brak logo

Kingspan

Lipsko

Opinie o Kingspan

ktoś 2010-03-17 22:43:15
Czytam i nie wierze . Ludzie idźcie do Marbetu lub do tej firmy obok Orlenu jak wam źle w Kingpspanie . Co do picia wódki na magazynie w obecnych czasach i przy kontroli (niezapowiedzianych) wątpie by była to prawda . Mnie nikt po znajomosci do Kingspana nie zatrudniał przyjęto mnie z ogłoszenia (nie zły wyczyn , co nie ? ) .
pracownik z Lipska 2010-03-21 12:54:24
Kingspan to nie jest zła firma. Wcale nie ma tu wyzysku jest tylko praca i trzeba pracować tak jak wszędzie. Ludzie i kierownictwo są tu mili i przychylni. Nie ma tu też zadnego pijaństwa, to jakies bzdety.
stąd 2010-03-28 15:54:49
pracuję tu i nie zgadzam się że panuje tu wyzysk. Nie mniej jednak widać że ludzie (kierownicy) są tu chytrzy na pieniądze i one stały się esencją ich życia, tego nie da się ukryć. Nie płacą tu najgorzej (super też nie), ale idzie wyżyć. Ludzie jak ludzie, bez rewelacji, choć niektórym Kasa lub chęć jej zarabiania uderzyła do głowy.
anonim 2010-04-04 10:50:05
Firma bardzo dobra i przyjazna dla pracujących wbrew tym bzdur co tu piszą
anonim 2010-04-20 14:49:37
Montownia nieoparta na żadnych wartościach. Dno wraz z większością ludzi, którzy tu pracują.
pracownik 2010-05-07 16:48:05
to prawda że w Kingspanie przyjmują po znajomości całe rodziny tam pracują a pan (usunięte przez moderatora)już chyba wszystkich swoich znajomych. warunki są takie szkodliwe że nie wiem jak im to miejsce pracy odbiera sanepid.
pracownik 2010-05-10 21:19:51
Przecież ci śmieszni kierownicy tam nie robią, sami się chwalą że piją, śpią, siedzą w internecie albo oglądają firmy. Ludzie że Wy na to pozwalacie........ !!!! Zarabiają od innych o wiele więcej za co - za to, że nic nie robią
nieujawniony 2010-06-06 19:31:17
Firma to dobitnie pokazuje, że można być debilem niemającym o niczym pojęcia a można zostać kierownikiem produkcji czy zmianowym. Chołota i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] opanowała tą firmę i ma kierownicze stanowiska a my musimy zarabiać na takich (usunięte przez moderatora).
Chciałbym bym niektórych szlag trafił, wtedy byłbym szczęśliwy.
2
enye 2011-02-06 13:53:21
Tu nigdy nie było dobrze. Wieczne lizustwo, błazeństwo i myślenie tylko o sobie, prymitywizm Pana (usunięte przez moderatora) Zenada.
bolek 2011-02-08 13:47:11
Lenie do roboty a nie tylko narzekać idźcie do scandika to tam was nauczą ,trzeba było się starać i pracować każdy z was mógł być kierownikiem czy jakimś tam innym lizusem jak to nazywacie a tak na marginesie Kacpra już niema.
anonim 2011-02-12 14:15:07
Ludzie przestancie pisać brednie. Osobom o których piszecie nie można nic zarzucić. Wstydzilibyscie się obrabiać ludziom tyłek, powiedzcie wprost komuś a nie w ten sposób! To jest dopiero zenada. Mozna mieć pretensje ale do zarządu z Irlandii ale do nikogo stąd. Nie rozumiem to ze was zwolnili to nie znaczy że możecie postępować w tak nieprawdziwy wyrafinowany sposób.
2
anonim 2011-03-14 23:10:37
A ja jestem zadowolony z pracy w tej firmie i nie uważam aby opinie te były prawdziwe choć tacy co tu na wszystko narzekają też są. Docencie to co macie zamiast pisać pierdoły
pracownik 2011-03-31 12:36:36
Jestem pracownikiem tej firmy i myślę że to co tu piszecie ma niewielki związek z rzeczywistością. Owszem pracuje się cięzko ale tak jest wszędzie. Wiem jednak z rozmów że są tu osoby narzekające i nie dziwią mnie te komentarze. A osoba która została tu zaatakowana to klasa sama w sobie, bardzo mało jest takich ludzi. Cieszę się że mogłem spotkać tak wartościową, uzyteczną osobę.
anonim 2011-04-06 19:22:13
cieszcie się że Ci Irlandczycy to w ogóle kupili od tego nieszczęsnego Tarmontu i że macie tam pracę a od czasu kryzysku Kingspan w Polsce nie ma lekko .... trzeba w końcu zrozumieć, że miejsce robola jest żeby (usunięte przez moderatora)za marną pensję przy linii .... nauczcie się biegle angielskiego to was przesuną do biura .... dadzą słuzbowy wózek i ogólnie dowartościują ....
anonim 2011-05-10 12:32:14
jeżeli ktoś nosi się zamierem pracy w tej firmie to niech się zastanowi kilka razy. Skrajny nepotyzm, nigdy wcześniej się z takim nie spotkałem, brak kontroli nad pracownikami i rażący brak szacunku dla podwładnych. W firmie wszystko opiera się na układach i klikach ludzi którzy nie dadzą sobie zrobić krzywdy. Na stanowiskach często ludzie bez wykształcenia. Porażka na całej linii, czekam aż pokażą kiedyś program w Uwadze o nich. Pozdrawiam
xxx 2011-05-20 13:51:06
proponuję pisac skarge na tych wszystkich kierowników do centrali firmy w Irlandii,jest szansa ze ich wypieprża na bruk
ss 2011-06-03 17:07:03
Ogólnie pracuje się jak biłay murzyn dla zachodnich przełozonych. Zeby w Polsce harować dla obcego kapiatłu bo tu nie ma zadnych polskich zakladow pracy to dla mnie jest paradoks i nieporozumienie.
anonim 2011-06-05 12:45:26
pracuję w Lipsku na produkcji i nie jest tak zle jak tu piszą a kierownicy są w porządku, ja osobiscie nie mam zastrzezen. Mysle ze na negatywną opinię o firmie wpłynął niekompetentny dyrektor operacyjny, ktory nie mial pojęcia jak prowadzic i zarzadzac tym zakladem na szczescie juz go nie ma. Pozdrawiam ludzi z produkcji.
enya 2012-02-04 15:28:44
I bardzo dobrze ze go nie ma, wreszcie nie ma tego blazenstwa, lansu i robienia show. Odetchnąłem z ulgą ze wreszcie się stąd wyniosl.
Ja lubie pracować z przyzwoitymi ludzmi a nie takimi co robią wszystko celem osiągnięcia rozgłosu i korzyści majątkowych.
Pozdrawiam.
były 2012-04-15 17:08:52
a mnie z tego zakladu zwolnili. Coz nie mam znajomosci ani zaplecza w postaci pleców tutaj to tak jest a s atu osoby ktore kompletnie nic nie robia i nie maja wyksztalcenia i zarabiaja po kilkanscie tysiecy zlotych. DNO KOMPLETNE!
2013-08-28 15:54:58
2300 netto ++
lol 2013-10-17 19:51:50
KINGSPAN firma dla pupili [usunięte przez moderatora] dla nich podwyżki po 20% w kryzysie, a inni muszą na nich pracować. Przez takich szefów robi się z Polaków niewolników. 100% pewna opinia. [usunięte przez moderatora] Tak, takich mamy szefów którzy tak dbają o POLAKÓW. [usunięte przez moderatora] właścicielom którzy nawet nie przyznają się że mają już kilka wykupionych firm w POLSCE, żeby mydlić oczy tłumaczenie że biedę mają nie ma na podwyżki a tu przejmują firmy, wykupując POLSKIE firmy dowód, proste wujek google i wszystko jasne na całym Świecie powykupowane zakłady. PYTANIE? Kto w takiej korporacji ma dbać o wypłaty dla pracowników ???????????? Nie ubliżając, zwykły pracownik ma walczyć o podwyżkę u właściciela korporacji !!!!!!!!! W KINGSPAN on musi zrobić SUPER PORZĄDEK żeby właściciel jak przyjedzie miał komfortowy spacer po firmie.
2
Aneta 2013-11-29 19:59:06
Ale tak strasznie znowu nie jest,skoro przychodzi reklamacja na 200k PLN i nikt nie traci pracy.
zatrudnienie na stałe teraz trudniejsze - a i trudniej o kolejną czasówkę,dzięki nowym przepisom dotyczących ograniczenia ilości kolejnych umów czasowych - w tym roku wielu dobrych pracowników pożegnaliśmy.
Warunki pracy dobre, BHP, social, Christmas Party, Mikołaj, od jakiegoś czasu płatne nadgodziny ;) - wiadomo ze to nie 2007 rok, i nie ma wyjazdów na mecze ani Familly Day dla całego miasta - ale jest coraz lepiej chyba.
Na początek, lub na chwile dobre miejsce pracy - polecam.
Jak ktoś tu pracuje dłużej niż 5 lat to albo ma fajną pensje albo brak innych perspektyw.
1
nic 2013-11-29 22:21:08
omin to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szerokim łukiem tu tylko pracują po znajomosci
1
foksal 2015-01-07 18:46:41
czy obecnie jakieś wolne miejsca do pracy są dostępne w Kingspan? jestem wszechstronny i dobrze wykształcony, dam sobie radę niemal w każdej p[racy biurowo - intelektualnej. tylko od razu mówię że musze mieć umowę o pracę na dłuższy termin i minimalnie żeby 2500 netto pensji mieć. - czy otrzymam takie warunki w tej firmie?
Kamikaz 2015-03-10 01:07:37
Firma co prawda zarejestrowana jest w Lipsku, ale sprawia wrażenie takiej, która na co dzień przebywa w zupełnie innych rzeczywistościach. Ich oferta sprzedażowa w temacie wzornictwa i samej technologii jest imponująca. Powiedzcie proszę jak wygląda kwestia sprzedażowa, czy firma bardziej koncentruje się na klientach indywidualnych czy firmowych?
tymek 2015-03-25 15:16:13
chyba oni na bardziej na klientach frmowych są skoncentrowani, bo z tego mają najwięcej pieniędzy jakby nie patrzeć, ale i na klientach indywidualnych mają też nowe oferty pracy. Ciekawi mnie tylko to jak konkretnie chccie zadziałać z rekrutacją, bo Ty @Kamikaz to chcesz zostać ich klientem czy pracownikiem bardziej?
stanisław 2016-07-25 08:11:49
W firmie kingspan mają zatrudnienie tylko rodzina kuzyni znajomi dyrektora krzysztofa oraz rodzina i znajomi pracowników biura i cały jelonek obcy są przyjmowani tylko na starze do roboty i do widzenia rekrutacja to jedna wielka ściema wszystko jest zgury ustalane takie są realia pracy w lipsku
niuń pana prezesa ;) 2016-10-19 22:05:35
lol i stanisław mają rację dyskryminacja i traktowanie pracowników przedmiotowo korporacja mająca fabryki po całym świecie jak kolonie niewolnicze i tak traktują zwykłych pracowników LUDZIE Pracownicy kingspan napiszcie tu jaki jest naprawdę kingspan !!! i nie słuchajcie tu wypowiedzi konfidentów pana k
niuń pana prezesa ;) 2016-10-21 23:07:31
NO SOCIAL chyba że pójdziesz bawić się na pokaz, na 1 podkreślam 1 imprezę zorganizowaną przez pana prezesa k a dla dzieci i rodziny nic poza tym, nic tylko Mikołaj to OK ale nie masz na to wpływu
Zostaw swoją opinię o Kingspan - Lipsko
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kingspan