brak logo

Elplast Żory

Żory

Opinie o Elplast Żory

Poeta 2016-02-16 15:51:03
Epitafium dla A.S.

Smutne me myśli, pogrążone w niebycie
Na próżno czekały na Twoje przybycie
Ktoś mnie opuścił w ten chmurny dzień słotny
Kto? Ty żeś mnie opuścił i jestem samotny
Ktoś się zwolnił, kto? Na próżno w pamięci swej grzebię
Na próżno szukam odpowiedzi w strunie zakleszczonej na bębnie
Przez halę mą Bubel szedł smutny śmiertelnie
I zmienił me myśli umarłą pustelnie
Z ponurym zwieszonym szedł czołem
I strunę świeżutką przysypał popiołem
A wszytko to Twoje sprawiło odejście
Od tego czasu do pracy mam gorszące podejście
... już się nie tłumacze
Bo z oczu łzy mi lecą... rozpacz tak płacze.
1
były pracownik 2016-02-16 17:48:12
Podobno wczoraj zmuszali ludzi do nadgodzin,prawda to ?
LucjuszIIOkrutny 2016-02-16 17:54:27
Tak to prawda na 4h.
Mad 2016-02-16 19:38:54
A Wy wszyscy w ogóle macie wszystkie klepki na miejscu?Zachowujecie się jak rowydrzone panienki.Zawsze mozecie zmienić pracę nikt Was do niczego nie zmusza!!!Do nadgodzin??Pewnie z batem w skórze stoi nad Wami szef!!!
Jak czytam te Wasze wierszyki to aż tęsknię za czasem kiedy w mundurze szkoliłem takie fujary jak Wy!!Jesteś taki kozak jeden z drugim to weź sprawy w swoje ręce i nie rycz jak baba nad rozlanym mlekiem!!Gdybyście robotę s zanowali to źle by Wam nie było! !Lepiej się anonimowo wylać na forum i pochwalić koledze ... ale na nich pojechałem! !Pozdrawiam kadrę!!
1
my 2016-02-16 21:22:51
Ludzie ktorzy pracowali w innych firmach i mają porównanie to wiedzą że wcale nie jest tak źle. Pieniądze są na czas, nie trzeba się martwić ze za miesiac ,dwa będą zwalniac jak w innych firmach. nie pracuje sie na śmieciówkach. czysto , nie stoi brygadzista z batem. ludzie nie przesadzajcie!!!!
1
Wieszcz Elplastu 2016-02-16 21:24:43
Do G...

Grzesio, Przyjacielu, przodowniku pracy
Pisząc, łzy same spływają po mej smutnej twarzy
Nie dane Ci było zostać Liderem
A przecież byłeś naszym produkcyjnym fajterem
Oh Grzesio, Najmilszy mi Bratku
zostawiłeś mnie samego na tym tonącym statku
A przecież to dzięki Twojej pracowniczej pasji
Mieliśmy niebawem otwierać filę w Rosyjskiej Azji
Pisząc te wersy, piszę już tylko o pechu
Świadom, iż więcej nie ujrzę Twego uśmiechu
Lecz nie trap się Bracie...
Znów się spotkamy w niedalekiej przyszłości
Bez bubli i stresu, lecz w szczęściu i radości

i słów kilka do Mada
Drogi hejterzyku prosty
śmieszą mnie twoje marne posty
Piszesz o jawnym podpisie
A sam się ukrywasz na tym serwisie

Gabi-Muzo moja- nie zwalniaj się proszę, Twego odejścia to ja na pewno nie przeżyję.
2
beben 2016-02-16 21:25:16
A mi się podoba. Nazekaja zawsze ci sami. którzy najmniej robią. żal….
2
Mad 2016-02-16 21:36:16
Bogdan... spuść z tonu
sasasa 2016-02-16 22:20:17
Po pierwsze Panie Mad to się naucz pisać po Polsku bo czytanie tego bełkotu to horror.Klepek akurat brakuje tym którzy nie potrafią się nawet sensownie wysłowić (czego jesteś wybitnym przykładem)
A Co do munduru-Zastępowym byłeś? Bo w Wojsku każdy ponad szeregowego potrafi się sensownie wysławiać.Osobie piszącej wierszyki gratuluję-ma dobrego dilera ;)
1
Mad 2016-02-16 22:24:25
Jak dzieci...
2
Mad 2016-02-16 22:27:09
Sasasa mistrzu ciętej riposty naprawdę mnie rozbawiłeś
beboki 2016-02-16 22:29:44
Sasasa, wyjąłeś mi to z ust. Zauważcie, iż nie narzekają tylko osoby, które sądząc po pisowni skończyły co najwyżej podstawówkę. Na co mają narzekać? Przecież nigdzie lepszej pracy nie dostaną. I zerowe pojęcie o ortografii. Mad nie umiem skojarzyć kim jesteś, bo aż trudno uwierzyć, że w tej firmie pracuje tak słabo myślący człowiek.
Mad 2016-02-16 22:49:23
Prawda w oczy kłuje?
maki 2016-02-17 07:47:22
Mad - widać jak potrafisz budować relacje z ludźmi. źdźbło w oku bliźniego widzisz, a belki w swoim nie dostrzegasz.
2
ja 2016-02-17 09:19:05
taaaak, piszą dwie albo 3 te same osoby i nakręcają atmosferę. a później siedzą w domu i sie z nas śmieją. jak my miedzy soba sie kłócimy.
starypracownik 2016-02-18 08:23:07
Dobra firma, wartościowi ludzie. Płace na dobrym poziomie i umowy na dłuższy czas, mam nadzieje tak zostanie, Panie Prezesie są ludzie którzy szanują swoją pracę i Pana.
2
Poeta 2016-02-18 19:32:50
Choć firma tak sroga i wypłata uboga,
A każdy narzeka, powiem wam opadnie wam powieka.
Może Pan Prezes ma trochę racji i koledzy są prawie gotowi do emigracji?
To sprawa niemała, stąd wypłata niecała.

Szanujmy sobie pracę tę piękną, me rymów słowa nawet to rzekną.
Praca jak praca, choć nie idealna płaca,
Trzeba szanować albo z niej abdykować.

Wspomnieć też trzeba - pracownik na produkcji to główna potrzeba.
Wszak trzeba go szanować albo zbankrutować.
Wszystko ma przecież swoje granice, jak na przykład miasto Gliwice.

Moje wywody kończą się niemałe,
Mam nadzieje, że nie trafią tylko na skałę.

Byłbym zapomniał. Mam podejrzenia, że "Mad" to Pan od myślenia...
Wieszcz Elplastu 2016-02-18 19:50:50
Bardzo bym prosił poetę o wymyślenie sobie innego nicku (poeta jest jeden), godzi to w moją twórczość i nie szanuje moim fanów. Btw: Mad to rzeczywiście Łukasz, ale nie ten, o którym myślisz.
Nie pozdrawiam 2016-03-12 23:56:49
Co tu dużo pisać. Jedno wielkie łajno. Firma rżnie pracowników ile wlezie. Na wszystkim, nie tylko na premiach. Jak nie utną premii to nie wypłacą czegoś innego. Taka prawda. Na szczęście nie pracuję już w tym syfie. Nie polecam i nie pozdrawiam. Żegnam ozięble. Były pracownik
1
gosc 2016-03-20 17:42:55
A czego Ci nie wypłacili?
ja 2016-05-11 19:21:57
Pewnie ze nie jest zle. A gdzie praca nie jest ciezka??? Wazne ze masz kase na czas, i umowe. A nie pracujesz na smieciowce albo pod addeco.
1
ja 2016-05-11 19:22:17
Pewnie ze nie jest zle. A gdzie praca nie jest ciezka??? Wazne ze masz kase na czas, i umowe. A nie pracujesz na smieciowce albo pod addeco.
Pracownik 2016-06-15 14:58:17
Kierownictwo zamiast finansowo zmotywować pracowników to zatrudnia ludzi do kontrolowania, wprowadziło też m.in nakaz zakładania czepków na uszy, co jest niewygodne, oraz zakaz przybijania sobie żółwików na przywitanie.
kunegunda 2016-06-23 13:27:10
"oraz zakaz przybijania sobie żółwików na przywitanie."
Bo jesteś w fabryce, a nie w przedszkolu matole.
1
pr 2016-06-24 19:27:03
Tak, witać się nie wolno "bo jesteś w fabryce". Może od razu zabrońmy pić i jeść, bo to "fabryka"
2
rgfdsrvg 2016-07-08 23:33:54
Na jadalni jest nawet oficjalne pismo w tej sprawie od dyrektorki zakładu z 2014 roku. Jeśli nie wierzysz przyjmij się, a sam się przekonasz
Rozumiem 2016-07-12 17:01:45
Romek chyba przeczytałeś nie te opinie co trzeba, chyba, że Twoja wypowiedź miała zabrzmieć ironicznie. Atmosfera w zakładzie jest tak przyjazna pracownikom, że ci wystąpili z pismem do zarządu opisującym łamane przez firmę prawa pracownicze, a relacje między pracownikami wyglądają na zasadzie "powiesz mi coś, a cały zakład będzie wiedział ,a przy okazji pójdę do góry i cię podkabluję"
6
wschody słońca 2016-07-13 16:19:15
Narzekasz.. Dzisiaj były rozdawane aneksy do umowy z podwyżką dla pracowników. Prezes nie musiał, a dał. Fakt faktem starają się i to widać
Bit 2016-07-13 17:52:01
Witam,
na czym dokładnie polega praca na stanowisku :młodszy operator(pracownik produkcji)? Czy to ciężkie stanowisko? Jak z zarobkiem?
wschody słońca 2016-07-13 18:04:56
Z zarobkami w ostatnim czasie się bardzo polepszyło. Dzisiaj aneksy na 12zł/h + oczywiście premia. Im dłużej pracujesz tym lepsza kasa. Wiadomo. A praca w dużym uproszczeniu polega na zmienianiu bębnów i pilnowaniu nawoju, także wielkiej filozofii nie ma. Może nie jest to praca dla ambitnych, ale jeśli się wykażesz to możesz awansować na wyższe stanowisko.
be 2016-07-13 18:31:26
Zdecydowanie się bardzo poprawia. W końcu coś ruszyło.
ja 2016-07-13 18:39:44
Tak. Do tego po przeniesieniu do nowego zakładu beda lepsze warunki pracy.
qwerty 2016-07-14 07:03:54
Wypłata jak najbardziej terminowa.
Tom 2016-07-15 08:56:06
Chłopie,
Do biura się nie pchaj
To gniazdo żmij!
7
Pracuś 2016-07-21 15:53:49
to inna firma. Elplast Plus jest w Jastrzębiu-Zdroju, w Żorach jest raczej Elplast Minus. Minus bo nigdy nie wiesz ile kasy ci wezmą z premii przy wypłacie :-)
4
ja 2016-07-31 17:32:54
teraz cały czas przyjmuja. firma sie rozrasta, kazde rece do pracy sie przydadza. wystarczy wyslac swoje podanie i isc na spotkanie.
www 2016-08-01 10:09:42
cały czas są przyjęcia. firma uruchamia nowa produkcje.
pytajnik 2016-09-09 07:15:26
Jak jest w dziale jakosci ? co jakis czas pojawiaja sie ogloszenia na specjaliste. Warto ?
pytajnik 2016-09-09 07:16:12
Jak jest w dziale jakosci ? co jakis czas pojawiaja sie ogloszenia na specjaliste. Warto ?
Maja 2016-09-11 10:18:57
Witam, czy Elplast zatrudnia też kobiety? Chodzi mi o zwykłego pracownika ...produkcja czy pakowanie .
Nick 2016-09-16 20:39:55
Po pierwsze nie szukają kierownika a po drugie nie ma żadnych profitow socjalnych. Chyba Ci się firmy pomyliły
2
Nick 2016-09-17 00:04:38
Jaki socjal?
Nick 2016-10-08 11:32:43
Socjalu nie ma w ogóle, parę złotych do koperty na święta - to wszystko.
1
Na pewno będzie to dla nas to gwarancja brak komen 2016-10-10 07:44:53
Drogi kolego wszystko zależy od stażu.
Zdarzało się tak, że w kopercie było tyle, że kupiłbyś dosłownie dwa chleby tudzież jednego czteropaka, a zdarzało się też tak, że mógłbyś kupić 10 takich czteropaków. Im dłużej pracujesz, tym więcej w kopercie.
1
Geronimo 2016-10-22 16:27:22
Miało być lepiej naobiecywali niewiadomo jakich premii i lipa dalej ale juz niebawem znowy pare osób sie zwolni i bedą znowu to samo gadać
1
zel 2016-11-17 09:15:20
Jak wygląda praca w biurze w dziale R&D? Jak z zarobkami?
Ojojoj 2016-11-20 02:12:44
Ten dzial raczej nie nalezy do dzialu typu biuro.
Mader_faker 2016-11-30 15:33:27
jak się komuś chce pracować na zmiany, w weekendy i pod presją- za 1600zł to proszę bardzo. Moja wypłata po ponad roku w tej firmie wynosi za cały miesiąc 2000zł :-). Zostałem oszukany. Nic tylko zakładać rodzinę, kupować bmw i odkładać hajs xd. Niektórzy mają więcej, zarobki są niejawne. A awans prawie niemożliwy.
1
bąbel 2016-12-01 10:48:32
jak niemozliwy awans ? wystarczy chciec i sie postarać. ale zeby awansowac trzeba cos umiec. samo stanie przy maszynie niestety do tego nie uprawnia....
1
Jak dla dzieci w każdym czasie 2016-12-07 00:31:38
Razto awans prawie niemożliwy a nie niemożliwy. A dwa wspomnij bąbelku że trzeba jeszcze umiec się podlizywać bo bez tego to ani umiejętności ani chęci nie wystarczą.
1
Zostaw swoją opinię o Elplast Żory - Żory
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elplast Żory