Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Jupiter

zdjecie uzytkownika
aaguaguagu - 2013-07-23 12:24:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam zamiar wyjechać tam do pracy chciała bym zapytac ile mniej wiecej zabrac ze soba pieniedzy. Czy placi sie cos za dojazd do pracy i za domki?
zdjecie uzytkownika
asass - 2013-07-28 08:46:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chcecie to możecie jechać ale odrazu po pobycie tam 5 min stwierdzicie że to był błąd ale będzie za późno,a potem mieszkanie w warunkach jak szczury,roboty mało a zarobki to wam na podróż z powrotem nie starczy,ale co tam myślicie że raj będzie za granicą? to powodzenia i po powrocie proszę przyznać że miałem racje!
zdjecie uzytkownika
olka93 - 2013-07-31 21:28:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez moderatora]Ja nienarzekam. Pracuje juz pol roku i wyjechalam przez wlsanie ta babke... i co widzialam...jak ktos przez nia jedzie jest jakby lepiej traktowany w biurze. Interesuje sie Toba nawet z Polski i w miare mozliwosci pomaga, choc ostatnio juz sie wkurza, bo wszyscy co sie nie potrafia z [usunięte przez moderatora] w dogadac to dzwonia do niej. Firma ok, praca nie nalezy do skomplikowanych i ten co pisze ze jest ciezko to jest leserem. Atmosfera super!! wczesnij pracowalam w 2och innych agencjach i przy Jupiterze sie chowaja. polecam
zdjecie uzytkownika
marcinkom192 - 2013-08-05 20:28:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
potwierdzam. Pośredniczka z Polski jest rewelacyjna! Pomogła mi i moim rodzicom wyjść z długów, załatwiła dodoatkowy kredyt hipoteczny, udzieliła nam [usunięte przez moderatora] porad prawniczych,ma swoją kancelarię, za na serio grosze a na sam koniec załatwiła mi pracę w Jupiterze. Pracuję już 2miesiaće i jestem jej wdzięczny. Warto tu przyjechać.[usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
pajda - 2013-08-12 13:35:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
domki super, praca latwa, biuro tez jak narazie ok.
wlasnie wrocilam do Polski juz na stale i dostalam wakacyjne. Wszystko poszlo gladko, tak jak obiecali.
zdjecie uzytkownika
kATARZYNA S - 2013-08-13 09:51:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIE POLECAM!!! T[usunięte przez moderatora] DZOWNILAM DO NIEGO KILKA RAZY!! W PIATEK DOWIEDZIALAM SIE ZE JEST WYJAZD Z OPOLA ALBO Z WROCLAWIA! WYBRALAM WROCLAW BO MIALAM LEPSZY DOJAZD (10H POCIAGIEM!) MIALAM MIEC BUSA O 23 Z PKS, PO 22;30 DZWONIAC DO PRZEWOZNIKA USTALILISMY DOKLANDE MIEJSCE! GDZIE PO 23;00 OKAZALO SIE ZE NIBY MAMY BYC NA PKP! ALE PRZEWOZNIK KAZAL NAM CZEKAC NA PKP - PERON 1. I CO? I CZEKALYSMY DO 24! PO PONOWYM TELEFONIE OKAZALO SIE ZE ON JUZ JEST W TRASIE I MA KOMPLET!!!!!!!!!! WTF??????? [usunięte przez moderatora]! BÓG NIE RYCHLIWY, ALE SPRAWIEDLIWY!! SERDECZNIE NIE POLECAM TEJ FIRMY!!! [usunięte przez moderatora]! Z TEGO CO SLYSZALAM NIE JESTEM JEDNA OSOBA KTORA ZOSTALA TAK POTRAKTOWANA!!!
zdjecie uzytkownika
kasiula30 - 2013-08-16 16:51:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam mam mozliwosc wyjechania z ta firma do pracy i niewiem co mam robic takie opinie tu sa ze odechciewa mi sie:-(czy ktos rowniez chce jechac[usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
sosna - 2013-08-20 21:08:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, ja włąsnie daletgo robiłam wszystko żeby wyjechać przez ta pania, bo wiem od znajomych ze Ci co przez nia wyjezdzaja nigdy nie mileli zadnych problemów. [usunięte przez moderatora] Ja zanim wyjechałam ostrzymalam od pani z Polski maila ze zdjęciami, glownymi informacjami i wszystko co powiedziała to się zgadza. Moi rodzice dzwonili do niej chyba z 1000razy, a ona z 1000 razy tlumaczyla im raz jeszcze to wszystko. jestem zadowolona z pobytu tutaj, na pewno przyjadę tu w okresie swiatecznym jak będę mieć ferie w szkole
zdjecie uzytkownika
klaudiusz - 2013-08-20 21:12:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje już 4miesiac i wszystko gra, wiec nie wiem o co wam chodzi.
praca ok a i z [usunięte przez moderatora] problemu nie miałem.
zdjecie uzytkownika
pipka16 - 2013-09-01 12:59:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hehhe no nie jest najgorzej,. pracowalam w gorszych firmach. co do kasy wszystko sie zgadzalo. bylo ok. [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
ola - 2013-09-07 09:10:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie narzekam na nic w jUPITERZE. jedyne co jest :nie tak' to czasem [usunięte przez moderatora] ludzie na domkach, ale to wszedzie sie spotyka, we wszystkich firmach. [usunięte przez moderatora] Ale tak to bylo super, biuro ok, regulaminy w umowach. Ci co czytaja i przestrzegaja zasad nie maja zadnych problemow. [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
yfhj9p - 2013-09-13 02:00:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowałam w Holandii 2 miesiące tego roku, lipiec i sierpień. Czytając wasze komentarze nie mogę uwierzyć w to, co piszecie.
[b]Mieszkania:[/b] Obecnie nie ma już hoteli w Arcen, zostało tylko Venlo, Baarlo i Maasbree, przy czym Baarlo ma zostać zlikwidowane i jego mieszkańcy mają zostać przeniesieni na Maasbree. Domki na Maasbree są 5-osobowe ( 2 pokoje dwuosobowe i 1 jednoosobowy, łazienka z prysznicem, osobno toaleta oraz kuchnia z salonem + taras), domki są w bardzo dobrym stanie, wysoki komfort mieszkania. Jeśli coś się zepsuje wystarczy zgłosić to do biura i zostanie to szybko naprawione. Jeśli chodzi o czystość to jest to kwestia dogadania się z współlokatorami, nic innego. Jeśli każdy po sobie sprząta, to w domu jest porządek. Nie wiem jak z warunkami mieszkaniowymi na Baarlo i Venlo, słyszałam, że gorzej, niż na Maasbree, ale nie wiem na pewno, bo tam nie mieszkałam.
[b]Zarobki:[/b] Wypłaty zawsze na czas, jeśli miały się spóźnić o dzień czy dwa to ktoś nas o tym zawsze powiadamiał i po tym dniu czy dwóch wypłaty były na kontach. Godzinówki i solarisy zawsze się zgadzały ze stanem rzeczywistym, nigdy nie było problemu z zaniżaniem ilości przepracowanych godzin. Co do zarobków to jak wiemy w Holandii obowiązuje tzw. wiekówka. Im młodszy pracownik tym mniej ma na umowie, ludzie którzy mają 18 lat zarabiają około 4,50 a starsi około 30 lat zarabiają nawet 9,50. Jednak wszystko się wyrównuje do około 5,50 bo młodym nie odcinają za nic, a nawet dostają wyrównania, a starsi płacą za mieszkanie i dojazdy. Każdemu odcinają 20 euro za buty (chyba, że masz swoje), 15 euro za fartuch (chyba, że masz swój), 20 euro za zaświadczenie o niekaralności, 50 euro za chip) + 70 euro za zjazd do Polski, bo trzeba wrócić z tym przewoźnikiem, z którym się przyjechało. Ja mając 19 lat zarobiłam w 2 miesiące około 1300 euro, oczywiście jest to kwota moich wynagrodzeń, nie liczę tego, co wydałam tam na jedzenie itp, wiec nie jest to kwota którą przywiozłam do Polski, tylko tyle, ile zarobiłam. Czekam jeszcze na wakacyjne, myślę, że około 200 euro. Także 1500 euro w 2 miesiące, jestem zadowolona.
[b]Praca:[/b] Jupiter wysyła pracowników do różnych firm: [i]ASF, Van Hooren, Pakstation (Pakistan), Interchemia, Harris, Hansen, Rijko, GoPack[/i]. Praca w każdej z tych firm jest podobna, sortowanie lub pakowanie owoców i warzyw itp. Na początku większość nowych pracowników jest wysyłana na ASF, ale po jakimś czasie można zostać przeniesionym na inną firmę. Niektórzy pracują np. na 3 czy 4 firmach na zmianę. Według mnie praca na ASF nie jest ciężka, męczące jest tylko to, że nie wiadomo na ile godzin idzie się do pracy, czy odpiszą Cię po godzinie, czy po np. 13 godzinach, podobnie jest na Van Hooren.[usunięte przez moderatora] Jeśli się sprawdzisz to masz szansę na stałą pracę tam. Jeśli chodzi o godziny w pracy to ja chyba trafiłam na dobry sezon bo praca była cały czas, nawet na ASF, na który ludzie tak narzekają. Nie mówię, że było jak w bajce bo czasem było po 25 godzin tygodniowo, ale też zdarzało mi się pracować po 45 a nawet 50 godzin w tygodniu. Wolne miałam tylko 2 razy w ciągu dwumiesięcznego pobytu tam. Ale jeśli chodzi o pracę, to nie jest wina Jupitera, że nie ma godzin, bo jeśli firma nie ma zamówień, to Jupiter nie wytrzaśnie dla nas pracy, choć [usunięte przez moderatora] stara się i robi co może, żeby każdego pracownika wepchnąć na jakąś firmę.
[b]Inne:[/b] Jeśli chodzi a to czekanie na busy to też nie jest wina Jupitera. Po busy powinni dzwonić ludzie z firmy na której pracujesz. Jeśli kogoś odpisują powinni zadzwonić po busa i powiedzieć po ile osób trzeba przyjechać. Po skończonej pracy na ASFie nie raz po 2 godzinach czekania ktoś zadzwonił do kierowcy pana [usunięte przez moderatora] czy pana [usunięte przez moderatora] zapytać ile można czekać. I co się okazywało? Ze oni nawet nie mieli informacji, że trzeba po nas przyjechać. Kiedy już się o tym dowiedzieli to byli na miejscu w ciągu 15 min. Ogólnie ci wyżej wymienieni kierowcy są bardzo pomocni, nie mówię o reszcie, bo reszta to po prostu kierowcy a ci dwaj pomogą w potrzebie jeśli się do nich zwrócisz, bardzo ludzcy jak na panującą na świecie znieczulicę.

Ogólnie to nie radzę słuchać ludzi, którzy starają się was zniechęcić do wszystkiego, kiedy już tam przyjedziecie. Straszą brakiem wypłat, tygodniowym siedzeniem w domu, strasznie ciężką pracą, chamstwem wszystkich dookoła, Ja będąc tam nie spotkałam się z żadną z wyżej wymienionych sytuacji ani tym podobnych. Moim zdaniem trzeba wszystko przeżyć na własnej skórze, żeby się przekonać jak tam jest, a nie uciekać po 1 dniu, bo ktoś nagadał głupot. Ogólnie bardzo dobrze wspominam pobyt tam i na pewno z chęcią tam wrócę.

Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
ekstrapozyczka@gmail.com - 2013-09-14 13:36:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć ja też pracowałam w jupiterze. Czym się zajmujesz w amsterdamie? Mogłabyś podać jakieś namiary.
zdjecie uzytkownika
UWAGA !!!!!!!!!!!!!!!! - 2013-09-14 22:50:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest śmieszne jak werbują ludzi do Jupitera. [usunięte przez moderatora]. Byłam tam 6 tyg. i bardzo żałuję, że wcześniej nie uciekłam. To co tam się dzieje z pracą to woła o pomstę do Boga. Nie ma godzin pracy na tydzień po kilka godzin albo wcale, a tygodniówki po 10 euro i jak tu przeżyć. Za wszystko ściągają. Ludzie z daleka od tej firmy i nie wierzcie w wpisy, ze jest super. [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
kaboom90 - 2013-09-15 21:13:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem o co WAm chodzi. Firma jak najbardziej w porzadku, nie sluchac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co nigdzie ne potrafia zagrzac na dluzej miejsca, a niesety tylko tacy tu pisza. Firma ok, jak w kazdej sa plusy i minusy. Ale znacznie wiecej jest tych na + niz na -. pozdrawiaqm
zdjecie uzytkownika
ewka - 2013-09-17 11:21:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy moze ktos sie wypiera do pracy do holandii na pakowanie warzyw z firmy z firmy jupiter ?dzis dzwonila do mnie pani i nie wiem co zrobic? moze jakies opinie na temat tej firmy? z gory wielkie dzieki
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-17 12:50:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ewka - 2013-09-17 11:21:08

witam czy moze ktos sie wypiera do pracy do holandii na pakowanie warzyw z firmy z firmy jupiter ?dzis dzwonila do mnie pani i nie wiem co zrobic? moze jakies opinie na temat tej firmy? z gory wielkie dzieki
Hej do mnie tez dzwoniła dzisiaj i tez nie wiem co robic podała ci jakieś szczegóły?
zdjecie uzytkownika
ewka - 2013-09-17 13:29:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
telefon mialam z samego rana,mowila dosyc szybko i szczegolowo ale powiem szczerze ze duzo nie zapamietalam ;/ wyjazd bylby juz, praca na tasmie, pakowanie papryki.owocow,praca takze w chlodni przy wazeniu miedzy innymi truskawek oraz ich sprawdzaniu i wybireniu zgnilych lub uszkodzonych, ogolnie placa na reke po odliczeniu ubezpieczenia oraz zakwaterowania to 4,5 euro. wyjazd z opola,wroclawia i jakiegos innego miasta ale nie pamietam juz jakiego ;/ przewoznik ich z ktorym wspolpracuja dluzszy czas- tak powiedziala ta pani,koszt biletu platny ok 70 euro lub 280 zl platny w busie.[usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
kasiula30 - 2013-09-17 15:04:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej do mnie tez dzwonila ta pani tyle ze wyjazd bylby w weekend albo za tydzien we wtorek?czy ktos tez sie wybiera??[usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-24 18:51:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chcę pojechać przez tą firmę do pracy do Venlo zalatwiam pracę przez p. [usunięte przez moderatora] mam 52lata i mam pytanie do tych co byli -czy są tam osoby w moim wieku czy tylko mlodzi. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2013-09-26 12:29:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.Miał ktos jakieś wiadomości w związku z wyjazdem do pracy w tym tygodniu czy też u Was cisza?
zdjecie uzytkownika
bbb - 2013-09-26 12:41:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cisza jak na tą chwile
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2013-09-27 12:14:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widocznie nie ma pracy i nie potrzebują na razie ludzi,szkoda ale z drugiej strony jechac i siedzieć na domku to tez przerąbane nie wiadomo czy w ogóle ci co tam są mają prace bo nikt sie tu nie wypowiada z obecnie pracujących.
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-28 18:00:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To nie prawda co wszystko opisujesz o jupiterze,właśnie z jupitera wróciłam to była jedna wielka porażka.Do młodych osób to może dobra firma, bo nie mają jeszcze rodzin w Polsce,dostaną parę groszy i się cieszą bo sami się utrzymują,chleją nie którzy i jarają(nie wszyscy)(ja mam 40 tkę),jakiś [usunięte przez moderatora] z opola[usunięte przez moderatora]obiecywał złote góry,gwarantował 40 godz tyg i że nie będę żałować(bzdury)[usunięte przez moderatora].Warunki mieszkaniowe fajne nie powiem,mieszkałam na Maasbree,ale po za tym nic dobrego za wszystko sciągali pieniądze,godzin mało,po 2,3 dni w tyg wolne,siedzenie na domku,do sklepu najbliższego 45 min pieszo,nie było żadnych rowerów do wypożyczenia, chociaż odpłatnie,za pranie wraz z suszeniem 5,30e,zaświadczenie o nie karalności 20e nie po co i kto by im to w polsce wydał?[usunięte przez moderatora]za dojazd do pracy autobusem 50,60e na tydz w zależności ile godz się pracowało,za chipa i fartuch i buty 85e,które w ogóle nie były potrzebne na firmie asf. Po skonczeniu pracy czekało się nie raz po 2,3godz na dworze, aż bus przyjedzie po ludzi bo czekali aż wszyscy skończą pracę,miałam zamiar być na 3 miesiące a po 3 tyg wysłali na przymusowy urlop bo przez najbliższe 3 tyg nie miało być pracy a najlepsze jest to że co tydz przyjeżdżali nowi ludzie a do nas nie było pracy.Zarabia się tam praktycznie na jedzenie i fajki odloży sie może jakieś 50 e na tydz,porażka nigdy tam więcej nie wrócę,nie polecam nikomu.
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-28 18:14:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się z tym to wszystko prawda,dopiero wróciłam z tego syfu!!!kary jak się niby wyjedzie we wcześniejszym czasie jak 6 tyg 250e,ale jak oni wysyłają po 3 tyg pobytu na przymusowy urlop to nie ma żadnej kary(śmiech na sali)koszmar ta fima nikomu nie polecam jupitera!!!!!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jupiter
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x