brak logo

Ensinger Polska

Leszno

Opinie o Ensinger Polska

Borys 2013-06-10 22:21:11
Fatalna atmosfera, niskie zarobki, brak szacunku dla pracowników, odradzam
6
Magazynier 2014-06-12 15:16:49
Bardzo fajnie się pracuje, miła atmosfera... polecam :-)
1
Ona :) 2014-07-08 11:54:11
Rozmowa z dyr. dz. Handlowego. Bardzo sympatyczny gość. Wydaje się być bezproblemowy. Zaoferowane stanowisko niestety niezgodne z moimi ambicjami. Wydaje się być fajnie gdy się wchodzi z zewnątrz. Natomiast pytanie jak jest po rozpoczęciu współpracy :)
alex 2014-07-10 19:54:12
Witam, jakieś informacje odnośnie zarobków na rozmowie kwalifikacyjnej były? Jeśli tak od jakiego pułapu zaczynają? Interesuje mnie praca asystentki sprzedaży, bo aktualnie potrzebują takiej osoby widzę w ogłoszeniu... ale jak za najniższą krajową to dziękuje bardzo
Mary 2014-07-16 22:49:13
Proponuje nie rozpoczynać współpracy z tą firma. Źle traktują ludzi. Polsko Niemieckie pojednanie, tak jak kiedyś..Takich ludzi nie chcemy w Polsce..!4
1
były 2014-09-18 19:20:25
ENSINGER! Zwykła niczym nie wyróżniająca się firma jakich w Polsce na pęczki. Centrala w Lesznie piękna, człowiek czuje się jak na zachodzie, na rozmowach miła atmosfera, obiecują podwyżki jak się człowiek wykaże itp. itd. człowiekowi się wydaje Ze "Pana Boga za nogi złapał". Niestety czar pryska bardzo szybko i choćbyście się zajechali to podwyżkę zobaczycie jak świnia niebo, a jak się upomnicie to osoba która Wam o mówiła powie że "nie pamięta takiej rozmowy" i Was zleje. Generalnie nie polecam-ALE! Jeśli ktoś nie ma zbytnio doświadczenia a się załapie to popracować, zdobyć doświadczenie i uciekać czym prędzej, bo jak Zostaniecie to się zasiedzicie i już po Was. Zarobki, nie wiem jak teraz ale jeszcze nie tak dawno zaczynały się od najniższej krajowej. Statystycznie wygrać 6-tkę w lotto to szansa 1:14 000 000, dostać w Ensinger dobrą stawkę a później obiecaną podwyżkę-nie realne, nie możliwe, zero.
1
On 2014-09-22 22:48:45
Czyli z Twojej wypowiedzi wynika że to zwykłe g...no tylko ładnie opakowane i chcą robić jak największy zysk jak najmniejszym kosztem-kosztem słabych zarobków a dużych wymagań, i należy tą firmę omijać z daleka?
On 2014-09-23 20:26:44
@romek. Ja tylko przełożyłem z polskiego na nasze wypowiedź "byłego", zdaje się jednak że ten człowiek trochę zna tą firmę i ewentualne pytania to chyba do niego.
ete 2015-02-05 02:11:47
Na stronie firmy napisano"Rozwiązania firmy Ensinger można znaleźć w prawie każdej gałęzi przemysłu, włączając budowę maszyn, przemysł motoryzacyjny, technikę medyczną i budownictwo", w związku z tym chyba potrzebują dużo ludzi do pracy, czy ktoś wie jak wygląda kondycja firmy i, czy planują powiększenie produkcji a co za tym idzie nowe stanowiska pracy?
internal 2015-05-10 00:26:39
To co na rozmowach to jedno, szydlo wychodzi później... Dyrektor to zakłamany Złamas trzymający palec w tyłku prezesa...
Ciężka atmosfera. A zarobki? Trudno rzec, pewnie Różnie... Brak możliwości dyskusji. Szef ma zamieniony obraz podany przez dyrcia. Nikt go nie cierpi (dyra...)
były 2015-06-16 23:19:54
Troszkę nie doceniasz Pana Miłościwie Panującego Dyrektora. On nie palec, ale już przynajmniej do połowy siedzi. Chociaż akurat jemu się nie dziwię- bo jak nie w ensinger, to gdzie. Więc chłop trzyma się rękami i nogami tej roboty.
były 2015-06-16 23:40:45
Wszystko by było dobrze, gdyby to była firma inżynierska- ale nie jest!!! Prawdziwi inżynierowie to są ludzi którzy potrafią samodzielnie myśleć, potrafią coś skonstruować, coś ulepszyć- usprawnić itd. A ci niby inżynierowie są zwykłymi przedstawicielami handlowymi, którzy z inżynierią nie mają NIC wspólnego. Są tresowani do sprzedawania towaru-i tacy z nich inżynierowie-śmiechu warte.
1
JA ROBOT 2015-07-15 20:31:46
Moja opinia na temat tej firmy jest negatywna naszczęście coraz mniej jest w lesznie firm typu ENSINGER gdzie pracodawcy wydaje się że jest bogiem i może wykorzystywać ludzi za marne grosze a wymagania jakby miliony im płacił!!!!
Jak widzimy koło tej firmy buduje się inna firma która chociaż godnie płaci za wykonaną pracę. Ciekawe jak dyrektor dupowłaz zamierza zatrzymać swych ludzi za którymi niby by "W OGIEŃ POSZEDŁ" a nóż w plecy wbił
czesio raz 2015-12-13 21:07:08
nawet jako cieć na budowie pracować trzeba a porównaj zarobki do wykonywanej pracy
Timberlake 2016-04-12 19:29:53
Dobrze, że dałeś znać...
Ktoś jednak jest zainteresowany...
JA ROBOT 2016-04-18 16:54:37
zarobki was skuszą trochę więcej niż najniższa krajowa podwyżki raz na 2 lata przeciętnie 50-200 brutto !!!!! żałosne gdyż wzrost obrotu przy tej samej załodze jest 300%więcej w minionych 3 latach a gdy ci dziecko zachoruje i weźmiesz opiekę to spodziewaj się rozmowy z dyrektorem gdzie będzie do wyboru rodzina lub firma
1
kam 2016-05-09 19:14:52
JA ROBOT' pociesze ci bo podwyzki zdarzaja sie raz na pare lat dobrze ze wogole są.
3
Zostaw swoją opinię o Ensinger Polska - Leszno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ensinger Polska