Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Jupiter

zdjecie uzytkownika
Beata - 2013-10-06 07:48:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ja jestem jedyną osobą, która nie została oszukana? Pani [usunięte przez moderatora], która mnie tam wysyłała powiedziała mi uczciwie o różnej liczbie godzin pracy, o odliczeniach, po których zostaje okolo 4,50 - 5,00 euro na godzinę, o potrzebie zabrania ze sobą pieniędzy na przeżycie około 2-3 tygodni w zależności od tego, czy mam konto walutowe czy nie.
Były dziewczyny, które nie wzięły ze sobą ani grosza, bo ponoć miały mieć zaliczki po tygodniu - tak im obiecał Pan [usunięte przez moderatora] a potem żebrały o pożyczki po całym ośrodku. Ba! nie wzięły nawet rzeczy do higieny osobistej oraz ciepłej odzieży!!! ;) O konieczności zabrania ze sobą kołdry i poduszki też wiedziałam (w Venlo nie dają pościeli, o czym przekonały się moje 2 koleżanki wysłane przez Pana [usunięte przez moderatora])
W Maasbree nie była potrzebna, ale lepiej nosić niż prosić.
[usunięte przez moderatora]
Poza tym kto normalny wierzy w takie obietnice i nie zabezpieczy się porządnie na taki wyjazd? A gdyby to była ściema i ktoś zostawiłby Was w obcym mieście i radźcie sobie dalej?.... bez kasy na powrót, bez konta walutowego, bez zabezpieczenia jechać w ciemno?
To trochę niepoważne.
zdjecie uzytkownika
rrrrrrrrrrrr - 2013-10-06 23:23:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie jedzcie tam
zdjecie uzytkownika
iza - 2013-10-11 12:30:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak ja się zgadzam co do opini dla młodych ludzi nie majacych co szukać w polsce to dobre ale ja mam rodzine, pojechałam tam mieszkałam w Baarlo, wszystko miało być pięknie ale pracy nie było przez tydzien miałam 12 godzi i wczoraj wróciłam do polski po prostu masakra pracowaliśmy na firmie ASF czy jakoś tak to w środe zaczeli ludzi wyrzucać [usunięte przez moderatora] ja tam tylko tydzien byłam i 7 e zarobiłam podażka odradzam każdemu. i ten cały [usunięte przez moderatora] tam w baarlo gdzie mieszkaliśmy mowi we wtorek domnie zastamów sie czy zjezdzasz ja mówie ze tak a on do mnie nikt tu płakał za tobą nie bedzie bo w Opolu 200 ludzi czeka na prace. Nie jedzcie tam to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-11 16:43:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [iza - 2013-10-11 12:30:19]:
Witam,zgadzam się z [usunięte przez moderatora],piszę już kolejny raz,na ASF było po 12 godz tygodniowo,a za wszystko ściągali kasę,po 3tyg.zjechałam,bo zarabiało się tylko na jedzenie.Mieszkałam na Maasbree,mieszkania fajne,ale jeden feler,za pranie wraz z suszeniem trzeba było płacić 5.30,myślę, że jak tak dużo płaciło się za mieszkanie pralka powinna być na domku.A wracając do ASFu to traktowanie nowych ludzi to masakra [usunięte przez moderatora]I jeszcze jedno ,w Polsce powinni wypłacić za chipa i fartuch którego się nie używało,do dziś pieniędzy nie widać,wystrzegajcie się tej firmy!!!to bagno tak jak powiedziała [usunięte przez moderatora],pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-11 20:27:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Beata - 2013-10-06 07:48:21]:
Witam,to inna sprawa,że koleżanki nic prawie ze sobą nie wzięły a zaliczek tam nie ma,jak mają dawać zaliczki skoro nie ma godz i nie ma kasy:))[usunięte przez moderatora]ale firma dobrze wie że ludzie jadą tam niepoinformowani i dalej takiego [usunięte przez moderatora] trzymają!!
zdjecie uzytkownika
123456 - 2013-10-12 20:31:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ - 2013-10-11 20:27:33]:
zgadzam się z tymi opiniami jak usłyszycie o firmie jupiter to jak najdalej od [usunięte przez moderatora]. ludzie nie są informowani że trzeba mieć zaświadczenie o niekaralności za które pobierają 20 e fartuch 15 e czip 50 buty 20 e przewóz do pracy [usunięte przez moderatora]. 50 e na tydzięń gdzie po pracy czasem czekasz do 2 godz.aż jaskawie się raczy zjawić kierowca żeby nas odwieść na domki nie mówiąc o atmosferze w pracy na asf godzin pracy niema po 15 godzin pracy czasem nz tydzień potem kartka że godzin nie będzie że można brać zjazdówki i zaraz nowych przywożo chora sytułacja nie polacam nikomu tej firmy kto chce zarobić jakoś kase [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-13 20:45:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ - 2013-09-28 18:14:58]:
ja tez jestem mloda i co tez godzin nie mialam siedzilam przwie caly czas na domku albo chodzilam po 10h do pracy i do tego te ich kary za to że ktoś przyjdzie kogos odwiedzić z innej firmy[usunięte przez moderatora] nie polecam nikomu tej firmy bo to wielka porażka a i do tego czeka się nierazpo 2h na kierowce bo nikt nie zawiadomił
zdjecie uzytkownika
Cwana - 2013-10-25 12:42:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tydzień temu wróciłam z tej firmy. Nie polecam, wszystko co pisze powyżej to prawda..za wszystko, kary, odciągnięcia a pracy nie ma..Na ASF atmosfera fatalna, liniowe bardzo nie miłe, nie wypowiadając się o holendrze który tam jest chyba kierownikiem. Podczas mojego 5tygodniowego pobytu tam tylko raz kierowca był zaraz jak skończyło się prace a tak to się czekało nawet i po 2h na autobus. Do tego nigdy nie jechało się prosto do domu tylko wycieczka po Baarlo, Venlo i zazwyczaj Maasbree na końcu. NIE POLECAM!
zdjecie uzytkownika
Monika92 - 2013-10-28 21:20:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorsza firma w jakiej mogłabym się znaleźć!!!! Pracowałam tam pół roku w zeszłym tygodniu tak po prostu mnie wyrzucili nie martwiąc się tym czy będę miała gdzie spać. Za wszystko kary. Człowiek nawet nie ma prawa tam zachorować!!! Śmieszne. To prawda na ASF jest teraz bardzo mało pracy, liniowe które nawet podstaw języka angielskiego nie znają. Wywyższają się chociaż wcześniej były normalnymi pracownicami. Do tego Jupiter otrzymuje dodatek za pracę w chłodni który zabiera do siebie a nie wypłaca pracownikom. ja od miesiąca pracowałam już na pakstation gdzie tam z kolei znęcają się psychicznie. Każą kobietą dźwigać ciężkie skrzynki. Potrafią stać i mierzyć czas wykonywania pracy. Jupiter to dosłownie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Wiadomo wszędzie trzeba pracować jeśli chce się coś mieć ale takie traktowanie ludzi?!! Tą firmą na prawdę powinna zająć się jakaś instytucja bo tak być nie może1
zdjecie uzytkownika
kasiula30 - 2013-10-29 08:52:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale pol roku tam bylas wiec az tak zle chyba nie bylo????
zdjecie uzytkownika
madziaaaa - 2013-11-14 15:36:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zanim wyjechalam bardzo dobrze zostalam poinformowana. Wiedzialam doslownie wszystko, lacznie z tym ze firma nie gwrantuje godzin. Ja jestem bardzo zadowolona, z biurem nigdy nie mialam konfliktu i na godziny i przelewy np.10eu nie narzekam, bo nigdy takiego czegos nie doswiadczylam. Pracuje juz 7 tydzien i oprocz dennych czasem ludzi z ktoprymi sie mieszka to wszystko ok.
A dzieki pani z Polski moja rodzina ma dach nad glowa, zrobila tyle dla nas ze szok!!! i to prawie za darmo. Prowadzila wszystkie nasze sprawy sadowe i mam wobec niej ogromny dlug wdziecznosci. Nie sluchajcie ludzi co pisza na forach, bo tylko osoby niezadowolone beda pisac, a CI ktorzy sobie chwala nawet im przez mysl nie przejdzie zeby po jakis glupich forach szuakc sensacji.
zdjecie uzytkownika
nowa - 2013-11-19 10:44:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Madzia jak możesz to daj mi numer tel. do tej pani co załatwila tobie ta prace ,,,Dziękuje
zdjecie uzytkownika
laura90 - 2013-11-26 14:59:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wróciłam przed kilkoma dniami z jupitera po 3 miesiacach, bylam tam pierwszy raz . Teraz jestem na urlopie i mam zamiar wrócić w styczniu spowrotem. Ci co byli tam tydzien i pojechali do domu nie dziwie się ze wystawiają tak negatywnie opinie. W ciągu 3 miesięcy jak tam byłam przewinęło się tam dużo osób, większość po tygodniu jechała do polski, ci co zostali min miesiąc siedzą tam dłużej i jakoś nie narzekają. Może rewelacji nie ma ale aż takiej tragedii też nie.
zdjecie uzytkownika
ona - 2013-12-02 15:57:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie warto tu przyjeżdżać brak zarobku i w domkach pleśń masakra
zdjecie uzytkownika
ona - 2013-12-02 20:19:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ona - 2013-12-02 15:57:38]:
Jeżeli nie wietrzyłaś pokoju to nie dziw się że miałas plesń,więc nie pisz bzdur,ja mieszkam tytaj już naprawdę długo i ani na brak pracy ani na warunki nie narzekam wiec zanim ktokolwiek coś napisze niech się dwa razy zastanowi.Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
ja - 2013-12-10 08:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
prosze dajcie sobie spoój z jupiterem byłam w tej firmie i wiecej siedzisz na brudnym domku nisz pracójesz jeden wielki nie wypał ta firma
zdjecie uzytkownika
Ewelina - 2013-12-10 19:57:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Właśnie kilka dni temu wróciłam z pracy w tej firmie . Mieszkałam ma Maasbree więc warunki mieszkalne nie były najgorsze , ale fakt z tym praniem to była jakaś przeginka . : / Na początku , czyli przez okres tygodnia , było wszystko ładnie pięknie .. dobre godziny , codziennie do pracy i w ogóle . ale później było coraz gorzej , brak pracy i wieczne siedzenie na domku , bezsensu . Co do ASF to praca była nie najgorsza mi się osobiście podobała ale traktowanie ludzi przez liniowe pozostawia dużo do życzenia . Po jakimś czasie zaczęli wywalać ludzi za nic . : / Pakistan to jest dopiero chore . Kobiety same musiały ściągać sobie z palety po dwie skrzynki z pomidorami a faceci chodzili sobie obok nawet nie fatygując się żeby pomóc . : / A co było najlepsze na początku powiedziano nam , że nie będziemy płacić za dojazd gdzie po 3 tygodniach okazało się , że trzeba zapłacić za dojazd za wcześniejsze trzy tygodnie bo im kasa na holenderskie blachy do busów jest potrzebna . : ) Pierwszy i ostatni raz byłam w pracy z tej firmy . Nie polecam ich .
zdjecie uzytkownika
Rafał - 2013-12-26 20:12:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Popieram w pelni masz moje wsparcie bylem tam 2,5 roku i wiem o tej firmie wszystko. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
dddd - 2014-01-12 15:12:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytajac wasze opinie osob ktore nie narzekaja na prace to az w glowie sie nie miesci tyle ludzi wraz ze mna po tygodniu wrocily do domu,oczywiscie jak mialy za co ,czyli zabezpieczenie 300 zl na powrot.Ta firma oszukuje ludzi a nie daje prace ,wiec podziwiam tych co sobie chwala.(usunięte przez administratora).Moj wyjazd dnia 1.01.2014 zakonczyl sie powrotem dnia 10.01.2014 wiec sama mysl sie tu nasuwa dlaczego tak szybko wrocilam i nie tylko ja zreszta.Ludzie nie wyjezdzajcie do holandii z tej firmy
zdjecie uzytkownika
ona - 2014-01-12 19:54:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wruciłaś a dlaczego!!!no to Ci powiem***Bo nie chciało Ci się pracowac,myslałas ze cię posadza na stołku a tu niespodzianka!!!ten kto tu przyjedzie i chce pracować praca jest dla każdego a takie nieroby co przyjezdzaja sie zabawic no niestety to nie ten kierunek!!!
zdjecie uzytkownika
XX - 2014-01-27 13:55:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy jedzie ktoś do pracy w najbliższym czasie do warzyw proszę o wiadomośc
zdjecie uzytkownika
AGUSIA - 2014-01-27 18:53:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [XX - 2014-01-27 13:55:43]:
NIE WYJEŻDZAJ ODRADZAM BEDZIESZ ŻAŁOWAĆ
zdjecie uzytkownika
kukis - 2014-01-28 17:08:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [AGUSIA - 2014-01-27 18:53:51]:
ja mam propozycje wyjazdu 29.01 z Krakowa. Do pakowania warzyw
ale ciągle się waham
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: rozmowa kwalifikacyjna nagrana 2 tyg temu, byla ona prowdzona przez kobiete ktora zapraszala na nia przez telefon, ja pracy nie dostalam.... czemu nie wiem ocencie sami merytoryke tej rozmowy http://pobierzplik.net/b4qqcwu/1/418
Pytania: rozmowa kwalifikacyjna nagrana 2 tyg temu, byla ona prowdzona przez kobiete ktora zapraszala na nia przez telefon, ja pracy nie dostalam.... czemu nie wiem ocencie sami merytoryke tej rozmowy http://pobierzplik.net/b4qqcwu/1/418
zdjecie uzytkownika
a l - 2014-01-29 08:52:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ile jest na czysto na godzinę i do ilu lat przyjmują jakie warunki mieszkaniowe i na jaki czas jest praca przy warzywach proszę o wiadomość
zdjecie uzytkownika
AGUSIA - 2014-01-29 12:44:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kukis - 2014-01-28 17:08:37]:
Ja dopiero przyjechałam i powiem ci że pierwszy tydzień był zajebisty, a drugi i kolejne brak pracy pracowałam po 12godzi tygodniowo ,pojechałam zarobić a nie siedzieć (usunięte przez administratora)
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jupiter
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Jupiter?
Zadaj pytanie