brak logo

Hotel Demel

Kraków

Opinie o Hotel Demel

oddaj nam to co ukradłeś 2015-12-06 12:30:46
Radzę wszystkim zainteresowanym udać sie do Komornika który licytuje demelów i zobaczyć ile Instytucji i ile osób jest do spłacenia przez niego Są to wszystko Ci których demel w sposób zaplanowany okradł Aż nie mozna sie pogodzić z faktem czemu tacy ludzie nie siedzą w kryminale
oddaj to co nam ukradłeś 2015-12-08 09:22:27
Radzę wszystkim zainteresowanym udać sie do Komornika który licytuje demelów i zobaczyć ile Instytucji i ile osób jest do spłacenia przez niego Są to wszystko Ci których demel w sposób zaplanowany okradł Aż nie mozna sie pogodzić z faktem czemu tacy ludzie nie siedzą w kryminale ?
kucharz 2015-12-09 19:10:51
atmosfera jest daleka od dobrej, plotki, ostre słowa ze strony młodego dyrektora doktora prawa, który w rzeczywistości nie ma pojęcia o prowadzeniu firmy i łamie prawa pracownicze
oddaj to co nam ukradłeś 2015-12-15 12:42:11
demele przebierańcy jak udawali właścicieli hotelu i dyrektorów ,rotarian ( ze niby komuś pomagaja a w rzeczywistosci kogo się dało okradali ) jak zwalniali jak poniewierali i upakarzali jak oskarzali i dokuczali pracownikom jak kazali sobie służyć prać swoje majtki i odzież a to okazali sie bankruci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i oszusci licytowani przez Komornika za ukradzione pieniadze , oddajcie to co nam ukradliscie zapłaccie wypłaty demele jesteście kompromitacją Krakowa i rodzaju ludzkiego . Prawnicy pani adwocat jak pani nie wstyd czy wy macie jakiś honor i ambicje ?? opamiętajcie się przestańcie kraść jesteście skompromitowani w Polsce , dlaczego demel nie siedzi w więzieniu ??
[...] 2015-12-22 19:01:59
hotel i dobra renoma, śmiechu warte !!! odkąd rządy przejął syn właścicieli skończyły się lata świetności hotelu, marne wynagrodzenie, długi w stosunku do pracowników, kontrahentów, zus, urzędu skarbowego, sprawy w sądzie założone przez byłych pracowników, liczne kontrole inspekcji pracy, same uroki pracy w hotelu, polecam naiwnym
od okradzionych 2015-12-23 21:03:50
= wszystkiego najlepszego ; z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla całej rodziny demelów suto zastawionego stołu , pięknych luksusowych samochodów , egzotycznych wycieczek . za nasze pieniądze i za naszą krzywdę za nasz ból życzą obecni i byli pracownicy hotelu demel i
PS. Aby marian demel uniknął więzienia
Pracownicy
no Morr 2015-12-28 18:05:30
przyjdź do pracy w hotelu naocznie się przekonasz jak ci nie zapłacą w terminie wynagrodzenia jak opłacają składki zus sprawdzisz jaka jest atmosfera w pracy arogancja właścicieli
do morr 2015-12-28 21:19:00
a ilu okradzinych przez demelów jest u Komornika który ich licytuje a ile mają lub mieli spraw jako pozwani w Sądzie Pracy ( wszystkie przegrali ) to uwierzysz i dowiesz sie co to za ludzie zresztą ludzie to za duzo powiedziane bo człowiek względem bliźniego tak się nie zachowuje
gość 2016-01-02 22:50:08
hotel jest niedogrzany w pokojach jest zimno i ciemno stare śmierdzące narzuty poduszki płaskie ciężko na nich się wyspać śmierdzi z kanalizacji wyżerka taka sobie jajecznica zimna parowka obiady kiepskie czuć że z najtańszych składników przyrządzane nie polecam teraz śpię w hostelach
bob 2016-01-04 21:48:59
być może masz inne zdanie bo tu pracujesz i każą ci pisać bzdury
bob 2016-01-04 21:49:23
być może masz inne zdanie bo tu pracujesz i każą ci pisać bzdury
okradzeni pracownicy 2016-01-05 15:38:38
marian demel jest skazany na 3 lata więzienia w zawieszeniu na 3 za oszustwa finansowe była zona bogusława demel pani adwocat ma postępowanie egzekucyjne w ZUS Krowodrza i pełno spraw w Sadzie Pracy jako pozwana , dlugu mają co niemiara , licytuje ich Komornik Pan Leśniak , oboje demele udają rotarian dla zmylenia otoczenia , hostelem ruiną zarządza syn demelów który kompletnie nie ma pojęcia o tym co robi zresztą jak o wszystkim chłop nie kumaty , demele okradli setki osób które to są wymienione na Postanowieniu Sądowym skazujacym demela . To rodzina która skupia w sobie najgorsze cechy ludzkie .
iga czyt. managerka 2016-01-07 09:55:04
Cieplutka atmosfera w zimnych nie ogrzewanych pokojach, w których śmierdzi z kanalizacji i stęchlizną, w pokojach ciemnych z wytartą wykładziną. Jeszcze cieplejsza jest atmosfera w hotelu, w którym tak dobrze jest pracownikom, że się zwalniają, a wielu z nich oddało sprawy do sądu. Zaś oferta hotelu od lat nie jest zmieniana, co innego w internecie, co innego zastaniesz w hotelu.
coś tu nie tak 2016-01-07 10:03:58
Kiedyś dobry hotel, dziś turystyczny standart. Od lat nie remontowany, wszystko podniszczone. Nie ma klimatyzacji, za oknem huczą jakieś wentylatory. Śniadanie w sobotę trwa od 7-mej do 10-tej. O 9:30 masa ludzi stała przy pustym stole czekając na coś do jedzenia. Żenada. Chyba ktoś nie umie zarządzać.

Po dwoch nocach przenieslismy sie do mieszczacego sie nieopodal hotelu novotel, ktory rowniez szczyci sie czterema gwiazdkami- w tym przypadku adekwatnymi do standardu. W pokoju w hotelu demel bardzo nieprzyjemny zapach, stara obrzydliwa narzuta na czystej poscieli, smrod w łazience okropny, wszedzie dookola zapach papierosow. Zapyzialy PRL. Hotel, ktory kilkanascie lat temu stracil swoja swietnosc.

brak oznakowania miejsc parkingowych, hałas do późnych godzin wieczornych po 23.00 odgłosy szczekania i rysowania drzwi, niesprawny automat do kawy - napój o letniej temperaturze bez filtra kawy

dpadający tynk z sufitu, popękana umywalka (pajączek), generalnie widać że czas posunął wszystko mocno.nie działający kaloryfer, co prawda przyniesiono farelkę do grzania w pokoju ale wówczas był gorąc nie do wytrzymania co w nocy oznaczało budzenie i konieczność wyłączania. Nie działający internet , pomimo interwencji dalej nie działał. generalnie komuna. noc nie przespana.

Trochę podstarzały hotel, odpadający sufit w łazience, brak odpowiedniej wentylacji. Trochę pachniało komuną ale tylko trochę. Przydałby się remont i dodanie paru udogodnień jak np. klimatyzacja. Pusty barek. Słabe oświetlenie na korytarzu, przytłaczające.

Niewątpliwie obiekt wymaga odświeżenia. W pokojach widać już ząb czasu. Ponadto śniadania w Tym obiekcie nie należą do "obfitych"

Hałas.W nocy goście bardzo głośno się zachowywali w pokoju który był 12 numerów dalej od mojego i o 1:30 się obudziłem. Pani w recepcji stwierdziła, że już miała sygnał w tej sprawie. Goście się rozeszli po pokojach ale impreza trwała w nich dalej. Pan z ochrony siedział na kanapie a wypadało by przeszedł się po 1 sygnale i sprawdził czy wszystko jest w porządku. - kod do wi-fi nie działał - zimno w pokojach


oddaj nam to co ukradłeś 2016-01-14 09:21:24
O B W I E S Z C Z E N I E

Komornik Sądowy przy Sądzie Rejonowym dla Krakowa Krowodrzy Marcin Leśniak zawiadamia na podstawie art. 953 kpc w związku z art. 955 kpc, że w dniu 1 lutego 2016r o godz. 10:00 w sali nr D-123 Sądu Rejonowego dla Krakowa-Krowodrzy w Krakowie odbędzie się:

DRUGA LICYTACJA

udziału 51/200 części w nieruchomości gruntowej składającej się z działki ew. nr 61/1 o pow. 4 019m2 zabudowanej budynkiem Hotelu „Demel” wraz z zapleczem gastronomicznym oraz pozostałym zagospodarowaniem terenu. Nieruchomść ta położona jest przy ul. Głowackiego 22 w Krakowie dla której Sąd Rejonowy dla Krakowa-Podgórza w Krakowie IV Wydział Ksiąg Wieczystych prowadzi KW nr KR1P/00067651/0

Cena oszacowania: 5 215 515,00 zł
Cena wywoławcza w powyższej licytacji wynosi: 3 477 010,00 zł

Przystępujący do licytacji zobowiązany jest złożyć rękojmię w wysokości 10% ceny oszacowania nieruchomości tj. kwotę 521 551,50 zł najpóźniej do momentu rozpoczęcia licytacji w gotówce lub w postaci książeczki oszczędnościowej banków uprawnionych według prawa bankowego, zaopatrzonej w upoważnienie właściciela książeczki do wypłaty całego wkładu stosownie do prawomocnego postanowienia sądu o utracie rękojmi albo na rachunek bankowy komornika nr 92861900060030032580780001 Małopolski Bank Spółdzielczy w Wieliczce Filia w Krakowie.

Nieruchomość można oglądać w dniu 3 grudnia 2015r godz. 10:00 w miejscu jej położenia.
Elaborat szacunkowy tej nieruchomości znajduje się do wglądu w biurze komornika.

Prawa osób trzecich nie będą przeszkodą do przeprowadzenia licytacji i przysądzenia własności na rzecz nabywcy bez zastrzeżeń, jeżeli osoby te przed rozpoczęciem licytacji nie złożą dowodu, iż wniosły powództwo o zwolnienie spod egzekucji tej nieruchomości lub innych przedmiotów razem z nią zajętych i uzyskały w tym zakresie orzeczenie wstrzymujące egzekucję. Użytkowanie, służebności i prawa dożywotnika, jeżeli nie są ujawnione w księdze wieczystej i nie zostaną zgłoszone najpóźniej na trzy dni przed rozpoczęciem licytacji, nie będą uwzględnione w dalszym toku egzekucji i wygasną z chwilą uprawomocnienia się postanowienia o przysądzeniu własności.
oddaj nam to co ukradłeś 2016-01-25 20:29:53
Najpierw niech oddadzą i wyrównaja to co ukradli a potem mogą sobie kupować co tylko zechcą .To chyba logiczne . a to kogo i ile ukradli można sprawdzić u Komornika który ich licytuje . Nie sztuka okradać innych i za te pieniadze sobie kupować bo to sie nazywa złodziejstwo a demele jeszcze aby zmylić otoczenie udają rotarian
truffel 2016-01-26 22:03:31
Odradzam każdemu kto zastanawia się nad pracą w tym miejscu. Beznadziejna atmosfera, ludzie obgadują się za plecami. Przemądrzała kierowniczka która na niczym się nie zna i nie szanuje ludzi, problemy z mężem odreagowuje wyżywając się na pracownikach. Zarobki marne, minimalne stawki plus obiecywana premia której albo nie dostaje się wcale albo trzeba się dopominać. Wypłata z opóźnieniem. Słyszałam, że większość byłych pracowników podaje ich do Sądu bo zwalniają bez powodu, nie płacą zusu i nadgodzin. Przestrzegam przed tą firmą!
Jak Was okradajA demele 2016-01-27 10:25:05
Umowa zlecenia a praca w lokalu gastronomicznym
8 października 2013
Problemem nr 1 w branży gastronomicznej jest kwestia zatrudniania pracowników. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy z tego, iż na tej płaszczyźnie nagminnie łamane są przepisy prawa pracy. Dlaczego? Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to zapewne chodzi o pieniądze… Wpływ na ten proceder ma niewątpliwie również fakt, iż do pracy w gastronomii zgłaszają się na ogół osoby młode, nie mające doświadczenia zawodowego ani wiedzy z zakresu prawa pracy.

Powszechnie stosowaną praktyką jest zawieranie z pracownikami (czy to z barmanami, czy kelnerami) umów zlecenia. Wg art. 734 par. 1 Kodeksu Cywilnego przez umowę zlecenia przyjmujący zlecenie (pracownik) zobowiązuje się do dokonania określonej czynności prawnej dla dającego zlecenie (właściciela). Myślimy sobie: no i co? Wszystko jest w porządku – umowa uregulowana w Kodeksie Cywilnym, szef zleca nam pewne czynności, a my je wykonujemy. Co niektórzy zastanowią się czy przygotowanie klientowi drinka jest czynnością prawną. I słusznie… czynności kelnersko / barmańskie nie są czynnościami prawnymi. Nie ma to jednak większego znaczenia ze względu na treść art. 750 kc, który to nakazuje odpowiednio stosować przepisy o zleceniu do umów o świadczenie usług nieuregulowanych innymi przepisami.
Tak więc cieszymy się – znaleźliśmy pracę i mamy w ręce umowę. Problem przeważnie pojawia się dopiero w chwili, gdy chcemy jechać na urlop lub gdy zachorujemy…

Kluczowe znaczenia tak dla pracowników jak i dla pracodawców mają przepisy prawa pracy. Tworzą je przede wszystkim przepisy Kodeksu Pracy i akty wydane na jego podstawie, ale także inne ustawy, postanowienia układów zbiorowych pracy, czy regulaminy i statuty określające prawa i obowiązki stron stosunków pracy. To one określają podstawowe prawa i obowiązki zarówno pracowników jak pracodawców.
Umowa zlecenia jest umową cywilnoprawną (uregulowaną w Kodeksie Cywilnym), w związku z czym NIE MAJĄ DO NIEJ ZASTOSOWANIA PRZEPISY KODEKSU PRACY (nie posiadamy statusu pracownika)! Musimy być świadomi szeregu konsekwencji, takich jak np. to, że nie przysługuje nam prawo do:

minimalnego wynagrodzenia,
płatnego urlopu wypoczynkowego,
urlopu na żądanie,
rekompensaty pieniężnej za godziny nadliczbowe lub za pracę w porze nocnej,
świadczeń gwarancyjnych za czas przestoju, choroby, macierzyństwa,

Nie dotyczą nas również przepisy dotyczące minimalnego nieprzerwanego odpoczynku dobowego/tygodniowego, a okres pracy co do zasady nie zalicza się do stażu.

Biorąc pod uwagę powyższe konsekwencje, a dodatkowo to, że odprowadzanie przez pracodawcę składki na ubezpieczenie chorobowe pracownika nie jest obowiązkowe, ten rodzaj umowy traktowany jest jako bardziej korzystny dla przedsiębiorcy.

Gdzie zatem tkwi problem łamania prawa?

Art. 22. § 1. Przez nawiązanie stosunku pracy pracownik zobowiązuje się do wykonywania pracy określonego rodzaju na rzecz pracodawcy i pod jego kierownictwem oraz w miejscu i czasie wyznaczonym przez pracodawcę, a pracodawca – do zatrudniania pracownika za wynagrodzeniem.

§ 11. Zatrudnienie w warunkach określonych w § 1 jest zatrudnieniem na podstawie stosunku pracy, bez względu na nazwę zawartej przez strony umowy.

§ 12. Nie jest dopuszczalne zastąpienie umowy o pracę umową cywilnoprawną przy zachowaniu warunków wykonywania pracy, określonych w § 1.



Jeśli zatem spełniacie warunki określone w Kodeksie Pracy, czyli:

wykonujecie prace określonego rodzaju (obsługa baru, czynności kelnerskie) dla właściciela i pod jego kierownictwem
w wyznaczonym przez właściciela miejscu (np. klub, restauracja, pub)
w wyznaczonym przez właściciela czasie (np. codziennie od 16:00-22:00)
i jeśli robicie to za wynagrodzeniem

jesteście zatrudnieni na podstawie stosunku pracy bez względu na nazwę zawartej umowy (w tym przypadku bez względu na zawartą umową zlecenia).

Co to dla nas oznacza?

Teoretycznie oznacza to możliwość uzyskania wszystkich wcześniej wymienionych praw pracowniczych (szeroko określonych w Kodeksie Pracy), których to jesteśmy pozbawieni przy zatrudnieniu na umowę zlecenia, a bylibyśmy do nich uprawnieni na podstawie umowy o pracę.

W praktyce natomiast oznacza to konieczność wystąpienia do sądu pracy z powództwem o ustalenia istnienia stosunku pracy (pracownik w sprawach przed sądem pracy zwolniony jest z kosztów sądowych). I o ile procedura nie jest skomplikowana, gdyż należy wykazać spełnienie powyższych warunków, a do tego w dużej mierze mogą wystarczyć zeznania świadków – współpracowników, to spodziewać się możemy, iż po takich naszych poczynaniach pracodawca prawdopodobnie zwolni nas przy pierwszej lepszej okazj
cd 2016-01-27 10:33:05
chociaż nie zawsze jest to proste i możliwe – ale o tym kolejny artykuł). Na otarcie łez jednak będzie nam przysługiwał m.in. ekwiwalent pieniężny za niewykorzystany urlop wypoczynkowy, ewentualne wyrównanie pobranych wynagrodzeń do kwoty minimalnego wynagrodzenia, obowiązywać nas również będą okresy wypowiedzenia umów o pracę.

Czy to koniec? Wręcz przeciwnie… Jeśli nie podjęliśmy działań w trakcie pracy u danego pracodawcy, nic nie stoi na przeszkodzie, aby wystąpić do sądu z powództwem o ustalenie istnienia stosunku pracy w późniejszym czasie. Powództwo to NIE ULEGA PRZEDAWNIENIU. Inaczej wygląda sytuacja w przypadku roszczeń pieniężnych – te ulegają przedawnieniu z upływem 3lat od dnia, w którym roszczenie stało się wymagalne. Wytoczenie powództwa o ustalenie istnienia stosunku pracy będzie miało przede wszystkim wpływ na kwestie składek na ubezpieczenie społeczne, które to pracodawca będzie miał obowiązek opłacić w wysokości w jakiej obowiązywały pracowników zatrudnionych na umowę o pracę. Zwiększy to nasz staż pracy, który istotny jest np. przy ustalaniu wymiaru urlopu wypoczynkowego. Jeśli natomiast zmieścimy się w terminie 3letnim wraz z powództwem możemy żądać m.in. wypłaty ekwiwalentu za niewykorzystany urlop wypoczynkowy jak również wyrównania wynagrodzenia do kwoty minimalnej.

Ilekroć słyszymy o umowie zlecenia pamiętajmy o jej cechach charakterystycznych, odróżniających ją od umowy o pracę:

umowa ta nie musi być odpłatna
może być wykonywana w dowolnym miejscu i czasie
nie stwarza stosunku podporządkowania – nie jest wykonywana pod kierownictwem pracodawcy
pracownik może powierzyć wykonywanie swojej pracy innej osobie

Na koniec pozwolę sobie przytoczyć fragment artykułu, regulującego odpowiedzialność za wykroczenia przeciwko prawom pracownika:

Art. 281. kp Kto, będąc pracodawcą lub działając w jego imieniu:

1) zawiera umowę cywilnoprawną w warunkach, w których zgodnie z art. 22 § 1 powinna być zawarta umowa o pracę,(…) – podlega karze grzywny od 1.000 zł do 30.000 zł.



Pamiętajcie o swoich prawach! :-)

Aleksandra Jopek


od okradzionych 2016-01-27 10:47:04
Co to za Państwo ? co to za prawo w tym kraju ? co to za Sądy ? ze taki oszust demel przez lata tyle nakradł a nie siedzi w wiezieniu , dlaczego ZUS przez lata to tolerował ?? gdzie była prokuratura ? i takie pytania trzeba zadać obecnemu Ministrowi Sprawiedliwości
oddaj nam to co ukradłeś 2016-01-27 11:01:23
TO CHYBA TYLKO W TYM KRAJU JEST MOŻLIWE ABY ZŁODZIEJ BYŁ ADWOCATEM
okradzeni pracownicy 2016-01-31 20:54:37
demele to prze paskudni ludzie a do tego za mocno wychodzi im słoma z butów
okradzeni pracownicy 2016-02-03 10:30:40
Ten Hotel upadł i popadł w ruinę za sprawą wieloletnich rządów nim rodziny demelów. Mieszkali w nim zajmujac pół pietra , żywili się ( ciągle było wszystko złe i nie dobre ale jedli po parę obiadów ) kupowali sobie wszystko na koszt hotelu , podróżowali po świecie na koszt hotelu , załatwiali sobie sprawy wykorzystując pozycję jaką posiadali ukrywając prawdę iż są bankrutami i zadnymi włascicielami hotelu .Dla zmylenia społeczeństwa udawali katolików i rotarian że niby komuś pomagają a w rzeczywistosci rabowali kogo sie dało i co się dało . Z personelu pracującego uczynili sobie służbę niewolniczą ,gnębiąc dokuczając , poniżając . Zwalniali za byle co i oskarzali stosowali daleko posuniety mobing .recepcja to był sekretariat . Portierzy gonili z ich psem na wezwanie , myli ich samochody nawet na mrozie .Pokojówki sprzatały mieszkanie myjąc nawet szklankę . Pralnia prała odzież wraz z bielizną osobistą . Kelnerzy to lokaje na wezwanie do mieszkania na górę obsługujący podawanie posiłków . Kucharze gotowali pod ich prymitywne smaki Itd. Gość się wcale nie liczył w pierwszej kolejności i tylko demele .Nawet na parkingu w głównym miejscu stały ich samochody a gosc nie miał gdzie parkować .Kto z personelu nie chciał służyć był fałszywie oskarżany o złodziejstwo i dyscyplinarnie zwalniany . Wypłaty głodowe z opóźnieniem kilku miesięcznym . Czemu tam ludzie pracowali ? bo byli dobierani wedle pewnego klucza . Rotacja w tym miejscu była największa chyba w Polsce .demele w tym czasie udawali szlachtę a równolegle przeciwko nim toczyły sie postępowania prokuratorskie , sprawy sadowe , kontrole Izby Skarbowej , PIP ,ZUS .Demele w roku 1997 w wiadomych celach sie rozwiedli ale żyją razem do dziś , demel został skazany na 3 lata więzienia w zaw. na 3 za oszustwa finansowe .Dzisiaj już dokładnie wiadomo jak podli to ludzie i ile uczynili krzywdy na tym swiecie .Ich sposób na życie to były metody działania iście stalinowskie wszystko od innych brali w nadmiarze w zamian nagradzali karzac okrutnie .Dzisiaj demel jest na emeryturze z ZUS chodż przez lata nie płacił składek pani demelowa udaje ze prowadzi kancelarie adwokacka koło Dworca . Mają mnóstwo spraw w Sądzie jako pozwani założonych przez skrzywdzonych ludzi .Małą część ich hotelowego majątku licytuje Komornik a Instytucje Państwowe prowadzą sprawy karne .Są to dziś ludzie skompromitowani w całej Polsce .Chodzi plotka na miescie ze ABW prowadzi swoje śledztwo .Są to ludzie skupiajacy wszystkie najgorsze cechy ludzkie z chciwością i nieokiełzanym egoizmem na czele . Dla pieniedzy zrobili by wszystko .Wszyscy pracownicy przeszli tam piekło .
od okradzionych 2016-02-13 18:37:26
Rodzina demelów udając właścicieli Hotelu i wielkich dyrektorów a w rzeczywistości była i jest bankrutami ze skazującym wyrokiem dla demela wyrządziła tyle krzywdy ludziom i zadała tyle bólu pracownikom do tego okradając ich na różne sposoby że to musi się odbić od ściany życia i wrócić do nich bo jak mówi mądre przysłowie Bozia nie rychliwa ale sprawiedliwa PS> Dla zmylenia otoczenia udają Katolików i Rotarian JAK TO MOŻLIWE ABY ZŁODZIEJ BYŁ ADWOCATEM ??
okradzeni 2016-02-13 18:56:52
Dzisiaj licytowanym za długi rodziny demelów Hotelem demel zarządza mieszka sam z psem ( zajmując pół piętra ) i się żywi na koszt hotelu stary kawaler z dzieckiem nieślubnym syn demelów Bartosz.O zarządzaniu nie ma zielonego pojęcia i taki z niego dyrektor jak ojciec , mąż , adwocat i mężczyzna czyli żaden .Chłop nie kumaty i nieudolny . Też zadał i zadaje mnóstwo bólu ludziom bo niedaleko pada jabłko od jabłoni .
tez jak wielu okradziony 2016-03-07 16:08:10
pracowałem tam przez kilka lat niestety to wszystko to prawda co jest napisane a demele to ludzie bez honoru ,ambicji , wstydu zrobili ludziom tyle krzywdy i zadali tyle bólu jakby mieli z tysiąc lat żyć a ile osób okradli i oszukali ....
dla odwrócenia uwagi społecznej udają rotarian ( złotówkę dają przy obiektywach kamer i świetle a po kryjomu i w ukryciu kradna 20 razy tyle )
teżą okradziony 2016-03-07 16:12:31
pracowałem tam przez kilka lat niestety to wszystko to prawda co jest napisane a demele to ludzie bez honoru ,ambicji , wstydu zrobili ludziom tyle krzywdy i zadali tyle bólu jakby mieli z tysiąc lat żyć a ile osób okradli i oszukali ....
dla odwrócenia uwagi społecznej udają rotarian ( złotówkę dają przy obiektywach kamer i świetle a po kryjomu i w ukryciu kradna 20 razy tyle )
były pracownik 2016-03-12 20:13:02
demele nigdy nie pilnowali powodzenia hotelu ani gościa w nim mieszkającego . Tylko i wyłącznie egoistycznie siebie .Hotel traktowali jako luksusowe mieszkanie ( pół pietra ) dla siebie za darmo . Kuchnię jako swoją prywatną do żywienia siebie a cały personel jako niewolniczą służbę na skinienie obsługującą ich do granic absurdu wykorzystania i poniżenia .Kto nie wytrzymywał tego piekła był oskarżany fałszywie o złodziejstwo i zwalniany . Panowały tam metody represji iscie stalinowskie .Pokrzywdzeni dzięki nie spotykanej w Polsce rotacji skarzyli sie gdzie mogli wnosili sprawy do Sądów . Dziś cały Kraków wie kim jest tak naprawdę ta rodzina . Rotarianie i adwocaci !! Paradoks tego świata bo to tak jakby ktoś udawał księdza a był w rzeczywistości diabłem .Demele zadali tyle bólu i wyrządzili tyle krzywdy ludziom ze chyba umrzeć spokojnie nie beda mogli o ile maja wogóle sumienia chyba ze beda żyli z 1000 lat to moze wtedy warto było ludzką krzywdą się bogacić .Tak podłych ludzi nie widziałem nigdy w życi
czekamy na wypłaty 2016-03-20 21:28:46
państwo Demele !! Pani adwocat Bogusławo Demel Panie biznesmenie Marianie Demel Panie DR. adwocacie Bartłomieju Demel !! pytam ? dlaczego nie płacicie wypłat za prace dla pracowników swoich idacych w kwoty wielo tysieczne wykazane przez kilka kontroli PIP ?? a udajecie prawników i rotarian ??? czy to przystoi ? czy aby moze jestescie kimś zupełnie innym naprawde a udajecie na potrzeby własne zupełnie kogos innego . Dlaczego nie oddajecie tego co ukradliście bliźniemu w białych rekawiczkach ? KIm jestescie ????
oddaj 2016-03-20 21:35:19
państwo Demele !! Pani adwocat Bogusławo Demel Panie biznesmenie Marianie Demel Panie DR. adwocacie Bartłomieju Demel !! pytam ? dlaczego nie płacicie wypłat za prace dla pracowników swoich idacych w kwoty wielo tysieczne wykazane przez kilka kontroli PIP ?? a udajecie prawników i rotarian ??? czy to przystoi ? czy aby moze jestescie kimś zupełnie innym naprawde a udajecie na potrzeby własne zupełnie kogos innego . Dlaczego nie oddajecie tego co ukradliście bliźniemu w białych rekawiczkach ? KIm jestescie ??
oddaj 2016-03-21 09:49:39
państwo Demele !! Pani adwocat Bogusławo Demel Panie biznesmenie Marianie Demel Panie DR. adwocacie Bartłomieju Demel !! pytam ? dlaczego nie płacicie wypłat za prace dla pracowników swoich idacych w kwoty wielo tysieczne wykazane przez kilka kontroli PIP ?? a udajecie prawników i rotarian ??? czy to przystoi ? czy aby moze jestescie kimś zupełnie innym naprawde a udajecie na potrzeby własne zupełnie kogos innego . Dlaczego nie oddajecie tego co ukradliście bliźniemu w białych rekawiczkach ? KIm jestescie
od okradzionych 2016-03-24 16:03:32
Z okazji Świąt Wielkiej Nocy wszyscy okradzeni i oszukani przez rodzinę Demelów wraz z panią adwocat rotarianką Bogusławą Demel pragną złożyć życzenia wszelakiego dobrobytu , bogactwa ,luksusowych samochodów , domów tu i za granicą ,pełnych kont z zastrzeżeniem że za swoje zarobione pieniązki a nie ukradzione sposobem nam czyli bliżnim . Hulajcie piekła nie ma , piekłem jesteście wy -rodzina demelów -przeklęta przez setki ludzi.
pokojowa w hotelu czyli służąca 2016-04-06 08:55:31
Pracowałam jako pokojówka w hotelu ale tak naprawdę byłam służącą niewolnicą do wszystkiego jaśniepaństwa dłużników i skazanego czyli Demelów .Myłam zastawę szkło i wszystko po rautach na koszt hotelu w mieszkaniu u góry w hotelu . Myłam okna , sprzątałam wszystko na kolanach . Wiecznie było wszystko źle .Pani Bogusława Demel mnie poniżała i poniewierała mną .Prałam ich odzież i bieliznę , majtki skarpetki wszystko .Za marną wypłatę wypłacaną z opóźnieniem .Bałam się zwolnić bo kto to zrobił wcześniej i odszedł z tego piekła był szybko fałszywie oskarzany o swingowaną kradzież i zwalniany dyscyplinarnie .Praca tam to było piekło na ziemi z tymi Demelami .Jak się dowiedziałam że pani adwocat udaje rotariankę to byłam dać na Mszę Św. i prosić o sprawiedliwość na tym świecie .Bo jak to mozliwe aby skazany na 3 lata w zaw na 3 za oszustwa Marian Demel będac sam oszustem winnym ogromne sumy pieniędzy robił przed swiatem z ludzi im służącym jak niewolnicy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w ???? Ja głęboko wierzę w to że sprawiedliwość Boża jeszcze ich spotka i odpowiednio nagrodzi za te krzywdy co uczynili setką ludzi .
Izraelski Katolik 2016-04-14 18:15:24
Państwo Demele ! Uważacie się za Katolików i taką prawdę o sobie głosicie a według tej religii podstawowe przykazanie brzmi Będziesz miłował bliźniego swego jak siebie samego . Pytam wiec dlaczego Państwo nie płacicie tym którym jesteście winni pieniążki ? jeżeli nie macie to dlaczego nie sprzedajecie luksusowych swoich dóbr materialnych aby oddać bliźniemu to co jesteście im winni ?? Przecież jesteście rotarianami . A może to wszystko to prymitywny kamuflaż a tak naprawdę jesteście zupełnie kimś innym ?? i doicie kogo sie da i gdzie sie da ??? KOMPROMITACJA!!! Kraków o tym wie !!!!bo kłamstwo ma krótkie nogi
Magda 2016-04-16 07:04:28
Prawda o tych ludziach wychodzi podczas rozpraw sądowych, które kierują pracownicy do sądu pracy. Wystarczy posłuchać o nich opinie w kuluarach sądowych korytarzy.
Ja 2016-04-21 21:32:58
Chyba pomyliłaś fora
Ja 2016-04-21 21:35:11
CzY ktoś Cie tam na sile trzymał? Debilizm niektórych ludzi nie zna granic. Swoje frustracje na forum wylewają. Żenada.
1
gej 2016-04-24 20:22:30
Trzeba było nie krzywdzić ludzi i nie okradać ich to by frustracji nie było , wy natomiast macie taka taktykę że wykorzystując uprzywilejowana pozycje względem pracownika okradacie go i później się jeszcze nad nim pastwicie ze jest okradziony a wyzywanie ich od debili pokazuje waszą pogardę do człowieka .Pamiętajcie jedno (o czym Kraków wie ) to wy jesteście oprawcami i sprawcami a pokrzywdzeni przez was ludzie OFIARAMI . Ta prawda odbija się i wraca chociazby w pozwach sądowych a to dopiero początek drogi do prawdy i sprawiedliwości wzgledem sprawców
Wstyd i kompromitacja 2016-04-25 17:31:27
Państwo Demele adwokaci" Rotarianie i dobrodzieje " a Postanowień Prawomocnych Sądów Polskich nie wykonują . A moze Rotarian one nie dotyczą ?? trzeba by było się dowiedzieć u Komornika . Ta rzekoma dobroć która ma się odbijać i wracać do tego co ja daje to rozumiem ze odzwierciedla się w byłych , obecnych i przyszłych Pozwach Sądowych kierowanych przez ludzi pokrzywdzonych przez Was .
była pracownica 2016-09-02 16:35:34
Benefitów żadnych tam nie ma, przynajmniej kiedy ja pracowałam nie było. Co zamiast tego jest? Spóźniona co miesiąc pensja i to nie o kilka dni, bywało, że o miesiąc czy dwa. Bardzo niskie wynagrodzenia, bez premii czy dodatków. Nie wypłacane godziny nadliczbowe lub wypłacane w zaniżonej liczbie. Wiele osób pracuje na umowy o dzieło lub zlecenie. Brak szacunku do pracowników ze strony właścicieli hotelu, za dobrze wykonaną pracę nie usłyszysz nawet słowa "Dziękuję". Kiepska atmosfera- fałsz i obłuda z każdej strony. Kiepskie warunki pracy - w zimie jest naprawdę nie do wytrzymania na niektórych stanowiskach. Zastanówcie się więc dwa razy zanim zgodzicie się pójść na rozmowę o pracę. Ja uważam, ze nie warto.
była pracownica 2016-09-02 23:39:51
Nie, nie było wcale, na żadnym stanowisku. Mało tego, nadal ich nie ma i nie będzie. Tam sie nic nie zmieni dopóki rządzić będą tam państwo demel (celowo z małej litery).
Ex pracownik 2016-09-03 16:59:20
Nie było na żadnym stanowisku. Nie było i nie będzie dopóki nie zmieni się właściciel hotelu.
Nik 2016-09-03 19:31:22
Skąd wiesz że nie ma rotacji?
Ex pracownik 2016-09-03 19:40:54
Nie było na stanowisku na którym ja pracowałam i na innych również. Mam kontakt z obecnymi pracownikami i wiem, że nadal nie ma żadnych benefitow. Nie wydaje mi się że coś się kiedyś tam zmieni.
okradzeni ludzie prze demelów 2016-09-04 11:13:43
marian demel jest skazany prawomocnym wyrokiem na 3 lata więzienia w zawieszeniu na 3 za oszustwa finansowe względem pracowników a demele to prze paskudni ludzie i o tym wie cała Polska plus Urzędy Państwowe ci ludzie są na dnie a będą jeszcze głębiej za swoje czyny i za tysiace krzywd jakie wyrządzili bliźniemu a dla zmylenia otoczenia udają rotarian i katolików a jak by mogli to wypili by przysłowiową ostatnią kroplę krwi z człowieka i jeszcze go kopli na dobicie ich ojczyzna jest gdzie indziej
trufle 2016-09-07 20:48:12
Chyba pomyliłeś firmy. W tym hotelu nie można liczyć na żadne szkolenia ani tym bardziej na benefity jakiekolwiek.
234r 2016-09-07 20:58:41
noo coz a może jednak sa stanowiska na których takie szkolenie jest oferowane czy nie za bardzo? kurcze mimo wszystko dobrze by było tak na prawde ...
były pracownik 2016-10-25 21:28:30
Dlaczego oszust marian demel nie siedzi jeszcze w wiezieniu ???? jego była zona bogusława demel prowadzi kancelarie adwokacką przy ul. Wielopole i udaje rotarianke tak paskudnych ludzi nie widziałem jeszcze na tym świecie
obywatel Krakowa 2016-11-08 21:29:16
rodzino demelów !!!! jestescie dla mnie mniej niż zero , jesteście kompromitacją i wstydem dla ludzkości
wszyscy okradzeni przez d 2016-12-02 21:52:19
demele to tak jakby diabeł ubrał Ornat i ogonem dzwonił na Msze
Zostaw swoją opinię o Hotel Demel - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hotel Demel