SULIMAR Sp. z o.o.

Piotrków Trybunalski

Opinie o SULIMAR Sp. z o.o.

gość 2014-12-28 18:45:02
pewnie gamoń byłeś i bali Cię postawić na maszynę, chyba że nie pracowałeś tylko syn sąsiada słyszał od jego brata kolegi i Ci bajek naopowiadał?
xxx 2015-01-13 12:39:44
Polska mowa być gumowa
suli 2015-01-27 23:50:55
;podobno ma byc nowy dyrektor logistyki
1
??? 2015-01-29 03:28:19
Może należałoby napisać jak długo będzie???.
przodownik 2015-02-26 18:55:57
dlaczego konkurencja ciągle pisze na naszym forum? kto ma interes w tym, żeby oczerniać Sulimar jako pracodawcę? Czy w Sulimarze pieniądze nie są na czas? Czy w pracy jest mobbing? czy jest to anonimowa korporacja? no właśnie. to na zastanowienie dla czytających. nie dajcie wciskać sobie ciemnoty przez zwolnionych nierobów, 3 miesięcznych skoczków i pracowników innych firm.
2
zainteresowany 2015-02-26 19:51:57
Przodownik, widze, ze jestes w temacie; startuje do nich na PH, sprawdzalem w Hurtowniach i opinie sa niezle. Teraz pracuje w podobnym browarze, ale to co sie u mnie dzieje to jest dopiero jazda (brak kasy, brak szacunku, brak zespolu), nie jestem juz mlody i nie chce szukac czegos na sile; dla mnie wazna jest stabilnosc, slyszalem, ze sa u nich goscie co pracuja po kilka lat; sa dobrzy i da sie czy to jakies uklady?
3
swojak 2015-02-26 21:24:41
Siemka Przodownik, obserwuje to nasze forum i tez mnie to wpienia co tu czytam. pracuje jako PH i fakt, ze goscie wymagaja, ale nie wiem gdzie teraz nie trzeba robic, zeby zarabiac kase. dobrze, ze odeszli teraz od tych comiesiecznych spotkan, bo niektorych nierobow sam bym wykopal jak widze co robia. ja nie narzekam;
Zainteresowany - a ty jak jestes przyzwyczaojny do pracy to dawaj do nas - bedzie Pan zadowolony :)
5
były pracownik. 2015-03-01 14:27:59
Panie Przodownik.
Wyzywsz Pan byłych pracowników od nierobów.
Ale tym samym dajesz Pan jawny przykład tu wszystkim że tych nierobów jest jeszcze więcej skoro część już została zwolniona. A ponadto skoro tak super jest w tym Sulimarze, to czemu ludzie sami odchodzą?!.

Pensje są za niskie?, a może pracy za duzo?. Śmiechu warte! .
1
Jednak Zadowolony 2015-03-04 23:34:45
Oj Panie "były pracownik". Jesteś kłamczuszek i rośnie Ci brzuszek. Nie masz sprawdzonych informacji i piszesz takie farmazony. Kto chce pracować to na pewno zagrzeje tu miejsce na dłużej, znam gości, którzy pracują po kilka, a nawet kilkanaście ładnych lat. Niestety lenie nie są tolerowani. I to własnie oni wylewają tutaj żółć pod adresem Firmy, że nie pozwoliła im poleżeć w czasie pracy i zostali wylani. Wstyd ludzie!
3
przodownik 2015-03-05 19:42:07
wśród osób narzekających na firmę na tym forum nie ma ŻADNEJ merytorycznej wypowiedzi. narzekacie, że firma to dno, bo trzeba w niej PRACOWAĆ!!! po co ktoś, kto nie jest już pracownikiem firmy szuka informacji w sieci i oczernia firmę? niech każdy z leserów, którzy byli lub będą zwolnienie założy swoją firmę i niech nie narzeka na pracę u kogoś!!
3
sklepowa 2015-04-04 16:20:10
Sulimar to magazynuje towar w polu??No tak zakurzonych butelek to nigdzie nie ma!!
2
Boromeuszek 2015-05-04 20:07:19
chyba jaja sobie robisz, chyba sulimar na zdjeciu z dziecinstwa widziales jak masz takie pojecie
4
Ignacy 2015-05-06 00:59:50
Boromeuszek za cienki w uszach jesteś!.
Więc jak nie wiesz to nie komentuj!!!.
Byłem_Pracowałem 2015-05-08 08:10:40
Pracowałem, widziałem, zrezygnowałem. Pisanie pochwał na pracę w dziale sprzedaży to jawne nieporozumienie dla osób, które wiedzą na czym ta praca polega. „Przodownik” i osoby, które śledzą opinie to jawna prowokacja osób zarządzających firmą. Zarzuty do osób krytykujących pracę w Sulimarze, że są nierobami i brak im merytorycznych argumentów odpowiem merytorycznie! Fakty: PH faktycznie dostaje angaż na umowę o pracę po okresie próbnym na czas określony (1 rok,2 lata) i otrzymuje wynagrodzenie po okresie próbnym w wysokości 2500 brutto. Samochód, który użytkuje to ciężarówka fiorino z Gps, który jest totalnie kontrolowany!! Użytkowanie prywatne w/w „ciężarówki” wg regulaminu pracy nie jest przewidziane… Do tego na użytkowanie powierzonego sprzętu PH podpisuje weksel In blanco. Dzienna liczba wizyt to 25 i 250 aktywnych klientów. Badania wstępne dla PH, nie przewidują badań psychotechnicznych!!! A są to ludzie, którzy użytkują samochody służbowe (ciężarowe).
A teraz mity: Można zarobić 3- 4 tys netto, otóż premia była uzasadniona od zakupu hurtowni z Suliamaru przypisanego do danego PH. Wpływ PH na zakup hurtowni był żaden, najlepszy PH sulimaru miał wpływ swoimi zamówieniami na ok 30% możliwości odsprzedażowych z hurtowni.
A zatem, ten PH, któremu się trafiła hurtownia, która swoimi siłami potrafiła rozgonić ten produkt mógł sobie zawinąć fajną kasę a kierownik mógł się szczycić super pracą, swoją i zespołu. Takich hurtowni w Polsce jest 2-3, które robią lub zbliżają się do realizacji celu. O priorytetach działaniach i efektywności działu sprzedaży nawet szkoda pisać…
Nie polecam.
1
starszy gość 2015-05-09 08:52:59
do 'byłem_pracowalem': uuu, widzę że kolega z tych, co zbyt dużo czasu w firmie nie spędził... :) brak możliwości użytkowania prywatnie samochodu, jakieś 2-3 hurtownie które sprzedają w Polsce, które się 'trafiają' albo nie, brak efektywności działu sprzedaży (cokolwiek to znaczy)... stek bzdur. jestem tu i pracuję, jeśli ktoś ma pytania do pracy proszę pisać na forum a postaram się odpisać jak rzeczywiście jest. jako stary pracownik chcę tylko ostrzec przed wywodami 'speców' jak wyżej, którzy po 2 tygodniach pracy 'rzetelnie' oceniają firmę, której obroty przekraczają kilkanaście baniek miesięcznie. więcej spokoju i rzeczowości :)
2
starszy_gość 2015-05-19 21:36:30
@byłem_pracowalem - pisząc o efektywności działu sprzedaży napisałeś 'szkoda gadać', po czym opisałeś podstawowe zadania PH producenta... :) zatem rozwiązałeś zagadkę, dlaczego już tam nie pracujesz - sam opisałeś jakość swojej pracy :) to musisz teraz napisać do kilkudziesięciu PH (hurt, KA, hurtownia), że te wszystkie kilometry co przejeżdżali w weekendy przez wszystkie miesiące / lata swojej pracy, to robili to niezgodnie z regulaminem :) tak jak pisałem wcześniej, to była długa przygoda... :)
3
gość 2015-06-15 20:32:48
dajcie na luz :) każdy ma prawo przekonać się na własnej skórze, każdy ma swoją opinię i swoje rozgoryczenie. Firma jak każda inna ma swoją specyfikę, zasady, procedury do których trzeba się dostosować "bądź nie". Ja pozyskałem spore doświadczenie co teraz procentuje w innych Firmach. Pozdrawiam i życzę sukcesów :)
P.S.
nie byłem PH i nie znam się na sprzedaży.
2
wariat 2015-10-02 13:46:14
JKakimi autami jeżdza ph i czy można je uzytkowac poza godzinami pracy
wariat 2015-10-02 13:46:28
JKakimi autami jeżdza ph i czy można je uzytkowac poza godzinami pracy
Jarek 2015-10-09 16:20:11
Podobno trwają rozmowy kw.na PH w poznaniu,ktoś był? ile kasy proponują?jaki samochód? i czy można korzystać do celów prywatnych?
były 2015-11-20 19:28:59
Masz całą odpowiedź w tym co napisałeś.
dydek 2015-11-26 22:25:07
a jak wygląda praca technologa? Moze ktos się orientuje jakie są zarobki na tym stanowisku i czy tam rowniez jest duza rotacja?
3
schab 2015-11-26 22:55:43
to trzeba szukać zanim się podejmie decyzję o zwolnieniu.
1
aaaa 2016-01-01 09:35:08
czy są teraz przyznane jakieś premie świąteczne - pewnie, piwo z krótką datą
1
tosiek 2016-01-19 22:30:17
generalnie nie polecam. pracowalem jako ph i jesli myslisz o zgarnianiu premii to mozesz zapomniec. plany nie do realizacji brak pomyslu jak rywalizowac w kategorii tanich piw( a w tym segmencie sie specjalizuja plus piwa premium).
marek 2016-01-25 22:09:12
@sjak da się zrealizować, jak ma się dobry region, a jak brak wsparcia i konkurencja ostra, to popracuje się 3 miechy i to wszystko.
A co do: Przynajmniej jest służbowe auto i telefon - serio ?, to to masz wszędzie, a do tego szpiegują na GPS.
Zobacz jaki jest przemiał ludzi, to o czymś świadczy.
1
tosiek 2016-02-03 07:32:39
Taj jak ktoś niżej napisał zależy od regionu. Prawda też taka jak się nie ma dogadanych dystrybutorów to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] możesz sprzedać. Oczywiście każdy ma prawo do spróbowania i własnej oceny(jak ja to mówię nie spróbujesz to się nie dowiesz). ja spróbowałem i dziękuję, jak ktoś chce robotę na przeczekania to każda jest dobra.
evita 2016-02-09 19:45:14
a jak wygląda praca w biurze np. administracja czy księgowość?
zainteresowana 2016-02-19 12:33:20
Mógłby ktoś serio odpowiedzieć jakie są zarobki w Sulimarze na produkcji,czy są jakieś premie.czy pracują tam kobiety?
znawca tematu 2016-03-01 22:31:42
Firma ogólnie dno. Brak szacunku do pracownika. Kamery w każdym zakątku a kierownictwo nawet w nocy siedzą w domu przed komp. sprawdzają każdy twój krok. A spróbuj iść po podwyżkę a już cię nie ma. Z nam przypadek kiedy gość poszedł po podwyżkę z podpisami kilku osób a już tego samego dnia wyleciał dyscyplinarnie. (usunięte przez administratora)
Boski 2016-03-02 07:03:38
Kamil zjedz snikersa ;)
1
bul 2016-03-02 14:03:34
takiemu znawcy nie trzebae snichkersa, pierd..li kocopoly. trzeba mu pracy lezacej. nikt za nim nie placze. jeszcze ponoc kase za friko dostal chociarz nie musi robic. firma jest w miare, zle nie ma
2
Johnny 2016-03-08 17:24:52
A jak się spisuje Dyrektor Logistyki?
5
Energy drink proszę o opinie 2016-03-10 09:54:22
Proszę o informację odnośnie produkcji energy drink w tej firmie. Zastawiamy się nad współpracą z firmą. Proszę o inf. czy warto podejmować z nimi współpracę oraz jakiej jakość technologi rozlewają. Pytam dla tego gdyż potrzebuję mieć 24 miesiące daty przydatność na energy drink w pusze 250 ml i 500 m (usunięte przez administratora) Bardzo dziękuję za pomoc
1
szwagier 2016-03-11 13:38:42
a jak wyglada praca asystenta technologa bo widze ogloszenie sie pojawilo, ze przyjmą na to stanowisko? Z góry dzieki za odp
Energy drink proszę o opinie 2016-03-15 00:21:14
Witam,
czy polecasz współpracę z tą firmą. Szukamy rozlewnia napojów energetycznych. Widzę, że dużo wiesz.
Proszę o pomoc.
Johnny 2016-03-20 11:39:38
A jak się spisuje Dyrektor Logistyki?
Ona 2016-03-26 20:42:33
(usunięte przez administratora) i jak się sprawuje?
Jon 2016-03-31 19:43:08
Ten sam, pracuje jeszcze w Sulimarze?
1
zainteresowany 2016-04-30 16:19:13
Witam Interesuje mnie praca w tej firmie jako kierowca kat.C w "transporcie bliskim" jak to jest nazwane w ogłoszeniu. Czy jest ktoś w stanie napisać jak ona dokładniej wygląda? Czyli ile punktów detalicznych dziennie się objeżdża, ile robi kilometrów, praca w jakich godzinach wychodzi no i najważniejsze jak wyglądają zarobki. Z góry dziękuję. Pozdrawiam
Jacek placek 2016-05-17 18:47:24
Czytając Twoją wypowiedź wypada zgodzić sie z "przodownikiem". Dziwna to firma, która wymaga by samochód służbowy służył do pracy, by pracownicy pracowali a sprzedawcy byli rozliczani za sprzedaż. Ty kolego to idź w "urzędniki" tak nie wymagają pracy a jedynie bycia w pracy. Szkoda mi czasu na korespondencję. Wypada jedynie współczuć Twoim szefom - pewnie wielu ich miałeś bo i miejsca trudno zagrzać z takim podejściem do pracy. 25 wizyt - to dużo?
2
były były 2016-06-17 19:58:46
powiem jak było bo od miesiąca są zmiany! przedstawiciel handlowy obsługuje sklepy w rynku tradycyjnym i sklepy specjalistyczne i małe podhurty, szkolenie asortymentowe było, dzienna liczba wizyt 25 na sztywno do sprzedazy w zależności od regionu od 8-15 SKU , podstawa 2300 plus jak wyrobisz plany 1000 premii netto.Auto fiat fiorino nowe lub 2 letnie z gps monitorowane dość dobrze, jazda prywatna w weekendy 0,50 zł za kilometr, było spokojnie i pracowało sie dobrze a po zmaianch nie wiadomo. praca liczy sie od pierwszego punktu nie pozniej niz o 8 rano a ostania wizyta nie wczesniej niz o 16. Wypłata zawsze z poślizgiem chyba że masz w tym samym banku co firma konto wtedy dostaniesz 10. wcześniej były deputaty i gratis i promocje.
Kitajec 2016-06-23 12:07:56
Czy ktos cos wie o stanowisku asystent technologa? Jaka placa mniej wiecej, czemu co troche wstawiają ogłoszenie na to stanowisko? Nie ma chetnych czy taka rotacja?
porter 2016-07-28 08:54:38
a jak sytuacja pod rządami nowego Dyrektora J.N?
Gothi 2016-08-10 23:25:55
Czy ktoś orientuje się jakie są zarobki na informatyka w tej firmie ?
maruś 2016-08-24 21:57:05
wypłata w terminie, (usunięte przez administratora0
fghj 2016-08-25 10:11:24
@ maruś a jakieś konkrety? Konkretne kwoty podasz?
Export 2016-09-16 15:28:16
Może Sulimar jest zainteresowany przejęciem KP , wtedy zwiększy udziały do 35 % .?
1
Browarek 2016-09-22 14:38:25
Szkolenia ?

Jakie szkolenia ?

Ktoś w Was był na szkoleniu ?
iw 2016-09-22 16:24:30
Tak zapewniają w ogłoszeniach @Browarek a jest inaczej? Ja jednak chciałbym coś wynieść z pracy przynajmniej z jedno uprawnienie
1
Zostaw swoją opinię o SULIMAR Sp. z o.o. - Piotrków Trybunalski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SULIMAR Sp. z o.o.