brak logo

HURAS – Konstrukcja i Budowa Maszyn Specjalnych Sp. Z o.o

Legnica

Opinie o HURAS – Konstrukcja i Budowa Maszyn Specjalnych Sp. Z o.o

cała prawda 2011-03-10 21:21:41
Nie wiem skąd tak pozytywna opinia o firmie Huras. Niestety firma ta nie jest tak doskonała jak to nadmienił mój poprzednik. Wiem to z długoletniego doświadczenia. Wypłata nie zawsze na czas, kiedyś nawet nie wypłacali przez dwa miesiące oszukując ludzi i po kolei zwalniając bez wypłaty zaległego wynagrodzenia. Oczywiście dopiero sąd zmusił pracodawcę do wypłaty. Króluje Pani Basia i pod pantoflem Pan Kazik - niezwykle podłe i zakłamane szefostwo, obłudni oszuści, poniżający ludzi kiedy mają kaprys. Ludzie na bardzo niskim poziomie... bez skrupułów i kultury osobistej. Na szczęście załoga firmy jest na bardzo wysokim poziomie intelektualnym, zarówno pracownicy produkcyjni jak i biurowi. Bez przerwy łamią prawo pracy zmuszając pracowników do podpisywania różnych dziwnych dokumentów, bez przerwy utrudniają wykorzystanie urlopu, zmuszają do zostawania po godzinach, za które jak się później okazuje nie zamierzają płacić. Jeżeli ktoś nie zostaje wyżywają się na człowieku i poniżają. Takie są fakty!
1
flykiller 2011-05-04 18:31:07
Witam, a jak z zarobkami w tej firmie? Stawki godzinowe czy stale pensje?
1205 2012-06-05 19:24:08
I tutaj przyznaję rację nic tam się nie zmieniło [usunięte przez moderatora] i jest jeszcze gorzej przestrzegam przed podejmowaniem pracy w tym chorym zakładzie
1
1205 2012-06-05 19:27:58
Najniższa krajowa bez premii i perspektyw na podwyżkę takie teraz warunki proponują wyzysk ludzi którzy muszą pracować żeby mieć co do gara włożyć
1
były pracownik 2012-11-16 23:26:09
praca w firme huras nie należy do nudnych.Maszyny ciekawe,dobrze zaawanowane technicznie.Pracując w tej firmie można zdobyć dosć duże doswiadczenie.Jest niestety kilka\"ale\". Pierwszą sprawą jest wynagrodzenie: fakt wypłata zawsze na czas,ale co to za wypłata? najniższa krajowa i to razem z premią.
atmosfera w firmie przyjemna,ale tylko pomiędzy pracownikami i częścią kierownictwa. Ludzie bardzo życzliwi i mili.Prezezostwo pozostawia wiele do życzenia.Pan prezes,jako człowiek potrafi wkurw..... to samo jest z Panią B. i Panem K. Ludzie bez jakiegokolwiek podejscia do pracowników,c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] scy.Ciągłe zmuszanie do nadgodzin,bo czy normalne jest pytanie : \"mogę wyjsc o 15?\" a uzyskana zgoda jest z wielką łaską.
podsumowując:jeśli ktoś nie ma domu,rodziny i własnego życia to ta praca jest dla niego idealna;)
xxdxx 2013-08-24 13:39:52
Pracodawcy nie przestrzegają kompletnie kodeksu pracy obowiązującego na terenie Polski, zarzynają pracowników którzy w dzień w dzień zostają spore nadgodziny nawet po 14 godzin, pracują w każdą sobotę, delegacji nie płacą nie dając nawet noclegu ani ubezpieczenia maja jechać zrobić i wracać czyli trzy dni na nogach i za kierownicą bez snu!!! nie szanują ludzi poniżają zwlekają z umowami o pracę nie zważają i mają za nic życie prywatne pracowników i ich rodziny dzieci które nie maja ojców lub matek na co dzień bo rodzice wg tych pracodawców gdyby mogli to mogli by pracować non stop w firmie i tam chyba padać ze zmęczenia. Płaca nie adekwatna do godzin przepracowanych siedzisz od 50 do 70 nadgodzin w miesiącu a masz zapłacone jako premia 40 % wynagrodzenia zasadniczego no oszuści tylko czekać aż byli pracownicy ruszą do sadów pracy z listami obecności i kserami delegacji nigdy nie zapłaconych. albo inspekcja pracy może nasłać choć oni i tak nic nie zrobią.lepiej omijać ten zakład a raczej obóz pracy z daleka. aaaa i jeszcze jedno matka wielce prezesów jest chorą wariatką nawet posunęła się do tego by spoliczkować jedną z pracownic- to chyba nie jest normalne i taka firma funkcjonuje masakra.
anonim 2013-12-24 03:10:26
rowniez przestrzegam przed pracą w tej firmie. atmosfera tragiczna,zachowanie pracowników poniżej krytyki.kultura pracy zerowa. możecie usunąć moją opinię,jednak bardzo źle wspominam pracę, ciesze się ze mam to za sobą.
1
maniek 2014-01-25 22:35:55
witam. nie polecam pracy w tej firmie. Przepracowalem tam ponad rok i bardzo sie ciesze ,że ucieklem z tamtąd.Płacą najniższą krajową łącznie z premią... Ciągłę nadgodziny do 18-19. prezes z zerową kulturą osobistą. hala zimna,nie ogrzewana. wszystko na dzwonek:przerwa itp. Ludzie są w porządku,ale co mają robic,skoro nie maja innej pracy? wyzysk na całego,brak rozwoju i szans na podwyżke.
cięta kaśka 2015-02-10 17:48:24
to dość specyficzna branża ten Huras, Z tego co się dowiedziałam mają cięcie aluminium cnc, a mnie taka praca najbardziej interesuje ponieważ zdobyłam już w tym temacie doświadczenie zawodowe. wiecie czy na takie stanowiska teraz kogoś może w hurasie nie szukają? i czy nie będzie w tym przypadku przeszkoda płeć?
Paweł 2015-05-09 20:58:16
A mi się podoba:) nie wiem jak było kiedyś , pracuje tam na spawalni od 2 lat i po mordzie od pani Basi nie dostałem ;) teraz jak człowiek ma poparcie własnej osoby robotą jaką wykonał,i umiejętnościami jakie posiada i przede wszystkim ma poczucie własnej wartości , to może się dogadac i robic rzeczy naprawde ciekawe.Prace polecam młodym ludziom którzy chcą sie czegoś nauczyc
Juuz 2016-05-07 15:49:12
No i nie tylko dzięki temu, że pracują tam takie kompetentne osoby, można się wiele nauczyć @qw. Moim zdaniem jest to też u nich możliwe dzięki szkoleniom.
Zostaw swoją opinię o HURAS – Konstrukcja i Budowa Maszyn Specjalnych Sp. Z o.o - Legnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HURAS – Konstrukcja i Budowa Maszyn Specjalnych Sp. Z o.o