logo Goldman Recruitment

Goldman Recruitment

Warszawa

Opinie o Goldman Recruitment

Agawa 2014-02-05 08:45
Firma Goldman Recruitment z Warszawy nie dotrzymująca zobowiązań, zero profesjonalizmu.
11
Piotr 2014-02-23 17:20
Dlaczego? Co takiego robią>
Pracownik Firmy 2014-09-09 15:46
Agawa, bardzo ciekawe jest to co piszesz. Warszawski oddział Goldman Recruitment został otworzony w marcu 2014, a pierwsze projekty pojawiły się w maju/czerwcu :)

Pozdrawiam.
4
zawiedziona 2015-05-17 13:01
Baardzo nieprofesjonalna firma. Jak agencja rekrutacyjna może kuleć w zakresie kontaktu z kandydatami, np. poprzez kompletny brak odzewu w sprawie dalszej decyzji odnośnie zatrudnienia? Nie polecam.
1
zażenowana 2015-10-01 10:04
Panie pracujące w tej firmie najpierw piszą do człowieka nie proponując żadnej konkretnej oferty i naciskają na kontakt telefoniczny, żeby przedstawić oferty i porozmawiać o oczekiwaniach. Same proponują termin i godzinę rozmowy. Człowiek wychodzi wcześniej z pracy, przygotowuje się do tego... i co? Nikt ostatecznie nie dzwoni. Bez słowa wyjaśnienia, bez żadnej wiadomości, zero odzewu. Kpina! Jak można tak traktować ludzi, których się w coś angażuje? Najpierw męczą o kontakt, a później olewają. Tak się nie robi. Nie polecam!
3
zawiedziony 2016-03-21 08:11
Wysłałem dokumenty aplikacyjne na GOLDMAN RECRUITMENT LEADERSHIP PROGRAM. Miałem rozmowę telefoniczną z panem, który przeprowadził ze mną krótką rozmowę po polsku i weryfikację języka angielskiego poprzez krótkie pytanie w tym języku. Poinformował mnie również, że chcą z programem ruszyć jak najszybciej i planowana data to 6 kwietnia. Po czym zaproponował dwie daty assesment center na 22 kwietnia (???) Od razu pytam czy się nie pomylił skoro program zaczyna się 6 kwietnia a assesment center, który z reguły jest kolejnym etapem rekrutacji jest ponad 2 tygodnie poźniej - stwierdził, że dobrze mnie poinformował. Pytam się czy jest jakiś kolejny etap rekrutacji i powiedział, żebym się nie martwił bo kolejnym etapem jest wspomniany assesment i jest to już pewne, że będę brał w nim udział. Po dwóch dniach dostaję maila od kobiety z tej firmy, że "...Z przykrością musimy poinformować, iż nie będziemy mogli zaprosić Pana do kolejnego etapu..."

Nie rozumiem tej sytuacji i jest to chyba kolejny argument, który potwierdza, że ta firma nie zachowuje się profesjonalnie!

Jeśli ktoś miał podobną sytuację pisać! Proponuję omijać aplikowanej do tej firmy! Jak już ktoś wspomniał zero profesjonalizmu i najwidoczniej panuje tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zombi 2016-03-26 00:35
Czy ktoś otrzymał negatywną lub pozytywną odpowiedź odnośnie assessment center (program leadership), mieli dać feedback do końca tygodnia i cisza.
Jeremy 2016-03-31 21:32
Dostałem się do Goldman na Leadership program (2300 netto/mies+premii) i też się dostałem do International Paper na Customer service Administrator with Italian(2700 netto/mies).Nie wiem którą oferte wybrać ,może ktoś porekomenduje mi czy te premie i awansy są tyle odczutne w Goldman jak opowiadają na rozmowach?Czy jest w tym jakiś sens ryzykować i wybrać prace która jest mnięj oplacalna podstawą ale przy dobrych wynikach niby zarabia się sporo więcej?Do 4 Kwietnia muszę odpowieść do jednej z firm był bym wdzięczny za info i jakąś propozycje co by bylo lepiej wybrać.Dziękuje z góry.
wsiwejfsifj 2016-10-19 11:18
ściema. omijać szerokim łukiem jako pracodawcę i headhuntera. wstyd, że firma aspirująca do jakości tak olewa kandydatów
hamnster 2016-10-19 11:38
już tak nie narzekaj, przynajmniej się wyróżniają tym że mają bardzo zróżnicowane oferty pracy i wiele bardzo specjalistycznych - nawet jak widzę jest sporo możliwości by rozwinęły tu skrzyła znające takie języki obce jak hiszpańki, czeski i słowacki
niezadowolony 2017-01-23 09:50
Brak kultury osobistej, brak wiedzy, brak profesjonalizmu. Zawracają głowę a nie potrafią udzielić odpowiedzi na podstawowe pytania. Dziewczyna ma pretensje, że chcę się czegoś dowiedzieć zanim wyślę jej CV. Nie zadzwoni w umówionym czasie tylko później nieustanie wydzwania w środku dnia. Szkoda podejmować kontakt!
niezadowolony 2017-01-27 11:25
Pani obiecywała prace w znanej korporacji. Okazało się po rozmowie z domniemanym pracodawca że nic się nie zgadza z obietnicami Pani z Goldmana - ani miejsce pracy, ani stanowisko, ani ilość godzin pracy ani pieniądze.
1
XWE 2017-01-31 11:05
Nie polecam, lepiej omijać szerokim łukiem i dwa razy się zastanowić, zanim wyśle się CV. Od osoby dzwoniącej raczej nie usłyszymy żadnych konkretów co do pracy, na jakąkolwiek informację od firmy czeka się kilka/kilkanaście tygodni. Podejście do pracownika też fatalne.
wkurzony 2017-03-02 20:57
Zero profesjonalizmu i jakiejkolwiek znajomości rynku pracy. Panie tam pracujące opowiadają bajki i obiecują złote góry. Nie polecam. Kuszą zarobkami i możliwościami dzieciaki na studiach, a ich brak wiedzy wychodzi przy pierwszym kontakcie.
1
zawiedziony 2017-03-08 23:46
Potwierdzam opinie przedmówców. Zero profesjonalizmu. Brak jakiegokolwiek konktatku pomimo obietnic. Po próbie dodzwonienia się dostaje się kolejne obietnice z informacją kiedy będzie informacja zwrotna, ale te obietnice również nie są spełniane. Odradzam! Ale pewnie ktoś kto to przeczyta podobnie jak ja również wcześniej negatywnie się o tym przekona na własnej skórze. Podsumowując - nagorsza agencja headhunterska z jaką miałem do czynienia. Nie wiem co obiecują klientom, że mają tyle ofert na stronie, ale kontakt z kandydatami fatalny
XYZ 2017-03-10 17:08
a ktoś kto dostał się na Assesment Center może odpowiedzieć jak to w ogóle wygląda? jest przeprowadzane w języku polskim/angielskim? dzisiaj dzwoniła do mnie rekruterka i miałam dostać dziś maila ze szczegółami, ale nikt nic nie napisał .
Zostaw swoją opinię o Goldman Recruitment - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Goldman Recruitment