SULIMAR Sp. z o.o.

Piotrków Trybunalski

Opinie o SULIMAR Sp. z o.o.

sklepowa 2015-04-04 16:20
Sulimar to magazynuje towar w polu??No tak zakurzonych butelek to nigdzie nie ma!!
3
Boromeuszek 2015-05-04 20:07
chyba jaja sobie robisz, chyba sulimar na zdjeciu z dziecinstwa widziales jak masz takie pojecie
4
Ignacy 2015-05-06 00:59
Boromeuszek za cienki w uszach jesteś!.
Więc jak nie wiesz to nie komentuj!!!.
1
Byłem_Pracowałem 2015-05-08 08:10
Pracowałem, widziałem, zrezygnowałem. Pisanie pochwał na pracę w dziale sprzedaży to jawne nieporozumienie dla osób, które wiedzą na czym ta praca polega. „Przodownik” i osoby, które śledzą opinie to jawna prowokacja osób zarządzających firmą. Zarzuty do osób krytykujących pracę w Sulimarze, że są nierobami i brak im merytorycznych argumentów odpowiem merytorycznie! Fakty: PH faktycznie dostaje angaż na umowę o pracę po okresie próbnym na czas określony (1 rok,2 lata) i otrzymuje wynagrodzenie po okresie próbnym w wysokości 2500 brutto. Samochód, który użytkuje to ciężarówka fiorino z Gps, który jest totalnie kontrolowany!! Użytkowanie prywatne w/w „ciężarówki” wg regulaminu pracy nie jest przewidziane… Do tego na użytkowanie powierzonego sprzętu PH podpisuje weksel In blanco. Dzienna liczba wizyt to 25 i 250 aktywnych klientów. Badania wstępne dla PH, nie przewidują badań psychotechnicznych!!! A są to ludzie, którzy użytkują samochody służbowe (ciężarowe).
A teraz mity: Można zarobić 3- 4 tys netto, otóż premia była uzasadniona od zakupu hurtowni z Suliamaru przypisanego do danego PH. Wpływ PH na zakup hurtowni był żaden, najlepszy PH sulimaru miał wpływ swoimi zamówieniami na ok 30% możliwości odsprzedażowych z hurtowni.
A zatem, ten PH, któremu się trafiła hurtownia, która swoimi siłami potrafiła rozgonić ten produkt mógł sobie zawinąć fajną kasę a kierownik mógł się szczycić super pracą, swoją i zespołu. Takich hurtowni w Polsce jest 2-3, które robią lub zbliżają się do realizacji celu. O priorytetach działaniach i efektywności działu sprzedaży nawet szkoda pisać…
Nie polecam.
2
starszy gość 2015-05-09 08:52
do 'byłem_pracowalem': uuu, widzę że kolega z tych, co zbyt dużo czasu w firmie nie spędził... :) brak możliwości użytkowania prywatnie samochodu, jakieś 2-3 hurtownie które sprzedają w Polsce, które się 'trafiają' albo nie, brak efektywności działu sprzedaży (cokolwiek to znaczy)... stek bzdur. jestem tu i pracuję, jeśli ktoś ma pytania do pracy proszę pisać na forum a postaram się odpisać jak rzeczywiście jest. jako stary pracownik chcę tylko ostrzec przed wywodami 'speców' jak wyżej, którzy po 2 tygodniach pracy 'rzetelnie' oceniają firmę, której obroty przekraczają kilkanaście baniek miesięcznie. więcej spokoju i rzeczowości :)
2
starszy_gość 2015-05-19 21:36
@byłem_pracowalem - pisząc o efektywności działu sprzedaży napisałeś 'szkoda gadać', po czym opisałeś podstawowe zadania PH producenta... :) zatem rozwiązałeś zagadkę, dlaczego już tam nie pracujesz - sam opisałeś jakość swojej pracy :) to musisz teraz napisać do kilkudziesięciu PH (hurt, KA, hurtownia), że te wszystkie kilometry co przejeżdżali w weekendy przez wszystkie miesiące / lata swojej pracy, to robili to niezgodnie z regulaminem :) tak jak pisałem wcześniej, to była długa przygoda... :)
3
gość 2015-06-15 20:32
dajcie na luz :) każdy ma prawo przekonać się na własnej skórze, każdy ma swoją opinię i swoje rozgoryczenie. Firma jak każda inna ma swoją specyfikę, zasady, procedury do których trzeba się dostosować "bądź nie". Ja pozyskałem spore doświadczenie co teraz procentuje w innych Firmach. Pozdrawiam i życzę sukcesów :)
P.S.
nie byłem PH i nie znam się na sprzedaży.
2
wariat 2015-10-02 13:46
JKakimi autami jeżdza ph i czy można je uzytkowac poza godzinami pracy
wariat 2015-10-02 13:46
JKakimi autami jeżdza ph i czy można je uzytkowac poza godzinami pracy
Jarek 2015-10-09 16:20
Podobno trwają rozmowy kw.na PH w poznaniu,ktoś był? ile kasy proponują?jaki samochód? i czy można korzystać do celów prywatnych?
były 2015-11-20 19:28
Masz całą odpowiedź w tym co napisałeś.
dydek 2015-11-26 22:25
a jak wygląda praca technologa? Moze ktos się orientuje jakie są zarobki na tym stanowisku i czy tam rowniez jest duza rotacja?
4
schab 2015-11-26 22:55
to trzeba szukać zanim się podejmie decyzję o zwolnieniu.
1
aaaa 2016-01-01 09:35
czy są teraz przyznane jakieś premie świąteczne - pewnie, piwo z krótką datą
1
tosiek 2016-01-19 22:30
generalnie nie polecam. pracowalem jako ph i jesli myslisz o zgarnianiu premii to mozesz zapomniec. plany nie do realizacji brak pomyslu jak rywalizowac w kategorii tanich piw( a w tym segmencie sie specjalizuja plus piwa premium).
marek 2016-01-25 22:09
@sjak da się zrealizować, jak ma się dobry region, a jak brak wsparcia i konkurencja ostra, to popracuje się 3 miechy i to wszystko.
A co do: Przynajmniej jest służbowe auto i telefon - serio ?, to to masz wszędzie, a do tego szpiegują na GPS.
Zobacz jaki jest przemiał ludzi, to o czymś świadczy.
1
tosiek 2016-02-03 07:32
Taj jak ktoś niżej napisał zależy od regionu. Prawda też taka jak się nie ma dogadanych dystrybutorów to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] możesz sprzedać. Oczywiście każdy ma prawo do spróbowania i własnej oceny(jak ja to mówię nie spróbujesz to się nie dowiesz). ja spróbowałem i dziękuję, jak ktoś chce robotę na przeczekania to każda jest dobra.
evita 2016-02-09 19:45
a jak wygląda praca w biurze np. administracja czy księgowość?
zainteresowana 2016-02-19 12:33
Mógłby ktoś serio odpowiedzieć jakie są zarobki w Sulimarze na produkcji,czy są jakieś premie.czy pracują tam kobiety?
znawca tematu 2016-03-01 22:31
Firma ogólnie dno. Brak szacunku do pracownika. Kamery w każdym zakątku a kierownictwo nawet w nocy siedzą w domu przed komp. sprawdzają każdy twój krok. A spróbuj iść po podwyżkę a już cię nie ma. Z nam przypadek kiedy gość poszedł po podwyżkę z podpisami kilku osób a już tego samego dnia wyleciał dyscyplinarnie. (usunięte przez administratora)
Boski 2016-03-02 07:03
Kamil zjedz snikersa ;)
1
bul 2016-03-02 14:03
takiemu znawcy nie trzebae snichkersa, pierd..li kocopoly. trzeba mu pracy lezacej. nikt za nim nie placze. jeszcze ponoc kase za friko dostal chociarz nie musi robic. firma jest w miare, zle nie ma
2
Johnny 2016-03-08 17:24
A jak się spisuje Dyrektor Logistyki?
7
Energy drink proszę o opinie 2016-03-10 09:54
Proszę o informację odnośnie produkcji energy drink w tej firmie. Zastawiamy się nad współpracą z firmą. Proszę o inf. czy warto podejmować z nimi współpracę oraz jakiej jakość technologi rozlewają. Pytam dla tego gdyż potrzebuję mieć 24 miesiące daty przydatność na energy drink w pusze 250 ml i 500 m (usunięte przez administratora) Bardzo dziękuję za pomoc
1
szwagier 2016-03-11 13:38
a jak wyglada praca asystenta technologa bo widze ogloszenie sie pojawilo, ze przyjmą na to stanowisko? Z góry dzieki za odp
Energy drink proszę o opinie 2016-03-15 00:21
Witam,
czy polecasz współpracę z tą firmą. Szukamy rozlewnia napojów energetycznych. Widzę, że dużo wiesz.
Proszę o pomoc.
Johnny 2016-03-20 11:39
A jak się spisuje Dyrektor Logistyki?
Ona 2016-03-26 20:42
(usunięte przez administratora) i jak się sprawuje?
Jon 2016-03-31 19:43
Ten sam, pracuje jeszcze w Sulimarze?
1
zainteresowany 2016-04-30 16:19
Witam Interesuje mnie praca w tej firmie jako kierowca kat.C w "transporcie bliskim" jak to jest nazwane w ogłoszeniu. Czy jest ktoś w stanie napisać jak ona dokładniej wygląda? Czyli ile punktów detalicznych dziennie się objeżdża, ile robi kilometrów, praca w jakich godzinach wychodzi no i najważniejsze jak wyglądają zarobki. Z góry dziękuję. Pozdrawiam
Jacek placek 2016-05-17 18:47
Czytając Twoją wypowiedź wypada zgodzić sie z "przodownikiem". Dziwna to firma, która wymaga by samochód służbowy służył do pracy, by pracownicy pracowali a sprzedawcy byli rozliczani za sprzedaż. Ty kolego to idź w "urzędniki" tak nie wymagają pracy a jedynie bycia w pracy. Szkoda mi czasu na korespondencję. Wypada jedynie współczuć Twoim szefom - pewnie wielu ich miałeś bo i miejsca trudno zagrzać z takim podejściem do pracy. 25 wizyt - to dużo?
2
były były 2016-06-17 19:58
powiem jak było bo od miesiąca są zmiany! przedstawiciel handlowy obsługuje sklepy w rynku tradycyjnym i sklepy specjalistyczne i małe podhurty, szkolenie asortymentowe było, dzienna liczba wizyt 25 na sztywno do sprzedazy w zależności od regionu od 8-15 SKU , podstawa 2300 plus jak wyrobisz plany 1000 premii netto.Auto fiat fiorino nowe lub 2 letnie z gps monitorowane dość dobrze, jazda prywatna w weekendy 0,50 zł za kilometr, było spokojnie i pracowało sie dobrze a po zmaianch nie wiadomo. praca liczy sie od pierwszego punktu nie pozniej niz o 8 rano a ostania wizyta nie wczesniej niz o 16. Wypłata zawsze z poślizgiem chyba że masz w tym samym banku co firma konto wtedy dostaniesz 10. wcześniej były deputaty i gratis i promocje.
Kitajec 2016-06-23 12:07
Czy ktos cos wie o stanowisku asystent technologa? Jaka placa mniej wiecej, czemu co troche wstawiają ogłoszenie na to stanowisko? Nie ma chetnych czy taka rotacja?
porter 2016-07-28 08:54
a jak sytuacja pod rządami nowego Dyrektora J.N?
Piwosz 2016-07-29 19:22
u jakiego ?

Renomowanego ?
Gothi 2016-08-10 23:25
Czy ktoś orientuje się jakie są zarobki na informatyka w tej firmie ?
2
maruś 2016-08-24 21:57
wypłata w terminie, (usunięte przez administratora0
fghj 2016-08-25 10:11
@ maruś a jakieś konkrety? Konkretne kwoty podasz?
Export 2016-09-16 15:28
Może Sulimar jest zainteresowany przejęciem KP , wtedy zwiększy udziały do 35 % .?
1
Browarek 2016-09-22 14:38
Szkolenia ?

Jakie szkolenia ?

Ktoś w Was był na szkoleniu ?
iw 2016-09-22 16:24
Tak zapewniają w ogłoszeniach @Browarek a jest inaczej? Ja jednak chciałbym coś wynieść z pracy przynajmniej z jedno uprawnienie
2
Piwosz 2017-01-15 15:33
A gdzie podziali się przedstawiciele handlowi ???
Kawka 2017-01-28 23:59
pewnie odeszli, bo przy takich płacach, to lepiej iść na kuroniówkę
Zuzanna 2017-03-13 15:32
@Kawka a Ty długo już pracujesz w firmie? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twojej opinii na temat pracy w SULIMAR. Jakie są plusy pracy w tej firmie?
Zaintrygowany 2017-04-26 20:20
Mam pytanie dot pracy w charakterze PH. Szukają teraz przedstawicieli handlowych ( jednego) , jestem zainteresowany tą ofertą dlatego chciałem się zapytać jak to wszystko wygląda. Z przedstawionych warunków: podstawa całkiem ok , premia za ilość wizyt + premia zależna od obrotu - 1% od obrotu 100k zł. I tutaj mam wątpliwości, kiedyś jak byłem na rozmowie, tez na stanowisko PH ( tyle, że nie alkoholi tylko wody mineralnej) to tam była podobna premia ( chyba nawet lepsza), tyle, że przy obrocie rzędu 30k. Czy te 100 000 zł miesięcznego obrotu jest osiągalne ??
cynus 2017-04-30 15:07
@Zaintrygowany - zależy czy detal czy hurt
jak hurt i dobry region to żaden problem
jak detal to zapomnij
doradca 2017-05-07 11:21
Zaintrygowany, wez sie zastanow..... idz gdzies indziej
Zuzanna 2017-05-08 11:14
@doradca dlaczego odradzasz pracę w firmie? Cenne będą dla nas merytoryczne, bardziej rozbudowane opinie, które rzeczywiście pozwalają osobom zainteresowanym pracą w SULIMAR zdobycie dodatkowych informacji.
Gosc 2017-06-04 15:55
Byłem dwa dni na hurtowni i wystarczy.
3
Gosciu 2017-06-15 14:01
To trzeba było jeszcze iść na produkcje, czy magazyn.
Tam jest dopiero ciekawie.
1
Zostaw swoją opinię o SULIMAR Sp. z o.o. - Piotrków Trybunalski
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SULIMAR Sp. z o.o.