosisz, że ktoś Cię zmieni na te 5 min. Jak dobrze trafisz robisz 1000-1200 elementów, jak masz doświadczenie idziesz na 1500-2000, Hardcory idą na 4000. Co do możliwości podwyżki to są, ale trzeba spełnić warunki np. Ogarnąć ustawianie maszyn to perfekcji, wyrabianie się w normie, no i frekwencja. Co do tych sobót no cóż to jest tak, że starsi pracownicy robią w weekend, jak któryś nie przyjdzie to dzwonią po Ciebie. Brat ma teraz nocne dyżury czyli jak coś się spier... to trzeba jechać naprawić. Raczej normalna firma. Nie jest dla Leniwych i tyle. Jeżeli chodzi o nadgodziny to się można wpisać, ale nie jest to obowiązkowe jak ktoś ma ciśnienie na kase to bardzo się przydaje. Polecem ;)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-10-12 11:06:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Mordownia nic pozatym praca 6 dni w tygodniu na 3 zmiany podczas rozmowy oszukują ze praca jest 5 dni w tygodniu a w rzeczywistości pracuje sie 6,7 dni. Stawki marne brak, obrań dla pracowników.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-10-12 11:10:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xyz - 2015-08-27 19:25:21]:
duza rotacja mówi sama za siebie ;)
zdjecie uzytkownika
Stary - 2015-10-12 19:46:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy Jesteście świadomi ze pracujecie na urządzeniach dostarczanych przez Firmę Technik Partner Daniel Woronicz gdzie elementy spawane nie mają żadnych atestow itd.Spawane są przez gościa bez uprawnień czyli żadnej gwarancji.Może warto się zainteresować z kim Firma współpracuje i jaki ma to wpływ na bezpieczeństwo pracy.
zdjecie uzytkownika
genario - 2015-10-15 11:45:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam, pracowałem w Tenneco 4 miesiące na magazynie. Tragedia. Mistrz Sebastian Bierzuński to osoba która nie liczy się z żadnym człowiekiem. Nie można iść na urlop gdy się go potrzebuje nie mówiąc już o chorobowym. Jak jesteś chory to musisz być w pracy bo inaczej wywalą Ciebie bez żadnego pytania. Kolejny mistrz na drugiej hali - Szymon Górski, to przydupas Sebastiana. Był mistrzem na magazynie na hali głównej ale przerzucili go na magazyn nowej hali. Ani jeden ani drugi nie pyta się jaki masz problem tylko ma być wykonane choćbyś miał zdechnąć na miejscu. Jedyny plus tej firmy to dobry socjal. Ale jak ma być zły i jak mają przyciągnąć pracowników jak nikt tam pracować nie chce, tylko mogą socjalem bo zarobki takie że szkoda gadać.
zdjecie uzytkownika
Gosc - 2015-10-15 19:18:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam
Chciałem się czegoś dowiedzieć na temat pracy w charakterze technika kontroli jakości czy ktoś mógłby podzielić się swoimi doswiadczeniami na czym polega praca i jakie są stawki. Mam również pytanie dotyczące bezpłatnych autobusów z kierunku tarnowskich gór gdzie mozna znaleźć taki rozkład lub dowiedzieć się jaka jest trasa busa od tarnowskich gór i ile trwa?
za odpowiedzi z góry dziękuje
zdjecie uzytkownika
adi - 2015-10-22 10:24:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Też jestem zainteresowany stanowiskiem technika kontroli jakości, lecz mało informacji na ten temat. A Aktualnie pracuje w Oplu przez adecco i zastanawiam się nad zmianą. Może ktoś posiada jakieś informacje ? Z góry dzięki
zdjecie uzytkownika
sylwek - 2015-10-27 12:47:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich obecnych na forum, wszedłęm by poczytać sobie troche o tnneco z tego względu że chciałbym do niż zanieść swoje cv , ale pierw chcialbym dowiedziec sie jak pracuje sie na magazynie jako zwykly pracownik,bo tu @genario pisał troche cos innego, ja sie nikogo nie boje ide doroboty by zarobic, dajcie znac
zdjecie uzytkownika
Gosc - 2015-10-29 19:19:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Choć nie pracowałem wypowiem się, gdyż byłem na rozmowie kwal. na hali.
Pierwsze wrażenie: firma bardzo nowoczesna i ma bogaty pakiet socjalny dodatkowo uważam, że średnio 5% podwyżki roczne są jak najbardziej na miejscu nie spotkałem się z tym w innych zakładach pracy a wynikają one pewnie z stopnia inflacji który ma podobny wskaźnik. Na produkcji widziałem małolatów którzy pewnie maszyny i procesy produkcyjne widzą pierwszy raz w życiu. Praca jak najbardziej w porządku czy to na produkcji czy na innym dziale masz stanowisko pracy i jesteś za nie odpowiedzialny. Komentarze negatywne wydaje mi się że napisały osoby które wiecznie narzekają na prace lub nie umieją się dostosować do społeczności pracowniczej, powinni zmienić prace.
Amerykańskie standardy pracy tzn. jeśli zostajesz fachowcem to zostajesz w bardzo wąskiej dziedzinie i jesteś bardzo dobry w tym co robisz.
Bogaty pakiet socjalny, karta multisport, premia 20%, możliwość nadgodzin, darmowy transport, dopłaty do obiadów. nie spotkałem jeszcze w żadnej firmie takiego standardu.
Minusy które mogę zauważyć to,to że firma wydaje mi się jest bardzo mobilna: dziś jest ale jutro już jej może nie być, fabryka składa się przeważnie z parku maszynowego który z dnia na dzień można przenieść w inne miejsce gdzieś gdzie są tańsze podatki tańsza siła robocza, może jest to wybieganie w przyszłość ale na tym punkcie jestem troche przewrażliwiony a wynika to z mojego doświadczenia.
Jak najbardziej polecam firme
zdjecie uzytkownika
nonszalancki - 2015-10-31 11:36:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam.
Ile może zarobić tam inżynier ??? projektant narzędzi ???
zdjecie uzytkownika
okonamaroko - 2015-11-02 16:34:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pracuje w tenneco prawie rok czasu i nie narzekam mam spoko brygadiera i zespół premie tracimy za ewidentne babole ja osobiście jeszcze premii nie straciłem. Co do pracy jest ciężko ale jak ktoś chce pracować wyrobi się spokojnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mnie opinię ludzi którzy przepracowali jeden dzień i płaczą tutaj na forum dzisiejsza młodzież myśli że za samo schylenie się dostanie 3000zl śmiech wiadomo zarobkowo mogłoby być lepiej ale w takim kraju żyjemy gdzie firmy zagraniczne maja nas za białych murzynów. Ale pracę polecam ludziom pracowitym :-)
zdjecie uzytkownika
pannaciekawska - 2015-11-04 16:40:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy Ktoś może wypowiedzieć się na temat pracy w charakterze zakupowca? Widzę, że pojawiła się taka oferta pracy w Tenneco i nie ukrywam, że poważnie się nad nią zastanawiałam.
zdjecie uzytkownika
Nick P. - 2015-11-06 17:15:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam.Mam pare pytan dotyczacych pracy jako magazynier-operator wozka widlowego i prosze o konkretne odpowiedzi a nie takie co omijaja temat.Na tyle opini ile sie tutaj znajduje,to moze o magazynierach operatorach wozkow jest 5?
1.JAK WYGLADA DOKLADNIE PRACA NA MAGAZYNIE JAKO OPERATOR WOZKA WIDLOWEGO(CO SIE DOKLADNIE ROBI BO Z OPISOW WYCHODZI NA TO,ZE TO ROZLADUNEK TIROW I DOWOZENIE NA PRODUKCJE,CZY JEZDZI SIE NA WOZKACH ELEKRYCZNYCH I SPALINOWYCH CZY JEDNAK JAKIMIS DZIADOSKIMI PALECIAKAMI ALBO RECZNYMI ELEKTRYKAMI,PO ILE GODZIN SIE PRACUJE
2.JAKI JEST KIEROWNIK MAGAZYNU,CHODZI O TO CZY CZLOWIEK,Z KTORYM MOZNA NORMALNIE POROZMAWIAC CZY JEDNAK OKAZE SIE ZUPELNIE INNA OSOBA.
3.JAK WYGLADAJA ZAROBKI NA POCZATEK BO G******E PIENIADZE TO MNIE NIE INTERESUJA TYM BARDZIEJ,ZE DO TEJ PORY ZARABIALEM WIECEJ NIZ 2000ZL I NIKT MNIE ZA TO NIE JE**L!

Prosze o konkretne odpowiedzi i z gory dziekuje.Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
notr - 2015-11-10 19:00:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jeśli chodzi o prac ejako opertor maszyn to troche jest fajnych rzeczy, które oferują czyli np. umowę o pracę bezpośrednio z pracodawcą, bezpłatny dojazd z terenu Gliwic, Pyskowic, Zabrza, Bytomia i okolic, dofinansowanie do posiłków! Wiec mają naparwde spory zakres świadczeń socjalnych z tego co widze.
zdjecie uzytkownika
humboldt - 2015-11-12 22:40:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [notr - 2015-11-10 19:00:12]:
nie jest to moim zdaniem marzenie jeśli chodzi o pakiet socjalny , ale lepszy rydz niż nic oczywiście
zdjecie uzytkownika
spaxa - 2015-11-15 03:00:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
według mnie warto się przedstawić z jak najlepszej strony, pracodawca wtedy na taką osobę zupełnie inaczej patrzy
zdjecie uzytkownika
pl - 2015-11-15 20:55:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tylko wiesz to,ze pracodawca patrzy inaczej to tylko kwestia samego poczatku.Kazdy moze dac sie z siebie 100%.Tylko po chwili okazuje sie,ze czlowiek daje z siebie wszystko zeby potem traktowali go jak ostatniego pomagiera.Oferuja Ci stanowisko i ze bedziesz wykonywal wszystko to co jest do tego stanowiska adekwatne a jak zaczynasz pracowac to sie okazuje,ze brygadzista czy tam kierownik zatrudnia Cie do najgorszych prac.A ze dluzej pracuja to dyrektor glowny przytakuje glowa i nic z tym nie robi ;).I to nie trwa tylko miesia dwa lub trzy tak jak sie mowi na sprawdzenie,tylko rok albo i caly czas.Wiec po co sie wysilac? Marne szanse,ze wgl ktos Cie doceni bo moze jestes z gory przypisany do odwalania najgorszej pracy.
zdjecie uzytkownika
Tymek - 2015-11-17 11:12:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wow, ten bezpłatny dojazd to dla mnie szok, dobra sprawa ale wcześniej w ogóle się z tym nie spotkałem, a w taki sposób pracownicy mogą trochę zaoszczędzić.
zdjecie uzytkownika
crs - 2015-11-20 07:05:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
nie polecam
zdjecie uzytkownika
Anitka - 2015-11-25 00:05:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odwiedzając zakład w związku z poszukiwanie nowych możliwości rozwoju, opowiem o swoich pierwszych wrażeniach. Bardzo mili ochroniarze którzy wytłumaczyli mi na wejściu, gdzie mam się udać. Wchodząc na drugie piętro do działu HR sądziłam, że to nowoczesny budynek w końcu firma Amerykańska, a tu brudny moloch z lat 80, jedno krzesło dla kandydata, zero wody by się napić i długa tabela poszukiwanych osób. Widać zakład ma problemy z zatrudnieniem lub po prostu nie dba o swoich pracowników w należyty sposób. Przejdźmy do zarobków jakaś podstawa + 20 % i niby to można nie łatwo stracić :). Na rekrutację należało zabrać swoje ceryfikaty i świadectwa pracy, czyżby firma myślała i porównywała się z kimś gorszym od Siebie hmm - powiedzmy że to standard Amerykański pokaż nam w czym jesteś lepszy od Nas :) Ogólnie Panią z HR proszę by się lepiej przygotowała do rozmowy i informowała kandydatów o czasie oczekiwania na odpowiedź i podziękowała im za wizytę, żegnając się z nimi podając rękę - czyżby tego Amerykanie nie nauczyli ? Po rozmowie może was też czekać kolejna rozmowa np. z kierownikiem działu. Ja natrafiłam na Panią z działu Logistyki. I tu kolejna moja ocena: Pani Kierownik myśli o sobie, że jest najlepsza, sądząc że pracownik będzie ją całował po nogach, że tam przyszedł i ma przyjemność z nią w ogóle rozmawiać. Najlepsze pytanie kim będziesz za 5 lat - Proszę Panią niech Pani sobie wbije do głowy, że w dzisiejszych czasach jeśli pracuje Pani w firmie Automotive 5 lat, a szczególnie w dziale Logistyki to jest Pani tzw słabym ogniwem, naprawdę polecam Pani zmienić firmę i poznać realia dzisiejszych międzynarodowych stosunków międzyludzkich, a nóż nowa wiedza Panią oświeci. Pani "kierownik" poinformowała mnie po kilku zadanych pytaniach czy mam jeszcze inne - po jej minie widać było że ma już dość pytań i chce jak najszybciej wyjść, niezbyt miłe podejście do nowego członka zespołu, a ma ich jak to mówiła 4, dział to tzw duży pokój ze wszystkimi z działu logistyki i zaopatrzenia i wszyscy mówią na raz. No to się nazywa nowoczesna firma :). Na zakończenie rozmowy Pani sapnęła do mnie do widzenia stanowczym głosem. Cóż za zachęta na dalszą część a chyba ostatnią część rekrutacji :) miło by było usłyszeć dziękujemy za wizytę w firmie lub było nam miło że Pani do nas przyjechała i wypuścić np. kandydata otwierając mu drzwi. Widać tego tej Pani nie nauczono i tu nasuwa się pytanie gdzie ten wysoki standard Pani obsługi który to ciągle słychać było w Pani ustach na rozmowie kompleksowa kompleksowa obsługa klienta :). W chwili obecnej firma bardzo się rozbudowuje niby nowa hala G czy G+ i cóż z tego jak nikt tam nie chce pracować :) Na koniec mogę stwierdzić, że to nie Firma dla specjalistów lub ludzi z własnym szerokim myśleniem i ambicjami. Wszystkim którzy rekrutują radziłabym się zastanowić czy to nie kolejna ParaFirma która jak jej nie będzie się u nas opłacała, zabierze wszystkie maszyny i urządzenia, przenosząc się w inne miejsce. Na koniec Pozdrowienia dla wszystkich nowych pracowników i dla ludzi którzy nie wahali się wyrazić opinii.
zdjecie uzytkownika
Sistema - 2015-12-04 12:22:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zatrudnimy operatorów wózków widłowych do pracy na terenie Gliwic

Oferujemy:

• zatrudnienie na podstawie umowy o pracę bez pośredników
• stawkę godzinową 15,50 pln brutto/h
• miłą atmosferę pracy
• możliwość zdobycia doświadczenia
• osobom z potencjałem - możliwość rozwoju

Osoby zainteresowane pracą na powyższym stanowisku prosimy
o przesłanie aktualnego CV na adres:
rekrutacje@sistema.com.pl
zdjecie uzytkownika
Zygu - 2015-12-04 16:04:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pl może nie w każdym przypadku tak jest? Dlaczego mieliby zatrudniać kogoś do gorszych i trudniejszych prac, jeśli jest świetny w tym co robi i taka praca ogranicza jego potencjał.
zdjecie uzytkownika
Seba - 2015-12-09 10:50:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Abram - 2015-10-04 00:27:34]:
:)
zdjecie uzytkownika
paoa - 2015-12-14 19:11:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiem, ze jest u nich całkiem dobra praca jako Supervisor ds. Jakości i stawki nie są takie złe, bo widziałem, ze ok. 18000 zł jest za podstawe na pewno no i plus premia.
zdjecie uzytkownika
ha ha - 2015-12-15 09:04:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1800 jako supervisior śmieszne to w GMMP (Opel Gliwice) adeccowiec ma więcej jako nowy przyjęty pracownik na na produkcję a Praca w tenneco to porażka zero zasad liczy się ilość komponentów a ty jesteś nie ważny jestes jak robot
zdjecie uzytkownika
juhass - 2015-12-15 23:41:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anitka - 2015-11-25 00:05:06]:
Choć też tylko byłem na rozmowie... Odczucia mam dokładnie takie same jak Ty. Idiotyczne, wyuczone pytania nic nie wnoszące, późniejsza rozmowa z ludźmi z działu (pytają na początku o to samo o co pytała kobieta z HR- nie mogli być na spotkaniu od początku?). Generalnie dziwnie tak- ale to wnioski wyciągnięte tylko na podstawie rozmowy.
zdjecie uzytkownika
BoB - 2015-12-22 22:02:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gosc - 2015-10-15 19:18:28]:
Witam, pracowałem również na magazynie i chorobowym nie gardziłem :) Od kiedy żey iść na L4 musi być zgoda przełożonego? Więc nie kłam leszczu.
zdjecie uzytkownika
art_l - 2015-12-25 14:20:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca nawet nie jest zła, tylko jest problem z brygadzistami i kierownikiem zmiany. Pracowałem na sali G+ i ci ludzie mają niski poziom kultury osobistej. Szczególnie kierownik zmiany (Krzysztof chyba, nazwiska nie znam) nadużywa wulgaryzmów i zwraca się do pracowników bez szacunku. Podobnie brygadziści- przychodzi ktoś nowy i nie wytłumaczą mu o co chodzi tylko od razu wymagają cudów. Pozdrawiam Jarka P.-podobna sprawa jak z Krzyśkiem. Pracowałem tam miesiąc, robiłem co kazali, za każdym razem byłem w pracy, a wczoraj dowiedziałem się że "dziękują mi za współpracę".
Co do kierownika zmiany z tej hali to nie wiem jak taki człowiek może zajmować taką funkcję. Ma wiedzę, ale jest nieprzystosowany do życia w społeczeństwie.
zdjecie uzytkownika
Cyuc - 2015-12-29 05:33:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Sporo prac, masa fizycznych osób jest potrzebna. Jak na Gliwice to z tego co słyszałem niezła pensja ma być, podobno można w zależności od stanowiska zacząć od 2000zł
zdjecie uzytkownika
adik - 2016-01-12 23:33:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ha ha - 2015-12-15 09:04:54]:
A w Oplu co jest ? Ktoś sięz Toba liczy ? Do tego umowa pod adecco i nawet nie mozesz być pewien keidy Ciebie wywala. Brak perspektyw. Jestem pracownikiem Adecco w Oplu i powaznie się zastanawiam na przejsciem do tenneco moze dlatego że zaproponowali mi wyższe stanowisko niz produkcyjne
zdjecie uzytkownika
uptown - 2016-01-13 04:06:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli faktycznie @Cyuc zarobki zaczynają się u nich od 2 tys, to jest to dobra firma, żeby zacząć zdobywać doświadczenie na rynku pracy. Chyba pojawiła się u nich rekrutacja na brygadzistów.
zdjecie uzytkownika
Mr Wiesz Kto - 2016-01-14 16:54:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nowy - 2015-10-11 19:29:12]:
Dzięki za opinie wreszcie ktoś kumaty. Właśnie się zatrudniam i potrzebowałem takiej opinii. Pracowałem już na produkcji i takie warunki to dla mnie nic. Dam Opinie jeszcze po miesiącu pracy i po pół roku jak będzie okej.
zdjecie uzytkownika
bigos93 - 2016-01-14 20:35:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zaskoczę was jest inna firma na strefie, która płaci lepiej, robota jest lżejsza, są darmowe busy, premia 15% praktycznie stała, multisport za 20 zł, premie co pół roku za oceny i kolejne za brak l4 w dodatku premia świąteczna no i co roczne podwyżki. Jest to NGK Ceramics, pracowałem wcześniej w tenneco 3 miesiące i to były najgorsze 3 miesiące w życiu. W NGK robię 1,5 roku szybko mi to zleciało i przyjemnie. A do Tenneco nigdy nie wrócę. Dość powiedzieć, że w NGK na czysto bez sobót mam większą wypłatę niż w tenneco ze wszystkimi sobotami.
zdjecie uzytkownika
bonia - 2016-01-14 23:35:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bigos93 - 2016-01-14 20:35:33]:
Witam, proszę o więcej informacji na temat NGK Ceramics.
zdjecie uzytkownika
sylwek - 2016-01-16 23:48:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
trzeba się troche znać na amortyzatorach samochodowych gdyż prawie wszystkie marki posiadają amortyzatory ich firmy,teraz szukaja technika utrzymania ruchu a i oferuja bezpłatny dojazd do Gliwic,Bytomia
zdjecie uzytkownika
gosiaczek - 2016-01-19 12:21:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bigos93 - 2016-01-14 20:35:33]:
również polecam tą firmę NGK mąż pracuje lecz niestety kobiet nie przyjmują a szkoda
zdjecie uzytkownika
pączek - 2016-01-19 20:54:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@gosiaczek też słyszałam dobre opinie (mimo tego co sie pisze na forach), a jeśli chodzi o kobiety- to pewnie zależy na jakim stanowisku. na pewno na specjalistę do kadr, inżyniera czy specjalistę każdy ma szansę :)
zdjecie uzytkownika
ToTylkoJa - 2016-01-19 21:22:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobry pracuje w tenneco gliwice w sumie trzy tygodnie z tego juz jestem tydzien na l4 bo robota jest dla robota a nie dla czlowieka 4000 sztuk na zmiane chwila przerwy w pracy na male siku i brak mozliwosci napicia sie wody

Pracowalem wczesniej w oplu i porownac pracy nie mozna opel jest o wiele lepszy

Teraz przyjmuje aie do NGK i tam juz raczej zostane

Szczerze nie polecam Tenneco
zdjecie uzytkownika
toczek - 2016-01-20 09:21:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś może się wypowiedzieć a propos zarobków ?
Np. operator. magazynier itp ?
zdjecie uzytkownika
marek - 2016-01-21 21:48:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@toczek, popieram. Jak widziałem teraz ogłoszenia na produkcję to pisali jedynie, ze oferują umowe o pracę, dofinansowanie do posiłków i szeroki zakres świadczeń socjalnych.
zdjecie uzytkownika
pracka super jest - 2016-01-24 15:23:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@marek no i pewnie jeszcze nie trzeba mieć doświadczenia ani nic :) Tyle, że to ogłoszenie z grudnia i możliwe, że już ktoś się znalazł, chyba, że wciąż szukają i nie chcą zaśmiecać ogłoszeniami. Jedno z nowszych dotyczy stanowiska specjalist ds. kadr, gdzie trzeba mieć wykształcenie wyższe oraz 2-3 lata doświadczenia na podobnym do tego stanowisku. Oraz znać prawo pracy.
zdjecie uzytkownika
fere - 2016-01-26 23:42:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jo - 2015-08-21 12:34:45]:
Jeżeli nie będziesz miał urlopu czy L4 przez trzy ostatnie miesiące oraz pracował na przyzwoitym poziomie, to nie ma problemu po tym czasie. Ja przeszedłem po 6 miesiącach.
zdjecie uzytkownika
wayne - 2016-01-28 21:41:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bigos93 - 2016-01-14 20:35:33]:
Podobno do NGK jest bezpłatny dojazd z Knurowa. Wiesz coś więcej na ten temat? Skąd odjeżdża?
zdjecie uzytkownika
xyz - 2016-02-04 23:56:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Po 10 latach pracy w Tenneco operator trener brygadzista.... obecnie zatrudniony w NGK zaluje ze tam nie rozpoczalem swojej przygody z praca. Praca na luzie.... targety bez problemu... zarobki na dziendobry o wiele lepsze a w porownaniu ze stazem 5letni pracownik ngk zarabia tyle co brygadzista w tenneco na czysto... mniej wiecej :-). W Tenneco czesto traci sie premie za swoje i innych bledy z brygady, dodatkwo zapierdalasz bez tchu odpoczynku, duzo wiedzy do zapamietania na starcie... Proces rekrutacji - chyba kazdego cepa przyjma z rekami i nogami :-) spore rotacje ludzi ( nie dziwie sie) wiec czesto jest tak ze robisz kilka tygodni / miesiecy na jednym - 2 -3 stanowiskach.

Sporo pisac... Tenneco jak wojsko - robi z Ciebie pracownika ktorego po dluzszym stazu wszedzie przyjma a jak juz sie zatrudnisz to odczuwasz ulge i spokoj bo to jednak hard level jesli chodzi o wysilek fizyczny i psychiczny na slasku :D
zdjecie uzytkownika
xyz - 2016-02-05 00:01:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zapomnialem dodac o dodatkach... Tenneco 20% premii ktore latwo stracic nawet nie z wlasnej winy. Dodatki wczasy i bony swiateczne ? smiech na sali... 350 / 175zł bruttto jak zarabiasz 2k ponad...

NGK - brak l4 350zl 2x na rok ocena brygadzisty od 270 zł w zwyz 2x na rok; bony swiateczne ? 1250 zl ok; wczasy ok 850zl.... no i stala premia 15% chyba ze cos naprawde zle zrobisz stracisz 3 %
zdjecie uzytkownika
Menedżer - 2016-02-09 17:59:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tenneco to amerykański obóz pracy w Polsce.Powinni o tym pisać w gazetach, a tym czasem piszą sobie bez pojęcia "polskie obozy". Szkoda się robi bo USA taki niby nasz wyzwoliciel i sojusznik, a tutaj u japońca z byłego Państwa Osi lepiej się pracuje .
Ehh czy my kiedyś będziemy mieli swoje własne Polskie koncernyi i fabryki??? bo jak na razie to rządzą ci co rozpętali IIWŚ czyli Niemcy, Włosi, Japońce i amerykany.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa rekrutacyjna w Gliwicach w HR Masters. Ogólnie o tym, że praca jest ciężka, ma się 7 sekund na wykonanie czynności (pokazała film jak ta praca wygląda), praca stojąca.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
BOB - 2016-02-11 10:19:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ta firma to jedno nieporozumienie mało płacą zastraszają pracowników to jeszcze wypłaty nie w terminie a o wulgaryźmie co nie których liderów nie wspomnę
zdjecie uzytkownika
art_l - 2016-02-11 12:26:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BOB - 2016-02-11 10:19:50]:
Szczególnie Jarek P. z sali G+ (Base 2), do spółki z kierownikiem zmiany. Ci ludzie nie są normalni, co drugie słowo u nich zaczyna się na "k". To co oni wyprawiają podchodzi pod mobbing. Zalecam im wizytę u lekarza.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Tenneco Polska Sp. z.o.o!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tenneco Polska Sp. z.o.o

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert