brak logo

Alupol Packaging Kęty Sp. z o.o.

Kęty

Opinie o Alupol Packaging Kęty Sp. z o.o.

bożena 2016-08-27 19:38
ale na jakim stanowisku takie zarobki masz a jakie zarobki dla pracownika produkcyjnego
Murzyn 2016-09-06 18:34
Robota cieżka. Blisko farb i rozpuszczalników. Masz chwile luzu ? zaraz Ci coś wynajdą. na start 13 brutto plus dodatek nocny. Po roku mam 15 i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak murzyn, nie widze przyszlosci w tej firmie.
8
tarczyn 2016-09-09 02:17
Osobiście nie polecam, starasz sie za bardzo nie docenią cie za chiny.. stare lebry trzymają się i wykorzystują max młodych, brygadziści nie dają też najlepszego przykładu, zero organizacji na całym zakładzie, każdy każdego pogania i atmosfera bardzo dołująca, za takie pieniądze szkoda nerwów
17
Były pracownik 2016-12-02 21:52
UWAGA UWAGA UWAGA. Zastanów się nad tym jak się chcesz tu zatrudnić a masz już prace. Ludzie ten zakład to oszuści i nieporozumienie. Przyjęli ostatnio dużo ludzi, na rozmowach kwalifikacyjnych obiecują cuda, że praca stała, stabilna, co po niektorzy zwolnili się z innych prac żeby się zatrudnić tutaj a teraz po okresie próbnym nikomu nie przedłużyli umowy, kazując iść do domu. Sam Pan prezes chodził po hali i nagabywal ludzi żeby sciagli swoje rodziny do pracy a teraz ich wywalaja. Zostawili ich na lodzie w dodatku na święta. Syf, smród. Co drugi chory na kręgosłup.
15
Marco 2016-12-03 08:28
Zgadzam się z Tobą kolego, ja też rzuciłem pracę, żeby zarobić lepiej, a okazało się tak, że dostałem kopa w d**ę. Na rozmowie kwalifikacyjnej nawet mi mówili, że im to nie przeszkadza, że aktualnie pracuję. Proszę załatwić formalności u swojego pracodawcy. MY POCZEKAMY, tak mi powiedzieli. A teraz, rodzina na utrzymania i co dalej. . . Przychodzisz do roboty, a mówią Ci pan już tutaj nie pracuje (nie przedłużamy umowy). Ludzie ta firma to paranoja. . . Przyjęli tylu ludzi i nikomu nie przedłużają umowy.
15
bezrobotny 2016-12-03 16:48
Przestrzegam wszystkich przed tą zakłamana firma. Dzięki tym idiotom stałem się właśnie bezrobotnym!!! Miała być stała praca a po trzech miesiącach kazali mi iść do domu a ja rzuciłem wszystko żeby się tam zatrudnic. Po co przyjęli tyle ludzi a teraz nikomu nie przedłużyli umowy. Ktos się powinien tym zainteresować co tam się dzieje. Ludzie się zwalniali z innych firm bo obiecywali cuda na rozmowie kwalifikacyjnej a teraz wszystkich nowo przyjętych wywalili, ani be ani me. Chyba będę musiał iść do bylego pracodawcy i prosić na kolanach o powrót. Nie zatrudniajcie się tam to kłamcy i oszuści a oraja tobą jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
15
brak słów 2016-12-04 21:35
Nie polecam, jeszcze raz nie polecam. Zostałem przyjęta (jak poźniej się okazało przez samego PREZESA Kęt) obiecywał, że praca stała, stabilna. To co się dzieje w tej zakłamanej firmie daje wiele do życzenia. Miałem być w Kętach, po miesiącu delegacja na Tychy, później delegacja Oświęcim. Co najlepsze firma nie zapewniała transportu, transport na własny koszt. Kierownictwo nieudolne, w ogóle nie mają pojęcia o kierowaniu firmą. Cwaniaki jakich mało myślą, że im wszystko wolno, a jak główny (całego Alupolu) prezes przyjeżdża to tak czepią gaciami jakby zaraz mieli się z*e*s*r*a*ć. Zostałem zwolniony z przyczyn ekonomicznych.
15
gamoń 2016-12-05 00:46
Ja też ostrzegam przed tą firmą. Wyzysk, wyzysk i jeszcze raz wyzysk. Mi też nie przedłużyli umowy ze względów ekonomicznych jak to powiedzieli, ale nie żaluję, bo po 3 miesiącach nie czuję kregosłupa. Robiłem na jurmetach. Robota zaje...cie ciężka. Codziennie po 10 ton rzucać na palety ręcznie, rolki ważą po 50 kg. Operatorzy mega wyzyskują młodych, żeby tylko wyrobić normę. Przerwa, żeby coś zjeść-ZAPOMNIJ. Nie masz uprawnień na wózek, a każą ci nim jeździć, tylko na 1-ej zmianie tego pilnują, bo BHPowiec chodzi. Najwyższy czas nasłać kontrolę na tą firmę.
15
sprawa do prokuratury 2016-12-11 21:29
zadziwiająca jest twoja wiedza na temat firmy oraz rynku polipropylenu, stąd jesteś osobą łatwą do zidentyfikowania. tym bardziej, że link do tej strony umieściłeś na stronie konkurencji z płocka. czyżby łączyło cię coś z tymi oboma firmami? niestety ta wiedza nie idzie w parze ze znajomością prawa. na twoje nieszczęście firma Alupol jest jednym z trzech podstawowych biznesów jednej z największych w Polsce spółek giełdowych, której akcję są notowane na giełdzie papierów wartościowych. a kto rozpowszechnia dane poufne lub fałszywe, które mogą wpływać na kurs akcji, podlega karze pieniężnej do ....mln zł oraz karze więzienia do ...lat. tak czy inaczej sprawą powyższego mail'a zajmie się prokuratura.
7
będzie bieda ha ha ha 2016-12-12 08:26
ha ha ha chciał dowalić staremu i się wpakował
dostał fałszywkę , albo miał nieaktualne dane i poszło... jeszcze z danymi osobowymi...
z giełdowymi trzeba uważać bo cokolwiek napiszesz zawsze może mieć wpływ na akcje ...i wtedy masz problemy
3
robota jak robota 2016-12-12 21:46
z tego co widzę cały czas zatrudniają do Oświęcimia i Tych
dowożą ludzi autobusami na koszt firmy , rzeczywiście są delegacje np. pracujesz w Kętech to czasami oddelegowują np. do Oświęcimia
na początek 13-15zł i jak jesteś dobry to nawet kilka razy do roku przeszeregowanie
jak słaby - nie przedłużają umowy
trzynastka w grudniu 3600 brutto, płacą jakieś drobne na 3 - filar
premie marne
tyle ; można żyć
5
mądry polak po szkodzie 2016-12-13 07:51
w Oświęcimiu roboty nie do przerobienia, a ludzi mało haha
podbierają sobie nawzajem ludzi i się żrą
po co było ściągać tyle zamówień
są zaskoczeni bo myśleli ze będzie to trudno uruchomić a poszło kilka miesięcy przed czasem i mają problem
5
ala 2016-12-13 09:02
czy są przyjęcia do kęt ?
czy przyjmują kobiety na produkcje ?
Narco 2016-12-13 09:25
Przecież wszyscy piszą, że ludzi zwalniają w Kętach, a ty się pytasz czy przyjmują. Czytanie ze zrozumieniem się kłania. . .
1
ala 2016-12-13 11:40
dżentelmen z ciebie żaden ale dziekuje
Byly pracownik 2016-12-25 19:00
Syf i tyle pracowalem tam 12 lat to wiem
adam 2016-12-28 15:59
czy do kent teraz są przyjencia
1
Bierki 2017-01-05 01:34
A gdzie są te ,,kenty''?
Abraham 2017-01-09 12:18
Syf , brud, kiła i mogiła. Nepotyzm i kolesiostwo. Zarobić nie dadzą no chyba ze jesteś wazeliniarzem i podpieprzasz innych. Nie polecam nikomu!
2
heniek 2017-01-09 21:04
zwolnij się
ciekawe czy se bez ciebie poradzom
zobaczymy jak bedom spiewać
a bezrobocia dawno nie ma to se coS zawsze znajdziesz
3
folia 2017-01-25 07:39
normalnie
jak folia idzie to luz
jak przebudowa to ciężej
ale generalnie ok
3
oswiecim 2017-01-25 15:02
potwierdzam
prosta robota
trochę nudna
ale to dobrze
3
Nick 2017-02-03 08:01
Proszę o opinie pracy w Osw...coś konkretniej, tez zwalniają po 3 miesiacach...dzięki
1
oswięcim 2017-02-04 07:50
Widzę, że się jednak nigdzie nie zahaczyłeś...
Jak cie zwolnili w Kętach to cię nie przyjmą do Oświęcimia. Oni oprócz naprawdę trudnych przypadków nie zwalniają wcale. Chociaż czasem nie wiem czemu bo jak patrzę co wyprawiają niektórzy to strach.
Najlepiej płacą w Tychach bo tam jest praktycznie sam druk wiec jest dupna odpowiedzialność . Kuzyn wczoraj dzwonił i się umówił. Kadrowa mówiła ze na start 15 zeta za 3 miesiące 16 zeta za godzine i podwyżki jak jesteś dobry potem. Ja robie w Oswiecimiu dostałem 13 na start po 3 miechach mam już 14 i obiecana kolejna podwyzke. Tu robota jest prosta maszyna robi folie którą potem się rozcina i pakuje.
odpowiedzialność żadna i dojazd krótszy...Zwolnien nie ma zadnych, prosza się o nadgodziny . robota w czterobrygadowce
szału nie ma ale źle też nie
3
Nick 2017-02-04 21:07
Nie pracowałem dla tej grupy, a mogę...dlatego pytałem jak jest...Dzięki za info..pzdr
1
aaaaa 2017-03-03 11:46
Witam.A jak jest w kontroli jakosci w Alupolu.Jka stawka czy praca spoko itd?
laborka 2017-03-03 14:32
praca spoko, płacą w zależności od tego na co się umówisz
ale kokosów nie ma
nara
1
aaaa 2017-03-03 15:43
Dzieki a tak 2000 na miesiac da sie wyciagnac?
Rudy 2017-03-09 19:11
Nie ma szans
aaaaa 2017-03-13 20:34
Nawet na 4brygadowce???To porazka...Przeciez sie zapiepsza soboty i niedziele...czysty wyzysk
kleopatra 2017-03-14 05:41
tak tak tak tak
płacą dwa złote na godizne to mam poniżej 500 na miesiąc
dlatego z moim nieślubnym gapciem zdecydowałam się dzisiaj nad ranem na 600 +
tak tak tak........tak
2
aaaa 2017-03-14 12:02
Jakie 2zl??? do stawki???Ile jest dodatku do 4bryg.?
kleo 2017-03-14 20:27
Nie wiem nie wiem
wszystko już mi się miesza
Kontroler Jakości 2017-03-23 20:50
Jak wygląda praca Kontrolera jakości w tym zakładzie?
Monotonia i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze nie można się wyrobić?
Bo widzę ze co jakiś czas jest ogłoszenie na ketach i Tychach i dlatego potrzebuje waszej opinii żeby nie pchać się w kolejny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Jaka stawka na początek?
Rada dla kontrolera jakości 2017-03-24 09:35
Absolutnie nie składaj tutaj papierów. Jesteś zbyt mocno pobudzony jak na kontrolera jakości.
Jest nas tutaj już i tak zbyt dużo. Szukaj sobie miejsca gdzie indziej.
3
Kontroler Jakosci 2017-03-24 19:06
Gościu ale ja chce iść na Oświęcim a nie na tychy i kety;)
Możecie mi napisać jakie warunki są i czy spoko robota?
aaaa 2017-03-28 11:55

Ja mialem propozycje na 4bryg.Od 14zl po 3 mies.15 a pozniej 16 na godz.Do tego 10% do systemu 4bryg.
Dla mnie to troszke zamalo...robi sie po 3soboty niearaz z 2 niedziele za niecale 2000.Tak wychodzi.Ale podobno praca spoko i fajny socjal.Ja sie niezdecydowalem. dla przykladu w Valeo maja 350zl dodatku plus za kazda niedziele 30zl.Roznica jest.
Gdyby ktos znal inne info to piszcie
Przeniesiony do Oświęcimia 2017-04-15 22:48
To faktycznie w tym Valeo kokosy dają. . .
patryk 2017-05-12 10:11
najlepiej placa w tychach alupol szybko podwyzki ja pracuje od stycznia a mam 18 zl a moj kolega ze mna sie przyjmowal przeniesli go do oswiecimia i ma 16 zl a autobus jest za darmo a slyszalem ze w czerwcu nastepna podwyzka o 2 zl na godzine tychy
Joanna 2017-05-17 10:12
Byłam na rozmowie o prace w Oświecimiu. Bardzo pozytywne wrażenia . Tylko czekac na telefon czy mnie przyjma bardzo bym chciala ;)
Lazio 2017-05-17 11:40
Przyjmą Cię na pewno, bo potrzebują ludzi na pakowanie. Pytaj o Brygadę IV, najlepsza.
1
operator 2017-05-19 19:47
szukają pracowników do Alupol films w oswiecimiu
płacą nieźle ale trochę roboty jest
robię pół roku i mam 20 na godzine od 1 czerwca 22 zeta na godzine
drugi ma 20 zeta na godzine a trzeci i czwarty 18 zeta
tak jest na matce i dużej nożycy tam też pierwszy 22 drugi 20 i trzeci 18 zeta
na mniejszych maszynach i metalizerze nie wiem dokładnie ale też od 1 czerwca chyba
17- 18 zeta to samo chyba pakowanie i magazyny - albo 1 zeta mniej
nowa firma trochę się oraganizyją, ale socjal też fajny
jest trzynasta pensja , emerytalne, medyczne
ale 4 brygadówka - jak kto lubi
generalnie ja polecam
Były prac 2017-05-20 07:00
Hej
Czy ktoś może się zapytać kierownika zmianowego i odpisać czy jak ktoś się od nich zwolnił a chciałby wrócić to dopuszczają coś takiego czy nie. Oczywiście jak ktoś odszedł bez żadnych fochów. Albo kierownik zmianowy jakby odpisał
dzięki
x man 2017-05-20 08:06
Możesz wracać
Tylko żeby potem nie było biadolenia
Bo pracy tu jest dużo i 4 brygadówka
Tak ,że się zastanów
on 2017-06-07 14:53
jasne ja obie rok i mam 15zl na godziny same brednie tu piszą
info 2017-06-08 12:31
Może tak być bo oni zaczęli nie przedłużać umów z niektórymi i zatrudniają nowych
Też się nie dziwię bo niektórym strach dać nożyczki do ręki żeby nie zrobili sobie albo komuś krzywdy
może być tak że jesteś w tej grupie z którą nie chcą się wiązać
Generalnie stawki mocno idą w górę z miesiąca na miesiąc
i dobrze bo łaski nie robią - robota ciężka, a zahaczyć się gdzie indziej można bez problemu
jednoroczy 2017-06-09 05:18
ja robie rok i mam 22
koleżka ma 20, to zależy co i jak kto robi, jak wszędzie
Nick 2017-06-14 10:05
Praca w Oświęcimiu. Kobietą nie poleca się tej pracy, no chyba że gdzieś wyżej na jakąś kontrolerke bądź do biur. Dziewczyny trafiają na pakowanie gdzie jest mnóstwo pracy i sam byłem i nie polecam. Kobietą która ma w regulaminie 25 kg udźwigu podnosi i ściąga palety które ważą nawet 42 kg. A palet schodzi ok 30-80 palet na zmiane. Wydaje mi się że to nie jest praca dla pań. Ja sam nie mogłem sobie poradzić żeby ściągnąć paletę 27kg z wysokości prawie 3 metrow. Na nożycach byłem i jest spoko ale to tylko robota dla facetów. Ogólnie to są wady i zalety. Męczy 4bryg.
Onaa oswiecim 2017-06-19 22:47
Mam pytanko ide do pracy do oswiecimia i nie dopytalam sie wyplata jest na 10 czy na 30 jestem ciekawa prosze o odpowiedz
ZzZ 2017-06-20 09:44
10 każdego miesiąca :-)
Zostaw swoją opinię o Alupol Packaging Kęty Sp. z o.o. - Kęty
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alupol Packaging Kęty Sp. z o.o.