Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Goldman Recruitment

Opinie o Goldman Recruitment

Pracowałeś w firmie Goldman Recruitment i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Agawa - 2014-02-05 08:45:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Firma Goldman Recruitment z Warszawy nie dotrzymująca zobowiązań, zero profesjonalizmu.
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2014-02-23 17:20:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Agawa - 2014-02-05 08:45:07]:
Dlaczego? Co takiego robią>
zdjecie uzytkownika
Pracownik Firmy - 2014-09-09 15:46:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Agawa, bardzo ciekawe jest to co piszesz. Warszawski oddział Goldman Recruitment został otworzony w marcu 2014, a pierwsze projekty pojawiły się w maju/czerwcu :)

Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
zawiedziona - 2015-05-17 13:01:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Baardzo nieprofesjonalna firma. Jak agencja rekrutacyjna może kuleć w zakresie kontaktu z kandydatami, np. poprzez kompletny brak odzewu w sprawie dalszej decyzji odnośnie zatrudnienia? Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
zerno - 2015-05-30 19:42:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niestety jeszcze są takie agencje w których w przypadku niepowodzenia podczas rozmowy kwalifikacyjnej lub też ogólnie rekrutacji nie odzywają się do zainteresowanej osoby. Jest to mało profesjonalne i szczerze mówiąc spodziewałem się o wiele więcej po Goldman Recruitment, no ale nie można mieć wszystkiego.
zdjecie uzytkownika
pukki - 2015-08-15 20:47:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zawiedziona - 2015-05-17 13:01:14]:
W tej chwili w firmie moim zdaniem panuje pewnego rodzaju kryzys, który rozprzestrzenia się z dnia na dzień. Goldman Recruitment zatrudniła chyba troszeczkę zbyt mało dojarzłych i odpowiedzialnych pracowników toteż widać jak ostatnimi czasy wielu z klientów jest niezadowolonych zwyczajnie z usługi .
zdjecie uzytkownika
zażenowana - 2015-10-01 10:04:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panie pracujące w tej firmie najpierw piszą do człowieka nie proponując żadnej konkretnej oferty i naciskają na kontakt telefoniczny, żeby przedstawić oferty i porozmawiać o oczekiwaniach. Same proponują termin i godzinę rozmowy. Człowiek wychodzi wcześniej z pracy, przygotowuje się do tego... i co? Nikt ostatecznie nie dzwoni. Bez słowa wyjaśnienia, bez żadnej wiadomości, zero odzewu. Kpina! Jak można tak traktować ludzi, których się w coś angażuje? Najpierw męczą o kontakt, a później olewają. Tak się nie robi. Nie polecam!
zdjecie uzytkownika
r5tg - 2015-10-01 13:08:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dosyć niedawno widziałem że w firmie Goldman Recruitment szukali osób do pracy na stanowisku księgowego w dziale AP, starszego księgowego ze znajomością języka włoskiego,francuskiego, analityka w dziale IT, księgowego funduszy inwestycyjnych, bardzo dużo tych ofert było..zastanawiam się czy w najbliższym czasie znów będą kogoś rekrutować..
zdjecie uzytkownika
donzo - 2016-02-03 21:27:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
r5tg a czy tam złożyłeś swoje papiery ? Od myślenia się pracy nie zdobędzie, a gdzie niegdzie słyszałem ,że dl apracowników planują jakieś podwyżki. Czy dotyczy to również stanowisk IT ..?
zdjecie uzytkownika
romek - 2016-02-13 20:04:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak podwyżki to pewnie dla całej firmy a jak nie to dla jednego działu, moze za dobre wyniki, kto wie. Też ciekawa oferta jest z tych co mają na asystenta HR, tylko wymagaja niemieckiego.
zdjecie uzytkownika
troko - 2016-02-19 14:01:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podwyżki były @romek, no ale jakoś bardzo ich nie odczułeś. Jednak dobrze, że nie stoją w miejscu, a co do ofert to jeśli ktoś ma wykształcenie wyższe i zna francuski, duński czy szwedzki to może spokojnie aplikować.
zdjecie uzytkownika
wazi - 2016-02-23 19:55:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
są to języki dosyć niespotykane jak na polskę, mam takie wrażenie, jednak jak bardzo opłacalne, ponieważ na tych stanowiskach można zarobić nawet 7-8 tys zł.
zdjecie uzytkownika
sotyr - 2016-02-26 21:21:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarobki sięgające nawet 8 tysięcy złotych są wystarczające, żeby utrzymać siebie i swoją rodzinę. A wiecie czy jest szansa również na jakieś premie czy benefity? Dzięki za odpowiedź
zdjecie uzytkownika
kulas - 2016-03-10 18:18:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest sporo ścieżek kariery po ukończeniu pracy w tej firmie @soryt, na pewno plusem pracy w tej firmie jest stabilność zatrudnienia dzięki umowie o pracę i fakt że zawsze pieniądze będą na czas.
zdjecie uzytkownika
zawiedziony - 2016-03-21 08:11:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wysłałem dokumenty aplikacyjne na GOLDMAN RECRUITMENT LEADERSHIP PROGRAM. Miałem rozmowę telefoniczną z panem, który przeprowadził ze mną krótką rozmowę po polsku i weryfikację języka angielskiego poprzez krótkie pytanie w tym języku. Poinformował mnie również, że chcą z programem ruszyć jak najszybciej i planowana data to 6 kwietnia. Po czym zaproponował dwie daty assesment center na 22 kwietnia (???) Od razu pytam czy się nie pomylił skoro program zaczyna się 6 kwietnia a assesment center, który z reguły jest kolejnym etapem rekrutacji jest ponad 2 tygodnie poźniej - stwierdził, że dobrze mnie poinformował. Pytam się czy jest jakiś kolejny etap rekrutacji i powiedział, żebym się nie martwił bo kolejnym etapem jest wspomniany assesment i jest to już pewne, że będę brał w nim udział. Po dwóch dniach dostaję maila od kobiety z tej firmy, że "...Z przykrością musimy poinformować, iż nie będziemy mogli zaprosić Pana do kolejnego etapu..."

Nie rozumiem tej sytuacji i jest to chyba kolejny argument, który potwierdza, że ta firma nie zachowuje się profesjonalnie!

Jeśli ktoś miał podobną sytuację pisać! Proponuję omijać aplikowanej do tej firmy! Jak już ktoś wspomniał zero profesjonalizmu i najwidoczniej panuje tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
lwica3 - 2016-03-21 08:36:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie mogę pozwolić sobie by uwierzyć w twój komentarz. firma która zajmuje się bankowością korporacyjną na pewno wszystko ma idealnie uporządkowane, optymizm!
zdjecie uzytkownika
zombi - 2016-03-26 00:35:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś otrzymał negatywną lub pozytywną odpowiedź odnośnie assessment center (program leadership), mieli dać feedback do końca tygodnia i cisza.
zdjecie uzytkownika
sławek - 2016-03-26 08:29:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz święta @zombi więc może coś tam się im przedłożyło wiadomo, ja tez czekam na info odnośnie pracy w marketingu (praca z językiem rumuńskim) strasznie jestem ciekawy jaka jest pensja
zdjecie uzytkownika
Jeremy - 2016-03-31 21:32:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostałem się do Goldman na Leadership program (2300 netto/mies+premii) i też się dostałem do International Paper na Customer service Administrator with Italian(2700 netto/mies).Nie wiem którą oferte wybrać ,może ktoś porekomenduje mi czy te premie i awansy są tyle odczutne w Goldman jak opowiadają na rozmowach?Czy jest w tym jakiś sens ryzykować i wybrać prace która jest mnięj oplacalna podstawą ale przy dobrych wynikach niby zarabia się sporo więcej?Do 4 Kwietnia muszę odpowieść do jednej z firm był bym wdzięczny za info i jakąś propozycje co by bylo lepiej wybrać.Dziękuje z góry.
zdjecie uzytkownika
bye - 2016-03-31 21:34:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja to mam odpowiednie doświadczenie jako księgowy i co ciekawe, oprócz tego, że jest stabilne zatrudnienie można jeszcze liczyć na odpowiednie benefity.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Goldman Recruitment!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Goldman Recruitment

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert