brak logo

Stal-bud

Skoczów

Opinie o Stal-bud

jamal 2008-12-31 16:41:01
Słowa kojarzące się z tą firmą to.solidna, profesjonalna, rozwojowa,
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako wzorowy
Atmosfera i ludzie tam pracujący są nie ma nigdzie takich jaku nas cool:)
Od jakiej stawki można negocjować pensję?2500zł na miesiąc/8zł do 14zł na godzine.
Najbardziej w tej firmie podobało mi się: Polerka:)
Najbardziej w tej firmie nie podobało mi się w: Wszystko jest Ok:)
Zapraszam chętnych do nas:)
robert 2009-09-20 00:22:54
Zarobki niby dobre ale pracuje sie po 12 i więcej godzin+soboty wiadomo Oczywiście umowa jest na niższą kwotę, przez co składki niższe, ( usunięte przez administratora )br /> ( usunięte przez administratora ) nie dotrzymuje słowa,więej obiecuje, mniej się wywiązuje jest bardzo miły tak a propos, ale to nie ma nic wspólnego z pracą tam niestety:( p.s. pozdrawiam kolegów spawaczy;)
anonim 2010-11-18 10:52:44
Jest to ( usunięte przez administratora )na pracownikach,nie polecam.
Johnny 2010-11-25 18:33:54
Potwierdzam negatywną opinię o tej firmie, o 11-12-godzinnym dniu pracy, roboczych sobotach, (usunięte przez administratora) Dodam jeszcze że nie do zniesienia jest stała inwigilacja. ( usunięte przez administratora ) potrafi ponad 300x przez zmianę przebiec przez halę, do tego kamery. Ma też bardzo denerwujący sposób zachownia. Niby jest miły, zagaduje do ludzi, ale jak się 200x słyszy tą samą gadkę jest to nie do zniesienia. Wszyscy którzy się z nim kiedykolwiek spotkali źle o nim mówią, ani jednej pozytywnej opinii. W firmie pracuje ok. 50 ludzi, ale przewinęło się przez nią kilkaset osób - to mówi samo za siebie. To zdecydowanie mój najgorszy opracodawca.
axia 2010-11-26 22:06:18
Właściciel firmy to wyjątkowo irytujący, wyrachowany, ( usunięte przez administratora ) osobnik, choć na początku wydaje się miły. To nie pracodawca tylko ( usunięte przez administratora )Ludzie odchodzą bo nie wytrzymują ciągłej kontroli, godzin pracy jak na Ziemi Obiecanej. Dziwię się że Wajda nie zaproponował tej roli panu ( usunięte przez administratora ). Ten sposób mówienia, myślenia, akcent.... A może, coś w tym jest, jak mawiają starzy pracownicy, że pan ( usunięte przez administratora ) ma nie do końca polskie powchodzenie?
anonim 2011-02-28 22:42:53
axia - 2010-11-26 22:06:18Właściciel firmy to wyjątkowo ( usunięte przez administratora ) osobnik, choć na początku wydaje się miły. To nie pracodawca tylko ( usunięte przez administratora ). Ludzie odchodzą bo nie wytrzymują ciągłej kontroli, godzin pracy jak na Ziemi Obiecanej. Dziwię się że Wajda nie zaproponował tej roli panu ( usunięte przez administratora ). Ten sposób mówienia, myślenia, akcent.... A może, coś w tym jest, jak mawiają starzy pracownicy, że( usunięte przez administratora ) ma nie do końca polskie powchodzenie?( usunięte przez administratora ) jakich mało i ( usunięte przez administratora ) wszyscy w skoczowie o tym wiedzą . miałem swego czasu poznać tego niby miłego osobnika proszę się nie martwić( usunięte przez administratora ) zainteresuje niżej podpisany nie pracownik pożal się boże firmy.
Andrzej 2011-04-08 08:57:53
tak , tak Kierowniku ( usunięte przez administratora ). Pewnie szef obiecał premię za werbunek? Bo każdy kto przyjdzie po paru miesiącach wieje stamtąd, ale przychodzą nowi i tak to sie kręci. Aha nowi uważajcie na niektórych "miłych " kolegów bo kapują. Wiecie, zresztą już wcześniej ktoś pisał o inwigilacji, kamery itd
anonim 2011-05-21 12:37:18
Wszyscy w Skoczowie wiedzą, ale jakoś Urząd Skarbowy czy Inspekcja Pracy wykazują wyjątkowy brak zaintersowania.
anonim 2011-05-21 22:57:48
Andrzej - 2011-04-08 08:57:53tak , tak Kierowniku ( usunięte przez administratora ). Pewnie szef obiecał premię za werbunek? Bo każdy kto przyjdzie po paru miesiącach wieje stamtąd, ale przychodzą nowi i tak to sie kręci. Aha nowi uważajcie na niektórych \( usunięte przez administratora )
anonim 2011-05-28 19:44:21
Nie dajcie się nabrać na to co pisze Jamal. 1) Atmosfera w firmie jest zła, l( usunięte przez administratora ) 2) Stawka w najlepszym razie( usunięte przez administratora ) za 270 godzin w miesiącu. Pracuje się pon-piąt. 6-17, w sob. 8 godz.. 3) Możliwości szkoleń, podnoszenia kwalifikacji zerowe. Właściciel nie chce płacić nawet za odnowienie uprawnień spawalniczych, dlatego ma tylko 2-3 spawaczy z ważnymi upranieniami. Poza tym pracuje tam 2-3 sort spawaczy, ci najlepsi szybko odchodza do innych firm.
2
anonim 2011-06-09 20:27:41
axia - 2010-11-26 22:06:18( usunięte przez administratora ) l firmy to wyjątkowo irytujący, ( usunięte przez administratora ) osobnik, choć na początku wydaje się miły. To nie pracodawca tylko ( usunięte przez administratora )Ludzie odchodzą bo nie wytrzymują ciągłej kontroli, godzin pracy jak na Ziemi Obiecanej. Dziwię się że Wajda nie zaproponował tej roli panu ( usunięte przez administratora ) Ten sposób mówienia, myślenia, akcent.... A może, coś w tym jest, jak mawiają starzy pracownicy, że pan( usunięte przez administratora ) ma nie do końca polskie powchodzenie?Starzy pracownicy mówią że ( usunięte przez administratora ) Chyba coś jest na rzeczy - ten niby miły sposób mówienie, śledzenie i podejrzewnie wszystkich, no i musiał mieć układy gdzie trzeba skoro za komuny miał firme.
anonim 2011-06-11 07:45:26
anonim - 2011-05-28 19:44:21Nie dajcie się nabrać na to co pisze Jamal. 1) Atmosfera w firmie jest zła,( usunięte przez administratora ) 2) Stawka w najlepszym razie( usunięte przez administratora )za 270 godzin w miesiącu. Pracuje się pon-piąt. 6-17, w sob. 8 godz.. 3) Możliwości szkoleń, podnoszenia kwalifikacji zerowe. Właściciel nie chce płacić nawet za odnowienie uprawnień spawalniczych, dlatego ma tylko 2-3 spawaczy z ważnymi upranieniami. Poza tym pracuje tam 2-3 sort spawaczy, ci najlepsi szybko odchodza do innych firm.( usunięte przez administratora ) na pewno wie - znajac ( usunięte przez administratora )
anonim 2011-06-11 07:49:51
Andrzej - 2011-04-08 08:57:53tak , tak Kierowniku ( usunięte przez administratora )Pewnie szef obiecał premię za werbunek? Bo każdy kto przyjdzie po paru miesiącach wieje stamtąd, ale przychodzą nowi i tak to sie kręci. Aha nowi uważajcie na niektórych \Panie kierowniku ( usunięte przez administratora ) wrebowac nowych ludzi.
anonim 2011-06-21 08:53:30
Bardzo duża rotacja w firmie z powodu atmosfery, niewywiązywania się ( usunięte przez administratora ) Ewentualnym chętnym do pracy polecam zasięgnąć języka w okolicy Skoczowa. Dotychcza gdy padała nazwa firmy ( usunięte przez administratora ) słyszałam same negaty lub epitety. Sprawdźcie sami jeśli nie wierzycie.
anonim 2011-09-30 13:11:44
Najgorsza firma w której pracowałem. ( usunięte przez administratora )
pip 2012-05-13 19:45:15
byłem osobiscie w pip bedzie kontrola ja pracuje tam nadal ale jak sie pojawia to jako pierwszy wszystko opowiem i podziekuje za prace
Michał 2012-08-01 19:20:07
Jak będzie kontrola z PIP w Stal-Budzie zrób tu wpis, a serwis powiadomi mnie o tym automatycznie. Ja też mam im sporo do powiedzienia.
Przypadek 2012-08-02 09:03:49
Zobaczyłem ten temat przypadkiem,ale powiem wam jak powinno wyglądać zgłoszenie do pip.
Zanosicie osobiscie pismo do skrzynki podań i tam opisujecie wszystko dokładnie, ale dokładnie że np. kontroler ma przyjsc o 10 do tych waszych szatni i sprawdzić wszystkich pracowników.A jak się nie spisze to piszecie o ponowna kontrole i zmianę kontrolera.Ew skarga wyżej.
Z pracodawcą da sie wygrać( ja skończyłem na sądzie pracy , co ciekawe sąd pracy jest przychylny pracownikowi!!! Wystarczy kilku zebrać na świadków i pracodawca w sądzie leży).Ja akurat byłem sam ale i tak wygrałem :)
jasiu 2012-08-27 09:10:03
Stal bud a w Stalconex to samo i ci sami( usunięte przez administratora ) i przydała by sie kontrola pisałem miała byc ale jakims cudem niby była i nic z tego nie wyszlo ale bede pisal o ponowna kontrole i jak w stalbudzie nikt na nic nie ma uprawnien a robia
alex 2013-06-25 20:46:46
Ma do zaoferowania prace naczarno, ewentualnie za najniższą krajową (reszta pod stołem), dodatkowo proponuje prace po 12 godzin - płatne jak za 8h. No i jeszcze przez pierwszy miesciąc to masz murowane, że będziesz bez umowy, ubezpieczenia itp. Dziwię się, że jeszcze nie zamknięto tego burdelu...
jednym słowem odradzam!!!
Bosh 2014-10-14 18:26:53
Przyznam, że dziwią mnie te wszystkie negatywne opinie w porównaniu z certyfikatami, jakie firma otrzymała od zleceniodawców http://www.stal-bud.com.pl/referencje.htm Co prawda wszystko może się na bieżąco zmieniać, ale zastanawiam się co jest największą bolączką stal-budu i co nie pozwala być zadowolonym z pracy?
Kornelia 2014-10-30 22:52:29
Cześć, Jak to jest czy większość robi bez umowy ? bez ubezpieczenia, cz yzdarzały się jakieś wypadki w których udział brały właśnie takie osoby (wiadomo o wypadek nie jest ciężko zwłaszcza przy firmach takiego typu) ? Jak było to załatwiane ? szybka umowa że robi jako pierwszy dzień ? czy w jaki sposób ?
Mark 2014-10-31 08:58:51
Starzy pracownicy mówili że był wypadek pracownika na czarno, któremu paluchy uwaliło. Właściciel obiecał mu złote góry żeby tamten nie zgłaszał tego, że go będzie zatrudniał do emerytury, ale jak palce się zagoiły trochę, zwolnił bez mrugnięcia.
anonim 2014-11-30 11:38:23
Stanowczo Nie polecam pracy w tej firme.Praca w tej firmie to strata czasu brak możliwości rozwoju.Prawa pracownika średnio respektowane Dostać ubrania robocze graniczy z cudem A kartę i tak musisz podpisać ze dostajesz.czysty wyzysk. chyba że coś się zmieniło ale w to nie uwierzę
piotrek 2015-01-25 13:41:46
obecnie pracuje w tej firmie i jestem bardzo zadowolony bardzo dobze placom a na wyplate sie czeka 20 dni noi na czarno i to jest piekne jak moze byc dobrze w tym kraju jak wali sie ludz po rogah ii kontrole sa pszekupowane a pracownik jest smieciem i nie dziwie sie ze ludzi uciekajom z kraju bo tu jest ameryka i morzna zarobic tylko je za duzo posrednikow i handel ludzmi na budowie
Ciekawy 2015-04-17 15:06:55
Czy może ktoś coś pozytywnego o tej pracy powiedzieć? Bo jak na razie to komentarze są przerażające. Rozumiem, że szeregowi pracownicy maja prawo tak się wypowiadać ale ciekawi mnie opinia kadry kierowniczej.
sf90 2015-07-08 14:03:19
Gdyby ktoś zauważył to na każde zapytanie odnośnie jakiejkolwiek firmy znajdują się osoby nastawione tylko negatywnie. Nikt kto ma dobre zdanie o pracodawcy czy atmosferze w zakładzie nie będzie się wypowiadał bo praca mu w głowie a nie siedzenie w internecie i gnojenie wszystkiego co popadnie. Pewnie w każdej firmie jest coś co może się nie podobać, ale z tego co wiem to jeszcze chyba nikt nie znalazł pracy wymarzonej w 100%. Ja aktualnie pracuję w Stal-Bud w biurze projektowym i powiem szczerze, że nie jest źle. Fakt, roboty jest dużo ale chyba lepiej tak niż siedzieć w domu i liczyć na cud. Co do wypłaty to jak na człowieka który zaczynał bez doświadczenia w tej branży to byłem mile zaskoczony.
uważna 2016-05-03 16:14:11
o tak umiejętności właścicielki E są niewyobrażalne
Sprawdzony 2016-05-03 21:14:53
Jak się dobrze zaopiekujesz właścicielką to możesz liczyć na kokosy
DgW 2016-08-29 09:41:29
Czy ktoś może mi powiedzieć ile mniej więcej "na rękę" wyniosła by u nich pierwsza wypłata?
pako 2016-08-29 13:28:36
zbrojarze zarabaija calkiem dobrze, zalezy moze faktycznie jeszcze w jakiej firmie ale na ogol stawki wahaja sie do kilku tysiecy, nie wiem wlasnie ile oni na poczate są w stanie zaoferowac ale mysle ze kolo 4 tys?
1
znajomy 2016-12-09 20:00:29
Firma tragedia. same przekrety i szefostwo debilne. Jak najdalej od tych ludzi. Szkoda mi tylko niektorych pracowników.
Zostaw swoją opinię o Stal-bud - Skoczów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stal-bud