logo Goldman Recruitment

Goldman Recruitment

Warszawa

Opinie o Goldman Recruitment

Agawa 2014-02-05 08:45:07
Firma Goldman Recruitment z Warszawy nie dotrzymująca zobowiązań, zero profesjonalizmu.
5
Piotr 2014-02-23 17:20:39
Dlaczego? Co takiego robią>
Pracownik Firmy 2014-09-09 15:46:33
Agawa, bardzo ciekawe jest to co piszesz. Warszawski oddział Goldman Recruitment został otworzony w marcu 2014, a pierwsze projekty pojawiły się w maju/czerwcu :)

Pozdrawiam.
2
zawiedziona 2015-05-17 13:01:14
Baardzo nieprofesjonalna firma. Jak agencja rekrutacyjna może kuleć w zakresie kontaktu z kandydatami, np. poprzez kompletny brak odzewu w sprawie dalszej decyzji odnośnie zatrudnienia? Nie polecam.
zerno 2015-05-30 19:42:11
Niestety jeszcze są takie agencje w których w przypadku niepowodzenia podczas rozmowy kwalifikacyjnej lub też ogólnie rekrutacji nie odzywają się do zainteresowanej osoby. Jest to mało profesjonalne i szczerze mówiąc spodziewałem się o wiele więcej po Goldman Recruitment, no ale nie można mieć wszystkiego.
1
pukki 2015-08-15 20:47:40
W tej chwili w firmie moim zdaniem panuje pewnego rodzaju kryzys, który rozprzestrzenia się z dnia na dzień. Goldman Recruitment zatrudniła chyba troszeczkę zbyt mało dojarzłych i odpowiedzialnych pracowników toteż widać jak ostatnimi czasy wielu z klientów jest niezadowolonych zwyczajnie z usługi .
zażenowana 2015-10-01 10:04:42
Panie pracujące w tej firmie najpierw piszą do człowieka nie proponując żadnej konkretnej oferty i naciskają na kontakt telefoniczny, żeby przedstawić oferty i porozmawiać o oczekiwaniach. Same proponują termin i godzinę rozmowy. Człowiek wychodzi wcześniej z pracy, przygotowuje się do tego... i co? Nikt ostatecznie nie dzwoni. Bez słowa wyjaśnienia, bez żadnej wiadomości, zero odzewu. Kpina! Jak można tak traktować ludzi, których się w coś angażuje? Najpierw męczą o kontakt, a później olewają. Tak się nie robi. Nie polecam!
1
r5tg 2015-10-01 13:08:01
dosyć niedawno widziałem że w firmie Goldman Recruitment szukali osób do pracy na stanowisku księgowego w dziale AP, starszego księgowego ze znajomością języka włoskiego,francuskiego, analityka w dziale IT, księgowego funduszy inwestycyjnych, bardzo dużo tych ofert było..zastanawiam się czy w najbliższym czasie znów będą kogoś rekrutować..
donzo 2016-02-03 21:27:31
r5tg a czy tam złożyłeś swoje papiery ? Od myślenia się pracy nie zdobędzie, a gdzie niegdzie słyszałem ,że dl apracowników planują jakieś podwyżki. Czy dotyczy to również stanowisk IT ..?
romek 2016-02-13 20:04:38
jak podwyżki to pewnie dla całej firmy a jak nie to dla jednego działu, moze za dobre wyniki, kto wie. Też ciekawa oferta jest z tych co mają na asystenta HR, tylko wymagaja niemieckiego.
troko 2016-02-19 14:01:32
Podwyżki były @romek, no ale jakoś bardzo ich nie odczułeś. Jednak dobrze, że nie stoją w miejscu, a co do ofert to jeśli ktoś ma wykształcenie wyższe i zna francuski, duński czy szwedzki to może spokojnie aplikować.
wazi 2016-02-23 19:55:29
są to języki dosyć niespotykane jak na polskę, mam takie wrażenie, jednak jak bardzo opłacalne, ponieważ na tych stanowiskach można zarobić nawet 7-8 tys zł.
sotyr 2016-02-26 21:21:23
Zarobki sięgające nawet 8 tysięcy złotych są wystarczające, żeby utrzymać siebie i swoją rodzinę. A wiecie czy jest szansa również na jakieś premie czy benefity? Dzięki za odpowiedź
kulas 2016-03-10 18:18:36
Jest sporo ścieżek kariery po ukończeniu pracy w tej firmie @soryt, na pewno plusem pracy w tej firmie jest stabilność zatrudnienia dzięki umowie o pracę i fakt że zawsze pieniądze będą na czas.
zawiedziony 2016-03-21 08:11:42
Wysłałem dokumenty aplikacyjne na GOLDMAN RECRUITMENT LEADERSHIP PROGRAM. Miałem rozmowę telefoniczną z panem, który przeprowadził ze mną krótką rozmowę po polsku i weryfikację języka angielskiego poprzez krótkie pytanie w tym języku. Poinformował mnie również, że chcą z programem ruszyć jak najszybciej i planowana data to 6 kwietnia. Po czym zaproponował dwie daty assesment center na 22 kwietnia (???) Od razu pytam czy się nie pomylił skoro program zaczyna się 6 kwietnia a assesment center, który z reguły jest kolejnym etapem rekrutacji jest ponad 2 tygodnie poźniej - stwierdził, że dobrze mnie poinformował. Pytam się czy jest jakiś kolejny etap rekrutacji i powiedział, żebym się nie martwił bo kolejnym etapem jest wspomniany assesment i jest to już pewne, że będę brał w nim udział. Po dwóch dniach dostaję maila od kobiety z tej firmy, że "...Z przykrością musimy poinformować, iż nie będziemy mogli zaprosić Pana do kolejnego etapu..."

Nie rozumiem tej sytuacji i jest to chyba kolejny argument, który potwierdza, że ta firma nie zachowuje się profesjonalnie!

Jeśli ktoś miał podobną sytuację pisać! Proponuję omijać aplikowanej do tej firmy! Jak już ktoś wspomniał zero profesjonalizmu i najwidoczniej panuje tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
lwica3 2016-03-21 08:36:11
nie mogę pozwolić sobie by uwierzyć w twój komentarz. firma która zajmuje się bankowością korporacyjną na pewno wszystko ma idealnie uporządkowane, optymizm!
zombi 2016-03-26 00:35:58
Czy ktoś otrzymał negatywną lub pozytywną odpowiedź odnośnie assessment center (program leadership), mieli dać feedback do końca tygodnia i cisza.
sławek 2016-03-26 08:29:13
teraz święta @zombi więc może coś tam się im przedłożyło wiadomo, ja tez czekam na info odnośnie pracy w marketingu (praca z językiem rumuńskim) strasznie jestem ciekawy jaka jest pensja
Jeremy 2016-03-31 21:32:05
Dostałem się do Goldman na Leadership program (2300 netto/mies+premii) i też się dostałem do International Paper na Customer service Administrator with Italian(2700 netto/mies).Nie wiem którą oferte wybrać ,może ktoś porekomenduje mi czy te premie i awansy są tyle odczutne w Goldman jak opowiadają na rozmowach?Czy jest w tym jakiś sens ryzykować i wybrać prace która jest mnięj oplacalna podstawą ale przy dobrych wynikach niby zarabia się sporo więcej?Do 4 Kwietnia muszę odpowieść do jednej z firm był bym wdzięczny za info i jakąś propozycje co by bylo lepiej wybrać.Dziękuje z góry.
bye 2016-03-31 21:34:45
Ja to mam odpowiednie doświadczenie jako księgowy i co ciekawe, oprócz tego, że jest stabilne zatrudnienie można jeszcze liczyć na odpowiednie benefity.
Kamil jestem 2016-05-05 20:29:27
@bye to nie ma nad czym się zastanawiać i aplikuj! Ja sam myślę nad analitykiem finansowym. Zapewniają możliwość rozwoju, nauki i zdobywania doświadczenia w różnych obszarach biznesu. Mam nadzieję, że umowa o pracę także się znajdzie ;)
Zostaw swoją opinię o Goldman Recruitment - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Goldman Recruitment