Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Jupiter

zdjecie uzytkownika
klaudiusz - 2013-08-20 21:12:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje już 4miesiac i wszystko gra, wiec nie wiem o co wam chodzi.
praca ok a i z [usunięte przez moderatora] problemu nie miałem.
zdjecie uzytkownika
pipka16 - 2013-09-01 12:59:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hehhe no nie jest najgorzej,. pracowalam w gorszych firmach. co do kasy wszystko sie zgadzalo. bylo ok. [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
ola - 2013-09-07 09:10:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie narzekam na nic w jUPITERZE. jedyne co jest :nie tak' to czasem [usunięte przez moderatora] ludzie na domkach, ale to wszedzie sie spotyka, we wszystkich firmach. [usunięte przez moderatora] Ale tak to bylo super, biuro ok, regulaminy w umowach. Ci co czytaja i przestrzegaja zasad nie maja zadnych problemow. [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
yfhj9p - 2013-09-13 02:00:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowałam w Holandii 2 miesiące tego roku, lipiec i sierpień. Czytając wasze komentarze nie mogę uwierzyć w to, co piszecie.
[b]Mieszkania:[/b] Obecnie nie ma już hoteli w Arcen, zostało tylko Venlo, Baarlo i Maasbree, przy czym Baarlo ma zostać zlikwidowane i jego mieszkańcy mają zostać przeniesieni na Maasbree. Domki na Maasbree są 5-osobowe ( 2 pokoje dwuosobowe i 1 jednoosobowy, łazienka z prysznicem, osobno toaleta oraz kuchnia z salonem + taras), domki są w bardzo dobrym stanie, wysoki komfort mieszkania. Jeśli coś się zepsuje wystarczy zgłosić to do biura i zostanie to szybko naprawione. Jeśli chodzi o czystość to jest to kwestia dogadania się z współlokatorami, nic innego. Jeśli każdy po sobie sprząta, to w domu jest porządek. Nie wiem jak z warunkami mieszkaniowymi na Baarlo i Venlo, słyszałam, że gorzej, niż na Maasbree, ale nie wiem na pewno, bo tam nie mieszkałam.
[b]Zarobki:[/b] Wypłaty zawsze na czas, jeśli miały się spóźnić o dzień czy dwa to ktoś nas o tym zawsze powiadamiał i po tym dniu czy dwóch wypłaty były na kontach. Godzinówki i solarisy zawsze się zgadzały ze stanem rzeczywistym, nigdy nie było problemu z zaniżaniem ilości przepracowanych godzin. Co do zarobków to jak wiemy w Holandii obowiązuje tzw. wiekówka. Im młodszy pracownik tym mniej ma na umowie, ludzie którzy mają 18 lat zarabiają około 4,50 a starsi około 30 lat zarabiają nawet 9,50. Jednak wszystko się wyrównuje do około 5,50 bo młodym nie odcinają za nic, a nawet dostają wyrównania, a starsi płacą za mieszkanie i dojazdy. Każdemu odcinają 20 euro za buty (chyba, że masz swoje), 15 euro za fartuch (chyba, że masz swój), 20 euro za zaświadczenie o niekaralności, 50 euro za chip) + 70 euro za zjazd do Polski, bo trzeba wrócić z tym przewoźnikiem, z którym się przyjechało. Ja mając 19 lat zarobiłam w 2 miesiące około 1300 euro, oczywiście jest to kwota moich wynagrodzeń, nie liczę tego, co wydałam tam na jedzenie itp, wiec nie jest to kwota którą przywiozłam do Polski, tylko tyle, ile zarobiłam. Czekam jeszcze na wakacyjne, myślę, że około 200 euro. Także 1500 euro w 2 miesiące, jestem zadowolona.
[b]Praca:[/b] Jupiter wysyła pracowników do różnych firm: [i]ASF, Van Hooren, Pakstation (Pakistan), Interchemia, Harris, Hansen, Rijko, GoPack[/i]. Praca w każdej z tych firm jest podobna, sortowanie lub pakowanie owoców i warzyw itp. Na początku większość nowych pracowników jest wysyłana na ASF, ale po jakimś czasie można zostać przeniesionym na inną firmę. Niektórzy pracują np. na 3 czy 4 firmach na zmianę. Według mnie praca na ASF nie jest ciężka, męczące jest tylko to, że nie wiadomo na ile godzin idzie się do pracy, czy odpiszą Cię po godzinie, czy po np. 13 godzinach, podobnie jest na Van Hooren.[usunięte przez moderatora] Jeśli się sprawdzisz to masz szansę na stałą pracę tam. Jeśli chodzi o godziny w pracy to ja chyba trafiłam na dobry sezon bo praca była cały czas, nawet na ASF, na który ludzie tak narzekają. Nie mówię, że było jak w bajce bo czasem było po 25 godzin tygodniowo, ale też zdarzało mi się pracować po 45 a nawet 50 godzin w tygodniu. Wolne miałam tylko 2 razy w ciągu dwumiesięcznego pobytu tam. Ale jeśli chodzi o pracę, to nie jest wina Jupitera, że nie ma godzin, bo jeśli firma nie ma zamówień, to Jupiter nie wytrzaśnie dla nas pracy, choć [usunięte przez moderatora] stara się i robi co może, żeby każdego pracownika wepchnąć na jakąś firmę.
[b]Inne:[/b] Jeśli chodzi a to czekanie na busy to też nie jest wina Jupitera. Po busy powinni dzwonić ludzie z firmy na której pracujesz. Jeśli kogoś odpisują powinni zadzwonić po busa i powiedzieć po ile osób trzeba przyjechać. Po skończonej pracy na ASFie nie raz po 2 godzinach czekania ktoś zadzwonił do kierowcy pana [usunięte przez moderatora] czy pana [usunięte przez moderatora] zapytać ile można czekać. I co się okazywało? Ze oni nawet nie mieli informacji, że trzeba po nas przyjechać. Kiedy już się o tym dowiedzieli to byli na miejscu w ciągu 15 min. Ogólnie ci wyżej wymienieni kierowcy są bardzo pomocni, nie mówię o reszcie, bo reszta to po prostu kierowcy a ci dwaj pomogą w potrzebie jeśli się do nich zwrócisz, bardzo ludzcy jak na panującą na świecie znieczulicę.

Ogólnie to nie radzę słuchać ludzi, którzy starają się was zniechęcić do wszystkiego, kiedy już tam przyjedziecie. Straszą brakiem wypłat, tygodniowym siedzeniem w domu, strasznie ciężką pracą, chamstwem wszystkich dookoła, Ja będąc tam nie spotkałam się z żadną z wyżej wymienionych sytuacji ani tym podobnych. Moim zdaniem trzeba wszystko przeżyć na własnej skórze, żeby się przekonać jak tam jest, a nie uciekać po 1 dniu, bo ktoś nagadał głupot. Ogólnie bardzo dobrze wspominam pobyt tam i na pewno z chęcią tam wrócę.

Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
ekstrapozyczka@gmail.com - 2013-09-14 13:36:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć ja też pracowałam w jupiterze. Czym się zajmujesz w amsterdamie? Mogłabyś podać jakieś namiary.
zdjecie uzytkownika
UWAGA !!!!!!!!!!!!!!!! - 2013-09-14 22:50:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest śmieszne jak werbują ludzi do Jupitera. [usunięte przez moderatora]. Byłam tam 6 tyg. i bardzo żałuję, że wcześniej nie uciekłam. To co tam się dzieje z pracą to woła o pomstę do Boga. Nie ma godzin pracy na tydzień po kilka godzin albo wcale, a tygodniówki po 10 euro i jak tu przeżyć. Za wszystko ściągają. Ludzie z daleka od tej firmy i nie wierzcie w wpisy, ze jest super. [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
kaboom90 - 2013-09-15 21:13:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem o co WAm chodzi. Firma jak najbardziej w porzadku, nie sluchac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co nigdzie ne potrafia zagrzac na dluzej miejsca, a niesety tylko tacy tu pisza. Firma ok, jak w kazdej sa plusy i minusy. Ale znacznie wiecej jest tych na + niz na -. pozdrawiaqm
zdjecie uzytkownika
ewka - 2013-09-17 11:21:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy moze ktos sie wypiera do pracy do holandii na pakowanie warzyw z firmy z firmy jupiter ?dzis dzwonila do mnie pani i nie wiem co zrobic? moze jakies opinie na temat tej firmy? z gory wielkie dzieki
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-17 12:50:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ewka - 2013-09-17 11:21:08

witam czy moze ktos sie wypiera do pracy do holandii na pakowanie warzyw z firmy z firmy jupiter ?dzis dzwonila do mnie pani i nie wiem co zrobic? moze jakies opinie na temat tej firmy? z gory wielkie dzieki
Hej do mnie tez dzwoniła dzisiaj i tez nie wiem co robic podała ci jakieś szczegóły?
zdjecie uzytkownika
ewka - 2013-09-17 13:29:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
telefon mialam z samego rana,mowila dosyc szybko i szczegolowo ale powiem szczerze ze duzo nie zapamietalam ;/ wyjazd bylby juz, praca na tasmie, pakowanie papryki.owocow,praca takze w chlodni przy wazeniu miedzy innymi truskawek oraz ich sprawdzaniu i wybireniu zgnilych lub uszkodzonych, ogolnie placa na reke po odliczeniu ubezpieczenia oraz zakwaterowania to 4,5 euro. wyjazd z opola,wroclawia i jakiegos innego miasta ale nie pamietam juz jakiego ;/ przewoznik ich z ktorym wspolpracuja dluzszy czas- tak powiedziala ta pani,koszt biletu platny ok 70 euro lub 280 zl platny w busie.[usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
kasiula30 - 2013-09-17 15:04:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej do mnie tez dzwonila ta pani tyle ze wyjazd bylby w weekend albo za tydzien we wtorek?czy ktos tez sie wybiera??[usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-24 18:51:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chcę pojechać przez tą firmę do pracy do Venlo zalatwiam pracę przez p. [usunięte przez moderatora] mam 52lata i mam pytanie do tych co byli -czy są tam osoby w moim wieku czy tylko mlodzi. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2013-09-26 12:29:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.Miał ktos jakieś wiadomości w związku z wyjazdem do pracy w tym tygodniu czy też u Was cisza?
zdjecie uzytkownika
bbb - 2013-09-26 12:41:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cisza jak na tą chwile
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2013-09-27 12:14:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widocznie nie ma pracy i nie potrzebują na razie ludzi,szkoda ale z drugiej strony jechac i siedzieć na domku to tez przerąbane nie wiadomo czy w ogóle ci co tam są mają prace bo nikt sie tu nie wypowiada z obecnie pracujących.
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-28 18:00:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To nie prawda co wszystko opisujesz o jupiterze,właśnie z jupitera wróciłam to była jedna wielka porażka.Do młodych osób to może dobra firma, bo nie mają jeszcze rodzin w Polsce,dostaną parę groszy i się cieszą bo sami się utrzymują,chleją nie którzy i jarają(nie wszyscy)(ja mam 40 tkę),jakiś [usunięte przez moderatora] z opola[usunięte przez moderatora]obiecywał złote góry,gwarantował 40 godz tyg i że nie będę żałować(bzdury)[usunięte przez moderatora].Warunki mieszkaniowe fajne nie powiem,mieszkałam na Maasbree,ale po za tym nic dobrego za wszystko sciągali pieniądze,godzin mało,po 2,3 dni w tyg wolne,siedzenie na domku,do sklepu najbliższego 45 min pieszo,nie było żadnych rowerów do wypożyczenia, chociaż odpłatnie,za pranie wraz z suszeniem 5,30e,zaświadczenie o nie karalności 20e nie po co i kto by im to w polsce wydał?[usunięte przez moderatora]za dojazd do pracy autobusem 50,60e na tydz w zależności ile godz się pracowało,za chipa i fartuch i buty 85e,które w ogóle nie były potrzebne na firmie asf. Po skonczeniu pracy czekało się nie raz po 2,3godz na dworze, aż bus przyjedzie po ludzi bo czekali aż wszyscy skończą pracę,miałam zamiar być na 3 miesiące a po 3 tyg wysłali na przymusowy urlop bo przez najbliższe 3 tyg nie miało być pracy a najlepsze jest to że co tydz przyjeżdżali nowi ludzie a do nas nie było pracy.Zarabia się tam praktycznie na jedzenie i fajki odloży sie może jakieś 50 e na tydz,porażka nigdy tam więcej nie wrócę,nie polecam nikomu.
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-28 18:14:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się z tym to wszystko prawda,dopiero wróciłam z tego syfu!!!kary jak się niby wyjedzie we wcześniejszym czasie jak 6 tyg 250e,ale jak oni wysyłają po 3 tyg pobytu na przymusowy urlop to nie ma żadnej kary(śmiech na sali)koszmar ta fima nikomu nie polecam jupitera!!!!!!
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2013-09-28 18:43:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to dzięki że narescie ktos z pracujacych tam się wypowiedział ....kazdy kto jedzie chce zarobić ale widze że wszedzie jest tak samo pracuje sie po 3 dni na opłaty a faktycznie jak ktos ma rodzine tutaj i musi wysłac kase do Polski no to to już jest porażka.Szkoda .Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-29 16:30:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sama prawda ludzie nie dajcie się na kusić na tą firmę!!!!
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-29 19:06:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to dziwne troche jest bo stawka brutto jest cos około 9 po odciągnięciu za mieszkanie i ubezpieczenie powinno zostac około 6 zależy kto na jakiej stawce jest chyba ze nie ma stawki i kazdy ma tak samo a za dojazdy sciagaja osobno ?byłam juz w paru firmach ale nigdzie nie płaciłam za dojazd bo albo miałam juz stawke po odliczeniach albo jezdziło sie słuzbowym autem i mało tego to jeszcze mi płacili jak jezdziłam rowerem.[usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-01 09:24:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam,no niestety za dojazd do pracy się płaci i tak jak pisałam 50,60e na tydz!!!miałam stawkę 8.98 ale po wszystkich potrąceniach wychodziło około 4 z groszami,mało tego, to nie raz w drodze do pracy rano trzeba było stać, bo nie było miejsc siedzących,koszmar a z pracy się czekało na busa od godz do trzech,w ciągu mojego pobytu 2 razy przyjechał na czas,dlatego że liniowe z asfu nie informowały kierowców, że część ludzi skończyła już pracę,sparzyłam się na tej firmie nie źle[usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
kasiula30 - 2013-10-01 16:02:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam no ponoc dzisiaj juz pierwsza tura ludzi wyjechala do pracy...?tak mi ta babka przez tel powiedziala...a ponoc przestoj mial byc???
zdjecie uzytkownika
Beata - 2013-10-06 07:48:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ja jestem jedyną osobą, która nie została oszukana? Pani [usunięte przez moderatora], która mnie tam wysyłała powiedziała mi uczciwie o różnej liczbie godzin pracy, o odliczeniach, po których zostaje okolo 4,50 - 5,00 euro na godzinę, o potrzebie zabrania ze sobą pieniędzy na przeżycie około 2-3 tygodni w zależności od tego, czy mam konto walutowe czy nie.
Były dziewczyny, które nie wzięły ze sobą ani grosza, bo ponoć miały mieć zaliczki po tygodniu - tak im obiecał Pan [usunięte przez moderatora] a potem żebrały o pożyczki po całym ośrodku. Ba! nie wzięły nawet rzeczy do higieny osobistej oraz ciepłej odzieży!!! ;) O konieczności zabrania ze sobą kołdry i poduszki też wiedziałam (w Venlo nie dają pościeli, o czym przekonały się moje 2 koleżanki wysłane przez Pana [usunięte przez moderatora])
W Maasbree nie była potrzebna, ale lepiej nosić niż prosić.
[usunięte przez moderatora]
Poza tym kto normalny wierzy w takie obietnice i nie zabezpieczy się porządnie na taki wyjazd? A gdyby to była ściema i ktoś zostawiłby Was w obcym mieście i radźcie sobie dalej?.... bez kasy na powrót, bez konta walutowego, bez zabezpieczenia jechać w ciemno?
To trochę niepoważne.
zdjecie uzytkownika
rrrrrrrrrrrr - 2013-10-06 23:23:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie jedzcie tam
zdjecie uzytkownika
iza - 2013-10-11 12:30:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak ja się zgadzam co do opini dla młodych ludzi nie majacych co szukać w polsce to dobre ale ja mam rodzine, pojechałam tam mieszkałam w Baarlo, wszystko miało być pięknie ale pracy nie było przez tydzien miałam 12 godzi i wczoraj wróciłam do polski po prostu masakra pracowaliśmy na firmie ASF czy jakoś tak to w środe zaczeli ludzi wyrzucać [usunięte przez moderatora] ja tam tylko tydzien byłam i 7 e zarobiłam podażka odradzam każdemu. i ten cały [usunięte przez moderatora] tam w baarlo gdzie mieszkaliśmy mowi we wtorek domnie zastamów sie czy zjezdzasz ja mówie ze tak a on do mnie nikt tu płakał za tobą nie bedzie bo w Opolu 200 ludzi czeka na prace. Nie jedzcie tam to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jupiter
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski