brak logo

PPHU BOWI

Janikowo

Opinie o PPHU BOWI

ania kowalska 2012-07-17 14:22:52
mój brat tam pracował kilkanascie lat temu P. Wojewoda i z tago co pamiętam to atmosfera była dobra bo nie raz za nim czekałam na stołówce jak skończy prace i pojade z nim do domu więc głupoty piszecie
Magda 2012-08-02 15:15:12
Nie wyleciałam tylko sama się zwolniłam i popełniłam głupotę swojego życia...no,ale życie Wam wszystkim pokaże,że to dobra firma:)poczekajcie!
Zosia 2012-09-15 13:43:05
A jak się pracuje kobietom w biurze ? bo się zastanawiam ...
B. W 2012-11-08 23:40:32
BOWI JEST JAK MEDIA MARKT- POWINNI TEGO ZABRONIĆ
tttttt 2012-12-15 01:57:38
Kompletny brak organizacj !!!!!
nowy 2013-05-10 15:56:02
jakies nowe opinie na temat firmy? cos sie zmienilo?
1
zdenerwowany 2013-08-08 18:55:41
sprawiedliwość Ty weż sobie poszukaj pracy np. przy kopaniu rowów..no tam to zarobisz nie 1400 ale 5000!!!! [usunięte przez administratora]!!! przecież nikt Ciebie nie trzyma w BOWI! spadaj!
uczciwy 2013-09-10 11:43:23
Hej Złożyłem cv idę na rozmowę nie wiem czego sie spodziewać poczytałem troszkę tych opinii i nie wiem co robić???????????
Może jakieś sugestie,podpowiedzi!!!! Opinie są straszne
Nick 2013-10-25 18:40:23
Pracował i błagać o powrót nie będzie... Po pierwsze:! Przyjąłeś się na lakiernię a nie do butiku!,po drugie:!Kierownik niech gada sam do siebie!(a jaki to ma związek z wykonywaną przez Ciebie pracą?) po trzecie:! brygadzista? hmmmm...chyba po to obejmuje tę funkcję aby przejąć część obowiązków Kierownika!! A nawiązując do Twojego P.S. - JAKI ZESZYT? JAKA LISTA OBECNOŚCI?? No pierwsze słyszę! (usunięte przez administratora)
3
Nick 2013-10-25 20:39:39
wypłata to raczej jest ok. tydzień wcześniej przed terminem!! Ty sobie poczytaj co tam masz w umowie! jeden z drugim!!!!! WYNAGRODZENIE DO 10-TEGO !!!!! a kasa jest ok.piatego!!! czyli kilka dni przed terminem wypłaty!!!!!!!!!!! (usunięte przez administratora)
pawel 2013-12-01 13:10:58
nie jest żle idzie wytrzymac
Tak 2013-12-30 12:56:49
Prawda jest taka,ze odbieralem premie na zeszyt w stolowce i pewnie jest tak dalej.Stracilem na tym,bo nie bylo doliczane do kartki z wyplaty i to jest przekret ktory nie powinien byc.Firme odradzam,tylko z braku laku i kit dobry!!!
2
Rys 2013-12-30 12:57:49
Prawda jest taka,ze odbieralem premie na zeszyt w stolowce i pewnie jest tak dalej.Stracilem na tym,bo nie bylo doliczane do kartki z wyplaty i to jest przekret ktory nie powinien byc.Firme odradzam,tylko z braku laku i kit dobry!!!
bałagan 2014-02-13 13:04:26
ja pracowałem, wypłaty w terminie (usunięte przez administratora)
1
zboczeniec od anala 2014-02-22 13:34:10
Kocham Bowi to moje dzieciństwo każdy tam co pracuje jest jak brat pozdrowienia dla fizycznych.
1
Sokrates 2014-04-22 17:22:42
Witam byłych i obecnych pracowników BOWI. Niedawno dostałem propozycje pracy w firmie BOWI. Rozmowa z Panią szefową zrobiła na mnie pozytywne wrażenie, co do samej firmy, jak i jej stosunku do swoich pracowników. Zaproponowano mi na początek 1600 zł netto. To trochę śmieszne pieniądze jak na pracy na trzy zmiany, ale rozumiem tłumaczenie Pani szefowej, że na początek więcej nie mogą zaproponować. Ponieważ firma zrobiła na mnie pozytywne wrażenie, mam pytanie: ile zarabia szeregowy pracownik z doświadczeniem? Na jakie wynagrodzenie netto mogę liczyć gdy po upływie pół roku/jednego roku?
były pracownik 2014-05-01 14:15:38
haha no to nieźle. I jednocześnie żenada. Mój początek pracy,to było ....1000 zł netto. Potem walka o większą pensję i dojście do 1300 zaledwie, przy umiejętno,ściach obsłużenia niemalże wszystkich stanowisk w Bowi. Przestań narzekać. Ciesz się, że masz 1600 a nie tyle co ja. A co do pytania,po upływie roku,wywalczone 1100,potem po miesiącu 1300. Więc soeey ale smieszy mnie Twoja opinia.
były pracownik 2014-05-01 14:21:47
Aaa skleroza...moja praca również była na trzy zmiany,czasami zdarzało się zostać z nocki na dniówkę.
1
obcy 2014-05-07 10:14:20
Odradzam pracy w tej firmie.
1
były 2014-05-16 23:57:39
Obyś jeszcze pracował po upływie roku!!!! mnie wy....bała po 7-miu latach... kilka dni przed podwyżką bez żadnych powodów.... Po czym przyjeto typa który wyleciał pół roku wcześniej za chlanie!!!! i gdzie tu ku....rwa logika!!!??? Wiem że bezrobocie zajebiste więc próbuj i powowodzenia życzę!!! POZDRO DLA "MAGAZYNKÓW-OBRÓKOWICZÓW I SZAFKAŻY A I DO {mojej bylej pani kierownik} ps. 1600 na początek to i tak dobrze.... he he!!!
1
Maris 2014-09-19 10:54:50
Powiem tak, ku przestrodze dla nowych pracowników. Jak masz słabe nerwy nie składaj tu papierów. Na początek dają Ci 1500-1600 netto. Pracuje się 6 dni w tygodniu, Soboty pracujesz gratis w ramach rzekomego szkolenia.
Jest tu straszny mobing, jeb*ą Cie tu za nic. Kierownik, niejaka Paulina G. (siostrzenica Prezesa) to straszna prostaczka, rzuca "mięsem" do każdego, poniża ludzi w obecności nawet klientów, człowieka ma za nic.
Obserwator 2014-09-23 20:00:35
pracujesz w tej firmie?jeśli tak to chyba bardzo krótko jeśli nawet nie wiesz jak Paulina się nazywa napewno nie na G :-) i jaką pełni funkcje wypadałoby najpierw dobrze się poinformować i dopiero wtedy wypisywać te bzdury,siostrzenica prezesa a to dobre ha ha ha...........
1
xxx 2014-10-07 19:00:24
Bylem, pogadalem w sprawie pracy i niestety sporo opini to prawda. Praca przez pierwszy miesiac za 1500 plus 4 soboty ( nieplatne ) w ramach szkolenia. Zastanawia mnie jak mozna kogos szkolic w soboty, gdy nie ma wszystkich pracownikow,a ruch pewnie tez spory. Po miesiacu 1600 + 2 soboty niby platne, praca na 3 zmiany, wiec jak ktos ma jakies inne stale zajecia w godzinach popoludniowych moze sie z nimi pozegnac. Wymagania spore ale niestety za tym nie ida pieniadze, a proponowanie na poczatek chocby przez miesiac 1500 to smiechu warte. Obietnic duzo jak to mozna zarobic nawet kilka tysiecy ale to wszystko w premiach, a co za tym idzie byc moze nie sa wliczane w zadne skladki itp. Zarobek taki mozliwy ale to po ok roku jak juz sie natyrasz, naznajdujesz Bog wie ilu klientow i ile towaru sprzedasz. Premia jak to premia w wielu firmach, raz jest raz moze nie byc,albo groszowa z tekstem... sory taki byl miesiac. Dla tych co cisnie ich brak kasy moga sprobowac, Ci co maja za co zyc lepiej poczekac i znalesc cos lepszego. Dla mnie osobiscie proponowanie pracy za takie pieniadze w prownaniu do wymagan to kpina. Innym zycze powodzenia:)
1
świrus 2014-10-18 23:11:50
ta ochrona jest rozjebana zapomniałem telefonu i się cofnełem a ten (usunięte przez administratora)ochroniarz z tekstem co zajebałes będę musiał poinformować szefową o całym zajściu a nic przy mnie nie znalazł gość jest inny jakiś normalnie powiem tyle że jeździ astrą srebrną dla mnie to on nie ma równo pod sufitem bo oczernia ludzi pozdrowienia dla głęba z astry
1
amigo 2014-10-19 20:55:51
w firmie ogólny bałagan nikt nic nie wie w piątek możesz się dowiedzieć ze pracujesz w soboty ludzi mało, roboty dużo, wymagania duże, kasa lepiej nie pytać
dużo lizusów jeden mądry kierownik pokazał im palec i poszedł w siną dal pozostał jeszcze jeden kieras co ma trochę oleju w głowie i dziwie się ze jeszcze tam siedzi lepiej szukać innej roboty
Piotr 2014-12-10 10:19:10
Panowie i panie.
Jeżeli kiedykolwiek ktoś z was usłyszy w swoim kierunku wyzwiska i krzyki proszę jak najszybciej to nagrać na dyktafon lub kamerkę.
Nie pozwólcie aby jakaś nie dopieszczona w domu pani darła na was swoja nie umytą "jape". Nie ma prawa ten kapeć na was krzyczeć. od razu polecam zakładać sprawę o mobbing.
Nie istnieje coś takiego jak darmowa praca w soboty w celu szkolenia.
Należą się za to pieniądze jak za normalny dzień pracy.
W razie problemów służę pomocą.
Jestem młodym prawnikiem i z przyjemnością zajmę się tą sprawą.
Szczegóły na prv.

Pozdrawiam (usunięte przez administratora)
2
kasia88 2015-02-03 18:32:35
cześć, jestem zainteresowana zatrudnieniem w tej firmie. słyszałam że mają w ofercie cięcie wodą, a mam w tym już jako takie doświadczenie i chcę się podszkolić. poza tym, słyszałam że mają ISO-EN 9001 i ISO-EN 14001 a to bardzo dobrze o nich świadczy. a ile się u nich na takim cięciu wodą zarabia obecnie?
1
ja 2015-04-19 22:19:35
bowi potrzebuje ludzi do pracy takich co chcą pracować i wiedzą do czego służy młotek a nie beztalencia którzy tylko ciągle beczą że za mało zarabiają a w zamian nic nie potrafią tacy są nie potrzebni i niech od razu wypieprz......
do angoli.
WALEK 2015-04-22 20:19:21
Praca po 9 godzin soboty pracujace obciecie czasu na papierosa Pseudo Brygardzisci Premia pod stolem Nadgodziny pod stolem Krotko mowiac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Amasfera ponizej kolan Kierownik Produkcji wszystko wie Gdzie szkodliwosc Gdzie lakiernia kompozyty Nie polecam Jedna wielka trucizna
ja 2015-05-03 20:09:52
panie właścicielu ratuj ten cyrk bo koniec może być bliski
Znany 2015-10-07 21:07:24
Na stan obecny powiem tak. Pracuje tu już troche czasu i nie ma z czego być zadowolonym w tym zakładzie. Na początek każdy dostaje 1400-1600 zł po trzech miesiacach 1600-1800 zalezy ile na początku dostałeś i tak już zostaje. Za nadgodziny nie ma zadnych 50% i 100% tylko zwykłe nadgodziny np. 1700/168= 10 zł netto za godzine. Do tego wszystkie nadgodziny i ewentualne premie pod stołem.
Jedynie co brygadziści maja 2200 co tez nie jest super wyczynem
Gdy idziesz na L4 zostajesz zwolniony
Takie są realia tej firmy
amigo 2015-10-11 19:11:37
co pod stołem??? chyba że ty coś dostajesz pod stołem matole porostu robić się nie chce i łażą na L4 a potem zdziwiony że wyleciał zresztą każdy kicha na swoją firmę tacy są Polacy srają we własne gniazda nawet gdyby zarabiali krocie ,a o złodziejach nie piszesz ????to może być, a jak właściciel za to kogoś wywali to mu late przypinacie.
Ja 2015-10-19 14:23:53
A Jasko jeszcze jest jako brygadzista czy juz na emeryturze???Nieciekawy facet,stary opierdalacz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bobo 2015-11-03 05:38:40
slyszalem ze zarabiaja po 5 tys
młot24 2015-11-05 20:29:19
@bobo nie strzelaj z kapelusza... 4 tysiace w 4 miesiące to się zgodze
Sam pracuje w owym zakładzie i tak jak mówi @znany rzeczywiście jest! A ty @amigo weź przestań bronić ten zakładzik gdzie pewnie grzejesz stołek i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ja co potrafisz. Gdy do umowy wliczanych nadgodzin nie masz a tylko dostajesz pieniądze do ręki to co jak nie pod stołem.
To jaka jest norma że 100% pracowników musi pracować w nadgodzinach bo inaczej do odstrzału???
A zarobki? w okolicach 1700 i róznica 100 w te albo w drógą. Takie są realia
mlody 2015-11-14 18:29:33
Jachu poszedł do Bowi do gołaszewa w końcu nastał ład i spokój jaK GO NIEMA
świr 2016-02-01 18:12:02
Firma BOWI nie jest ciekawą firmą zatrudniają ludzi a jak weźmiesz 2tyg L4 bo ktoś z domu ci zachoruje to zaraz cię wypierdo.. miałem taka sytuacje 4dni po powrocie dostałem wypowiedzenie żal i nic więcej niema sensu mówić
2
zemst 2016-02-03 16:35:28
potrzebuje osób które pracowały w BOWI i pare dni po powrocie z L4zostały zwolnione
4
paweł 2016-02-07 23:13:28
firma bowi ma bardzo złą opinie i reputacje gdybym wiedział nigdy bym tam nie poszedł ale już mam swoje lata i muszę się przemęczyć zabierają premie którą dostajemy za to że pracownik coś zjebał masakra jakaś ale i tak nie są najgorsze .
alelipa 2016-02-09 21:35:01
no cóż zwyczajnie cie pod....li pupilku kierownika, myślałeś, że jak mu będziesz w d.. właził to nie musisz uważać co mówisz a tu masz, ale nie martw się podobny los czeka innych takich jak ty wazeliniarzy, pseudo aktywistów, przyjaciół kierowników czy to z lakierni czy cnc, więc nie martw się nie będziesz sam, głowa do góry
kukiz 2016-02-09 21:39:18
za to że pracownik coś zjebał premia to mi sie podoba
+ - 2016-02-18 17:09:17
to wszystko wyżej napisał roman piotrowicz desperat który został zwolniony z pracy bo był cienki jak blacha po puszce piwa i teraz się odgrywa ,to zwykły szczurek który nie ma godności, porostu wstyd ty mały gnojku i po takich wpisać widać kto jest kto .
młody 2016-03-01 10:15:51
cienki to byłeś ty lamusie<PAWEŁ) a wszyscy tak się boją żeby nie wylecieć z BOWI ze zero odwagi mają jak przyjdzie co do czego ciekawe ile dostaliście że wszyscy się wyparlli że nigdy nie robili nadgodzin dzięki jednej osobie która robi w BOWI każdy wszystko wie .< macie sprzedawczyka w pracy Powodzenia konfidencie>
1
3XXX 2016-03-01 10:21:26
Najpierw Palancie pomyśl a później pisz nazwiskami ty niedorozwoju [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] twoje nazwisko jeszcze nie widnieje w opini ale napewno się pojawi więc życze powodzenia
1
Swir 2016-06-01 09:33:19
Ja wzielem tylko raz na chora mamę a znam takich [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co stwierdzili że do innej roboty chodziłem i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak po całej firmie
zax 2016-07-11 16:34:37
Paulina kiedyś miała nazwisko na G. :) teraz na Ł :) więc zapewne Maris wie o kim pisze :)
Piotr 2016-07-30 15:08:03
Dlaczego nikt nie pisze, że pracowało się 10 godzin a płacone było za 8.Liste podpisywało się od pon do piątku.Soboty niby się nie pracowało.Premia była obiecana 600 zł po trzech miesiącach.Nigdy do tego nie doszło bo po upływie trzech miesięcy,premię zlikwidowano.Nie dostałem nigdy ubrania roboczego.Zapierdol niesamowity,wciąż było mało.Kierownik idiota A jego brygadzista Danielek kapuś i zdrajcą.Napisał bym więcej ale nie mam ochoty.Cieszę się że namówiłem parę osób by odeszli.9 miesiecy pracy tam to najgorsze moje chwile.
2
R 2016-08-01 23:58:41
Masz rację w bowi są kapusie i jest ich wielu na produkcji Gośka dz. Renata Darek i wiele więcej mógł bym wymienić osób które kapowaly żeby wejść w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownikowi i dostać premie
Mirek 2016-09-18 19:06:53
No i wreszcie dowiadujemy się jakiejś informacji, widzę że całkiem ciekawej zresztą, moim zdaniem bardzo skuteczna forma @Andrzej, teraz na pewno będą chętni
Reksio 2016-12-01 00:40:02
Dla mnie bowi jest nikim a w szczególności Paweł Kaczmarek który zawsze twirdzil że to szefowa ludzi zwalnia i glupka udawał że on nic niewidzial nawet jego głupie pytanie smutny że cię zwolnili to mu się w page smialem dobrze wiedział że mnie zwolnia żałuję jednego ze nie poszłam w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tamtąd szybciej tylko czekałem aż mnie zwolnia
Zostaw swoją opinię o PPHU BOWI - Janikowo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPHU BOWI