brak logo

Elplast Żory

Żory

Opinie o Elplast Żory

Wieszcz Elplastu 2016-02-18 19:50
Bardzo bym prosił poetę o wymyślenie sobie innego nicku (poeta jest jeden), godzi to w moją twórczość i nie szanuje moim fanów. Btw: Mad to rzeczywiście Łukasz, ale nie ten, o którym myślisz.
Nie pozdrawiam 2016-03-12 23:56
Co tu dużo pisać. Jedno wielkie łajno. Firma rżnie pracowników ile wlezie. Na wszystkim, nie tylko na premiach. Jak nie utną premii to nie wypłacą czegoś innego. Taka prawda. Na szczęście nie pracuję już w tym syfie. Nie polecam i nie pozdrawiam. Żegnam ozięble. Były pracownik
2
gosc 2016-03-20 17:42
A czego Ci nie wypłacili?
ja 2016-05-11 19:21
Pewnie ze nie jest zle. A gdzie praca nie jest ciezka??? Wazne ze masz kase na czas, i umowe. A nie pracujesz na smieciowce albo pod addeco.
1
ja 2016-05-11 19:22
Pewnie ze nie jest zle. A gdzie praca nie jest ciezka??? Wazne ze masz kase na czas, i umowe. A nie pracujesz na smieciowce albo pod addeco.
Pracownik 2016-06-15 14:58
Kierownictwo zamiast finansowo zmotywować pracowników to zatrudnia ludzi do kontrolowania, wprowadziło też m.in nakaz zakładania czepków na uszy, co jest niewygodne, oraz zakaz przybijania sobie żółwików na przywitanie.
kunegunda 2016-06-23 13:27
"oraz zakaz przybijania sobie żółwików na przywitanie."
Bo jesteś w fabryce, a nie w przedszkolu matole.
1
pr 2016-06-24 19:27
Tak, witać się nie wolno "bo jesteś w fabryce". Może od razu zabrońmy pić i jeść, bo to "fabryka"
3
rgfdsrvg 2016-07-08 23:33
Na jadalni jest nawet oficjalne pismo w tej sprawie od dyrektorki zakładu z 2014 roku. Jeśli nie wierzysz przyjmij się, a sam się przekonasz
1
Rozumiem 2016-07-12 17:01
Romek chyba przeczytałeś nie te opinie co trzeba, chyba, że Twoja wypowiedź miała zabrzmieć ironicznie. Atmosfera w zakładzie jest tak przyjazna pracownikom, że ci wystąpili z pismem do zarządu opisującym łamane przez firmę prawa pracownicze, a relacje między pracownikami wyglądają na zasadzie "powiesz mi coś, a cały zakład będzie wiedział ,a przy okazji pójdę do góry i cię podkabluję"
7
wschody słońca 2016-07-13 16:19
Narzekasz.. Dzisiaj były rozdawane aneksy do umowy z podwyżką dla pracowników. Prezes nie musiał, a dał. Fakt faktem starają się i to widać
Bit 2016-07-13 17:52
Witam,
na czym dokładnie polega praca na stanowisku :młodszy operator(pracownik produkcji)? Czy to ciężkie stanowisko? Jak z zarobkiem?
wschody słońca 2016-07-13 18:04
Z zarobkami w ostatnim czasie się bardzo polepszyło. Dzisiaj aneksy na 12zł/h + oczywiście premia. Im dłużej pracujesz tym lepsza kasa. Wiadomo. A praca w dużym uproszczeniu polega na zmienianiu bębnów i pilnowaniu nawoju, także wielkiej filozofii nie ma. Może nie jest to praca dla ambitnych, ale jeśli się wykażesz to możesz awansować na wyższe stanowisko.
be 2016-07-13 18:31
Zdecydowanie się bardzo poprawia. W końcu coś ruszyło.
ja 2016-07-13 18:39
Tak. Do tego po przeniesieniu do nowego zakładu beda lepsze warunki pracy.
qwerty 2016-07-14 07:03
Wypłata jak najbardziej terminowa.
Tom 2016-07-15 08:56
Chłopie,
Do biura się nie pchaj
To gniazdo żmij!
9
Pracuś 2016-07-21 15:53
to inna firma. Elplast Plus jest w Jastrzębiu-Zdroju, w Żorach jest raczej Elplast Minus. Minus bo nigdy nie wiesz ile kasy ci wezmą z premii przy wypłacie :-)
5
ja 2016-07-31 17:32
teraz cały czas przyjmuja. firma sie rozrasta, kazde rece do pracy sie przydadza. wystarczy wyslac swoje podanie i isc na spotkanie.
www 2016-08-01 10:09
cały czas są przyjęcia. firma uruchamia nowa produkcje.
pytajnik 2016-09-09 07:15
Jak jest w dziale jakosci ? co jakis czas pojawiaja sie ogloszenia na specjaliste. Warto ?
pytajnik 2016-09-09 07:16
Jak jest w dziale jakosci ? co jakis czas pojawiaja sie ogloszenia na specjaliste. Warto ?
Maja 2016-09-11 10:18
Witam, czy Elplast zatrudnia też kobiety? Chodzi mi o zwykłego pracownika ...produkcja czy pakowanie .
Nick 2016-09-16 20:39
Po pierwsze nie szukają kierownika a po drugie nie ma żadnych profitow socjalnych. Chyba Ci się firmy pomyliły
3
Nick 2016-09-17 00:04
Jaki socjal?
Nick 2016-10-08 11:32
Socjalu nie ma w ogóle, parę złotych do koperty na święta - to wszystko.
1
Na pewno będzie to dla nas to gwarancja brak komen 2016-10-10 07:44
Drogi kolego wszystko zależy od stażu.
Zdarzało się tak, że w kopercie było tyle, że kupiłbyś dosłownie dwa chleby tudzież jednego czteropaka, a zdarzało się też tak, że mógłbyś kupić 10 takich czteropaków. Im dłużej pracujesz, tym więcej w kopercie.
1
Geronimo 2016-10-22 16:27
Miało być lepiej naobiecywali niewiadomo jakich premii i lipa dalej ale juz niebawem znowy pare osób sie zwolni i bedą znowu to samo gadać
1
zel 2016-11-17 09:15
Jak wygląda praca w biurze w dziale R&D? Jak z zarobkami?
Ojojoj 2016-11-20 02:12
Ten dzial raczej nie nalezy do dzialu typu biuro.
Mader_faker 2016-11-30 15:33
jak się komuś chce pracować na zmiany, w weekendy i pod presją- za 1600zł to proszę bardzo. Moja wypłata po ponad roku w tej firmie wynosi za cały miesiąc 2000zł :-). Zostałem oszukany. Nic tylko zakładać rodzinę, kupować bmw i odkładać hajs xd. Niektórzy mają więcej, zarobki są niejawne. A awans prawie niemożliwy.
2
bąbel 2016-12-01 10:48
jak niemozliwy awans ? wystarczy chciec i sie postarać. ale zeby awansowac trzeba cos umiec. samo stanie przy maszynie niestety do tego nie uprawnia....
1
Jak dla dzieci w każdym czasie 2016-12-07 00:31
Razto awans prawie niemożliwy a nie niemożliwy. A dwa wspomnij bąbelku że trzeba jeszcze umiec się podlizywać bo bez tego to ani umiejętności ani chęci nie wystarczą.
4
Dominika 2017-07-24 07:47
@Jak dla dzieci w każdym czasie czyli są osoby, które awansowały w tej firmie? Podlizywanie się to akurat sytuacje oceniane dość mocno subiektywnie, możesz napisać o jakich dokładnie Ty mówisz?
Itot 2017-08-19 22:00
Ci którzy mają plecy dostali "awans". Ci co ich nie mają, nie mają najmniejszych szans na cokolwiek. Hmm podlizywanie się. Raczej napisałbym dość mocniejsze słowa "włażenie w.." ale nie napisze, bo etyka mi nie pozwala. Wiem, że to dość częsty przypadek w każdej firmie, ale tutaj ewidentnie się to lubi, bo (z moich obserwacji wnioskuję, że) jest to bardzo skuteczne.
Dominika 2017-08-20 11:50
Dziękuje za odpowiedz @Itot, jednak nie do końca odpowiedziałeś na moje pytanie. W takim wyjaśnieniu liczy się podanie konkretnych przypadków, żeby opisywany proceder, rzeczywiście był wiarygodny. Musimy pamiętać, że na forum wiele osób szuka faktów, za pomocą, których mogą obiektywnie ocenić Elplast Żory.
Itot 2017-08-22 23:38
Bardzo bym chciał podać konkretny przypadek, ale nie mogę walić tutaj nazwiskami. Na dziale technicznym miało miejsce wiele takich sytuacji (np ojciec załatwił awans synowi czy koledze), jak również i na dziale produkcji - tu akurat całkiem niedawno, ale tak jak powiedziałem więcej nie mogę napisać
jaś fasola 2017-08-24 21:35
Coś mi tu nie pasuje Jakoś nie zauważyłam, żeby ktoś kto ma pracuje w Elplast razem z ojcem dostał awans. Chyba masz nieprawdziwe informacje.
Nick 2017-08-24 23:26
Akurat ten przypadek który został opisany miał miejsce jeszcze za starej hali. Ktoś kto pracował na produkcji i był liderem, z dnia na dzień stał się technicznym
1
Dominika 2017-08-29 06:59
@Nick ale to jest odosobniony przypadek, czy tak jak sugerujecie - stała praktyka w Elplast Żory?
1
wwwww 2017-09-03 19:32
Czy są aktualnie przyjęcia? przyjmują tez kobiety? dajcie znać
1
Dominika 2017-09-05 14:43
@wwwww, aktualnych ofert pracy w Elplast Żory nie ma, przynajmniej tych dostępnych publicznie. Ale może ktoś z pracowników posiada informacje o przyjęciach, o których nie wiedzą inni posługujący się tylko wiedzą z Internetu?
ja 2017-09-05 15:34
Cały czas są przyjęcia. Głównie męzczyzn na produkcje i do działu technicznego.
ela 2017-09-08 18:18
Idę w pon na rozmowę w sprawie pracy. Napiszcie proszę jak wygląda praca na produkcji czy pakowaniu w elplast, atmosfera, ludzie itd.
ela 2017-09-08 18:20
Musicie nosić czepki? Jaki kolor ubrań ma firma elplast?
kasia 2017-09-09 09:03
Czy jest ktoś kto idzie w pon 11.09 na rozmowe w sprawie pracy?
marcin 2017-09-09 12:46
Czy jest tak ze po rozmowie kwalifikacyjnej dostajesz od razu prace ?
ja 2017-09-14 06:33
nie
Dominika 2017-09-18 12:08
@ja, w takim razie coś się w Elplast Żory ruszyło. Piszesz o produkcji, na jakie tam teraz warunki można liczyć przy zatrudnieniu i czy trudno się dostać? Wiele osób pyta o takie rzeczy, możecie dać innym zainteresowaniem znać?
Realista 2017-09-23 10:00
Informacje wyssane z palca.
Chcesz prawdy zapytaj go osobiscie albo jego bylego kierownika lub współpracownika.
Do tego działu awansowały też inne osoby, ktore nie maja rzekomych pleców i tatusiów w firmie.
O tym zapomniales napisac?
1
Zostaw swoją opinię o Elplast Żory - Żory
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elplast Żory